Gość: M IP: *.ostdsl.pl 21.12.09, 09:43 Proszę o podanie namiarów na stok, na którym można się nauczyć jeździć. Wiem że przy każdym jest szkółka narciarska ale chodzi mi o stok (do nauki) bardzo łagodny taki dla dziecka, które ma problemy ruchowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janek Re: Do narciarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 09:55 Rozumiem że chodzi o stok na podkarpaciu? Skoro łagodny to polecam Magure z jej naprawdę długą i płaską nartostradą, ewentualnie Karlików. 1200m i w miarę płasko.Moim zdaniem to doskonałe miejsca do stawiania pierwszych kroków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mugol Przemyśl i Strzyżów ?? IP: 84.38.160.* 21.12.09, 10:22 Do stawiania pierwszych kroków, nauki, zabawy bardzo nadaje się stok w Przemyślu. Cały jest tak łatwy, wolny, płaski że dzieciaka można tam z powodzeniem uczyć jeździć. Jest i trochę zabawy z owymi krzesełkami - to też atrakcja dla dzieciaka. No i łatwy dojazd samochodem, parkowanie itd Oczywiście narciarzom z jakimi taki wymaganiami odradzam - bo wieje tam nudą i łatwizną. Ale wyjazd rodzinny, z nauką jazdy - co by dzieciaka zachęcić i nie zrazić - jak najbardziej. No i Strzyżów - gorąco namawiam - tzw oślich łączek z obsługą instruktorska jest kilka, łatwy dojazd, możliwość i jazdy i spacerów. A więc Przemyśl i Strzyżów - z akcentem na to drugie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donk Re: Do narciarzy IP: 212.244.73.* 22.12.09, 13:46 magura jest nieczynna , do tego to wcale nie jest lagodny stok, tak samo jak i strzyzow (chyba ze krociutenkie gorki do nauki). w przemyslu nie bylem. nie wypisujcie glupot. a stok , ktory Ci polecam to gogolow, okolo 500m i lagodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek skąd chcesz dojechać na ten stok IP: 195.85.196.* 22.12.09, 13:50 miejsc jest wiele na początek instruktor oswaja dziecko z górką nartami itp. nie jest ważne jaki jest stok lekcja trwa tylko godzinę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: skąd chcesz dojechać na ten stok IP: *.ostnet.pl 22.12.09, 16:28 Chce dojechać z Rzeszowa. Obecnie jeździmy do Gogołowa i jest spoko ale chciałam się dowiedzieć gdzie jest jeszcze bardzo podobny stok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelp Re: Do narciarzy IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.09, 08:18 Polecałbym stok KIczera Puławy koło Rymanowa. Ja w tamtym roku uczyłem się tam jeździć. Bardzo dobre warunki tzw. "ośla łączka" jest oddalnoa od właściwych tras zjazdowych także ryzyko , że ktoś wjedzie na ciebie nie istnieje. Jest mały wyciąg, spokój i instruktorzy oki. Najlepiej namiary do instruktorów znalezć na stronie www, wcześniej sobie zadzwonić i się umówić. Skoorzysłatem tylko raz przez godzinkę z instruktora i wytłumaczył mi wszystko. W tamtym roku godzina kosztowała 50 zł. Ala po godzince, kontem oka spoglądał na mnie i poprawiał moją technikę. Polecam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś