Dodaj do ulubionych

Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO]

IP: *.resman.pl / 10.4.4.* 18.11.10, 17:46
Wystąpienie Ferenca jest żenujące - on cały czas powtarza frazesy - bezpieczeństwo ? on chyba nigdy nie był na 3 maja koło 1 w nocy ...reszta to powtórka zrozrywki czyli hasełka jaki powie kazdy na ulicy - zero programu ...marnie wygląda ..te plotki to chyba prawda
Obserwuj wątek
    • Gość: mata_kari Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 17:47
      Tadzio: "Żał Miszel Żar":-))))))))))))))))))))))Czy on czasem nie ma dolepionych czarnych wąsików, bo coś tam pod noskiem tak ciemno:-))))))))))))))))Słodki:-)))))))))
    • Gość: mata_kari Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 17:50
      Oj, ten Walat to przynajmniej konkretnie:-)
    • Gość: no nie Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: 77.236.26.* 18.11.10, 17:55
      "yhyh ... yhyh..." Dziadzia bajki wnukom opowiadać! W zapóźnionych czasach się urodziłeś... "źeby było pięknie".... "Tadzio.. marzy.. źeby było pięknie..."

Z całym szacunkiem - bardzo pięknie wszystko ale to już nie te lata chyba.. Dobrze, że kandyduje Walat i Cypryś - jedyni w miarę normalni, choć Cypryś z pisu...
      • Gość: no nie Re: Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: 77.236.26.* 18.11.10, 18:05
        no nie... i jeszcze Maślanka <facepalm!>
    • Gość: xyz Re: Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 18:29
      Albo źle usłyszałem, albo T. Ferenc w Filharmonii gościł Paderewskiego??
      • Gość: Tom Re: Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: *.19.165.92.osk.enformatic.pl 18.11.10, 22:36
        zgadza się On ma takie właśnie ogólne pojęcie o kulturze i sztuce że nawet nie wie kto w poniedziałek był atrakcją w Filharmonii !!! i potem zapewnia że dużo już zrobił w kulturze - bo wyremontował 2 domy kultury wstyd i kompromitacja !!!!!!! koniec z dziadkiem !!! czas na zmiany !!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: matoł Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: 79.139.60.* 18.11.10, 18:40
      hahahah, ja głupek nawet wiem ze Paderewski juz dawno nie żyje ... ale żeby prezydent miasta nie znał Pendereckiego.... żenada!!!!!!!! I on mówi o rozwoju kultury. Dziękuję za trakiego prezydenta. Na edukację do szkoły !!!!!!!
    • Gość: Masakra Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.11.10, 18:55
      Totalna masakra i żenada że ludzie tego pokroju pchają się do rządzenia Stolycą innowacji.
      Jeden Walat powiedział o jakichś konkretach pomyślałem że warto zobaczyć co ten jego komitet ma do zaoferowania - i co i nic grupa nazwisk - zereo programu jakichkolwiek informacji w necie - gdzie my żyjemy MASAKRA!!!!
      Wstyd i żenada (o Paderewskim nawet nie wspominam)
      • Gość: Prześmiewca Re: Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 19:03
        Z Padarewskim to zwykłe przejęzyczenie .Stawiam na ciągłość czyli realizację dotychczasowych planów.
        • dr_psychol Re: Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] 18.11.10, 20:28
          Gość portalu: Prześmiewca napisał(a):

> Z Padarewskim to zwykłe przejęzyczenie .Stawiam na ciągłość czyli realizację do
          > tychczasowych planów.

Hehe coś za dużo tych "przejęzyczeń" i to nie tylko językowych ale i propagandowych.
          Pomijając kwestię że obecny prezydent Tadeusz zapewne nie należy do miłośników Pendereckiego jak i zespołu "De pap", chciałbym się tylko dowiedzieć co władze Rzeszowa z nim samym na czele miały wspólnego z organizacją koncertów "Jean Michel Jarre'a" "Deep Purple" i Krzysztofa Pendereckiego?
          I co mają wspolnego z utworzeniem SSE w Dworzysku która jest podstrefą SSE Euro-park Mielec? Oczywiscie oprócz tego że nie były przeciw :)

Nie piszę tego złosliwie. Rozumiem ze prezydent Ferenc z racji wieku może nie znać Deep Purple i Jarre'a oraz pomylic sobie Pendereckiego z Paderewskim, ale jednak opowiadanie bajek ma jakies granice.
          Filharmonią zarządza marszałek a koncerty na Podpromiu zorganizowała firma METAL MIND PRODUCTIONS przy, o ile pamiętam, współpracy PR Rzeszów :)

Może nie byłoby źle gdyby prezydent w kilku słowach wyjasnił dlaczego nie poprawiono na czas akustyki Podpromia? I dlaczego trwoni się miliony na głupoty zamiast wyłozyc halę odpowiednimi ekranami z wełny mineralnej i płyt odbijających i pochłaniających dźwięk.

Co prawda wlasnie mają kłaść na Podpromiu tynk celulozowy ale po pierwsze jest to rozwiązanie ktore moze nie zapewnic odpowiedniej akustyki a po drugie SPÓŹNIONE O 8 LAT. Straconych lat.

Idac tym tropem prezydent mogł sie takze pochwalic parkingiem przed filharmonią - wybudowanym przez marszałka - do którego budowy miasto dołożyło milion dzięki czemu powstała jedna kondygnacja więcej.
          Następnie można było błysnąć kolejnymi osiągnięciami: ASSECO, POLFĄ, że w Zelmerze odkurzacze robią aż się kurzy, a także położyć nacisk na powstające Millenium Hall ze szczegolnym uwzględnieniem budowy autostrady A4, rozbudową infrastruktury Uniwersytetu Rzeszowskiego i Politechniki no i że na wiosnę wyjdzie słonko, zakwitną drzewa i będą spiewać ptaszki ... :)
          Smiało by to można puszczać w Muzeum Dobranocek jako audiobook dla dzieci, pod tytułem np: "Tadeusza ładne kwiatki dla Jacusia i Agatki" :)

I jakie bezpieczenstwo? Kibolka Resovii co roku tłucze się po ryjach w rynku - co sam kilka razy widziałem na własne oczy. I to raz chyba z 20 osob jak na dobrym wiejskim przytupie :)

Moim zdaniem najlepiej wypadł Wiesław Walat. Nie słyszałem nigdy wczesniej tego człowieka ale zrobił na mnie wrażenie konkretnego i dość sympatycznego gościa.
          Mógłby tylko zaakcentowac bardziej swoje dotychczasowe osiągnięcia czyli budowę Mostu Zamkowego, ukonczenie hali na Podpromiu, budowę basenow,obwodnicy itd.

Oczywiscie będąc realistą mysle ze wielkich szans na zwycięstwo Wiesław Walat nie ma, ale dziwić mnie to specjalnie nie dziwi :)

• mal49 orędzia SUMMA 18.11.10, 18:59
      No to mamy przegląd pięciu panów-kandydatów.
      W tym dwóch nauczycieli (Cypryś - historia, Maślanka - chemia), matematyka, ekonomistę i no, właśnie, a p.Walat to kim jest z wykształcenia? Niczego nie wyguglowałam, zero, nul!

Pomóżcie, proszę, bo 'rzszowianie razem' też nic nie mówią. Tylko: 'doświadczony samorządowiec i w latach panowania Szlachty był vice od inwestycji'.

Jeśli idzie o suchą ocenę podług przygotowania - mam wrażenie, że ekonomista to właściwy profil przygotowania.
      Do szkół obecnych, wszelakich, czuję - delikatnie mówiąc - awersję. Takoż i do nauczycieli w ogólności. Odstają od życia.
      Hmm, matematyk, z doświadczeniem w biznesie, dobre, ale nie w urzędzie!

No i kto nam pozostaje? Niestety, 'padereski'...

--------------
      ;-)
      • dr_psychol Re: orędzia SUMMA 18.11.10, 20:55
        >

Mal prezydent - czyli współczesny lider powinien charakteryzować się przede wszystkim jedną cechą - zdrowym rozsądkiem oraz posiadac szeroko rozumianą wiedzę ogólną i coś co się nazywa WYOBRAŹNIĄ.
        Powinien także posiadać umiejętność motywowania ludzi do pracy oraz współpracy z samorządami okolicznych gmin.
        Zaden papierek nie ma tu znaczenia.
        • mal49 Re: orędzia SUMMA 19.11.10, 07:05
          dr_psychol :

> ... lider powinien charakteryzować się przede wszystkim jedną cechą - zdrowym >rozsądkiem oraz posiadac szeroko rozumianą wiedzę
          > ogólną i coś co się nazywa WYOBRAŹNIĄ.

OK, zgoda! Wyuczony zawód może być pewną wskazówką dla wyborcy, który nie zna bliżej kandydata, a jego opinię kształtują (pospołu) pr-owcy, media i plotkarze.
          Przy sprawowaniu funkcji zarządzania miastem - by robić to dobrze i ku zadowoleniu choćby większości stawiających krzyżyk - liczy się wszystko, co kształtowało naturę sięgającego po władzę, a przyznasz, że wykształcenie nie jest tu całkiem obojętne.

--------------
          ;-)
          • Gość: mata_kari Re: orędzia SUMMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 08:02
            Admamx22- tłumy z nim rozmawiają. Idż lepiej malować Fijołka:-))))))))))))))))
            • mal49 Re: orędzia SUMMA 19.11.10, 08:24
              mata_kari, o co Ci chodzi?
              Widzę, że coraz bardziej się rozkręcasz i ujawniasz preferencje.
    • Gość: mata_kari Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 19:02
      I Dejw Parp:-)))))))))))))))))
      • Gość: Prześmiewca Re: Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 19:06
        I "mata" i ja z Kariną.
    • Gość: mata_kari Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 19:03
      Głosuję na Telesfroka, rozwalił mnie Dejwem Parpem:-)))))))))))))))
      • Gość: mata_kari Re: Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 19:04
        Wreszcie się zrobiło wesoło na forum:-))))))))
    • Gość: Di Parp Re: Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 18.11.10, 20:36
      Di Parp, Żał Miszel Żar i Paderewski - same gwiazdy w tym Rzeszowie. Jeden chyba nawet zmartwychwstał na ten koncert.
      • Gość: p Re: Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 21:02
        Jeszcze żeby było gdzie posłuchać "żara" i "parpa" to by było nie najgorzej, bo podpromie to pod tym względem porażka ...
    • adamx22 Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] 18.11.10, 23:38
      Powiem szczerze, że brednie wypisywane przez użytkownika mata_kari (dziwne że nie zauważyła że nikt nie chce z nią rozmawiać) jak i innych z tego towarzystwa, które pojawiło się tu przed wyborami zniechęciły mnie do głosowania na jednego z kandydatów do RM Rzeszowa. Jeśli to towarzystwo w kółko opowiadające bajeczki o "telesforze" ma być alternatywą dla Ferenca, to już chyba lepszy jest Ferenc. Bo opowiadaczy bajeczek silących się na bycie intelektualistami (jak ktoś ma odpowiednie towarzystwo to nie musi się lansować wątkiem o nowych książkach na forum miasta) Rzeszów nie potrzebuje. Męczy mnie już to forum bo wiem że jutro rano albo i jeszcze w nocy Shepard znów zacznie swoje wyzwiska ale musiałem to napisać, bo jak nie popieram Ferenca to te żenujące teksty mata_kari po prostu mnie dołują, bo myślałem że jest jakaś alternatywa dla Ferenca w tym mieście.
    • Gość: mata_kari Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 08:03
      Jak widac interesują cię moje wpisy skoro tak doskonale je znasz heheheheh.Ide zobaczyc jescze raz Dejwa Parpa:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • Gość: tomerskn Re: Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: 89.230.85.* 19.11.10, 09:45
        jestem rozczarowany występem Deca i nawet dobrze mówił Cypryś. Cypryś przejdz do Kluzik i bedziemy glosowac.
    • Gość: Pawel p Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.10, 09:41
      tadek gdzie moj skatepark mial byc na jesien 2010 a sie konczy a nic nie ruszone
    • Gość: mata_kari Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 10:01
      Mal49- nigdy nie ukrywałam preferencji, uważam, że Walat byłby najlepszym Prezydentem, choć prawodpodobnie nie przejdzie do II tury ( oczywiście o ile taka będzie) .Jeżeli w drugiej trurze wyląduje z Tadkiem Cyprys lub Dec to będę głsowac na któregoś z tych dwóch kontrkandydatów Ferenca.Pomijając już wszystkie inne powody, to uważam po prostu, ze trzy kadencje to to za dużo. Juz wczęśniej pisałam, że tutaj prawo jest złe, bo urzędnicy czy Prezydent ,chcąc nie chcąc, obrastają ukałdami, które "klajstrują" rozwój miasta. O i tyle.
      Inna sprawa - nie rozumiem, dlaczego na forum zaczeło się do pewnego czasu zaczepianie uczestników?Mi nawet wypunktowano wątek o książkach:-))))))))))
    • Gość: moka Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.10, 10:31
      Poziom ekipy Ferenca pokazał brat słynnego posła. Od wielu lat ci ludzie stosują te same metody. Zmieniają się pokolenia, ale oni mają to we krwi. Zniszczyć, ośmieszyć, wszystko jedno jak, ale żeby wygrać. Cel uświęca środki. Dobrze, że czasy komuny już minęły, bo jest szansa, że w niedzielę oni także staną się przeszłością.
      • Gość: mata_kari Re: Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 10:32
        Myślisz, że się zmieni.....?:-((((((
    • Gość: rzeszowiak Zobacz orędzia kandydatów [WIDEO] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.10, 10:36
      Chyba już minęły czasy P. Ferenca i zarządzania Rzeszowem w stylu aparatczyka partyjnego. Panu juz dziękujemy, jest już taki czas, że musimy postawić na młodszych ludzi, którzy mają ciekawą i realną do zrealizowania wizję rozwoju naszego miasta. Pan Ferenc powinien odejść na zasłużoną emeryturę i spokojnie odpoczywać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka