Dodaj do ulubionych

Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja?

05.08.09, 09:32
A nie mogą po prostu wypowiedzieć umowy o pracę i zająć się prywatną
praktyką, albo czymś innym?
Obserwuj wątek
    • marekmarek44 Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? 05.08.09, 09:41
      Może mogą ,może nie,ale za Kaczyńskich mogłyby wejść do gabinetu premiera i
      robić tam cyrk dowoli przy współudziale mediów,za Tuska tego na pewno nie mogą.
      • Gość: radny Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: 195.136.249.* 05.08.09, 09:57
        Dodaj jeszcze ze za Kaczyńskiego dostały duże podwyżki a za Tuska
        dostaną figę i won z pracy.
      • Gość: do pracy Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.radom.vectranet.pl 06.08.09, 08:31
        dziwne że tylko radom strajkuje ,a co powiedza emeryci rencisci jak oni zyja
        tez maja strajkowac ,chory dzis jest nie potrzebny liczy sie kasa wstyd
    • Gość: prawnik Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 09:42
      Mam nadzieję , ze dyrekcji szpitala nie zabraknie konsekwencji i te pseudo
      pielęgniarki poszukają sobie innej pracy.
      Nawiasem mówiąc przerażający jest stosunek tych pań do pacjentów.
      Niech sobie zdają sprawę również z tego , że ich sytuacja prawnie jest
      specyficzna gdyż odpowiadaja za ludzkie życie
      • Gość: sawa Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 21:45
        Szanowny Panie "Prawnik".
        Pozwolę sobie nie podzielić Pańskiego zdania co do odpowiedzialności
        pielęgniarki za życie pacjenta. Chyba że wniosek taki wyciągnął Pan z faktu, że
        zarówno jedni jak i drudzy chodzą w podobnych strojach. Rzeczywistość prawna
        jest taka: uprawnienia pielęgniarki są tak wąskie, że samodzielnie to sobie może
        najwyżej -za przeproszeniem- bąka puścić. Na wszystko inne potrzeba zlecenia
        lekarza. Jaka tu zatem odpowiedzialność za ludzkie życie! To prawda, że czasem
        zdarza się, że doświadczenie pielęgniarki przewyższa umiejętności lekarza.
        Zwłaszcza tego początkującego w zawodzie. Nie może być zatem tak, że lekarz
        przychodzi na dyżur, każe sobie pościelić łóżko i zaczyna "pracować" na dyżurze.
        A pielęgniarka musi dopilnować wszystkiego. Co do konsekwencji dyrekcji także
        mam odmienne zdanie. Jeżeli znalazły się duże pieniądze na podwyżki dla lekarzy,
        to moim zdaniem konsekwencja powinna polegać na tym, że powinny się one znaleźć
        także dla pozostałych pracowników szpitala. Inną rzeczą jest niezrozumiały dla
        mnie partykularyzm zawodowy panujący w tym szpitalu. Związków zawodowych jeden
        Bóg wie ile i każdy chce w swoją stronę ciągnąć. Każdy chce tylko dla swojej
        wąskiej grupy pozostałych mając w tzw. głębokim poważaniu. A przecież szpital to
        nie tylko lekarze i pielęgniarki. To wiele zawodów, specjalności, które muszą ze
        sobą współdziałać. Dlatego ja nie popieram tego strajku. Poparłbym go gdyby
        żądania podniesienia wynagrodzeń dotyczyły wszystkich pracowników szpitala.
        • Gość: prawnik Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 07:01
          Cynizm tych tzw. "pielęgniarek" jest przerażajacy.
          Obecnie ich szefowa w tv mówi o zaostrzeniu strajku.
          Z rozbrajająca szczerościa wyznaje , że poprostu całkowicie odejdą od łózek
          pacjentów.
          Czyli zaostrzenie oznacza brak opieki nad ciężko chorymi ludźmi.
          Na szali walki o 600,- zł podwyżki stawiają ludzkie życie.
          Rzeczywistość prawna jest taka , że szpital zapewne zbankrutuje i wówczas te
          paniusie pożyją trochę z zasiłku czego im życzę skoro pensja 3000,- zł to za mało.
          Poza tym narażenie pacjenta na utratę życia i zdrowia wskutek niedopełniania
          obowiązków nałożonych z racji wykonywanego zawodu ma sankcje karne.
          Zapewne przekonają się o tym pielęgniarki z oddziału dializ.
          Idę o zakład , ze ich nieustępliwa szefowa znajdzie się na listach wyborczych w
          roku przyszłym np. SLD czy Samoobrony
          Co sobą reprezentuje widać po wypowiedziach tej cynicznej baby.
    • pandora-online biale miasteczko 05.08.09, 09:45
      dobrze im tak,to ci co obalali rzad PIS bo liczyli na krocie od PO.
      A gdzie ZULE z kanapkami?.
      • Gość: Waldek Re: biale miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 09:54
        Te panie nie zdają sobie sprawy z tego skarbu jaki posiadają w
        postaci etatów na "państwowym"!!!!
        • Gość: Jan Re: biale miasteczko IP: 195.136.249.* 05.08.09, 10:03
          Nigdy jeszcze pilęgniarki nie zarabiły tak dobrze jak teraz. Niech
          sobie przypomną głodowe pensje sprzed paru lat. W głowach im się
          powywracało.
          • Gość: anna Re: biale miasteczko IP: *.radom.vectranet.pl 05.08.09, 13:00
            ba tobie się powywracało.
            • Gość: Don Re: biale miasteczko IP: *.internet.radom.pl 05.08.09, 18:08
              Daj palec to wezmą rękę :)
              Biedaczki w białych fartuchach. Zwolnijcie się skoro tak Wam źle!!!
    • Gość: przecietny_polak Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: 78.8.151.* 05.08.09, 10:00
      Pewnie że mogą, tylko że w prywatnej klinice będą musiały faktycznie pracować a
      nie udawać że pracują. Do tego w przypadku błędu będą musiały liczyć się z
      konsekwencjami. Konsekwencje na państwowym poniosą dopiero wtedy gdy sprawa
      trafi do gazet.
      • radom-antymoher Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? 05.08.09, 10:03
        Radom jak zwykle musi we wszystkim odstawac. Ja rozumiem ze w
        radomiu jest wszedzie (poza UM) bieda ale pielegniarki naprawde
        powinny sie zastanowic co robia. Jak zwykle: nie pomysleli a potem
        beda plakac ze radom jest stawiany w czarnych barwach.
    • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.chello.pl 05.08.09, 10:11
      kto zrobił taki duży dług w tym szpitalu?dlaczego dyrektor za to nie odpowie?
    • miken1200 Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? 05.08.09, 10:21
      3,3 tys. zł i tak im źle? Zawsze jak słyszałem, że pielęgniarki mają źle to
      myślałem, że mają jakiś 1000 czy 1300 na rękę, a tu się dowiaduję, że to tylko
      3,3 tys. brutto. No pięknie.
      • Gość: Forest Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.marquard.pl 05.08.09, 10:37
        Pacjenci, którzy na operacje czekali od pół roku zostali dziś "spławieni" -
        nawet nikt nie chciał rozmawiać (ani lekarze, ani pielęgniarki) - proszę przyjść
        jak się strajk skończy ( i zapewne czekać nie wiadomo do kiedy, albo stan się na
        tyle pogorszy, że będzie zagrożenie życia). Do strajku każdy ma prawo, ale
        zachowanie tych osób jest karygodne - totalne olanie pacjentów - DNO i ŻENADA.
        • Gość: Gump Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 10:49
          A to Pan Forest z wydawnictwa Marquard leczy się w Radomiu?

Ciekawe czemu jak pielęgniarki strajkowały 2 lata temu to GW
          strasznie ich broniła a teraz oczernia.
          Ciekawe czy do Radomia przyjedzie Pani HGW z kanapkami?
      • martica Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? 05.08.09, 10:39
        W te 3,3 brutto troche trudno mi uwierzyc, ale jest prawda, ze
        pielegniarki NIGDY nie zarabialy tak dobrze jak teraz i NIGDY tak sie
        nie opierniczaly w pracy jak teraz.
        Nie podoba sie wam praca na panstwowym w Polsce - Anglia z domami
        starcow czeka! Tylko albo za granica albo w prywatnym trzeba PRACOWAC
        a nie PLOTKOWAC i ROBIC SOBIE MAKIJAZ i MALOWAC PAZNOKCIE w godzinach
        pracy lub podczas dyzuru! Sama bylam tego swiadkiem kiedy lezac w
        szpitalu radomskim najpierw kilak razy wzywalysmy wielebna
        pielegniarke bo skonczyla sie kroplowka, a ostatecznie ja, jako
        najlepiej chodzaca osoba, musialam po DAME isc i zobaczylam czym sie
        zajmuja podczas dyzuru...
      • Gość: zainteresowana Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: 82.139.53.* 05.08.09, 14:49
        Zastępca oddziałowej 1700 rękę
      • Gość: luna Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: 83.1.80.* 06.08.09, 10:02
        pracuję 28 lat w szpitalu biorę 1700 na rękę i popieram pielęgniarki z RADOMIA
        gdyż za takie pieniądze takiej pracy młode osoby nie będą wykonywać a nasz rząd
        wcale nie martwi się o społeczeństwo zwłaszcza to biedne , mówi się o prywatnych
        dyżurach ale one jeżeli gdzieś są to dla pacjentów którzy mają pieniądze ,
        informuje się pacjenta o jego prawach ale nie informuje , że na40 pacjentów jest
        2 pielęgniarki i to na 12 godzin bo taki jest system,w naszym społeczeństwie
        nadal panuje przekonanie że siostra jest od wszystkiego niczym służba której w
        domu raczej nikt nie ma a przecież to osoby ,które na równi z lekarzem
        odpowiadają za życie które niby każdy bardzo ceni - a tak w ogóle to ciekawa
        jestem czy dyrektor i reszta kierowników w tym szpitalu ma zmniejszone pobory
        ,bo jeżeli placówka ma takie długi to oni nie wykonują zbyt dobrze swojej pracy
        w przeciwieństwie do np. pielęgniarek i lekarzy którym pomimo zadłużenia
        szpitala na pewno nie zmniejszono liczby pacjentów - może pora żeby to nasze
        społeczeństwo wreszcie się obudziło i spojrzało troszkę szerzej na problem
        .zapomniałam nadmienić , że lubiłam swoją pracę ale to trochę za mało ,bo taka
        motywacja to powinna towarzyszyć wolontariuszom .
        • Gość: leezze Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 19:37
          Szpitale zadłużyła służba zdrowia - przy cichej aprobacie wszystkich rządów. Kto
          najbardziej zyskuje na niejasnych procedurach, braku dostępu do specjalistów,
          limitowanej pierwszej pomocy??? najbardziej obecnego status quo w służbie
          zdrowia bronią pielęgniarki i lekarze. No bo jakby określić, co się pacjentom
          należy, czego mogą wymagać, to trzeba by było wziąć się do pracy,ktoś by zaczął
          rozliczać z efektów, nagradzać i awansować tylko tych którzy zasługują, a nie
          całe grupy zawodowe... komu to potrzebne????.... w mętnej wodzie ryby biorą... W
          tym szpitalu jest 3 razy więcej personelu niż pacjentów!!! Prawda jest taka,że
          ludzie są zmęczeni i zniesmaczeni roszczeniową postawą białego personelu,
          arogancją i bezczelnością pań, które uważają, że im się należy, bo ciężko
          pracują... Proszę porozmawiać z kasjerkami w markecie, przedsiębiorcami i innymi
          którzy zap.... ją świątek piątek bez ZUSU, gwarantowanych świąt, socjału i
          wszystkich innych przywilejów, a czasami nawet bez pensji jakiejkolwiek nie
          mówiąc o godziwej. KTO ZASTRAJKUJE W IMIENIU PACJENTÓW? CO NAM SIĘ NALEŻY???
      • Gość: gośka Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: 91.212.165.* 06.08.09, 10:39
        rozgonić to towarzstwo połowe zwolnić .Tyle zarabiają pielęgniarki w
        Warszawie.
    • katolak nie wymiękać 05.08.09, 10:37
      strajkować!
      powynosić małorolnych na chodniki -
      nie może być tak, że 20% społeczeństwa nie płaci złotówki na swoje ubezpieczenie;

a do tego jeszcze chcą wprowadzić obowiązkowe ubezpieczenie od katastrof - którego oczywiście wsioki płacić nie będą - żeby było na odszkodowania dla wsiunów, który z własnej kieszeni nie ubezpieczył swojej stodoły czy sadu;

nie wymiękać to może (p)osły w końcu zrobią porządek z polskim wsiunem któremu nic się nie opłaca i który nie ma nigdy pieniędzy - choćby nie wiem ile maszyn stało na jego podwórzu.
      • Gość: Forest Re: nie wymiękać IP: *.marquard.pl 05.08.09, 10:39
        katolak - ciekawe jakbyś miał mieć operacje dziś (i płacisz składki) i by cię
        wygonili ze szpitala czy byś był tak samo mądry. Poza tym chyba nie zrozumiałeś
        treści artykułu.
      • Gość: marika Re: nie wymiękać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 12:34
        Szkoda, że masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Za to zdecydowanie
        podwyższony poziom agresji. Może to efekt własnego niedowartościowania?
        • Gość: koleżanka to jest czas na weryfikację kadr pielęgniarskich IP: *.radom.vectranet.pl 05.08.09, 12:43
          A ja tym najstarszym pielęgniarskim aktywistkom proponuję zamianę
          miejsca pracy na choćby supermarket .Tam dowiedzą się co znaczą
          określenia "marna płaca" "ciężka praca" "zmęczenie" itd.Ewentualnie
          polecam prywatne kliniki (takich w Radomiu nie mamy niestety) tam
          poznają określenia takie "dobra płaca za ciężką pracę " no ale tam
          prawdopodbnie nikt tych pań nie zechciałby zatrudnić .
          • Gość: julka Re: to jest czas na weryfikację kadr pielęgniarsk IP: *.chello.pl 05.08.09, 14:10
            a co siedzisz kolezanko w pampersie na kasie w biedronce?pewnie masz podstawowe
            wyksztalcenie tak?:)
            • Gość: kpn Re: to jest czas na weryfikację kadr pielęgniarsk IP: 195.136.249.* 05.08.09, 14:16
              niedługo marzeniem strajkujacych będzie praca w Biedronce. Powodzenia
              • Gość: julka Re: to jest czas na weryfikację kadr pielęgniarsk IP: *.chello.pl 05.08.09, 15:06
                to jest tylko twoje nierealne marzenie!
      • Gość: leezze Re: nie wymiękać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 19:45
        ott tooo toooo !!!! jestem za a nawet przeciw!!!! ale kto ma jaja żeby to
        zrobić??? jak don Waldemaro padrone wszystkich wsioków i ich rodzin jest
        idealnym koalicjantem dla każdego, byleby nie ruszali KRUS-u ??? jeden syf w tym
        kraju
    • Gość: Pacjent Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 10:46
      Życzę dyrekcji konsekwencji w działaniu. Proszę nie stawiać sie pod
      ścianą. Zadnych podwyżek!!!
      • Gość: Kacha Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 11:06
        .....a prowodyrów za mordę i na bruk !!!!
        • Gość: sawa Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 22:11
          Z tego co wiem to obecna szefowa Pani Anna T. swego czasu była już na bruku.
          Wtedy nie ubiegała się o podwyżkę tylko o powrót do pracy. Wróciła dzięki
          Solidarności. Chyba dlatego dziś tak zaciekle opluwa ten związek. Ot wdzięczność
          ludzka...
        • Gość: sawa Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 22:24
          Z tego co wiem to Pani Anna T. dzisiejsza -jak to określasz- prowodyrka strajku
          była już na bruku. Kilka lat temu. Wtedy nie gardłowała o podwyżkach ale
          skomliła o powrót do pracy. Wiem, że powrócić pomogła jej Solidarność. Pewnie
          dlatego tak dziś opluwa ten związek. Ot wdzięczność ludzka...
      • Gość: Olga Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.radom.vectranet.pl 05.08.09, 14:37
        A ja życzę wszystkim zdrowia !!!!!
        Dyrekcja Wam nie pomoże-spytajcie ile oni zarabiają i za co?//////////
    • y_anio Strajk w miejskim szpitalu 05.08.09, 11:03
      ..."Związki zawodowe pielęgniarek i położnych domagają się m.in. podwyżek,
      przeciętnie po 600 zł brutto na etat".....

Szanowne panie zdaje się zapomniały że najpierw trzeba wypracować zysk aby go
      później dzielić widocznie aktualnie jest znaczny przerost etatów jeśli jest
      czas na strajk. Komukolwiek nie podobają się zasady pracy i pracy może jej nie
      podejmować lub zwolnić się i szukać lepszej a więc powodzenia.
      • cillian1 Re: Strajk w miejskim szpitalu 05.08.09, 11:05
        podobno pielęgniarki pokazywały świstki, że mają 1700 zł. Dyrekcja twierdzi, że
        mają 3000 z czymś tam. Niech dziennikarz poprosi o wykaz przelewów, chyba czas
        skończyć z tymi kłamstwami, a ktoś na pewno kłamie!
        • y_anio Re: Strajk w miejskim szpitalu 05.08.09, 11:14
          a co to ma do rzeczy czy otrzymują 1700,- zł na rękę czy ponad 3000,- zł .
          Chyba tych kwot z niczego nie otrzymują a jedynie z podpisanej umowy o
          świadczenie pracy i płacy pomiędzy szpitalem a pracownikiem i tylko z obopólnych
          obowiązków należy się wywiązywać.
          • cillian1 Re: Strajk w miejskim szpitalu 05.08.09, 11:19
            Ważne, bo ktoś kłamie. A kłamstwo trzeba zacząć piętnować.
            Co do ich pracy, to przecież nie siedzą bezczynnie, ale fakt przyjścia na
            miejsce pracy, nie oznacza wykonywania pracy ;) No chyba że są stróżami
            • Gość: kto Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 11:43
              wypłaty nie wypłacone w pełni - 70 % - niezły wybieg dyrektora ,pod publike -
              niech zobacza ze nie ma
              ciekawe czy jak teraz sie nie ugnie to czy da nastepna podwyzke we wrzesniu dla
              lekarzy?
              • cillian1 Re: Strajk w miejskim szpitalu 05.08.09, 12:07
                lekarze tyle samo warci co i pielęgniarki. Więc nie powinien się złamać :) Mam
                nadzieję. że nie zrobi tego ;)
    • Gość: aj Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 12:45
      Jeśli ktoś zarabia 3tys brutto to na ręke ma 2100zł po potrąceniach
      dobrowolnych (np na PZU , ZFŚŚ i jak spłaca inne pożyczki ) to może
      na ręke mieć te 1700zł wszystko sie zgadza :)))
      • Gość: basen Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 13:14
        Nikt nie zarabia 3300 chyba że lekarze,a ja jestem tam sanitariuszem
        i moje 70% wyniosło 630 zł.Nie wim czy ktoś z was chciałby tam
        pracowac za te pieniądze.Ale ktoś musi prawda. A podwyżki w tej
        placówce powinni dostać wszyscy.
        • Gość: kminek Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: 162.27.161.* 05.08.09, 13:24
          Pielegniarki w szpitalu w Ilzy zarabiają po ok. 3000 brutto wiec nie
          uwierze ze te w Radomiu tyle nie zarabiaja. I nie porownujcie
          lekarzy z pielegniarkami. Inne kompetencje, inne zadania i obowiazki.

Moze zawod pielegniarki nie jest latwym zajeciem ale skoro cos komus
          nie pasuje to po co tam pracuje?

Mnie tylko bulwersuje to, ze lekceważą chorych w szpitalu. Przeciez
          MY WSZYSCY ZA TO PLACIMY! Wiec jak place to nalezy mi sie chociaz
          przyniesienie leku przeciwbolowego albo zmiana opatrunku! To jest
          dopiero skandal. Ciekawe co powiedzą jak ktos umrze?
          • Gość: amik Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 14:09
            pewnie tam tyle zarabiaja, na jozefowie tez zarabiaja wiecej ale te w miejskim
            zarabiaja mniej - taka polityka, układy rządy
            nie porównujcie lekarzy i peilęgniarek -inne zadania , obowiazki - OK ale dla
            pielegniarki za dyzur 100 zł a lekarzowi 1000 to chyba przesada!
          • Gość: ala Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 16:30
            Jeżeli lekarz zleci lek p/bólowy wtedy pielęgniarka ''PRZYNIESIE''
            • Gość: zez Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.skynet.net.pl 05.08.09, 22:03
              Zanim PRZYNIESIE to sprawdzi dawkę, ile czasu upłynęło od poprzednich leków i
              jakie leki pacjent bierze, sprawdzi dawkę, czy nie jest na coś uczulony, czy
              dostawał ten lek i jak reagował, a czasem podzwoni po oddziałach aby lek
              pożyczyć, nie mówiąc o załatwieniu wpisu w zlecenia, jak to załatwi to jeszcze
              tylko wpis w dokumentację i odpisanie leku ze stanu no i oczywiście informacja o
              jego podaniu.
          • Gość: gosc Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.radom.vectranet.pl 05.08.09, 17:01
            a komu placisz? pracuje w szpitalu i zaden pacjent mi nie placil-
            placisz nfz a to juz od ich widzimisie zalezy czy cos zwroca za
            twoje leczenie- zwykle placa mniej niz na ciebie wydajemy
        • b-ania Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? 05.08.09, 13:36
          >ktoś z was chciałby tam > pracowac za te pieniądze?

To nie pracuj.
          -------------------------
          stawka minimalna brutto w 2009r. (PLN) 1276 zł
          stawka minimalna netto - standardowe koszty uzyskania przychodu
          (PLN) 954.96
          70% od nietto to 668 zł minus ubezpiecznie 628zł
          Napisał prawdę.
    • naiwny_cynik Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? 05.08.09, 13:36
      A Pan Prezydent Kosztowniak wrócił już z urlopu, czy nadal go to nie
      interesuje?
      • Gość: Jan Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: 195.136.249.* 05.08.09, 13:47
        A co ma do tego Kosztowniak? Zapytaj raczej co na to Kopacz. Ona
        przecież naopowiadała o korzyściach prywatyzacji a one chcą tego.
        No to zwolnić polowę obciąć pensję i zrobić włąścicielem radnego SLD
        Karasia. Będzie wtedy cudownie.
        • Gość: kotanga Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.algo.radman.pl 05.08.09, 13:51
          Pan Kosztowniak i pani Kwiecień to tylko ręce zacierają. Kolejna
          placówka w Radomiu którą zniszczą
    • dogen45 Niebywały skandal ! 05.08.09, 13:53
      Biskup Zimowski zadowolił się w 2008 roku łącznym dochodem 500 zł.
      Czy pielęgniarce nie wystarczy wobec tego 300 zł na miesiąc ? To i
      tak wielokrotnie więcej.
      • Gość: Ka-Szanka Re: Niebywały skandal ! IP: 162.27.161.* 05.08.09, 14:10
        Nie zapominaj tylko ze tzw. "taca" jest NIEOPODATKOWANA! A to
        znaczący dochod tej "dzialanosci gospodarczej". No chyba ze wystawi
        Ci fakture za podstawienie tacy pod nos :P

Padaja tutaj jakies kwestie dotyczące prywatyzacji. Powiem tak:
        zanim wyrazisz jeden z drugim te swoje "mundre" i jakze
        profesjonalne wypowiedzi rodem z Kobylanki to sie puknij kilka razy
        w czolo.

Radomski szpital nie jest jeszcze sprywatyzowany to primo.
        Secundo, prywatyzacja JEST DOWOLNA a nie obowiazkowa i oby jak
        najszybciej do niej doszlo bo te socjalistyczne patologie juz dawno
        siegnely dna.

A po tertio to sa o wiele tęższe glowy ktore znają mechanizmy
        dzialania prywatyzacji a ty jeden z drugim kmieciu wymundrzasz sie
        jakbys 100 rozumow pozjadal.

Ech. Radom wlasnie.

• Gość: gosia Re: Niebywały skandal ! IP: *.broker.com.pl 05.08.09, 14:20
        a może pielegniarka w ogóle bedzie chodziła za darmo do pracy, grzebała w
        gównach i innych wydzielinach wachala smród ściekajacego moczu, wycierała rzygi,
        brudziła sie zakazoną krwią, co?halo- nie jestesmy robotami, my tez musimy jeść,
        mamy dzieci, zakonnice to w kościela drogi panie, moją ciężka prace wyceniam na
        dzień dzisiejszy na 4000 netto i wiecie co juz niedługo będziemy tak zarabiac
        czy się to wam podoba czy nie, bo pielegniarek juz jest tak mało że beda nas
        prosić o przyjście do pracy
        • prestigitator Re: Niebywały skandal ! 05.08.09, 14:24
          Mam pytanie nie polityczne:
          DROGIE PIELĘGNIARKI. CO STOI NA PRZESZKODZIE, ŻEBY ZORGANIZOWAĆ
          BIAŁE MIASTECZKO?

Kiedy rządził Kaczyński można było poddać się politycznym wpływom, a
          teraz jest to nie wskazane?
          • Gość: gosia Re: Niebywały skandal ! IP: *.broker.com.pl 05.08.09, 14:26
            sam sobie stój na deszczu i się upokarzaj
          • Gość: xxx Białe miasteczko pod radomskim UM IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 19:17
            A nic nie stoi. Tylko, że pielęgniarki strajkują tylko w pisowskim
            Radomiu, więc miasteczko będzie pod pisowskim urzędem miejskim w
            Radomiu, a nie pod kancelarią premiera w Warszawie, do czego zdaje
            się namawiasz. To radomski pis nie potrafi zrobić porządku w
            miejskim szpitalu, więc pretensje będą do radomskiego pisu i obciach
            na cały kraj też w związku z pisowską nieudolnością w Radomiu.
            • Gość: Stefan Re: Białe miasteczko pod radomskim UM IP: *.radom.vectranet.pl 05.08.09, 20:17
              Przywódczynie strajku jadą na pasku SLD i dzialają w myśl zasady im
              gorzej tym lepiej.A pilęgniarki same sobie zakladaja pętle na
              szyje.To efekt rządów komuny.
          • Gość: leezze Re: Niebywały skandal ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 19:59
            a ty wszystko politycznie... strajk w szpitalu winny Tusk, Słońce wzeszło,
            hurra, sławmy miłościwie nam panującego Kosztowniaka !!! ręce opadają nad
            jakością kadr radomskiego magistratu, nic finezji, wali propagandę z grubej
            rury, co się będzie obcyndalał, niech ciemny lud wie jak jest prawda !!!
            (oczywiście jest tylko jedna i zna ją jedynie PiS). NIECH CIĘ NA KURS PR-OWSKI
            CHOCIAŻ WYŚLĄ BO ŻAL PATRZEĆ JAK RZEMIOSŁO KALECZYSZ
        • y_anio Re: Niebywały skandal ! 05.08.09, 14:33
          Życzę takiego wynagrodzenia ale wracając do dnia dzisiejszego sądzę że nikt
          nikogo na siłę nie trzyma. Można też założyć własną firmę i świadczyć usługi nie
          tylko na rzecz szpitala lub się przekwalifikować. Nikt nigdzie nie powiedział że
          do końca życia człowiek ma pracować w jednym zawodzie.
        • Gość: tty Re: Niebywały skandal ! IP: *.iem.pw.edu.pl 05.08.09, 15:23
          a niech zarabiaja nawet 5000netto, tylko niech ich pensja bedzie uzalezniona od
          praw rynku
          jezeli uwazasz ze tyle powinnas zarabiac to znajdz kogos kto tyle zaplaci
          jezeli nikt nie chce tyle placic to znaczy ze twoja praca nie jest tyle warta
          proste.
          • Gość: julka Re: Niebywały skandal ! IP: *.chello.pl 05.08.09, 15:30
            ty sobie poszukasz szpitala w ktorym bedą pielegniarki ,jeśli w Radomiu ich
            zabraknie...proste!
            • Gość: tty Re: Niebywały skandal ! IP: *.iem.pw.edu.pl 05.08.09, 15:34
              wlasnie ze nie zabraknie, bo jezeli pielegniarki zaczna odchodzic do pracy za
              lepsze pieniadze to w koncu dostana podwyzki
              ale jezeli nie odchodza to znaczy ze ich praca nie jest tyle warta! i podwyzki
              sie nie naleza
              strajkujac chca tylko wyciagnac od nas (podatnikow) kase

• Gość: julka Re: Niebywały skandal ! IP: *.chello.pl 05.08.09, 15:36
                bzdety klepiesz,juto zaostrzą strajk,módl sie o zdrowie lepiej.
                • Gość: tty Re: Niebywały skandal ! IP: *.iem.pw.edu.pl 05.08.09, 15:52
                  chyba ty klepiesz bzdety
                  jezeli uwazam ze zasluguje na wieksza pensje to ide do szefa i mowie o tym
                  jezeli sie nie zgodzi odchodze do innej firmy za lepsze pieniadze
                  jezeli jednak szef nie chce dac i nikt inny nie chce zatrudnic za takie
                  pieniadze to moja praca nie jest tyle warta
                  to nawet dziecko powinno wiedziec
                  ale niektorzy uwazaja ze im sie nalezy i koniec
                  i sa w stanie sie posunac do narazania zycia pacjentow
                  ach ta nasza mentalnosc :((((
                  • Gość: julka Re: Niebywały skandal ! IP: *.chello.pl 05.08.09, 16:04
                    pacjent ma wybór,niech sie leczy za granicą skoro w Polsce tak zle!
                    • Gość: tty Re: Niebywały skandal ! IP: *.iem.pw.edu.pl 05.08.09, 16:10
                      a kto tu mowi o tym gdzie ma sie leczyc pacjent?
                      mowimy o tym ile jest warta praca pielegniarki
                      czyzbys probowala zmienic temat?
                      czy moze zabraklo argumentow?
                      a moze ty powinnas poszukac pracy za granica skoro masz takie wymagania finanasowe?
                      no ale tam trzeba znac jakis jezyk i porzadnie pracowac, bo jak sie nic nie robi
                      to zaraz zwolnia
                      • Gość: julka Re: Niebywały skandal ! IP: *.chello.pl 05.08.09, 16:18
                        praca piel.jest warta bardzo duzo.poczekaj jeszcze troche a sie nie wypłacisz!
                        • Gość: tty Re: Niebywały skandal ! IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 18:15
                          grozisz mi? na co ja mam czekac? ja mam prace, rok temu zmienilem na lepsza
                          poza tym nigdy nie mowilem ze praca pielegniarek jest malo warta
                          powinna byc tylko zgodna z prawami rynku
                          skoro inne pielegniarki pracuja za 2000 a ty nagle chcesz 4000 to znaczy ze albo
                          jestes duzo lepsza (wyksztalcenie, doswiadczenie, zaangarzowanie) ale nie wiesz
                          co mowisz i nikt ci tyle nie da
                          skoro tak duzo wiesz i umiesz to znien prace na lepsza, po co siedziec w tym
                          szpitalu gdzie nie daja podwyzek? po co pracujesz za "grosze"?
                          • Gość: julka Re: Niebywały skandal ! IP: *.chello.pl 06.08.09, 09:20
                            ty mi grozisz?szlag by cie trafił gdybys wiedzial ile zarabiami strajk jest
                            faktem ,nawet podobno dzis zaostrzony i nie masz wpływu na to.dobrze robia ,że
                            upominaja sie o swoje.jak tobie zle to też sie upomnij.
                            • Gość: tty Re: Niebywały skandal ! IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 09:26
                              widze ze panie ma problem z czytenie ze zrozumieniem i nie potrafi odpowiedziec
                              na temat, ale jak widac taki mamy poziom u pielegniarek :(
                              ze strajk jest faktem to wiem
                              ze nie mam na to wplywu tez wiem
                              ze dobrze robia strajkujac - ja uwazam ze zle, bo narazaja pacjentow, jak im tak
                              zle to niech odejda do lepszej pracy - ale to juz chyba ustalilismy ze nikt im
                              wecej nie zaplaci
                              mi nie jest zal, upomnialem sie, zmienilem praca i jestem zadowolony
                              • Gość: julka Re: Niebywały skandal ! IP: *.chello.pl 06.08.09, 11:46
                                chyba ty sam sobie ustaliłes,że im nikt nie zapłaci.a tutaj pokazałeś swój
                                poziom,nienajwyższy,inni zresztą też.
                                • Gość: tty Re: Niebywały skandal ! IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:28
                                  skoro inni tak chetnie wam zaplaca wiecej to czemu ciagle siedzicie w tym szpitalu??
                    • Gość: leezze Re: Niebywały skandal ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 20:09
                      NOOO NIEEE DOBREEEEE TO MY PACJENCI MAMY LECZYĆ SIĘ ZA GRANICĄ !!! TO MOŻE
                      ODWROTNIE - NIECH SZANOWNE PANIE STRAJKUJĄCE POSZUKAJĄ PRACY ZA GRANICĄ. DOMY
                      STARCÓW W ANGLII CZEKAJĄ. ALBO NIE, DOBRZE MÓWISZ, POGOŃMY PACJENTÓW ZE
                      SZPITALA!!!! PO CHOLERĘ TAM SIEDZĄ !!!! SZPITALE TYLKO DLA PIELĘGNIAREK!!!!
          • Gość: ela Re: Niebywały skandal ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 16:41
            Ile jest warta praca pielęgniarki przekonasz się wtedy gdy będziesz
            jej potrzebował i nie znajdziesz.Już teraz dwie pielęgniarki na 30-
            40 chorych to skandal.Przykładowo 10 chorych do karmienia dwóch
            dostanie jesc reszta później ale juz zimne, inne czynności
            pielęgniarskie połozone są wtedy na łopatki.W domu chorym opiekuje
            się cała rodzina JEDNYM chorym i nie daje sobie rady ,a na oddziale
            dwie kobiety mają zrobic wszystko .NIEWYKONALNE.
        • Gość: jedynak Re: Niebywały skandal ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 16:02
          To po co kochana Gosiu, zostałaś pielęgniarką, skoro wypominasz
          grzebanie w gównach? Idź do pracy do sklepu. W twoich gównach też
          ktoś będzie grzebał, jak zachorujesz i dostaniesz sraczki.
          • Gość: julka Re: Niebywały skandal ! IP: *.chello.pl 05.08.09, 16:05
            pomartw sie o siebie lepiej gosciu,masz mniejsza szansę na to ,że ktos pogrzebie
            w twoich.
            • Gość: tty Re: Niebywały skandal ! IP: *.iem.pw.edu.pl 05.08.09, 16:11
              ewidentnie pani konacza sie argumenty
              ona chce podwyzki "bo jej sie nalezy"
              a poloemizowac z nia nie mozna
              tak niestety wygladam poziom spoleczenistwa zepsutego przez komune i socjalizm
              • Gość: julka Re: Niebywały skandal ! IP: *.chello.pl 05.08.09, 16:22
                z kim ja mam polemizowac?po co?szkoda sobie paluszkow zuzywac tutaj!nalezy sie i
                juz.i niech strajkuja do skutku.
                • Gość: tty Re: Niebywały skandal ! IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 18:16
                  i to chyba jest meritum calej sprawy
                  "po co pracowac? lepiej strajkowac"
                  niepozdrawiam
                  • Gość: julka Re: Niebywały skandal ! IP: *.chello.pl 06.08.09, 11:46
                    ja ciebie też nie pozdrawiam!
          • Gość: zez Re: Niebywały skandal ! IP: *.skynet.net.pl 05.08.09, 22:09
            Kiedyś na zawód pielęgniarki decydowały się 14-15 latki i nikt nie mówił im, że
            będą się grzebać w gównach, uczestniczyć w umieraniu i umierać po zakażeniu od
            pacjenta.
        • Gość: kminek Skandal to to ile chcecie zarabiac! IP: 162.27.161.* 05.08.09, 20:22
          GOSIU. Z calym szacunkiem dla waszej profesji ale kwotę ktora
          podalas naprawde godzi w wiekszosc (jesli nie wszystkich!)
          uczzciwych i ciezko pracujących ludzi w tym miescie!!!

Rozumiem rozgorycznie ale w takim razie biorąc moj przyklad to ja w
          takim razie wyceniam moją prace na 8500 PLN netto (jestem
          odpowiedzialny za wizerunek mojej firmy i powierzony mi jej kapital
          ludzki i materialny) pracuje uczciwie w ciezkich warunkach (nie
          wliczajac darmowych nadgodzin) a zarabiam o wiele mniej.

A co powiesz o nauczycielach? Stazysta zarabia 1200 BRUTTO a jaka
          odpowiedzialnosc! Nie pomyslalas o tym?

Idąc takim torem mozemy sie tylko zapetlic jako spolecznstwo. Ciagle
          malkontenctwo i wyjscie z haslem "BO MI SIE NALEZY" jest niestety
          domeną tego miasta.

Naprawde opanujcie sie i rzetelnie spojrzcie na swoja prace bo jest
          wiele rzeczy nad ktorymi musicie jako pielegniarki popracowac a
          niektorych wrecz nauczyc (np. tzw. EFFECTIVE COST CUTTING).

Poki co - wracajcie do chorych.
          • madziula241512 Re: Skandal to to ile chcecie zarabiac! 05.08.09, 20:28
            A pani urzędniczka w filii banku warszawskiego zarabia 7100zł
            miesięcznie. Wiedziałeś o tym kminku?
          • Gość: gosia Re: Skandal to to ile chcecie zarabiac! IP: *.broker.com.pl 06.08.09, 11:13
            zdaję sobie sprawę że również ciężko pracujesz, ja wyceniam moja pracę na dzień
            dzisiejszy,proszę mi uwierzyć jak w każdym zawodzie są ludzie i ludziska u nas
            też są wspaniałe pielegniarki i te ,które już powinny ten zwód zakończyć, każdy
            człowiek przykłada się inaczej do swoich obowiązków, mam świadomość swojej pracy
            i wykształcenia- nawiasem wyższego , był czas kiedy chciałam zmienić zawód- nie
            dlatego że jestem do kitu tylko że miałam dość upokarzania opierniczania,
            smrodu, i ciągłych zachorowań moich i moich dzieci- znosimy wszystkie choroby
            swiata do domu, nigdy nie poleciłabym mojego zawodu mojej córce- bo ją kocham i
            nie chciałaby aby pracowała w takich warynkach, a że czasami widzicie że ktoś
            odpoczywa w pokoju socjalnym nie znaczy że olewa sprawe chorych, musi się
            wyciszyć, bo nie jesteśmy z kamkenia mamy uczucia , empatia to coś co nie jest
            nam obce.Kocham swój zawód i dobrze go wykonuje czy to źle że oczekuje dobrej
            płacy, a w moim województwie nie płacą tak dobrze jak w stolicy, nie mierzcie
            wszystkich jedna miarą.
      • Gość: Obiektywny Re: Niebywały skandal ! IP: 83.2.231.* 05.08.09, 21:21
        Dogen45 ty chyba jesteś debil lub niespełna rozumu, ale jest na
        takich jak ty mądre określenie internetowy TROL.
    • Gość: Bożena Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: 195.136.249.* 05.08.09, 14:28
      To nie o żadne podwyżki chodzi bo te sa niemożliwe. Należy tlumaczyć
      pilęgniarkom, że walcza o podwyżki i one to kupią. W rzeczywistości
      idzie o rozwalenie strajkiem szpitala by go zamknąć i dalej
      sprywatyzować. A wtedy gorą będą nie pielęgniarki tylko ci co teraz
      nimi manipulują.Jasne, ze po cichu można im coś tam obiecać.
      • Gość: ktos Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 14:34
        a niby dlaczego niemozliwe
        niemozliwe byly po kilka tysiecy zł dla lekarzy niedawno i co??? znalazły sie
        tak ze po pare stówek dla pielegniarek tez sie znajdzie, z tym ze trzeba chciec
        co wy z ta prywatyzacją?
        ktos wam głupot naopowiadał
      • y_anio Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? 05.08.09, 14:36
        I prawdopodobnie do tego celu służą dzisiaj pielęgniarki - po fakcie o nich
        zapomną jak o robotnikach lat 1980-81.
        • Gość: obiektywny Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: 217.96.36.* 05.08.09, 15:10
          Panie pielęgniarki nie biorą pod uwagę ogólnej sytuacji kryzysowej,
          gdzie w wielu firamch pracownicy godzą się na znaczną obniżkę
          wynagrodzeń,żeby tylko utrzymać miejsce ztrudnienia, chciałabynm
          podnieść fakt rzetelności pracy pielęgniarek i z doświadczenia mogę
          powiedzieć, że ok 50 procent Pań mających tak wysokie aspiracje
          zarobkowe nie zasługuje nawet na obecne wynagrodzenie, nie przejmuje
          się za bardzo pracą a dyżury nocne ( nawet na odcinkach intensywnego
          nadzoru)przesypia pod kocykami, pacjentów i ich rodziny traktując
          arogancko jako zło konieczne, trochę pokory, grzeczności i
          współczucia życzę drogim Paniom.
          • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.chello.pl 05.08.09, 15:11
            a ja ci zdrowia zycze!
          • Gość: Bożena Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.radom.vectranet.pl 05.08.09, 15:50
            Przed chwilą w TVN24 minister Kopacz oznajmila, że w radomskim
            szpitalu na 600 łózek obłożenie chorymi wynosi 50%. Zasugerowala że
            niezbedne są zwolnienia.
            Wydaje sie chyba zadowolona, ze strajku będąc zwolenniczką
            prywatyzacji doskonale wie, że pielęgniarki jej strajkiem pomagają.
            • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.chello.pl 05.08.09, 15:51
              niech zwolni,jak bedzie miec kogo,a jak moze byc wiecej pacjentow?
    • Gość: ramzes Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: 212.244.116.* 05.08.09, 16:23
      To nie takie proste założyć prywatną praktykę jak się ma ustawowy zakaz
      wykonywania praktyk w ZOZ-ach i NZOZ-ach.
    • Gość: metody Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.internet.radom.pl 05.08.09, 17:25
      jestem sympatykiem PiS i popieram ten strajk!!!!Siostrzyczki
      trzymajcie się!A za prezydenta się wstydzę!
      • Gość: ziom Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.radom.vectranet.pl 05.08.09, 17:34
        Jesteś prowokatorem komuszym. Czy nie widzisz po czyjej stronie jest
        opinia publiczna. SLD manipuluje pielęgniarkami.
        • Gość: metody Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.internet.radom.pl 05.08.09, 18:28
          Nie jestem żadnym prowokatorem.Po prostu trochę myślę w
          przeciwieństwie do ciebie.Nie widzisz że opinia publiczna coraz
          bardziej olewa PiS?Zobacz sobie wyniki wyborów do parlamentu
          europejskiego np wyniki Krzyśka Sońty,który tak mocno angażował się
          w sprawy szpitala?Jesteś załosny oskarżając mnie o sprzyjanie
          sld.Pochodzę z niepodległosciowej rodziny,ale jeśli szpital padnie
          to właśnie komuchy oskarżą PiS i będą mieli rację!Więc zamknij się
          jak chcesz abyśmy byli u władzy kolejną kadencję!
          • madziula241512 Ciekawe co powie Pani minister jak się dowie? 05.08.09, 19:36
            Że już za chwilę do strajku dojdą jej inne problemy, bo na Józefowie
            pielęgniarki składają pozwy do sądu za niewywiązanie się Dyrekcji z
            umowy.Ciekawe czy wtedy wszyscy będą się tak uśmiechać jak pani
            minister?
          • Gość: Bankowy Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.radom.vectranet.pl 05.08.09, 19:55
            Prawda jest taka że POlityczne POmioty podburzają personel bo chcą
            przejąć szpital dla swoich w myśl powiedzenia: niedługo będą
            kręcone lody na służbie zdrowia.
            Kto to powiedział?
            • Gość: metody Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.internet.radom.pl 05.08.09, 20:22
              na Józefowie też już jest kartka o strajku.
            • Gość: kminek Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: 162.27.161.* 05.08.09, 20:23
              GOSIU. Z calym szacunkiem dla waszej profesji ale kwotę ktora
              podalas naprawde godzi w wiekszosc (jesli nie wszystkich!)
              uczzciwych i ciezko pracujących ludzi w tym miescie!!!

Rozumiem rozgorycznie ale w takim razie biorąc moj przyklad to ja w
              takim razie wyceniam moją prace na 8500 PLN netto (jestem
              odpowiedzialny za wizerunek mojej firmy i powierzony mi jej kapital
              ludzki i materialny) pracuje uczciwie w ciezkich warunkach (nie
              wliczajac darmowych nadgodzin) a zarabiam o wiele mniej.

A co powiesz o nauczycielach? Stazysta zarabia 1200 BRUTTO a jaka
              odpowiedzialnosc! Nie pomyslalas o tym?

Idąc takim torem mozemy sie tylko zapetlic jako spolecznstwo. Ciagle
              malkontenctwo i wyjscie z haslem "BO MI SIE NALEZY" jest niestety
              domeną tego miasta.

Naprawde opanujcie sie i rzetelnie spojrzcie na swoja prace bo jest
              wiele rzeczy nad ktorymi musicie jako pielegniarki popracowac a
              niektorych wrecz nauczyc (np. tzw. EFFECTIVE COST CUTTING).

Poki co - wracajcie do chorych.
          • Gość: ziom Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.radom.vectranet.pl 05.08.09, 20:23
            No to cześć komuszku.Pozdrów radnego Karasia.
            • Gość: kidler Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 21:33
              to proste,głupie baby do nich nic nie trafia,szkoda słów ,na bruk po miesiącu
              same przyjdą bo nie będą miały co do garnka włożyć,to ich metoda - szantaż.
              • marek43.0 Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? 05.08.09, 21:50
                Gość portalu: kidler napisał(a):

> to proste,głupie baby do nich nic nie trafia,szkoda słów ,na bruk
                po miesiącu
                > same przyjdą bo nie będą miały co do garnka włożyć,to ich metoda -
                szantaż.

Odpowiem ci tak TROLU niech ciebie i twoją rodzinkę dopadnie
                raczyło .
                To właśnie twój język do takich debili jak ty tak trzeba się odnosić.
      • Gość: Eryk Re: Strajk w miejskim szpitalu. Będzie ewakuacja? IP: *.radom.vectranet.pl 06.08.09, 19:01
        A za którego sie wstydzisz? bo ja za obu, niestety.
    • marek43.0 Strajk w miejskim szpitalu 05.08.09, 21:44
      Aż żal serce ściska na niektóre wasze wypowiedzi, ciekawe, co
      pisaliście jakiś czas temu jak strajkowali lekarze, którzy to
      dostali znaczne pod wyszki płac doprowadzające niektóre placówki ZOZ
      do bankructwa. Co wtedy pisaliście?
      Jeden ZOS lekarz 15000tys zł
      Pielęgniarka 1300zł
      Widzicie teraz różnice? Wszyscy z was gardzicie pracownikami ZOZ
      ale jeśli przyjdzie ta zła chwila każdy z was błaga o pomoc.
      Więc zanim coś napiszecie to głęboko się zastanówcie.
      • Gość: Jan Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.08.09, 22:09
        Jak śmiesz g-wniarzu! Te kobiety ryzykują więcej niż udało ci się zdobyć w
        życiu. Rodzinę, przyszłość dzieci, swój dotychczasowy byt.... Widocznie nie mogą
        już tak dalej żyć. Pogardzane, pomiatane, oszukiwane od lat. W szpitalach jest
        więcej niepotrzebnej administracji niż fachowego personelu. Tak nie da się
        pracować! To jest feudalizm a nie kapitalizm. A nasi radni podnieśli sobie
        diety. Tylko sobie.
        • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 09:06
          skoro jest tak zle to niech zmienia pracodawce? jest duzo prywatnych klinik,
          przychodni, szpitali, itp.
          czemu sie po prostu tam nie zastrudnia?
          moze dla tego ze tam trzeba wydajniej pracowac?
          moze nie wystarczy im wiedzy i pracodawca to szybko zweryfikuje?
          a moze nie zarabiaja tak slabo jak mowia?
          • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 10:33
            ty a co ci przeszkadza,ze strajk jest,skoro i tak wypisujecie ,ze zle pracuja
            albo kawke tylko pija?
            • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 10:58
              przeszkadzaja mi wygorowanie roszczenia placowe nie podparte zadnymi
              racjonalnymi przeslankami
              funkcjonuje one tylko w firmach panstwowych, gdzie zwiazki podburzają
              pracownikow mowiac ze im sie nalezy bo inni maja
              na szczescie czasy komuny sie skonczyly i ludzie sa wynagradzani w zaleznoscie
              od tego co umieja i jak pracuja a nie wedle zasady "czy sie robi czy sie lezy
              1000 zl sie nalezy"
              a strajk w takiej formie zagraza i przeszkadza glownie pacjentom!!!
              a to jest po prostu nieodpowiedzialne
              • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 11:49
                przeszkadza ci to ,że będą zarabiać wiecej niż ty!tego znieść nie możesz.
                • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 11:58
                  nie przeszkadza mi to
                  mozesz zarabiac 2 razy tyle i tego ci życzę
                  nie akceptuje tylko sposobu wymuszenia tej podwyzki, z narazaniem zdrowia osob
                  postronnych
                  ale widac tego nie rozumiesz i to do cibie nie dociera
                  inaczej juz dawno zmienila bys prace na lepsza i nie miala pretesji do innych
                  niestety latwiej obwiniac innych niz samemu przejac inicjatywe

• Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:01
                    widocznie nie mają innego sposobu,ja ich popieram.a ja pracy zmieniac nie musze:)
                    • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:04
                      popierasz to ze narazaja zycie postronnych pacjentow?

> widocznie nie mają innego sposobu,

czyli ich praca nie jest warta wiecej niz dostaja, a robiac zadyme chac cos wymusic
                      • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:09
                        popieram,że walczą o swoje!
                        • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:14
                          czyli popierasz ze narazaja zycie pacjentow
                          bo "walczyc o swoje" mozna na bardzo duzo roznych sposobow nie szkodzac innym!!!
                          moglybysc np wszystkie zlozyc wymowienie
                          jezeli faktycznie tak malo zarabiacie i nie znalazl by sie nikt na wasze miejsce
                          to na 100% byly by podwyzki
                          ale obawiam sie ze znalezli by sie inni chetni i okazalo by sie ze nie naleza
                          wam sie te podwyzki
                          to sa podstawy ekonomi
                          • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:16

a gdzie masz te chętne pielęgniarki?licea pozamykane,studia do łatwych nie
                            należą,a jak już to wolą wybrać zagranice niż Polske.wymrze zawód,będziesz się
                            cieszyć co?
                            • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:30
                              no to czemu tego nie zrobicie?
                              nie bylo by narazania pacjentow, dyrekcja miala by czas na przemyslenie
                              podwyzek, albo znalezienie nowych pracownikow?
                              powod jest jeden - bo chetni sie znajda a wy bedziecie bez pracy
                              • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:36
                                jakos nie widac tych chetnych i nie bedzie!nie za takie stawki.
                                • Gość: hipokrates Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 162.27.161.* 06.08.09, 12:40
                                  haha a Ja widze i znam osobiscie. Moja znajoma ma zaczac prace od
                                  wrzesnia i pozwole sobie ją zacytowac (badz co badz kobiete): "niech
                                  wyrzuca te stare babska ktore pija tylko kawe i nawet igly dobrze
                                  nie potrafia wbic i potrafia tylko rozkazywac mlodszym albo
                                  stazystom".

PS. Bedzie pracowac za 1900 PLN BRUTTO.
                                  • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:42
                                    koleżanka,koleżanki pani goździkowa.....tak.stad wszystko dobrze wiecie wyssane
                                    z palca
                                • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:47
                                  jak na razie to sa tylko slowa ze strony pielegnirek
                                  skoro brakuje praconikow to dobrze dla was
                                  rynek nalezy do pracownika, wiec on syktuje cene
                                  wiec wszystkie skladacie wypowiedzienie i dostajecie podwyzki
                                  i wszystkie dostajecie je na 100% a nie wielka niewiadoma jaka jest strajk
                                  ale skoro tego nie robicie to znaczy ze tak nie jest!!!
                                  wiec przestancie myslic oczy, wymuszac pieniadze i wezcie sie za robote na ktora
                                  sie zgodzilyscie i za ktora wam placa
                                  • Gość: hipokrates Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 162.27.161.* 06.08.09, 12:49
                                    TTY - ona nie rozumie prostych zasad rynkowych. Tak niestety jest
                                    jak sie przebywa w "szklarnianych" warunkach pod parasolem
                                    budżetowki. Sa oderwani od rzeczywistosci a niejednokrotnie
                                    rozpieszczani.
                                    • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:51
                                      ja nie muszę sie znać na wszystkim,ty znasz się na tym co ja?wątpię!
                                      • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:53
                                        ale to sa podstawowe wiadomosci z ekonomi, kotre czlowiek z podstawowym
                                        wyksztalceniem powienien znac, a ze srednim to juz na pewno
                                        ja moge powiedziec ze nie bede palcil podoatkow bo sie na tym nie znam?
                                        kobieto porsze.......
                                      • Gość: hipokrates Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 162.27.161.* 06.08.09, 12:53
                                        Jestem przeszkolony w pomocy przedmedycznej przez fundację Jurka
                                        Owsiaka i zapewniam Cie ze potrafie wbic igle lepiej niz nie jedna
                                        pielegniarka na oddziale.
                                        • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:58
                                          to zatrudnij sie bedziesz wbijał igły,popracujesz dla ideii a nie dla kasy.
                                          • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 13:02
                                            ale moze on nie chce?
                                            ty wiedzialas na co sie decydujesz, jaka to praca, za jakie pieniadze
                                            a teraz masz pretensje do calego siwata ze malo placa
                                            jak uwazasz ze nie da sie wyzyc z pensje pielegniarki to zmien zawod na inny,
                                            lepiej platny
                                            • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 13:04
                                              to po co sie chwali jak nie chce?a to w Radomiu byl wypadek gdzie duzo ludzi
                                              tylko stało i zaden nie umiał 1 pomocy udzielic?
                                              • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 13:07
                                                moze zaden nie umial?
                                                radom ma 230 tys mieszkancow a moja firma ciagle szuka pracownikow
                                                moze nie wszyscy sie nadaja?
                                                • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 13:09
                                                  no jak nie umiał,przecież powtarzacie ze praca pielegniarki (a ta umie)to nic
                                                  takiego kazdy potrafi i co?w podstawowkach uczą 1 pomocy,wstydzcie sie!
                                                  • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 13:16
                                                    nie wiem na jakim poziomi pierwsza pomoc zna moj przedmowca
                                                    to ze kiedys w podstawowce ktos mnie uczyl zakladac bandaż nie znaczy ze moge
                                                    pracowac jako pielegniarz - i ja nic takiego nie mowilem
                                                    co innecgo jest udzielic pierwszej pomocy w wypadku na odludziu, a co innego w
                                                    szpitalu
                                                    to ze umiem dodawac i odejmowac nie znaczy ze moge pracowac jako matematyk
                                                    a ty krzyczysz ze podwyzki cie sie naleza ale jak chce sie zebys to udowodnila
                                                    to mowisz ze sie na tym nie znasz
                                                  • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 13:21
                                                    nie widze potrzeby udowadniania tak oczywistej kwestii.dlaczego klikasz w czasie
                                                    godzin pracy?
                                                  • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 13:26
                                                    > nie widze potrzeby udowadniania tak oczywistej kwestii

jak to nie widzisz, skoro chcesz zarabiac wiec to chyba powinnas?
                                                    z takim podejsciem to ile bys nie miala to zawsze bedzie malo

a jak juz mowilem wczesniej nie jestem teraz w pracy
                                                    jak chcesz bardzo wiedziec to dzis zaczne prace o 22
                                                    a ty jak chcesz zeby pielegniarki mialy poparcie w spoleczenstwie lepiej
                                                    przemysl swoje wypowiedzi
                                                  • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 13:32
                                                    kłamczuszku!nie klam zes nie w pracy!
                                                  • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 13:35
                                                    lepiej innych nazwyac klamca niz samemu przyznac sie do bledu
                                                    ach ta nasza polska mentalnosc
                  • Gość: hipokrates Re: Strajk to shit! IP: 162.27.161.* 06.08.09, 12:03
                    W pelni sie zgadzam TTY. Siedzą z zalozonymi rekami. Piją herbatke
                    i "se strajkują". Ale o kompromisie zadna nie pomysli - bo tak jest
                    latwiej. Jak mi jest zle to ide do szefa, pytam, rozmawiam i
                    negocjuje. A jak to nie pomaga to sie rozstajemy w dobrych relacjach.

A strajkowanie to odbija sie czkawką na calym spolecznstwie a Ci co
                    sa na permanentnym bezrobociu tylko przyklaskuja i jeszcze bardziej
                    sie utwierdzjaa w przekonaniu ze "IM SIE NALEZY".
                    • Gość: julka Re: Strajk to shit! IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:09
                      wy siedzicie w robocie i bzdety tu klepiecie w godzinach pracy!obnizyć wam
                      pobory a dac pielegniarkom!
                      • Gość: tty Re: Strajk to shit! IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:15
                        a skad wiesz ze jestem w pracy, moze mam wolne, moze pracuje w innych godzinach?
                        nie pracuje w firmie panstwowej wiec moje pobory nie maja zwiazku z poborami
                        pielegniarek
                        • Gość: julka Re: Strajk to shit! IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:17
                          to czego sie czepiasz ich poborów?no oczywiscie,wszyscy tu piszący w tych
                          godzinach mają wolne no jasne:)
                          • Gość: tty Re: Strajk to shit! IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:34
                            "czepiam" sie nie poborow a sposobu zabiegania o nie, a to roznica
                            jezeli zasluguja na podwyzki to powinny je dostac, albo zmienic prace na lepsza
                            ale nie narazać zdrowia innych!!!

a co godzin pracy to moj przelozony wie dokladnie co i kiedy robie i jeszcze mi
                            za to placi
                            widac jednak jakis pozytek z mojej pracy jest
                            • Gość: julka Re: Strajk to shit! IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:38
                              nie maja innego wyjscia.narazac zdrowia mowisz?a ilu pacjentow pali,pije truje
                              sie?ilu chorych z własnej winy?leczonych za moje skladki tez.
                              • Gość: tty Re: Strajk to shit! IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:51
                                czyli uwazasz ze skoro ktos sam naraza swoje zdorwie (pali pije, itp) to ty jako
                                pielegniarka nie powinnas sie nim opiekowac!?
                                nawet jezeli to robia to ty i tak masz obowiazek im pomoc bo taka masz prace
                                jak lekarz jedzie do wypadku drogowego to nie udzili pomocy kierowcy bo za
                                szybko jechal? sie sie narazal?
                                a moze jeszcze mi powiedz ze wszsycy ludzie lezacy w szpitalu, ktorych
                                zostawilyscie narazalo swoje zdrowie?

kobieto z takim podejsciem do ludzi to ty powinnas rowy kopac, najlepiej w
                                samotnosci
                                • Gość: julka Re: Strajk to shit! IP: *.chello.pl 06.08.09, 13:01
                                  uwazam ze sami narazacie siebie.nie mniej niz piel strajkujace.
                                  • Gość: tty Re: Strajk to shit! IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 13:04
                                    ale ludzie narazaja siebie na wlasna odpowidzialnosc
                                    a Ty narazasz inny przez niewykonanie swojej pracy!!!
                                    nie widzisz roznicy?
                                    • Gość: julka Re: Strajk to shit! IP: *.chello.pl 06.08.09, 13:06
                                      skoro wg ciebie w pracy nic nie robie tylko kawe pije itd to o co chodzi jakie
                                      narazenie?a to teraz sie okazuje ze jednak pielegniarka pracuje tylko wam sie
                                      nie podoba ze chce zarabiac.
                                      • Gość: tty Re: Strajk to shit! IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 13:11
                                        po pierwsze ja nie powiedzialem ze w pracy nic nie robisz - zrobil to kto inny
                                        po drugie zakladam ze pielegniarka jak jest w pracy to sie zajmuje wykonywanie
                                        swoich obowiazkow czyli opieka nad chorymi
                                        po trzecie pielegniaka strajkujac naraza zycie chorych
                                        po czwarte juz nie raz powiedzialem ze jezeli powinnyscie wiecej zarabiac to
                                        calkowicie was popieram w dozenie do podwyzek, ale jezeli na rynku pielegniarki
                                        nie zarabiaja wiecej i chetnie znajda sie inni na wasze miejsac za obecna pensje
                                        to uwazam ze podwyzki sie nie naleza
                                        • Gość: julka Re: Strajk to shit! IP: *.chello.pl 06.08.09, 13:14
                                          ty popierasz ale lepiej aby nic pielegniarki nie dostały,bo zaczną wiecej
                                          zarabiac niz ty i to najbardziej boli!
                                          • Gość: tty Re: Strajk to shit! IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 13:22
                                            a ty ciagle swoje
                                            dla mnie mozesz zarabiac nawet 20 000 miesiecnie jezeli tylko twoja praca jest
                                            tego warta
                                            a wielu ludzi jest i tyle dostaja
                                            ja jestem zadowolony ze swoich zarobkow i ostatnia rzecza ktora by mnie
                                            popchnela do wypowiadania sie tu jest zazdrosc
                                            nie pracuje w firmie panstwowej wiec zarabiam godziwe pieniadze adekwatne do
                                            mojej pracy
                                            a jak uznam ze za malo to poprosze o podwyzke albo zmienie prace
                                            i tu sie roznimy
                                            • Gość: julka Re: Strajk to shit! IP: *.chello.pl 06.08.09, 13:28
                                              przebimbałeś dzień w pracy i chcesz podwyżki??do roboty sie weź.
                                              • Gość: tty Re: Strajk to shit! IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 13:32
                                                no i ile razy mam mowic ze nie jestem w pracy
                                                gdzie powiedzialem ze chce podwyzke?
                                                kobieto nie masz zadnych argumentow, obalilem wszystkie twoje tezy i twierdzenia
                                                a poniewaz nie chcesz/nie umiesz przyznac sie do bledu zaczynasz kombinowac i
                                                atakowac mnie
                                                kobieto prosze........
                                                • Gość: julka Re: Strajk to shit! IP: *.chello.pl 06.08.09, 13:33
                                                  jakie ty moje tezy obaliłes?wydaje ci sie
                                                  • Gość: tty Re: Strajk to shit! IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 13:37
                                                    chyba wszystkie po kolei
                                                    - ze nie ma pielegniarek,
                                                    - ze malo zarabiacie
                                                    - ze naleza sie podwyzki
                                                    - ze zalecy ci na zdowiu pacjentow
                                                    powiedzialem nawet ze wyglada na to ze masz problem z rozumieniem tekstu ktory
                                                    czytasz i to sie niestety potwierdza
                                        • Gość: sawa Re: Strajk to shit! IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 18:29
                                          "jezeli na rynku pielegniarki nie zarabiaja wiecej i chetnie znajda sie inni na
                                          wasze miejsac za obecna pensje to uwazam ze podwyzki sie nie naleza" pisze tty.
                                          Z tym stwierdzeniem się kategorycznie nie zgadzam. Kiedyś w Radomiu była firma
                                          obuwnicza "EMA". Jeden z jej współwłaścicieli pan A. gdy pracownicy zwracali się
                                          o większe zarobki zwykł mawiać, że podwyżkę może dać ale nie musi, a jak
                                          pracownicy zaczną mu podskakiwać to przeniesie firmę do Laosu albo innego
                                          Wietnamu. Tam szwaczki będą zap... po 12 godzin co dzień za 50 dolarów
                                          miesięcznie a jeszcze w nocy z wdzięczności zrobią loda.
                                          Twoje wpisy bardzo przypominają mi mentalność tego pana.
                                          Tymczasem jest prawdą, że czasem doświadczenie pielęgniarki przewyższa
                                          umiejętności lekarza. Zwłaszcza tego początkującego w zawodzie. Nie może być
                                          zatem tak, że lekarz przychodzi na dyżur, każe sobie pościelić łóżko i zaczyna
                                          "pracę". A pielęgniarka musi dopilnować wszystkiego. Jakoś nie razi przy tym
                                          nikogo, że taki świeżo po studiach lekarz życzy sobie na dzień dobry 5000zł
                                          miesięcznie. Skoro tak, to nie ma nic dziwnego, że doświadczone pielęgniarki
                                          chcą zarabiać przynajmniej tyle ile początkujący lekarze. Niewidzialna ręka
                                          rynku nie załatwi tego problemu.
                                          • Gość: tty Re: Strajk to shit! IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 20:07
                                            wlasnie to powinien zalatwiac rynek
                                            pielegniarka o duzych umiejetnosciach i z wieloletnim stazem powinna zarabiac
                                            nieporownywalnie wiejej niz mloda pielegniarka
                                            czy wiecej od mlodego lekarza? pewnie nie bo to odpowiedzialnosc prawna spoczywa
                                            na decyzjach lekarza a nie pielegniarki i to lekarz bedzie za to odpowiadal

a co slyszymy od pilegniarek? ze sa za duze roznice w pensjach pielegniarek i
                                            trzeba je wyronwa
                                            czyli czy sie robi czy sie lezy....

poza tym niech nikt mi nie wciska kitu ze pielegniarka z 30 letnim starzem wie
                                            wiecej niz lekarz
                                            moze spotkala sie z wieksza liczba przypadkow, ale na pewno jej wiedza jest
                                            mniejsza niz lekarska
                                            jakby tak nie bylo to kazda pielegniarka mogla by bez problemu skonczyc studia
                                            medyczne i zarabiac lepiej
                                            a jednak tego nie robia
                                            • Gość: julka Re: Strajk to shit! IP: *.chello.pl 07.08.09, 09:16
                                              twoje wypowiedzi brzmia tak jakbyś wszystkie rozumy pozjadał i wszystko wiedział
                                              najlepiej,zyjesz we wlasnym swiecie to jest autyzm!
                                              • Gość: tty Re: Strajk to shit! IP: *.iem.pw.edu.pl 07.08.09, 09:26
                                                to ze rozumiem prawwa popytu i podaży?
                                                to ze znam podstawy ekonomii?
                                                to ze uwazam ze nie powinno sie przeplacac jak nie trzeba?
                                                w takim swiecie zyje wiekszosc ludzi i tylko nieliczni jak ty trzyma sie
                                                socjalizmu i krzyczy ze im sie nalezy!
                                                • Gość: julka Re: Strajk to shit! IP: *.chello.pl 07.08.09, 10:17
                                                  znowu nie pracujesz a obijasz sie?:)
                                                  • Gość: tty Re: Strajk to shit! IP: *.iem.pw.edu.pl 07.08.09, 10:24
                                                    i znowu to samo, odpowiadanie pytaniem na pytenie
                                                    jak nie wiesz co powiedzie to atakujesz innych
                                                    wiec po co tu piszesz?
          • Gość: luna Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 83.1.80.* 06.08.09, 10:40
            a może zrób licencjat z pielęgniarstwa - z pewnością nie zostaniesz bez pracy ,
            z oddziału na którym pracuję przeniosło się już w tym roku 2 osoby i nikt za
            nich nie pszyszedł ,bo te które zostały przecież dadzą radę wszystko zrobić -
            oczywiście według pani przełożonej ,którą najbardziej interesują wypełnione
            procesy pielęgnacyjne o każdym chorym - a gdzie czas na pielęgnację - a może
            zostać po pracy ? tak dłużej nie może być , że nazwie się nas służbą i nawet
            rząd uzna że w naszym zawodzie nie ma warunków szkodliwych -to dlaczego są w
            szkołach gdzie jest sama młodzież kóra wymaga tylko zainteresowania - żadnej
            obsługi .
            • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 11:08
              moim zdanie nie powinno byc zadnych wczescniejszych emerytur, warunkow
              szkoldliwych itp.
              jak nie ma chetnych do pracy to znaczy trzeba placic wiecej i tyle
              niestety nasze spoleczenstwo zostalo zepsute wszystkimi przywiliejami i czesc
              ludzi uwaza ze samo siedzienie w biurze 8h dziennie jest skodliwe :(
              • Gość: luna Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 83.1.80.* 06.08.09, 11:33
                może i nie powinno się wyróżniać niektórych tylko zawodów ,ale do tej pory tak jest i jak pomyślę ,że według naszego rządu moje nieprzespane przez prawie 30 lat noce ,że nie wspomnę o stresie który nam towarzyszy w pracy przy chorych i umierających -jest jak najbardziej warunkiem dodającym sił do pracy co najmniej !!! do 60 lat , to tylko pozazdrościć "siostrom" że tak dobrze umiały się urządzić , bo ci co muszą kierować ludzmi i to nie tylko w szpitalach mają tak ciężko , że ich musi być stać ina wczasy i na wiele innych rzeczy a ten "szary" to i tak sobie poradzi ,
                • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 11:40
                  a myslisz ze tylko Ty pracujesz w nocy?
                  a np z pracownikami callcenter, ktorzy nie moga odpoczywac w pracy tylko non
                  stop odbieraja telefony i wysluchuja krzykow i obelg od ludzi?
                  im tez nalezy sie wczesniejsza emerytura?
                  kazdy zawod znajdzie jakies niedogodnosci, ale wybierajac zawod wiemy jakie ma
                  plusy i minusy i SAMI sie na niego decydujemy.
                  a Tobie ktos bronil robic kariery? wybrac inny zawod i w cigu 30 lat awansowa na
                  dyrektorskie stanowisko?
                  do kogo masz pretensje?
                  skonczyla sie komuna i ludzie zarabiaja roznie w zaleznosci od umiejejetnosci,
                  wiedzy, doswiadczenia itp.
                  • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 11:53
                    no widzisz ...ludzie zarabiają róznie!więc jak komus cieżko to niech sobie
                    zmieni,dlatego strajkują!jak masz ochote też zastrajkuj,jak
                    kolejarze,górnicy,nauczyciele....
                    • Gość: hipokrates Re: Strajk to najgorsza choroba tocząca panstwo! IP: 162.27.161.* 06.08.09, 11:56
                      Tak. Strajkujcie strajkujcie. Bo tak jest najlatwiej. A co? Ciezko
                      podac dlon do drykecji i usiasc przy jednym stole i porozmawiac?
                      Gdzie dialog? Gdzie debata? Strajk to jest najgorsze ustrojstwo
                      jakie kiedys ktos wymyslil. I mowie to jako szeregowy pracownik. To
                      jest po prostu pojscie na latwizne - ot co! HUCPA.
                      • Gość: julka Re: Strajk to najgorsza choroba tocząca panstwo! IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:03
                        oczywiscie,że niech strajkują!dyrektor też może rękę podać i dialog poprowadzić
                        a i niech odpowie za długi,czemu takie kolosalne?jak zarządza placówką?jeszcze
                        na to pytanie nikt mi w tym temacie nie odpowiedział.....
                        • Gość: tty Re: Strajk to najgorsza choroba tocząca panstwo! IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:07
                          to moze od tego powinnyscie zaczac
                          pojsc do dyrekcji zebrac inforacji o stanie szpitala o dlugach, wykazac
                          niegospodarnoc
                          zainteresowac media tym ze sie zle dzieje, moze jakis protest u siedzibie dyrekcji
                          ale tego nie zrobicie bo dyrekcja moze sie bronic, bo wysunie jakies argumenty
                          a biedny pacjent nic nie moze wiec lepiej zrobic strajk zostawaiaja go samego
                          • Gość: julka Re: Strajk to najgorsza choroba tocząca panstwo! IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:10
                            nie mają pielegniarki innego wyjscia.
                            • Gość: tty Re: Strajk to najgorsza choroba tocząca panstwo! IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:19
                              > nie mają pielegniarki innego wyjscia.

maja tylko inne metody wymagaja troche operatywnosci
                              a strajk tylko nic nie robienia
                              poza tym moze nie zasluguja na wyzsza pensje?
                              • Gość: julka Re: Strajk to najgorsza choroba tocząca panstwo! IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:20
                                może ty nie zaslugujesz nawet na to co masz?
                                • Gość: tty Re: Strajk to najgorsza choroba tocząca panstwo! IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:35
                                  jak szef dojdzie to takiego wniosku to mi obniży, albo mnie zwolni
                                  proste
                                  i ja nie mam z tym problemu
                                  • Gość: julka Re: Strajk to najgorsza choroba tocząca panstwo! IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:39
                                    ja tez nie mam,jednak strajk ich popieram i zdania nie zmienie.
                                    • Gość: tty Re: Strajk to najgorsza choroba tocząca panstwo! IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:56
                                      bo mi sie nalezy i koniec
                                      komuna w czystej postaci
                                      wszpolczyje dyrekcji szpitala ze musi sie uzerac z takimi pracownikami
                                      • Gość: julka Re: Strajk to najgorsza choroba tocząca panstwo! IP: *.chello.pl 06.08.09, 13:02
                                        ja wam jako pacjentom nie wspolczuje.
                                        • Gość: tty Re: Strajk to najgorsza choroba tocząca panstwo! IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 13:05
                                          juz wczesniej pokazales ze nie masz zadnych predyspozycji do opiekowania sie ludzmi
                                          i do tego masz mentalnosc uformowana przez lata komunizmu, ze sie nalezy i kropka
                                          • Gość: julka Re: Strajk to najgorsza choroba tocząca panstwo! IP: *.chello.pl 06.08.09, 13:08
                                            nie bulwersuj sie tak,nie sprowokujesz mnie.:)zaraz chyba prace konczysz co
                                            swoją ciezką bardzo ha ha ha
                                            • Gość: tty Re: Strajk to najgorsza choroba tocząca panstwo! IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 13:19
                                              nie probuje prowokowac, a ty kazda kolejna wypowiedzia sie pograzasz
                                              odpowiadasz nie na temat
                                              a co do mojej pracy juz mowilem ze pracuje pywatnie, wiec to nie twoj problem
                                              • Gość: julka Re: Strajk to najgorsza choroba tocząca panstwo! IP: *.chello.pl 06.08.09, 13:22
                                                a praca pielegniarek to twoj problem ich zarobki też.
                                                • Gość: tty Re: Strajk to najgorsza choroba tocząca panstwo! IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 13:30
                                                  tak bo pracuja spolecznie, za pieniadze z moich skladek i ich praca ma sluzyc
                                                  spoleczenstwu a w tym rowniez mnie
                    • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:02
                      przeczysz sama sobie
                      strajkujac wlasnie nic nie zmieniaja tylko wymuszaja cos na pracodawcy
                      jakby ktos chcial zmienic i mial do tego predyspozycje (ktos by chcial go
                      zatrudnic za wieksze pieniadze) to by to zrobil
                      a jak ktos nie ma podstw do wiekszych zarobkow to probuje to zrbic sila tak jak
                      pielegniarki, kolejarze, gornicy .... i inne nieroby na panstwowych posadach

a poza tym znowu odpowiadasz nie na temat! bo mowa byla o wszesniejszych emeryturach
                      ale jak sie nie ma argumentow to sie przebija pileczke w inna strone
                      • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:05
                        twoje argumenta są do niczego!od kiedy ktoś ma ochote komukolwiek i za cokolwiek
                        płacic więcej niż musi?w sklepie też dobrowolnie więcej płacisz?
                        • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:11
                          no walsnie!!!!
                          od poczatku staram sie to tobie uswiadomic
                          ze skoro praca pielegniarki kosztuje X to nikt nie bedzie chcail zaplacic X + 600
                          ale pielegniarki uwazaja ze "im sie nalezy" i probuja wymusic!!!
                          jak by mi sprzedawaca w sklepie przylozyl pistolet do glowy to pewnie tez bym
                          wiecej zaplacil ni powinienem
                          widzisz analogie?
                          • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:14
                            nic z tego,dość ich wyzysku przez wieki i mydlenie oczek ideą,pacjentami itp
                            sprawami.mają prawo walczyć o swoje i to robią i dobrze.
                            • Gość: hipkrates Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 162.27.161.* 06.08.09, 12:18
                              uuuuuu... no to tylko wspolczuc nam wszystkim trzeba bo mamy
                              pielegniarki ktore pracują TYLKO I WYLĄCZNIE DLA PIENIEDZY (sama to
                              wlasnie napisalas). A podejmujac prace w tym zawodzie mialas jasno
                              powiedziane: TY JESTES DLA PACJENTOW a nie oni dla Ciebie!

Strach sie bac jak sie pomysli ze pielegniarki maja gdzies idee i
                              maja gdzies pacjentow.

Ale oswiece cie. Bo kolo sie zamyka. Jak zabraknie pacjentow to co
                              bedziesz wtedy robila? Dalej narzekala?
                              • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:22
                                oczywiscie,że sie pracuje dla kasy!nie wiesz o tym?a ty za dziękuje pracujesz?
                            • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:23
                              ale niech to robia bez szkody dla pacjenta!!! ale widac ze ty jako pielegniarka
                              tego nie rozumiesz!!!

przykro mi ze zarabiasz wedlug ciebie za malo, ale to nie znaczy ze powinnas
                              zarabic wiecej
                              myslisz ze jak ja bym poszedl do szefa i powiedzial ze chce 2x wiecej niz mam to
                              by mi po prostu dal? nie, zatrudnil by kogos innego za takie pieniadza ja teraz
                              zarabiam
                              i z podomnym przypadkiem mamy to doczynienia
                              ale pielegniarka sie nalezy i beda wymuszac na panstwie (czyli nasz wszysktich)
                              ryzykuja zdrowie nas i naszych nalblizszych
                              moze problem sluzby zdrowia jest nie w systemi a w ludziach?
                              • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:35
                                jesli panstwo ma obowiązek zadbać o pacjenta to niech zadba też o ludzi o
                                pielegniarki,leczenie drogie(leki,środki op.praca)to czemu praca ma być za
                                darmo?przyzwyczailiscie sie do tego bo wam sie nalezy,bo skladki,ale
                                ubezpieczenie to nie konto bankowe.
                                • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:38
                                  ja wlsnie mowie ze praca powinna byc wyceniana rynkowo
                                  jezeli ktos na rynku chce wam zaplacic wiecej to zmiencie prace
                                  jezeli nie to nie zaslugujecie na podwyzki
                                  • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:41
                                    nie bedziecie miec szpitala za jakis czas,gdzie bedziesz leczyc babcie jak
                                    bedziesz chciał pojechac na wakacje?
                                    • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:43
                                      dlaczego uwazasz ze nie bedzie? bo zlikwiduja? bo sprywatyzuja?
                                      natura nieznosi prozni i powstanie na jego miejcu inny
                                      prywatny z umowaz z nfztem, moze calkowicie platny
                                      zobaczymy
                                      na razie i tak 2 razy place za "darmowe" leczenie
                                      • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:57
                                        teraz z prywatnym leczeniem jest tak,że leczą to co się oplaca,np raka prywatnie
                                        nie bedziesz leczyć ,zbyt wysokie koszty.
                                        • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:59
                                          no i co z tego? moze to sie kiedy zmieni?
                                          moze jak bym nie placil skladki panstwowej tylko calkowicie prywatna to bylo by
                                          i mnie i prywatny szpital na to stac
                                          • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 13:29
                                            cenniki w szpitalach za wszystko!
                                            • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 13:33
                                              na razie sie nie da bo konstytucja zapewnia darmowe leczenie
                                        • Gość: hipokrates Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 162.27.161.* 06.08.09, 13:00
                                          A ty skad takie informacje masz?

Podejrzewam ze pracujesz wlasnie dla prywatnej firmy wiec w tym
                                          momencie sie osmieszasz piszac takie brednie o tym wszystkim co
                                          przezwyaja pielegniarki (no bo skad mozesz wiedziec jak nie
                                          pracujesz juz w publicznym ZOZie?)

A jesli nie pracujesz w prywatnej medycznej firmie to skad masz
                                          takie informacje? Tez pewnie z palca wyssane.

Widzisz, oskarzasz forumowiczow o to ze sie nie znaja, ze klamia itd
                                          a sama wyssane z placa historie opowiadasz. Przeciez to czysta
                                          hipokryzja kobieto.
                                          • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 13:31
                                            sam sie nie znasz!detektyw zaden z ciebie pewnie taki sam jak pracownik.
                                    • Gość: hipokrates Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 162.27.161.* 06.08.09, 12:46
                                      eeeee a jaki zwiazek mają moje wakacje do leczenia babci? Jak
                                      zachoruje i zamkna jeden nierentowny szpital to zawsze jest drugi. A
                                      jak nie drugi to inny w regionie. Nie rozumiem w czym problem?

Jak Ty jako pielegniarka tak zalatwiasz sprawe wakacji, bo chcesz
                                      zostac sama w domu bez babci i dlatego ja wysylasz na przysmoswe
                                      leczenie - to ja Ci wspolczuje.
                                      • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 13:19
                                        nie mam babci;( Staruszkow to kochajace rodzinki zostawiają w szpitalach wiesz o
                                        tym?i nie odwracaj kota ogonem,strajk trwa!
                                        • Gość: kran Gardias spieszy z odsieczą IP: *.radom.vectranet.pl 07.08.09, 15:57
                                          No nareszcie sie zdecydowała. Pewnie wezmie z sobą TV i paru kumpli
                                          z SLD.
                                • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:41
                                  niestety polski system ubezpieczen zdrowotnych nie dziala tak jak powinien i
                                  pomimo tego ze place skladke panstwowa to lecze sie prywatnie i place drugi raz
                                  ale chociaz mam fachowa i mila obsluge, ktorej zalezy na tym zebym czul sie
                                  dobrze a nie naraza mnie dla wlasnych kozysci
                                  • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:49
                                    właśnie,powinny byc usługi wycenione w szpitalu i pacjent dostaje rachunek za
                                    wszystko.po co te ubezpieczenie?
                                    • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:58
                                      bo tak mowi nasza konstytucja?
                                      poza tym jest coraz wiecej przywatnych przychodni, klinik, szpitali i ludzie
                                      placa bo maja dosc uzerania sie ludzmi takimi jak ty
                                      • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 13:12
                                        niech płacą a bedziecie więcej!
                                        • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 13:39
                                          a ty bedziesz miala mniej pracy az w koncu cie zwolnia
                                          i znowu pretensje do calego swiata
                                          i niech mnie znowu zatrudnia bo mi sie nalezy
                                          • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 18:13
                                            pisz bajki jak masz taką wyobraźnię.
                                            • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 20:10
                                              bardzo rzeczowy komentarz
              • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 11:51
                są warunki szkodliwe np praca na radioterapii,chemioterapii.
                • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 12:26
                  a ja czly dzien przed komputerem, monitorem, dziesiati urzadzen elektroniczncyh
                  emitujacych pole elektromagnetyczne na mnie
                  no i jeszcze ten tylek bolacy od siedzenia
                  tez nie powinienm w tak "szkodliwych" warunkach pracowac do 65 roku
                  • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 13:23
                    pewnie,że nie zastrajkuj!
                    • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 13:40
                      nie
                      bo ja swiadomie wybralem taka prace, z jej zaletami i wadami
                      i nie mam o to do nikogo pretensji
                      ale jak widac taki tok rozumowania jest niepojety dla ludzi towjego pokroju
      • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 09:04
        > ale jeśli przyjdzie ta zła chwila każdy z was błaga o pomoc.

i moze tu jest problem? jakby pielegniarki pracowaly tka jak powinny to nikt by
        ich nie "blagał" o pomoc!!!
        • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 10:36
          ty kim jesteś z zawodu?
          • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 11:01
            a jakie to ma znaczenie?
            informatykiem
            • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 11:55
              i co w godzinach pracy tu klepiesz?a nie szanowne państwo na urlopach
              zapewne....albo na bezrobociu.przecież nie pisze na forum w pracy tylko cięzko
              pracuje się.
              • Gość: hipokrates Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 162.27.161.* 06.08.09, 11:57
                a co sama robisz? Jak tak ci zalezy na tym strajku to po co siedzisz
                przed kompem i piszesz te wszystkie bzdury? ha? Zamiast siedziec i
                myslec na rozwiazaniem i kompromisem to tylko palasz jakas
                niezrozumiala żółcią i nienawiscia.
                • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:12
                  a odpoczywam sobie na wolnym dziś:)a ty klepiesz w pracy!
                  • Gość: hipokrates Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 162.27.161.* 06.08.09, 12:15
                    A tu Cie zaskocze. Sam sobie jestem od niedawna pracodawca i dzieki
                    temu pracuje kiedy chce. Ciezko pracuje na to zeby sobie zrobic
                    wolne kiedy co chce i na co chce. To Tobie trzeba wspolczuc bo
                    zamiast lezec na plazy to meczysz wzrok przed komputerem piszac
                    takie brednie.

ACHA. Skoro tak walczysz o ten strajk to dlaczego tam osobiscie nie
                    jestes? Ja jesli oddaje sie jakiejs ideii i sprawie walcze calym
                    soba. A tu widac niekonsekwencje i dwulicowosc.
                    • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:19
                      nie jestem z radomia.popieram je w pełni.ach jaki ty idealny !tylko pielegniarki
                      nie są wg ciebie
                      • Gość: hipokrates Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 162.27.161.* 06.08.09, 12:23
                        no ale co to za wytlumaczenie: nie jestem z Radomia?
                        • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 13:11
                          ja nie widze potrzeby abym ja tobie musiała sie tlumaczyć.
                          • Gość: kran Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.radom.vectranet.pl 07.08.09, 16:14
                            Julka daj już spokój i nie kompromituj się. Zaprezentowałaś sie
                            dostatecznie by o Tobie wyrobić sobie zdanie.
              • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 13:42
                juz wczesnije mowielm ze nie jestem teraz w pracu
                ale po co w to wierzyc
                jak sie nie ma argumentow to sie innych nazywa klamca
                • Gość: hipokrates JULKA - kobieta bez zasad? IP: 162.27.161.* 06.08.09, 13:54
                  Czytam i czytam te Julkowe wypociny i dochodze do wniosku ze tutaj
                  nie ma zadnego miejsca na merytoryczna dyskusje.

JULKA: przytaczasz tylko argument finansowy ze malo ci pieniedzy. A
                  sale operacyjne nadajace sie do remontu, brdune i odrapane
                  korytarze: to ci widocznie nie przeszkadza?

Chodzi Ci tylko o kase a jesli tak to nie powinnas nosic tego
                  bialego fartucha. Nie zaslugujesz na niego.
                  • Gość: julka Re: JULKA - kobieta bez zasad? IP: *.chello.pl 06.08.09, 17:36
                    no pewnie,że mi chodzi tylko o kase!nie interesują mnie remonty itp rzeczy nie
                    moim kosztem!
                  • Gość: julka Re: JULKA - kobieta bez zasad? IP: *.chello.pl 06.08.09, 17:42
                    widzisz idealisto jestes czysty jak łza,taki kryształowy,uczciwy jestes jak
                    kazdy tutaj.....och i ach....same ideały forumowe tylko ,bo zycie co innego
                    pokazuje!
                    • Gość: Gilza Re: JULKA - kobieta bez zasad? IP: *.chello.pl 07.08.09, 07:37
                      Przeczytalam kilkadziesiat wpisów tutaj. Nie jestem zbulwersowana bo jednak fora
                      mnie juz nie dziwią. Ale zaskakuje mnie dlaczego Ty jako kobieta piszesz ze masz
                      gdzies idealy i liczy sie tylko pieniadz dla Ciebie.

I tym jestem zdruzgotana. Gdzie Nasze/Twoje poczucie misji, matczynosci, ciepla
                      i uczucia w stosunku do potrzebujących osob? Wobec tych ktorych masz obowiązki
                      czy to swiatek czy piatek? Tym jestem zażenowana i oswiadczam ze JA, jako
                      kobieta w pelni rozumiem strajk albo kompletnie nie podpisuje sie pod tym chorym
                      wizerunkiem zniszczonej pogonią za zyskiem pielegniarki.

Wiec albo jestes kobietą ktora juz dawno stracila kregoslup moraly albo jakims
                      zakompleksionnyym internnetowym zbocczzenncem.
                  • Gość: tty Re: JULKA - kobieta bez zasad? IP: *.iem.pw.edu.pl 07.08.09, 09:58
                    ja rowniez pozwole sobie podsumowac co napisala "pielegniarka" kryjaca sie pod
                    nickiem julka
                    - interesuje ja tylko kasa i nic wiecej
                    - uwaza ze nalezy sie jej podwyzka, bo ma ciezka prace
                    - nie interesuje ja jakie sa zarobki pielegniarek w innysz szpitalach i
                    prywatnych przychodniach - ona chce wiecej, bo jej sie nalezy
                    - nie interesuje jej ze szpital ma dlugi, nie ma pieniedzy na biezace wyplaty,
                    rachunki, a o inwesteycjach i remontach juz nie wspominajac - ona za to nie
                    bedzie palcic - jej sie nalezy
                    - nie interesuje jej kryzys - jej sie nalezy
                    - nie interesuje ja zmiana pracy - bo po co skoro jej sie nalezy i szef musi dac
                    - nie zna podstaw ekonomi bo nie musi, ale wie ze jej sie nalezy
                    - nie interesuja ja inne formy protestu - zostawinie pacjenta jest najlepsze bo
                    o tym glosno i cos komus moze sie stac, a to ze taki protes uderza w pacjentow a
                    nie w dyrekcje nie ma dla niej zadnego znaczenia
                    - nie bedzie sie wysilac na inne formy protestu, bo to wymaga jakiegos wkladu od
                    siebie - latwiej nic nie robic
                    - nie interesuje jej zdrowie pacjentow - skoro sami sie narazaja np plac lub
                    pijac to ona tez moze ich narazac nie przychodzac do pracy
                    - najlepiej jakby pacjenci leczyli sie za granica - to ona bedzie miala spokoj
                    - uwaza ze inni beda jej zazdrosci pensji dlatego nie chca podwyzek dla pielegniarek
                    - opowiada o tym ze nie ma pielegniarek na rynku i ze niedlugo nie bedzie mial
                    kto pracowac, ale na moja sygentje zeby zemiast strajku pielegniarki wszysztkie
                    powiedzialy podwyzki albo wymowienie - nie odpowiada
                    - mowi ze skoro lekarze dostali to im tez sie nalezy

- jak nie ma argumentow, albo nie wie co powiedziec to po prostu znienia temat
                    atakujac rozmowcow

wyszstkie te wypowiedzi pojawily sie w tym watku w mniej lub bardziej doslownej
                    formie
                    bardzo mi przykro ze taki mamy obraz strajkujacych pielegniarek, ale jak sie
                    czyta takie cos to ciezko popierac ich protest
                    niestety lata komunizmu i rownania wszystkich do zerowego poziomu zrobily swoje
                    i 20 lat wolnosci nie jest w stenie tego naprowic
                    ludzie pracujacy w panstwoych molochach ciagle nie sa w stanie zrozumiec tego ze
                    sa i beda roznice w zarobkach, ze za ludzie lepiej i gorzej wyksztalceni, z
                    wiekszym lub mniejszym doswidczeniem, nadajacy badz nienadajacy sie do danej
                    pracy i ze tych lepszych trzeba nagradzac wieksza pensja
                    cieze jest przekonanie ze skoro ryskie ma 2xwiecej niz ja to ja tez powienienem
                    wiecej dostac, przeciez tez moglbym to robic, tez moglbym skonczyc studia itp
                    najgorsze jest to ze to dotyka najbardziej osob postronnych i wszyscy za to placimy
                    • Gość: julka Re: JULKA - kobieta bez zasad? IP: *.chello.pl 07.08.09, 10:20
                      na psychologa sie nie nadajesz na detektywa tez nie:)
                      • Gość: tty Re: JULKA - kobieta bez zasad? IP: *.iem.pw.edu.pl 07.08.09, 10:26
                        to moze ustosunkuj sie do moich tez?
                        powiedz ze sie myle, gdzie pisze nie prawde
                        wszsytko co napislem powiedzialas ty
                        pisac to umiesz duzo ale jak juz trzeba polemizowac, odpowiedziec, to nie umiesz
                        albo atakujesz albo zmieniasz temat pisza wymijajace rzeczy
                        ale to rowniez pisalem
                        jak chcesz brac udzial w dyskusji to bierz, ale jak nie masz nic do powiedzenia
                        to nie pisz
                    • Gość: hipokrates Re: JULKA - kobieta bez zasad i lakoma na kase IP: 162.27.161.* 07.08.09, 10:44
                      Swiete slowa TTY. Nie ma co dyskutowac z ta osoba. Jest strasznie
                      ograniczona i do tego co chwila zmienia watek - mysli ze w ten
                      sposob jest "mundrzejsza" od innych :D

Zal takich osob.
                      No ale na szczescie slyszalem dzis w radio ze dyrek sie nie ugnie i
                      bardzo dobrze. Czas konczyc ta hucpę.
                      • Gość: julka Re: JULKA - kobieta bez zasad i lakoma na kase IP: *.chello.pl 07.08.09, 19:30
                        co ty powiesz?a teraz co mówią?
    • sylwia2610 Strajk w miejskim szpitalu 05.08.09, 22:22
      wszyscy ci ktorzy wypisują te wszystkie bzdety WCZEŚNIEJ CZY PÓŻNIEJ
      BĘDĄ POTRZEBOWAĆ PIELĘGNIARKI :) a juz NIEDŁUGO BĘZIECIE
      PIELĘGNIARKI SZUKAĆ.wszystkim się wydaje , że są to tylko fochy.
      Skoro wybrały sobie taka pracę nie oznacza , że muszą godzić się na
      warunki w jakich pracują.PIELĘGNIARKI CHCĄ PRACOWAĆ ALE GODNIE . ZA
      GODZIWE I UCZCIWE WYNAGRODZENIE
      DLACZEGO JAK PIELĘGNIARKI STRAJKUJĄ TO DOSTAJĄ PODWYŻKI WSZYSCY :OD
      SANITARIUSZ , SALOWĄ ŁĄCZNIE Z LEKARZAMI I CAŁĄ ADMINISTRACJĄ
      ALE JAK LEKARZE STRAJKUJĄ LUB PROTESTUJĄ SZYBKO PIENIĄDZE SIĘ DLA
      NICH ZNAJDUJĄ
      JAK PIELĘGNIARKA CHCE 600 ZŁ PODWYŻKI TO WSZYSCY SIĘ OBURZAJĄ
      ALE JAK LEKARZ CHCE 2 TYŚ ALBO WIĘCEJ TO JEST OK
      DZIWCZYNY NIE SŁUCHAJCIE TYCH BZDUR I TRZYMAJCIE SIĘ
      POZDRAWIAM
      • Gość: kidler Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 22:30
        Widzicie teraz różnice? Wszyscy z was gardzicie pracownikami ZOZ
        ale jeśli przyjdzie ta zła chwila każdy z was błaga o pomoc.
        Więc zanim coś napiszecie to głęboko się zastanówcie.

po tym jak ciagle strajkujecie i każecie rodzinom opiekować sie pacjentem to jak
        mam was błagać , w którym momencie ? przed czy po kawce,przed oglądaniem tv czy
        po przespanym dyżurze nocnym? wyrachowane baby.....
    • sylwia2610 Strajk w miejskim szpitalu 05.08.09, 22:34
      a pielęgniarka ma inny żołądek od ciebie ??? i nie chce sie napiC
      kawy?? ma pracować bez picia i jedzenia ??? zastanów się bezmózgu co
      piszesz
      • Gość: andrzej Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 23:12
        haha sama nie masz mózgu a na dodatek serca,w ogóle jesteś wrakiem po tak
        ciężkiej pracy........to po co będziesz jeść?? he
        • Gość: kminek Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 08:18
          Zaraz. Ktos tam napisal: lekasz 150000 a pielegniarka 1300. I ze jeszcze szpital
          zbankrutowal?

To sa wyssane z palca historie opowiadane przez pis.

Zaden lekarz w publicznej placowce na konkrakcie z NFZ nie zarobi 150000 NETTO
          miesiecznie (nie biore pod uwage prywatnej praktyki). Bo dopiero wtedy szpital
          by zbankrutowal!

I jeszcz raz Wam przypomne: argument BO MI SIE NALEZY (a tylko taki sie pojawia
          w ustach strajkujacych) jest po prostu CHORY! Postawa roszczeniowa krzywdzi
          wszystkich uczciwie pracujacych ludzi w tym miescie i kraju.

A czy nauczyciel nie powinien zarabiac 5000 pln netto? Czy kierowcy autobusow
          nie powinny zarabiac 6000 pln netto? A co maja powiedziec grabarze,
          smieciarze,sprzataczki???

Kazda praca wymaga godziwego wynagrodzenia ale apeluje do pielegniarskiego
          zdrowego rozsadku i po prostu uczciwosci.

PS. Sa tysiace mlodych ludzi ktorzy czekaja na prace w tym miescie i mysle ze
          spokojnie znajda sie chetni na Wasze miejsce. Natura nie lubi prozni :)
          • Gość: kran Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 195.136.249.* 06.08.09, 08:52
            Oprócz tego,ze to nie PIS podawał takie dane z resztą można by się
            zgodzić. Precz z komuną, pielęgniarki do pracy, aroganckie gwiazdy
            telewizyjne szukajcie nowej lepszej pracy.
            • Gość: Waldek Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 09:12
              Prowodyrów rebelii za mordę i na bruk!!!!
              • Gość: Hipokrates Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 162.27.161.* 06.08.09, 10:28
                Moim zdaniem to jakas czeska komedia. Szpital ma dlugi, obsadzonych
                tylko 50% łózek a tutaj rzadaja jeszcze podwyzki? Ludzie czy wy nie
                widzicie w tym wszystkim irracjonalizmu?

Acha. Na zdjeciach te panie nie wygladaja jakos zeby glodowaly (bo i
                taki pojawia sie argument ze nie maja co do garnka wlozyc).

• Gość: Spoko to ostatnie podrygi socjalistycznej ostrygi IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 10:56
                  Jeszcze tylko w kilku publicznych resortach SLD i PiS w formalinie
                  zakonserwowały stary system, w którym czy się stoi czy się leży,
                  nawet sprzątaczce dyrektorska pensja się należy. Teraz niech PiS w
                  Radomiu pokaże jaki ma pomysł, żeby w bezkonkurencyjnej budżetówce
                  wszystkim płacić ile chcą, a pracy od nich nie wymagać, zamiast
                  tylko straszyć strasznymi konsekwencjami prywatyzacji. Konsekwencje
                  głupoty i populizmu socjalistów z SLD i PiS już widać.
                  Ale jeszcze kilka miesięcy i wszystko się unormuje, bo ludziom nie
                  da się wmówić, że potrzebują AirShow, a nie opieki medycznej. Niech
                  się rada z prezydentem dalej tak bawią, a wyborów mogą nie doczekać.
                  • Gość: kpn Re: to ostatnie podrygi socjalistycznej ostrygi IP: 195.136.249.* 06.08.09, 11:04
                    hey spoko, tatusia czy wujka masz w PO, ze robisz im kampanię
                    wyborczą?
                    • Gość: Spoko Re: to ostatnie podrygi socjalistycznej ostrygi IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 11:12
                      Nic z tych rzeczy, ale faktycznie mam coś, czego wy pisowcy i
                      sldowcy nie macie: rozum. A kampanię wyborczą już robią
                      pielęgniarki, a nie ja. Wyborcy osądzą kto ma rację, bo dyrektor
                      szpitala tego nie potrafi. On zamiast zarządzać realizuje program
                      PiS: aż do bankructwa szpitala sprzeciwiać się polityce ministerstwa
                      zdrowia, bo tam rządzi wrogie PO.
                      • Gość: kpn Re: to ostatnie podrygi socjalistycznej ostrygi IP: 195.136.249.* 06.08.09, 11:34
                        Rozum jak sam om sobie piszesz masz ale nie masz wiedzy. No to ci
                        rozjaśnię. Interes to strajkowaniu ma właśnie przede wszystkim PO a
                        dlaczego to już skoro masz rozum wybitny wykombinuj sam. Dowiedz się
                        kto obiecywał pilęgniarkom udziały w prywatyzacji szpitala.
                        • Gość: Sopoko Re: to ostatnie podrygi socjalistycznej ostrygi IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 12:33
                          Właśnie tak sobie kombinuję, że przecież w pisowskim Radomiu nic nie
                          zostanie sprywatyzowane w ręce ludzi związanych z PO, bo przecież
                          rodziny pisowskich kacyków mają nieograniczone potrzeby, a
                          prywatyzowanego szpitala nikt nie zabierze poza zasięg władzy
                          pociągających za sznurki Kosztowniaka. Więc to w interesie
                          radomskiego PiSu jest, żeby szpital upadł zanim zostanie
                          skomercjalizowany i uzdrowiony na zasadach proponowanych przez
                          ministerstwo. Gdy radomski szpital w końcu upadnie, pielęgniarki
                          zostaną wywalone z roboty, żadnych udziałów nie dostaną, a masę
                          upadłościową zagarnie klika powiązana z lokalną wadzą, czyli
                          radomskim PiSem i wspomagającym go SLD, które już nie raz pokazało
                          jak się doprowadza do upadłości, żeby zagarnąć coś tanio i bez
                          kłopotów z załogą.
                          I dyrektor szpitala z PiS sp. z o.o. z żelazną konsekwencją
                          realizują ten scenariusz: inwestują w budynki, komercjalizacji mówią
                          stanowcze, polityczne NIE!, lepiej niech wszystko się wyp..., wtedy
                          PiS będzie mógł pyskować, że to PO jest winna, że szpital trzeba
                          zamknąć, pielęgniarki zwolnić, a majątek rozprzedać, bo PO nie dała
                          kasy na spłatę długów kosztoniakowego szpitala, a po cichu wszytko
                          wezmą swoi, bo Kosztowniak nie pozwoli na swoim terenie uruchomić
                          niczego, co nie trafi w łapy PiS.
                          Może nie taki głupi ten PiS, jak to wmawia swojemu elektoratowi,
                          nadal wierzącemu w socjalistyczne bajki?
                          • Gość: kpn Re: to ostatnie podrygi socjalistycznej ostrygi IP: 195.136.249.* 06.08.09, 12:39
                            No nareszcie coś dobrze kombinujesz. Tyle tylko ze kasztany będą
                            wyciągane rękoma PO. A te strajkujące bidulki ani nie zipną.
                            • Gość: Spoko Re: to ostatnie podrygi socjalistycznej ostrygi IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 12:50
                              No nareszcie radomski PiS się przyznał, że strajk pielęgniarek jest
                              w jego interesie, że związki zawodowe chodzą na paku PiSu, że im
                              gorzej dla pacjentów, tym lepszy interes ubije radomski PiS, bo za
                              chwilę wszyscy będą krzyczeć, że coś z tym trzeba zrobić, a na
                              dotychczasowych zasadach nie da się działać. Więc prywatyzować się
                              będzie za wszelką cenę i w ręce pisowskiej kliki, bo inaczej się nie
                              da.
                              Jest tylko jeden problem: czy większość wyborców da się wam oszukać.
                              Bo jak dla mnie, to prywatyzacja jest OK, ale jeszcze bardziej OK by
                              była, gdyby odbywała się na uczciwych zasadach, a przede wszystkim
                              nie kosztem pacjentów. Ale PiS nie wie co to jest uczciwość. Wie
                              tylko jak się okłamuje wyborców, robi lewe interesy w szemranym
                              towarzystwie byłych komuchów, a w razie czego winę zwala na Żydów i
                              liberałów.
                              • Gość: kpn Re: to ostatnie podrygi socjalistycznej ostrygi IP: 195.136.249.* 06.08.09, 13:27
                                daj spokój tatusiowi i tak nie pomożesz.PO w Radomiu jest bez szans,
                                chociaż szpital może zgarnąć razem z SLD. I o to chodzi.A te
                                pilęgniarki będą tylko podmiotem. Szkoda,że nie mogą tego zrozumieć.
                                • Gość: Spoko Kolega kpn się wystraszył? IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 13:51
                                  Wymknęło się słówko prawdy o strategii radomskiego PiSu względem
                                  szpitala i trzeba teraz szybko wracać do standardowego bełkotu
                                  pisowskiej propagandy?
                                  Przecież w Radomiu rządzi PiS i nie pozwoli niczego zagarnąć PO. Sam
                                  to przyznałeś. Dlatego szpital musi upaść jeszcze przed wyborami, bo
                                  po wyborach PiSu może już tu nie być. Dlatego Kosztowniak pompuje
                                  pieniądze w budynki, a dyrektor swoim zarządzaniem doprowadza
                                  szpital do upadku, zaostrza spór i dąży do konfrontacji z
                                  pielęgniarkami. To jest przygotowanie do szybkiego przejęcia
                                  upadłego szpitala przez PiS. Potrzeba wam tylko współpracy SLD w
                                  radzie.
                                  • Gość: kpn Re: Kolega kpn się wystraszył? IP: 195.136.249.* 06.08.09, 14:20
                                    po co piszesz to co juz było. Chwala ci,że kombinację zrozumialeś
                                    prawidlowotyle tylko, że do prywatyzacji prze PO. Kosztowniak tutaj
                                    nie ma nic do powiedzenia to nie jego działka. To wlaściciela a
                                    właścicielem nie jest prezydent tylko... dalej sobie dograj. Kopacz
                                    wejdzie do gry wtedy gdy uzna za stosowne no i jest wojewoda. Tu
                                    jest pies pogrzebany. Trzeba tylko mieć jeszcze radę za sobą ale to
                                    się da zrobić. Zwróć uwagę jak wyglądają głosowania w przedmiotowej
                                    sprawie rady miejskiej. PO glosuje rowno z SLD i prą do prywatyzacji.
                                    To są fakty. Pilęgniarki strajkujące są już przerobione.Warto
                                    jeszcze wiedzieć czyje spółki remontowały oodziały ale to sam
                                    odszukaj.
                                    Takie podchody już były czynione wcześniej ale się nie udalo.
                                    • Gość: Spoko Re: Kolega kpn się zamieszał? IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 15:09
                                      > Kosztowniak tutaj
                                      > nie ma nic do powiedzenia to nie jego działka. To wlaściciela a
                                      > właścicielem nie jest prezydent tylko... dalej sobie dograj.

No, kto jest organem założycielskim miejskiego szpitala? Nie
                                      dogrywaj, tylko powiedz jasno: GMINA RADOM! A kto sprawuje władzę w
                                      gminie Radom? Pamiętasz jeszcze? Ko..., Ko..., Kopacz? Nie!
                                      Kosztowniak jako prezydent z wyboru i rada miejska z przewagą PiSu
                                      nad każdym innym ugrupowaniem.

> Warto
                                      > jeszcze wiedzieć czyje spółki remontowały oodziały ale to sam
                                      > odszukaj.

A po co mam szukać? Przecież wiadomo, że miejski szpital remontowały
                                      takie spółki, które do remontu dopuściły miejskie władze miasta i
                                      szpitala, które też są miejskie, bo wybierane przez organ
                                      założycielski. Radomski szpital nie podlega ministerstwu, tylko
                                      Kosztowniakowi. Resztę każdy sam sobie dogra, niezależnie od tego
                                      ile jeszcze kłamstw i bredni tu wpiszesz.
                                      • Gość: kpn Re: Kolega kpn się zamieszał? IP: *.radom.vectranet.pl 06.08.09, 18:33
                                        Pięlęgniarki prą do prywatyzacji. Tu się zgadzamy bo strajkujące
                                        same o tym mówią.Strajkują te za prywatyzacja inne niestrajkujące są
                                        przeciw prywatyzacji bo chyba nie przeciw podwyżką 600zl.
                                        Ja twierdzę,że prywatyzacji chcą PO i SLD ty twierdzisz, że PIS.
                                        Gdyby przyjąć Twoją logikę znaczyłoby to, że pielegniarki popierają
                                        politykę PISu tzn są w zmowie z dyrektorem szpitala zatwierdzonym
                                        przez prezydenta Kosztowniaka. Trzyma sie to kupy? Moje tak Twoje
                                        nie.
                                        Dalej idąc wspólwlaścicieleamim szpitala są prezydent miasta i rada
                                        miasta. Wyobraź sobie co będzie się działo jeśli wg Twojego
                                        scenariusza prezydent i Rada nie byliby jednego zdania. To jest
                                        możliwe jeśli opozycja wykorzysta odpowiedni moment na radzie.
                                        Praktyka dowodzi, że jest to możliwe np tak jak to bywalo w czasie
                                        zatwierdzania różnego rodzaju firm świadczących uslugi dla miasta.
                                        Panią Kopacz przytoczyłem tylko dlatego, że moze mieć wpływ podobnie
                                        jak wojewoda PO na wykreslanie bądż wprowadzanie do rejestru. Poza
                                        tym oboje są zwolennikami prywatyzacji.
                                        I ostatni argument.Zgoda radnych na czasowe ograniczenie
                                        działalności szpitala,na ostatniej sesji Rady zostala uchwalona
                                        glosami PISu. Bez tej uchwały wojewoda wykreśliłby oddziały z
                                        rejestru dużo lawieja w rezultacie Narodowy Fundusz Zdrowia zerwałby
                                        umowę. I pozostalaby szybsza prywatyzacja idealna dla Twojego toku
                                        myślenia.
                                        Upadlość to sprawa dużo dłuższa ze skutkami nie dającymi się
                                        kontrolować.
                                        Pilęgniarki rozpoczęły grę która nie skończy sie dla nich dobrze.Nie
                                        potrafia docenic tego co mają to dostaną co innego czego sie zapewne
                                        dzisiaj nie spodziewają.

• Gość: Spoko Re: Kolega kpn się zamieszał? IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 20:26
                                          > Pięlęgniarki prą do prywatyzacji. Tu się zgadzamy bo strajkujące
                                          > same o tym mówią.

Nie wiem czy pielęgniarki prą do prywatyzacji, bo nigdy o tym nie
                                          słyszałem od żadnej z nich. To co mówią, to żądania płacowe i zmiana
                                          organizacji pracy. Nie słyszałem, żeby którakolwiek z nich
                                          oczekiwała szybszego spełnienia ich wymagań dzięki prywatyzacji lub
                                          komercjalizacji. Forma zarządzania i polityka ich nie interesuje.
                                          Jeśli ich działanie ma aspekt polityczny, to dlatego, że są
                                          manipulowane przez związki, które chodzą na pasku PiS i to żadna
                                          tajemnica. Pielęgniarki nie muszą być w zmowie z dyrektorem,
                                          wystarczy, że zostały zmanipulowane poprzez zagranie na ich
                                          chciwości aby wpisać się w zamysł PiSu.

> Dalej idąc wspólwlaścicieleamim szpitala są prezydent miasta i
                                          rada miasta.

Poważnie?! Już nie Kopacz?! Oświeciło cię jednak.

> Wyobraź sobie co będzie się działo jeśli wg Twojego
                                          > scenariusza prezydent i Rada nie byliby jednego zdania.

To nie jest żadem mój scenariusz. Scenariusze w mieście i miejskich
                                          instytucjach pisze PiS i nie rób nikomu wody z mózgu, bo nie masz do
                                          tego kwalifikacji. PiS jest gotowy wyciągnąć korzyści z każdego
                                          scenariusza. Jeśli będzie się sprzeciwiał rządowemu programowi
                                          dobrowolnej komercjalizacji, to dłużej pociągnie z zatrudnianiem
                                          niekompetentnych kolesi przy zarządzaniu szpitalem. Ile długów
                                          generują pisowscy specjaliści od zarządzania służbą zdrowia w
                                          mieście wszyscy wiedzą. Takie są właśnie ich umiejętności. Do tego
                                          dochodzą wszystkie te możliwości przewałek przy przetargach,
                                          inwestycjach, zaopatrzeniu szpitala itp. Taka wielka instytucja, od
                                          której nie oczekuje się racjonalnego zarządzania, to istna żyła
                                          złota dla radomskiego PiSu. Ale jeśli się nie uda i szpital padnie,
                                          to i tak radomski PiS ukręci na tym lody, póki jest przy władzy.
                                          Dlatego jeśli szpital ma upaść, to lepiej będzie dla PiSu, jeśli
                                          upadnie przed wyborami, żeby jeszcze kolesie zdążyli położyć łapę na
                                          majątku. I tak dobrze i tak. W każdym wypadku PiS zyskuje, a musi
                                          tylko zadymić sprawę i zwalić winę na rząd, Kopacz i PO.

> I pozostalaby szybsza prywatyzacja idealna dla Twojego toku
                                          > myślenia.

Nie masz pojęcia o czym mówisz. Bankructwo szpitala oznacza
                                          wyprzedaż jego majątku pod kontrolą PiSu, a nie komercjalizację wg
                                          scenariusza rządowego. To dzięki utrzymaniu szpitala w ruchu możliwa
                                          jest jeszcze realizacja zamierzenia Kopacz.

> Upadlość to sprawa dużo dłuższa ze skutkami nie dającymi się
                                          > kontrolować.

Już wy wiecie jak to kontrolować. Macie u siebie syndyków i innych
                                          specjalistów od kontrolowanych przewałek. A do tego sojusz z
                                          ekspertami z SLD.

> Pilęgniarki rozpoczęły grę która nie skończy sie dla nich
                                          dobrze.Nie
                                          > potrafia docenic tego co mają to dostaną co innego czego sie
                                          zapewne
                                          > dzisiaj nie spodziewają.

Pewnie, że stracą wszyscy, pielęgniarki i pacjenci zwłaszcza, tylko
                                          nie wy. Ci przy korycie nigdy nie tracą. Cała nadzieja w tym, że to
                                          koryto robi się wam coraz krótsze i trzeba się brać do uczciwej
                                          roboty.
                                    • Gość: Sopoko I jeszcze jedno: IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 15:20
                                      komercjalizacja działającego szpitala w celu uzdrowienia jego
                                      finansów bez przerywania jego pracy, wyrzucania na bruk pielęgniarek
                                      i ewakuowania pacjentów, do której prze PO i ministerstwo -to jedno,
                                      a wyprzedaż kolesiom masy upadłościowej zbankrutowanego, nieczynnego
                                      szpitala, do czego prze dyrekcja szpitala i radomski PiS - to
                                      zupełnie co innego.
                                      • Gość: kpn Re: I jeszcze jedno: IP: *.radom.vectranet.pl 06.08.09, 18:41
                                        Zgadzam się z Tobą zdecydowanie z wyjątkiem słów "do czego prze
                                        dyrekcja szpitala i radomski PiS"
                                        Kolesie sa nie tam gdzie myślisz.
                                        • Gość: Spoko Re: I jeszcze jedno: IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 20:35
                                          Cieszę się, że się w końcu zgadzasz z moją opinią, że to
                                          ministerstwo chce uniknąć zwalniania ludzi i ewakuacji szpitala. A
                                          że nie zgadzasz się z moją interpretacją zachowania PiS, to mnie nie
                                          rusza. Czy PiS świadomie doprowadzi do bankructwa szpitala żeby
                                          zrobić na tym interes, czy doprowadzi do tego nieświadomie, przez
                                          swoją głupotę i krańcową nieodpowiedzialność, o to mniejsza. W
                                          każdym wypadku za sytuację w miejskim szpitalu odpowiada radomski
                                          PiS i nic tego nie zmieni. Dopóki będzie w tym mieście przy władzy.
                                          Na nic chowanie głowy w piasek i udawanie, że Kosztowniaka ten
                                          problem nie dotyczy.
                                          • Gość: kpn Re: I jeszcze jedno: IP: *.radom.vectranet.pl 06.08.09, 22:03
                                            Kończymy watek bo nic już nie wnosisz nowego.Zaczyna sie robić
                                            nudno. Same komusze banały Trochę sie ubawiłem.Dzięki za
                                            rozrywkę.Przekonałes mnie, że PIS jest najlepszy.Twoje
                                            argumenty,logika mnie powaliły he he he...
                                            • Gość: Spoko Re: I jeszcze jedno: IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 22:56
                                              Nie jesteś tu jeszcze adminem, pisuarze, więc skończyć możesz
                                              najwyżej swoje durne i kompromitujące twoją partię występy.
              • Gość: luna Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 83.1.80.* 06.08.09, 11:08
                a może to dyrekcja powinna być na bruku jeśli sobie nie radzi - ich wypłaty i premie są chyba nie na miejscu jeśli szpital tonie w długach -nie pomyślałeś o tym , bo tobie raczej nikt nie zapłaci za złą pracę ,chyba że nie masz pojęcia co to znaczy pracować ???
                • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 11:12
                  to moze zrobcie protest u dyrekcji, okupujcie jego biuro lub poczekalnie,
                  znajdzcie dowody niegospodarnosci, nieprawidlowosci itp,
                  naglosnijscie sprawe w mediach lokalnych i ogolnopolskich
                  ale to jest za trudne, za duzo wysilku trzeba w to wlozyc
                  lepiej utrudnic zycie bogu ducha winnym pacjentom!!!
                  • Gość: hipokrates Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 162.27.161.* 06.08.09, 11:48
                    Dokladnie. Skoro pielegniarki uwazaja ze dyrekacja zarabia za duzo
                    to niech powiedzą konkrety: ile wszyscy w tym szpitalu zarabiaja.
                    A jesli uwazaja ze szpital jest zle zarządzany to niech zglosza to
                    do prokuratury.

Jesli tego nie robia to znaczy ze tylko glosno szczekają "BO NAM SIE
                    NALEZY". Sic! Jak tak to wszystkim sie nalezy. Przede wszystkim
                    SWIETY SPOKOJ I OPIEKA PACEJNTOM!
                    • Gość: Hipokrates Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 162.27.161.* 06.08.09, 11:50
                      PS. I zapomnialy o jednej waznej rzeczy w swoim zawodzie: NIE PYTAJ
                      CO MOZE ZROBIC SZPITAL DLA CIEBIE TYLKO CO TY MOZESZ ZROBIC DLA
                      SZPITALA (by pracowalo sie lepiej, latwiej, efektywniej). A
                      strajkowanie nie jest zadnym rozwiazaniem.
                    • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 11:58
                      ile ty zarabiasz podaj konkrety!
                      • Gość: hipokrates Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 162.27.161.* 06.08.09, 12:01
                        hahaha i juz wlasnie sie konczysz moja droga. Nie odpowiadaj
                        pytaniem na moje pytanie bo od prawdy nie uciekniesz. Kultura wymaga
                        ze jak ktos pyta to sie odpowiada a nie odbija pileczke (sic!)
                        • Gość: gość Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 91.212.165.* 06.08.09, 12:07
                          Nie zarabiacie pielęgniareczki wcale tak mało .W Warszawie w dużej
                          firie medycznej mamy tylko 3400 brutto i nic więcej i nie
                          strajkujemy DOOOOOO ROOOOboty się weżcie bo szpital będzie miał
                          jeszcze większe długi.
                          • Gość: hipokrates Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 162.27.161.* 06.08.09, 12:11
                            o! I mamy los Warszawy:) A w Wawie zycie droższe niz w Radomiu.
                            Mieszkania drozsze.

Ja lubie Was siostrzyczki ale ten strajk jest naprawde najgorszym
                            rozwiązaniem ktory kolejny raz rujnuje budowe dobrego wizerunku
                            sluzby zdrowia.
                        • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 12:24
                          kultura mówisz?:)nie rozsmieszaj mnie jak was czytam to wy zadnej nie
                          macie,zwłaszcza gdy nerw puszcza i wyzwiska lecą.jakoś do tej pory ja nikogo od
                          dziadów-przeciwnosc bab nie wyzwalam.i innych fajnych słówek.jest strajk i sie
                          z tego cieszę!powinny wogole odejsc od łóżek wszystkie!
                          • Gość: gość Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 91.212.165.* 06.08.09, 12:31
                            Odejdą od łóżek i gdzie pójdą do jakiej pracy nic innego nie
                            potrafią.Tylko pieniądze.DAJJJJJJcie.
                            • Gość: hipokrates Re: Strajk szmajk jeden shit IP: 162.27.161.* 06.08.09, 12:35
                              Przypomniala mi sie pewna scena z filmu animowanego z polskim
                              dubbingiem. Film zwie sie "Gdzie jest NEMO". Wystepują tam mewy
                              ktore nic innego nie robia caly dzien tylko siedza na kamieniu i
                              krzyczą: DAJ DAJ DAJ DAJ DAJ.

:)
                          • Gość: tty Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.iem.pw.edu.pl 06.08.09, 13:51
                            ja z mojej strony wyzwisko sobie nie przypominam, a jezeli to zrobil to
                            przepraszam, bo nie mialem tego na celu
                            ty natomiasz dalas pokaz tego ze mimo juz jestes pilegniarka zupelnie nie
                            intersuje cie zdrowie pacjentow
                            mowisz nawet ze sami sa sobie winni i ty im nie bedziesz pomagac
              • Gość: sawa Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 18:43
                Z tego co wiem to Pani Anna T. dzisiejsza -jak to określasz- prowodyrka strajku
                była już na bruku. Kilka lat temu. Wtedy nie gardłowała o podwyżkach ale
                skomliła o powrót do pracy. Wiem, że powrócić pomogła jej Solidarność. Pewnie
                dlatego tak dziś opluwa ten związek. Ot wdzięczność ludzka...
    • kr-ok Strajk w miejskim szpitalu 06.08.09, 16:02
      Jeśli protest pielęgniarek zagraża zdrowiu i życiu pacjentów to może wreszcie
      należałoby docenić tę grupę zawodową i nie nazywać jej personelem pomocniczym
      ani też siostrami bo tak to mogą się do nich zwracać pacjenci ale już wszyscy
      inni mogliby wiedzieć że pielęgniarz ,pielęgniarka to konkretny wyuczony zawód
      i za odpowiedzialną pracę należy się godziwa zapłata.
      • Gość: kosa Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 16:07
        Ja tam nic do pielęgniarek nie mam, ale jeśli terrorysta przyłoży
        zakładnikowi pistolet do głowy grożąc odebraniem mu życia, to nad
        różnymi rozwiązaniami można się w takiej sytuacji zastanawiać, ale
        chyba nikomu nie przyjdzie do głowy, żeby rolę terrorysty obdarzać
        większym prestiżem społecznym.
        • Gość: hipokrates Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: 162.27.161.* 06.08.09, 16:28
          Wszystko da sie zalatwic. Ale nie siłą, groźbą, zastraszaniem. Nie
          potrafie zrozumiec dlaczego pielegniarki eskalują od razu do takiego
          poziomu problem a nie robily tego wczesniej?

Jak pracodawca ma rozwiazac problem skoro nie sygnalizuje mu sie
          wczesniej jakichs problemow/klopotow? Najpierw sie zglasza problemy,
          potem rozmawia, informuje odpowiednie organy panstwowe a dopiero na
          samym koncu jako ostateczna ostatczenosc uzywa sie strajku.

Ale w tym przypadku to ja jestem zażenowany postepowaniem tego
          personelu.
          • Gość: julka Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.chello.pl 06.08.09, 17:39
            nie obiło ci sie o uszy ze od stycznia sygnalizowały problem?teraz strajkują bo
            nie doczekały sie rozwiązania polubownego.
            • Gość: Hary Re: Strajk w miejskim szpitalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 10:39
              Jakoś to zadłużenie z dnia na dzień maleje.W środe było 30 mln w czwartek 25 a
              dzisiaj 20.Czyżby dyrekcja nie wiedziała jaki ma dług?
    • Gość: di ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: 212.244.90.* 07.08.09, 13:26
      wszystkim zainteresowanym polecam przyjsc do szpitala poogladac te
      panie, żarciki, ploteczki, czas na wymianę przzepisów, uśmiechy na
      twarzach, kawusie, pamiątkowe zdjęcia. Pojawia sie prasa maski na
      twarze.Rozpacz....lamęt, tak mizle tak mi szaro...
      To nic że nawet lekow podac nie potrafia bo zamieniają pacjentów, to
      nic że chorzy leża i czekają az laskawa pani podejdzie jak
      potrzebują pomocy, to nic z epotrafia zrobic zeby bolalo.....
      Drogie Panie nie ma nic za darmo, kazdy musi na siebie zapracować,
      ile jest w Polsce zawodów póóki co opłacanych za mało, ale sąteż
      szpitale które są dobrze zarządzane, gdzie personel ma kompetencje
      i ma tez pieniądze Bo SOBIE NA TO APRACOWAŁ I MA REALNY WPŁYW NA
      JAKOSC LECZENIA.
      • Gość: hipokrates Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: 162.27.161.* 07.08.09, 13:37
        Dokladnie. O tym pisalismy wczesniej. SZPITAl co caly organizm.
        Latwo jest wsadzic rece w kieszen i miec pretensje do dyerkcji i
        calego swiata. Ale zeby zrobic jeden krok w strone tego zeby
        wszystkim bylo lepiej - to nie. Bo to juz cos trzeba zrobic. Trzeba
        sie napracowac a to juz nie jest takie przyjemne. Lepiej wiec
        zostawic jak jest i szczekac o wiecej zeby do miski wpadlo.

A ploteczki, ciasteczka, herbatka dalej z kolezankami na zapleczu...
        • Gość: di Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: 212.244.90.* 07.08.09, 13:43
          Wiem dobrze, że jakna rynek radomski te pielegniarki nei zarabiaja
          najgorzej, i dorabiaja, te dobre sa tez doceniane przez pacjentow i
          ich rodziny. Nie tędy droga. W różnych miejscach pracowałąm i wiem,
          że odwrócenie się od firmy do niczego nie prowadzi, a każda z tych
          pan ma realny wpływ na wizerunek szpitala, na gospodarność,
          porządek, na to czy ktośleży w kupie pół dnia czy tylko chwilę.
          Jakby pokazaly ze sa cos warte to warto byloby rozmawiac.
          Smutne jest to ze Trzaszczaka da sobie rade bo cwaniara z niej jest.
          A wiekszosc pan na które łatwo mozna wywrzec wplyw i zmanipulowac
          zostanie na lodzie...w RADOMIU MIESCIE BEZ SZANS.Na własne życzenie
          jedgo mieszkanców
          • Gość: towarzysz Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: 195.136.249.* 07.08.09, 13:54
            Trzastce i Sadowskiej trza dać koniaka. One w TV wygladaja jakby
            dawno nie piły.
            • Gość: di Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: 212.244.90.* 07.08.09, 14:10
              oj, a mi się wydaje że własnie odwrotnie :)

• Gość: frank Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 14:34
              Idż do podstawówki i naucz się pisać bo twoja wiedza jest płytka.
              • Gość: hipokrates Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: 162.27.161.* 07.08.09, 14:55
                A moze w tych ciasteczkach cos jest?:) No bo jak to w szpitalu.
                Zawsze mozna cos ciekawego sobie dodac :P
                • Gość: d Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 18:00
                  istrajk nie strajk wesoło musi być, jak się wieczorem przechodzi pod
                  oknami to butelki dzwonią i radosna atmosfera jest:) myślę więc, że
                  to nie ciasteczka.
                • Gość: instrumentariuszka Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.e-wro.net.pl 07.08.09, 18:12
                  chaciałabym ciebie zobaczyć na odziale 25 - 30 łóżkowym
                  kroplówki , leki , zawieżć , przywieżć z bl.operacyjnego , umyć ,
                  nakarmić , mierzenie ciśnienia , wypelnić masę papierów. Z wielu
                  wypowiedzi wynika , że 80% nie ma pojęcia o pracy pielęgniarek.
                  winny jest cały system a nie pielęgniarki
                  bardziej jest zagrożone życie pacjentów jak strajkują czy protestują
                  lekarze
                  • Gość: Jan Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.radom.vectranet.pl 07.08.09, 18:15
                    A słychać jest jak obrażają pracujące koleżanki?
                    • Gość: instrumentariuszka Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.e-wro.net.pl 07.08.09, 18:33
                      jeszcze pare lat i nie będzie kogo obrażać
                      bo do szpitali nie przyjmują się młode dziewczyny po studiach
                      na razie jest rotacja z zamykanych szpitali, oddziałów czy
                      redukowanych etatów
                      średnia wieku pielęgniarek to 35 - 45 lat
                      porozmawiajmy za parę lat
                      • Gość: julka Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.chello.pl 07.08.09, 18:41
                        średnia wieku jest już wyzsza!
                      • Gość: Jan Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.radom.vectranet.pl 07.08.09, 18:53
                        Myslę, że nikt tu nie pisze, ze pielęgniarka jest niepotrzebna.
                        Morale ludzi zatrudnionych na tym stanowisku jak widać po
                        strajkujących maleje. Nie znaczy to jednak, że dotyczy to wszystkich
                        pielęgniarek. Wlaśnie po to by inni szanowali ten zawód potrzeba
                        działań radykalnych. Nie mam żadnych obaw, ze znajda sie osoby
                        odpowiednie na to stanowisko o wystarczającym morale.
                        Pazerności nikt nie lubi.Czy strajkujące sa aż tak prymitywne, że
                        nie potrafia tego dostrzec?
                        • Gość: instrumentariuszka Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.e-wro.net.pl 07.08.09, 18:59
                          o jakiej pazerności mówisz ?
                          nauczyciele - wszystkie święta , wakacje wolne , roczny urlop na
                          podreperowanie zdrowia
                          kierowcy mpk - darmowe przejazdy dla siebie i swojej rodziny ,
                          służbowe ubranie
                          górnicy , policjanci - wcześniejsze emerytury , wystrajkowane
                          pieniądze itp , itd...
                          • Gość: Jan Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.radom.vectranet.pl 07.08.09, 19:13
                            O takiej, że jeszcze niedawno żadania placowe pilęgniarek miały
                            poparcie społeczne a teraz przygniatająca większość jest oburzona.
                            Wcale nie jest tak jak piszesz. Radom jest miastem biednym, zarobki
                            wiekszości są na poziomie 1500-2000zl brutto. Dodatkowo praca jest
                            stresująca bo np w kazdej chwili mozna wylecić na bruk.Przemysł
                            praktycznie nie istnieje.W takim środowisku żądania pilęgniarek
                            wzbudzaja emocje przede wszystkim tu ale nie tylko wystarczy
                            przejrzeć doniesienia z innych stron.
                            • Gość: julka Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.chello.pl 07.08.09, 19:29
                              czyli zwyczajnie zazdroscicie pelegniarkom ich wyzszych zarobkow!
                              • Gość: Jan Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.radom.vectranet.pl 07.08.09, 19:50
                                nie, pilęgniarki zazdoszczą zarobkow lekarzom
                                • Gość: julka Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.chello.pl 07.08.09, 19:58
                                  pielegniarki nie porównują swojego zawodu do innych wy za to usiłujecie to
                                  robić.wyslij swoje dzieci na pielęgniarstwo na studia .
                                  • Gość: kran Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.radom.vectranet.pl 07.08.09, 20:13
                                    Jemu starczy żona pielęgniarka
                            • Gość: instrumentariuszka Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.e-wro.net.pl 07.08.09, 19:43
                              ale szpital jest i będzie
                              dlaczego w jednym szpitalu są takie dysproporcje w zarobkach
                              jak strajkowali lekarze z Radomia tylko i wyłącznie dla siebie i
                              żądali DUŻO większych pieniędzy bo ciągle mało , było moralne?
                              pieniądze znalazły się błyskawicznie i w pokażnych ilościach
                              proszę zauważyć , że jak strajkują pielęgniarki to pieniądze dostają
                              wszyscy od salowej , sanitariusza , lekarza , po pracowników
                              biurowych
                              czy pielęgniarka strajkuje , czy nie życie pacjentów w szpitalach i
                              tak jest zagrożone bo personelu jest za mało ! 2 pielegniarki na 20
                              pacjentów? to jest moralne? zarówno wobec pielęgniarek i pacjentów ?
                              zapraszam na oddział intensywnej terapii , na ortopedię i inne
                              oddziały gdzie 90 procent pacjentow nie chodzi , nawet nie siedzi
                              co pielęgniarka ma zrobić w takiej sytuacji ? zadbać pożądnie o
                              jednego czy 3 pacjentów , a może byle jak o wszystkich , a i tak
                              wszyscy stwierdzą , że jest brud .....i ubóstwo , bo efektów pracy
                              nie widać . BO NIBY JAK ??
                              • Gość: Jan Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.radom.vectranet.pl 07.08.09, 19:56
                                Nie twierdzę, że nie masz tutaj racji ale jest to coś więcej czego
                                nie mozna przekroczyć. Wszyscy mamy podobne problemy tyle, że
                                środkow brak.
                                • Gość: instrumentariuszka Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.e-wro.net.pl 07.08.09, 20:06
                                  i dlatego pielęgniarki nie przekraczają tego czegoś
                                  żadnej innej grupie zawodowej w słuzbie zdrowia nie zarzuca się , że
                                  jest niemoralna jak strajkuje , tylko i wyłącznie i zawsze
                                  pielęgniarkom
                                  • Gość: Jan Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.radom.vectranet.pl 07.08.09, 20:11
                                    Pilęgniarkom niczego nie zarzucam przecież nie wszystkie strajkują.
                                    Zarzucam strajkującym. Dzisiaj tak to jest, ze odwaga jest nie
                                    strajkować.
                                    • Gość: instrumentariuszka Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.e-wro.net.pl 07.08.09, 20:27
                                      pielęgniarki zauważ , że strajkują TYLKO I WYŁĄCZNIE w
                                      ostateczności , gdy ciągle są we wszystkim pomijane , prośby ,
                                      petycje , pisma , żądania , głodówki itp itd pozostają bez echa ,
                                      ignorowane . czy takie zachowanie dyrektorów , marszałków , posłów ,
                                      ministrów w stosunku do pielęgniarek jest moralne???
                                      • Gość: Jan Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.radom.vectranet.pl 08.08.09, 21:59
                                        To nie jest ostateczność.Co jest niemoralne to nie tak prosto
                                        określić. Kazdy moze mieć inne zdanie na ten temat. Nic nie
                                        usprawiedliwia postępowania niewlaściwego jako odpowidzi na
                                        niewlaściwe postępowanie
                                        • Gość: Jakub Procedury są zle wycenione IP: *.md4.pl 09.08.09, 10:21
                                          Procedury medyczne są żle wycenione (poniżej kosztów)bo nie ma kasy
                                          w systemie. Dodatkowo system pogrążają KRUS owcy (gdzie pańskie
                                          obietnice panie Tusk odnośnie likwidacji tej instytucji), więc
                                          dyrekcja nie ma na podwyżki. A prawda jest taka że to nie powinno
                                          obchodzić pracowników szpitala. Za pracę należy się odpowiednie
                                          wynagrodzenie. A pan panie mdyrektorze niech zrezygnuje jeśli pan
                                          nie może odpowiednio wynagradzać ciężko pracujęcych pielęgniarek.
                                          • Gość: Bożena Re: Procedury są zle wycenione IP: *.radom.vectranet.pl 09.08.09, 15:31
                                            A widzisz takiego ktory potrafi?
                                            • Gość: instrumentariuszka Re: Procedury są zle wycenione IP: *.e-wro.net.pl 09.08.09, 20:57
                                              skoro niemoralny przykład idzie z samej góry ( od prezydenta ,
                                              premiera , pani minister zdrowia itd..) to nauka nie idzie w las
                                              zmiany w systemie gdyby takie były dotyczyłyby jak zwykle całej
                                              słuzby zdrowia. A teraz chodzi o pielęgniarki , które są cały czas
                                              zbywane śmiesznymi wymówkami ( m.in o zmianach w systemie )
                                              gdyby wszystkie grupy zawodowe w słuzbie zdrowia traktowane byłyby
                                              tak samo uczciwie nie byłoby problemu
                                              ale skoro dla tylko jednej grupy zawodowej pieniądze się znalazły( i
                                              to nie male ).w ciagu jednego roku 2 albo 3 podwyżki ! ( to jest
                                              moralne ? )
                                              to dla pielęgniarek też powinny się znależć
                                      • Gość: GILZA Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.chello.pl 10.08.09, 08:34
                                        Czy Wy wszyscy tez na tym forum zauwazyliscie jedna prawidlowosc? Jak tylko
                                        pisze ktos w obronie pielegniarek (byc moze jest to jedna i ta sama osoba) to za
                                        kazdym razem ta osoba nie odpowiada na pytania i proboje zmienic temat a na
                                        rzetelne komentarze po prostu pluje.

I to jest chyba prawdziwy obraz tego strajku. One strajkuja bo im sie nalezy i
                                        zyja we wlasnym swiecie nie dopuiszczajac zadnych innych rzeczowych argumentow.
                                        Wiec ja sie nie dziwie ze zerwaly rozmowy.
                                        • Gość: shaw Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: 195.136.249.* 10.08.09, 10:07
                                          Bo obrońcy, zwolennicy SLD lub PO nie mają za wiele do powiedzenia i
                                          usiłuja manipulować.
                                          • Gość: hipokrates ploteczki, kawusia, wolne w srodku lata 20zl/h IP: 162.27.161.* 10.08.09, 13:42
                                            Siedzą. Plotkuja. Kawusie pija. Wolne w taką piekną pogode. i za to
                                            wszystko jeszcze 20 pln netto za godzine. I za to wszystko placimy
                                            MY! Za nasze pieniadze taka hucpa?

Jakby byla zdrowa relacja pacjent-sluzba zdrowia tak jak klient-
                                            sprzedawca/dostawca uslugi to od razu byloby lepiej. Zadnych
                                            matactw, kretactw, strajkow. kazdy by szanowal siebie na wzajem.

A tak krzycza DAJ DAJ DAJ i jeszcze malo. a za rok to samo. za 2
                                            lata to samo. Bo ciagle malo. WSTYDZILYBYSCIE SIE!
                                            • Gość: hipokrates Re: ploteczki, kawusia, wolne w srodku lata 20zl/ IP: 162.27.161.* 11.08.09, 10:16
                                              I co? Dobrze sie zyje siostrzyczki co?
                                              • Gość: julka Re: ploteczki, kawusia, wolne w srodku lata 20zl/ IP: *.chello.pl 11.08.09, 12:32
                                                pewnie ze dobrze,nawet bardzo dobrze!
                                                • Gość: hipokrates Re: ploteczki, kawusia, wolne w srodku lata 20zl/ IP: 162.27.161.* 11.08.09, 14:58
                                                  buahuhaaua to po co strajkujesz i szczekasz o wiecej?
                                                  • Gość: julka Re: ploteczki, kawusia, wolne w srodku lata 20zl/ IP: *.chello.pl 11.08.09, 15:50
                                                    czytac nie umiesz?nie strajkuje ale popieram pielegniarki!
                                                  • Gość: instrumentariuszka Re: ploteczki, kawusia, wolne w srodku lata 20zl/ IP: *.e-wro.net.pl 11.08.09, 17:18
                                                    tobie to już żaden lekarz nawet nie pomorze
                                                    życzę ci żebyś może kiedyś w przyszłości to ty skamlał aby
                                                    pielęgniarka ci " pomogła " , a pomocy nie będzie znikąd
                                                    skoro jesteś taki wyszczekany
                                                    widać do czego służy ci forum
                                                    pisz sobie pisz skoro przynosi ci to ulgę
                                                    co jeszcze ciekawego nam napiszesz bo o tej kawie to powtarzasz się
                                                    już i o ciasteczkach też
                                                    a może poprostu zazdrościsz. nie stać cię na kawę i ciastko??
                                                    tak żałujesz pielęgniarkom?
                                        • Gość: instrumentariuszka Re: ploteczki, ciasteczka, pamiatkowe zdjęcia... IP: *.e-wro.net.pl 11.08.09, 17:10
                                          jak zauwazyłaś nikt nie ma konkretnych ofert w tej sprawiedla
                                          pielęgniarek
                                          a jeśli ktos ma problem z czytaniem ze zrozumieniem to zapraszm do
                                          szkoły podstawowej
                                          w calej rozciagłości POPIERAM PIELĘGNIARKI
                                          jestem bezpartyjna i nie mam zamiaru utożsamiać się z jakąkolwiek
                                          partią , bo nie mają nic do zaoferowania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka