Dodaj do ulubionych

Legalne oprogramowania

13.10.09, 18:18
Jak w temacie .... Czy ktoś w ostatnich dniach nie spotkał sie z tym
ze maja wpadać na chate i sprawdzać legalność oprogramowania ?
Chyba coś mi mignęło ,jakaś naklejka na bloku...
Obserwuj wątek
    • smalltownboy Re: Legalne oprogramowania 13.10.09, 18:31
      Komuna wróciła? Zresztą, w tym kraju nic nie jest mnie w stanie zdziwić.

Szyfrujcie dyski. I mafia wam naskoczy.
      • Gość: NM Re: Legalne oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.09, 20:57
        jaki ma związek ten niby powrót komuny do sprawdzana legalności oprogramowania?
        wszak to właśnie za komuny nie liczyła sie własność , nawet ta intelektualna.
        Teraz kazda karadziez powinna byc napietnowana.
        • smalltownboy Re: Legalne oprogramowania 13.10.09, 21:00
          A taki, że mieszkanie jest świętością i nie można sobie wchodzić i gmerać w nim
          pod byle pretekstem.
          To może zatrzymywać ludzi na ulicy i sprawdzać, czy nie noszą podrobionych
          majtek czy skarpet? To też przecież będzie ochrona marki, nieprawdaż?
          • borsuk-ja Re: Legalne oprogramowania 14.10.09, 12:54
            No i podobno akcja na zakrojona skale. Nawet w gazetach o tym pisza.
            No to koniec... Bo ja jednak mam sie czego obawiac...
            • Gość: smalltownboy Re: Legalne oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.09, 13:03
              Nie wierz gazetom. To medialna nagonka mafijnych koncernów. Nikt nie ma prawa
              wchodzić do mieszkań. Nie żyjemy w stanie okupacji (chyba?). Aby prokuratura
              wystawiła nakaz przeszukania musi mieć uzasadnione podejrzenie popełnienia
              przestępstwa. Natomiast prewencyjne sprawdzanie jest wykluczone w świetle prawa.
              • Gość: smalltownboy Re: Legalne oprogramowania IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.09, 14:44
                haha,, a podobno ..prze prezydent ferenc ma swoich ludzi wysyłac po domach po to
                by zaglądali do pieca czym kto pali...hahaha, dobre.....widłami przegonie
                takiego. Mój dom -moja twierdza!
                • smalltownboy Re: Legalne oprogramowania 14.10.09, 14:59
                  Nie masz pomysłu na inny nick? Radzę poczytać przepisy prawa (a nie słuchać
                  usłużnych mediów) a dopiero potem się wypowiadać.
              • borsuk-ja Re: Legalne oprogramowania 15.10.09, 13:12
                Otóz nie , ku...moga wpasc na chate bez zapowiedzi i koniec.Teraz
                jest tak ze mają prawo wejść bez nakazu i dostarczyć go w ciągu 7
                dni.
                Wiec nic nie jest w stanie zapaezpieczyc nas przed niezapowiedzianym
                wjazdem do naszych czterech śnian i basta.
                • smalltownboy Re: Legalne oprogramowania 15.10.09, 14:48
                  Podaj mi artykuł, na podstawie którego tak jest, a dopiero później pogadamy.
                  Wejście bez nakazu jest możliwe tylko w bezpośrednim zagrożeniu życia, zdrowia,
                  czy mienia. Prewencyjne sprawdzanie komputerów pod nic takiego nie podchodzi. A
                  może jesteś ze sklepu komputerowego i chcesz forumowiczom napędzić stracha?
                  • Gość: ? Re: Legalne oprogramowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.09, 14:55
                    Polecam przeczytać, zwłaszcza "Przeszukanie bez nakazu".
                    • smalltownboy Re: Legalne oprogramowania 15.10.09, 15:03
                      Podaj artykuł na swoje twierdzenia. Napisałem, kiedy można. Czyżby PO
                      wprowadziła państwo policyjne? Jak to sobie wyobrażasz? Puka do kogoś policja i
                      mówi, że chce sobie do komputera zajrzeć prewencyjnie? Nawet w ZSRR tak nie
                      było. Przestańcie straszyć ludzi.
                      • smalltownboy Re: Legalne oprogramowania 15.10.09, 15:09
                        Nawet tu masz pierwszą lepszą odpowiedź z forum prawnego:

Pytanie: Pisali już Państwo o podstawie prawnej rewizji związanej z
                        poszukiwaniem nielegalnego oprogramowania. W art. 220 par. 3 jest mowa (wg mnie
                        furtka prawna) o "wypadkach nie cierpiących zwłoki" - kto i kiedy ma prawo
                        powołać się na taką okoliczność. Czy Policja pukając do domu w którym nie jest
                        zameldowany właściciel i nie mający podłączenia do internetu może zakładać "z
                        góry" popełnienie przestępstwa i żądać udostępnienia pomieszczenia do rewizji w
                        trybie "nie cierpiącym zwłoki"? Czy żeby przeszukanie było możliwe musi być
                        spełniony warunek podejrzenia przestępstwa (np. Policja musi mieć zeznanie
                        handlarza że dana osoba była jego klientem)? Czy też może wybierać mieszkania "w
                        ciemno" - nawet takie gdzie może nie być komputera?

Odpowiedź:

Przeszukania można dokonać bez postanowienia sądu lub prokuratora w wypadkach
                        nie cierpiących zwłoki, jeżeli postanowienie sądu lub prokuratora nie mogło
                        zostać wydane. Przepis ten jest wyjątkiem od reguły, dlatego należy go
                        interpretować ściśle, nie jest więc możliwa dowolna interpretacja sformułowania
                        "w wypadkach niecierpiących zwłoki". Powszechnie uznaje się, że przeszukanie
                        dokonane przez Policję bez wymaganego postanowienia sądu lub prokuratora jest
                        możliwe w wypadku istnienia wystarczająco poważnego podejrzenia co do
                        popełnienia przestępstwa, przy jednoczesnym ryzyku niemożności dokonania
                        przeszukania w późniejszym terminie ze względu na prawdopodobieństwo utraty
                        poszukiwanych dowodów.
                        Przeszukanie dokonane przez Policję nie
                        uwzględniające wyżej wymienionych warunków (np. wybieranie mieszkania "w
                        ciemno") należy uznać za dokonane z naruszeniem prawa, co uniemożliwia powołanie
                        się w sądzie na dowody zebrane w trakcie takiego przeszukania.

e-prawnik.pl/domowy/prawo-karne/pozostale-13/odpowiedzi/przeszukanie-mieszkania-bez-nakazu-sadu.html
                  • borsuk-ja do smalltownboy 16.10.09, 12:41
                    Masz tutaj czarno na biały napisane

§ 3. W wypadkach nie cierpiących zwłoki, jeżeli postanowienie sądu
                    lub prokuratora nie mogło zostać wydane, organ dokonujący
                    przeszukania okazuje nakaz kierownika swojej jednostki lub
                    legitymację służbową, a następnie zwraca się niezwłocznie do sądu
                    lub prokuratora o zatwierdzenie przeszukania. Postanowienie sądu lub
                    prokuratora w przedmiocie zatwierdzenia należy doręczyć osobie, u
                    której dokonano przeszukania, w terminie 7 dni od daty czynności na
                    zgłoszone do protokołu żądanie tej osoby. O prawie zgłoszenia
                    żądania należy ją pouczyć

Nie jestem z zadnego sklepu ,hehe po prostu mam stracha i pytam.

• smalltownboy Re: do smalltownboy 16.10.09, 13:42
                      Przecież pięterko wyżej masz wyjaśnione na ten temat, czyli przypadków nie
                      cierpiących zwłoki. Prewencyjne wchodzenie do mieszkań pod to nie podpada.
                      • borsuk-ja Re: do smalltownboy 17.10.09, 15:24
                        Oj ,dzieki , musze to wszystko jeszcze doczytac. Kurde...mam
                        pietra ,bo czytam na innych forach ze takie rzeczy sie dzieja
                        fizycznie w wielu miejscach.
                        • smalltownboy Re: do smalltownboy 17.10.09, 15:35
                          W Stalowej Woli w 2006 roku także na forach pisano, że zatrzymują na ulicy,
                          wyciągają z kieszeni klucze i wchodzą do domów. Ci, którzy taką akcję rozkręcają
                          muszą ją podgrzewać.
                • borsuk-ja Re: Legalne oprogramowania 21.10.09, 12:58
                  Sprawa przycichła, no zobaczymy ilu poszkodowanych złapali ,ech...
                  • Gość: Krewet Re: Legalne oprogramowania IP: 62.29.251.* 21.10.09, 13:00
                    przycichła?
                    www.mmrzeszow.pl/artykul/kontrola-nielegalnego-oprogramowania-w-rzeszowie-policja-nic-o-tym-nie-wie-45635.html
            • Gość: proboszcz Re: Legalne oprogramowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 14:56
              ChWDP - Chowaj Windowsy Do Piwnicy ;)

kolejna z "urban legends"...
    • Gość: jaaa Re: Legalne oprogramowania IP: *.19.165.83.osk.enformatic.pl 15.10.09, 16:29
      U mnie dziś ponoć na klatce pisało: Uwaga kontrola nielegalnego
      oprogramowania. Trochę się zestresowałam.
      • Gość: ms Re: Legalne oprogramowania IP: *.rzeszow.vectranet.pl 15.10.09, 16:37
        Zestresowałby to się gnój, który to naklejał, gdybym go dorwał. Strasznie ciężko
        się to zdziera, zostają ślady papieru i klej. Niezły sposób koncernów na akcję
        przeciwko łamaniu prawa z jednoczesnym jego łamaniem w postaci
        brudzenia/niszczenia mienia.
        • borsuk-ja Re: Legalne oprogramowania 16.10.09, 12:45
          Gość portalu: ms napisał(a):

> Zestresowałby to się gnój, który to naklejał, gdybym go dorwał.
          Strasznie ciężk
          > o
          > się to zdziera, zostają ślady papieru i klej. Niezły sposób
          koncernów na akcję
          > przeciwko łamaniu prawa z jednoczesnym jego łamaniem w postaci
          > brudzenia/niszczenia mienia.

Porozklejał gnój ?
          skad wiesz, byloby by najlepiej ,gdyby to byla prawda,ale moze to
          cos powaznego,skoro o tym trabia.
          Ja mam propozycje ,jak ktos cos bedzie wiedzial to dajcie znaka.
          • Gość: ms Re: Legalne oprogramowania IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.10.09, 14:26
            No, Ty o tym trąbisz :P i Tobie podobnie. Od kiedy organy władzy wykonawczej
            wykonują swoje zadania przez rozklejanie z cichca małych naklejek o lakonicznej
            treści, mających zastraszyć ogół obywateli? Odrobina wyobraźni. Ale jak ktoś
            jest naiwny to niech się nabiera, przynajmniej będzie mniej piratów. Nawet
            popierałbym tę akcję, gdyby te naklejki dobrze się odklejały.
            • borsuk-ja Re: Legalne oprogramowania 17.10.09, 15:26
              Gość portalu: ms napisał(a):

> No, Ty o tym trąbisz :P i Tobie podobnie. Od kiedy organy władzy
              wykonawczej
              > wykonują swoje zadania przez rozklejanie z cichca małych naklejek
              o lakonicznej
              > treści, mających zastraszyć ogół obywateli? Odrobina wyobraźni.
              Ale jak ktoś
              > jest naiwny to niech się nabiera, przynajmniej będzie mniej
              piratów. Nawet
              > popierałbym tę akcję, gdyby te naklejki dobrze się odklejały.

No i co trabie , bo troche sie przeraziłem i wystraszyłem.To tak
              jest jak człowiek ma w pewnym momencie nie czyste sumienie.
      • smalltownboy Re: Legalne oprogramowania 15.10.09, 16:39
        Dość często w klatkach schodowych są wywieszone kartki, na których jest
        napisane, że w dniach tych i tych u państwa w mieszkaniach odbędzie się wymiana
        drzwi. Czy to oznacza, że każdy będzie musiał zmienić drzwi? To tak dla śmiechu
        troszkę, bo to przykład reklamy firmy, która montuje drzwi, ale naprawdę
        zachowujcie troszkę zdrowego rozsądku.
        Pamiętam tę akcję z października 2006 roku w Stalowej Woli. Mitologia wtedy była
        tworzona aż miło. Chodzą, kontrolują, sprawdzają itd.
        A tak naprawdę, najpierw zgłosili się z nakazem przeszukania do siedziby
        stowarzyszenia, gdzie sprawdzili, kto z użytkowników sieci udostępnia
        najwięcej programów, gier, muzyki, filmów itd. poprzez program DC. W sumie było
        to ok 15 osób. I tyle
        Mieli uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa i weszli. A mitologia
        krążyła, że chodzą od drzwi do drzwi, że sprawdzają każdego, kto ma Internet itd.
        Nie dajcie się zastraszać firmom komputerowym i sklepom, które na strachu
        chcą zarobić.
        Żeby policja weszła do mieszkania, musi wiedzieć, że tam coś jest nie tak, czyli
        ktoś musi podkablować lub właśnie w taki sposób jak to się odbyło w Stalowej Woli.
        A do tego osobnika, który pisał o sprawdzaniu pieców w domach. Kochany, jest na
        to ustawa o ochronie środowiska. Jeśli z komina leci podejrzany dym, wtedy mają
        prawo sprawdzić.
        • Gość: bolo Re: Legalne oprogramowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 10:43
          Faktycznie, pamiętam tamten październik :)
          Ale faktem też jest że na dobrą sprawę mogliby wejść z takim nakazem do każdego
          dostawcy i przeczesać co i w jakiej ilości jest udostępniane przez użytkowników.
          Potem już po nitce do kłębka... Swego czasu korzystałem z usług rzeszowskiego
          zeto i na hubie dc było sporo rzeczy do których można by się przyczepić. Sądzę
          że nie inaczej jest w innych sieciach.
          • smalltownboy Re: Legalne oprogramowania 16.10.09, 14:45
            Do dostawcy także nie mogą sobie wejść profilaktycznie. W opisywanym przypadku
            musieli mieć wiarygodne dane o przestępstwie, czyli mówią prosto - ktoś podkablował.
            • Gość: bolo Re: Legalne oprogramowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 21:01
              Myślisz że taki cynk wystarczy? Gdybym był providerem to bym w ten sposób
              wykończył konkurencję :)
              • smalltownboy Re: Legalne oprogramowania 18.10.09, 21:03
                Podejrzewam, że aby weszli z nakazem, ktoś musi zeznać pod art. 233 kk.
                To o taki cynk chodzi. Anonimy mogą posłużyć do wiedzy operacyjnej, która musi
                być bardziej umocniona dowodowo, aby wystawiono nakaz.
      • borsuk-ja Re: Legalne oprogramowania 16.10.09, 12:42
        Gość portalu: jaaa napisał(a):

> U mnie dziś ponoć na klatce pisało: Uwaga kontrola nielegalnego
        > oprogramowania. Trochę się zestresowałam.

No i .... cos tu Panowie ku...nie gra
        a mówiłem to wierzyc nie chcecie
        • Gość: smalltownboy Re: Legalne oprogramowania IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.09, 18:16
          Ten przedmówca, który mój nick podrabia , którego nie stac na swoj własny ,
          oryginalny nick..lecz korzysta z mojego twierdzi, że jeśli z komina unosi sie
          podejrzany (sic!) dym, to ktos może mi wejśc na posesję i sprawdzic czym pale w
          piecu? Puknij sie waść w czółko! po pierwsze....jak będę chciał palic oponami
          lub plastikiem to zrobie to w nocy...jeśli odróżnisz wtedy kolor dymu ..to masz
          moje szczere uznanie. Po drugie....mam domofon na bramce i napewno nie otworze
          żadnym kontrolującym. Po trzecie....mój owczarek jest tylko czasem na łańcuchu i
          dość szybko biega..jeszcze jakies wątpliwośći?
          • smalltownboy Re: Legalne oprogramowania 16.10.09, 18:43
            Owczarkiem nie strasz, bo są na psy są środki chemiczne i nie tylko. A jeśli nie
            wierzysz, to poczytaj ustawę o ochronie środowiska.
            Czyli wg waszych pokręconych teorii można wchodzić do domu, aby kontrolować
            zawartość komputera, a nie można, jeśli z domu unosi się trujący dym,
            stwarzający zagrożenie dla zdrowia mieszkańców okolicy?
            • smalltownboy Re: Legalne oprogramowania 16.10.09, 19:18
              Proszę mądralo, oto przykład:

Panie Burmistrzu,
              Zbliża się okres zimowy i powróci jak coroczny bumerang problem palenia śmieci w
              piecach w domach prywatnych. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby mieszkańcy palili
              tylko papier i inne drewnopochodne materiały. Niestety głupota ludzka bywa
              zatrważająca i w piecach ląduje najczęściej wszystko to, co powinno wylądować w
              śmietniku. Od reklamówek foliowych zaczynając, poprzez plastikowe pety, odpady
              konsumpcyjne, na gumie kończąc. Ja rozumiem, że nie każdy zdaje sobie sprawę z
              faktu, że oprócz potwornego smrodu jakim częstują bliższą i dalszą okolicę,
              poprzez palenie plastiku rozsiewają dodatkowo substancje rakotwórcze. Nie
              miałabym nic przeciwko temu, gdyby te substancje wdychali sobie tylko ci którzy
              je wytwarzają. Niech się trują - na własne życzenie. Nie życzę sobie jednak, aby
              zarówno ten smród jak i świństwa w nim zawarte docierały do nosa mojego, moich
              dzieci i innych ludzi którzy zmuszeni są to wdychać. Moje pytania brzmią:

1.Jak powinnam zareagować w przypadku wyczucia smrodu palonych śmieci lub
              zauważenia smrodliwego kolorowego dymu wydobywającego się z komina domu prywatnego?

2. Pod jaki numer telefonu zadzwonić?

3. Jakie konsekwencje mogą zostać wyciągnięte w stosunku do osoby zatruwającej
              otoczenie.
              Prośba: Proszę mnie nie odsyłać z moim pytaniem do jednostki odpowiedzialnej...
              itd. Proszę o odpowiedź tutaj. Wierzę, że podanie do publicznej wiadomości
              konsekwencji tego procederu zniechęci co poniektórych do kontynuacji swoich
              corocznych nawyków.

Z góry serdecznie dziękuję

Szanowna Pani,
              Jeśli jest Pani przekonana, że w palenisku domowym spalane są niedozwolone
              odpady komunalne, proszę zgłosić swoje obserwacje i podejrzenia do dyżurnego
              Straży Miejskiej w Cieszynie pod bezpłatny nr telefonu 986 lub do Wydziału
              Ochrony Środowiska i Rolnictwa Urzędu Miejskiego, tel. 03334794270-273 – w
              godzinach pracy Urzędu.

Spalanie odpadów w instalacjach do tego nie przystosowanych, jakimi są paleniska
              domowe, jest traktowane jako naruszenie zasad gospodarowania odpadami.
              Nieprzestrzeganie tych zasad zagrożone jest karą grzywny lub aresztu, zgodnie z
              art. 70 i 71 Ustawy o odpadach. Orzekanie w powyższych sprawa następuje zgodnie
              z ustawą Kodeks wykroczeń. Wymiar kary grzywny może wynieść od 20,00 złotych do
              5.000,00 złotych. Kara aresztu może wynieść od 5 do 30 dni. Zgodnie z art. 225 §
              1 Kodeksu karnego, utrudnianie Straży Miejskiej przeprowadzenia kontroli w
              zakresie ochrony środowiska zagrożone jest karą pozbawienia wolności do lat 3.

Jednocześnie dodam, iż czuję się dotknięty insynuacjami, iż w swoich
              odpowiedziach stosuje metodę "spychologii". Po prostu nie udzielam szczegółowych
              odpowiedzi na pytania związane z tematami, które nie są w kompetencji Burmistrza
              Miasta.

Pozdrawiam
              Bogdan Ficek
              Burmistrz Miasta Cieszyna

um.cieszyn.pl/pytania/?p=topicsMore&iTopic=2523
              • Gość: smalltownboy Re: Legalne oprogramowania IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.09, 21:33
                a swoja drogą cena odbioru śmieci nie zachęca do ich oddawania...rządzący
                mogłoby sie wydawac wręcz zachęcaja do ich spalania w domowych palenisakch, bo
                czyż częsta i znaczna podwyzka obioru śmieci służy czemu innemu niż wlaśnie ich
                spalaniu?
                • smalltownboy Re: Legalne oprogramowania 16.10.09, 21:40
                  Dokładnie taka sama argumentacja pada często w przypadku programów
                  komputerowych, filmów czy muzyki. Różnica polega na tym, że aby kontrolować te
                  rzeczy potrzebne są słuszne podejrzenia i nakaz; zaś w przypadku trucia
                  środowiska ustawodawca dał organom państwowym szersze uprawnienia, bo tam można
                  kontrolować prewencyjnie.
            • Gość: smalltownboy Re: Legalne oprogramowania IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.09, 21:28
              podobno do prywtnego mieszkania można wchodzić w razie uzasadnionego
              podejrzenia popełnienia przestępstwa...a jak spale w nocy w piecu ta
              przykładowa opone...to w momencie jej palenia kto mi udowodni, że to ja pale ta
              gume? i na jakiej podstawie? po kolorze dymu? odpowiedz mi prosze na to
              szczegółowe pyatnie.
              • smalltownboy Re: Legalne oprogramowania 16.10.09, 21:32
                Straż pożarna i inne jednostki ochrony środowiska mają przyrządy, które sprawdzą
                osad z komina i pieca, na podstawie którego można ustalić, co było palone. Takie
                akcje już miały miejsce w Krakowie. Jeśli będziesz truł powietrze to któregoś
                dnia odpowiednie służby zapukają. A jak widzisz, nie można nie wpuścić, bo
                akurat na to jest ustawa, w przeciwieństwie do prewencyjnego kontrolowania
                komputerów czy sprawdzania posiadania odbiorników RTV (abonament).
                • Gość: smalltownboy Re: Legalne oprogramowania IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.09, 22:03
                  a to ciekawe, bo akurat te ,,inne jednostki " ( WIOŚ, PIOŚ)to mi sa znane
                  doskonale i wiem jakie maja wyposażenie i wiem tez że moga badac akurat
                  wydobywający sie tu i teraz dym...ale o jakims badaniu ,,osadu" to pierwszy raz
                  słysze, masz na myśli cos innego niz sadza?
                  • smalltownboy Re: Legalne oprogramowania 16.10.09, 22:09
                    W Krakowie była taka akcja, że Straż Pożarna pomagała ustalić. Oni mają
                    specjalistyczne urządzenia.
                    Pytasz o szczegółowe sprawy techniczne. Jeśli ktoś jest uciążliwy dla sąsiadów i
                    okolicy to i dym można zbadać, nawet w nocy.
                    Truć bezkarnie nie można i akurat z tym się zgadzam. Jeśli ktoś dostanie karę
                    5000zł to mu się odechce "oszczędzać".
                    • borsuk-ja Re: Legalne oprogramowania 17.10.09, 15:27
                      Słuchajcie , a ile grozi za ewentualne znalezienie pirackiego softu ?
                      • smalltownboy Re: Legalne oprogramowania 17.10.09, 15:38
                        Oficjalnie do 2 lat, ale praktycznie kończy się na kilkuset złotowej grzywnie
                        lub umorzeniu ze względu na znikomą szkodliwość czynu.

• borsuk-ja Re: Legalne oprogramowania 18.10.09, 16:50
                          No to w sumie nie jest tak zle jak to wyglada,ale zawsze masz juz
                          wpis do akt,wiec taki czysty juz nie bedziesz....
                          • smalltownboy Re: Legalne oprogramowania 18.10.09, 19:25
                            Tak jak mówiłem wcześniej. Nikt nie przyjdzie i skontroluje czy masz pirackie
                            programy czy nie. Jeśli będziesz publicznie udostępniał duże ilości muzyki,
                            filmów, gier lub oszukasz kogoś na allegro czy będziesz gromadził treści
                            pedofilskie, to wtedy zostaniesz namierzony w sprawie głównej i przy
                            okazji
                            dostaniesz karę za pirackie programy.
                            • Gość: ewa Re: Legalne oprogramowania IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.10.09, 20:22
                              jeżeli cierpią na brak zajęcia to może by szukali pracy bezrobotnym bo jak się
                              okazuje firmy które ogłaszają się w biurze pracy zatrudniają ludzi na czarno nie
                              mają zamiaru podpisywać umów.ięcej korzyści by to przyniosło niż nielegalne
                              oprogramowanie.
                              • borsuk-ja Re: Legalne oprogramowania 19.10.09, 12:53
                                Jasne Ewa, wszystko tylko nie to w naszym kochanym kraju, jak widac
                                niestety wola wpadac cwaniaki do domu i rabowac ...
                                czego tu sie wiecej spodziewac.
                                • Gość: ja Re: Legalne oprogramowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 12:59
                                  jak to rabować? przecież nie mogą ci zabrać czegoś co do ciebie nie należy...
                                  • borsuk-ja Re: Legalne oprogramowania 20.10.09, 12:58
                                    Tez mi sie tak wydawalo ,ale to wszystko jest jednak bardziej
                                    okrutniejsze niz sie moze wydawac.
                                    • borsuk-ja Re: Legalne oprogramowania 01.11.09, 20:12
                                      A dla tych ,którzy nie wierza w to co sie wydarzyło ,warto zobaczyc
                                      ten filmik
                                      www.youtube.com/watch?v=gvpCp0vLtDk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka