Dodaj do ulubionych

Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł

17.07.09, 16:32
No cóż, jak się rozdaje premie po 100 tysięcy różnym sqsynom, a
żałuje na pensje dla pielęgniarek, to takie są efekty.
Obserwuj wątek
    • grisza14 Biale Miasteczko przeciw PiS bylo cacy, 17.07.09, 16:35
      a pacjenci w czynie spolecznym odmawiali umierania.Za Tuska trup
      sciele sie gesto z powodu protestow pielegniarek, ktorym sympatyczny
      pucio-pucio tyle naobiecywal.
      • Gość: kaczo i ponuro Re: Biale Miasteczko przeciw PiS bylo cacy? IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 17.07.09, 16:48
        "griszo" rodem z PiSuaru... coz. po prostu, jestes wyjatkowej klasy
        cynikiem!!!
        • mistrzkungfu Odp. 17.07.09, 16:56
          Nie podoba mi się to. System zdrowotny powoduje takie zwyrodnienia. Codziennie 4
          godziny pracuję na budżetówkę a więc też na pielęgniarki i czytam że zginął
          pacjent, bo nie podłączyli go na czas do aparatury.

Jestem zszokowany i ogromnie zaniepokojony. Wynika z tego, że moje 4 godziny
          pracy są marnowane. Nie po to oddaję moje pieniądze na pensje dla lekarzy i
          pielęgniarek żeby strajkowali.

Nie chcę płacić ludziom którzy strajkują. Chodzę do lekarza 4 razy w roku i nie
          mam zamiaru do tego czytać, że ludzie giną mimo mojego ogromnego wkładu w
          utrzymanie posad dla tych osób.
          • yanfhowah Re: Odp. 17.07.09, 16:58
            mistrzkungfu napisał; Nie podoba mi się to. System zdrowotny
            powoduje takie zwyrodnienia. Codziennie
            > 4 godziny
            CZLOWIEKU AZ,,,4 GODZINY WEZ WAKACJIE CHYBA JUZ JESTES PRZEMECZONY
            DO GRANIC WYTRZYMALOSCI
            • Gość: gosc Re: Odp. IP: *.acn.waw.pl 17.07.09, 17:01
              4 z 8 geniuszu
              • yanfhowah Re: Odp. 17.07.09, 17:11
                Gość portalu: gosc napisał(a):

> 4 z 8 geniuszu

WIEC CZAS NA 4 Z,,,,,12....NIE OBIJAC SIE
                • Gość: jak to jest A czemu dyrektor nie zawiesił podejrzanych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 17:50
                  A czemu dyrektor nie zawiesił podejrzanych? Taka powinna być
                  procedura. Tylko kto wtedy murzynowałby przy pacjentach? Przecież
                  nie on.
                  • yanfhowah Re: A czemu dyrektor nie zawiesił podejrzanych? 17.07.09, 19:50
                    Gość portalu: jak to jest napisał(a):

> A czemu dyrektor nie zawiesił podejrzanych? Taka powinna być
                    > procedura. Tylko kto wtedy murzynowałby przy pacjentach? Przecież
                    > nie on.

dyrektor jest pierwszy podejrzany WIEDZIAL o strajku i,,,nie
                    zabezpieczyl opieki zastepczej

• prawdziwy-moher Umarl czlowiek?................ 17.07.09, 22:14
          wiec pytanie.Kto za to odpowiada?Rzadzacy czy opozycja?Pielegniarki to przeciez w wiekszosci zlektorat SLD i PO.Dzisiaj rzadzi PO ktore obiecalo pielegniarkom gdy strajkowaly przeciw PiS..i dawali nawet ciasteczka.Smieszni i zalosni z PO.
          • Gość: prezesowa_mother Re: Umarl czlowiek?................ IP: 188.33.50.* 19.07.09, 02:32
            :) zabawne rzeczy tu się wypisuje. Może jakieś dane statystyczne? czy zbadane to zostało ile pielęgniarek z Radomia głosowało na PO, bo z tego co się orientuję to w ogóle PO w Radomiu wybory przegrało.. Może dlatego, że zamiast zwracać uwagę na to, że coś działa źle i należyto naprawić, to szuka się odpowiedzi na pytanie -kto , co komu obiecał w czasie kampanii wyborczej.. Żałosne..
      • Gość: skrzat waldeminho rzeczywiscie... IP: *.bstnma.east.verizon.net 17.07.09, 17:01
        nie jestem fanem pisu, ale rzeczywiscie, obecne relacje pielegniarskich
        protestow sa przedstawiane w zupelnie innym swietle niz te sprzed kilku lat. W
        oczach GW pielegniarki nagle staly sie nieodpowiedzialne i roszczeniowe....
        • prawdziwy-moher Re: rzeczywiscie... 17.07.09, 17:03
          Pielegniarki to oszolomy.Wyborcza ich nienawidzi.Jak mozna strajkowac w czasach PZPR(PO)?
          • nocny-duch no no ale dziś bolszewia moherowa ryje rozdarła 17.07.09, 18:54
        • Gość: prezesowa_mother Re: rzeczywiscie... IP: 188.33.50.* 19.07.09, 02:33
          proponuje wybrać się do szpitala jako pacjent.. wówczas przekonać się można dlaczego teraz pielęgniarki przedstawiane są w złym świetle!!!
      • Gość: ZiomisławPaliblant Re: Biale Miasteczko przeciw PiS bylo cacy, IP: *.e-wro.net.pl 17.07.09, 21:52
        Niewątpliwie, za rządów Tuska trupów będzie sporo.

Dziś sam widziałem resztki samobójcy-kredyciarza. Jego głodne dzieci latały wokół szczątków na chodniku. Jak wracałem z roboty, jedno z nich już padło - z głodu. Lekarz nie przyjechał - strajkował. A ilu ludzi przez niego umarło? Miliony.
        A więc masz rację: Za Tuska trup ściele się gęsto!

:PPPPPPPPP
    • aimar21 Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 16:35
      Niech poprosza o pomoc gornikow, to na pewno sie uda :-)
      • Gość: marek Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 16:39
        niestety pielęgniarki prawie zawsze są lekceważone w negocjacjach
        przez dyrektorów szpitali,w wielu placówkach zarabiają tyle ,że one
        i i ich rodziny żyją w ubóstwie
        • Gość: xyz Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.radom.vectranet.pl 17.07.09, 18:33
          Jaka praca taka płaca!
          • Gość: oxen Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 18:46
            Jaka płaca, taka praca.
      • Gość: Zybi Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 21:11
        Dziewczyny nie pękajcie.Pamiętajcie w jedności siła.Działacie
        legalnie i nie bójcie się gróźb dyrekcji i jego doradców mimo że
        nastawiają przeciw wam salowe i innych pracowników obiecując im
        podwyżki od nowego roku.Trzymajcie się i walczcie dalej.
    • Gość: gość portalu Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.unisoft.com.pl 17.07.09, 16:37
      Za PiSu to J Kaczyński byłby winien śmierci pacjenta, a teraz protestujące
      pielęgniarki. Ot masz rzetelność dziennikarską. A ludzie patrzą i wyciągają
      wnioski jak nowosolska młodzież.
      • Gość: sli Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.14.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 17.07.09, 21:26
        W obu wypadkach winny jest chyba raczej dyrektor. To na nim ciąży obowiązek
        zapewnienia bezpieczeństwa pacjentom oraz ciągłość pracy personelu. Dlatego
        zazwyczaj ma bardzo wysoka pensje (która jak widać nie za bardzo chce się
        dzielić). Teraz niech się śmierdzący tchórz nie ukrywa za plecami pielęgniarek!
      • Gość: kotanga Jesteście wszyscy żałośni IP: *.algo.radman.pl 19.07.09, 10:43
        Dziś psioczycie na pielęgniarki, ale jak wam zdrowie odmówi
        posłuszeństwa to jak byście mogli to po palcu w d... byście im
        weszli, ale zamienić się z nimi na pracę nigdy byście nie chciali...
        Ciekawe kto wam będzie d...y podcierał jak się położycie do
        szpitala...
    • tatankaiyotake Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 16:40
      nie ma obowiazku pracy w szpitalu jako pielegniarka. jak komus place nie
      odpowiadaja, niech sobie poszuka czegos odpowiedniejszego. nie wyobrazam sobie
      sytuacji gdy ja na dwie godziny po prostu opuscilbym prace razem z kolegami -
      prawdopodobnie juz by mnie nie wpuszczono z powrotem
      • yanfhowah Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 16:44
        tatankaiyotake napisał:
        nie wyobrazam sobie
        > sytuacji gdy ja na dwie godziny po prostu opuscilbym prace razem z
        kolegami -
        > prawdopodobnie juz by mnie nie wpuszczono z powrotem

I BARDZO DOBRZE ze by cie nie wpuszczono nic tam po takich jak ty
        • tatankaiyotake Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:51
          > I BARDZO DOBRZE ze by cie nie wpuszczono nic tam po takich jak ty

celna uwaga. nie wpuszczac takich jak ja, zostwic tych co beda walczyc o swoje i
          moja firma bedzie w sytuacji takiej - jak wiekszosc szpitali. brawo.
      • Gość: wiedźma Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 16:51
        tatankaiyotake napisał:

> nie ma obowiazku pracy w szpitalu jako pielegniarka. jak komus
        place nie
        > odpowiadaja, niech sobie poszuka czegos odpowiedniejszego.

To znaczy pielęgniarki są niepotrzebne? Pozostaje Ci tylko życzyć,
        żebyś zdychał w męczarniach na szpitalnym korytarzu we własnych
        odchodach.
        • Gość: joel Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: 130.149.213.* 17.07.09, 17:03
          a kto powiedzial ze sa niepotrzebne ? Zacytuj !
          • Gość: xx Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 22:10
            1. Płaca pielęgniarek nie pozwala na przeżycie.

2. Mają więc dwa wyjścia - albo walczyć o podwyżki, albo się
            zwolnić i np. uciec do normalnego kraju.

3. Ty potępiasz ich walkę o podwyżki, twierdząc, że jedynym
            sensownym wyjściej jest zwolnienie się z pracy. Jesteś więc za tym,
            aby pielęgniarek nie było.

• Gość: joel Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.adsl.alicedsl.de 17.07.09, 22:28
              1. To one nie zyja ? No bo skoro pensja nie pozwala na przezycie to musialyby
              wymrzec.

2. niech sobie protestuja, ja nie mam nic przeciwko. Powiedz tylko, skoro ich
              popierasz, skad wziasc dla nich pieniadze na podwyzki ? Prezydent wetuje
              wszystkie reformy wiec trzeba by komus zabrac zeby im dac. Kogo proponujesz ?

3. Pielegniarki nie znikna, nie boj sie. Jest popyt bedzie podaz.
        • tatankaiyotake Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:53

> To znaczy pielęgniarki są niepotrzebne? Pozostaje Ci tylko życzyć,
          > żebyś zdychał w męczarniach na szpitalnym korytarzu we własnych
          > odchodach.

dopowiadasz sobie cos, czego nie napisalem.

p.s. ja tobie rowniez zycze duzo zdrowia.
      • Gość: iwli Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: 80.48.142.* 17.07.09, 17:20
        no to zobacz jak praca pielegniarek jest ważna i odpowiedzialna a jak słabo
        pielegniarki zarabiają!jestes pielegniarka?
        • tatankaiyotake Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:55

> no to zobacz jak praca pielegniarek jest ważna i odpowiedzialna a jak słabo
          > pielegniarki zarabiają!jestes pielegniarka?

1) nie jestem pielegniarka/pielegniarzem m.in. ze wzgledu na forse.
          2) oczywiscie ze jest wazna i odpowiedzialna - ale jezeli dorosla osoba
          podpisuje umowe o prace to sie na takie warunki zgadza, w zamian biorac na
          siebie odpowiedzialnosc za jej wykonanie.
      • Gość: anettajan Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 17:38
        oczywiście, że nie ma obowiązku pracy w szpitalu za psie pieniądze,
        ale te kobiety, które sie na to decydują, chcą nieść pomoc takim jak
        Ty...
        A że protestują? - no cóż, wszystkie mamy nadzieję na lepsze warunki
        pracy i lepszą płacę.Mówisz, ze nie ma obowiązku, a wchodzisz do
        szpitala i uśmiechasz się do pielęgniarek.
        hipokryci :(
        • tatankaiyotake Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 18:00
          > oczywiście, że nie ma obowiązku pracy w szpitalu za psie pieniądze,
          > ale te kobiety, które sie na to decydują, chcą nieść pomoc takim jak
          > Ty...

wlasnie ! kluczowe slowa "sie na to decydują"

> A że protestują? - no cóż, wszystkie mamy nadzieję na lepsze warunki
          > pracy i lepszą płacę.Mówisz, ze nie ma obowiązku,

kazdy ma prawo do protestu, ale nie w takiej formie. rozumiem rozgoryczenie
          ludzi ktorych sie nie slucha (bo nie maja takiej sily przebicia jak gornicy czy
          stoczniowcy), ale to nie jest usprawiedliwienie. w tym wypadku doszlo do
          tragedii i fajnie by bylo gdyby panie protestujace zdaly sobie sprawe ze ten
          czlowiek mogl zyc, gdyby nie one.

> a wchodzisz do
          > szpitala i uśmiechasz się do pielęgniarek.
          > hipokryci :(

ogolnie mam taki zwyczaj ze wole sie usmiechac do ludzi. myslisz ze
          pielegniarkom sie polepszy gdy zaczne byc dla nich niemily ?
          • Gość: Tzy ja p.... jasnowidz jakis czy cus IP: 207.71.26.* 17.07.09, 18:24
            Skad wiesz ze "by zyl" gdyby nie one?
            Jestes Kaszpirowski jakis? Prokuratura tego nie wie, ba dyrekcja
            szpitala tego nie wie, nikt z tych bedacych bezposrednio
            zaangazowanych tego nie wie.. ale ty wiesz.

Mozesz, o wielki geniuszu, powiedziec skad to wiesz?
            A przy okazji

- Kto zbudowal Piramidy?
            - Czy na marsie jest twarz?
            - Co sie stalo z Atlantyda?
            - Czy UFO istnieje?
            - Kto zabil Kennedyego?
            • tatankaiyotake Re: ja p.... jasnowidz jakis czy cus 17.07.09, 18:36
              Gość portalu: Tzy napisał(a):

> Skad wiesz ze "by zyl" gdyby nie one?
              > Jestes Kaszpirowski jakis? Prokuratura tego nie wie, ba dyrekcja
              > szpitala tego nie wie, nikt z tych bedacych bezposrednio
              > zaangazowanych tego nie wie.. ale ty wiesz.

dlaczego uzywasz cudzyslowu piszac cos, czego ja nie napisalem ? "mogl zyc" stoi
              jak byk. reszta pie...- no comment
              • Gość: Tzy Re: ja p.... jasnowidz jakis czy cus IP: 89.100.47.* 17.07.09, 20:13
                Czyli jednym zdaniem, zaden z ciebie jasnowidz. A zwykly troll..
                takie male psie gowienko, obszczekujace innych, chowajac sie za tzw.
                anonimowoscia internetu. Trzeba bylo tak od razu mowic.
              • vlad Re: ja p.... jasnowidz jakis czy cus 19.07.09, 23:23
                Umiesz czytać?
                Pacjent zmarł PRZED rozpoczęciem protestu. Wg oświadzcenia szefowej związku
                piguł zgon nie ma związku z rotestem. Wg dyrektora MA. Z może niezawisły są
                osądzi, kto ma w tym sporze rację , czy dyrektor pomawiając piguły czy piguły,
                bo "nie podłączyły pacjenta" ./ IMHO rację maja pigyłu. Przewlekle dializowanego
                można podłączyć z oóźniniem paru godzin i nie spowoduje top śmierci.
            • Gość: Odpowiadam Re: ja p.... jasnowidz jakis czy cus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 01:08
              -Egipcjanie, przywiezli wielkie bloki skalne z kopalni w górnym odcinku Nilu
              -Nie ma to tylko otpowiednie oświetlenie tworzy złudzenie optyczne
              -Nie istaniała
              -Tak każdy niezidentyfikowany obiekt na niebie to jak sama nazwa wskazuje UFO
              -Zabójca
              • Gość: ktos_z_netu Re: ja p.... jasnowidz jakis czy cus IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19.07.09, 00:47
                > -Nie ma to tylko otpowiednie oświetlenie tworzy złudzenie optyczne

co to jest "otpowiednie" ???????
          • Gość: anettajan Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 23:23
            Ty jak widzę, nie bardzo czytasz, a jak już czytasz to nie rozumiesz.
            Po pierwsze:
            Decydują się, to znaczy pragną nieść pomoc bez względu na
            wszystko, tylko, że głodne dzieci w domu skutecznie te pragnienia
            niwelują. I temu ma służyć strajk - nie podniesieniu swojej
            stopy życiowej - tylko pokazaniu, że jeżeli się szybko coś
            nie zmieni to ich poprostu zabraknie. A co bez nich ??? Och - sam(-
            a) zauwazyłeś (-aś) - ludzie umierają na oddziałach, bo lekarze już
            dawno pokazali gdzie mają płace poniżej ich kwalifikacji stąd ich
            taka "duża" liczba ......
            Po drugie
            Jak sam(-a) zauważyłeś (-aś) - nie jesteś pielęgniarką/
            pielęgniarzem, bo za niskie pensje mają. A w takim razie co Ty
            zrobisz jak się dowiesz, że Ci pensję orżną o 3/4 ???
            Oczywiście pielęgniarkom nikt pensji nie orżnął, "tylko zapomniał"
            wywiązać się z obietnicy podniesienia jej wysokości do normalnego
            poziomu. I Twoim zdaniem nie mają prawa porzucić stanowisk pracy, ad
            hoc ??? Mają - swięte prawo! I mieć wszystko w ciemnościach poniżej
            krzyża ...... I mają prawo odejść z pracy, mogą strajkować i
            protestować .... Tym bardziej, że obiecywały, że tak zrobią, więc
            Wielce Szanowny Pan Dyrektor żerujący na takich ignorantach jak Ty,
            NIC, kompletnie NIC nie zrobił aby zabezpieczyć oddział na ten okres
            (całe dwie godziny). Ale Twoim zdaniem, to oczywiscie Pielęgniarki
            są winne .....
            Po trzecie
            Lubisz być miły powiadasz ??? Tiaaa .....
            Ciekawam, czy jak bedziesz miał ból brzucha, głowy czy innej cześci
            ciała, ale ból przy którym zwieracze same puszczają, to też będziesz
            chciał się usmiechać, bo jesteś miły (-a) ???
            I kto Ci pomoże ??? Kto obetrze pot z czoła, zmieni w razie czego
            bieliznę i pościel ??? LEKARZ ??? Nie licz na to ....
            SALOWA ??? - może Ci co najwyżej talerz szmatą od podłogi
            przetrzeć ....
            MAMUSIA ??? ......
            To po co Ci szpital .....
            I to tyle. Pomyśl trochę, zanim zaczniesz pluć podbechtany
            głupotą ... (czyli tym, czym karmią nas żądne sensacji media) ....
      • jkredman a wtedy lekarze i ordynatorzy 17.07.09, 20:37
        założą wenflony, zrobią zastrzyki, podłączą kroplówki, podłączą pacjenta do dializy,

ciekawe jak długo prokuratorowi zejdzie aby się zorientować która pielęgniarka
        miała podłączać do dializ, w jakiej kolejności, czy ta kolejność miałaby jakiś
        wpływ - może ten co zmarł byłby na końcu kolejki,

odbywał się strajk pielęgniarek - ale czy w tym czasie lekarze, ordynator i inni
        fachowcy którzy powinni potrafić wykonać takie proste zabiegi medyczne - podjęli
        próbę pomocy pacjentom,

ciekawe ile czasu będzie trzeba aby prokurator ustalił a prasa się dowiedziała o
        której zmarł ten pacjent
      • Gość: sli Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.14.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 17.07.09, 21:30
        Nie wpuścili by cię bo pewnie łatwo by cie było wymienić na kogoś innego.
        Problem jest taki, że pielęgniarkami już tak nie jest. Praca jest bardzo ciężka
        i odpowiedzialna a płaca żałosna. Dlatego w tym zawodzie nikt nie chce już
        pracować. A ta garstka desperatek co została ciągnie faktycznie po 2 etaty.
      • Gość: Krzysio Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.toya.net.pl 17.07.09, 22:36
        Czy ktokolwiek grozi pielęgniarkom śmiercią? czy ktokolwiek porywa ich rodziny?
        przecież nie mają obowiązku być pielęgniarkami! Nie pracują pod przymusem! mogą
        poszukać innej pracy...
      • Gość: funia Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.ostrowmaz.mm.pl 17.07.09, 23:44
        Życzę Ci miłego pobytu w szpitalu,w którym nie ma pielęgniarek.
      • Gość: jaaaaaa1 Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.ostrowmaz.mm.pl 17.07.09, 23:47
        Życzę Ci miłego pobytu w szpitalu w którym nie ma pielęgniarek.Sam lekarz raczej
        Ci nie pomoże.
    • yanfhowah Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 16:41
      PIELEGNIARKI MAJA ODPOWIEDZIALNOSC PRAWIE JAK LEKARZE TYLKO
      PENSJIE NA POZIOMIE SPRZATACZKI , WIEC NIC MNIE TAM NIE DZIWI
      • Gość: ROKSANA Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.radom.vectranet.pl 17.07.09, 19:25
        ZARABIJĄ JAK SPRZĄTACZKI? CHYBA ŻARTUJESZ ONE CHOCIAŻ PRACUJĄ A TE
        ROBIĄ ŁASKE ŻE PODJDĄ DO ŁÓŻKA
        • yanfhowah Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 19:48
          Gość portalu: ROKSANA napisał(a):

> ZARABIJĄ JAK SPRZĄTACZKI? CHYBA ŻARTUJESZ ONE CHOCIAŻ PRACUJĄ A TE
          > ROBIĄ ŁASKE ŻE PODJDĄ DO ŁÓŻKA
          wez ich prace i pokaz jak to ma wygladac,,,za jakies 750 na
          miesiac,,
    • Gość: zenn Typowe dla państwowej "opieki" zdrowotnej... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.09, 16:41
      Państwo nie jest w stanie świadczyć żadnych usług, ani produkować żadnych
      towarów lepiej, niż prywatny biznes. Skoro uznajemy, że prywatny biznes może
      dostarczać nam czegoś tak błahego jak rozrywka, to czemu rzecz tak ważną jak
      zdrowie pozostawiamy w rękach nieudolnego państwa?
    • Gość: janeczek7 Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 16:42
      jak im się nie podoba praca o płaca to przecież mogą się zwolnić. A nie
      wykonywanie obowiązków służbowych do których się zobowiązały z narażeniem życia
      i zdrowia jest przestępstwem.
      • Gość: stefa Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 16:57
        Żal mi Ciebie, ofiaro neoliberalnej propagandy. "Mogą się zwolnić"?
        I co, dokąd pójść? Na bezrobocie? Mogą oczywiście wyjechać do
        jakiegoś normalnego kraju, gdzie szanuje się i pielęgniarki, i
        kasjerki, i budowlańców. Wiele z nich już to zrobiło. Tylko kto
        wtedy zostanie w Polsce? Ci, którzy mogą tu dobrze zarobić? Czyli
        świnie, bandyci, oszuści i złodzieje. Piękna perspektywa.
        • yanfhowah Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:01
          Gość portalu: stefa ,,MASZ 100% RACJI WTEDY JAK WYJADA TO TAKIE
          OFIARY TU BEDA PISAC ZE ICH RZAD ZMOUSIL DO EMIGRACJI ZAROBKOWEJ
      • Gość: zło Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.chello.pl 17.07.09, 17:27
        ta a na ich miejce stoją tłumy chętnych,ciesz się że ktokolwiek
        jeszcze chce pracować jako pielęgniarka .
    • slavko.matejovic Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 16:44
      Jak to rudy kłamczuch mówił? Będą nas leczyli dobrze zarabiający lekarze, a
      opiekowały się dobrze zarabiające pielęgniarki... tylko zagłosujcie na
      Platformę. No cóż, rudzielec rządzi już drugi rok a pacjenci w szpitalach
      umierają, bo strzykawy strajkują... A może te strzykawy są z PiS?
      • tw_wielgus Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 16:50
        Nie sądzę aby akurat ta obietnica wyborcza była przyczyną protestu
        pielęgniarek.
        Mam powody podejrzewać, że one nie mogą się doczekać na darmowe
        mieszkania obiecane przez prezesa Kaczyńskiego.
        • poborowy102 Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 16:51
          darmowe mieszkania dla pielęgniarek to juz były - za PRL. Ale teraz
          mamy liberalizm, ośle.
          • poborowy102 Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 16:53
            właśnie dlatego wiele dziewczyn wtedy wybierało ten zawód za komuny,
            bo to tylko 2 lata nauki po maturze i gdzie nie pojedzie - nawet do
            dużego miasta z prowincji - to ma mieszkanie zapewnione.
            • yanfhowah Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 16:55
              poborowy102 napisał: nie opowiadaj glupot,o mieszkaniach jak nie
              znasz tematu,one dostawaly .POKOIK SLUZBOWY, A NIE MIESZKANIE
              CZESTO PO DWIE RAZEM ,,,wiec jak nie wiesz co piszesz milcz
              • poborowy102 Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 16:59
                no nie wiem, cały doopny blok stoi w moim mieście i powstał razem ze
                szpitalem i przyznawali tam mieszkania pielęgniarkom. Lekarze tam
                nie chcieli mieszkać. Możliwe jednak, że nie wszędzie tak było.
                • poborowy102 Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:02
                  Pewnie było tak jak ze wszystkim - kiedyś trzeba było znalezc sie w
                  odpowiednim miejscu i czasie to sie dostawało - mieszkanie, samochód
                  nawet do dyspozycji na czas przeprowadzki pod warunkiem podjęcia
                  pracy tu i ówdzie, gdzie chętnych wtedy nie było, dziś jest na
                  odwrót, dzisiaj za robotę taką samą to trzeba dawać łapówki pod
                  stołem (niewidzialna ręka rynku).
          • tw_wielgus Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:04
            To celne spostrzeżenie! mam na myśli to, że darmowe mieszkania były
            za PRL.
            Zatem Kaczyński obiecując 6 mln mieszkań myślał że uda mu się to
            zrealizować jak tylko zacznie funkcjonować jego inny projekt - PRL
            bis (zwany też IV RP).
            To tyle - barani cycku.

poborowy102 napisał:

> darmowe mieszkania dla pielęgniarek to juz były - za PRL. Ale
            teraz
            > mamy liberalizm, ośle.
            • poborowy102 Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:06
              a co to jest to co jest teraz, ten program "rodziona na swoim"?
              • tw_wielgus Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:13
                Jak to co...? nie wiesz....?!
                Przecież nie tak dawno wymsknęło Ci się to słowo (czyżbyś nie
                rozumiał co ono oznacza...?!)
                • don_pedro_de_ursua Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:56
                  => tw_wielgus napisało:
                  =>
                  => Jak to co...? nie wiesz....?!
                  => Przecież nie tak dawno wymsknęło Ci się to słowo (czyżbyś nie
                  => rozumiał co ono oznacza...?!)
                  =>
                • parch_na_jabloni Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:59
                  ## tw_wielgus napisało:
                  ##
                  ## Jak to co...? nie wiesz....?!
                  ## Przecież nie tak dawno wymsknęło Ci się to słowo (czyżbyś nie
                  ## rozumiał co ono oznacza...?!)
                  ##
            • prawdziwy-moher Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:07
              6 lilionow?.Idiotyzmy jak w glowie Tuska.Ale co dziwi sie wyznawcy sekty PO(PZPR)?
              • latajacy_melex Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:28
                Obiecywał 3 mln, takie matoły jak ty słuchały mamlaka z zaciśniętymi zwieraczami
            • d_tux Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:58
              # tw_wielgus napisało:
              #
              # To celne spostrzeżenie! mam na myśli to, że darmowe mieszkania były
              # za PRL.
              # Zatem Kaczyński obiecując 6 mln mieszkań myślał że uda mu się to
              # zrealizować jak tylko zacznie funkcjonować jego inny projekt - PRL
              # bis (zwany też IV RP).
              # To tyle - barani cycku.
              #
              # poborowy102 napisał:
              #
              # ...

Wiceprzewodniczący klubu PO Grzegorz Dolniak powiedział w rozmowie z
              Gazeta.pl, że nikt prezydentowi nie obiecywał żadnego samolotu...
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=97963595&a=97964755
            • min_wladyslaw_jaszunski Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:58
              > tw_wielgus napisało:
              >
              > To celne spostrzeżenie! mam na myśli to, że darmowe mieszkania były
              > za PRL.
              > Zatem Kaczyński obiecując 6 mln mieszkań myślał że uda mu się to
              > zrealizować jak tylko zacznie funkcjonować jego inny projekt - PRL
              > bis (zwany też IV RP).
              > To tyle - barani cycku.
              >
              > poborowy102 napisał:
              >
              > ...

B. prezydent L. Wałęsa, wymieniony jako jedna z osób
              ponoszących "szczególną odpowiedzialność" za nieprawidłowości w WSI
              uważa, że "został pomówiony sformułowaniami zawartymi w raporcie" i
              zapowiada wystąpienie na drogę prawną przeciwko braciom Kaczyńskim
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=97963595&a=97964689
              • Gość: z Poznania Siostro,siostro,siostro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 18:11
                Siostro,siostro,siostro!
                Siostro,siostro,siostro,siostro!
                I tak to jest...
                • Gość: Hhary Re: Siostro,siostro,siostro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 20:31
                  Dziewczyny trzymajcie się,jestem z wami.Walczcie do końca i nie
                  bójcie się różnym zastraszaniom.Strajk jest legalny.Panie dyrektorze
                  dziwię się że dał się Pan omamić róznym doradcom.
                • Gość: a. Re: Siostro,siostro,siostro! IP: *.chello.pl 17.07.09, 21:15
                  zawołaj sobie swoją siostrę,matkę,żonę kogo chcesz aby ci d...umyła bo
                  pielęgniarki faktycznie mogą być na zasiłku w końcu takie same pieniądze wezmą
                  jak zarabiają.
                • Gość: radom Re: Siostro,siostro,siostro! IP: *.radom.vectranet.pl 17.07.09, 21:38
                  siostro!!!!!!!!!!!
                  a kto to jest?
                  wiem ,ze pielęgniarki to kobiety w większości z wyższym wykształceniem,a wiec
                  licencjatki i magisterki, a siostry? to nie ten adres
                  • Gość: łamistrajk Re: Siostro,siostro,siostro! IP: *.radom.vectranet.pl 18.07.09, 07:59
                    Nie rozumiem ich strajów.Niedawno dostały podwyżkli, wcześniej
                    też.Teraz pielęgniarka po szkole średniej zarabia ponad 2.000.Te z
                    większym stażem i doświadczeniem ale bez "szkoły" mają 3.000zł.A co
                    na to nauczyciele po studiach i podyplomówkach?
                    • Gość: stach Re: Siostro,siostro,siostro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 16:56
                      Mogłeś zostać pielęgniarką
                    • Gość: amk72 Re: Siostro,siostro,siostro! IP: *.radom.pilicka.pl 21.07.09, 19:58
                      moze nauczycielom ktoś w końcu opodatkował korki, bo za godzinę
                      lekcyjną biorą od 30-50 zł. i społeczeństwo się na to godzi, a
                      przecież to szkoła ma przygotować TAK PORZĄDNIE
                      • Gość: Alin Re: Siostro,siostro,siostro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 21:02
                        Nie lękajcie się,walczcie do zwycięstwa.!!!!!
                        • Gość: Paweł Re: Siostro,siostro,siostro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 01:55
                          Aż do zwycięstwa? Ostatnio moja matka była w szpitalu na Tochtermana, na
                          ostatnim piętrze. Wrażenia są następujące:
                          - Personel w ogóle nie interesuje się chorymi, robi tylko to, co musi. Większość
                          czasu pielęgniarki spędzają na plotkach, wspólnym paleniu papierosów i SMS-owaniu;
                          - Brak ogłady i dobrego wychowania. Pielęgniarki trzaskają drzwiami, używają
                          przerywników typu "ku..." w rozmowach między sobą. Jak pewna starsza pacjentka
                          wołała w nocy pielęgniarkę, bo miała zepsuty dzwonek, to ta do niej "No czego
                          się pani drze w nocy!?";

Jeśli w ten sposób wykonuje się swoją pracę, to 3.500 zł miesięcznie to i tak za
                          dużo.
        • porcelanowy.pisuar Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:57
          ## tw_wielgus napisało:
          ##
          ## Nie sądzę aby akurat ta obietnica wyborcza była przyczyną protestu
          ## pielęgniarek.
          ## Mam powody podejrzewać, że one nie mogą się doczekać na darmowe
          ## mieszkania obiecane przez prezesa Kaczyńskiego.
          ##
        • ssbn815 Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:57
          # tw_wielgus napisało:
          #
          # Nie sądzę aby akurat ta obietnica wyborcza była przyczyną protestu
          # pielęgniarek.
          # Mam powody podejrzewać, że one nie mogą się doczekać na darmowe
          # mieszkania obiecane przez prezesa Kaczyńskiego.
          #
      • uookasz Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:19
        slavko.matejovic napisał:

> Jak to rudy kłamczuch mówił? Będą nas leczyli dobrze zarabiający lekarze, a
        > opiekowały się dobrze zarabiające pielęgniarki... tylko zagłosujcie na
        > Platformę. No cóż, rudzielec rządzi już drugi rok a pacjenci w szpitalach
        > umierają, bo strzykawy strajkują... A może te strzykawy są z PiS?

tak sie sklada ze glowne strzykawy są z SLD :)
        slaba pamiec ? za kaczynskiego tez strajkowaly, chyba nawet jeszcze bardziej
        • Gość: a. Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.chello.pl 17.07.09, 18:49
          nie rozumiem dlaczego pielęgniarki są przez was durnowato nazywane typu
          strzykawy? a może pacjentów trzeba nazwać pacjentuchami albo cos w tym stylu co?
          • Gość: Ettore Mayeranneck Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 18:56
            Bo ludzi denerwuje pianie zachwytów nad Donaldem Tuskiem i przedstawianie go
            jako męża opatrznościowego, który w rzeczywistości okazuje się nierobem z manią
            wielkości i parciem na prezydenturę.
            • Gość: a. Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.chello.pl 17.07.09, 21:06
              co ma piernik do wiatraka?
      • 1510doyumy Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:58
        Przecież i lekarze i pielęgniarki mogą więcej zarabiać. Daj tylko dobry przykład
        i płać za każdą wizytę czy poradę 5-10 razy więcej. Widzisz problem?
    • poborowy102 kilka pytań! 17.07.09, 16:44
      Czy Hanka biegnie już z kanapkami do pielęgniarek?
      A Kopacz? Czy Kopacz już oPOwiada o szufladach pełnych ustaw? A
      Michnik i TVN 24 - biją znowu brawo pielęgniarkom?
      • tw_wielgus Re: kilka pytań! 17.07.09, 17:00
        Służba zdrowia jest wynagradzana źle, aby to zmienić przy obecnej
        koniunkturze gospodarczej można jedynie podnosząc podatki.
        Podnoszenie podatków skutkuje przeważnie pogorszeniem koniunktury i
        tak aż do dna...
        Kaczyński miał czym dzielić, wolał sobie kupować za te pieniądze
        głosy wyborców.. Zresztą chłoptasie Drzewieckiego też się nieżle
        dzielą premiami. Być może skali budzetu nie są to porażające sumy
        ale odpowiedni wydźwięk moralny mają.
        • eses2 Re: kilka pytań! 17.07.09, 17:34
          Nieczesto sie odzywam na tych forach - ale wy TW Wielgus to
          wyjatkowa M.E.N.D.A jestescie.....
          • tw_wielgus Re: kilka pytań! 17.07.09, 17:41
            To dobrze że nieczęsto odzywasz na tych forach...:))
            • laptop_dla_kazdego Re: kilka pytań! 17.07.09, 17:56
              => tw_wielgus napisało:
              =>
              => To dobrze że nieczęsto odzywasz na tych forach...:))
              =>
            • feldmarschall_von_tusk Re: kilka pytań! 17.07.09, 17:57
              # tw_wielgus napisało:
              #
              # To dobrze że nieczęsto odzywasz na tych forach...:))
              #
        • prokurator.od.blidy Re: kilka pytań! 17.07.09, 17:59
          => tw_wielgus napisało:
          =>
          => Służba zdrowia jest wynagradzana źle, aby to zmienić przy obecnej
          => koniunkturze gospodarczej można jedynie podnosząc podatki.
          => Podnoszenie podatków skutkuje przeważnie pogorszeniem koniunktury i
          => tak aż do dna...
          => Kaczyński miał czym dzielić, wolał sobie kupować za te pieniądze
          => głosy wyborców.. Zresztą chłoptasie Drzewieckiego też się nieżle
          => dzielą premiami. Być może skali budzetu nie są to porażające sumy
          => ale odpowiedni wydźwięk moralny mają.
          =>
        • wacek233 Re: kilka pytań! 17.07.09, 18:00
          ## tw_wielgus napisało:
          ##
          ## Służba zdrowia jest wynagradzana źle, aby to zmienić przy obecnej
          ## koniunkturze gospodarczej można jedynie podnosząc podatki.
          ## Podnoszenie podatków skutkuje przeważnie pogorszeniem koniunktury i
          ## tak aż do dna...
          ## Kaczyński miał czym dzielić, wolał sobie kupować za te pieniądze
          ## głosy wyborców.. Zresztą chłoptasie Drzewieckiego też się nieżle
          ## dzielą premiami. Być może skali budzetu nie są to porażające sumy
          ## ale odpowiedni wydźwięk moralny mają.
          ##
        • Gość: sdr Re: kilka pytań! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 01:11
          Kaczynski miał czym dzielic a Tusk nie ma?? Oj biedny ten Tusk
    • Gość: cg Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 16:45
      Jak masz umowę to zapier.... bez względu na wszystko. Jak się umowa nie podoba
      to ją odrzucasz i znajdujesz lepszą pracę. W dupie mam ich potrzeby i strajk jak
      umiera mój kolega. Bezduszne larwy.
      • poborowy102 Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 16:54
        Niejeden bliski krewny zmarł niejednemu. Mamy
        służbę zdrowia na poziomie kenijskiej - co niedawno stwierdził jeden
        poważnych lekarzy i podparł argumentami. Zawsze była zła i wciąż się
        pohgarsza. W związku z tym można się spodziewać złej opieki
        medycznej i niepotrzebnych zgonów.
        Przykro mi, ale w związku z kryzysem rząd obniżył wydatki na służbę
        zdrowia, a zatem będzie jeszcze gorzej.
        PS Pani Nanno Gronkiewicz - Walz - kanapki robić!
      • Gość: wiedźma Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 16:59
        A gdzie znajdą tę lepszą pracę, pacanie? Chyba w UK, gdzie teraz też
        jest kryzys. Życzę im wszystkim, żeby ją znalazły jak najszybciej. A
        Tobie, gnoju, żebyś zdychał w męczarniach na szpitalnym korytarzu.
        • Gość: Osakasan Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 01:13
          Wole zdychać wiedzac, że nie ma pielegniarki wogóle, niż zdychać wiedzac ze może mi pomoc ale w najlepsze sobie strajkuje
      • Gość: a. Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.chello.pl 18.07.09, 16:25
        my tez mamy ciebie gdzies!
    • ja.ja222 Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 16:47
      Czy im sie teraz da więcej o 1000 zł czy o 2000 złotych czy nawet o
      5000 zł to i tak za pół roku zaczna znowu strajkować, głodować bo to
      nienażarte babska do brania forsy a nie do roboty.
    • prawdziwy-moher ..Te wstretne pielegniarki........ 17.07.09, 17:01
      Jak za Kaczynskiego strajkowaly to PO pomagalo.Jak rzadzi PO , to zapomnieli.Wstretne pielegniarki.
      • tw_wielgus Re: ..Te wstretne pielegniarki........ 17.07.09, 17:06
        No... i zobacz żaden Pisuar nie poleciał z kanapkami.
        To swiadczy o tym że tak samo jak wtedy mają te wspaniałe dziewczyny
        głeboko w d..
        • prawdziwy-moher Re: ..Te wstretne pielegniarki........ 17.07.09, 17:08
          Swiadczy to o tym ze PiS nie gra.PO skonczy, jak powinno.Napewno na ich grobie, nikt nie zaplacze.Osobiscie ten grob obsikal.Podobnie jak obsikalem PZPR.
          • tw_wielgus Re: ..Te wstretne pielegniarki........ 17.07.09, 17:16
            Aaaaa... to dzieki Twojemu bohaterskiemu czynowi upadła PZPR.
            Sikałeś pod domem partii i to było przyczyną podmycia fundamentów
            poprzedniego ustroju...
            Kumam..! Dzięki preze, to wymagało większej odwagi niż przeskoczenie
            przez ogrodzenie stoczni. MY POLACY JESTEŚMY CI WDZIĘCZNI!!
            • burdell_mama Re: ..Te wstretne pielegniarki........ 17.07.09, 17:56
              -> tw_wielgus napisało:
              ->
              -> Aaaaa... to dzieki Twojemu bohaterskiemu czynowi upadła PZPR.
              -> Sikałeś pod domem partii i to było przyczyną podmycia fundamentów
              -> poprzedniego ustroju...
              -> Kumam..! Dzięki preze, to wymagało większej odwagi niż przeskoczenie
              -> przez ogrodzenie stoczni. MY POLACY JESTEŚMY CI WDZIĘCZNI!!
              ->
            • feldmarschall_von_tusk Re: ..Te wstretne pielegniarki........ 17.07.09, 18:00
              > tw_wielgus napisało:
              >
              > Aaaaa... to dzieki Twojemu bohaterskiemu czynowi upadła PZPR.
              > Sikałeś pod domem partii i to było przyczyną podmycia fundamentów
              > poprzedniego ustroju...
              > Kumam..! Dzięki preze, to wymagało większej odwagi niż przeskoczenie
              > przez ogrodzenie stoczni. MY POLACY JESTEŚMY CI WDZIĘCZNI!!
              >
          • latajacy_melex Re: ..Te wstretne pielegniarki........ 17.07.09, 17:32
            Ty sikałeś na PZPR stary SB-ku?
            Wajdzik ty postradałeś zmysły od żarcia tych żab. Nie ma gorszej kanalii od
            nawróconego SB-ka plującego na Polskę z zagranicy...
        • e_e_f Re: ..Te wstretne pielegniarki........ 17.07.09, 17:58
          ~ tw_wielgus napisało:
          ~
          ~ No... i zobacz żaden Pisuar nie poleciał z kanapkami.
          ~ To swiadczy o tym że tak samo jak wtedy mają te wspaniałe dziewczyny
          ~ głeboko w d..
          ~
        • kmdr.maleszka Re: ..Te wstretne pielegniarki........ 17.07.09, 18:00
          ~ tw_wielgus napisało:
          ~
          ~ No... i zobacz żaden Pisuar nie poleciał z kanapkami.
          ~ To swiadczy o tym że tak samo jak wtedy mają te wspaniałe dziewczyny
          ~ głeboko w d..
          ~
    • Gość: radomianka Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.radom.vectranet.pl 17.07.09, 17:02
      Teraz jeżeli Pan Dyrektor naprawdę jest dyrektorem powinien wszystkie
      pielęgniarki karnie zwolnić,a zatrudnić opiekunów medycznych.Innego rozwiązania
      nie widzę.
      W jakich czasach my żyjemy,do czego doszło to pielęgniarki wybrały zawód
      pielęgniarki dla kasy, a nie dla pomocy chorym.
      Powinny wyjechać gdzie pieprz rośnie,niech sie wynoszą do pracy za granicę
      zobaczą jak tam się pracuje 24 na dobę przy pacjencie i wszystko trzeba robić
      basen podać , umyć itp. a tu salowa brudna robotę odwali za marne grosze a damy
      pip....raczek nie ubrudzą zarobią kupę kasy i jeszcze im mało.
      Dyrektorze pozwalniać wszystkie karnie!!!!
      • yanfhowah Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 17:04
        Gość portalu: radomianka napisał(a):

> Teraz jeżeli Pan Dyrektor naprawdę jest dyrektorem powinien
        wszystkie
        > pielęgniarki karnie zwolnić,a zatrudnić opiekunów
        medycznych.Innego rozwiązania
        NAJLEPIEJ JAK CIEBIE ZATRUDNI PEWNIE TO ZROBISZ ZA DARMO
        • Gość: amk72 Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.radom.pilicka.pl 21.07.09, 16:49
          powołanie sprowadzasz do mycia basenu ? Pielęgniarka na zachodzie
          napewno tego nie robi, skad ty masz takie informacje
      • Gość: wesola kobietka Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.135.66-86.rev.gaoland.net 17.07.09, 17:59
        Piszesz Paniusiu glupoty.
        Za granica skad mam przyjemnosc pisac, pielegniarka ma asystentki od tzw "brudnej roboty" (we Francji: aide-soignante). Nigdy nie przepracowalam 24 godzin, i nie ma prawa, ktore zmusiloby mnie po dyzurze nocnym zostac na kolejna zmiane. Finansowo nie ma porownania do plac i zakresu obowiazkow oferowanych w Polsce - poprostu przepasc. Nastepnym razem poczytaj troszke na temat, na ktory zamierzasz sie wypowiadac. Wybor zawodu to nie to samo co polwolontariat za glodowa pensje, wiec przestan sie pienic gasko.
        Pozdrawiam serdecznie, zdrowka zycze.
    • Gość: wiedźma Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 17:03
      agata789 napisała:

> No cóż, jak się rozdaje premie po 100 tysięcy różnym sqsynom, a
      > żałuje na pensje dla pielęgniarek, to takie są efekty.

Nic dodać, nic ująć. Wczoraj mówili w TV o tych złodziejach, którzy
      dostają za nic 30 tysięcy miesięcznie, a teraz przyznali sobie do
      tego po 100 tysięcy premii.

Wiele z tych kobiet chciałoby zarabiać chociaż jedną dziesiątą z
      tego, co ci złodzieje. Ale cóż, przecież to nie pielęgniarkom ma się
      żyć lepiej, tylko kolegom.
      • Gość: joel Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: 130.149.213.* 17.07.09, 18:26
        Typowa PiSowska mentalnosc. Skoro duzo zarabia to zlodziej. A ten co malo
        zarabia to poszkodowany. (Ile ty masz lat albo jakie IQ zeby tak myslec ?) Czy
        ktos zabrania tym pielegniarkom sie przekwalifikowac i wiecej zarabiac w innym
        zawodzie ?
        • yanfhowah Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł 17.07.09, 19:58
          Gość portalu: joel napisał(a): Czy
          > ktos zabrania tym pielegniarkom sie przekwalifikowac i wiecej
          zarabiac w innym
          > zawodzie ?

jasne juz widze jak sie przekwalifikowaly i w szpitalach nie
          ma,,,,pielegniarek,, (Ile ty masz lat albo jakie IQ zeby tak
          myslec ?)
          • Gość: joel Re: Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.adsl.alicedsl.de 17.07.09, 22:23
            Bzdury. Jest prawo popytu i podazy, jak bedzie sie zmniejszac liczba
            pielegniarek to trzeba bedzie tym pozostalym wiecej placic zeby zostaly,
            nieuwazasz ? Chyba ze co do tego IQ mialem racje ...
    • Gość: koniec Wywalić dyscyplinarnie na zbity pysk !!! IP: 217.98.64.* 17.07.09, 17:04
      a rodzina niech wytoczy proces cywilny komitetowi strajkowemu. Czy pielęgniarki
      są dla społeczeństwa czy społeczeństwo dla pielęgniarek.Jak szanownym paniom nie
      pasuje praca za taką płacę-niech ją po prostu zmienią. Nikt ich tam na siłę nie
      zatrzymuje !
      • yanfhowah Re: Wywalić dyscyplinarnie na zbity pysk !!! 17.07.09, 17:13
        DOPIERO prowadza sledztwo co bylo przyczyna smierci a TY NICZYM ''
        Z I O B R O , JUZ ZNASZ WYROK?????
      • Gość: jaaaaaa1 Re: Wywalić dyscyplinarnie na zbity pysk !!! IP: *.ostrowmaz.mm.pl 17.07.09, 23:55
        Życzę dużo zdrowia!
    • iq-ok Skutki ulegania populistom wszelkiej maści.... 17.07.09, 17:09
      wmawiającym nam od lat , że nierentownego szpitala sprywatyzować nie
      można, zracjonalizować zatrudnienia nie można, zamknąć też nie
      można.
      Jedyny sposób reformy służby zdrowia dopuszczany przez zwolenników
      solidarnej Polski to dawać i dawać coraz więcej i więcej pieniędzy z
      kieszeni podatników.
      A jak nie dają to niech umierają.

• prawdziwy-moher Re: Skutki ulegania populistom wszelkiej maści... 17.07.09, 17:11
        Masz racje.Trzeba zrobic rewolucje.Ci co maja zdechna szybko.Biednych wiecej.Jestem za.Na tobie zakonczy sie rod a ziemia uzyzni sie nawozem.
        • iq-ok Re: Skutki ulegania populistom wszelkiej maści... 17.07.09, 17:46
          Oczywiście, że mam rację choć Ty akurat tego nie jesteś w stanie
          zrozumieć.
          A jak mohery opowiadają o rewolucji to mnie nawet nie dziwi. Każda
          bolszewia parła do władzy z hasłami sprawiedliwości społecznej na
          ustach a jak się kończyło to wiemy.
    • grisza14 Dla sympatycznej panny Krysi od Donalda 17.07.09, 17:13
      Pucio-Pucio.
      • czyzyk331 Re: Dla sympatycznej panny Krysi od Donalda 17.07.09, 17:59
        Do tego nalezy dołączyć pozdrowienia od Mag Kopacz-
        Ewa Kopacz od kilku miesięcy odpowiada za wdrożenie programu
        oszczędnościowego w ministerstwie zdrowia. Cięcia nie przeszkodziły
        jednak w zatrudnieniu Jakuba Piotrowskiego w resorcie.
        "Jakub Piotrowski został szefem gabinetu politycznego 4 maja. I od
        razu temu przydzielono mu najlepszą limuzynę. Dostał nowiutką,
        kupioną za ponad 100 tys. zł, skodę superb z kierowcą. Do tego
        bardzo dobrą pensję - ok. 10 tys. zł miesięcznie, telefon komórkowy
        bez limitu, i sekretarkę" - czytamy w "SE".
        Obowiązki Jakuba Piotrowskiego to - m.in. "koordynacja pracy
        wszystkich dyrektorów departamentów ministerstwa i czuwanie, by
        praca resortu była zgodna z programem rządu".
    • zwobot Pacjent zmarł, bo pielęgniarki protestowały? 17.07.09, 17:16
      zarowno autor artykulu, jak i dyrektor szpitala maja elementarne
      braki w wiedzy - stwierdzenie ze pacjent zmarl z powodu opoznienia
      dializy o kilkadziesiat minut jest niczym nieuzasadnione. zachecam
      pana redaktora do poczytania o niewydolnosci nerek i zasadach
      dializoterapii a pozniej dopiero zabierac glos. weszenie za sensacja
      za wszelka cene. niestety niewiele juz rozni Gazete Wyborcza od
      zwyklych tabloidow. gdzie ta powazna gazeta???
      • marekmarek44 chemiczny kondonek to nie Kaczyński-tu nie wolno 17.07.09, 17:18
        Narzekać.
        • flyhalf pacjent był z PiS to wyjaśnia sprawę 17.07.09, 17:57
      • Gość: cath Pacjent zmarł, bo pielęgniarki protestowały? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 18:08
        Dokladnie,nie wypisujcie bzdur.Na pewno nie umarl z powodu opoznienia dializy
        ,bo jesli by tak mialo byc to smiertelnosc na dializach bylaby
        zastraszajaca,zdarza sie ze transport na dializy sie opozni,czy poprzednia
        zmiana pozniej zacznie i dializa rozpoczyna sie pozniej.Pacjenci dializowani to
        ludzie ciezko chorzy,ktorzy moga umrzec w kazdej chwili.
        • Gość: gosia Re: Pacjent zmarł, bo pielęgniarki protestowały? IP: *.broker.com.pl 17.07.09, 19:10
          jak można pisać takie dyrdymały, czytajcie ze zrozumieniem, zmarł pred protestem
          a sprzęt przygotowuje technik, koszmar... ale widać kto czyta i pisze żle o
          pielegniarkach zazdrośni ludzie, zróbcie studia medyczne i do pracy za tysiące, buce
      • Gość: Jose Re: Pacjent zmarł, bo pielęgniarki protestowały? IP: 188.33.8.* 18.07.09, 15:33
        Jeden z niewielu mądrych komentarzy. Bo najłatwiej rzucić na pierwszą stronę : pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł z tego powodu, a żądna sensacji część społeczeństwa rzuci się tylko po to, aby znowu móc na kogoś ponarzekać. Tak się składa, że sezon letni, kiedy są ogólnie dostępne owoce, istne bomby potasowe, dla Osób, które z powodu niewydolności nerek tego potasu nie mogą usunąć , bywa często zabójczy. Mało kto przejdzie spokojnie nie zjadłszy kilku owoców. Dla osób zdrowych to pestka , najesz się wysikasz. A ci, którzy są dializowani mają później potas sięgający do 12, a to daje po sercu i stąd zatrzymania krążenia.
        Najlepiej znaleźć winnego na samym początku, bo przecież najwygodniej. Przyzwyczajmy się do tego, że za sprzęt powinny odpowiadać ludzie do tego przeznaczeni. To tak samo jak sprawdza się aparaty przed znieczuleniem. Na Zachodzi robi to technik, podpisuje się , bierze odpowiedzialność, u nas to robią pielęgniarki, od których wymaga się czasem o wiele za dużo, niewspółmiernie do otrzymywanych pieniędzy. Nie piszę tutaj o pielęgniarkach- pomyłkach, które zdarzają się w każdym zawodzie i negatywnie rzutują na cały wizerunek. Nie chcę tutaj sugerować zabierania pieniędzy jednym biednym, żeby dać innym. Niech nasze składki nie idą na pierdoły, na budynki, limuzyny, zacznijmy wreszcie pobierać opłaty od komfortowo leczonych alkoholików, niech za leczenie AIDS zaczną płacić ci, którzy zarazili się na skutek prostytucji ( chociaż częściowa odpłatność ), podnieśmy składkę na ubezpieczenie zdrowotne tym wszystkim zapasionym ( a przepraszam to się nazywa puszystym ), którzy nie na skutek choroby tylko obżarstwa ważą po 120 kg i na których leczenie wydawane są tysiące, przestańmy leczyć aż tak intensywnie nieuleczalnych wiekowych kuzynów i rodziny lekarzy, którzy z oddziałów czasem robią prywatne hospicja. Zapłaćmy tym, którzy wykonując sumiennie odpowiedzialną pracą ratują ludzkie życie i pielęgnują chorych. Pielęgnowaliście kiedyś kogoś z rodziny , chorego , marudzącego? Ja tak i mimo całego uczucia jakim tę Osobę darzyłam często miałam już dość. Nikt nikomu nie kazał być pielęgniarką, taplać się w nieczystościach, ale to wcale nie znaczy, że trzeba je opluć , bo jakiś autor musi mieć tytuł na pierwszą stronę.
    • syrriusz Naciaganie faktow 17.07.09, 17:16
      Tylko czy pacjent zmarl, BO pilegeniarki strajkowaly? Gdzie w tym artykule jest
      chocby jedna informacja, potwierdzajaca oskarzenie zawarte w tytule?
      Dla wszystkich pieniaczy z tego forum - pacjentow wymagajacych dializy z reguly
      nie dializuje sie co 15 minut, tylko w wyznaczone dni. Tak wiec ten pacjent
      musial byc juz w ciezkim stanie i nie ma zadnej pwenosci, ze dializa pomoglaby mu.

Ale jak zwykle informatycy, mechanicy, sprzataczki i inzynierowie chemi
      spozywczej znaja siw tym kraju na medycynie lepiej od lekarzy :)))

Dopoki nie bedzie prywatnej sluzby zdrowia w Polsce, nic sie nie poprawi.

• Gość: Ja Re: Naciaganie faktow IP: *.net.stream.pl 17.07.09, 17:38
        Ciekawe czym by pracowali lekarze i pielęgniarki gdyby Ci nieznający medycyny
        informatycy programujący aparature medyczna, elektronicy tworzacy podzespoly czy
        mechanicy - konstruktorzy tak naprawde na niczym się nie znali. Nie moge sobie
        wyobrazic jak stworzyc cos nie znajac zagadnienia nad ktorym sie pracuje...
    • krytyk67 Zarabiają powyżej 3000,-zł a pracują na odpi..dol. 17.07.09, 17:23
      Co trzecia potrafi założyć wenflon za pierwszym razem i nigdy go nie zmieniają
      do 72 godzin zgodnie z instrukcją.
      • yanfhowah Zarabiają powyżej 3000,-zł a pracują na odpi..dol 17.07.09, 17:27
        SMUTNA RZECZYWISTOSC ZE GAZETA POKRYWA "jamluzne pensjie"
        PIELEGNIAREK smiercia pacjienta,co ciekawe trwa sledztwo nie ma
        stwierdzenia ze to strajk byl przyczyna smierci,,a jak NIE,,,ciekawe
        czy gazeta sprostuje i przeprosi a ci wyzej co juz wydali wyroki na
        pielegniarki,chociaz napisza,,,przepraszam cZy stac was na
        to??????
      • Gość: Majka Re: Zarabiają powyżej 3000,-zł a pracują na odpi. IP: *.radom.vectranet.pl 17.07.09, 17:32
        zarabiają 3 tys.brutto podstawy do tego stażowe do tego ok 70zł za jeden dyżur świąteczny 60 zł za dyżur nocny.
        W miesiącu mają 14-15 dyżurów jak nie ma świąt bo jak są święta to mniej.Jeszcze na nocach zaliczą lekarzy:)))
        Pracują dodatkowo w przychodniach lub gdzie indziej.
        Co by było jak by każdy z nas odszedł od pracy bo mało zarabiamy,niech by straż pożarna strajkowała,policja,itd.
        Dlatego precz z takimi białymi szatanami z RADOMIA!!!
        Zwolnic karnie.
        • czysty_jogurt Re: Zarabiają powyżej 3000,-zł a pracują na odpi. 17.07.09, 17:40
          Gość portalu: Majka napisał(a):

> zarabiają 3 tys.brutto podstawy do tego stażowe do tego ok 70zł za jeden dyżur
          > świąteczny 60 zł za dyżur nocny.
          > W miesiącu mają 14-15 dyżurów jak nie ma świąt bo jak są święta to mniej.Jeszcz
          > e na nocach zaliczą lekarzy:)))
          > Pracują dodatkowo w przychodniach lub gdzie indziej.
          > Co by było jak by każdy z nas odszedł od pracy bo mało zarabiamy,niech by straż
          > pożarna strajkowała,policja,itd.
          > Dlatego precz z takimi białymi szatanami z RADOMIA!!!
          > Zwolnic karnie.

1. Skad te dane?
          2. Tekst o "zaliczaniu lekarzy" mozesz sobie darowac. Naogladales
          sie"odpowiednich" filmow lub nasluchales "opowiesci" - a to Urban Legend.
          3. Okreslenie pielegniarki slowem "szatan" jest co najmniej nieodpowiednie.
        • Gość: radomianka Re: Zarabiają powyżej 3000,-zł a pracują na odpi. IP: 195.93.162.* 17.07.09, 20:45
          popieram ta wypowiedz w 100%. wiem ile zarabiaja radomskie pielegniary!tylko o
          kase wolac umieja, a pacjenta maja mocno w d...jak nie dasz lapowki jednej z
          druga, to nawet na ciebie nie spojrzy.ostatnio kolezanka rodzila na tochtermana
          i nikt nawet sie nia nie zaintersowal, dokad nie wyjela z portfela 500 zl!!!!
          paranoja!!!! to za co my placimy skladki tym szmatom??? ja bym ich wywalila z
          pracy dyscyplinarnie!!!
          • Gość: milionerka Re: Zarabiają powyżej 3000,-zł a pracują na odpi. IP: 82.139.53.* 21.07.09, 23:18
            no cóż.Przykre, ale prawdziwe. Jaki pacjent, taki personel.Określenie "służba"
            zdrowia dawno już jest nieaktualne.A opiekowanie się tak prostackim pacjentem
            nie ma ceny.A niestety jest ich coraz więcej,ponieważ niestety wykształcenie nie
            idzie w parze z kulturą i inteligencją.Prostacka radomianko,może powiesz gdzie
            ty pracujesz i jak wykonujesz swoją pracę.Każdy sądzi drugiego według
            siebie.Odpowiedziałam ci choć nie jasteś godna nawet jednej literki.Mam
            nadzieję,że nie będziesz potrzebowała opieki.
        • Gość: ela Re: Zarabiają powyżej 3000,-zł a pracują na odpi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 17:15
          Skąd te wyliczenia .Ja pracuję we Wrocławiu szpital wojskowy 25 lat
          w dyżurach .Moja podstawa 2100 za 6 nocy i 36 h światecznych netto
          370 zl .Na rękę to około 1800.Bez nocy i świąt 1500zł .Chciałabym
          aby za noc było po 70zl jak piszesz ale niestety tak nie
          jest.Policz jeżeli za 6 nocy plus świeta masz 370 netto TO ILE ZA
          DYŻUR NOCNY?Zycze zdrowia .
        • Gość: amk72 Re: Zarabiają powyżej 3000,-zł a pracują na odpi. IP: *.radom.pilicka.pl 21.07.09, 17:13
          może oceniasz ludzi na podstawie swoich doświadczeń dziwo jedna
      • czyzyk331 Re: Zarabiają powyżej 3000,-zł a Kopacz 17.07.09, 17:54
        Z odsieczą do pacjenta przybyła min. Kopacz ze swoim doradcą za 10
        tys. miesięcznie
      • guru133 Przestań pisac brednie przygłupie. Pielęgniarka i 17.07.09, 21:00
        3000 zł. Chyba gdyby pracowała po 24 godziny na dobę.
      • Gość: amk72 Re: Zarabiają powyżej 3000,-zł a pracują na odpi. IP: *.radom.pilicka.pl 21.07.09, 16:54
        poproś lekarza to założy ci za pierwszym razem, nie dopisaleś że
        BRUTTO matole, to teraz oblicz sobie NETTO
    • turpin Od opóźnienia o godzinę planowej dializy 17.07.09, 17:27
      się nie umiera. Nie róbcie jaj.
      • Gość: kpr Re: Od opóźnienia o godzinę planowej dializy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 17:42
        jakkolwiek by nie było z tym pacjentem, pielęgniareczkom się w dupach
        poprzewracało. nie mówię, że wszędzie, ale są cwaniary w stanie wyciągnąć 3 tys.
        miesięcznie, a i to bez jakichś dodatkowych dyżurów.
        • Gość: aaa Re: Od opóźnienia o godzinę planowej dializy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 20:14
          Dlaczego nie mają zarobić 8 tys. skoro lekarze mają 12 tys.
      • nurse_manager Re: Od opóźnienia o godzinę planowej dializy 17.07.09, 17:51
        Jesli pacjent chronik (ESRD) to ma dializy przecietnie 3 razy w tygodniu,
        najczesciej: PN-SR-PT lub WT-CZ-SO. W kazdym przypadku raz w tygodniu ma 2
        dni przerwy
        - niedziela.
        I nikt z tego powodu nie umiera.
        Inna rzecz, jesli pacjent jest na CRRT (tzw. wolne dializy - nieraz przez kilka
        dni) - tutaj opoznienie moze byc tragiczne.
        Pacjenci na CRRT (CVVH, CVVHD) sa leczeni na Oddzialach Intensywnej Opieki.
        Nie znam danych z tego konkretnego przypadku, podejrzewam, ze byl to
        pacjent PRZEWLEKLY. Zatrzymanie krazenia moze nastapic w kazdej chwili,
        tak samo jak u mnie czy u tych madrych inaczej. Nie ma to zadnego
        zwiazku z dializami.
        Wiecej, z wlasnej praktyki pamietam pacjenta ktory
        zatrzymal sie w trakcie dializ. Zatrzymanie w trakcie dializy jest
        bardzieju prawdopodobne niz w okresie miedzy.
        Ot. Kto ciekawy, prosze o prywatnego maila. Mozemy podyskutowac bez
        zacietrzewienia.
        • Gość: anonim Re: Od opóźnienia o godzinę planowej dializy IP: *.radom.vectranet.pl 17.07.09, 21:35
          No tak ja wiem w Telewizji mówili o strajku od poniedziałku
          co to za Dyrektor który nie umie sobie poradzić, nie zapewnił opieki medycznej a
          Pani oddziałowa mogła podłączyć z Panem dyrektorem i nikt by nie umarł
    • Gość: ZeneQ Pielęgniarki protestowały, pacjent zmarł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 17:30
      Pipety protestują, a pacjenci mrą :-(
      • czyzyk331 Bazgroły doktorów rujnują pigularzy 17.07.09, 18:02
        Panie premierze, ratunku! To Piotr Stolarczyk, aptekarz z Torunia, a
        zarazem prezes Izby Gospodarczej Apteka Polska. W imieniu wszystkich
        aptekarzy napisał do Tuska list, w którym przedstawił zbójeckie
        praktyki Narodowego Funduszu Zdrowia. Pod byle pretekstem aptekarze
        dowiadują się, że nie dostaną zwrotu pieniędzy za leki refundowane.
        Wystarczy, że recepta została niewyraźnie napisana przez lekarza,
        aby NFZ kwestionował jej prawdziwość. W efekcie aptekarze boją się
        refundowanych recept jak ognia, a pacjentom mówią to, co powiedziała
        mi aptekarka z posrebrzanymi tipsami. Stolarczyk alarmował premiera,
        że: Apteki zmuszane są odmawiać realizacji recept na leki
        refundowane, odsyłając chorych do lekarza celem poprawy drobnych
        uchybień formalnych na receptach lub proponować sprzedaż leków za
        100 proc. odpłatnością. (...) Często zdarzają się sytuacje, gdy
        pacjenta nie stać na pełną odpłatność, wówczas pozostaje bez leku.
        Z kolei do minister zdrowia Ewy Kopacz trafiło pismo od aptekarzy z
        Kielecczyzny. Skarżyli się na dyrektora Świętokrzyskiego Oddziału
        NFZ. Zaczęli z grubej rury – że dyrektor odmawiając chorym prawa do
        opieki zdrowotnej, łamie konstytucję. Tłumaczyli, że licznych
        chorych muszą odsyłać z kwitkiem, gdy recepty nie są idealnie
        wypisane przez lekarzy. Wymienili, jakie to drobne uchybienia
        formalne powodują nałożenie na aptekę wysokich kar finansowych:
        – brak pełnego adresu pacjenta na recepcie,
        – brak wieku pacjenta,
        – nieczytelny numer lekarza (chodzi o numer prawa do wykonywania
        zawodu),
        – data wypisana częściowo w rubryce na datę, a częściowo poza tą
        rubryką,
        – brak numeru PESEL pacjenta,
        – nieczytelny numer REGON poradni.
        <www.nie.com.pl/art21010.htm
        • czyzyk331 Białe miasteczko przed kliniką Gierkowej 17.07.09, 18:04
          Tygodnik „NIE” wykrył i ujawnił próbę zniszczenia najlepszej w
          Polsce Kliniki Okulistyki, popularnie nazywanej kliniką Gierkowej.
          Artykuł wywołał potężny rezonans. Być może uratowaliśmy szpital.
          W artykule „Szpital ginie w oczach” („NIE” nr 20/2009) opisaliśmy
          sytuację Samodzielnego Szpitala Klinicznego nr 5 w Katowicach.
          Przynosi krocie Śląskiemu Uniwersytetowi Medycznemu, do którego
          należy szpital okulistyczny. Ciągną tam pielgrzymki chorych z całego
          kraju. Dla władz ŚUM było jednak ważniejsze coś innego. Szpital zbyt
          jednoznacznie i zbyt pozytywnie kojarzy się z byłym pierwszym
          sekretarzem Komitetu Centralnego PZPR. Z symbolem postanowiono się
          rozprawić.
          Kilka dni po publikacji naszego artykułu do dymisji podała się
          następczyni prof. Ariadny Gierek-Łapińskiej, dyrektor Dorota Puka.
          Nie podała powodów, dla których porzuca posadę. Razem z nią z pracy
          odeszła główna księgowa. 25 maja w klinice Gierkowej powołany został
          Komitet Obrony Szpitala. Na jego czele stanął świetny anestezjolog
          dr Marek Czekaj..
          www.nie.com.pl/art21075.htm
    • leew1 dokonały zabójstwa dla kasy! 17.07.09, 18:07
      to zwykłe morderczynie, które naraziły na cierpienie niewinnych chorych ludzi,
      w tym dzieci. kto ośmieli się jeszcze nazywać ich siostrami?
      • Gość: :-( Re: dokonały zabójstwa dla kasy! IP: *.unknown.uunet.be 17.07.09, 20:10
        Siostry to są w zakonie. A to są pielęgniarki. Za darmo to boli
        gardło - chcecie jakości pracy dodajcie płacy. A wszyskim pieniaczom
        polecam sprawdzić czy nie mają wścieklizny...
        P.S. "Sympatyczny" internauto leew1, w jaki sposób mają strajkować
        pielęgniarki?
        • wymagajacy_777 Re: dokonały zabójstwa dla kasy! 18.07.09, 21:16
          Pracuję jako samodzielny specjalista. Zbliżyłem się, ale jeszcze nie osiągnąłem
          pułapu 3 tys. złotych brutto miesięcznie, czyli wysokości wynagrodzenia, jakie
          pobiera przeciętna radomska pielęgniarka. Gdybym się zaczął opier... w pracy i
          zwrócił się do szefa słowami "Chcesz pan pracy, dodaj płacy", to by mnie
        • wymagajacy_777 Re: dokonały zabójstwa dla kasy! 18.07.09, 21:19
          Pracuję jako samodzielny specjalista. Zbliżyłem się, ale jeszcze nie osiągnąłem
          pułapu 3 tys. złotych brutto miesięcznie, czyli wysokości wynagrodzenia, jakie
          pobiera przeciętna radomska pielęgniarka. Gdybym się zaczął opier... w pracy i
          zwrócił się do szefa słowami "Chcesz pan pracy, dodaj płacy", to by mnie
          następnego dnia zwolnił. A wam mało 3 tys. zł miesięcznie, bo wasi koledzy
          lekarze 12 tys. zł zarabiają. Więc wy chciałybyście na przykład 8 tys. zł. Wam
          zwyczajnie brakuje pokory i w głowach się poprzewracało!
          • Gość: a. Re: dokonały zabójstwa dla kasy! IP: *.chello.pl 19.07.09, 10:54
            ty zwyczajnie jestes zazdrosny,przekwalifikuj sie jak ci mało.
    • szlachcic Pacjent zmarł, bo pielęgniarki protestowały? 17.07.09, 18:10
      Kazdy z nas slyszal wypowiedzi i pielegniarek i lekarzy ze strajk
      nie ma wplywu na zycie i zdrowie pacjenta. Ta formulka jest
      wyglaszana zawsze w kazdym medycznym kolchozie w ktorym ludzi
      strajkuja.
      Wszyscy strajkuja, pracuje tylko ordynator od 200 godzin na nogach i
      to oczywiscie nie ma wplywu na zycie i zdrowie pacjentow
      Takze ja nie widze zadnych szans na udowodnienie
      lekarzowi/pielegniarce jakiejkolwiek winy. Tak to juz jest w
      szpitalach. pielegniarki ktore wkladaly sobie do kieszeni chore
      wczesniaki tez sa nadal pielegniarkami.
      W tym kraju generALNIE nie da sie skazac ani lekarza ani
      pielegniarki za NIC
      o ile sprawa z tym czy dziecko umarlo w wyniku tego aktu
      barbarzynstwa jest wyjatkowo trudne to wyjatkowo latwe jest
      odebranie takim ludziom mozliwosci pracy w tym zawodzie
      z lowcow skor tez tylko jeden lekarz ma odebrane prawa dozywotnio
      to jest betonowe srodowisko, tam trzeba szczegolnych narzedzi aby to
      rozbic
      • Gość: gość Re: Pacjent zmarł, bo pielęgniarki protestowały? IP: *.icpnet.pl 17.07.09, 20:25
        sam korzystam z dializ i widzę co się dzieje nie potrzeba żadnych
        strajków by wykończyli człowieka - nadzór lekarski beznadzieja a
        spróbuj zgłosić jakąś dolegliwość to predzdzej kamień poruszysz o
        innych rzeczach można by napisać książkę. i to jest podobno
        najnowocześniejsza stacja w Europie.Pielęgniarki robią co mogą ale
        lekarze ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka