palisanderka 28.06.09, 22:56 Dajecie swoim pociechom mięso z królika ?? Ja niedawno kupiłam na targu na struga, jest bardzo delikatne i smaczne , podobno ma też dużo żelaza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patsy79 Re: mięso z króla 29.06.09, 07:32 dawałam teraz już nie ze względu na to ,że jest ciężko dostępne, był moment ,że kupowałam króliczka w Selgrosie, ale raz trafił mi się straszny tłuścioch i dałam spokój z króliczkami Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: mięso z króla 29.06.09, 17:48 owszem, mój teść hoduje króliki, więc dziewczyny często je wcinają:) gotuję na nich zupy i prawie cały czas mam w lodówce pasztet własnej roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
martilia Re: mięso z króla 01.07.09, 16:07 Ciekawe z tym mięsem , ja właśnie słyszałam że dobrze jest je dawać maluchom , ale ze mnie taka wegetariańska natura więc się nie znam na tym zbytnio. Staram się przyzwyczajać do mięsa i nawet sama coś gotować. W jakiej postaci się mięso królika podaje? Gotuje czy smaży i czy miękkie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
patsy79 Re: mięso z króla 02.07.09, 10:03 ja gotowałam zupki, ale można też upiec, udusić Odpowiedz Link Zgłoś
palisanderka Re: mięso z króla 03.07.09, 21:52 Ja do zupek daje gotowane i od pasztetu dokładam, jeszcze nie dusiłam, ale podobno jest super. Minusem jest to że strasznie mało na tych królikach tego mięsa jest, ale smaczne i bardzo wartościowe. Odpowiedz Link Zgłoś