pikalex 19.06.09, 17:44 No ale chociaż kotwicę to powinni nam przysłać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bzdury Re: Ostatni rejs statku m/s Radom IP: *.radom.vectranet.pl 20.06.09, 10:26 Dokładnie 25 lat temu, 20 czerwca 1984 r., uroczyście opuszczono banderę na m/s "Radom". Dwa dni później pod dowództwem kapitana Włodzimierza Kwiatkowskiego popłynął w ostatni rejs do Bangladeszu, gdzie został złomowany. To długo nie popływał. Te dziewczyny w Wyborczej nie czytają tego co piszą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdury Re: Ostatni rejs statku m/s Radom IP: *.radom.vectranet.pl 20.06.09, 10:32 Pardon, to ja napisałam bzdury. Wydawało mi się,że chodziło o podniesienie bandery a nie opuszczenie. Najmocniej przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapitan.j Zygmunt Ostatni rejs statku m/s Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 11:31 Pamiętam te czasy. Studiowałem wówczas na Pol. Szczecińskiej i zakładałem "Ziomkostwo Radomian". Czy ktos to jeszcze pamieta ....? M/S Radom był jednym z wielu statków -miast. W pożegnaniu tego statku brał udział uwczesny VIP radomski JANUSZ STANIK. Absolwent Po. Szczecińskiej. Wiem, że przywiózł flagę oraz dzwon okrętowy i zdeponował w Urzędzie Miejskim. Czy gdzieś to jest?. Warto poszperać. Bardzo dziękuję Pani Agnieszce za ten artykół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.j Zygmunt Ostatni rejs statku m/s Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 11:42 Sorry ARTYKUŁ Wspomnienia młodosci i ręka zadrżała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Ostatni rejs statku m/s Radom IP: *.radom.vectranet.pl 20.06.09, 19:52 Kotwica do Radomia fajny pomnik !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ostatni rejs statku m/s Radom IP: *.radom.vectranet.pl 20.06.09, 20:49 Potem nie pamiętam w którym roku popłynął w rejs do Afryki ówczesny Przewodniczący Prezydium m. Radomia Wacław Telus. Przywiózł pamiątkę:długą b. długą łódkę- stała na terenie Biblioteki Miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepopis Mielismy społeczeństwo obywatelskie... IP: *.radom.vectranet.pl 21.06.09, 00:21 ...A teraz? Komu by się chciało uczestniczyć w takim projekcie, jeśli nawet w obronie województwa nie było komu walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.jaki.jestem Re: Ostatni rejs statku m/s Radom 21.06.09, 12:49 Łza się w oku kręci.Płynąłem tym statkiem! Odpowiedz Link Zgłoś