Dodaj do ulubionych

Reader's Digest

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 20:58
Czy ktoś z Was dostał kiedyś paczkę z tego wydawnictwa, choć jej nie
zamawiał? Ja mam taki problem, ponieważ przyszedł do mnie Atlas Świata i mam
za niego zapłacić, chociaż nie wysyłałam żadnego zamówienia. Napiszcie jeśli
wiecie coś na ten temat. A może ktoś z waszych znajomych też został
zrobiony "w konia"? Dzięki serdeczne za każdą odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marzena Re: Reader's Digest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 21:04
      Acha, mam jakieś szanse wygrać sprawę (jeśli do tego dojdzie)?
      • Gość: tadeusz kosciuszko Re: Reader's Digest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 23:42
        nie musisz nic odbierac (nawet jesli zamawialas) i zadnej sprawy nie bedzie
        • Gość: pablo Re: Reader's Digest IP: 213.241.75.* 11.03.04, 10:43
          Kobieto jest to firam która wyłudza kase zwłaszcza na starszych osobach. Mnie
          kiedyś przysłali że wygram samochód i kase jesli zaprenumeruje ich
          pismo.Zaprenumerowałem i nic. Ale nie oto chodzi w trakcie gdy otrzymywałem tą
          gazetke przystyłali mi jakies atlasy,ksiązki itp (trzeba było zapłacić za nie)
          Napisałem kulturalne pismo i odesłalem te atlasy i ksiazki i od tej pory nic
          nie przychodzi.Acha prenumeraty tez nie mam.Nie dajcie oszukac tej
          firmie.Ciekaw jestem tylko z jakiej firmy maja dane osobowe zwykłych obywateli.
          Pozdrowienia z Kielc
    • Gość: Rohan Re: Reader's Digest IP: 81.15.189.* 11.03.04, 10:52
      Kiedyś w "Polityce" opisywał to bodajże Podemski. Jest taka możliwość, że
      jeżeli nie zamawiałaś danego towaru, to piszesz do dostawcy (w tym wypadku
      Reader`s Digest) i zapraszasz ich, aby odebrali swoją własność, którą stawiasz
      do ich dyspozycji np. w każdy wtorek w godzinach od 16 do 17 ;) To podobno
      działa. Sprawdź koniecznie, jeżeli masz dostęp do jakiegoś prawnika, ale
      podobnież Podemski tak właśnie zrobił i jest do tej pory posiadaczem takiego
      Atlasu :)
      Pozdrawiam i życzę sukcesów w walce.
      • Gość: Emeryt Re: Reader's Digest IP: *.gw.intertele.pl 11.03.04, 12:20
        To nie jest tak, jak piszecie. Adresy podają, niestety, znajomi, którzy są już
        w ich klubie. Jeśli ktoś nic u nich nie zamawiał, najlepiej jeśli nie odbierze
        przesyłki. Ja tak właśnie robię, bo co jakiś czas moje rówieśniczki - chcąc
        wygrać nagrodę - podają mnie jako kandydata do klubu.
    • Gość: Vp Re: Reader's Digest IP: 195.117.30.* 11.03.04, 18:04
      Nie zamawiałaś - nie masz obowiązku płacić. Koniec. Kropka. Nie musiałaś i nie
      musisz odsyłać paczki, nic nie musisz. Oczywiście oni będą cię straszyć sądami,
      pozwami, komornikami itp. Nie daj się na to nabrać, nie mają żadnych praw żądać
      zapłaty. Mogą przysłać pisma z groźnymi nagłówkami: ostateczne wezwanie do
      zapłaty albo klauzulami, że "przyjęcie paczki jest równoznaczne ze zgodą na
      zapłacenie...". Nie ma żadnych takich paragrafów, nie daj się i nie płać w
      żadnym wypadku. Oni tylko liczą na zastraszenie i sporo kasy z tego ciągną od
      naiwnych. Nie daj się.
      Ja nie przyjmuję takich przesyłek, ale tylko dlatego, żeby ci złodzieje
      zapłacili poczcie parę złotych za zwrot, to dla nich większa strata niż
      zatrzymanie sobie przez kogoś tej rzeczy.
      W ostateczności gdyby się sprawa oparła o sąd, żadasz pokazania zamówienia z
      twoim podpisem - oczywiście nie mają, więc nie ma sprawy. Oni doskonale o tym
      wiedzą, więc mimo straszenia nigdy nie dają takich spraw do sądu, bo wiedzą że
      to przegrana ewidentna, a te pogróżki są sformułowane na tyle mętnie, żeby ktoś
      ich nie podał do sądu.
      W sumie olej gości i przestrzegaj znajomych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka