Dodaj do ulubionych

Pożegnaliśmy naszego ordynariusza

21.06.09, 20:53
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego klubu. To
powiedziałem ja Zimowski i założyłem też centrum myśli prezesa
Benedykta XVI. Ktoś wie jakim cudem zalew w Koszorowie stał się
własnością seminarium duchownego ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kuba Re: Pożegnaliśmy naszego ordynariusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 20:56
      wszyscy przemówlili a wójcik tylko odczytał. nie ma jak wysoki
      poziom. chyba PiS powinien zastanowić sie nad zmainą
      przewodniczącego.
      • Gość: Ja Re: Pożegnaliśmy naszego ordynariusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 21:28
        Wójcik i tak w tym towarzystwie to istny orzeł. A zresztą oni tam nie przepadają za intelektualistami. Vide Dorn, Ujazdowski, Zalewski. Pierwsza zasada, mierni, ale wierni. Patrz Richard Henry Czarnecki, człowiek żelaznych zasad i takiegoż charakteru.
      • Gość: fakt Re: Pożegnaliśmy naszego ordynariusza IP: *.radom.vectranet.pl 21.06.09, 23:40
        tak odczytal uchaale Rady Miasta,bo to jest dokument d...lku
      • Gość: widz Re: Pożegnaliśmy naszego ordynariusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 10:36
        a skądże? Czytał też z kartek przecież ksiądz rektor z seminarium
    • Gość: noname Re: Pożegnaliśmy naszego ordynariusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 21:08
      bez sensu chory czy?
    • Gość: antydogen54 Re: Pożegnaliśmy naszego ordynariusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.09, 22:24
      Aleś Ty głupi, naprawdę na miarę Maszkowskiego - ale kto Cie słucha?
      kim jstes? nikim!
      • mutek1992 Re: Pożegnaliśmy naszego ordynariusza 21.06.09, 23:24
        Jeśli chodzi o zalew w koszarowej to doszło do zamiany ziem diecezja
        dała swoje ziemie w lesie a lasy ten cały zalew i teren a budynki
        sprzedali za symboliczne 1 zł zgodnie z polskim prawem i nic
        naruszonego nie było :)
        • Gość: niepopis Umarł król! Niech żyje król! IP: *.radom.vectranet.pl 21.06.09, 23:29
          Niedługo będziemy witać nowego ordynariusza. Zimowskiemu znudził się
          prowincjonalny Radom więc po starej znajomości załatwił sobie fuchę
          w Rzymie. A to co mówiono to tylko - słowa, słowa, słowa...
          • Gość: zdz Re: Umarł król! Niech żyje król! IP: *.radom.vectranet.pl 21.06.09, 23:51
            A ty chciałbyś mieszkać w zagrzybionym więzieniu?
        • dogen45 Dzięki Mutek1992, na ciebie zawsze mogę liczyć 25.06.09, 02:46
          Mimo poważnej dysleksji jesteś nieźle zorientowany w sprawach
          kościoła. Rzeczywiście potwierdziłeś co podejrzewałem, kościół
          uprawia rozbój w biały dzień. Za 1 zł kupili czarni hipokryci ładny
          zalew. Chętnie bym to za jakieś 4 zł od nich odkupił.
    • Gość: as Re: Pożegnaliśmy naszego ordynariusza IP: *.radom.vectranet.pl 22.06.09, 00:39
      luba duba ,nie bylo jej czy co,a moze juz w szpitalu,nie podeszla do zygmusia
      moze by gotez powalila na glebe,luba do dziela
    • Gość: Latajacy_Holender Pożegnaliśmy naszego ordynariusza IP: *.direct-adsl.nl 22.06.09, 06:33
      Ohohoh... Myslalby kto, ze TAKI ZASMUCONY!!!! Zamienia Radom na Watykan - no,
      szkoda, ze sie nie poplakal ze smutku... Pewno uciekal, az sie kurzylo!
      Hipokryzja, hipokryzja i jeszcze raz hipokryzja! I pycha...
      • Gość: lukasz Pożegnaliśmy naszego ordynariusza IP: *.radom.vectranet.pl 22.06.09, 09:18
        Zawiśc i nienawisc tu sie wkradla ,no i glupoto ludzka.Ta jak wiadomo
        nie zna granic podobnie jak milosierdzie Boże.Zakompleksieni
        radomiaczkowie tak do was mówię malolaty piszący te bzdury.
    • tno2 Pożegnaliśmy naszego ordynariusza 22.06.09, 10:05
      Z tym wypełnieniem po brzegi katedry to chyba lekka przesada. Bardzo
      zgrabne ujęcie "z chóru" widoczne w transmisji TV TRWAM / DAMI
      weryfikowało, że to nie prawda. :)
      • Gość: Marek Re: Pożegnaliśmy naszego ordynariusza IP: *.radom.vectranet.pl 22.06.09, 10:49
        Byłem na tej uroczystosci,tłumów nie było. a wszyscy,którzy tam byli wysłuchali
        ile biskup zrobił dla Radomia.Ale wiemy dobrze,,,ze nie zrobił dla Radomia nic.
        Moze to dobrze,że wyjechał z Radomia. Nawet nie podziekował za tak liczne
        przybycie,nie podziekował tez ekipie telewizyjnej z TV TRWAM za transmisje na
        cały świat.
    • Gość: Kasztelan pała z protokołu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 12:32
      Brak znajomości popdstaw dyplomacji i protokołu na zdjęciach
      zamieszczonych w innej gazecie mozna zobaczyc Panią Minister
      siedzącą za byłym premierem a obecnie tylko prezesem jednej z partii
      wchodzącej w skład Sejmu. To skandal i brak taktu oraz podstaw zasad
      dyplomacji i protokołu. Obok Pani Minister siedzi szeregowy teraz
      członek PiSu - dawny PSL I PSL -Piast pan Z... Ku.... Boże taragedia
      i braz znajomości alfabetu
      • b-ania Re: pała z protokołu 22.06.09, 12:53
        Lepiej to widać na zdjęciach e Echu. Nie wyolbrzymiała bym aż tak
        tego problemu. W kościele wobec Boga wszyscy są równi. To nie było
        spotkanie dyplomatyczne ani polityczne tylko msza święta.
        • Gość: Jolanta Kw pała z protokołu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 13:24
          Tak tak w pierwszym rzędzie siedzi cały pis to faktycznie tylko
          masza hihihi a nie agitacja pisu a kasztelana popieram ,zasady
          jakieś obowiązują,ciekawe czy przed proboszczami,prałatami siedział
          jakiś wikary czy alumn a może zwykła siostra zakonna? przeciez
          wszyscy są równi
          • Gość: wef Re: pała z protokołu IP: *.radom.vectranet.pl 22.06.09, 15:39
            Ci politycy tylko dlatego siedzą na krzesłach dla księży
            odprawiających mszę bo się spóźnili i tu zostało parę krzeseł
            wolnych. To była msza i tylko dla koncelebry były miejsca
            zarezerwowane. Tu każdy równy przed Bogiem. Choć wielu chciało się
            pokazać w telewizji TRwam
            • Gość: aaaa Re: pała z protokołu IP: *.radom.vectranet.pl 25.06.09, 10:24
              Politycy siedzieli za księżmi i wcale ich nie było widać. I bardzo
              dobrze. Przecież to nie oni odprawiali mszę.
    • Gość: mgchh umarł król, niech żyje król - kto....? IP: *.radom.vectranet.pl 22.06.09, 20:14
      umarł król, niech żyje król - kto następcą? Typujcie
    • Gość: orlik Pożegnaliśmy naszego ordynariusza IP: *.radom.vectranet.pl 22.06.09, 21:58
      Pozegnalismy i OK ale dlaczego naszego moze waszego bo nie mojego a takich jak
      ja jest 90 proc ,co bylo widac w tv trwam ,,dobra przysuge zrobiliczekamyna
      lepszego od biskupa Jana
      • Gość: Polak-katolik Re: Pożegnaliśmy naszego ordynariusza IP: *.radom.vectranet.pl 25.06.09, 10:29
        Z tej okazji wydawnictwo katedralne wydało monumentalny album o
        posłudze Arcybiskupa. Warto sprawdzić czy was nie ma na którymś z
        licznych zdjęć. Ja sprawdziłem w Księgarni Mariackiej przy
        Sienkiewicza 13. Jestem w tłumie, ale wyraźnie widoczny. Kupiłem dla
        rodziny kila egzemplarzy albumu. Będzie pamiątka.
        • monkaf Re: Pożegnaliśmy naszego ordynariusza 25.06.09, 22:34
          ponad siedemdziesiąt procent osób, które się tu wypowiadają to antykościelni
          antyklerykalni i bezwartościowi ludzie ( już nie chce was obrażać) co wy wiecie
          o biskupie Zimowskim, skąd? Jak wy macie czelność go oceniać, spójrzcie na
          siebie, co sobą i swoimi wypowiedziami reprezentujecie. Człowiek inteligentny,
          mający inne zdanie umie się wypowiedzieć a nie jak bydło, prosto z mostu bez
          zastanowienia, obrzydliwe to jest
          • Gość: lena Re: Pożegnaliśmy naszego ordynariusza IP: *.radom.vectranet.pl 25.06.09, 22:55
            Ja bym za Ural wysłała cały kler. Nikt by nam w życiu nie mieszał. Oni nam są
            niepotrzebni.
            • monkaf Re: Pożegnaliśmy naszego ordynariusza 25.06.09, 23:01
              Tak jak ty
              • Gość: KLERYK Pożegnaliśmy osamotnionego b.ordynariusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 10:10
                Co było przyczyna, że msza pożegnalna była pozbawiona obecnosci
                polskich:kardynałów (nawet emerytowanych),arcybiskupów,biskupów(
                nawet pomocniczych) np. z Warszawy,Kielc,Sandomierza itd......
                Byli tlko nasi trzej prawie wszyscy" emeryci" plus biskup DEPO???????
                • Gość: zazdrosni biskupi Re: Pożegnaliśmy osamotnionego b.ordynariusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 12:44
                  Co nam będzie z tego że przyjedziemy na pożegnanie.
                  Watykan to za wysokie progi na nasze nogi.
                  >Układ osobowy< wybrał kardynała Rajcingera( fonetycznie) na
                  papieża ,a teraz sami się podciągają na stołki obok niego za Jego
                  aprobatą.
                • axel-1033 Re: Pożegnaliśmy osamotnionego b.ordynariusza 26.06.09, 18:49
                  >>>Ty "KLERYKU" z Bożej łaski zmieniający ciągle nicki jak się czyta twoje wypłuczyny to się coś robi w ustach żeby ... z reszta szkoda pisać.
            • b-ania Re: Pożegnaliśmy naszego ordynariusza 26.06.09, 13:13
              Gość portalu: lena napisał(a):

> Ja bym za Ural wysłała cały kler. Nikt by nam w życiu nie mieszał.
              Oni nam są niepotrzebni.
              --------------
              Leno, zapewniam cię, że za Uralem też jest kler, więc wysyłanie ich
              w tym kierunku uważam za rzecz zbędną. Piszesz "nam", więc
              wypowiadasz się w imieniu wszystkich. Na przyszłość radzę pisać w
              pierwszej osobie liczby pojedyńczej by uniknąć ostrych i pełnych
              agresji komentarzy na twoją osobę. Z tego co wiem, jeszcze wierzyć w
              Boga, chodzić do kościoła nie jest w RP obowiązkowe, wiec
              księża "mieszać" w życiu mogą wyłącznie tym którzy sobie tego życzą
              i mają na to ochotę. A niezbędność jakiś osób(Oni) w życiu jest
              potrzebna, inaczej życie staje się monotonne, takie samo, szare i
              bez wyrazu. Jeśli ty im nie będziesz przeszkadzać, na pewno oni
              zrobią to samo w stosunku do ciebie.
              • monkaf do leny 26.06.09, 13:29
                Leno powiedz co ci tak bardzo księża w życiu namieszali, co ci zrobili, że
                śmiesz takie wypowiedzi tu zamieszczać. Skrzywdzili cię bo mnie to w życiu
                pomagają i myślę, że nie tylko mnie. Wiesz jaką trzeba mieć głowę żeby zostać
                księdzem, żeby ukończyć seminarium,żeby trwać w tym powołaniu? pojęcia nie masz,
                za mały masz móżdżek i nie dorastasz im do pięt, także nie wypisuj mi tutaj
                takich bezpodstawnych głupot i zajmij się lepiej swoją osobą bo jak widać ona
                pozostawia wiele do życzenia
                • p.radomski Re: do leny 26.06.09, 14:12
                  monkaf napisała:
                  Wiesz jaką trzeba mieć głowę żeby zostać
                  > księdzem, żeby ukończyć seminarium,żeby trwać w tym powołaniu?

O jakim powołaniu piszesz bo nie rozumiem? O powołaniu do luksusu, drogich
                  samochodów, kobiet, alkoholu? Znałem tylko jednego księdza z powołania, do
                  wiernych jeździł zdezelowanym rowerem i bardzo często można Go było zobaczyć na
                  spacerze po Żeromskiego, niezmiennie w starej pocerowanej sutannie... Niestety
                  już nie żyje. Pokaż mi teraz drugiego takiego a uwierzę w prawdziwe powołanie!
                • Gość: Ja Re: do leny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 20:31
                  Żeby zostać księdzem z prawdziwego zdarzenia trzeba po pierwsze mieć powołanie i szanować ludzi a przede wszystkim nie zapominać, że najpierw jest się człowiekiem a dopiero później księdzem. Niestety, większość księży, których znam to ludzie, którzy trafili do seminarium być może mając powołanie, ale z czasem opuściło ich ono. Obecnie, żeby być księdzem wystarczy mieć głównie głowę do interesów i uważać się za emanację Boga. Ludzie się liczą, owszem, jak dają kasę, albo podejmują decyzję, które są po myśli kleru. A jego eminencja był kwintesencją takiego księdza. Zarozumiały, przekonany o swej nieomylności, pieczeniarz, który zaszczycał wszelkie uroczystości, na których mu kadzono. Dobrze, że już go w Radomiu nie ma. Może następny Ordynariusz będzie człowiekiem podobnym charakterem do Bp. J. Chrapka. Oby...
                  • m098 Re: do leny 26.06.09, 21:45
                    Tak samo znałeś/aś biskupa Jana jaki Zygmunta, czyli wcale bo skoro jesteś
                    antyklerykalny to niby skąd miałeś ich znać, chyba że z widzenia a i to sądzę,
                    że rzadko, także nie wypowiadaj się o ich charakterze i osiągnięciach bo g...
                    wiesz. A ja nie wiem gdzie ty spotykasz takich kiepskich księży bo ja mam o nich
                    dobre zdanie, a ksiądz to tylko człowiek i do tego facet także ma prawo do
                    zwykłego normalnego życia i ty nie będziesz go z tego rozliczał, od tego jest
                    ktoś inny
                    • Gość: Ja Re: do leny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 22:59
                      Czy arcybiskup Petz też ( jest normalnym facetem ) ?
                      • Gość: z prowincji Re: do leny IP: *.radom.vectranet.pl 26.06.09, 23:11
                        A ja gratuluję Arcybiskupowi Zygmuntowi awansu, myślę,że On tych śmieci nie
                        czyta, ale pewnie nie żal Mu z tego śmietnika intelektualnego wyjeżdżać. Gdzie
                        Rzym, gdzie Radom? Tylko pozazdrościć.
                • dogen45 Lenka, pomyliłaś części ciała. Nie głowę a d... 27.06.09, 00:56
                  Pytasz co namieszali... Okradają budżet poprzez tzw. "komisję
                  majątkową", zgromadzili niesamowity majatek którym finansują ciemne
                  interesy, wpływami medialnymi korumpują administrację, okradają
                  budżet oświaty szerząc przy tym ciemnotę. Uprawiają szpiegostwo w
                  naszym kraju oraz lokują swoich ludzi (volksvaticanus) na kluczowych
                  stanowiskach państwowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka