Dodaj do ulubionych

RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie?

28.07.09, 18:55
Hej,
W Radomiu są dwie stacje o takim samym profilu, które grają muzę dla młodych:

RMF MAXXX - 106,5 FM
www.rmfmaxxx.pl/
Radio Eska - 106,9 FM
www.eska.pl/
Stacje niby takie same, ale czy na pewno? RMF MAXXX stawia praktycznie tylko
na najnowsze hity, Eska "kombinuje" także ze starszymi. Styl prowadzenia
programu jest trochę inny w obu stacjach i chyba na korzyść RMF MAXXX. Aha i
jeszcze jedno... RMF MAXXX jest z Krakowa, a Eska z Warszawy.

Której stacji częściej słuchacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: *.radom.vectranet.pl 28.07.09, 19:08
      REKORD :)
    • Gość: 3 Czego słuchacie? IP: *.radom.vectranet.pl 28.07.09, 19:16
      Tylko Trójka!!! Reszta intelektualnie wymięka!!!!Muzyczna sieczka,
      dno z dziurami i kilometr mułu!!
      • Gość: MAX Re: Czego słuchacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 19:29
        Trójki może zacznę słuchać jak skończę 50 lat, Rekord jest OK ale strasznie
        amatorskie prowadzenie audycji, ESKA raczej dla małolatów i blondynek, a
        RMF-MAXXX jest super.
        • Gość: kamyk Re: Czego słuchacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 22:09
          Tylko Rekord
          • Gość: oska Re: Czego słuchacie? IP: *.12.radom.pilicka.pl 29.07.09, 00:56
            oba dresiarskie, a rekord tylko dla prostakow
            • Gość: zonk Re: Czego słuchacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 15:01
              co to znaczy dresiarskie ??????? a ty jakiego radia słuchasz stringowego czy
              raczej bardachany FM ??????
        • Gość: kowalska Re: Czego słuchacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 14:39
          Myślisz, że po skończeniu 50 lat zmieniają się upodobania muzyczne z
          np.LadyGaga (wg listy rmf max) na np.Dave Matthews Band czy KOL? ;)A
          więc dla kogo jest rmf max?
    • naiwny_cynik Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? 29.07.09, 10:13
      A ja tam słucham tylko Radia PIS, tzn. chciałem powiedzieć Plus.
    • lucas1_live Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? 29.07.09, 12:19
      A o radiu galtam słyszałeś?
    • Gość: el loco Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: *.radom.vectranet.pl 29.07.09, 13:56
      tylko maxxx- ale niestety tylko w samochodzie lub przy komputerze bo w domu
      siakoś nie odbiera :(
      • palineczka16 Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? 29.07.09, 14:14
        a ja słucham MF, ale tego zwykłego 88,2.
        i w domciu i w samochodzie-mimo,
        że tyle teraz jest tych stacji to rzadko która odbiera
        na trasie tak płynnie i czysto,
        nawet ta przereklamowana Eska,
        która dla mnie cały czas gra jedno i to samo, aż uszy puchną :)
        moemnatmi między łąkami, lasami traci zasięg :D :]

Pozdrawiam:)
        • palineczka16 Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? 29.07.09, 14:15
          już się poprawiam- chodziło mi o RMF. :)
          • Gość: MAX Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 14:51
            RMF-FM jest niekwestionowanym liderem wśród stacji radiowych, szkoda, że parę
            lat temu KRRiT zabrała mu lokalną radomską częstotliwość na której nadaje teraz
            chyba program II PR i słuch tego z 5 osób, jest szansa że wkrótce upadnie.
            • Gość: UTYIUYIU Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 14:58
              TYLKO RADIO MARYJA !!!!!!!!!!!
              • Gość: marduk Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: *.radom.vectranet.pl 29.07.09, 16:52
                rzadko słucham ale jeśli już to Radia dla Ciebie lub Antyradia :-]
    • abacab1 Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? 30.07.09, 08:19
      Gdzie te czasy, gdy toczyła się zażarta walka o słuchaczy w eterze między
      radomskimi stacjami Radiem Radom i Radiem Rekord. Wakacje były zawsze czasem
      pojedynków na ramówki letnie. Miarą sukcesu była ilość sklepów, urzędów,
      taksówek, w których było słychać dane radio.

Czytając ten wątek smutek ogarnia, bo z naszego lokalnego rynku radiowego
      niewiele zostało. Jak słusznie napisał ktoś wyżej , możemy wybierać w tym wątku
      między stacjami nadającymi z Warszawy, albo Krakowa.

Miłe, że są w Radomiu jeszcze radiowi lokalni patrioci. Pozdrowienia dla
      wszystkich fanów lokalnego radia!
    • Gość: Kamila Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: *.radom.vectranet.pl 30.07.09, 09:02
      Rekord:)
    • Gość: ESKA Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: *.centertel.pl 30.07.09, 21:28
      Obie stacje są infantylne, tego nie da się słuchać! Bez wyrazistości, dla ludzi,
      ups, ogolonych główek wystających z klatek schodowych:)
      • Gość: qqq Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: *.radom.vectranet.pl 31.07.09, 13:10
        Trójka albo radio dla ciebie.
        • Gość: 3 Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 14:25
          Na trójce za dużo gadają, a muzykę puszczają tak oryginalną, że nie wiadomo czy
          śmiać się czy płakać, więc człowiek od razu zmienia częstotliwość
    • Gość: Moro 181 FM energy IP: *.radom.vectranet.pl 31.07.09, 14:46
      Polecam internetowe radio "181 FM energy" .
    • Gość: gość Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: 212.244.90.* 31.07.09, 17:15
      tylko trójki :)
    • Gość: trójka:) Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: 212.244.90.* 31.07.09, 17:18
      i tylko trójka potem dłuuugo długo nic
      choć wiem że w radomiu popularnością cieszy się sieczka i brak
      intelektualnej uczty
      • Gość: 3 Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 17:55
        Czy ktoś poniżej 30 roku życia jest w stanie słuchać trójki, jeśli tak to go
        podziwiam?
        • Gość: kowalska Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 18:19
          Gość portalu: 3 napisał(a):

> Czy ktoś poniżej 30 roku życia jest w stanie słuchać trójki, jeśli
          tak to go podziwiam?

I nawet sprawia mi to przyjemnosc. Zanim skończyłam lat 18 również;)
    • double.dog Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? 01.08.09, 08:14
      RMF i Eska a nawet Radio Zet puszczają na okrągło tą samą muzykę. Siedząc przez
      8 godzin w pracy po 30 minutach ma się ochotę rozp-ierdolić radioodbiornik.
      Stacje których warto słuchać ze względu
      na różnorodną muzykę i ciekawe audycje to Jedynka, Trójka, Radio dla Ciebie,
      Radio BIS.
      RMF i Eska to żenada. Powtarzająca się cały czas muzyka i reklamy i nic więcej.
      Z doświadczenia wiem że stacje te słuchane są przez mało wymagających ludzi i
      gó...arzy (disco bydło).
      • Gość: Ricky Tylko Radio Dla Ciebie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 11:17
        Całkiem niezła zróżnicowana muzyka ,ciekawe reportaże i nieco lokalnych
        informacji z Radomia .Bardzo dobre radio dla ludzi myślących.
        • Gość: www Re: Tylko Radio Dla Ciebie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 12:08
          Raz jechałem z kolegą który w drodze słuchał radia BIS, powiedziałem że więcej
          nie wsiądę do jego auta jeśli nie zmieni stacji, po prostu tak mnie głowa potem
          bolała od tej muzy która puszczają, że szok
    • przewoz_pw Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? 01.08.09, 13:20
      Wystarczy posłuchac każdej z tych stacji przez godzinę, żeby wiedzieć co będzie leciało w następnej godzinie. Obie do kito. Już lepiej sobie radiami internetowymi popstrykać, choć te też w koło to samo...

• Gość: FM Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 15:49
        A słuchaliście kiedyś audycji Rekordowy Róg Obfitości na Rekordzie w soboty i
        niedzielę? Jak ktoś z innego miasta posłucha ludzi którzy tam dzwonią to ja się
        nie dziwie że potem mówi że Radom to wiocha.
        • Gość: rekord Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: *.radom.vectranet.pl 01.08.09, 16:37
          FAKTYCZNIE W SOBOTY I NIEDZIELE WIEKSZOSC DZWONIACYCH TO WIEŚ WIDAĆ PO SPOSOBIE
          MÓWIENIA BARDZO PROSTACKIE I PO KAŻDYM ZAPYTANIU PROWADZĄCEJ JEST ODPOWIEDŻ NOOOOOOO
          • Gość: Moro Re: RMF MAXXX czy Radio Eska to jeden kit.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 20:11
            Czy tak naprawdę tylko między nami mówiąc nasz kochany Radom to nie jest taka
            wielka wiocha noo może taki typowy powiat ?
            • Gość: REJF1 Re: RMF MAXXX czy Radio Eska to jeden kit.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 13:45
              Witam

www.radiohoryzont.pl
              www.chillizet.pl
              www.zloteprzeboje.pl

Niestety powyższe rozglośnie w Radomiu dostępne są jedynie poprzez
              internet - bez dostępu z samego eteru :(

Z lokalnych Radomskich rozgłośni:

Rekord - w tygodniu jeszcze można czasem czegoś wysłuchać, w weekendy
              nie nadaje się do słuchania z przyczyn podanych z poprzednich
              wypowiedziach. Zdecydowanie popsuło się w porównaniu do początkowego
              okresu swojej działalności.

Eska - bez komentarza

niekiedy Radio Plus

Często RMF MAXXX - pomimo muzyki zbliżonej do Eski i tego typu -
              odpowiada mi, nie przesadzają w żadną ze stron, mogliby podawać
              więcej informacji z regionu.

Więcej stacji - nie kojarzę...

A swoją drogą - czy nie uważacie że w Radomskich eterze zmieściłoby
              się jeszcze (co najmniej) kilka ciekawych rozgłośni i kazdy ze
              słuchaczy znalazłby coś ciekawego w swoim guście?

PS. Kiedyś dawno temu było w Radomiu radio które nadawało na AM. Nie
              pamiętam tylko nazwy...ale kojarzę że było fajne.
              • Gość: tok Re: RMF MAXXX czy Radio Eska to jeden kit.... IP: 82.139.50.* 02.08.09, 14:27
                Gość portalu: REJF1 napisał(a):

> Często RMF MAXXX - pomimo muzyki zbliżonej do Eski i tego typu -
                > odpowiada mi, nie przesadzają w żadną ze stron, mogliby podawać
                > więcej informacji z regionu.

Rzeczywiście mogłoby być trochę więcej informacji z Radomia, choć jak ich słucham, to o tym co ważne w mieście, raczej mówią.

Zresztą w RMF MAXXX w Radomiu pracują tylko 2 osoby; reporter i babka z reklamy - to w sumie i tak jest nieźle.
              • Gość: DominikD Re: RMF MAXXX czy Radio Eska to jeden kit.... IP: *.radom.vectranet.pl 31.12.09, 14:19
                To radio na AM to było RADIO TON :) Pozdrawiam.
    • Gość: sonia Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.08.09, 08:53
      Only RMF MAXXX
      • Gość: tok Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: 82.139.50.* 29.08.09, 17:28
        Rmf maxxx ma patronat nad DJ'S Festival RADOM '2009, a gdzie Eska?

www.djsfestival.pl/
    • Gość: kminek Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: 162.27.161.* 29.08.09, 22:55
      MAXX i ESKa to jedno i to samo gowno. Zdecydowanie lepsze sa TOK FM,
      EURO, ROXY FM.
    • Gość: gość Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.09, 11:09
      Tylko i wyłacznie rmf maxxx
      Eska to dno, warszawa wiadomosci dzis o 11.00 - żenada
      • Gość: moherek Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: *.radom.vectranet.pl 29.12.09, 12:21
        Ja "uwielbiam "radio dyr. z Torunia - to jest to!!!!!
    • Gość: Flałers Re: RMF MAXXX czy Radio Eska? Czego słuchacie? IP: 80.249.4.* 29.12.09, 14:13
      Bardzo jałowa dyskusja, obie stacje są w zasadzie identyczne i szkoda się rozwodzić nad ich repertuarem.
      Wielka szkoda, że Rekord przestaje być powoli stacją której da się słuchać bo byłem z nim od samego początku (tj. od kiedy powstało). Radio to ludzie..., tyle w temacie Rekordu.
      Pozostaje więc ustawić Radio Dla Ciebie albo Jedynkę
    • Gość: Lui TYLKO TRÓJKA !!! IP: 217.116.104.* 31.12.09, 17:19
      reszta to chłam...!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka