Dodaj do ulubionych

dobra restauracja w rzeszowie

IP: *.rzeszow.mm.pl 17.03.10, 18:21
być może temat poruszano ale wszystko się zmienia więc podajcie
wasze propozycje na dobra restauracje, knajpe w rzeszowie. Moja
definicja dobrej to: Kameralnie urzadzona, sala dla niepalacych,
mila i profesjonalna obsługa, fajna nastrojowa muza, otwarta duzej
niz 22 :-)

z góry dzięki,
Obserwuj wątek
    • Gość: Tom Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.xdsl.centertel.pl 17.03.10, 18:55
      Jedzenie nieważne?
    • Gość: autor Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 17.03.10, 20:59
      mcdonald's
    • Gość: Ewa Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 22:15
      generalnie z gastronomia jest u nas kiepskawo, ja dzisiaj z uwagi na
      brak czasu i brak rodziny w domu-:) postanowiłam nic nie pichcic
      tylko zjeśc cos na miescie i przejechałam całe miasto od Rejtana
      gdzie nie znalazłam polecanej Cafe Bazylia, poprzez Galerie
      Graffica, gdzie zmuszona byłam wstapic do sklepu i jak weszłam na
      góre i zobaczyłam Sfinksa to mi sie jeśc odechciało, do Toscany na
      Dukielskiej gdzie zobaczyłam takie pustki, ze po prostu wyszłam.
      Wróciłam do domu i upichciłam na szybko zupe cebulową. Pod Frida nie
      było gdzie zaparkowac a na karkówke z Gościńca nie miałam ochoty tym
      razem...
      Prosze napiszcie gdzie jest Cafe Bazylia, bo przejeżdzając nie
      znalam a na wedrówki po rejtana nie mam czasu ani ochoty...
      • Gość: roco Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 20.03.10, 07:23
        Z Rejtana ( jadąc powiedzmy od Plazy i MM ) skręcasz w prawo w taką
        mała uliczkę ( Krzyżanowskiego ? ) zaraz za blaszanym pawilonem w
        którym jest Carefur, Frac i jakiś bank. Przejedziesz z 10
        metrów i po lewej masz takie niskie budyneczki handlowe - Bazylia to
        bodaj drugi lub trzeci ten pawilonik wchodząc do niej od strony
        wieżowca ! Od Rejtana jej nie zobaczysz ! O jedzeniu sie nie
        wypowiadam, bo tam nie konsumowałem ;) ale często tamtędy przechodzę
        do Almy :)
    • Gość: zyz Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 22:21
      W rynku rzeszowskim masz 4 budki z kebabem i zapiekanki, to jest poziom
      rzeszowskich restauracji.
      • Gość: nut Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.10, 22:33
        Cafe Bazylia jest bardziej od strony Krzyżanowskiego. Musisz
        zaparkować przy Carrefour'ze. Bazylia jest naprzeciwko CARPATIA
        BIZNES PARK (Krzyżanowskiego).
        • Gość: Ewa Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 22:36
          dzieki-:) ja jechałam po Rejtana i szukałam miedzy Fracem a
          ksiegarnia językową
          • Gość: asc Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: 109.243.147.* 17.03.10, 22:46
            W Bazylii smacznie, ale ciężko wysiedzieć tam dłużej niż pół godziny. Jeżeli
            wychodzę z jakiejkolwiek jadłodajni i czuję na sobie nawet 3 godziny później
            zapach smażeliny, odechciewa mi się odwiedzać kolejnym razem takie miejsce.
            Bazylia tak, ale wyłącznie w wiosennej wersji z parasolkami.
            • Gość: Ewa Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 22:53
              Akurat byłam w tamtych rejonach i chciałam spróbowac ale nie
              znalazłam. Generalnie sporo ludzi min. tutaj na forum ja chwali.
              Podobnie było z Frida, nie byłam tam jeszcze i chciałam spróbowac
              ale niestety nie miałam czasu szukac parkingu. Moze wybierzemy sie
              tam kiedys późniejsza pora wtedy łatwiej o parking w tamtych
              rejonach. Ja byłam ok.15 a wtedy jest koszmar..
              • Gość: anna Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 17.03.10, 23:45
                Ja pamiętam Cafe Bazylia, ale z Lisa Kuli- Dąbrowskiego(teraz przejęte te lokale
                przez adwokatów). Ciekawe czy to samo:)
                Od kiedy gotowanie stało się jedną z moich pasji, stałam się wybredna.
                Wiele restauracji w Rzeszowie jest klimatycznych, nastrojowych, sympatycznych ,
                ale jedzenie takie sobie.
                • Gość: Z Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 23:52
                  Fantastyczne hobby, a mi się nie chce robić kolacji ;-)
                  • Gość: anna Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 19.03.10, 15:06
                    Tak, hobby łączące przyjemne z koniecznym(jeść musimy, a ja uważam,ze jedzenie
                    to przyjemność). Pamiętam, że parę lat temu byłam bardzo zapracowana i
                    największym odpoczynkiem dla mnie było wieczorne pichcenie.
                    Ludzie dziwią się kiedy dowiadują się o tym jednym z hobby(ale nie jedynym). Nie
                    wiem dlaczego: może brzmi to niepoważnie? może nie wyglądam , bo jestem szczupła?
                    • Gość: Z Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 18:15
                      Właśnie na tym polega sztuka.
                      Dobrze zjeść, to nie znaczy dużo zjeść.

Skoro gotowanie sprawie Ci przyjemność, to chętnie dam Ci trochę
                      radości i pozwolę zaprosić się na konsumpcję ;-)

• Gość: Megi Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: 89.230.91.* 19.03.10, 23:15
              Dokładnie, też lubie Bazylie ale nigdy w środku. Z dobrych
              jadłodajni polecam Kryjówkę na Mickiewicza
    • Gość: gilu Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 18.03.10, 07:12
      czyli jak widać bez szaleństw z tymi knajpami.
    • aimm Re: dobra restauracja w rzeszowie 18.03.10, 21:55
      Ja lubię Bohemę...
      A fajne jedzonko, ale w miejscu o zupełnie innym stylu jest w Gościńcu...:)
    • Gość: .. Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 10:01
      JACK'S chodza plotki ze zmienili olej we frytkownicy
      • Gość: Smakosz Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.10, 18:57
        Pan "dwukropek" nie w temacie.W Jacksie są procedury i olej zmieniany jest
        regularnie.Czy się personelowi chce czy nie chce.
    • Gość: gość Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: 83.238.139.* 19.03.10, 15:36
      Cafe bazylia - nie polecałbym, jedzenie jest wyjątkowo nudne, na jeden smak, nie zawsze dobry, dodatkowo fatalna kawa,
      na niecodzień - ambasador (mają również niezłe sushi), dworek, czasami gramofon - gdy kucharz ma dobry dzień, grand hotel - niezły lunch (dość tani 20 zł na osobę)
      na codzień - bolero się popsuło (szczególnie pierogi ruskie), bardzo poprawiła się kryjówka (choć może zależy to od dnia), niezła jest pizza w galicji (chyba grecka z serem feta), huculska mnie odstrasza, dobrej chinszczyzny nie ma, odwagi mi brakuje by poszukać herbaty w kebab barach (ciekaw jestem czy jest w Rzeszowie i gdzie?), kiedyś pod teatrem było ok, teraz bardzo przeciętnie (kulinarnie)
      czekam na opinie innych o innych lokalach:)
      • Gość: a. Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.19.165.23.osk.enformatic.pl 19.03.10, 16:13
        wd mnie dobra chińszczyzna jest w sajgonie na sobieskiego, smacznie i tanio.
        • Gość: Tom Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.xdsl.centertel.pl 19.03.10, 16:22
          Sajgon to rzeczywiście sajgon - na zimne (ok 35C) jedzenie trzeba czekać ok. godziny
          • Gość: a. Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.19.165.23.osk.enformatic.pl 20.03.10, 09:12
            no popatrz, do mnie jakoś zawsze dociera ciepłe bez względu na to w jakie miejsce zamawiam.
      • Gość: anna Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 19.03.10, 16:33
        W tych nie na co dzień(Dworek ,Ambasador) zamawiam tylko dania z ryb, których
        nie mogę kupić(np. sandacz). Ambasador ,a raczej Wiedeńska ma dobre ciasta i
        desery, ale ja słodkości nie lubię.
        Z tych na co dzień nie korzystam już od jakiegoś czasu. Chętnie przekąsiłabym
        jakaś sałatkę w trakcie zakupów, ale jeśli nie byłyby to jakieś farfocle
        pływające w majonezie lub oleju.
    • Gość: damianek Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 19:54
      polecam pub grotesque w okolicach rynku właściciele dają z siebie wszystko żeby
      wyjść z tamtąt zadowolonym, bardzo miła obsługa.
      • lhasa Vinci na Matejki 20.03.10, 12:53
        Kolega wyzej chyba zartuje z Grotesque?!
        To jedna z wiekszych mordowni w miescie, zamowilam kiedys wino grzane i dostalam
        goraca szklanke a samo wino bylo zime, nie ma to jak na chybcika podgrzewac w
        mikrofali:(

A co do restauracji to nikt nie wspominal o Vinci na Matejki- podobno swietne
        jedzenie, pamietam ze w zeszlym roku byla nagrodzona przez Newsweeka, ja
        wybieram sie tam juz od dluzszego czasu, postaram sie to zrobic jak najszybciej.
        Ponadto w miare dobre jak na Rzeszow jedzenie podaja juz we wspomnianych tu
        Bazylii, Goscincu, dobra lazanie jadlam w La Suevie -taki wloski szybki bar kolo
        kina Zorzy.
        Rowniez w Grzesznikach maja kilka fajnych pozycji, w kazdym razie mi bardzo
        smakuja tam zupy i nalesniki po afrykansku. Warto tez wybrac sie do Kyoto a
        sushi, na razie sie staraja pozyskac klientow i calkiem smacznie im to wychodzi.
        A z typowo domowych dan polecam stolowke szkoly gastronomicznej na Kopernika,
        niestety tak jak ktos pisal Bolero i moim zdaniem tez Kryjowka calkiem sie
        popsuly. I jeszcze ostrzezenie przed siecia niby domowego jedzenia czyli Bar
        Domowy, jest ich co najmniej kilka w miescie(na Dabrowskiego na Krakowskiej,na
        Hetmanskiej...), maja takie zolte logo z czerwonym napisem. Podawane przez nich
        dania smakuja jak papier, zadnego smaku, niezaleznie czy to jest rosol czy
        pierogi, po prostu katastrofa. Co z tego,ze jest tanio jak te bryje ledwo co
        przechodza przez gardlo...fuj:(
        • Gość: anna Re: Vinci na Matejki IP: *.rzeszow.mm.pl 20.03.10, 13:42
          W da Vinci byłam kilka lat temu zimą. Sos pomidorowy był za kwaśny, niedobrze
          przyrządzone bakłażany, okropne pomidory. Miejsce ładne jak zresztą większosć
          rzeszowskich restauracji, ale jedzenie w stosunku do ceny mówiąc delikatnie
          takie sobie. Siła włoskiej kuchni polega na sezonowości, prostocie, która wymaga
          doskonałej jakości składników. Jeśli restaurator nie ma możliwości kupienia
          dobrych pomidorów zimą to powinien wprowadzić więcej zimowych dań. Podkreślam,że
          było to kilka lat temu zimą. Mogło się wiele zmienić.
        • Gość: aśka Re: Vinci na Matejki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 13:46
          ba kolega, żartuje bo To chyba kolega żartuje, bo ja pracowałam w grotesce i
          wino grzane robiliśmy na kuchence indukcyjnej w garnku, ale jak ktoś jest
          pacanem i rzeszowskim "smakoszem" to już inna sprawa!
          • lhasa Re: Vinci na Matejki 20.03.10, 14:00
            Po pierwsze nie kolega, a kolezanka, no ale zeby to wywnioskowac trzeba byloby
            przeczytac uwaznie moj post...I daruj sobie wycieczki osobiste i rzucanie
            wyzwiskami, zreszta i tak nie jestes w stanie mnie obrazic wiec prozny twoj
            wysilek ....

Po drugie, byc moze to wino robiliscie na kuchence, nie wiem kiedy tam
            pracowalas, moze pozniej a moze wczesniej niz ja odwiedzilam ten przybytek? Bo
            wtedy kiedy ja tam bylam grzane wino dostalam zimne, a szklanka byla tak
            goraca,ze mozna bylo sie oparzyc, co jednoznacznie wskazuje na podgrzewanie w
            mikrofali. I nic tego nie zmieni, mozesz pisac tu co chcesz, byc moze nawet
            jakosc obslugi w grotesce sie poprawila, napoi i jedzenia rowniez, ale to zmieni
            faktu,ze mi sie tam nie podobalo i dostalam syfskie wino!
            Dla porownania powiem,ze w takim Jameson Pubie obok poczty na Moniuszki mieli
            rewelacyjne piwo grzane z miodem i choc sama knajpa byla zblizona klimatem do
            Groteski czyli jak dla mnie nic specjalnego, chodzilam tam regularnie na
            studiach na tego grzanca bo nigdzie tak pysznego nie pilam.

• Gość: aśka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 14:22
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: Ewa Re: Vinci na Matejki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 14:26
                wiesz mam nieodparte wrażenie, że swoim postem nie przysporzysz
                Grotesce klientów, moim zdaniem po to jest forum,zeby kazdy mógł
                wyrazic swoja opinie, niekoniecznie narazając sie na bluzgi
                dyskutantów. Lhasa wyraziła swoja opinie i chwała jej za to, ty
                zamiast polemizowac merytorycznie poszłas w bluzgi..
                • Gość: anna Re: Vinci na Matejki IP: *.rzeszow.mm.pl 20.03.10, 14:32
                  Takie wpisy zdarzają się na każdym forum, ale na litość tu jest aż 2 opiekunów i
                  takie wpisy sobie w wątkach tkwią i nikt ich nie usuwa(ja wiem,że opiekunowie
                  nie siedzą 24 godziny i nie chodzi o ten konkretny wpis, ale o masę innych w tym
                  stylu, które są od tygodni i miesięcy)
              • lhasa Re: Vinci na Matejki 20.03.10, 14:33

Liczylam,ze napiszesz cos wiecej na obrone Groteski, ale skoro weszlas tu tylko
                po to aby pluc zolcia to szkoda czasu, nie sadzisz?
                OK, moge byc dla ciebie kretynka, mozesz mnie tak nazwac skoro lepiej sie
                poczujesz, naprawde mi to nie ubliza. Radze ci znalezc inne ujscia swej
                frustracji i agresji, bedzie ci lzej w zyciu bo ze strasznie sie ze soba meczyc
                widac od razu.

• Gość: xyz Re: Vinci na Matejki IP: *.rzeszow.vectranet.pl 24.03.10, 21:42
          Człowiek pytał o ciekawe miejsce w Rzeszowie a wy mu wypisujecie od
          restauracji domowej po ambasadora. Troche przeskok za duży.Jakaś
          Pani wspomniała o daVinci i porównała go z barem domowym. Świetne
          porównanie !;D Aha i Grotesque jest ciekawym miejscem. Droga
          Smakoszko albo porównuj fast foody z nalesnikami albo restauracje ze
          świecami.
          • lhasa Re: Vinci na Matejki 27.03.10, 19:11
            Nie wiem o co ci dokladnie chodzi, o to ze nie moge w jednym poscie napisac o Da
            Vinci i barach domowych? Nie porownalam jednego z drugim. Po prostu najpierw
            napisalam o Da Vinci a pozniej o barze domowym. I co zlego,ze forumowicze
            wypisuja bardzo rozne restauracje?Kazdy mial mile czy zle werazenia w roznych
            miejscach, jeden w lepszym, drugi w gorszym lokalu i warto o tym pisac tu na forum.
            A to,ze ktos nie byl zadowolony z jedzenia w Da Vinci, chyba forumowiczka Anna o
            ile pamietam, to ma do tego pelne prawo, zwlaszcza ze w moim przekonaniu Anna
            jest osoba, ktora zna sie na kuchni dosc dobrze i skoro pisze ze w zupie
            serwowanej za kilkadziesiat zlotych wyczula glutaminiam sodu to ja jej wierze i
            mam prawo porownac wtedy Da Vinci ze zwyklymi podrzednymi barami.

W ogole ludzie potraficie zrobic gnój w zwyklym watku o restauracjach:(Wystarczy
            przeczytac niekotre posty. Czy naprawde zwykla, nie musi byc nawet miła, ale
            chociaz pozbawiona chamstwa, rozmowa to dla was az taki wyczyn?
            • Gość: anna Re: Vinci na Matejki IP: *.rzeszow.mm.pl 27.03.10, 21:52
              Małe sprostowanie: w da Vinci kilka lat temu zimą nie jadłam zupy tylko danie z
              sosem pomidorowym i bakłażanami i było beznadziejne. Zupy, w których wyczułam
              kostkę zdarzyły mi się w innych lokalach z zadęciem więc ich nie zamawiam. W
              tych niby lepszych lokalach zamawiam teraz wyłącznie niedostępne/trudnodostępne
              ryby.
          • Gość: anna Re: Vinci na Matejki IP: *.rzeszow.mm.pl 28.03.10, 14:11
            Ale takie "przeskoki" są w większości przewodników kulinarnych. Oprócz
            eleganckich restauracji poleca się tam np. kiełbaski z rożna. Np. te z
            Grzegórzeckiej w Krakowie stały się kultowe i opisywane w przewodnikach
            kulinarnych. A to tylko buła i kiełbasa. Z tym ,że opiekana prawdziwym drewnem.
            Ciekawe czy sława zaszkodziła i jak smakują teraz?
            Co do eleganckich restauracji to nie wpada się tam na 15 minut i jeśli
            niecierpliwimy się,że szybko nie podają nam dania to pomyliliśmy lokale( Nie bez
            przyczyny oferuje się przystawkę na początek, która jest błyskawiczna do
            przyrządzenia w oczekiwaniu na danie główne). Ale z drugiej strony mamy prawo
            oczekiwać świeżych dań i nie podpierania się kostkami i poprawiaczami smaku za
            te wysokie ceny. W dobrych restauracjach lista dań jest mała i zmieniana sezonowo.
    • Gość: greghor Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 15:09
      Dla Was wszystkich sceptyków napiszę dowcip:
      Dwa robaki rozmawiają z sobą.
      "Tato czy dobrze się mieszka w jabłuszku? Dobrze synku! A w pomarańczy? Dobrze
      synku! To dlaczego my mieszkamy w gó...nie? Synku jest takie ważne słowo. OJCZYZNA!
      • Gość: anna Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 20.03.10, 16:12
        Ale dobrych restauracji ze świecą szukać nie tylko w Rzeszowie, ale i w Polsce.
        Te drogie mają ceny niewspółmierne do jakości jedzenia tam podawanego. Większosć
        ludzi chodzi tam raczej ze względów towarzyskich i zwraca większą uwagę na
        wystrój wnętrza, nazwy potraw mniej wymagając od kucharza. Naprawdę w tych
        droższych lokalach można wymagać ciut więcej niż w jadłodajniach. No i podawanie
        za kilkadziesiąt złotych zupy, w której czuć glutaminian i poprawiacze
        smaku(vide: była ugotowana na kostce zamiast na wywarze) to lekkie przegięcie w
        tych drogich restauracjach.
    • Gość: Ewa Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 16:20
      z tego co pamiętam to juz którys z watków na ten temat, sego czasu
      był podobny na forum i głównie polecano restauracje tak ...ze 100 km
      od Rzeszowa-:)
      • Gość: Ors Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 16:42
        Bo restauracje w Rzeszowie opierają się głównie na kebabach, w samym rynku masz
        ich 4 a już powstają następne! Proponuję zmienić nazwę Rynek na Targowa! Tak np.
        w Krakowie Prezydent zakazał sprzedaży kebabów w Rynku, aby nie psuć wizerunku
        miasta i żeby nie brudzić płyty rynku!(sosy, resztki żarcia itp.) U nas widać
        jest wolna amerykanka!
        • Gość: Ewa Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 16:46
          kiedys były zapiekanki teraz kebaby, jest rynek jest kebabownia-:)
        • Gość: anna Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 20.03.10, 16:55
          Tylko,że te kebaby mają niewiele wspólnego z oryginałem.
          W wielu włoskich miastach jest zakaz sprzedaży w historycznym centrum kebabów,
          bo to nie pasuje do wizerunku (ale lody można, a nawet trzeba). Jak widać Kraków
          naśladuje renesansowe włoskie miasta.
      • Gość: anna Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 20.03.10, 16:50
        O wiele prościej zrobić w domu, choć ja lubię czasem pójść do restauracji na coś
        piekielnie pracochłonnego lub na coś co ciężko mi kupić. I odrobinę wkurza mnie
        kiedy wyczuje poprawiacze smaku w daniu za niebotyczną cenę.
        Co do jadłodajni na co dzień trudno wymagać cudów, bo to co preferują Polacy
        jest dość czasochłonne więc w tego typu przybytkach jest odgrzewane.
        • Gość: Ewa Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 17:00
          Przyznam szczerze, ze dla mnie nie ma rzeczy pracochłonnych, których
          bym nie zrobiła, lubie gotowac i to bardzo. Zdarza sie, ze
          chciałabym zwyczajnie od garów odpocząc lub mam najnormalniej w
          swiecie tzw. "lenia' wtedy chetnie skorzystałabym ze sredniej klasy
          knajpki z dobrym jedzeniem,a o to w Rzeszowie ciężko. No bo ile razy
          mozna chodzic na karkówke z grilla go Gościńca??
          • Gość: Janka Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 17:12
            Masz Ewo racje! sama też lubię gotować, ale czasami po pracy mam już wszystkiego
            dość i chciałabym pójść coś zjeść ze smakiem i w rozsądnej cenie, niestety brak
            jest takich miejsc w Rzeszowie
          • Gość: anna Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 20.03.10, 17:15
            Tego brakuje. Takich knajpek, które serwowałyby świeże, proste
            jedzenie niekoniecznie w lokalu z zadęciem. Tego naprawdę można pozazdrościć
            Włochom i Francuzom więc niedziwne, że lubią jeść poza domem posiłek w środku
            dnia. U nas są: lokale z zadęciem i fast foody.
            Co do mnie to gary stanowią odpoczynek, ale wyjście do restauracji utwierdza
            mnie w nieskromnym przekonaniu, że hobby kulinarne sporo mi dało.
    • Gość: Ewa Green Way..??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 17:40
      na Grunwaldzkiej podobno toto otworzyli-:) był ktoś. Z tego co wiem
      to jest taki wegetariański MDonald.. w sensie sieciówka -:))
      • Gość: anna Re: Green Way..??? IP: *.rzeszow.mm.pl 20.03.10, 17:47
        Byłam w Green way Krakowie i jadłam falafel czyli kotleciki z ciecierzycy.
        Trochę za mdłe te smaki dla mnie. Ja falafel podaję w wersji fusion czy z ostrym
        ajvarem.
        • Gość: Ewa Re: Green Way..??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 17:50
          Ciekawe jak to wygląda w Rzeszowie, chyba zagladne .
          • Gość: Lidia Re: Green Way..??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 17:58
            Byłam wczoraj na obiedzie w grotesce, miło mnie zaskoczyli, że wprowadzili do
            menu dania wegetariańskie, wzięłam kotleciki jajeczne z pieczarkami , muszę
            stwierdzić, że bardzo mi smakowały! Nie wiem jak inne dania bo raczej nie jadam
            mięsa.
          • Gość: anna Re: Green Way..??? IP: *.rzeszow.mm.pl 20.03.10, 17:58
            Niektóre dania wegetariańskie są piekielnie pracochłonne. Takie kotleciki z soi,
            ciecierzycy zrobione od podstaw to 2 dni. No może niecałe, bo przecież nie
            trzeba się przyglądać jak zalane pęcznieją:) Smak falafela jedzonego w Krakowie
            w Green way był gorszy niż domowy. Pewnie ciecierzycę z puszki dają.
            • Gość: a. Re: Green Way..??? IP: *.19.165.23.osk.enformatic.pl 20.03.10, 20:02
              w green way'u polecam aromatyczne pierożki, pycha.
              • Gość: Tom W Rzeszowie naprawdę trudno o dobrą restaurację IP: *.xdsl.centertel.pl 20.03.10, 20:33
                zwykle po max drugiej wizycie obiecuję sobie że nigdy nie wrócę do danego
                lokalu... bo albo zamiast mięsa padlina, albo spalenizna, albo zimne, albo pięć
                razy odgrzewane, albo przesolone, albo surowe (nieugotowane, nieupieczone,
                niewysmażone), albo trzeba czekać godzinę.
                Na pocieszenie dodam że w większości miast (Wrocław, Kraków, Wa-wa, Łódź, itd.)
                jest tak samo. Najlepsze knajpy są poza miastami - znak rozpoznawczy - dużo
                samochodów pod knajpą (dotyczy również zagranicy). Dużo tirów pod knajpą znaczy
                - dobrze i tanio.
    • Gość: gosc Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: 89.230.85.* 24.03.10, 20:32
      ostatnio odwiedziłem meksykańską resturacyjkę na Zygmuntowskiej,
      było bardzo miło (sala dlapalących i niepalących), fajna muzyka,
      jedzenie przeciętnę. Mam jednak sentyment do kuchni meksykańskiej i
      mimo pierwszej kulinarnej porażki, poszliśmy tam raz jeszcze i albo
      inny kucharz miał zmianę, albo miał dobry dzień. Było naprawdę
      nieźle. Obsługa bardzo miła - choć całkowicie niedoinformowana:),
      ale w sumie urocza. Warto spróbować, choć minusem jest brak
      sensownych deserów, ale i tak miła odmiana.
      Z kolei resturacji (?) Bratanki nie polecam. Fajne miejsce,kuchnia
      słaba, obsługa kiepska i niemiła.
      • Gość: Ewa Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 22:19
        Hmmm sama sie do Fridy wybieram, jak już będę po to opisze wrażenia-
        :))
    • Gość: gilu Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 25.03.10, 07:01
      widzę że dobrze wam się rozmawia :-) ja ostatnio z moimi
      dziewczynami jeździmy na obiadki do MAGYAR'a jakieś 20 km w stronę
      Ustrzyk. Fajna knajpka, łatwo zaparkować i dobre węgierskie (ale nie
      tylko)jedzenie. Czas oczekiwania dobry, obsługa miła i ceny też są w
      normie. Polecam.
      • Gość: Ewa Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 07:29
        Ja Magyara omijam szerokim łukiem. Dobry to on był zaraz po
        otwarciu, teraz niestety zszedł na psy i to bardzo. Szczególnie
        narazili mi sie jedzeniem na zamknietym spotkaniu, które
        organizowałam dwa lata temu. Wszystko było duzo wcześniej zamówione
        a oni nie mogli sie biedaki "wyrobic" goscie siedzieli i czekali
        glodni. Gośc który przyjechał nieco później (inni jedli drugie
        danie) nie mógł sie doczekac zupy.Samo jedzenie fatalne wielkie
        michy czegoś "zupopodobnego" i maleńkie porcje drugiego dania
        (normalnie wstyd mi było) Ich jakoby "specjalnośc" szarlotka na
        gorąco z lodami to kompletna pomyłka, maleńki kawałek zakalca z
        jabłkami odgrzany w mikrofalówce i podany z najpodlejszymi lodami
        waniliowymi brrrr. Do tego należy dodac fatalna obsługę, dania
        podawali tak jakby je po kilka porcji musieli "wyszarpywac" z
        kuchni... Częśc osób miała podane, częśc patrzyła innym w
        talerze... i tak od zupy po deser. Jednym słowem koszmar, byłam
        tam wtedy po raz ostatni i więcej moja noga tam nie postanie. Zeby
        nie było, ze przyoszczędziłam-:) Za obiad dla 25 osób składający
        się z z zupy, drugiego dania, owej nieszczesnej szarlotki kawy,
        herbaty do wyboru i lampki wina (ok. 12 kielszków bo byli wsród nas
        kierowcy i niepełnoletni) zapłaciłam ok.1700 złotych
      • Gość: Ewa Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 07:35
        przepraszam ale oczom nie wierzę...w swoim pierwszym poście
        napisałeś..
        być może temat poruszano ale wszystko się zmienia więc podajcie
        wasze propozycje na dobra restauracje, knajpe w rzeszowie. Moja
        definicja dobrej to: Kameralnie urzadzona, sala dla niepalacych
        ,
        mila i profesjonalna obsługa, [b]fajna nastrojowa muza,
        otwarta duzej[/b]
        niz 22 :-)

a teraz "polecasz" Magyar... (obsługe celowo pomiam bo to sprawa
        zmienna) ale pozostałe warunki knajpa spełnia albo nie, które z nich
        Magyar spełnia???
        • Gość: gilu Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 27.03.10, 17:59
          według mnie jedzenie szczególnie bogracz jest okay - bywałem swego
          czasu na węgrzech i nie maja się czego wstydzic. Nie wiem jakie
          masz "podniebienie" ale chyba wysokie :-) Co do obsługi ja jestem
          zadowolony, a może poprostu Ewa masz pecha? lub wiesz akcja
          reakcja.... :-)
          pozdrawiam i polecem
    • Gość: to nie miasto Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 28.03.10, 19:43
      nie ma tu takiej
    • Gość: andrzej Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 28.03.10, 21:17
      byłem ostatnio u grzeszników i polecam wątróbkę i tortelinii :-)
      muzyczka całkiem sobie a i panie z obsługi też. Chciałem się napić
      monaco a że nie mieli w ofercie to grzecznie zapytali jak sie robi i
      podali :-) nawet grenadina się znalazła. Polecam. Ceny też okay.
      Jedyny minus to nie ma osobnej sali dla niepalących.
      • Gość: adas Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.19.165.48.osk.enformatic.pl 03.04.10, 12:51
        Z tego co byłem ostatnio to jest sala na środku, jedzenie bardzo dobre jak na
        cenę, kupiłem wino i nawet kelnerka mi otworzyła przy stoliczku co mnie
        pozytywnie zaskoczyło
        • Gość: Z Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 13:32
          Pozytywnie zaskoczyło?
          Można inaczej?
          Nigdzie nie spotkałem się z inny sposobem podania wina.
          • Gość: adas Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.19.165.48.osk.enformatic.pl 04.04.10, 14:37
            zawsze dostaje nalaną lampke wina przy barze albo tam gdzie nie widzę, a jak
            kupuje wino całe to nie zdarzyło mi sie zeby ktos przy mnie otwierał, także to
            mnie zaskoczyło :) Pozdrawiam
          • Gość: anna Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 05.04.10, 18:31
            Przy zakupie całej butelki otwarcie przy kliencie powinno być normą.
            Niestety nie żyjemy w kręgu kultury winiarskiej, a raczej wódczano- piwnej i
            kiedy idziemy do knajpki ze znajomymi, którzy wina do posiłku nie lubią (albo
            chcą jakieś słodkie) to zamówienie kieliszka lub dwóch jest ryzykowne. Po prostu
            nie ma tradycji picia wina do posiłku i możemy trafić na skwaśniałe.
    • Gość: irmina Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 13:23
      A wypowiadają się tu niektórzy, a ja miałam wczoraj gości z Hiszpanii i naprawdę
      Rzeszów to pustynia jeżeli chodzi o pierwszy dzień świąt - wszystko pozamykane -
      przez przypadek trafiliśmy do Grotesque, miłe zaskoczenie, kuchnia czynna.
      Krótko. Dobrze, dużo i tanio! Nie jestem jakąś smakoszką, ale jak moi goście
      byli "w niebo wzięci" to przynajmniej nie miałam czego się wstydzić! (nie jestem
      katoliczką)
    • maxiqueen Re: dobra restauracja w rzeszowie 27.11.17, 00:26
      Wieczory, szczególnie te zimowe polecam spędzać na Batorego. W jednej z pizzeri (maxpizza) podają świetne (jak się domyślacie) pizze/y. Do tego lokal jest ładnie urządzony (nawet przytulnie), obsługa jest w porządku. Można spokojnie siedzieć do 23.
    • marekked Re: dobra restauracja w rzeszowie 06.12.17, 14:49
      Z pizzeri to polecam Dominium w galerii Rzeszów - świetne pizze na tradycyjnym cieście, a z restauracji strikte to Sphinx - sieciówka, ale mają dobre jedzenie.
    • mateuszmatkowiak Re: dobra restauracja w rzeszowie 21.12.17, 14:35
      Zgadzam się, na Batorego (maxi) serwują bardzo dobrą pizzę. Szczególnie lubię tę z części premium - składniki na wysokim poziomie, świeże i smaczne. Lokal równie miły, można spędzić czas ze znajomymi.
    • forumrz Re: dobra restauracja w rzeszowie 31.12.17, 14:14
      Jeszcze można zerknąć tutaj gdzie Dobrze i tanio zjeść w Rzeszowie
    • leszekmarc Re: dobra restauracja w rzeszowie 18.01.18, 16:07
      A Maxipizza? Generalnie dosyć centralnie położona pizzeria, łatwo dojechać. Smaczna pizza, cenowo super wychodzi, nie wiem jak dokładnie z otwarciem, ale może da się jakoś umówić jeśli próbujesz zorganizować jakieś party?
    • magdabum Re: dobra restauracja w rzeszowie 30.01.20, 11:39
      Gorąco polecam restauracje w Starym Browarze Rzeszowskim www.browar-rzeszow.pl/ jedzenie jest poprostu wysmienite często jadam tam obiady z rodziną i wychodzimy zawsze z usmiechem na ustach poprostu najlepsza restauracja :) polecam wsyzskim
    • Gość: roomi89 Re: dobra restauracja w rzeszowie IP: *.191.82.1.ipv4.supernova.orange.pl 26.03.20, 13:20
      Ja bardzo lubię Pijalnie wódki i piwa - mają świetne shoty i smaczne przekąski. Często spędzamy tam czas ze znajomymi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka