Dodaj do ulubionych

Dożynki 2009

13.08.09, 16:47
Ciekawe dlaczego dożynki powiatowe w Gielniowie będą w sobotę 15 sierpnia, i
czyja to zasługa? Pewne jak zwykle dla "zwykłego ludu" będą jakieś występy.
Natomiast cała "śmietanka towarzyska" będzie ostro balować w "pokoju VIP-ów".
Całe te dożynki są tylko po to, aby JNP i jemu podobni nażarli się i nachlali
za pieniądze publiczne, czyli wszystkich podatników. Skoro organizują dożynki
to JNP i przydupasy powinni siedzieć z publicznością, a nie iść do "pokoju
VIP-ów". Pewnie jak zwykle JNP zacznie się chwalić ile to dobrego zrobił dla
gminy. Lepiej niech powie dlaczego zaczął robić czystki w UG i nie tylko.
Obserwuj wątek
    • chester64 Re: Dożynki 2009 13.08.09, 17:15
      Dożynki powiatowe są w sobotę po to, aby mogli 2 dni balować. Później w
      poniedziałek będą niedysponowani i wezmą zwolnienie lekarskie. Więc 17 sierpnia
      nic w powiecie ani w gminie nie załatwicie. Sierpień miesiącem trzeźwości a tu
      15 sierpnia takie pijackie balangi. Wstyd i hańba. Jeszcze będą się afiszować w
      kościele jacy to z nich dobrzy katolicy. Najważniejsza jest chyba prawdziwa
      wiara, a nie publiczne afiszowanie się w kościele przy ważnych uroczystościach
      tylko po aby ludzie zobaczyli. Swego czasu modna była pielgrzymka do Wilna.
      Myślicie, że jak ktoś pójdzie na pielgrzymkę(na pokaz)to zaraz stanie się
      przykładnym katolikiem. Wierzcie katolikiem trzeba być na co dzień, a nie tylko
      przy ważnych uroczystościach. Być może nie wszyscy, ale część pielgrzymów idzie
      na nią dla towarzystwa.
    • kruk222 Re: Dożynki 2009 14.08.09, 18:30
      Aby się wypowiadać o praktykach religijnych innych osób i ich postępowaniu trzeba być samemu w porządku i mieć czyste sumienie.
      A twe złosliwe wpisy nie świadczą dobrze o tobie.
      Powinieneś jednak iść na pielgrzymkę do Częstochowy i zobaczyć jak na niej jest, bo niestety nie masz o tym pojecia.

• zanetkaleta Re: Dożynki 2009 18.08.09, 08:09
        Nie jestem związana z rolnictwem, i nie znam się na terminach rolniczych ale
        wydaje mi się po ilości kombajnów i wozów ze słomą na drogach, że jeszcze się
        żniwa nie skończyły. 15 sierpnia to chyba za wcześnie na dożynki, w Cetniu mają
        być za dwa tygodnie oby do tego czasu rolnicy się wyrobili z pracą bo to nie
        wypada by przeszkadzać w świętowaniu.
        Pamiętam jak swego czasu ksiądz proboszcz, grzmiał z ambony przeciwko otwieraniu
        sklepu z alkoholem naprzeciwko kościoła, jak dostało się radnym i jakie było
        zamieszanie. Dziś ten sam ksiądz likwiduje ostatnią niedzielna mszę, bo są
        dożynki. Trochę to dziwne, że ksiądz nie krzyczy z ambony, że władze w sierpniu
        miesiącu maryjnym co tydzień urządzają dożynki, które zawsze zaczynają się mszą
        świętą a kończą powszechnym pijaństwem.
        Tak jak pisałam nie jestem związana z rolnictwem, więc dożynki to nie moje
        święto, a w niedzielę zazwyczaj chcę się wyspać i dopiero do kościoła chodzę na
        16. Za dwa tygodnie trzeba będzie iść do baru, bo ksiądz zamyka kościół i idzie
        na dożynki. Oby mu tylko to swojskie jadło i napitki nie zaszkodziły. Zdegustowana.
    • mieszkaniec38 Re: Dożynki 2009 18.08.09, 09:47
      Racja, racja. Jam ma takie pytanie. Dlaczego kolejny rok z rzędu dożynki są na
      Cetniu. Wiadomo, że pani sekretarz gminy jest z Cetnia ale bez przesady. Inne
      wsie powinny być zazdrosne, że pan wójt tak umiłował Ceteń, ciekawe dlaczego i
      jakie argumenty stoją za Cetniem ..... ;-)
      • chester64 Re: Dożynki 2009 18.08.09, 21:04
        Nasza obecna władza to tylko potrafi organizować dożynki, spraszać wójtów,
        starostów itp. Robią te dożynki tylko pod publikę, aby się pokazać w kościele. A
        potem jest wielkie pijaństwo w pokoju dla VIP-ów, niektórzy tak byli skacowani
        przez 2 dni dożynek, że aż zaniemogli i nie pojawili się wczoraj w pracy. A może
        upał tak na nich podziałał? Sierpień miesiącem trzeźwości a tu organizują
        pijackie balangi. Panie JNP zaproś księży i biskupów do słynnego pokoju dla
        VIP-ów i pokaż jak się bawicie i ile pijecie wódki. Przestańcie w końcu
        afiszować się w kościele, bo Wasze zachowanie woła o pomstę do nieba. Czas
        skończyć z tą obłudą i faryzeustwem. Przy księżach i biskupach pokazujecie jacy
        z Was przykładni i prawi obywatele, ale na co dzień tak naprawdę to jesteście
        obłudnikami.
        • topola1133 Re: Dożynki 2009 19.08.09, 09:03
          To pokazywanie sie z biskupami czy innymi ważnymi osobami można jeszcze
          zrozumieć bo tak wymaga sytuacja... ale to wielkie pijaństwo w całejgminie po
          uroczystościach to przesada..a co na to nasi przewielebni??
          • chester64 Re: Dożynki 2009 20.08.09, 15:14
            W trakcie dożynek na Cetniu ma nie być Mszy Św. o godzinie 16. Dlatego uważam,
            że należałoby zebrać podpisy mieszkańców pod petycję w sprawie odprawienia Mszy
            Św. w kościele w Odrzywole, a nie na ugorze na Cetniu.
            Jak przyjedzie biskup na dożynki to chyba lepiej, aby odprawił Mszę w kościele,
            ponieważ starsi mieszkańcy chętniej przyjdą do kościoła w Odrzywole niż na
            Ceteń. Nie wiadomo jaka będzie pogoda, może być palące słońce, a może być też
            deszcz. Pomyślcie ludzie Msza powinna być sprawowana w godnym miejscu jakim jest
            kościół. W tamtym roku byłem na Cetniu i widziałem tam jak podczas Mszy
            niektórzy pili alkohol i bluźnili. Msza powinna być w Odrzywole, a jak władza
            JNP i przydupasy chcą chlać na Cetniu to ich wola. Ale oni muszą się pokazać
            przy biskupie. JNP zachachmęcił coś na pomniku Jana Pawła II, a potem nie chciał
            okazać faktur. Jakby był niewinny to pokazałby wszystkie faktury. Dożynki
            powinny być świętem w kościele, a nie urządzaniem pijaństwa i burdelu na Cetniu.
            Ludzie zbierajcie więc podpisy za Mszą w Odrzywole. Powodzenia.
            • tajnosagentos2 Re: Dożynki 2009 20.08.09, 18:00
              Ostro walisz chester64, ale w większości zgadzam się z Tobą. Może petycji nie
              potrzeba pisać ale ludzie powinni po prostu iść na mszę do kościoła
              parafialnego, a nie na plac zabaw i uciech i pijaństwa. Potem niech każdy chętny
              idzie sobie na dożynki.
              Na siłę, zmusza się ludzi by poszli na dożynki, jak ten ksiądz się nie wstydzi
              przecież kościół nie powinien mieszać się do takich imprez. A tu likwiduje się
              msze, w kaplicach i w kościele parafialnym i wszystkich do podstawionego
              autobusu by wywieść do Cetnia. Jak za komuny
              • mieszkaniec26425 Re: Dożynki 2009 20.08.09, 19:32
                Wam od tego słońca to coś chyba dolega. W tradycji tak jest ,że w trakcje
                dożynek , dziękuje się Bogu za zbiory i dlatego jest msza. Oczywiście wszyscy o
                tym wiedzą tylko nie ci , którym nienawiść zasłania wszystko.A po mszy jest
                zabawa. Zawsze tak było i tak będzie bez znaczenia kto jest przy władzy. Może
                ty wygrasz w wyborach za dwa lata i będziesz to samo robił.Więc nie siedź tyle
                na słońcu bo to szkodzi:)))
                • tulipan889 Re: Dożynki 2009 21.08.09, 08:41
                  Proponuje odprawić dwie msze jedną w kościele w Odrzywole dla tych co chcą
                  przyjść do kościoła i na Cetniu dla tych co chcą na Cetniu przecież księży nie
                  zabraknie.
                  • tajnosagentos2 Re: Dożynki 2009 21.08.09, 12:20
                    W jakiej tradycji? Chyba wymyślonej przez niejakiego Kmieciaka. Bogu za zbiory
                    dziękowało się zawsze w kościele już nie pamiętacie a nie na wiejskim placu,
                    pośród namiotów z piwem, straganów z watą cukrową i innym odpustowymi
                    straganami. Mało tego na scenie na której sprawowana jest msza, za chwilę tańczą
                    roznegliżowane panienki z murzyńskiego zespołu, tak ulubionego przez JNP.
                    Nikt nie zabrania rolnikom zabawy, i wypoczynku ale pewne sprawy trzeba uszanować.
                    tulipan889 przecież księża będą na dożynkach, bo przecież to w niedzielę Dzień
                    Pański jest dla nich najważniejsze nie msza w kościele dal parafian nie będących
                    rolnikami.
                    • baraniarz01 Re: Dożynki 2009 21.08.09, 13:34
                      Tajnos i chester jesteście nudni , bez wyrazu i monotematyczni. Tak pier.... bez
                      sensu ,że aż śledziona mnie boli.Jak wam się tak chce?.
                      Ciągle jesteście z życia niezadowoleni.Zmieńcie lekarza to może wam jakieś
                      lepsze leki przepisze bo po tych co bierzecie nie ma żadnej poprawy.
                      • tajnosagentos2 Re: Dożynki 2009 21.08.09, 17:41
                        A pójdziesz mi stąd sandalarzu jeden, taki z Ciebie baraniarz jak z Kmieciaka
                        mister elegancji. Przecież nie musisz czytać naszych wpisów. Wolny kraj i mam
                        prawo krytykować wydawanie pieniędzy podatników przez władze gminy.
                      • chester64 Re: Dożynki 2009 21.08.09, 18:31
                        Baraniarz01 śledziona to Ciebie boli z przepicia. Z tego co się orientuję to
                        wielu ludzi jest zbulwersowanych organizacją tych dożynek. Pracownicy gminy też
                        najchętniej zrezygnowaliby z dożynek, ale boją się JNP. Niektórzy nawet chcą iść
                        do proboszcza, aby jednak odprawił Mszę o 16. Zresztą księża szybko zobaczą
                        obłudę JNP i przydupasów, oby jednak nie było za późno.
                        • chester64 Re: Dożynki 2009 22.08.09, 21:14
                          Być może na dożynkach będzie ten słynny biznesmen z Radomia. Bawcie się
                          przydupasy z JNP, ponieważ to ostatnie Wasze dożynki. Za rok już nie będziecie
                          błyszczeć przed duchowieństwem. Już ja dopilnuję, abyście więcej nie urządzali
                          tego faryzeustwa. Ciekaw jestem co zrobią gdy 30 sierpnia będzie padać obfity
                          deszcz, w końcu jesień się zbliża. Podczas dożynek w tamtym roku przydupasy co
                          chwila wpadali do domu pani sołtysowej, aby zaczerpnąć "eliksiru życia".
                          Wychodzili stamtąd nawaleni jak szpaki. Ciekawe kto w tym roku rozlewa wódkę?
                          • baraniarz01 Re: Dożynki 2009 24.08.09, 16:55
                            Nie byłeś wczoraj się przebadać u lekarza? Była "biała niedziela" i nie
                            skorzystałeś? A szkoda ,bo mogli ci pomóc, ewentualnie wypisaliby skierowanie do
                            odpowiedniego specjalisty. Mimo wszystko nie zapominaj o braniu leków bo w
                            sobotę to chyba zapomniało się??? ;) przyznaj się ( nie będę krzyczała-
                            przyrzekam):)
    • chorwackikogut Re: Dożynki 2009 29.08.09, 18:29
      Dziewczyny umyte?
      Wóda schłodzona?
      Kiełbasa uwędzona?
      Jutro dożynki.
      Gdzie tym razem jest "gorący lokal", w którym biesiaduje władza?
      • pisowiec.2 Re: Dożynki 2009 29.08.09, 18:32
        U mnie! Wpadnij;)
        • chester64 Re: Dożynki 2009 30.08.09, 11:01
          Pisowiec.2 może podałbyś konkretny adres gdzie będą dziś balować JNP i
          przydupasy. Zresztą od 2005 roku zawsze jest tak samo, czyli po mszy duchowni
          zjedzą obiad, a potem odjadą. A JNP i przydupasy będą ostro balować. Teraz
          pochwal się panie JNP przed biskupem i naszym proboszczem ile sprzedaliście
          gruntów odrzywolskich. Ile jeszcze czasu nasze społeczeństwo będzie tolerować te
          wszystkie ekscesy JNP i jego wiernych przydupasów?
          • pisowiec.2 Re: Dożynki 2009 30.08.09, 12:17
            Chester nauczyłeś się już obsługi bankomatu? Ostatnio jak się
            udzielałeś w temacie to nawet nie wiedziałeś co to " bankomat";)
            Krzykaczu.... haha.
            • chester64 Re: Dożynki 2009 31.08.09, 08:12
              Pisowiec2 przestań się mnie czepiać, już chyba kiedyś napisałem, że nie jestem
              przeciwny bankomatowi, ale uważam że w naszej gminie jest wiele ważniejszych
              spraw do uporządkowania. Zapytaj się lepiej JNP dlaczego wczoraj na dożynkach
              było TYLKO 30 FLASZEK WÓDKI, bo we wcześniejszych latach było AŻ 60 FLASZEK
              WÓDKI. Czyżby nasz JNP zaczął oszczędzać? Sądząc po ilości osób zgromadzonych w
              pokoju dla VIP-ów każdy wychlał taką ilość, że upił się do nieprzytomności.
              • azor09 Re: Dożynki 2009 31.08.09, 08:58
                dożynki , dozynki i po dożynkach i do roboty..
                • korba825 Re: Dożynki 2009 31.08.09, 12:56
                  Jak ludziom dużo ludziom do szczęścia wiele nie potrzeba, troche smalcu i
                  darmowych obwarzanków które rozdawali na dozynkach pracownicy gminy i jest
                  superrrr:) Nie wiem czy to należy do ich obowiązków służbowych czy dobrowolnie
                  to robili.?? ale wydaje mi się że nie taka ich rola.
                  • tulipan889 Re: Dożynki 2009 31.08.09, 13:25
                    Tak i jak ta nasza władza jest wspaniała z dwie beczułki smalcu, z trzy setki
                    obwarzaków kilka pęt kaszanki i kiełbasy i po co nam chodniki albo inwestycje,
                    rolnicy pojedli (a mało sie nie potratowali tak sie pchali) igrzyska sie odbyły
                    Cezar zadowolony lud też i jest git.
                    • pisowiec.2 Re: Dożynki 2009 31.08.09, 14:35
                      Ach wy szydercy :D:D:D hahahaha
                      • korba825 Re: Dożynki 2009 02.09.09, 11:15
                        Pisoiec.2 nie szydercy ale sposytrzegawczy i inteligentni.
                        Nie bez kozery napisałem o tych "obowiązkach służbowych" pracowników gminy w
                        dożynki czyli niedzielę, którzy rozdawali darmowe obwarzanki i inne smakołyki.
                        Kiedyś za hrabiów czy dziedziców ludzie służyli na dworze u Jaśnie Nam
                        Panującego a wydawało by sie że te czasy już minęły bezpowrotnie a tu niezależni
                        wydawało by sie pracownicy gmny pracuja w niedzielę jeszcze na dożynkach..
                        troche to dziwne czyżby u nas w gminie nic się nie zmieniło od tamtych czasów:)
                        No chyba że robili to z własnej przyjemności lub mieli zapłacone (np.umowa
                        zlecenie lub o dzieło)za tę prace w niedziele to zmienia postać rzeczy. Nie
                        jestem dokładnie rozeznany ale może ktoś kto coś na ten temat wie napisze i
                        wyjaśni te moje wątpliwości.
                        Bo budzą one we mnie mieszane uczucia do naszej ukochanej i uwielbianej władzy:)
                        • korba825 Re: Dożynki 2009 02.09.09, 11:25
                          Nie dziwił bym sie jakby obwarzanki darmowe rozdawał ktoś kto je produkuje,
                          piecze, celem rozleklamowania swojego wyrobu lub innych kiełbasy, kasznki czy
                          smalcu a są dobrz niektórzy w tym. A tak jaki cel miało to darmowe rozdawanie
                          przez pracowników gminy tych rarytasów??? a no wiadomy zachęcenie w przyszłych
                          wyborach na głos dla JNP :)
                          • chester64 Re: Dożynki 2009 02.09.09, 11:56
                            Przeszło tydzień temu byłem świadkiem (przez przypadek na rynku w Odrzywole)jak
                            pewna pracownica publicznie mówiła do swoich koleżanek, że ma dość usługiwania i
                            mycia garów po tych żłopach i przydupasach z JNP na czele. Powiedziała również,
                            że jakby miała możliwość pracy poza Odrzywołem to pie.... tą pracę w UG i JNP. A
                            tak JNP wykorzystuje pracowników do swoich prywatnych gierek. A kto by się
                            wyłamał od "akcji dożynkowej" to zostałby zwolniony.
                            • twardystachu Re: Dożynki 2009 02.09.09, 14:03
                              Bo pracowników gminy można wykorzystać do wszystkiego byle JNP i jego przydupasy
                              mogli balować. Dlaczego pracownicy administracyjni gminy, rozdawali kiełbasę,
                              obwarzanki, nosili ławki. Nie wierzę by ktoś to robił z własnej i
                              nieprzymuszonej chęci. Ciekawe czy maja to w zakresach swoich obowiązków. Bo
                              jeśli nie to wszyscy byliśmy świadkami łamania praw pracowniczych przez JNP. Czy
                              pracownicy gminy nie mają prawa iść na dożynki tylko robi się z nich bezpłatną
                              służbę. A nagrody i premie za dożynki jak zwykle przytulą Jurek, Celinka i Tadzio.
                              • azor09 Re: Dożynki 2009 02.09.09, 14:23
                                no i co koleżko m.k1983 i pisowiec, ty na to powyżej powiecie, napisane przez
                                ludzi obiektywnych ?????
                                • azor09 Re: Dożynki 2009 02.09.09, 14:42
                                  Proponował bym też aby radni sie zajęli tym problemem i omówili go na radzie.
                              • chester64 Re: Dożynki 2009 03.09.09, 10:28
                                Myślę, że należałoby złożyć do prokuratury zawiadomienie o popełnieniu
                                przestępstwa przez JNP w sprawie wykorzystywaniu pracowników gminy do
                                usługiwania przy dożynkach.
                                • korba825 Re: Dożynki 2009 04.09.09, 08:09
                                  Szanowny czarnyczuku jako obiektywny obywatel naszego społeczeństwa napisz swoje
                                  zdanie o dożynkach i zatrudnieniu na nich pracowników administracyjnych gminy w
                                  niedziele do rozdawania darmowych obwarzanków, smalcu i kaszanki.
                                  • pisowiec.2 Re: Dożynki 2009 04.09.09, 11:56
                                    Dożynki organizowała Gmina Odrzywół. W skład gminy wchodzą
                                    pracownicy i ich przełożony wójt. W organizację dożynek zaangażowani
                                    zostali pracownicy gminy jako organizator. Po co powiększać koszty
                                    jakąś firmą cateringową? Jeżeli byli organizatorami to mogli
                                    zaproponować swój wkład własny w postaci pomocy przy rozdawaniu
                                    upominków społeczeństwu. Nie bądźcie idiotami i na prawdę znajdźcie
                                    sobie lepsze argumenty. Chester ty to już jesteś największy....
                                    Stawiam Ci piwo jeśli złożysz do prokuratury zawiadomienie o
                                    przestępstwie i prokuratura to przyjmie;) Człowieku ty chyba oprócz
                                    rządu i gminy nie znasz ani jednej instytucji państwowej.
                                    PS.2 Korba i Chester najpierw powinni złożyć zawiadomienie do
                                    prokuratury na przełożonego nemne. Bo kazał mu w Klwowie stać na
                                    dożynkach pod namiotem i dodatkowo kazał mu pozować do zdjęć do
                                    gazety :D
                                    • korba825 Re: Dożynki 2009 04.09.09, 12:09
                                      Drogi Pisowcu wydaje mi sie, że co innego promować własną firmę a co innego
                                      wykorzystywać pracowników admin. gminy któą sie zarządza do promowania kogoś...
                                      no właśnie kogo? przecież rozdając obwarzanki czy kaszankę nie promowano Janka
                                      czy Grzegorza którzy produkują te artykuły tylko JNP, bo to jego pracownicy
                                      rozdawali. Może któryś z tych pracowników by napisał czy mu to opowiadało i
                                      wyjaśnił całe zdarzenie ale myślę że chyba się boją cokolwiek tu napisać.
                                      • korba825 Re: Dożynki 2009 04.09.09, 12:17
                                        Zważ koleżko, że nikt z nas Cie tutaj w wypowiedziach nie obraża a ty już nie
                                        wytrzymujesz ciśnienia i twójwpis.. cyt: "Nie bądźcie idiotami i na prawdę
                                        znajdźcie sobie lepsze argumenty. Chester ty to już jesteś największy.... " nie
                                        ładnie oj nie ładnie.
                                        • wodolejca Re: Dożynki 2009 04.09.09, 15:47
                                          Jakimi wy jesteście nędznymi adwokatami.Sławek to promował swoją firmę... he he. To była Sławka firma?A ja myślałem ,że on tam jest tylko pracownikiem a teraz dowiaduję się ,że to jest jego firma:).
                                          A co do dożynek, to organizatorem jest Urząd Gminy. Więc Urząd Gminy to nie tylko Wójt ale i jego wszyscy pracownicy.Więcej już chyba nie muszę tłumaczyć.I tak jest wszędzie , nie tylko przy organizowaniu dożynek czy dni papryki, jabłoni itp.Pracownicy Urzędów Gmin są organizatorami i dlatego przy tych uroczystościach pracują.
                                          A te wasze wywody to sobie wsadźcie w gustowne "pantofle" z których słoma wystaje i całe brudne są od g.... baraniego.
                                        • pisowiec.2 Re: Dożynki 2009 04.09.09, 15:47
                                          Korba ty mnie już nie umoralniaj, nie nadajesz się do tego. Odnośnie
                                          tematu: Rozdawanie upominków promowało urząd gminy jako
                                          organizatora, nikogo imiennie ani producentów, ani handlarzy ani
                                          wójta. Wpisane to było w organizację dożynek jako jeden z
                                          podpunktów, a pracownicy jako organizatorzy rozdawali. Człowieku
                                          jakbyś wyszedł poza ten Odrzywół to byś wiedział, że tego typu
                                          rzeczy są na porządku dziennym.
                                          Spytaj nemne czy miał coś przeciwko gdy reprezentował pracodawcę
                                          Instytucję Państwową na dożynkach w Klwowie. Myślę, że nie a ty
                                          szukasz sensacji, ośmieszając się tylko.
                                          • topola1133 Re: Dożynki 2009 04.09.09, 17:42
                                            Ja tam osobiście wolał bym świętować a nie pracować w Dożynki i niedziele.. jak
                                            i Ci pracownicy gminy co rozdawali te upominki też:))ale to jest moje zdanie.
                                          • tajnosagentos2 Re: Dożynki 2009 04.09.09, 17:43
                                            Wodolejca nie ma co reprezentujesz poziom typowy dla chłopaczka kmieciaczka,
                                            sandał może być z ciebie dumny.
                                            Pisowiec a skąd u ciebie taka znajomość organizacji dożynek. Sandał z ciebie i tyle.
                                            • korba825 Re: Dożynki 2009 04.09.09, 18:10
                                              Pisowiec napisał cyt: "Rozdawanie upominków promowało urząd gminy jako
                                              organizatora, nikogo imiennie ani producentów, ani handlarzy ani
                                              wójta. Wpisane to było w organizację dożynek jako jeden z
                                              podpunktów, a pracownicy jako organizatorzy rozdawali. "
                                              Jaki cel był tego rozdawania za darmo?
                                              Rozumiem że w związku z tym że gmina jest biedna każdy płaci po symbolicznej
                                              złotowce a tu darmocha:) no jeszcze jak by rozdawali koszulki z herbem Gminy to
                                              nie ma sprawy ale obwarzanki, kasznke, kiełbase, smalec... wyrobów które gmina
                                              nie produkuje?!. Można było zaprosić kilku producentów tych artykółow i zezwolic
                                              im na promocje swoich wyrobów to rozumiem ale nie chwalic sie czymś co sie nie
                                              wyrabia.A le ja sie nie ma czym pochwalic to trzeba kombinować:) Niezłe zmysła
                                              ktoś miał kto zaproponował ten punkt wiedział po co to robi;)) ale i tak JNP to
                                              nie pomoże na wyborach:)
                                              • wladca_marionetek1 Re: Dożynki 2009 04.09.09, 18:46
                                                Zawsze myślałem że promowanie samorządów to polega na chwaleniu się swoimi
                                                osiągnięciami, mówieniu o planach projektach itp. U nas promocja polega na
                                                rozdawaniu kiełbasy, kaszanki i smalcu. Ma osiągnięcia ta nasza gmina pod wodzą
                                                Kmieciaka , nie ma co.
                                                • chudybyk.2 Re: Dożynki 2009 04.09.09, 20:11
                                                  tak zastanawiam sie dlaczego wydano nasze społeczne pieniądze na te darmowe
                                                  upominki, jeżeli gmina jest biedna i czy rada gminy wyraziła zgodę na te darmowe
                                                  prezenty czy podjęto decyzje bez konsultacji z radnymi >>>:)
                                                • pisowiec.2 Re: Dożynki 2009 04.09.09, 20:12
                                                  Tajnos nie ma się argumentów to trzeba pocisnąć komuś co?
                                                  Kobra już chyba jaśniej nie da się wytłumaczyć ale ty masz problemy
                                                  z przyswajaniem.
                                                  Nemne znowu kolejny login: władca marionetek.
                                                  • tytus2342 Re: Dożynki 2009 04.09.09, 20:41
                                                    Ewenement w skali kraju, jedna z najbiedniejszych gmin w Polsce rozdaje darmowo
                                                    spożywcze prezenty swoim obywatelom na dożynkach... niezłe co??? nadaje sie do
                                                    telewizji:)
                                                  • pisowiec.2 Re: Dożynki 2009 04.09.09, 21:15
                                                    A można było za te obważanki stworzyć 100 miejsc pracy albo
                                                    wyposażyć szkołę w 100 nowych komputerów.
                                                    Ciekawe ilu forumowiczów płaci podatki i czy wszystkie;)
                                                  • bestjapa Re: Dożynki 2009 05.09.09, 06:45
                                                    siema z rana!!!! dawno mnie tu nie było:) po wakacjach człek sie dopiero
                                                    statkuje;) pozwolicie że dołacze sie do waszej dyskusji na temat Dożynek..
                                                    wszystko niby jest ok ludzie zadowoleni z prezentów itd.. ale Czy ktoś sie
                                                    zastnowił jakby tak sie ludziska masowo pochorowali od tego smalcu, obwarzanków
                                                    czy wędliny??!!! na kogo spadła by odpowiedzialność??? na tych co rozdawali
                                                    prawdopodobnie:)...

Dalej Z jakiego źródła Czy funduszu gminy poszły na to pieniądze i czy są
                                                    rachunki? bo przecież gmina biedna każdy pieniądz sie liczy..
                                                    Od kogo ten towar był kupiony? chodzi mi o legalność zakupu i firm od których to
                                                    kupiono, ile poszło na to kasy? i na te pytania wartałoby mieć odpowiedź:):)
                                                    siemka!!
                                                  • topola1133 Re: Dożynki 2009 05.09.09, 08:13
                                                    Bestjapa ma racje to były artykuły spożywcze a chyba są jakieś przepisy
                                                    regulujące obrót takimi towarami i dopuszczenie na rynek czy do spożycia. Tak że
                                                    ten kto pisał o prokurtorze nie wiem czy nie miał racji.
                                                    Czy rozdając takie precjoza spożywcze nieświadomie ktos nie zagroził zdrowiu
                                                    setek ludzi? Czy ten towar był przez jakis odpowienie instytucje dopuszczony do
                                                    spożycia?
                                                    Ktoś nieźle wystawił swoim pomysłem gmine na koszta a Sławek ma znowu haka na
                                                    nich:)
                                                  • nemne "SPONSORZY" - Tak to się dzieje;)) 05.09.09, 08:51
                                                    Witam
                                                    Panowie, bez przesady z tymi "hakami".
                                                    Czytając Wasze wpisy doszedłem do innego wniosku. Skoro jest oczywiste, że to nie Urząd Gminy (czy też Gmina) produkowała te obwarzanki, kiełbasę i inne wyroby, a jednocześnie pracownicy UG to rozdawali, no to rodzi się pytanie:

- czy to był "dobrowolny" datek sponsorów
                                                    - czy ewentualnie Gmina zakupiła te wyroby

Jeśli zakupiła i są na to rachunki, no to wszystko ok. Ale rodzą się następne pytania:

- czy w Gminie Odrzywół jest LEGALNA masarnia, KTÓRA WYSTAWIŁA NA TO FAKTURY:)))
                                                    - i oczywiście ma dokumenty, że GMINA, w razie jakichś ewentualnych "problemów" miałaby kwity, aby uznać za to odpowiedzialność masarni, czy też "obwarzalni"?

Oczywiście jest i następne ALE.
                                                    Otóż, KAŻDY sponsor, chce "COŚ" z tego mieć.

Czyli - skoro na wykonanych przez siebie, (czy też sponsorowanych) produktach, nie umieszcza swojego nazwiska, no to .... ma ewentualną możliwość "odebrania tego", w postaci:

- umorzenia podatku
                                                    - zatrudnienia kogoś z rodziny
                                                    - nagrody dla pracującego juz członka rodziny
                                                    - no i najważniejsze UŚMIECHU i ZADOWOLENIA JNP, który wtedy nie oskarży i nie naśle kontroli, o zaniżenie podatku przy zadeklarowanej powierzchni magazynu, skieruje zamówienia na materiały potrzebne w UG, do sklepu "sponsora" itp.

Pewnie zauważyliście, że firma Maryniego "olewa" taki sponsoring, bo Marynio ma w JNP w głębokim poważaniu i nie musu nic dawać, a wprost przeciwnie i tak Marynio SFOTOGRAFUJE się z biskupem;))
                                                    (No cóż. Jeden lubi gorzałę, drugi lubi panienki, a Marynio lubi się fotografować z Biskupami):)))

Pozdrawiam - Sławek
                                                    PS.
                                                    Jak słusznie zauważyli nawet moi oponenci, na Dniach Papryki reklamowałem TYLKO i WYŁĄCZNIE - ARiMR, czyli firmę w której pracuję.

• fajny-super-kielonek Re: "SPONSORZY" - Tak to się dzieje;)) 05.09.09, 10:21
                                                    Rodzi się następne pytanie : Czy pozwiesz "swoją" firmę do Sądu Pracy o
                                                    wykorzystywaniu (a może i zmuszaniu) pracowników do pracy w niedzielę?
                                                    A co do reszty to masz kompleks niższości . Musi ci być bardzo źle z takim
                                                    kompleksem. Współczuje:(
                                                    Może kiedyś ty będziesz na wysokim stołu a twoja Najjaśniejsza Wysokość będzie
                                                    oślepiać wszystkich tobie poddanych. I będą chcieli się z tobą fotografować
                                                    biskupi, kardynałowie, politycy a także zwykli twoi poddani itp. Powodzenia,
                                                    może się uda :)))))))
                                                  • nemne Re: "SPONSORZY" - Tak to się dzieje;)) 05.09.09, 10:28
                                                    Do <fajny-super-kielonek>

1. Nikt mnie do niczego nie zmuszał, no to i nie mam powodu.
                                                    2. Wyrazy Twojego współczucia przyjmuję;))
                                                    3. Jeśli ma ktoś ochotę do sfotografowania, to polecam wyjazd do Zakopanego, gdzie jest fotograf z Misiem:))

Jak zawsze pozdrawiam - Sławek:
                                                  • nemne Re: "SPONSORZY" - Tak to się dzieje;)) 05.09.09, 10:52
                                                    fajny-super-kielonek napisała:

> Rodzi się następne pytanie : Czy pozwiesz "swoją" firmę do Sądu >Pracy o wykorzystywaniu (a może i zmuszaniu) pracowników do pracy >w niedzielę?
                                                    > A co do reszty to masz kompleks niższości . Musi ci być bardzo źle >z takim kompleksem. Współczuje:(
                                                    > Może kiedyś ty będziesz na wysokim stołu a twoja Najjaśniejsza >Wysokość będzie oślepiać wszystkich tobie poddanych. I będą chcieli >się z tobą fotografować biskupi, kardynałowie, politycy a także zwykli twoi poddani itp. >Powodzenia,może się uda :)))))))

Szanowny I Czcigodny <fajny-super-kielonek>
                                                    Do <fajny-super-kielonek>

1. Nikt mnie do niczego nie zmuszał, no to i nie mam powodu. Tak samo, jak i do "protestów", bo w programie rolniczym o godz.12:00 jak była wzmianka o ARiMR wykorzystywano czołówkę jaką I program TVP nakręcił w w BP ARiMR w Przysusze i gdzie sfilmowano moją osobę.

2. Co do "kompleksu niższości", to go mam. Dlatego przy swojm nazwisku dopisuję "zwykły wiejski facet":)) i dobrze mi z tym.

2. Wyrazy Twojego współczucia przyjmuję)
                                                    3. Natomiast, jeśli mozna, to czasami TY nie masz takiego kompleksu??? Bo nawet TWÓJ LOGIN to mało, że nie wystarczał CI np. <fajny-kielonek>, to musiałeś się jeszcze dowartościować jeszcze "super". (Bez urazy <super-fajny-kielonku>)
                                                    4. Jeśli ma ktoś ochotę do sfotografowania, to polecam wyjazd do Zakopanego, gdzie jest fotograf z Misiem.

5. Czy z Twojego wpisu wynika, że to Bisupi ZABIEGAJĄ o zaszczyt sfotografowania się ze STarostą Marynim???;)))

Jak zawsze pozdrawiam - Sławek zwykły wiejski facet (zdaniem <suprowo - fajnego - superlux -kielonka> z kompleksem niższości) hehehe;)))
                                                  • pisowiec.2 ;) 05.09.09, 11:53
                                                    Nemne właśnie takimi wpisami przegrywasz wybory, polityka 5 latka:D
                                                    Czy tak Ci przeszkadza, że wysoko postawione osoby duchowne
                                                    utrzymują kontakty z Maryniem? Co ci do tego człowieku, co Cię to
                                                    obchodzi? Opanuj się. To ich indywidualna sprawa, nie
                                                    tobie "wiejskiemu chłopu" do tego. Do Ciebie biskup z aparatem nie
                                                    przyjdzie nie musisz sprzątać w domu:P
                                                    Sam się podniecasz, że mignąłeś gdzieś tam w ramówce programu w
                                                    firmie której pracujesz a komuś wytykasz relacje z biskupami? Jakby
                                                    to byli złodzieje to jeszcze rozumiem ale z biskupami?
                                                    Ja bardzo chętnie bym porozmawiał z takim duchownym, gdyż nigdy nie
                                                    miałem przyjemności a ty szydzisz bo o czym miałbyś z biskupem
                                                    porozmawiać? Na pewno o historii Twojej i jednego pana:D Masakra:P
                                                  • nemne Polityka i "politykierzy" - precz z Kościoła!!! 05.09.09, 13:21
                                                    pisowiec.2 napisał:

> Nemne właśnie takimi wpisami przegrywasz wybory, polityka 5 latka:D
                                                    > Czy tak Ci przeszkadza, że wysoko postawione osoby duchowne
                                                    > utrzymują kontakty z Maryniem? Co ci do tego człowieku, co Cię to
                                                    > obchodzi? Opanuj się. To ich indywidualna sprawa, nie
                                                    > tobie "wiejskiemu chłopu" do tego. Do Ciebie biskup z aparatem nie
                                                    > przyjdzie nie musisz sprzątać w domu:P
                                                    > Sam się podniecasz, że mignąłeś gdzieś tam w ramówce programu w
                                                    > firmie której pracujesz a komuś wytykasz relacje z biskupami? Jakby
                                                    > to byli złodzieje to jeszcze rozumiem ale z biskupami?
                                                    > Ja bardzo chętnie bym porozmawiał z takim duchownym, gdyż nigdy nie
                                                    > miałem przyjemności a ty szydzisz bo o czym miałbyś z biskupem
                                                    > porozmawiać? Na pewno o historii Twojej i jednego pana:D Masakra:P

Szanowny <pisowiec2>
                                                    No cóż, "przegrywasz wybory" to pojęcie względne. /Zobacz ten link/
                                                    wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiOkreg.html?okreg=142304-RDA/1
                                                    to, Rada Gminy:
                                                    a tu masz link w wyborach na Wójta w Odrzywole:
                                                    wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbpObwod.html?okregObwod=9eb04e4f4346dd0f199c291ec5e4d66c
                                                    i w Gminie Odrzywół:
                                                    wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbpObwod.html?okregObwod=9eb04e4f4346dd0f199c291ec5e4d66c
                                                    2.Jak pewnie, zauważyłeś, na tych listach nie ma "misia" z którymi fotografują się Biskupi. A to przecież taaaaki dobrodziej;)))
                                                    3. Dodatkowo, nie chodzi o ilość fotografii, ale fakt, że wykorzystuje się KOŚCIÓŁ do promocji w POLITYCE. (pamiętasz czytanie "polityka" podczas Mszy Św. w Wielki Czwartek)
                                                    4. Dlatego też, to czy ktoś jest "ch... czy też skowronkiem" nie wynika z fotografowaniem się z Biskupami, ale z CZŁOWIECZEŃSTWA.

5.MIERZI mnie (jako Katolika), gdy facet który mści się na mojej żonie, udaje "POBOŻNISIA" i w tym celu stara się lansować!!!!
                                                    Pozdrawiam - Sławek
                                                    PS.
                                                    Dla jasności, mam bardzo bliskiego kolegę, ktory jest Jezuitą, jak również mam trzech księży w rodzinie. (Dwóch udzielało mi ślubu i odprawiało Mszę pogrzebową za mojego śp. Ojca).
                                                  • pisowiec.2 Re: Polityka i "politykierzy" - precz z Kościoła 05.09.09, 14:11
                                                    Troszkę Ci się linki powtórzyły ale Ci pomogę i wkleję prawidłowy:
                                                    wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbp.html?instytucja=142304-WBP
                                                    Tutaj widać różnicę jak to w jednej reklamie było :P
                                                    2. No nie ma tu starosty ale z jakiej racji miałby tutaj być? on
                                                    jest o szczebel wyżej a już od radnego z gminy to chyba z 5 szczebli.
                                                    Jeśli biskupi chętnie korzystają z zaproszeń starosty przysuskiego
                                                    to nic Tobie do tego. Nie jesteś osobą upoważnioną żeby kogokolwiek
                                                    umoralniać lub pouczać( tym bardziej jeśli chodzi o wiarę)
                                                    Mnie też ( jako katolika) może MIERZIĆ Twoje zachowanie ale nie
                                                    jestem jako katolik upoważniony do oceny innych katolików i ich
                                                    wiary. To zrobi Bóg. Ja oceniając innych grzeszę i jestem tego
                                                    świadomy -Ty chyba nie.
                                                    PS. nie za bardzo rozumiem po co mówisz o swoich koligacjach
                                                    rodzinnych z jakimiś księżmi. Co to ma do tematu?
                                                    Jeśli chcesz porównywać Biskupa do księdza to właśnie jest takie
                                                    porównywanie Marynia do Ciebie na dzień dzisiejszy :P Może
                                                    przesadziłem - jak prezydenta miasta do radnego gminy Odrzywół(
                                                    mówię o stanowiskach i tylko o nich) Jeden i drugi na pewno
                                                    głębokiej wiary( biskup, ksiądz, jezuita)
                                                  • nemne poparcie dla STAROSTY i wiejskiego radnego 05.09.09, 14:44
                                                    pisowiec.2 napisał:

> Troszkę Ci się linki powtórzyły ale Ci pomogę i wkleję prawidłowy:
                                                    > wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbp.html?instytucja=142304-WBP
                                                    > Tutaj widać różnicę jak to w jednej reklamie było :P
                                                    > 2. No nie ma tu starosty ale z jakiej racji miałby tutaj być? on
                                                    > jest o szczebel wyżej a już od radnego z gminy to chyba z 5 szczebli.
                                                    > Jeśli biskupi chętnie korzystają z zaproszeń starosty przysuskiego
                                                    > to nic Tobie do tego. Nie jesteś osobą upoważnioną żeby kogokolwiek
                                                    > umoralniać lub pouczać( tym bardziej jeśli chodzi o wiarę)
                                                    > Mnie też ( jako katolika) może MIERZIĆ Twoje zachowanie ale nie
                                                    > jestem jako katolik upoważniony do oceny innych katolików i ich
                                                    > wiary. To zrobi Bóg. Ja oceniając innych grzeszę i jestem tego
                                                    > świadomy -Ty chyba nie.
                                                    > PS. nie za bardzo rozumiem po co mówisz o swoich koligacjach
                                                    > rodzinnych z jakimiś księżmi. Co to ma do tematu?
                                                    > Jeśli chcesz porównywać Biskupa do księdza to właśnie jest takie
                                                    > porównywanie Marynia do Ciebie na dzień dzisiejszy :P Może
                                                    > przesadziłem - jak prezydenta miasta do radnego gminy Odrzywół(
                                                    > mówię o stanowiskach i tylko o nich) Jeden i drugi na pewno
                                                    > głębokiej wiary( biskup, ksiądz, jezuita)

Szanowny <pisowiec2>
                                                    1. Czy to prezydenta miasta czy też radnego wybierają w wyborach BEZPOŚREDNICH. Dlatego PROPONUJĘ, aby Marynio też wystartował w wyborach, no to ... porównamy "poparcie". Sławka Gajewskiego - zwykłego radnego (czy też wiejskiego faceta) i Starosty Mariana Niemirskiego

2. Ciekawe (hehehe) DLACZEGO Marynio (taaaki autorytet) NIE poddaje się weryfikacji wyborców;))) którzy by GO ocenili, tylko zostaje wybrany przez UKŁAD kilku wójtów i podległych im radnych.

3. Pierwszym razem został wybrany, bo UKLADEM rządził nasz JNP, a ostanio to już sam się postarał. Po prostu dogadał się z radnymi, którzy w zamian za stanowiska w Zarządzie Powiatu go poparli. Ot i "autorytet".

4. Dlatego też, "autorytet" nie spotyka się na zebraniach z mieszkańcami, tylko (jak w Odrzywole) "po cichu pomaga" prowadzacemu zebranie, aby uniemożliwić np. mnie zabrania głosu.

5. Dotyczy to m.in. spraw:
                                                    - DLACZEGO nie uzyskał absolutorim na Ogólnym Zebraniu Wspólnoty
                                                    - Jak to się dzieje, że ma MONOPOL na budowę masztów telefonii komórkowej
                                                    - DLACZEGO sprzedawał grunty Wspolnoty, mimo interwencji komisji rewizyjnej
                                                    - Czy czasami nie "przepłacił", gdy najpierw w imieniu Wspólnoty sprzedał grunt k.targowicy (ok. 0,8 ha) za 5 tys. zł, a następnie już prywatnie "odkupił"?
                                                    - czy ma prawa udziałowca
                                                    - DLACZEGO nie uznaje moich praw jako udziałowca, mimo że te prwa uznawane są NA WSZYSTKICH rozprawach w WSA i NSA?
                                                    - DLACZEGO moja żona jako jedyna nie została zatrudinona w Kolonii Ossie.
                                                    - jeśli ma do MNIE jakieś "ale" to nie powinien w to mieszać mojej rodziny
                                                    - tak samo i ja (proszę potraktować to jako konieczny-jednorazowy wyjatek) nic nie piszę o ... problemach jakie ma z ... bliską osobą. Mimo, że kiedyś "ta osoba" - "coś tam mi fiknęła" na forum. Ale nie traktowałem tego jako "polityka".

Pozdrawiam - Sławek Gajewski
                                                    PS.
                                                    Pisząc o księżach w rodzinie, sugerowałem, że NIGDY nie wykorzystałbym ich w "polityce". To wszystko.

• administratorgw Re: Dożynki 2009 05.09.09, 15:58
      Witam
      Wpłynął do administratora protest od lokalnych działaczy PISu (podpisani
      imiennie do wiadomości administratora)przeciwko używaniu loginu "pisowiec2".
      Domagają się oni by ten login został zablokowany ponieważ, cytat "osoba
      posługująca się loginem pisowiec2 ma poglądy sprzeczne z oficjalna linią PIS-u
      na terenie naszego powiatu. Dlatego dalsze używanie tego loginu do propagowania
      innych poglądów zmusi nas do pójścia na drogę sądową przeciwko osobie, która się
      posługuje w/w loginem jak i przeciwko administratorowi".

Administracja forum prosi "pisowiec2" o zmianę loginu, jednocześnie informujemy,
      że z dniem jutrzejszym login "pisowiec2" zostanie zablokowany. Decyzja jest
      ostateczna.

• pisowiec.2 Re: Dożynki 2009 05.09.09, 17:21
        hahhahhahahhahaha no nie wierzę:D:D:P
        Dziękuję za uwagę!!!
        • mieszkaniec26425 Re: Dożynki 2009 05.09.09, 18:38
          Administratorze ale to chyba jest żart co napisałeś. pisowiec.2 to nie jakaś
          nazwa partii ani jej skrót. Myślę ,że żartujesz:)
          Tu są prezentowane poglądy w sprawach lokalnej polityki a nie jakiejś partii.
          Kojarzy mi się to z przeszłą epoka. I linią jednej partii:)
          • chester64 Re: Dożynki 2009 06.09.09, 14:27
            Do pisowiec2:
            Zawsze możesz używać wcześniejszych loginów(prywaciarz2, być może studentas),
            więc nie rozpaczaj tak. Wcześniej zamilkłeś, bo nie wiedziałeś co mi odpisać, a
            potem założyłeś login pisowiec2, po to aby atakować bezpodstawnie nemne. Jedyne
            co udowodniłeś to bezwzględna obrona złodziejskich układów panujących w naszej
            gminie. Ale nie robisz tego bezinteresownie, bo do niego należysz.
        • pisowiec.2 Re: Dożynki 2009 05.09.09, 18:38
          Nemne nie skomentujesz zaistniałej sytuacji?:P
          Wolność słowa i loginu ;)
          Adminstratora poproszę o regulamin forum gazety.pl
          • fajny-super-kielonek Re: Dożynki 2009 05.09.09, 18:44
            Dogadujesz Sławkowi i chcą ci zamknąć buzię;)Ta ich polityka wolności słowa he he he
            • nemne który stadion ładniejszy. Klwów czy Odrzywół;)) 05.09.09, 19:03
              fajny-super-kielonek napisała:

> Dogadujesz Sławkowi i chcą ci zamknąć buzię;)Ta ich polityka >wolności słowa he he he

Witaj <super-hiper-frajny- kielonku>
              No cóż, jako (wg Ciebie) facet z kompleksami,(hehehe) myślę, że rzeczywiście "pisowcowi2" bliżej jest do Libertasu i partii Marka Jurka.
              W końcu, to pupile naszych Maryjanów;))) A Baner Marka Jurka wisiał nawet na płocie UG.
              Dlatego pozdrawiam wszystkich miłośników Libertasu i partii Marka Jurka
              Sławek - zwykły wiejski facet
              PS.
              "Dogadywać", to wtedy, gdy napiszesz, że "stadion" im. Marian500tys. Kmieciak jest większy i ładniejszy niż STADION w Klwowie;)))
      • townes Re: Dożynki 2009 05.09.09, 19:27
        1 kwiednia był parę miesięcy temu:)))
        Chyba żartujecie sobie z tym loginem <pisowiec2>!!!
        Głosowałem na PIS i mnie login ten nie razi.
        Adekwatnie do tego, to teraz każdy login zaczynający się na "po" np.
        <polanin2> też musi mieć poglądy zgodne z oficjalną linią
        PO???????????
        Nie bądźcie śmieszni!!!
        Proszę tych "lokalnych działaczy PIS-u" o przykłady sprzeczności
        poglądów <pisowca2> z linią PIS-u, bo mnie jakoś umknęły. Może by
        mnie tak oświecili:))?
        Pozdrawiam
        • fajny-super-kielonek Re: Dożynki 2009 05.09.09, 23:13
          Jeśli masz inne zdanie niż pewna grupa ( wiadomo kto) to zaraz straszenie sądami itp. I ci ludzie maja aspiracje na jakieś stanowiska samorządowe. Kneblowanie ust wszystkim, którzy mają inną linę poglądową. pięknie.To żeśmy się doczekali demokracji i wolności słowa.
          Wy chyba już myślicie ,że dostaliście się do władzy. A może napiszecie nam jak zostały rozdysponowane stołki na których macie zasiąść po wyborach?
          Chyba ludzie trochę przejrzą na oczy i zorientują się o co tu chodzi.
      • koloxxx Re: Dożynki 2009 06.09.09, 09:38
        Tak właśnie wygląda demokracja wg pis-u. To przypomina dawne lata
        kiedy to była jedna jedynie słuszna linia - linia Partii.

Ale nie ma się czemu dziwić, przecież wielu działaczy, polityków Pi.
        ( nie będę używał całej nazwy bo mnie do więzienia wsadzą ) ma swoje
        korzenie w PZPR. Odnoszę wrażenie że są jeszcze większym betonem niż
        działacze partii lewicowych

• townes Re: Dożynki 2009 06.09.09, 11:03
          Ja bym nie porównywał kilku lokalnych działaczy do całego PIS-u. Czy
          w tym przypadku nie chodzi o coś innego?
          PIS według mnie jest obecnie najlepszą partią polityczna w Polsce!!!
          Pozdrawiam
          • witebski Re: Dożynki 2009 06.09.09, 11:34
            Jako czlonkowi PiS mnie też się nie podobało że ktoś wykorzystuje szyld i to nawet być może że zwolennik innej partii do swoich celów. Pozdr.
            • witebski Re: Dożynki 2009 06.09.09, 11:40
              A PiS to tak jak napisał townes - najlepsza parta i już.
              • mieszkaniec26425 Re: Dożynki 2009 06.09.09, 12:39
                A czy skrót Prawa i Sprawiedliwości to "pisowiec.2" ???? Moim zdaniem nie. Login
                pisowiec.2 chyba nie jest zastrzeżone przez żadną partię.
                Tutaj chodzi o poglądy jakie prezentuje pisowiec.2 o polityce lokalnej a nie
                odpowiadającej pewnej grupie ludzi.
                Po prostu jest niewygodny.
          • koloxxx Re: Dożynki 2009 06.09.09, 12:34
            Tu się zgodzę - jest to najlepsza partia w inwigilacji i maniakalnym
            szukaniu UKŁADU.

Nie wspomnę już o panu K. który kiedykolwiek otworzy usta to nigdy
            nie wiadomo co ma na myśli i tylko wszystkich dookoła oskarża o
            przynależność do wrogich spisków.
            Jak to dobrze że społeczeństwo podziękowało tym Panom.
            • tytus2342 Re: Dożynki 2009 06.09.09, 12:55
              Panowie temat jest o dożynkach a nie o PIS.:)
              • kruk222 Re: Dożynki 2009 18.09.09, 00:05
                Byliście może na dożynkach w Kszczonowie. Ile tam było rozdawanego jedzenia. I nikt nikogo nie posądza, że pracował z nakazu i jeszcze jedzenie mieszkańcy robili z prywatnych funduszy.
                Jacy to u nas ludzie - sami nic nie zrobią, a żałują i zazdroszczą tym co chcą cośkolwiek zrobić z własnej woli.
    • townes Re: Dożynki 2009 26.10.09, 22:08
      Znalazłem przypadkiem:
      www.odrzywol.ug.gov.pl/aktual_strony/dozynki_2009.htm
      Fotki i nie tylko...

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka