Dodaj do ulubionych

Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele

15.11.10, 05:50
"Rzeszów jest miastem, w którym największy odsetek osób wciąż nie wie, na kogo oddać głos do rady miasta.(...)"

Nie najlepiej to świadczy o nas mieszkańcach "Stolicy innowacji" jako lokalnej społeczności :( która powinna dokonywać świadomego wyboru. Jest to dołujące.
Obserwuj wątek
    • Gość: ZOSIA Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.ostnet.pl 15.11.10, 06:42
      WOJTKU A JAK ZAGŁOSUJĄ TWOJE PLUSZAKI ?
      zrób coś wreszcie z tą wystawą pięknego muzeum , bo te zakurzne maskoty straszą
      pozdrawiam Zosia
      • wojciech-jama Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele 15.11.10, 07:41
        Droga "Zosiu",
        Od stycznia 2008 roku nie jestem już właścicielem zbioru, aktem notarialnym przekazałem je miastu i te "Pluszaki" (określenie bardzo bliskie... ratuszowi) są już do dwóch lat własnością miasta.

Od 1 listopada 2010 roku nie jestem już pracownikiem Muzeum Dobranocek w Rzeszowie, więcej tutaj:
        "Jest też przekonany, że muzeum, które utraciło samodzielność(...) miasto, uzależniając muzeum od teatru Maska, pozbawiło je możliwości rozwoju (...) zbiory będą niszczały w zawilgoconej piwnicy"
        Wojciech Jama Miasto zarzyna Muzeum Dobranocek

Tak więc wszelkie uwagi na temat samorządowego (miejskiego) Muzeum Dobranocek w Rzeszowie kieruj pod właściwy adres, albo bezpośrednio do Muzeum:

ul. Słowackiego 8
        35-064 Rzeszów
        tel. 0 17 852 57 15
        e-mail: poczta@muzeumdobranocek.com.pl
        wtorek-piątek - 9.00 - 15.30
        sobota - niedziela - 9.00 - 16.30
        poniedziałek - nieczynne

albo do ratusza jako właściciela Muzeum:
        Urząd Miasta Rzeszowa
        Rynek 1
        Rzeszów
        tel. 17 875 40 00

Z poważaniem
        Wojciech Jama
        • Gość: ddr Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: 84.38.160.* 15.11.10, 11:56
          Panie Wojtku - chłopaki nie płaczą ...sam pan zaoferował swoje zbiory więc teraz niech pan nie dziwi się ze skoro notarialnie przekazał pan je dla IMĆ panujących zmarnowali wszystko - oni "inaczy" nie potrafiom - trzeba było myśleć wczesniej ...to tak jak z kobietą - jak po tygodniu znajomości bierze się ślub czasami po dwóch z baby wyjdzie potwór albo okaze się ze się nie myje a lubi seks... twardym trzeba być a nie miętkim panie Wojtku... Nie mam nic do Pana ale jesli stanie się tak ze wejdzie Pan do rady miasta będzie to ewenement ...wjechać do ratusza na grzbiecie Misia Kolargola to naprawdę sukces :-) pozdrowienia
          • wojciech-jama Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele 15.11.10, 12:32
            A kto tu płacze proszę Pana? Jasno od samego początku deklarowałem chęć podarowania zbiorów (2006 rok) i konsekwentnie pomimo licznych dwuznacznych działań miejskich urzędników podtrzymywałem swoją decyzję. Nie żałowałem jej i nie żałuję i mówiłem o tym jasno w mediach, np.
            Nie mamy atrakcji, to musimy je sobie stworzyć
            "Żałuje Pan teraz, że oddał swoje zbiory?
            - Nie przekazałem miastu kolekcji, żeby urzędnikom zrobić dobrze, tylko zrobiłem to dla ludzi. Moje doświadczenia z dwóch lat kontaktów ze zwiedzającymi muzeum sprawiły, że nie mam żadnych dylematów, czy zrobiłem dobrze, czy źle. Wiem, że było warto. Świadectwo jest w księgach pamiątkowych, wpisach na stronie internetowej. Teraz ważne, co zrobią z tym ludzie, którzy decydują o muzeum
            ."

Jasno też od dawna mówiłem o wielu niemądrych decyzjach urzędników, dotyczących Muzeum, a powodujących iż coś co mogło być ciekawym elementem promocji miasta, jest marnowane. Nie widzę powodu, aby o tym milczeć, należy o tym głośno mówić nawet wbrew obecnie obowiązującej... propagandzie sukcesu.

Jak to się dzieje że wiceprezydent miasta Pan Sienko, człowiek któremu "zawdzięczamy" obecny kształt Muzeum, przypomnę 60 m2 powierzchni wystawienniczej, brak możliwości organizowania wystaw czasowych (brak miejsca), zwyczajnie wstydzi się Muzeum w jego obecnym kształcie będącym jego... "zasługą"?
            • Gość: ddr Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.resman.pl / 10.4.4.* 15.11.10, 15:02
              Myslę ze za bardzo uwierzył Pan w misyjność tego muzeum - dla Pana to jest aż muzeum dla innych jest to tylko muzeum - są wazniejsze problemy drogi Panie i powtarzam ...z całym szacunkiem dla Panskiej pasji i samozaparcia nie myslę aby to muzeum miało być strategicznym przedsięwzieciem w polityce tego czy następnego składu rady miasta nawet jesli sam Pan tam wejdzie czego w sumie życzę... rozumiem zal i rozczarowanie i osobiscie chciałbym kiedys zabrać do Pana moje wnuki których jeszcze nie mam ale synowie sa juz zbyt dorosli aby zajmować sie Ptysiem i Balbiną jednak radzę aby cieszył się Pan tym co mamy ...czyli tymi 60 cioma metrami...aby zaoszczędzić Panu rozczarowań poradzę ...niech się pan pogodzi z tym co jest - lepiej się nie spodziewam ...no chyba ze wystartuje pan na prezia i przyjmie pan sprawę muzeum jako priorytet ...pozdr
              • Gość: jagienka do Pana ddr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 16:14
                Ma Pan wyważone zdanie i jest to w sumie fajne.. Ale ja bym troszkę popolemizowała... Otóż moje spostrzeżenie jest następujące... Dla mnie przykład MD to nie jest priotytet, ale unaocznienie faktu jak się traktuje gotowe i ciekawe pmysły w naszym mieście... Ma Pan rację pisząc, że jest wiele ważnych tematów... Ale MD naprawdę obrazuje ten totalny marazm w ratuszu... Zresztą zapewne Pan wie, że nie tylko to zagadnienie może burzyć krew... Dlaczego jednak tak się do tego wraca...? Ano dlatego, że jest to spektakularnym przykładem haniebnego lekceważenia i olewania naprawdę cennych inicjatyw... Psioczymy, że tylko MD i MD.. No ale proszę mi pokazać, czy ktoś jeszcze z czymś w tym mieście ruszył, brzydko napiszę, tyłek...? Chyba jeszcze tylko kwestia Pikniku Naukowego i założeń Pana Michalskiego... Gdzieś już o tym pisałam, że sęk tkwi w tej gnuśniej postawie naszych notabli... I myślę, że oto chodzi Panu Jamie... I życzę Mu z całego serca by On i Pan Michalski, i jeszcze kilku naprawdę myślących ludzi weszło do rady... Bo nie chodzi oto, żeby przyklaskiwać fanaberiom urzędującego prezydenta... Chodzi oto, żeby tam gdzie ma to sens powiedzieć "tak", ale i umieć powiedzieć "nie", gdy sytuacja tego wymaga...

Serdecznie pozdrawiam!
                • Gość: ddr Re: do Pana ddr... IP: 84.38.160.* 15.11.10, 16:40
                  jagienko - własnie - ja jestem zdania ze tego prezydenta , tą radę trzeba przegonić i psem poszczuć...i to wsciekłym wilczurem aby zawsze bali się odwracać głowę w stronę ratusza - takiego co mu piana z pyska leci na sam odgłos słowa Ferenc...ale bądzmy realistami ...dlatego piszę aby brać to co jest bo wybory wyłonią ludzi dla których wazniejsze są własne ambicje i plany partyjne niz faktyczne potrzeby rzeszowian - oni uzurpują sobie prawo do decydowania co nam jest potrzebne i na co wydawać nasze pieniądze bez konsultacji z nami ...
                  • Gość: jagienka Re: do Pana ddr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 16:53
                    Ależ starszny z Pana słów pesymizm bije!!! I ma Pan rację, że trudne to są kwestie... Ale może jednak trzeba coś z tym zacząć robić??? Czemu mamy wciąż być bierni wobec totalnej fuszery? Ja wiem, że nie od razu uda się zmienić wszystko... Ale od czegoś trzeba zacząć... Jestem jak najbardziej za ideą "małych kroczków"... Nie myśli Pan, że mimo wszystko warto pokusić się oto, a nie tylko pokornie i ze zwieszonym noskiem brać co z łaski kapnie...? Jak to się mówi: weźmy wreszcie sprawy we własne ręce... A teraz nadarza się okazja by zacząć zmieniać całą optyką postrzegania ratuszowych... Wiem, że nie stanie się to na już... Ale jeśli nie odkręci się "tego kureczka", by świeża kropelka zaczęła spadać, to nigdy tej skały nie udrążymy... Więc...?

Z ukłonem serdecznym :)
                    • Gość: ddr Re: do Pana ddr... IP: *.resman.pl / 10.4.4.* 15.11.10, 17:59
                      to nie pesymizm - to realizm ..pozdrawiam
                      • Gość: jagienka Re: do Pana ddr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 19:31
                        Wybacz Przyjacielu... Ale tak najłatwiej zrobić... Nazwać realizmem swoją "nieruchawą" postawę... Dlatego nic dziwnego, że nic się nie zmienia, gdy większość obywateli tak właśnie myśli... Ale ja jednak liczę, że pomimo tego ludzie pokroju Pana Wojtka, Pana Michalskiego i tych co się wokoło Nich skupiają, sprawią, że ta zaśniedziała bryła, jaką jest nasza władza miejska, ruszy się w końcu z posad... I TO DOSŁOWNIE! :)

Ukłony...
                        • Gość: ddr Re: do Pana ddr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 19:52
                          Z tą przyjaźnią to się wstrzymaj jagienko ...na to trzeba zasłuzyc - to ze nieruchawy tez przesadziłas bo nic nie wiesz a juz atakujesz ...a pan Wojtek i inni są znani tylko na forum gazety - w ratuszu nikt o nich juz nie pamięta a z pewnoscią nie przejmuje się tym ze ktos coś pisze na forum - to was swiat ...ale to swiat wirtualny nie mający nic z miejscem gdzie tworzy się rzeszów - taki czy inny ale sie tworzy własnie w ratuszu...tu mozesz napisać wszystko ale mozesz tylko tu i tu twoja rola się kończy ...wiec nie atakuj moła osobo bo to i tak nie ma sensu - tu tej wojny nie wygrasz ...co najwyżej mozesz przekonac się ze niewiele mozesz ...ja im zyczę z całego serca aby się udało ...ale oni muszą zawalczyć na prawdziwej wojnie - tu to tylko cwiczenia :-) poczytaj teraz lekcje na jutro :-) musisz iść do szkoły przygotowana :-) pozdrawiam
                          • Gość: jagienka Re: do Pana ddr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 20:29
                            Nie popełniaj błędu, przed którym niby sam ostrzegasz... Tak samo nie wiesz o mnie nic... A sąd wydajesz... No cóż... Obraża Cie słowo o przyjaźni? Więc przepraszam... Użyłam go po prostu z czystej kultury, ale więcej tego nie zrobię... I nie stwarzaj pozorów, że zjadłeś wszelkie rozumy bo w rzeczywistości myślę, że daleko Ci do tego... A gdybyś tak życzył z serca wygranej tym dwóm Panom to byś mniej gadał a więcej robił, co ja czynię... A forum to tylko chwila dla socjologicznych badań osobowości także takich jak Twoja...

Pozdrawiam... :)))))
                            • Gość: ddr Re: do Pana ddr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 23:29
                              no i jak zwykle - fałszywa baba...
    • rg14 Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele 15.11.10, 07:16
      To dzięki SN
      Dziękujemy
      • Gość: MistrzRiposty Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.10, 07:25
        Po wyborach komitet lepszy o 100 procent zmieni nazwę na lepszy o niecałe 2 procent i obali 40 procent! Żeby się tylko Romek nie dowiedział!
      • Gość: rodowity Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.rzeszow.vectranet.pl 15.11.10, 08:04
        sn to superszmatlawiec, nawet ranking wyborczy sobie nabili, a dlaczego tak robia? bo wlasciciel nie lepszy niz podkulski przegral kiedys przetarg wlasnie z ryskiem i sie msci. ferenc wygra na luzie wybory.
    • Gość: Rzeszowianin Dzięki Super Nowościom SLD Ferenca nie ma 70% IP: *.krak.tke.pl 15.11.10, 08:28
      Po raz pierwszy od wielu lat ktoś odważył się w Rzeszowie napisać prawdę o kulisach rządów postkomunistycznego Ferenca, niedoRozwoju Rzeszowa i ich funfla biznesmena, którzy nazwali miasto stolica innowacji w sytuacji, kiedy sąsiednia wioska ma lepszy basen od najlepszego w Rzeszowie.
      Dlatego wielki szacun i poszan dla Super Nowości. Co ciekawe nawet Wybiórcza nieśmiało napisała kilka razy prawde o "cudach" i "innowacyjności" Ferenca.
      Gdyby nie te media , Rzeszowianie by nadal żyli w błogiej nieświadomości i kontemplowali wybudowanie chodnika na swoim osiedlu.
      • rg14 Re: Dzięki Super Nowościom SLD Ferenca nie ma 70% 15.11.10, 08:38
        SN muszą przeprosić obecnego prezydenta w trybie wyborczym za bzdury piszących!!!!!
        • Gość: Shepard Re: Dzięki Super Nowościom SLD Ferenca nie ma 70% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 08:57
          SN będą musiały przeprosić jeszcze parę innych osób. A właściwie - nie tyle SN, co paru pracujących tam, wierzących w pozorną anonimowość w sieci - pismaków...
          Ale to - po wyborach...
          Na wszystko przyjdzie czas. :-)

Miłego dnia...
          S.
      • Gość: Shepard Re: Dzięki Super Nowościom SLD Ferenca nie ma 70% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 08:59
        "... Dlatego wielki szacun i poszan dla Super Nowości... "

Powtarzasz się, synek. I nikt oprócz Ciebie nie wierzy już w te bzdety...

S.
        • Gość: ddr Re: Dzięki Super Nowościom SLD Ferenca nie ma 70% IP: *.resman.pl / 10.4.4.* 15.11.10, 09:32
          W kanty Breżniewa tez nie mozna było wierzyć ...Pawle Drogi :-) Miał być taki dobry i zył tylko z troski o ludzi ...
          • Gość: sebek Re: Badania chyba były prowadzione wsród urzędnikó IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 09:52
            Na czyje zlecenie były robione te badania, bo wiadomo że kto zleca i płaci to chce mieć dobre wyniki.Rzeszów jest podzielony jedni chcą zdecydowanych zmian i nie chcą aby dalej istniał układ z lokalnym biznesmenem który z urzędników robi chłopców na posyłki i druga grupa która chce starus quo.Nikt nie wygra w pierwszej rundzie, wiele wskazuje że może dośc do II tury pomiędzy Decem i Cyprysiem, bo Walat za póżno ropoczął kampanię prezydencką.Maślanka jest najmniej brany pod uwagę,ma chyba najmniej zwolenników.Ale jak bedzie to się przekonamy, ten tydzień bedzie najważniejszy dla wyborców.Wielu nie jest zdecydowanych a wielu może zmienić zdanie.
            • Gość: MistrzRiposty Re: Badania chyba były prowadzione wsród urzędnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.10, 10:59
              Rozbawiłeś mnie tą wróżba, bo prognozą tego nie nazwę. Dla antyklerykałów alternatywa Cypryś - Dec to wybór między dżumą a cholerą. To tak na marginesie, ale zważywszy na ostatnie prezenty (włoskie ogrody itp) nie całkiem bez znaczenia.
              Prawda, którą juz ktoś objawił, jest następująca: spośród piątki zawodników dotychczas urzędujący prezydent jest jedyną wiadomą (pozostali to wielka niewiadoma). Jak w Samych Swoich - lepszy własny wróg niz ktoś obcy! A teraz na poważnie: czy to się panu Oraczewskiemu spodoba, czy nie (przy okazji dziś widać, że ma lekceważący stosunek do prawomocnych wyroków sądu, a to boli FINANSOWO!!!), Dziadek nie odejdzie i będzie rządził dalej. Przy wszystkich jego prawdziwych i wyolbrzymionych wadach jest dobrym gospodarzem, autentycznie kocha to miasto, znajduje równiez uznanie w rozmaitych rankingach (nie tylko tych za pieniądze). Rzeszowianie są dumnie ze swego miasta pokazując je przyjezdnym i stan ten nie wypadł sroce spod ogona.
              • Gość: to.mnie.bawi Re: Badania chyba były prowadzione wsród urzędnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 18:44
                > Rozbawiłeś mnie tą wróżba, bo prognozą tego nie nazwę. Dla antyklerykałów alter
                > natywa Cypryś - Dec to wybór między dżumą a cholerą.

Hehe, zabawny jesteś z tymi antyklerykałami, a jak zagłosują zbieracze kredek tudzież pigmejska mniejszość narodowa?? :D
          • Gość: Shepard Re: Dzięki Super Nowościom SLD Ferenca nie ma 70% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 10:15
            Też się cieszę. :-)
            A tak BTW: skąd ten nick pt. DDR? Z sentymentu?
            Także lubię ten klimat, więc - bez podejrzeń o szyderstwo...:
            www.antykwaryczne.pl/body.php?m=3&tid=28
            www.antykwaryczne.pl/body.php?m=3&tid=31
            Z ciekawości pytam :-)
            Gruss nach Polen,
            P.P.
            • Gość: ddr Re: Dzięki Super Nowościom SLD Ferenca nie ma 70% IP: 84.38.160.* 15.11.10, 10:47
              alez masz skojarzenia ...sięgasz strasznie daleko Pawełku :-) prawda jest brutalnie inna ...pisząc siedzę wygodnie w fotelu i aby nie komplikować sobie zycia mam te litery pod wskazującym palcem i jest je najłatwiej wstukiwac nie zmieniając pozycji w fotelu :-) straszy pleciuga z Ciebie - choć sympatyczna powiem szczerze -) pozdr .
              • Gość: Shepard Re: Dzięki Super Nowościom SLD Ferenca nie ma 70% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 12:04
                "... mam te litery pod wskazującym palcem.. "

Zatem... jesteś leworęczny? :-)

Pozdr,
                S.
                • Gość: ddr Re: Dzięki Super Nowościom SLD Ferenca nie ma 70% IP: 84.38.160.* 15.11.10, 14:14
                  Dokładnie - jestem mańkutem - tylko piszę prawą długopisem bo kiedys w szkole tego nie tolerowano :-) ale z kolei aby równowaga była poglady mam prawicowe :-)
            • Gość: gość Re: shepard; super samochodziki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 21:53
              mój tata to się aż wzruszył, bo dużo z tych rzeczy pamięta ze sklepów!!!!! gdzie ty to chłopie wszystko trzymasz? pozdrawiam. I.
              • Gość: Shepard Re: shepard; super samochodziki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 09:02
                "... gdzie ty to chłopie wszystko trzymasz?... "

Mam fajne spodnie... z dużymi kieszeniami. :-)
                Pozdr,
                S.
      • Gość: wyborca Re: Dzięki Super Nowościom SLD Ferenca nie ma 70% IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.10, 14:12
        Panie Prezydencie ja juz skladam gratulalacje wyboru na nastęna kadencje nie masz Pan konkurentow. to co robisz dl a mieszkancow jest najwawazniejsze. mam jedna uwage nie opireaj sie na partii zgnilych ludowcow, przylepcow, ktorzy kazdemu przyklasna aby zdobyć pare stolkow. nie daj sie nabrac bo tego Pan nie potrzebujesz. bez ich niby pomocy spokojnie wygrasz bo nie zwracasz uwagi czy to kosciol czy inna organiacja. dbasz chlop[ie o rozwoj rzeszowa.przy okazji ubolewam ze tak porzadny i dobry zuzlowiec Pan Kuciapa dal sie nabrac
    • Gość: gosc Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: 94.42.117.* 15.11.10, 11:02
      Shepard dyżurny gazety,nie strasz nie strasz bo się zesr..z.Czasy twoich funfli z SB już bezpowrotnie mineły,choć ta banda wałęsa sie po różnych forach wypisująśc takie dyrdymały jak ty.
      • Gość: MistrzRiposty Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.10, 11:45
        Romek! Zamiast ujadać na forum zamieść przeprosiny w swoim szmatałwcu, bo bekniesz. Jak sie podskakuje, to i knutem trza czasem oberwać. Takie życie.
      • Gość: Shepard Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 12:10
        A ten się uparł jak koza na obierki: z Nowinamy nie wyszło, to teraz Gazeta??? :-)
        Stoisz facet bez gaci na środku rynku i jeszcze nadajesz? Uwagę zdaje się na siebie JUŻ zwróciłeś... :-))))

S.
      • Gość: iza Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 12:29
        człowieku! zastanów się! pomawiasz kogoś na publicznym forum, że pracuje dla coraz to innej gazety, mimo, że czarno na białym wychodzi co innego; a teraz jeszcze z esbecją wyjeżdżasz? wiesz, że to jest karalne? doprawdy to już nie jest nawet smieszne.

>Czasy twoich funfli
        > z SB już bezpowrotnie
    • Gość: metra Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 11:47
      A co na to Romek Oraczewski i jego 100%. Wg jego gazetki wygrywa, były pracownik SN - Cypryś.
      • Gość: MistrzRiposty Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.10, 12:02
        Cyprys wygrywa wśród dyskutantów na forum Super Podłości. No comments.
    • Gość: ddr Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: 84.38.160.* 15.11.10, 12:23
      Ludzie !!! przestańcie się zreć !!! mozecie być fajnymi stforami i razem mozecie w realu pracować ,usmiechać się ,mówić sobie dzień dobry a tu skaczecie sobie do gardeł jak psy w boju o sukę. Popatrzcie w lustra jakimi jestescie podłotami pisząc takie paszkwile do kogoś kogo w zyciu nie widzieliście - przekonani ze macie rację chcecie zabić !!! jakie to polskie ...jakie podkarpackie ...jakie katolickie...opanujcie sie ...to nie ma sensu ...
      • Gość: MistrzRiposty Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.10, 12:56
        Mylisz się. My sie (aż za) dobrze znamy. To jest taka internetowa zabawa w ciuciubabkę. Zresztą (Shepard potwierdzi) nie my zaczęlismy. To tylko reakcja na zasmradzanie tego forum pierd... mi przez pewnego mało sympatycznego faceta.
        Postanowilismy zrobić coś więcej, niz zatkać nos.
        • Gość: ddr Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: 84.38.160.* 15.11.10, 13:19
          No jak na Mistrza Riposty to niewiele masz do powiedzenia ... sądzę ze głosujesz na pis , masz podstawowoe wykształcenie zdobyte korespondencyjnie a na kogo głosować mówi ci ksiądz na oazie ... bardzo się mylę ?
          • Gość: MistrzRiposty Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.10, 13:55
            Sorry, ale nie rozumiem. Skąd u ciebie taki wniosek, że zagłosuję na PiS?!!!!!! Izwinitie, malieńkaja aszibka!
            W którymś z wątków zainicjowanych przez niepięknego Romana napisałem, że spośród 5 zawodników startujących w wyścigu tylko jeden jest przewidywalny. Reszta - to równanie ze zbyt wieloma niewiadomymi. O ile mi wiadomo - urzedujący prezydent do PiS-u nigdy nie należał.
            • Gość: MistrzRiposty Re: Wybory ... Post scriptum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.10, 13:57
              O tu:
              forum.gazeta.pl/forum/w,69,118718049,118725441,Re_Badania_chyba_byly_prowadzione_wsrod_urzednik.html
            • Gość: ddr Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: 84.38.160.* 15.11.10, 14:23
              Myslisz jak pisowiec - chcesz obrazać , rozliczać , likwidować , rządzić i wygrazasz szabelką na lewo i prawo a przy tym chcesz aby nazywali cie patriotą i chełpisz sie katolicyzmem ...kazdy myslący inaczej to smieć , gorszy polak i sfołocz ... pisać dalej ?
        • Gość: Shepard Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 13:23
          Potwierdzam.
          I jak to niektórzy zauważyli: według niedowartościowanych frustratów, pracuję dla Nowin, Gazety a teraz - w/g najnowszego newsa - mam kumpli w SB... :-)
          Co teraz pajac z SN wymyśli? NASA? a może... Watykan??? :-)
          Już dawno urżnął gałąź, na której siedział... prasną ze swadą w KUPĘ... i dalej chrząka w ten sam deseń.
          Istotnie: pluć świni w oczy - to powie, że deszcz pada... kto wie? Może to jest metoda...

Pozdrawiam,
          S.
          • Gość: ddr Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: 84.38.160.* 15.11.10, 13:31
            Czemu się dziwisz ...skoro mówią ze samolot został zestrzelony to cóz wiecej mozna pomyslec :-)
            • Gość: Shepard Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 14:36
              Ja już się Nietzschemu nie Dziwisz...

Chłop z chłopem...
              Baba z babą...
              A krowy źrebić się będą... bo Siwka nad nimi jak... matka!

A władza se tylko JABŁKO JE... :-)

na koniec chciałbym tylko jeszcze poznać tego, kto wymyślił SEKS... żeby zobaczyć nad czym TERAZ pracuje... :-)

Grus,
              S.
              • Gość: ddr Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.resman.pl / 10.4.4.* 15.11.10, 14:46
                Masz fajne poczucie humoru - zawsze mnie rozbawiasz ...oby wszyscy takie mieli jakze fajniej byłoby na swiecie..pozdr
              • Gość: a.szl Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: 79.139.89.* 15.11.10, 18:05
                Inteligentny może i jesteś,ale kopnięty również i to zdrowo!
                • Gość: gość Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 21:56
                  ale ma przynajmniej jakieś zainteresowania i hobby; poza tym wszyscy pasjonaci są szurnięci. ważne że pozytywnie. pozdrawiam, I.
    • Gość: ddr Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: 84.38.160.* 15.11.10, 14:37
      Mnie to nie dołuje ...skoro nagina się zwykłe miasto do miana metropolii to nie dziwie się tez ze sztucznie zawyza sie poziom intelektualny - to ze ktoś zapłacił firmie reklamowej aby wymysliła hasło reklamowe a ona wymysliła stolycę innowacji nie znaczy ze nagle wszystkim IQ podskoczyło o 30 pkt :-) Ratusz ma tendencje do nadymania swiadomosci rzeszowian ze zyjemy w niezwykłych czasach ,czasach rządów wyjątkowej eklipy w których dzieją się rzeczy wyjątkowe...stąd to nazewnictwo ulic ,rond ,placów ,trotuarów ,kampanie itd itp ...nie biorą tego pod uwagę nie widząc tego ze smierdzi sztucznością ,tanim blichtrem i małoscią ...i ze ma to krótkie nogi ...stolica innowacji w kategoriach myslenia Ferenca jest po prostu zenujaco tandetna a będzie jeszcze gorzej w miarę upływu lat ...wracając do tematu myslę ze rzeszowanie po prostu mają to w dupie bo są zajęci swoim niełatwym przeciez zyciem - nie kazdy zarabia po 130 tys złotych a z tego co ostatnio pisali to chyba bardziej 980 i 1200 niz jakies tysiące ...gdyby przeciętny rzeszowianin faktycznie skupił się nad oceną kandydatów myslę ze rozgoniłby to towarzystwo wzajemnej adoracji i psami poszczuł aby przyszedł ktos kto naprawdę zajmie sie problemami rzeszowian a nie polityką i kolegami z partii
    • Gość: Mieszkaniec Bardzo dobrze IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 15.11.10, 14:49
      To poparcie przelicza się na 9-10 głosów w radzie miasta. Resztę bierze PiS, PO i inne komitety. Czyli 10 głosów na 25 :) :) :)
      • Gość: ja Re: Bardzo dobrze IP: *.1-4.cable.virginmedia.com 15.11.10, 14:51
        czyli tym razem oddadzą czarnym plac farny i część rynku...
      • Gość: jan Re: Bardzo dobrze Tadek musi odejść IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 15:48
        Czas na zmiany , Dziadek musi odejść */
    • Gość: Rzeszowianin Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: 195.158.247.* 15.11.10, 15:02
      Ja na szczęście wiem na kogo będę głosował. Okręg 1 lista 13 miejsce 10. STANISŁAW RUSZNICA !!! Pozdrawiam wszystkich którzy zagłosują tak jak ja :)
      • Gość: ko Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.rzeszow.vectranet.pl 15.11.10, 16:39
        "SN”, należące do rzeszowskiego biznesmena Romana Oraczewskiego (wydawcą jest spółka "Super Nowości"), nie tylko promują na swoich łamach komitet założony przez pracowników redakcji, ale też niemal codziennie publikują teksty krytykujące obecne prezydenta Rzeszowa Tadeusza Ferenca. "Rzeczpospolita” ujawniała też, że dziennikarze i osoby związane z redakcją "Super Nowości”, m.in. Krzysztof Pipała i Krzysztof Kuchta, próbowali zarejestrować kilka komitetów z nazwiskiem Ferenca w nazwie, m.in. komitety: "Dziadek Ferenc musi odejść” i "Popieramy Ferenca na zasadzie owczego pędu”.
        Średnie rozpowszechnianie płatne razem "SN" w pierwszym półroczu br. wyniosło 13 960 egz. (dane ZKDP).
        • Gość: ddr Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.resman.pl / 10.4.4.* 15.11.10, 17:01
          W myśyl zasady ze w kazdej plotce jest szczypta prawdy uwazam ze SN mają prawo pisać co chcą a z pewnoscią nie wyssały tego całkiem z palca - widząc mnogość tematów w tej gazecie szczypta jest kolosalnych rozmiarów - poza tym czy dziennikarz jest pozbawiony praw obywatelskich aby nie mógł głosować i wyrazać swoich pogladów ? skoro proboszcz na ambonie potrafi przekonać wiernych ze jedynie słuszną partią jest partia prawdziwych partiotów i jedynej słusznej lini konfrontacji z rosją nie widzę powodów aby dziennikarz nie wyrazał swoich pogladów pracujac w gazecie o jawnych pogladach - ty zyjąc w demokratycznym i wolnym kraju masz mozliwość wyłączyć telewizor albo zmienic stacje - nikt tez nie przymusza cie do kupowania SN a tym bardziej czytania tej gazety - mozesz za to kupić dziennik polski i właczyć radio maryja - doceń to bo jesli myslisz tak jak Jarosław to nikt ci tego nie zabrania...waznym jest tylko abyś za to co piszesz brał odpowiedialność - jesli uwazasz ze za mało mozesz załóz gazetę ( wolno ci ) i promuj swoją linię rozumowania ...potrafisz ? stać cię ? jesli nie to musisz się z tyum pogodzić bo szczekanie na forach moze cie doprowadzić tylko do tego ze bedziesz jadł Frolik albo Czapi ...
          • kmdr_rohan Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele 15.11.10, 17:15
            DDR
            Pięknie. Wolność, to Ty i SuperVB? reszta "szczeka"?
            No to ja pana skreślam.
            • Gość: ddr Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.resman.pl / 10.4.4.* 15.11.10, 17:43
              rohan ...przyjacielu z innej partii - ty to czytasz ? daj spokój ja tylko zartuję :-) pozdrów zone ,dzieciaki i zyj pełna pierwsią :-)
        • Gość: ula Re: Tak by chciała GW aby było a jak będzie ... IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 17:05
          Nie dziwię się, że wynik jest zlecony na specjalne zamówienie GW, nigdy ta gazeta nie była wiarygodna i nie będzie, bo artykuły zawsze są tendencyjne pod dyktando Michnika.Dobrze że coraz mniej osób kupuje gazetę wyborczą.Czytają i kupują chyba tylko liderzy podkarpackiej organizacji PO.
          • Gość: ddr Re: Tak by chciała GW aby było a jak będzie ... IP: *.resman.pl / 10.4.4.* 15.11.10, 17:16
            Ja nie jestem liderem ,członkiem ani jakimś szczególnym sympatykiem PO ale kupuje gazetę i kilka innych ...nie wypowiadaj się w imieniu innych bo bredzisz ula...robisz idiotke z siebie samej mówiac to na czym się nie znasz - ktoś ci przysra i bedzie ci przykro a znając kobiety zmanipulujesz to tak ze będziesz twierdzić ze jestes molestowana a to juz jest zenujące ale jakze często wykorzystywane ....prawda ? Poradzę Ci coś - nie wypowiadaj narazie swojego zdania ...zawsze opieraj się na zdaniu kogoś kto juz do czegoś doszedł i jest znany - sama się nie przebijesz a pisząc takie brednie będziesz jak ta blondynka z dowcipów ...powiedzieć ci jeden? eeee albo nie ...buzi ula ...trzymka
          • kmdr_rohan Mania przesladowcza, to straszna choroba... 15.11.10, 17:17
            Nie wchodź do piwnicy, tam siedzi Michnik!
    • Gość: Majka Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 17:10
      Ja na niego nie zaglosuje. Moim zdaniem niczym konkretnym nie zasluzyl sie dla miasta, jest stary i malomiasteczkowy. Emerytura to najlepsze wyjscie dla tego pana.
      • Gość: ddr Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.resman.pl / 10.4.4.* 15.11.10, 17:21
        Majka - kocham CIę !!!!!
    • Gość: marek Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 18:57
      Tadziu z toba do 100- tki i z z twoimi oldboyami niech żyje PZPR !!!!!!!!!
      • Gość: Dydek Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: 188.33.14.* 15.11.10, 20:25
        Mareczku a ja i wielu moich znajomych ma bardzo wielki szacunek dla Tadka i jego wielu dokonań. Zwycięstwo Tadka jest pewniakiem i kiedyś będziesz się tym chwalił do swoich znajomych z innego terenu jak wydoroślejesz.Pozdrawiam.
    • Gość: res mistrzostwo manipulacji IP: *.rzeszow.vectranet.pl 15.11.10, 19:52
      ja mam pytanie, jaka metoda była stosowana w tych badaniach, czyżby sondaż telefoniczny,który nie jest reprezentatywny i nic się na ten temat nie pisze,
      po drugie, dlaczego nie pisze się, że Cypryś ma taką samą popularność jak Ferenc, czyżby redaktorzy bali się ujawnić tą wiedzę,
      dziwne to zwyczaje i praktyki są w gw, nie lękajcie się, prawda was wyzwoli
      • kmdr_rohan Re: mistrzostwo manipulacji 15.11.10, 19:57
        Gość portalu: res napisał(a):
        > po drugie, dlaczego nie pisze się, że Cypryś ma taką samą popularność jak Ferenc,

No więc zapytam Cię, Twymi własnymi słowami: jaka metoda była stosowana w badaniach, na które się powołujesz?
        • Gość: Prześmiewca Re: mistrzostwo manipulacji IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 20:32
          Nawet "mistrz riposty" zamilkł.
        • Gość: ddr Re: mistrzostwo manipulacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 20:32
          a ja zadam pytanie czy ty rohan wiesz jaka ? i po co zadajesz takie pytania ...chcesz być mądrzejszy tu na forum - to jak dązysz do tego to ja uznaję cie za najmądrzejszego ...JESTES ROHAN NAJMĄDRZEJSZY na forum gazety ...zesrałes sie juz z radosci czy dopiedo dusisz ?
          • kmdr_rohan Re: mistrzostwo manipulacji 16.11.10, 08:03
            DDR, jesli nie rozumiesz słowa pisanego, to Twój problem. Ale twoim wiekszym problemem, jest wyłażące z każdej Twojej wypowiedzi - proste chamstwo. Ponieważ na tym poziomie nie mam zamiaru dyskutować, gdyż mógłbyś pokonac mnie doświadczeniem, kończę rozmowę z Tobą i życzę Ci wielu pogodnych dni i dużo zdrowia.
            Żegnaj.
            • Gość: ddr Re: mistrzostwo manipulacji IP: 84.38.160.* 16.11.10, 09:29
              Aby rozumieć słowo pisane to musi być słowo a nie bełkot którego wszędzie zostawiasz bobki jak zając na łące - skoro nie masz doswiadczenia to nie zabieraj się za to co robisz bo wychodzisz na idiotę - teraz się rozpłacz biedusiu albo napisz donos do Jarosława ze jakiś zyd ,mason molestuje cie na forum gazety wyborczej...a co do chamstwa kolego to przyjmij zasadę ze lepsze jest wrodzone chamstwo niz nabyta inteligencja i tego się trzymaj ...będzie ci łatwiej - buzi ...
      • Gość: p Re: mistrzostwo manipulacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.10, 20:41
        Dlaczego nie piszą, że cypryś ma taką samą popularność? Proste. Bo nie ma :) Jedyny sondaż, w którym cypryś może pochwalić się dobrym wynikiem to sondaż umieszczony na łamach super szmatławca. A ile ten sondaż jest wart to chyba wszyscy wiedzą :)
        • Gość: ds16 Re: mistrzostwo manipulacji IP: 89.100.232.* 15.11.10, 22:54
          tez zyczylbym sobie geby Dziadka juz na tronie nie ogladac, ale jak widze pan Cypryś woli legitkę partyjną do mamienia komeszek i starych bab od akcentowania, że jest człowiekiem treźwo myślącym. Pod szyldem PIS się już w Polsce raczej nie wygrywa. I chwała Bogu swoją drogą.
    • Gość: Marcin Wybory do Sejmiku IP: 83.1.115.* 16.11.10, 14:53
      Witam.

Wybory samorządowe tuż tuż. Wielu z nas prawdopodobnie ma już swoje typy jeśli

chodzi o Radę, ale czy każdy ma już kandydata do Sejmiku Wojewódzkiego?

Chciałbym przedstawić kandydaturę Krystyny Szkutnik.

To absolwentka WSP w Rzeszowie 1982 (mgr nauczania początkowego).
      Członek Stowarzyszeń Solidarność Walcząca i Porozumienia Organizacji

Niepodległościowych. Aktywny działacz opozycji antykomunistycznej w PRL-u.
      Obecnie współwłaściciel Antykwariatu "Akcesâ", od 2001 właściciel Księgarni
      Akademickiej w Jarosławiu.

Jak sama mówi jej priorytetem obecnie jest działalność w zakresie kultury,
      edukacji i sportu. Nie obiecuje, że zbuduje mosty, czy autostrady, bo jeden

radny tego zrobić nie może. Ale mogą to zrobić ludzie wykształceni, dlatego

edukacja jest tak ważna. Jej domeną nie jest obiecywanie gruszek na wierzbie, a

rzetelna praca na rzecz rozwoju kultury i nauki w Regionie. Chce robić to, na

czym się zna, co jest jej bliskie i bliskie wielu, zwłaszcza młodym osobom.

Dostrzega problemy związane min. z niedofinansowaniem muzeów i bibliotek

publicznych. Widzi konieczność wspierania inicjatyw kulturalnych i sportowych.

Więcej na jej stronie: www.Krystyna-Szkutnik.pl

Do Sejmiku Wojewódzkiego startuje z listy Przymierza Narodu Polskiego, które
      widzi wiele błędów i niepowodzeń transformacji ustrojowej, nie przyjmuje

bezmyślnie ustaleń Okrągłego Stołu, nie zgadza się z "Magdalenką".

Warto zajrzeć: www.PrzymierzeNaroduPolskiego.pl

Krystyna Szkutnik

Okręg Wyborczy nr 1

Lista 7 pozycja 2
      • Gość: Prześmiewca Re: Wybory do Sejmiku IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 22:18
        Nie zgadza się z Magdalenką?Nie respektuje ustaleń okrągłego stołu to znaczy że jest zwykłą nieudaczniczką życiową niegodną aby kogokolwiek reprezentować. To tak w największym skucie.Absolwentka studiów z 1982r powinna mieć więcej oleju w głowie z racji doświadczeń i wiedzy historycznej o ile tych studiów nie zaliczała metodą Z.Z.Z..Mogę wybaczyć każdemu historykowi z IPN który obnosi się wiedzą (przeczytał dokumenty)nie do końca przezeń zrozumiałą.Szanowna Krystyno Twoja postawa to obraz kombatanta z okresu wojny, który walczy o swoje przywileje i przywołuje zasługi że jako dziecko siedząc na rękach mamy pokazał język gestapowcowi.
    • Gość: kiciuśka Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.womczest.edu.pl 16.11.10, 17:35
      Ciekawe, kto się kryje za to akcją?

www.mielman.pl

Kandydat na prezia Mielca?
    • Gość: Maciek Wybory do Sejmiku IP: 83.1.115.* 18.11.10, 21:41
      Witam.

Wybory samorządowe tuż tuż. Wielu z nas prawdopodobnie ma już swoje typy jeśli chodzi o Radę, ale czy każdy ma już kandydata do Sejmiku Wojewódzkiego? Chciałbym przedstawić kandydaturę Krystyny Szkutnik.

To absolwentka WSP w Rzeszowie 1982 (mgr nauczania początkowego).
      Członek Stowarzyszeń Solidarność Walcząca i Porozumienia Organizacji Niepodległościowych. Aktywny działacz opozycji antykomunistycznej w PRL-u.
      Obecnie współwłaściciel Antykwariatu "Akcesâ", od 2001 właściciel Księgarni
      Akademickiej w Jarosławiu.

Jak sama mówi jej priorytetem obecnie jest działalność w zakresie kultury,
      edukacji i sportu. Nie obiecuje, że zbuduje mosty, czy autostrady, bo jeden radny tego zrobić nie może. Ale mogą to zrobić ludzie wykształceni, dlatego edukacja jest tak ważna. Jej domeną nie jest obiecywanie gruszek na wierzbie, a rzetelna praca na rzecz rozwoju kultury i nauki w Regionie. Chce robić to, na czym się zna, co jest jej bliskie i bliskie wielu, zwłaszcza młodym osobom.

Dostrzega problemy związane min. z niedofinansowaniem muzeów i bibliotek publicznych. Widzi konieczność wspierania inicjatyw kulturalnych i sportowych.

Więcej na jej stronie: www.Krystyna-Szkutnik.pl

Do Sejmiku Wojewódzkiego startuje z listy Przymierza Narodu Polskiego, które
      widzi wiele błędów i niepowodzeń transformacji ustrojowej, nie przyjmuje bezmyślnie ustaleń Okrągłego Stołu, nie zgadza się z "Magdalenką".

Warto zajrzeć: www.PrzymierzeNaroduPolskiego.pl

Krystyna Szkutnik

Okręg Wyborczy nr 1

Lista 7 pozycja 2
    • Gość: gość Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.147.97.98.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.11.10, 22:01
      Tylko nie klakierzy Ferenca,nie chcę aby reprezentowali mnie ludzie ,ktorzy nie mają własnego zdania.
      • Gość: p Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 22:08
        A jak ci się podobają ludzie sterowani odgórnie przez partie? :-)
    • Gość: Tom Głos na Ferenca to wybór R. Podkulskiego IP: 89.171.192.* 19.11.10, 11:22
      jak mozna byc tak głupim żeby nabrać się na dziadka Tadka?
      • wojciech-jama Re: Głos na Ferenca to wybór R. Podkulskiego 19.11.10, 13:01
        Sam jestem ciekaw ilu się da nabrać na bajki Pana Tadeusza.

Z jednej strony znowu na "sztandarach" kultura fizyczna, z drugiej wczoraj ani on, ani jego reprezentant nie pojawili się na spotkaniu nt. sportu dzieci i młodzieży.

Zwyczajnie strach przed wyborcami obleciał.

Ile można się nabierać na tą Propagandę sukcesu w wydaniu niedoRozwoju Rzeszowa.

Prymitywnym ludom być może wystarczą do szczęścia świecidełka. Pytanie czy nam, tutaj, teraz, też wystarczą?

Mnie nie. Mówię jasno, dosyć, starczy! Dalsze, nieskrępowane rządy tej ekipy to katastrofa dla miasta.
        • Gość: Shepard Re: Głos na Ferenca to wybór R. Podkulskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 13:19
          Najbliższe cztery lata - w plecy.

To ja idę ZADOŁOWAĆ kartofle i zbańczyć galony wody pitnej.

PRZETRWAMY!
          • wojciech-jama Re: Głos na Ferenca to wybór R. Podkulskiego 19.11.10, 14:27
            I jeszcze może taki komentarz do niedoRozwoju Rzeszowa:
            Jezioro

Oby się nie sprawdziło.
            • Gość: Shepard Re: Głos na Ferenca to wybór R. Podkulskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 15:17
              "... Jezioro

Oby się nie sprawdziło. .. "

Czyli, że... wizja z pocztówki (seria wydana w połowie lat 90.!) - pomyliła lokalizację tylko o... JEDNO SKRZYŻOWANIE!

www.polimedia.pl/pepe/Pocztowki_seria94_2815.jpg

Ale wtedy gdy powstawała - stał tam jeszcze HOTEL... :-)))
    • Gość: Statysta Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.tktelekom.pl 19.11.10, 15:34
      Przeczytałem dokładnie wszystkie wypowiedzi szanownych Forumowiczów i stwierdzam bezinteresowny jad i wściekłość na zajmowaną pozycję i rokowania p.Ferenca. Obawiam się że po 22 w niedzielę zobaczą z Jego strony gest Kozakiewicza w amerykańskim wydaniu. Wydawało mi się też że są tu tacy co reprezentują przyzwoity poziom i ogładę. Ale to gó..o prawda.
      • wojciech-jama Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele 19.11.10, 15:55
        Proszę Pana, ten jak Pan to nazywa "jad i wściekłość" to najzwyklejsze, ogromne rozczarowanie, jakością i stylem tych rządów i ich fatalnym dorobkiem. Jam mam śmiałość mówić to głośno i wyraźnie... pod nazwiskiem.

Mam do tego pełne prawo jako obywatel miasta i wyborca, który w poprzednich wyborach głosował na Pana Ferenca i jego ekipę. W tych wyborach na mój głos nie może już liczyć.
    • Gość: ja wyborca Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 15:57
      ja głosuję za P. FERENCEM
      dobry gospodarz, a ze ma iles tam latek nie przeszkadza bo o głowę bije rywali
      • wojciech-jama Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele 19.11.10, 16:36
        To śpiewałem ja, Jarząbek...

Czy może Pan podać na czym to dobre gospodarzenie polegało?
        • Gość: Statysta Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.tktelekom.pl 19.11.10, 20:46
          Panie Wojciechu. Niewiele w życiu widziałeś jak w tym miejscu cytujesz ten humor z PRLu.
          Ale na pewno możesz powiedzieć o sobie że: odkąd pamiętam to mam sklerozę. Zwłaszcza Pana pamięć jest wyjątkowo słaba gdy mówi się pracy prezydenta Ferenca i Jego zasługach dla Rzeszowa. Jest pewne że drugiego tak dobrego gospodarza nie prędko się znajdzie. Wszystkim się zajmował i doglądał osobiście. Wiem to bo stwierdzałem to wielokrotnie osobiście. Jakim cudem? Ano lubię w ramach niedzielnego spaceru połazić lub pojeździć po Rzeszowie i okolicy tam gdzie kombinuje się coś nowego. Błoto, wykopy, budowy drogi itd. Wiele razy spotykałem innego ciekawskiego który nie siedział w domu w niedzielne południe. Był zawsze sam i miał bardziej upaprane spodnie niż ja. Tak,tak! To był p. Ferenc-gospodarz. Nie widzisz Pan dalej niż do swojego wacka. Ale to nie mój problem.
          • wojciech-jama Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele 19.11.10, 21:24
            "(...)gdy mówi się pracy prezydenta Ferenca i Jego zasługach dla Rzeszowa. Jest pewne że drugiego tak dobrego gospodarza nie prędko się znajdzie. Wszystkim się zajmował i doglądał osobiście."

Niech Pan posłucha jeszcze raz Jarząbka i przeczyta ponownie co Pan napisał :)

Pan mówi... Jarząbkiem :)

• Gość: Prześmiewca Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 21:26
            Jeśli masz na myśli pana Wojtka to przykre."Wacek" zawęża horyzont widzenia?Stop ,wróć: horyzont widzenia zawężony przez długość "wacka".Niepokojące.
          • Gość: gość Re: Wybory samorządowe. Komitet Ferenca na czele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 22:02
            i dobrze. na budowy i budowlane błoto Ferenc jest w sam raz. tylko,że babranie się w piachu i chodzenie w gumofilcach po budowach to nie jest istota rządzenia miastem; i nie piszę 'nowym miastem' tylko własnie miastem. oprócz tego trzeba pracowac w innych dziedzinach, a tego Ferenc nie ogarnnia; kultura, nauka edukacja. upaprane błotem portki to za mało na legitymację do bycia prezydentem miasta.

>Był zawsze sam i miał bardziej upaprane spodnie niż ja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka