Dodaj do ulubionych

Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?!

IP: *.krak.tke.pl 14.04.10, 23:45
Od kilku godzin zastanawiam się kto jest autorem, pomysłodawcą decyzji o
pochowaniu pary prezydenckiej na Wawelu? Czytam, że to jedyne godne miejsce,
że patriota, że zasłużył... Czytam, że protesty są niegodne, że ci, co je
wypowiadają, nie szanują świętego czasu żałoby, a nawet... że patriotami nie
są (sic!) W takim razie, jeżeli ta decyzja jest tak słuszna jak słyszę, jeżeli
moje (i nie tylko moje) wątpliwości, świadczą o małości, a większość
społeczeństwa uważa, że to dobry pomysł...
W takim razie, pytam: Dlaczego autor tego pomysłu nie chce się ujawnić?
Dlaczego kardynał Dziwisz twierdzi, że inicjatywa nie pochodziła od niego, a
"przedstawiciele" rodziny prezydenta sugerują wręcz, że "rodzina podjęła tą
decyzję wbrew sobie"? O sprawczym działaniu Ducha Świętego (wypowiedź Wałęsy)
nawet tu nie wspominam... O co tu chodzi?
Tak więc wołam: autor! autor! Niech się ujawni... Tu się nie ma czego
wstydzić. To jest przecież powód do chwały... Jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: ktoś Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 00:48
      jest
    • Gość: ktoś Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 00:51
      zresztą zamiast iść do kościoła pomodlić się za wszystkich którzy zginęli ty jak
      to sama ujęłaś "od kilku godzin zastanawiasz się"....więc zastanawiaj się dalej
      • Gość: Fox Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.xdsl.centertel.pl 15.04.10, 18:38
        Modlic sie, a o co i do kogo? Jesli masz na mysli tzw. boga to czemu qrwa nie rozwial mgly nad lotniskiem w Smolensku?
        • Gość: ktoś Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 21:21
          nie rozumiem sformułowania "tzw. boga".Jeżeli jesteś nie wierzący nie obrażaj
          lub nie krytykuj wiary innych, bo Ciebie tutaj nikt nie krytykuje.....
    • Gość: ktoś Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 01:01
      www.tvn24.pl/-1,1652211,0,1,bielan-jaroslawa-do-wawelu-trzeba-bylo-przekonywac,wiadomosc.html
      • Gość: barwy walki Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 06:51
        Gdzie jest autor?
        Moja odpowiedż brzmi----MEDIA.
        To media nami rządzą od co najmniej kilkunastu lat,
        Wszystko sie robi pod publiczke.
        Wizerunek prezydenta za życia był krzywdzący to żeby się
        zrechabikitować media w okresie żałoby robią wolte o 180 stopni i
        kreują go na świętego.
        Media żyją żeby nie powiedzieć żerują na każdej sensacji a politycy
        boją się narazić mediom i działają spolegliwie pod medialne sondaże.
        • Gość: NieMedia Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.rz.izeto.pl 15.04.10, 09:11
          To PiS krakowski i prawica krakowska, która już wzajemnie się okłada i oskarża,
          kto pierwszy, kto załatwił to w kurii. Ojców tego "sukcesu" jest już kilku.
          Jakis fotograf, jakis działacz, jakis kibic - sama śmietanka.
          Dobrze ze wnuk Piłsudskiego zareagował i powiedział, że nie życzy sobie
          przesuwania grobu swojego dziadka i pochówku w tej samej krypcie Kaczyńskich.
          Tak wygląda, że przy schodach przed wejściem do krypty Marszałka.
    • Gość: dark Jaro, Jaro IP: 77.236.0.* 15.04.10, 10:14
      To Jaro jest osobą, która wystąpiła oficjalnie w imieniu rodziny o pochówek na
      Wawelu.
      • Gość: lokep Re: Jaro, Jaro IP: *.chubb.com 16.04.10, 08:39
        Pewnie, ze Jaro , bo sam chce potem gnic kolo
        brata....bo........uslyszymy w przyszlosci.."to jest rodzina", i
        matka kaczynskich i cala rodzina bedzie pochowana na
        Wawelu .................a za co ? Za wybitne osiagniecia w podziale
        i skloceniu Polski, za niesamowita nieudolnosc prezydentowania i
        ogromna zadzy wladzy. To co dzieje sie w Polsce jest smutne a co
        najgorsze , ze Polacy sa takimi naiwniakami. Tak sie dac prowadzic
        prymitywom! Brak slow!
    • Gość: .. Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 10:56
      Wawel to dobre miejsce na pogrzeb Prezydenta. Powody do protestow
      beda jesli za 10 lat nie beda chcieli tam np. Walesy.
      • Gość: jewik Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 19:33
        Protesty będa znacznie szybciej, bo Jaruzelski jest od Wałęsy sporo
        starszy, a to też prezydent...
    • Gość: PEPE Nadal nie wiem... Gdzie jest autor?! IP: *.krak.tke.pl 15.04.10, 19:41
      Mija kolejny dzień (bodajże trzeci) od ujawnienia miejsca pochówku, a
      pomysłodawca nadal nie chce się przedstawić społeczeństwu... I nic nie wskazuje
      na to, żeby chciał - w przyszłości... Słyszę o jakichś enigmatycznych
      "ktosiach", którzy mieli rozważać i dyskutować ten problem ale chyba był
      przecież ktoś, kto ostatecznie zadecydował... I teraz ten ktoś
      nie ma ochoty przyznać się do tego...? Ja rozumiem skromność ale nie
      przesadzajmy. Ta kwestia jest przecież dość istotna... Chyba...?
      Szczerze mówiąc, na prawdę mnie to dziwi. Odnoszę wrażenie jakby była to
      jakaś wstydliwa sprawa...
      Autor! Autor!
      • Gość: z Re: Nadal nie wiem... Gdzie jest autor?! IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 15.04.10, 19:55
        raczej przed wyborami się nie dowiemy,wszakże przyznać się do pychy i megalomani
        było by politycznym strzałem we własne stopy.kto za tym stoi można się tylko
        domyślać, słysząc jak wywijają się odpowiedzi jakie było w tej sprawie
        stanowisko córki.po dziś dzień nie ma jasnego stwierdzenia a jedynie jakieś bąki
        o tz.oddolnej inicjatywie.czyli jak za komuny,"oddolna inicjatywa, odgórnie
        aranżowana i reżyserowana".stąd zapewne taka konsternacja i u Dziwisza i u
        Bielana.
    • Gość: Res Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.rz.izeto.pl 15.04.10, 20:11
      Episkopat apeluje: zakończmy spory o miejsce pochówku Prezydenckiej Pary. "Wobec
      majestatu śmierci i wielkiej tragedii wszystkie indywidualne racje powinny
      ustąpić na rzecz zachowania jedności i godności narodowej" - napisali biskupi w
      oświadczeniu.
      Episkopat Polski zaapelował do wszystkich środowisk społecznych, politycznych,
      naukowych i kulturalnych oraz do mediów o "zaniechanie niepotrzebnych sporów" i
      „trwanie w atmosferze modlitwy i skupienia oraz o godny udział w pogrzebach
      ofiar katastrofy”. TVN

Mi to na hipokryzję totalną wygląda. Najpierw się decyduje o pochówku na Wawelu
      poza narodem, potem się kręci i kłamie, że to nie wiadomo kto jest autorem
      pomysłu, potem się mówi, żeby zaniechać niepotrzebnych sporów.
      Spory też podgrzewają proboszczowie - jak ten z Przemyśla, Bp Michalik słyszał to
      kazanie, i nic? Upomniał, odsunął, zakazał gadania głupot?
      Nie, nie to nas się upomina, żeby zamilknąć, bo gorszymy.
    • Gość: kir Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.ostnet.pl 15.04.10, 20:11
      Za co na Wawel ? Bez JEGO akceptacji /nie dopuszczam myśli o
      zmuszeniu pilota/ pilot nie podjąłby ryzyka lądowania bo idiotą nie
      był.Argumentem do lądowania za wszelką cenę było przerażenie,że w
      razie lądowania w Mińsku lub w Moskwie trzeba by było poprosić
      rosyjską wierchuszkę o transport zastępczy.Taki wariant musiał
      zostać uznany za upokarzający.W jednej z wypowiedzi w TV przewinęło
      się zdanie jakoby pilot miał mówić do kontrolera lotu w Smoleńsku,że
      ma paliwa na tyle by próbować lądować a w razie trudności może
      dolecieć do innego proponowanego lotniska.Gdyby to okazało się
      faktem,to można wnioskować/po odległościach/ że mogli nie mieć
      paliwa na powrót do Warszawy.Teoretycznie nie jest wykluczone,bo
      skoro nie stać ICH było na ubezpieczenia pasażerów to może
      również,w ramach oszczędności zamierzali u Ruskich tankować na maxa
      bo tanio?Ot takie sobie dywagacje,ale po trzeźwemu.
    • Gość: nowy sc Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 20:33
      Jak to gdzie jest autor? Siedzi w Krakowie na Franciszkańskiej 3. Jasno się
      wypowiedział: jako biskup i stróż katedry jestem otwarty. Taka jest Jego wola.
      Jest to Jego Eminencja Stanisław Świętego Kościoła Rzymskiego Tytułu
      Najświętszej Maryi Panny Wszystkich Ludzi Kardynał Prezbiter Dziwisz.
      • Gość: PEPE Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.krak.tke.pl 15.04.10, 20:56
        ejże... czy aby na pewno...? :P
        cyt." W środę wieczorem w TVN24 Dziwisz powiedział, że to nie od niego wyszła
        inicjatywa
        , aby pochować parę prezydencką na Wawelu. - Inicjatywa nie
        była moja
        . Moja inicjatywa to był dzwon Zygmunta, to była msza święta, ale
        inicjatywa pochodziła od rodziny i od wielu, wielu osób - podkreślił".

wiadomosci.onet.pl/2155572,11,to_nie_rodzina_zabiegala_o_wawel,item.html
        • Gość: normalny Dajcie już spokój z tym gówniarstwem/bt IP: 84.38.160.* 16.04.10, 09:43
          • Gość: PEPE Gówniarstwo, mówisz... IP: *.krak.tke.pl 16.04.10, 15:01
            Ja rozumiem, że nie znasz odpowiedzi na pytanie, które (nie tylko ja) stawiam.
            Rozumiem, też, że to pytanie jest dla Ciebie, z jakichś względów niewygodne.
            Ale... od razu gówniarstwo?
            To chyba nie jest związane z brakiem argumentów?
            Zastanów się.
            To pytanie, w kontekście tego, co dzieje się teraz w Polsce za fasadą narodowej
            żałoby jest bardzo istotne. Nie uważasz? Ktoś podjął decyzję, która
            pogłębiła, istniejący przecież, podział społeczeństwa.
            Ktoś, tą decyzją, doprowadził do wyjścia na ulice ludzi podczas tak
            szczególnego dla naszego kraju czasu...
            Ktoś uzurpuje sobie prawo, żeby decydować o tak istotnym i brzemiennym w
            skutki wydarzeniu, którego konsekwencje trudno dzisiaj przewidzieć...
            I ten ktoś, nie ma odwagi powiedzieć głośno - tak, to ja...
            A Ty, pytanie o jego nazwisko nazywasz gówniarstwem?
      • Gość: kir Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.ostnet.pl 15.04.10, 20:57
        A dobrze wam tak!
    • Gość: Krystytna Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.rzeszow.mm.pl 15.04.10, 21:00
      Tak z penym szacunkiem Kaczyński powinie zostać pochowany na wawelu.
      To wielki patriota Polski. Zycie swoje poświecił ojczyźnie a nie jak
      inni liczą tylko na karierę i kasiorę, żeby przy korycie jak
      najwięcej się ogłowić. Takiego prezydenta oddanego ojczyźnie i
      ludziom już mieć nie będziemy.
      • Gość: ktoś Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 21:26

> Tak z penym szacunkiem Kaczyński powinie zostać pochowany na wawelu.
        > To wielki patriota Polski. Zycie swoje poświecił ojczyźnie a nie jak
        > inni liczą tylko na karierę i kasiorę, żeby przy korycie jak
        > najwięcej się ogłowić. Takiego prezydenta oddanego ojczyźnie i
        > ludziom już mieć nie będziemy

zgadzam się w zupełności z tą wypowiedzią....
        • Gość: PEPE Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.krak.tke.pl 15.04.10, 21:53
          No tak, tak... Patriota, szacunek, oddany ojczyźnie... To wszystko ok. Ja tylko
          zapytałem czyj to był pomysł? No, bo przecież czyjś musiał być? Prawda? Z
          tego co widzę kardynał Dziwisz mówi, że to nie on (zakładam, że nie kłamie).
          Skoro więc nie on, to kto?
          To chyba nie jest jakoś bardzo skomplikowane pytanie?
          • Gość: barwy walki Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 22:01
            Pepe- dziwisz sie że autor nie znany.
            Wszak to Polska właśnie.
          • Gość: z Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 15.04.10, 22:06
            pytasz kto?? rozdęte ego,jaki efekt,zjednoczeni w smutku Polacy już skaczą sobie
            do gardeł.a co będzie jak skończy się żałoba??
        • Gość: kolga Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.chubb.com 16.04.10, 08:51
          On nie na wawel tylko do sadu , posmiertnie ukarac go za
          katastrofe. Jezeli juz to kapitan samolotu zasluzyl na wawel!!!!!!!
          Tyle lat MUSIAL "sluzyc" i na koniec dostal kopa do grobu!
      • Gość: ja Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.bagu.cable.ntl.com 15.04.10, 21:59
        a jakieś konkrety??
      • Gość: perła Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.ostnet.pl 16.04.10, 00:37
        A uchowaj nas Panie!
        • Gość: jagienka Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: 62.93.41.* 16.04.10, 08:06
          A może warto by zapytać nie tyle o autora pomysłu co do miejsca,
          tylko o tego komu zależało żeby skłócić naród...? Może komuś solą w
          oku, że niby taki niepopularny Prezydent ma tylu zwolenników oddania
          Mu hołdu? Ze tyle ciepłych słów zbiera? Skoro nie można już
          zaszkodzić Jemu samemu to trzeba uderzyć w wartości Polaków i
          poróżnić ich? Myśleliście o tym? Może to też jakaś forma kampanii
          przedwyborczej? Wciąż jesteśmy manipulowani więc co szkodzi
          spróbowac na tym poletku?
          • Gość: bill Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.10, 08:52
            I pewnie to sprawka ruskich. Nie pisz o manipulowaniu, bo sama manipulujesz. To
            faktycznie prawda, że jak piszesz trzeba uderzyć w wartości Polaków i poróżnić
            ich. Pytanie jest proste kto podjął taką decyzję i poróżnił Polaków? Odpowiedz
            sobie na to sama.
            Jeżeli nikt nie ma na tyle odwagi żeby się przyznać do podjęcia decyzji, która
            skłóciła, decyzji która rozpoczęła kampanię wyborczą, decyzji która nie łączy
            tylko dzieli to może przypominać sytuację w towarzystwie gdy ktoś puści za
            przeproszeniem bąka i patrzy na innych w nadziei, że może ktoś się przyzna.

Jak napisał Res na tym forum: "Mi to na hipokryzję totalną wygląda. Najpierw się
            decyduje o pochówku na Wawelu poza narodem, potem się kręci i kłamie, że to nie
            wiadomo kto jest autorem pomysłu, potem się mówi, żeby zaniechać niepotrzebnych
            sporów."

Niestety komuś rozdęło ego i to mocno. Szkoda.

Po pogrzebie zobaczysz prawdziwe twarze Polaków w kampanii wyborczej. Także tych
            klęczących dzisiaj.

BTW, nie istnieje coś takiego jak kampania przedwyborcza.
            • Gość: jagienka Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: 62.93.41.* 16.04.10, 09:10
              Nie zarzucaj mi manipulacji... Ja tylko stawiam pytania... Bo różne
              myśli przychodzą każdemu z nas... A boję się wyrażać twardych
              niepotwierdzonych sądów... Dlatego uważam, że media i cała władza
              miesza wciąż nam w głowach... I gdybym umiała sobie sama
              odpowiedzieć na to pytanie nie szukałabym odpowiedzi m. in.
              dyskutując z Wami na forum... I bardzo mi smutno, że wciąż coś nas
              dzieli, skółca i poróżnia... A najgorsze jest, że najmocniej wali to
              wszystko w zwykłych ludzi... Bo władza bez względu na opcję rzuci
              coś na żer społeczeństwu, wsadzi przysłowiowy kij w mrowisko a sama
              będzie się w kuluarach ściskać i popijać drinki...
              • Gość: bill Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.10, 09:27
                Zgadzam się z Tobą, że "władza bez względu na opcję rzuci coś na żer
                społeczeństwu, wsadzi przysłowiowy kij w mrowisko a sama będzie się w kuluarach
                ściskać i popijać drinki".

Wszyscy na tym forum stawiają pytania, jednak pytania które stawiasz sugerują
                odpowiedź. Zostawmy to jednak. Ufam, że postawiłaś je bez złych zamiarów.
                To prawda także, że coś nas dzieli, skłóca i poróżnia. Najbardziej takie
                nieprzemyślane (albo przemyślane co gorsza) decyzje. Szkoda, bo znowu była
                szansa. Teraz jej nie ma.
                • Gość: jagienka Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: 62.93.41.* 16.04.10, 09:37
                  Oczywiście że bez złych zamiarów... Po prostu szczera troska i
                  wyrażenie zaniepokojonej myśli... Jak u wielu... I wiesz tak myślę,
                  ze smutkiem, że my jako to zwykłe społeczeństwo nigdy nie dowiemy
                  sie jak było naprawdę... I co nam zostaje? Snucie domysłów...
                  Zupełnie niepotrzebne kłótnie... I zgadzam się z Tobą, że decyzje te
                  mogą być przemyślane... I to mnie przeraża...

Pozdrawiam serdecznie
                  • Gość: bill Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.10, 11:16
                    Pozdrawiam
          • Gość: kolga Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.chubb.com 16.04.10, 08:57
            ..i wlasnie tak bedzie dopoki "Prawo i NIESprawiedliwosc"
            nie "zniknie". Traktujmy ta katastrofe jako polityczne oczyszczenie
            ( mimo, ze nie zyczy sie smierci nawet wrogom). Nie dajmy sie
            manipulowac. Dajmy Lechowi spokoj (ale nie na Wawelu) a Jaroslawowi
            nie dajmy nawet najminiejszej szansy na dalsza jego "dziwna"
            polityke!!!!!!!!!!
            • Gość: ds16 Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: 89.100.46.* 16.04.10, 09:23
              no to kto jest autorem tej wiekopomnej decyzji ? odwagi elito odwagi...gdzie
              jesteś ?
              • Gość: wciąż normalny Apel o zaprzestanie gówniarstwa IP: 84.38.160.* 16.04.10, 09:48
                miał być tutaj, ale w połowie czytania bredzeń rozwydrzonej
                smarkaterii rzygać mi się zachciało i wskoczył wyżej.
                Dajcie sobie już spokój, "moja prześliczna bando hien". Świat się z
                was śmieje, tak jak wcześniej waszym zdaniem śmiał się z tego, komu
                jeszcze nawet w ostatniej drodze usiłujecie poszarpać nogawki.
                • Gość: ds16 Re: Apel o zaprzestanie gówniarstwa IP: 89.100.46.* 16.04.10, 12:28
                  całkowitym brakiem odpowiedzialności i gówniarstwem było jednostronne podjęcie
                  tej decyzji, do której nikt teraz z oczywistych powodów (mozna byc bardzo
                  stratnym...) nie chce się przyznać. Kapewu ?

p.s.
                  Wałęsa jak zejdzie nam kiedyś (jak każdy z nas zejdzie...) to dasz mu kryptę w
                  kaplicy Zygmuntowskiej czy spalisz go na stosie patrioto ?

Ktoś nadużył, bo nie wierzę, że pomylił tragizm z bohaterstwem. Ja czczę
                  bohaterów, a Ty rycerzu ?
                  • Gość: normalny Re: Apel o zaprzestanie gówniarstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 12:35
                    a co ciebie mieli się pytać? tylko gówniarzom się widzi że gdy ich nie zapytaja
                    to źle.
                    a co do Wałęsy- bolka można pochować obok prezydenta bieruta
                    • Gość: Koleg Re: Apel o zaprzestanie gówniarstwa IP: *.chubb.com 16.04.10, 12:53
                      Chyba demokracje mamy, co? To mozna miec swoje zdanie i o czyms
                      decydowac, a szczegolnie w sytuacji, gdzie jakis wiesiek, ktory dla
                      Polski duzo, ale zlego zrobil, ma byc kolo wielkich pochowany!
                      Lepsza ksywa dla ciebie to antonim
                      do "normalny".........................
                      • Gość: gość Re: Apel o zaprzestanie gówniarstwa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.10, 13:17
                        wysłuchałem pragnienia, wyrażonego przez rodzinę = Jaruś K. przerost ambicji.Pan
                        S Dziwisz powinien zajrzeć do słownika i zobaczyć co to jest BOHATERSKA śmierć a
                        katastrofa lotnicza zanim zacznie wypowiadać się publicznie bo niby wykształcony
                        a nie rozróżnia tych znaczeń.
                    • Gość: z Re: Apel o zaprzestanie gówniarstwa IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 16.04.10, 13:09
                      Gość portalu: normalny napisał(a):

> a co ciebie mieli się pytać? tylko gówniarzom się widzi że gdy ich nie zapytaja
                      > to źle.
                      > a co do Wałęsy- bolka można pochować obok prezydenta bieruta

"kto sieje wiatr ten zbiera burzę" bez względu na to czy Wałęsa był czy nie
                      Bolkiem, był urzędującym prezydentem z woli narodu,wybrany w wolnych i
                      powszechnych wyborach.przypomnij sobie kto zafundował opluwanie,palenie
                      kukieł.kto pokazał polactwu że urząd prezydenta nie zasługuje na szacunek."kto
                      sieje wiatr te zbiera burzę".
                      • Gość: ds16 Re: Apel o zaprzestanie gówniarstwa IP: 89.100.46.* 16.04.10, 13:26
                        hehe Normalny i tą właśnie twoją prawdziwą twarz mi chodziło, a teraz wspomnij
                        coś jeszcze o szacunku dla bliźniego rycerzu :)))
                      • prawie_magister Re: Apel o zaprzestanie gówniarstwa 16.04.10, 13:27
                        oj narobił ten bolek wiatru, narobił......
                        • Gość: z Re: Apel o zaprzestanie gówniarstwa IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 16.04.10, 13:51
                          a kto wypromował Bolka na prezydenta,a czyż nie bracia mniejsi.kampanią wyborczą
                          Bolka kierowali wraz Merklem.tylko że jedynie Merkel potrafił wycofać się z
                          polityki.bracia mniejsi już nie. za to wzięli się za opluwanie urzędującego
                          rezydenta.po latach Jarosław przyznał że już na początku 90r.wiedział o Bolku
                          .wybory były w jesieni,czyż nie siali razem ??.
                          • Gość: normalny Re: Apel o zaprzestanie gówniarstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 15:11
                            żebym ja wtedy wiedział na temat bolka i co potrafi, na pewno wtedy bym nie
                            zagłosował na niego, tak jak nie głosowałem na tanczącego między grobami...
                            • Gość: z Re: Apel o zaprzestanie gówniarstwa IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 16.04.10, 17:13
                              ale podobno bracia wiedzieli i nie powiedzieli,dlaczego ??wydaje się że
                              zamierzali nim ręcznie sterować,a jak ich Mieciu wymiótł to przypomnieli sobie o
                              grzeszkach,czysta hipokryzja i nijak nie mogę się doszukać owego wzniosłego
                              patriotyzmu.w takim kontekście mam prawo się obawiać że ten wyjazd podyktowany
                              był jedynie kalendarzem wyborczy,tym bardziej że w latach poprzednich jakoś nie
                              znalazł czasu.
    • Gość: pr Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.10, 16:19
      ktokolwiek to był, a wietrzę tu wszechwiedzących czcicieli IV RP, próbuje w ten
      sposób uświęcić nielubianego w gruncie rzeczy prezydenta. i lud to kupił, niestety.
      w czemu Wawel? tam leżą najwięksi, najwybitniejsi, naj...
      obawiam się jednak, że to nic nie pomoże i L. Kaczyński pozostanie tylko
      przeciętnym politykiem, i będzie się o nim mówić głównie jako o tym, który
      przypadkiem trafił na Wawel
    • Gość: gaga Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 17:19
      Oczywistym jest, że autorem jest jaruś k. Chce za wszelką cene coś ugrać na tym bo to są ludzie obłokani szałem władzy.
      Poza wartościami patriotycznymi jakoś nie dopatrzam się niczego innego w tej prezydenturze , żadnych szczególnych osiągnięć.
      • Gość: Anka Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.04.10, 17:32
        Poza wartościami patriotycznymi jakoś nie dopatrzam się niczego innego w tej pr
        > ezydenturze

Wartosci patriotyczne to malo??? O Pilsudskim rowniez sie mowi, ze byl patriota
        i tym samym miejsce na Wawelu mu sie nalezy...Dziwne rozumowanie.
        • Gość: ds16 Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: 89.100.46.* 16.04.10, 17:50
          Anka...ja Cię proszę opamiętaj się i nie ciągaj ludzi na licytację Kaczyński vs
          Piłsudski, ja Cię proszę, od tego są podręczniki dla szkół podstawowych, chcesz
          szanować tą żałobę dalej to nie wchodź w to.
          • Gość: Anka Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.04.10, 18:01
            Nie pros. Idea forum publicznego jest, zeby kazdy kto zechce wypowiedzial swoje
            zdanie. Zreszta w tej dyskusji chyba jest wiecej osob niz ja??? Czemu to ja mam
            zamilknac?? Bo mam inne od Twoich poglady??? Smieszne i takie jakies dziecinne
            te Twoje wolania...

ps. Pisalam juz niejednokrotnie, zeby nie oceniac, ze historia oceni, zeby
            uszanowac zalobe...uciszaj wiec innych!!!
            • Gość: ds16 Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: 89.100.46.* 16.04.10, 18:14
              hehh Dziewczyno w którym miejscu Ci kazałem zamilknąć ? jeszcze raz Cię pytam po
              co Ci ta jatka ? napisałem Ci tylko nie narażaj się na śmieszność w tym poważnym
              czasie prowokując ludzi do porównań dokonań propaństwowych prezydenta
              Kaczyńskiego z dorobkiem marszałka Piłsudskiego.

Poza tym nie śmiem Ci niczego narzucać, możesz bić pianę aż do Nowego Roku jeśli
              czujesz takie natchnienie, z mojego punktu widzenia nie ma to najmniejszego
              znaczenia, pozdro!
        • Gość: PEPE nie ten temat... IP: *.krak.tke.pl 16.04.10, 18:37
          Przypominam, że tematem wątku jest autorstwo (a raczej jego brak :P) pomysłu
          pochówku na Wawelu, a nie ocena dokonań prezydenta Kaczyńskiego... Nota bene,
          gdyby każdego zmarłego patriotę chcieć chować w kryptach wawelskich, to chyba
          trzeba by ten nasz Wawel mocno rozbudować. Nawet, gdyby tylko ograniczyć się do
          patriotów piastujących wysokie stanowiska Państwowe...
          I uwaga druga.
          Gdyby przyjąć, że prezydent Kaczyński rzeczywiście jest godzien by jego doczesne
          szczątki spoczęły na Wawelu (jak widać - nie dla wszystkich z nas jest to tak
          bardzo oczywiste) tym bardziej powinno dziwić, że nikt nie chce podpisać się
          pod tą decyzją
          ...
          Sprawia to wrażenie jakby była to co najmniej wstydliwa sprawa...
    • Gość: ja Zamknij PEPE idioto IP: 84.38.160.* 16.04.10, 18:30
      • Gość: PEPE Bardzo chętnie... IP: *.krak.tke.pl 16.04.10, 18:39
        ... niech tylko się przyzna.
        Odwagi autorze... To nie boli...
        • Gość: Fulco De Lorche Re: Bardzo chętnie... IP: *.ostnet.pl 16.04.10, 18:58
          Po kiego ch,,, zadajesz jedno i to samo pytanie skoro nikt Ci na nie nie odpowie
          Ciszej nad ta trumna
          • Gość: PEPE Re: Bardzo chętnie... IP: *.krak.tke.pl 16.04.10, 19:08
            Zdaję sobie sprawę, że na tym forum nie otrzymam odpowiedzi. Jednak, w związku z
            tym, że osobiście decyzja ta budzi mój wewnętrzny sprzeciw
            (a nie mam zamiaru manifestować "na mieście" - głównie ze względu na szacunek
            dla zmarłych), traktuję to jako swoisty wyraz mojego osobistego protestu.
            Jednocześnie, rzeczywiście interesuje mnie, kto wpadł na ten pomysł. Ty
            nie jesteś ciekaw ?
            Piszesz cyt. "ciszej nad tą trumną". Czyli jednak - wstydliwa sprawa...
            • Gość: z Re: Bardzo chętnie... IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 16.04.10, 19:26
              a kto teraz się przyzna,sondaże wskazują że więcej jest przeciw jak za.a co
              będzie jak atmosfera współczucia opadnie??
              • Gość: Fulco De Lorche Re: Bardzo chętnie... IP: *.ostnet.pl 16.04.10, 19:56
                Czego niby wstydliwa?
                Dla mnie wstydliwa sprawa jest to ze ktos dopuscil do tego ze na Wawelu lezy
                takie kurwisko jak Elzbieta Granowska ktoras tam z kolei zona Wladyslawa Jagiely
                slynaca z ,goscinnosci w kroku,
                Cykor Michal korybut Wisniowiecki(Jarema go chyba nie splodzil)
                A i na Marszalka (choc go bardzo lubie i szanuje)niejedno by sie znalazlo
                • Gość: z Re: Bardzo chętnie... IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 16.04.10, 20:32
                  a w którym to niby miejscu piszę że wstydliwa ???.została podjęta w sposób
                  budzący kontrowersje,nie jasne jest stanowisko córki, obawa że miejsce pochówku
                  stało się przedmiotem gry politycznej.najwyraźniej zwolenników
                  ubywa,przeciwników przybywa.była nawet próba wkręcenia Komorowskiego w
                  autorstwo.decyzja podzieliła polaków,zatem widać że ktoś obawia się skutków,temu
                  dałem wyraz i nic ponadto .
                  • Gość: PEPE Re: Bardzo chętnie... IP: *.krak.tke.pl 16.04.10, 20:56
                    noo... to ja napisałem, że "wstydliwa" i do mnie odnosiła się ta uwaga... A
                    napisałem tak dlatego, że od kilku dni nikt nie chce się przyznać do tego
                    pomysłu - stąd wniosek, że takie przyznanie się jest temu komuś wyraźnie nie na
                    rękę... Rzecz sama w sobie dość kuriozalna, biorąc pod uwagę fakt, że (podobno)
                    większość społeczeństwa pomysł ten popiera. Nota bene podobnym kuriozum było
                    wieszanie w sali posiedzeń sejmu krzyża pod osłoną nocy, w kraju (podobno) w 90%
                    katolickim. Ale to tak na marginesie.
                    Zgadzam się z tym co napisałeś "z" w całej rozciągłości. Sposób w jaki
                    została ta decyzja podjęta, a właściwie nieudolne próby jej uzasadnienia, to
                    przerzucanie się autorstwem na prawdę powoduje, że zaczynam nabierać podejrzeń
                    ("zaczynam nabierać" - to nieco eufemistyczne określenie), że cała ta sprawa...
                    no cóż - nie pachnie ładnie...
                    • Gość: z Re: Bardzo chętnie... IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 16.04.10, 21:24
                      mam takie odczucie że autorzy tego zamieszania sami nie wierzyli w słuszność
                      tego pomysłu,ale postanowili wykorzysta atmosferę jaka zapanowała w kraju,
                      prawdopodobnie stąd taki pośpiech ,a teraz mówią że stało się.
                    • Gość: Shepard Pepe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 00:43
                      Sukces ma wielu ojców - porażka jest sierotą...
                      Ta decyzja miała być tym pierwszym, ale wyszła na drugie, przy
                      okazji smród się zrobił medialny, to i co się dziwić że najbardziej
                      pożądanym zajęciem jest zamiatanie pod dywan?
                      Tu i teraz się raczej nie dowiesz, kto jest tym pomysłowym
                      dobromirem, choć najpewniej nie jest to jedna osoba.
                      Podobno to Naród i najwyższe urzędy w Państwie miały decydować w
                      przeszłości o tym kto na Wawelu ma spocząć... Teraz - jak sugerują
                      media (wybacz: też niezłe HIENY...) załatwiła to rodzina i władze
                      kościelne. Prawda leży pośrodku albo... daleko.
                      Może kiedyś, gdy pył opadnie - wylezie szydło z wora.

Na marginesie: dziwi trochę ta wojna o Wawel i najlepsze miejsce:
                      KOMU się należy a KOMU nie... Jeśli wierzyć w SŁOWO, to Ci wszyscy
                      którzy tu, w doczesności osiągnęli najwyższe zaszczyty - odebrali
                      już swoją nagrodę. A Ty jak myślisz? Bóg rozpozna swoich także
                      wtedy, gdy na wieczny odpoczynek położą ich ciała na mało ważnej
                      ziemi, pod brzozą? Bo jeśli jednak nie, to obawiam się że Wawelu i
                      innych zacnych miejsc nie starczy... dla chętnych do życia wiecznego.

S.
                      • Gość: PEPE Re: Shepard IP: *.krak.tke.pl 17.04.10, 01:53
                        Podobno - prezydent, jakiego Polska jeszcze nie miała. Na pewno -
                        tragiczna, przedwczesna śmierć. Podobno - zasługi, których nie sposób
                        wymienić. Na pewno - dramat człowieka i cierpienie rodziny.
                        Podobno - jedyne godne miejsce pochówku. Na pewno - temat, który
                        pogłębia i tak już olbrzymi podział społeczeństwa... To tak, w dużym skrócie...
                        Smutne jest to, że nawet w obliczu tak spektakularnej katastrofy, bodaj
                        największej we współczesnej historii naszego kraju nie potrafimy się wyzbyć,
                        wytłumić naszych najgorszych przywar... Polskie piekiełko...
                        Jednocześnie - fenomen. Prezydent, co najmniej kontrowersyjny. Różnie oceniany,
                        raczej źle, niż dobrze. Jego tragiczna śmierć, która zaciera wszelkie zaszłości
                        i człowieka, co tu dużo mówić, raczej nie lubianego, wynosi na piedestały...
                        Ogólna histeria, ocierająca się o bałwochwalstwo i przeradzająca się w (prawie)
                        uwielbienie... Tu powinna być kropka. Ale to przecież Polska, więc nic nie może
                        być, ot tak - oczywiste... Można go było pochować na Powązkach, w Świątyni
                        Opatrzności Bożej... gdziekolwiek (i tu chciałbym być dobrze zrozumiany)
                        indziej. Pozostałby mit tragicznej śmierci, szacunek i życzliwa pamięć... Ale
                        nie. Ktoś to musiał spieprzyć... Po cichu, po kryjomu, za zasłoną, ten ktoś
                        postanowił "od kuchni" ulokować go w miejscu najbardziej symbolicznym z
                        możliwych... I, co gorsze, ten ktoś, nie ma odwagi przyznać się do tego...
                        Dlaczego z takim uporem upominam się o nazwisko tego ktosia? Bo, wiem, że
                        gdy ono padnie, jasne staną się intencje, którymi się kierował... I to, co mogło
                        być tak piękne, rozpryśnie się jak bańka mydlana...
                        • Gość: tak Re: Shepard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 09:08
                          Pięknie powiedziane !!!
                        • Gość: Shepard Re: Shepard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 10:16
                          "... Ogólna histeria, ocierająca się o bałwochwalstwo i
                          przeradzająca się w (prawie)uwielbienie..."

Właśnie o to chodzi. Nawet tutaj, na tym forum znalazłoby się
                          wielu takich, którzy pluli żółcią, komentowali najdrobniejsze
                          potknięcia urzędującego Prezydenta, szydzili i obrażali.
                          A teraz - taka odmiana!!!???...i TO JEST NAJGORSZE z tego
                          wszystkiego.
                          O zmarłych etykieta nakazuje mówić dobrze - albo wcale.
                          Dlatego najuczciwiej by było aby spora część lamentujących po prostu
                          wsadziła MORDY W KUBEŁ.
                          Dotyczy to w szczególności MEDIÓW... Tych MEDIÓW, które nie
                          przepuściły ŻADNEJ okazji aby dokopać. I nie istotne czy chodziło o
                          lapsus językowy przy okazji śpiewania hymnu czy imienia psa...

"... Bo, wiem, że gdy ono padnie, jasne staną się intencje,
                          którymi się kierował... "

No to czekamy.
                          Obawiam się, że na Godota.

S.
                        • Gość: Shepard Ale z drugiej strony...: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 10:29
                          "... ten ktoś postanowił "od kuchni" ulokować go w miejscu
                          najbardziej symbolicznym z możliwych..."

Zatem to ktoś, komu się udało, ot tak - przeforsować taką
                          ideę... Czyli, że nie może to być... pomoc kuchenna albo sprzątaczka,
                          (nie ujmując nic ludziom wykonującym te zawody)... co w pewnym
                          stopniu zawęża krąg potencjalnych kandydatów, wskazując na osobę
                          (lub grupę osób) DOŚĆ WPŁYWOWĄ.

S.

• Gość: bill Re: Bardzo chętnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.10, 09:51
                  Według historyka Marka Minakowskiego, królowa była krewną w linii prostej
                  Lecha Kaczyńskiego, ale też wypełniającego obecnie jego obowiązki Bronisława
                  Komorowskiego.

"Na Wawelu leży już co najmniej jedna osoba, którą krytykowały "prestiżowe
                  media", twierdząc że hańbi swoje stanowisko i przynosi wstyd państwu. Lech
                  Kaczyński i Bronisław Komorowski to jej potomkowie w linii prostej" - pisze
                  historyk Marek Minakowski, autor Wielkiej Genealogii Polaków.

Granowska budziła niechęć Polaków. Dwór zarzucał jej brak królewskich korzeni,
                  istnieją przypuszczenia, że jej biografia została skonfabulowana przez Jana
                  Długosza, który "wymyślił" dwa z czterech małżeństw królowej. Władysław Jagiełło
                  miał być czwartym mężem Granowskiej.

- Stosunek do królowej był niechętny, a w niektórych kręgach dworskich nawet
                  wrogi. Dwór trząsł się od plotek i przepowiedni różnych nieszczęść, które to
                  niestosowne małżeństwo sprowadzi na kraj - mówi tvn24.pl Minakowski.

"Czwarte małżeństwo Elżbiety z królem polskim zostawiło w źródłach wiele hałasu
                  - była to dla współczesnych prawdziwa sensacja. Krytyka kronikarzy, tak naszego
                  Długosza jak i obcych, chociaż bezwzględna, nie przynosi ujmy Elżbiecie,
                  przeciwnie, stwarza przekonanie, że było w niej coś niezwykłego, rzeczywiście
                  jakieś "czary”, skoro przy absolutnym braku warunków na królową — była chora,
                  niemłoda, bez królewskich koligacji — królową tą została".

Minakowski dowodzi, że Elżbieta Jagiełłowa była krewną w linii prostej Lecha
                  Kaczyńskiego:

"Dzieci Elżbiety pochodziły z jej trzeciego małżeństwa, z Wincentym z Granowa.
                  Córka Elżbieta wyszła za księcia śląskiego Bolesława V z dynastii Piastów,
                  ważniejszy jednak jest syn – Jan Pilecki (nazwisko po dobrach matczynych), który
                  po śmierci kardynała Oleśnickiego wszedł na najwyższe stanowiska państwowe –
                  najpierw wojewody krakowskiego, a potem kasztelana krakowskiego. Tegoż oto Jana
                  synem był Otto Pilecki, podkomorzy lubelski zmarły w r. 1504, ojciec kasztelana
                  lwowskiego Mikołaja "Ocica" Pileckiego (zm. 1550), którego prawnukiem był
                  Andrzej z Kurozwęk Męciński - tłumaczy Minakowski.

O Andrzeju Męcińskim Minakowski pisał już wcześniej. - To przodek w linii
                  prostej zarówno prezydenta Lecha Kaczyńskiego, jak i wykonującego obecnie
                  obowiązki prezydenta, Marszałka Sejmu Bronisława Komorowskiego - tłumaczy historyk.

"Ś.p. prezydent Lech Kaczyński będzie więc spoczywał w towarzystwie rodziny.
                  Rodziny – tak jak on – wzbudzającej kontrowersje za życia i po śmierci. Której
                  miejsca na Wawelu nikt jednak nie kwestionuje, choć nie pochodziła z rodziny
                  królewskiej, a stanowisko piastowała zaledwie kilka lat" - pisze Minakowski.
                  • Gość: bill Re: Bardzo chętnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.10, 09:55
                    Została pochowana w kaplicy Mansjonarskiej katedry wawelskiej. Po dwustu
                    latach szczątki królowej usunięto, aby przygotować miejsce na pochówek Stefana
                    Batorego
                    . Nie wiadomo, gdzie je przeniesiono. Marcin Bielski zanotował
                    jednak, że z kości znać jeszcze było, że ta białogłowa musiała być subtelna i cudna.
                    • Gość: Siwy Re: Bardzo chętnie... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 17.04.10, 11:18
                      Zastosujmy logiczną zasadę eliminacji:
                      a) Kardynał Dziwisz mówi, że nie on
                      b) Marszałek Komorowski twierdzi, że nie władze państwowe
                      c) wniosek: wnosiła o to rodzina: Jarosław Kaczyński lub Marta z
                      domu Kaczyńska

Żądanie, by sarkofag prezydencki był obok sarkofagu Piłsudskiego
                      pozwala domyślać się, kto zainicjował i chce tworzyć mit prezydenta
                      Kaczyńskiego jako kontynuatora dzieła Marszałka.
    • Gość: .. Re: Pochówek na Wawelu... Gdzie jest autor?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 11:55
      a kim ty smieciu jestes zeby wypowiadac sie w tej sprawie? ktos
      pytal cie o zdanie?
      • smurrfff Gdzie jest autor?! do autorów tego pytania 17.04.10, 15:12
        Obawiam się, że wasz szczurzy pisk na forum jest niesłyszalny w
        Polsce. Jeśli więc tak histerycznie domagacie się odpowiedzi, to
        musicie swoje piski nagłośnić.
        1. Kupcie se po megafonie
        2. Wyleźcie na jakiś odpowiednio wysoki obiekt, najlepiej komin
        Elektrociepłowni na Załężu
        3. I stamtąd drzyjcie ryja
        4. To może ktoś się nad wami zlituje
        5. Nie liczcie, że będzie to Bóg, bo ten, jak widać po fakcie
        odebrania wam rozumu, już dawno was opuścił.
        Amen
        • Gość: PEPE szczurzy pisk... IP: *.krak.tke.pl 17.04.10, 17:42
          Nie przesadzajmy... W końcu to forum lokalne i mam tego świadomość. Gdybym
          chciał napisać na forum ogólnopolskim - zrobiłbym to.

Ja się nie domagam odpowiedzi, ja o nią proszę - przyznasz, że to
          różnica? Czy histerycznie? No, cóż, to pewnie kwestia oceny, jednak ja
          powiedziałbym raczej, że histerycznie, brzmią niektóre wpisy, np. Twój i kliku
          innych osób, które (jak sądzę) popierają tą decyzję (jeśli się mylę - proszę
          mnie poprawić).

Jest to tym bardziej dziwne, że pytanie jest stosunkowo proste i nie zawiera w
          sobie ocen (ani osoby prezydenta, ani też decyzji). Pytałem tylko o nazwisko
          ktosia... Prawda, że to nieskomplikowane?

Ja rozumiem, że czasem może brakować argumentów do dyskusji ale zawsze wtedy
          można jednak trzymać jakiś (nawet byle jaki) poziom. Tym bardziej, jak się
          zabiera głoś tuż po zakończeniu uroczystości żałobnej (zakładam, że ją
          oglądałeś).

No nic. Tak czy siak, widzę, że nie masz w tej sprawie nic do powiedzenia, a że
          do reszty tego, co napisałeś nie chce mi się nawet schylać, pozwolisz, że na tym
          zakończę dyskusję z Tobą...
          • Gość: Anka ... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 17.04.10, 18:15
            Jest to forum lokalne jak slusznie zauwazyles, wiec zakladajac ten watek od poczatku miales swiadomosc (jestes inteligentny), ze tu odpowiedzi na swoje pytanie raczej nie otrzymasz...Nie chodzilo Ci o odp (zdawales sobie sprawe z tego, ze takiej tu nie otrzymasz bo i kto mialby na nie odp). Chodzilo Ci o dyskusje w kwestii miejsca pochowku...

• Gość: PEPE to może wyjaśnię... IP: *.krak.tke.pl 17.04.10, 18:45
              Widzisz...
              Pewnie, w jakieś części - tak (zakładam, że czytałaś to, co wcześniej napisałem
              i nie jest dla Ciebie tajemnicą, że nie jestem zwolennikiem takiego rozwiązania),

Jednak...
              - istnieje już kilka innych wątków w temacie "godzien czy nie" - więc po prostu
              mógłbym się tam dopisać
              - nie czuję się na tyle niedowartościowany, żeby koniecznie zakładać swój
              prywatny wątek, powielający te, już istniejące
              - tak naprawdę, nie czuję się też na siłach dokonywać publicznej oceny zasług
              prezydenta, chociaż miałem i mam na ten temat swoje zdanie, którego ten
              tragiczny wypadek nie zmienił

Natomiast...
              - nie lubię jak się ze mnie robi idiotę i wciska coś na siłę nie potrafiąc tego
              nawet porządnie uzasadnić
              - mierzi mnie gdy (wykorzystując tak szczególny czas jak te ostatnie dni)
              próbuje się przepchnąć tak kontrowersyjną jednak decyzję, licząc na to, że
              społeczeństwo łyknie temat bez oporów, bo otumanione jest żalem i szokiem
              - obraża moją inteligencję nieudolna próba rozmywania odpowiedzialności za
              decyzję, w sytuacji kiedy okazało się, że społeczeństwo aż tak rozżalone i
              zszokowane nie jest, by kwestii tej nie skomentować

A co najważniejsze...
              cholernie ciekaw jestem KTO jest na tyle silny i wpływowy, żeby przeforsować
              TAKI pomysł
              • Gość: Anka Re: to może wyjaśnię... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 17.04.10, 19:02
                Gość portalu: PEPE napisał(a):

> A co najważniejsze...
                > cholernie ciekaw jestem KTO jest na tyle silny i wpływowy, żeby przeforsować
                > TAKI pomysł

Nie tylko Ty jestes tego ciekaw, jednak majac swiadomosc swojej malosci (kazdy z nas osobna, maluczki) nie mamy na nic wplywu (zreszta to akurat nie nowosc). Naiwnym jest ten, kto sadzi, ze uzyska satysfakcjonujaca odpowiedz na pytanie dot. kontrowersyjnej decyzji o miejscu wiecznego spoczynku p. Kaczynskich...
              • sandrusia666.net Re: to może wyjaśnię... 17.04.10, 19:53
                Gość portalu: PEPE napisał(a):

- nie lubię jak się ze mnie robi idiotę

Nie dziwne, bo sam to robisz po mistrzowsku :-)

obraża moją inteligencję

Twoje CO?

Wśród wątków najżałośniejszych, najdurniejszych i najbardziej
                ośmieszonych przez swojego autora masz pierwsze miejsce, a główna
                nagroda to talon na balon - to od nadęcia, a może wzdęcia
                umysłowego, po którym tylko wieeeeeelki pierd.

Największe jajco - takich jaj chyba tu jeszcze nie było, to
                wypominanie ludziom o jakiej godzinie wrzucili post i co wtedy było
                w telewizji... Szczyt durnoty! Tak jakbyśmy mieli obowiązek oglądać
                schizowizję. Zdziwiłbyś się ilu ludzi nie ma telewizora - bo
                nie chce! W główce ci się to nie mieści, co?
                Uśmiałabym się, gdyby to nie było tak żałosne.
                • Gość: PEPE cieniutko... IP: *.krak.tke.pl 17.04.10, 22:36
                  To musi być chyba cholernie frustrujące tak totalnie nie mieć nic do
                  powiedzenia w temacie...? W głowie pustka, a tak bardzo ciśnie żeby
                  cokolwiek napisać...
                  Zeszło troszkę żółci? To miło - będzie się lepiej spało...
                • Gość: Anka Przesada IP: *.rzeszow.vectranet.pl 17.04.10, 22:46
                  Na tle innych wypowiadajacych sie w ostatnim czasie (i nie tylko) czlowiek
                  wypada lepiej niz dobrze. Komentarz Twoj zdecydowanie przesadny....
                  • Gość: PEPE dzięki...:P IP: *.krak.tke.pl 17.04.10, 22:48
                    Wygląda na to, że zawyżam "średnią krajową"... :D
                    • Gość: :) Re: dzięki...:P IP: *.rzeszow.vectranet.pl 17.04.10, 23:01
                      haha dokladnie;)
                    • Gość: Anka Re: dzięki...:P IP: *.rzeszow.vectranet.pl 17.04.10, 23:11
                      Ja rozumiem, ze mozna byc przeciw, nie zgadzac sie ale sposob wypowiadania sie
                      niektorych osob, dosadny i nacechowany negatywnymi emocjami dziwi (przynajmniej
                      mnie). Skumulowane dosc gleboko frustracje daja zapewne o sobie znac, a na takim
                      forum latwo o ich upust;)

Pozdrawiam.
                      • Gość: PEPE Re: dzięki...:P IP: *.krak.tke.pl 17.04.10, 23:53
                        Cóż... Ja staram się jak mogę (chociaż... ciężko mi to przychodzi)
                        Powiedziałbym: "nie chcem ale muszem..."
                        • Gość: Anka Re: dzięki...:P IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.04.10, 00:00
                          Eeee tam....przymusu nie ma, raczej checi jeno pozostaja;)
        • Gość: gfdr Re: Gdzie jest autor?! do autorów tego pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 19:31
          Chyba jednak Bóg się złości skoro czarnym dymem chce coś powiedzieć
          • Gość: jagienka Re: Gdzie jest autor?! do autorów tego pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 19:46
            Bóg się nie złości... On nie jest człowiekiem i obce są Mu takowe
            zachowania...
            • Gość: mathi Re: Gdzie jest autor?! do autorów tego pytania IP: *.150.177.87.csa-net.pl 18.04.10, 00:05
              Mam szacunek dla Tych, którzy zginęli, dla Wszystkich. Współczuję rodzinom. W
              tym oczywiście rodzinie Lecha Kaczyńskiego. Jednak używając języka tragicznie
              zmarłego Prezydenta, pochówek na Wawelu to nadużycie. Bądźmy obiektywni,
              prezydentura Lech Kaczyńskiego to pasmo konfliktów, zarówno na naszej rodzimej
              scenie politycznej, jak i arenie międzynarodowej. Zacietrzewienie i fiksacja na
              tle historii i martyrologii. Duchowym ojcem narodu to był Jan Paweł II. Moje
              zdanie nic w tej dyskusji nie znaczy, jednak gdyby było inaczej - zrobiłbym to,
              co Lechowi Kaczyńskiemu najlepiej wychodziło - zawetowałbym decyzję o pochówku
              na Wawelu. Ubliża Polakom to, że rodzina L.K. Archikatedrę Warszawską i
              Powązki, czy też Świątynię Opatrzności uznali za niegodną - jako miejsce
              wiecznego spoczynku. Chociaż jestem niemal przekonany, że to megalomania
              Jarosława Kaczyńskiego.
              • Gość: czytelnik Re: Gdzie jest autor?! do autorów tego pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 01:31
                może zrozumiesz, pochówek prezydenta Kaczyńskiego na Wawelu w
                krypcie Piłsudskiego (tak chciał naród),to wyprowadzenie
                Piłsudskiego no bo niby jak on żył..................... poczytaj
                trochę historii............. !!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: mathi Re: Gdzie jest autor?! do autorów tego pytania IP: *.150.177.87.csa-net.pl 18.04.10, 10:48
                  "> może zrozumiesz, pochówek prezydenta Kaczyńskiego na Wawelu w
                  > krypcie Piłsudskiego (tak chciał naród)..."
                  Aaa, to Dziwisz i Jarosław K. to naród...
                  • Gość: z Re: Gdzie jest autor?! do autorów tego pytania IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 18.04.10, 11:23
                    zapomniałeś o Bielanie,tym co to do tej pory nie wie kto jest autorem
                    pomysłu,ale natychmiast zidentyfikował kto stoi za protestami,[warchoły Radom
                    1976r].
                    • rzewuski1 Re: Gdzie jest autor?! do autorów tego pytania 18.04.10, 12:32
                      czy Bielan przeprosił pilota ktory odmowił prezydentowi
                      lotu i ladawania na niepewenym lotnisku(incydent w Gruzji)
                      nazwał go tchórzem
                      • Gość: z Re: Gdzie jest autor?! do autorów tego pytania IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 18.04.10, 13:31
                        pochlebcy nie przepraszają,pochlebcy są od kadzenia.
    • Gość: PEPE Autor sie znalazł... IP: *.krak.tke.pl 09.06.10, 00:04
      MARTA KACZYŃSKA-DUBIENIECKA: Wawel to właściwe miejsce dla moich rodziców, choć
      nie od razu byłam za tym pomysłem. Gdy padła propozycja tego miejsca pochówku,
      długo się naradzaliśmy ze stryjem. To my dwoje podjęliśmy ostateczną
      decyzję.

www.gala.pl/gwiazdy/wywiady/zobacz/artykul/marta-kaczynska-dubieniecka-i-marcin-dubieniecki-teraz-jestesmy-mocniejsi.html
      To nie było tak od razu powiedzieć? A nie na Dziwisza zwalać? Mógłbym zapytać
      teraz kto podrzucił ten pomysł ale... szczerze mówiąc jest mi to już
      teraz rzewnie obojętne...
      • Gość: motodebil Re: Autor sie znalazł... IP: *.146.69.126.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.06.10, 00:23
        Jak to się można naciąć...
        Było mi jej autentycznie żal, kiedy oglądałem ją w telewizorze gdy samotnie stała koło trumny rodziców na Okęciu.
        Stryjaszek trzymał się od niej z daleka. Mężulek też był jakiś nieobecny.
        Okazało się to wszystko, wyrachowaniem i grą.
        Co za kaczysyńska rodzinka! :-(
        Przyczynić się do śmierci tylu osób i zażądać pochówku na Wawelu.
        To nie jest bezczelność.
        To najzwyklejsza hutzpa...
        • Gość: PEPE Re: Autor sie znalazł... Ale nie do końca... IP: *.krak.tke.pl 09.06.10, 00:33
          No,to nie jest tak do końca... Ona i ON tylko się zgodzili (pomysł
          podrzucił ktoś inny - więc nie są autorami) - mój błąd, pochrzaniło mi się -
          dlatego dałem ten post do usunięcia... Sorki za zamieszanie...
          • Gość: motodebil Re: Autor sie znalazł... Ale nie do końca... IP: *.146.69.126.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.06.10, 02:16
            Tylko się zgodzili?
            No popatrz, popacz jacy łaskawcy. ;)
            • Gość: smok wawelski Re: Autor sie znalazł... Ale nie do końca... IP: *.146.141.181.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.06.10, 11:30
              Córunia pogrążona w żałobie idzie po bandzie na maxa.

www.plotek.pl/plotek/1,78649,7988815,Marta_Kaczynska__Nie_chcieli_mnie_w__Tancu_z_gwiazdami_.html
              • Gość: jagienka 2 Re: Autor sie znalazł... Ale nie do końca... IP: *.dowco.com 10.06.10, 19:40
                Sorki PEPE (buzka, gitarka, harfa). Moze trzeba by zaczac od tego
                zkond sie wziol wawel?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka