Dodaj do ulubionych

osiedle Wisłok

IP: 91.220.225.* 25.01.11, 18:42
chce kupić mieszkanie na osiedlu Wisłok, nowe osiedle powstające niedaleko osiedla Tysiąclecia czyli praktycznie w Centrum, na miejscu szkoły, żłobek, sklepy, punkty usługowe i główne dworce PKP i PKS, a najważniejsze 10 min. piechotą minut do ścisłego centrum ... - co sądzicie o osiedlu Wisłok
Obserwuj wątek
    • Gość: Arek Re: osiedle Wisłok IP: 91.220.225.* 25.01.11, 18:44
      a i za niedługo będzie 10 minut do multipleksu i wielkiego centrum handlowego City Center - także wszystko po prostu pod ręką !
      • Gość: m22 Re: osiedle Wisłok IP: 80.50.128.* 25.01.11, 19:03
        Co za nachalna reklama, ale mieszkania w takim miejscu ciężko sprzedać mimo tego, że wszędzie blisko.
        • Gość: Arek Re: osiedle Wisłok IP: 91.220.225.* 25.01.11, 20:03
          o co ci chodzi z ta reklama. po prostu się zastanawiam czy warto tam kupić mieszkanie, bo lokalizacja jest ekstra !!
          • Gość: Ewa Re: osiedle Wisłok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 20:43
            Ta lokalizacja jest ekstra?!?! Chyba ci rozum odebrało... z jednej strony smierdzacy Wisłok i obwodnica z drugiej strony Alima Gerber no i jeszcze słynny Koral z tykajaca bomba.... Dla mnie to chory pomysł budowac osiedle w środku miedzy fabryczkami......
            • Gość: golwes Re: osiedle Wisłok IP: 79.139.55.* 25.01.11, 20:50
              Zapomniałeś dodać, że dzieci będą bawiły się na terenie, gdzie jeszcze długo będzie można znaleść kości i inne szczątki zabijanych tam zwierzaków, ale jeśli to ci nie przeszkadza, oraz otoczenie przemysłowe ze wszystkich stron to kupuj, a w 10 min to ty nie dojdziesz nawet do torów, zresztą życzę powodzenia wracania w nocy wzdłuż parowozowni:)
              • Gość: Tom Re: osiedle Wisłok IP: *.xdsl.centertel.pl 25.01.11, 21:42
                faktycznie... rejon ul. Piotra Skargi gwarantuje emocje na poziomie trójkąta bermudzkiego... nieraz pokonywałem tą dzielnicę biegiem i czułem że jestem w mieście dopiero po drugiej stronie kładki nad torami (przy dworcu PKP).
                Ale z drugiej strony niedaleko do poradni odwykowej (5 minut) co może mieć znaczenie dla niektórych lokatorów osiedla.
                • olatt Re: osiedle Wisłok 26.01.11, 03:57
                  Tom, w rejonie P.Skargi jest akurat stały monitoring starzy miejskiej od kilku lat, kamery są dwie na tym osiedlu w tym jedna właśnie tam, mieszkam już kilka lat na tym osiedlu i o "trójkącie bermudzkim" słyszę pierwszy raz. Co do tego czy czujesz się w mieście czy nie, to już tej wypowiedzi kompletnie nie mogę zrozumieć...

Co do osiedla Wisłok, to gdy inwestor zrealizuje zapowiedzi to będzie całkiem miłe miejsce do zamieszkania, tylko żeby się nie skończyło, jak z tym nowym osiedlem na Zabłociu, nazywane kiedyś przez developera Tęczowym, gdzie mieli zlikwidować zajezdnie itp. a stanęło na tym, że pod oknami mieszkańcy mają parking z autobusami...

Gość portalu: Tom napisał(a):

> faktycznie... rejon ul. Piotra Skargi gwarantuje emocje na poziomie trójkąta be
                  > rmudzkiego... nieraz pokonywałem tą dzielnicę biegiem i czułem że jestem w mie
                  > ście dopiero po drugiej stronie kładki nad torami (przy dworcu PKP).
                  • majka642 Re: osiedle Wisłok 26.01.11, 05:08
                    a ja myślę, że koleś korzysta z jednej poradni na Siemińskiego i czuje się dopiero w mieście jak już szybko z niej wybiegnie i pobiegnie w stronę dwora, a akurat biegiem jest tam w 5 min., choć ciekawe jak biegnie i którędy na ten dworzec, bo pisze, że zawsze w tym rejonie biegusiem :PPP

olatt napisała:

> Co do tego c
                    > zy czujesz się w mieście czy nie, to już tej wypowiedzi kompletnie nie mogę zro
                    > zumieć...

• majka642 Re: osiedle Wisłok 26.01.11, 05:01
                  widzę, że znawcą jesteś tego osiedla... czyżbyś bywał często w poradni o której piszesz, no cóż nie dziwie się, że biegłeś... ale jak chciałeś ukryć fakt bywania w tej poradni to zmartwię cię, gdyż tam jest stały monitoring i wszystko jest nagrywane... eh jaki pech

> nieraz pokonywałem tą dzielnicę biegiem i czułem że jestem w mie
                  > ście dopiero po drugiej stronie kładki nad torami (przy dworcu PKP).
                  > Ale z drugiej strony niedaleko do poradni odwykowej (5 minut) co może mieć znac
                  > zenie dla niektórych lokatorów osiedla.
                  • dareckipodkarpacie Re: osiedle Wisłok 26.01.11, 07:59
                    Tak jak i to moze ma znaczenie, że jest w najbliższej okolicy sporo innych instytucji chociażby: Szpital Miejski, Powiatowy Urząd Pracy, Drugi Urząd Skarbowy, Żłobek Nr 1, trzy przedszkola, szkoły podstawowe, gimnazjym, filie banków, poczta, dom kultury, akademik studencki, aula Wydziału Prawa URz, motel, sklepy, punkty usługowe...

> Gość portalu: Tom napisał(a):

> > Ale z drugiej strony niedaleko do poradni odwykowej (5 minut) co może mie
                    > ć znac
                    > > zenie dla niektórych lokatorów osiedla.
                    • Gość: Tom Re: osiedle Wisłok IP: *.xdsl.centertel.pl 26.01.11, 21:59
                      Tak, tak aula URz : ) - jak to zobaczyłem to zdziwiłem się ten obiekt nie jest jeszcze przeznaczony do rozbiórki albowiem zagraża zdrowiu i życiu ludzi i zwierząt...
                      Dzielnica niestety syf, kiła i mogiła ... z monitoringiem, chyba w mieście nie ma gorszego miejsca...
                      • Gość: Ela Re: osiedle Wisłok IP: *.146.255.161.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.01.11, 07:18
                        jak się tylko korzysta z poradni dla uzależnionych od alkoholu znajdującej się na tym osiedlu, to rozumiem, że masz takie opinie... to szybkiego wyjścia z nałogu
                      • o666o Re: osiedle Wisłok 27.01.11, 13:35

> Dzielnica niestety syf, kiła i mogiła ...

jak sie wychowało na wielkopłytowym osiedlu Nowe Miastum w blokach po 11 konygnacji, w ciasnocie jak w ulu, z brakiem miejsc pod blokami i zieleni ze wzgledu na wszechobecne samochody postawiane wszędzie, to źle się znosi dzielnice gdzie są niskie bloki, nie z wielkiej płyty, wśród domów, w dzielnicy gdzie jest pełno zieleni i odnowione place zabaw itp., a do centrum jest kilka minut piechotą.
                    • dareckipodkarpacie Re: osiedle Wisłok 28.01.11, 11:31
                      w uzupełnieniu wczesniejszego wpisu, kolejna inwestycja która będzie realizowana na osiedlu Tysiąclecia - Klinika Kardiologiczna z pracownią hemodynamiki zaraz obok Szpitala Miejskiego - więcej:
                      rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,9015701,Rzeszow__Nowa_klinika_powstanie_na_dzialce_za_6_milionow.html

dodatkowo działke w tym miejscu kupiono za rekordową cenę

dareckipodkarpacie napisał:

> Tak jak i to moze ma znaczenie, że jest w najbliższej okolicy sporo innych inst
                      > ytucji chociażby: Szpital Miejski, Powiatowy Urząd Pracy, Drugi Urząd Skarbowy,
                      > Żłobek Nr 1, trzy przedszkola, szkoły podstawowe, gimnazjym, filie banków, poc
                      > zta, dom kultury, akademik studencki, aula Wydziału Prawa URz, motel, sklepy, p
                      > unkty usługowe...
                      >
                      > > Gość portalu: Tom napisał(a):
                      >
                      > > > Ale z drugiej strony niedaleko do poradni odwykowej (5 minut) co mo
                      > że mie
                      > > ć znac
                      > > > zenie dla niektórych lokatorów osiedla.
            • dareckipodkarpacie Re: osiedle Wisłok 26.01.11, 07:52
              Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Ta lokalizacja jest ekstra?!?! Chyba ci rozum odebrało... z jednej strony smier
              > dzacy Wisłok

jeżeli chodzi o Wisłok to jest to akurat atut, a co do śmierdzenia to poleciałaś, kiedy i gdzie niby śmierdzi, bo często spaceruje po bulwarach i śmierdział może raz w przeciagu kilku lat i to też nie wiem czy akurat to była wina tej rzek czy zaporyi !!

> i obwodnica z drugiej strony

obwodnica ?? - to już chyba sobie wymyśliłaś, fakt jest tam tymczasowe połączenie do Lubelskiej ale docelowo mają przedłużyć ul. Rzecha i wybudować most na Wisłoku aby zrobić przebicie do Lubelskiej (w tym roku sa już pieniądze w budżecie miasta na tą inwestycje) i to będzie północna miejska obwodnica, i będzie pełnić taką role jak teraz ulice Witosa, Powstańców Warszawy i Al. Armii Krajowej (południowa miejska obwodnica).

> Alima Gerber no i jeszcze słynny Kora
              > l z tykajaca bomba....

Tak tykająca bomba, jak być coś się stało z tym amoniakiem to myślisz, że mieszkając w Śródmieściu czy na Baranówce dajmy na to, tego nie odczujesz !! Jest to tak zabezpieczone, że nie ma możliwości aby się coś stało, tym bardziej, że w pobliżu są bloki chociażby przy ul. Kolorowej, Zabłocie czy domy na ul. Jasnej, Partyzantów, Lubelskiej!
              • Gość: xyz Re: osiedle Wisłok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 16:06
                Ta tykająca bomba to nie amoniak lecz chlor. Nawet za darmo nie zamieszkałbym tam.
                • Gość: Marek Re: osiedle Wisłok IP: *.147.14.18.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.01.11, 16:19
                  tak tak tykająca bomba i wypieprzy całą północną i centralną część Rzeszowa, a może i cały Rzeszów i kawałek powiatu
          • Gość: wirek Re: osiedle Wisłok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 21:50
            Tak,tak...kup sobie Arku cały blok..będziesz miał całe to dobro tylko dla siebie..hehehe!!..
    • mal49 Re: osiedle Wisłok 25.01.11, 20:52
      Sąsiedztwo (bliskie!!!) tego osiedla szczególnie zasługuje na uwagę: Koral ze swoim amoniakiem...
      • Gość: wrrr Re: osiedle Wisłok IP: *.krak.tke.pl 25.01.11, 21:14
        Nie pytaj na tym forum o takie rzeczy bo tu i tak większość ludzi jest na nie o cokolwiek zapytasz.
        • olatt Re: osiedle Wisłok 26.01.11, 04:00
          dokładnie

apisał(a):

> Nie pytaj na tym forum o takie rzeczy bo tu i tak większość ludzi jest na nie o
          > cokolwiek zapytasz.
    • Gość: Tom Cuchnący Wisłok i Przyrwa IP: *.xdsl.centertel.pl 25.01.11, 21:32
      (szczególnie latem przy niskich stanach wody) no i bliskość oczyszczalni ścieków gwarantują zapachy , poza tym Alima też fiołkami nie pachnie.
      Wykonawca nie gwarantuje jakości...
      • olatt Re: Cuchnący Wisłok i Przyrwa 26.01.11, 04:02
        a mógłbyś tą wypowiedź uzasadnić, bo jak na razie to z lekka tknie pomówieniem, może inwestor tak tego nie odbierze...

> Wykonawca nie gwarantuje jakości...
        • dareckipodkarpacie Re: Cuchnący Wisłok i Przyrwa 28.01.11, 20:32
          dla mnie to nie lekkie pomówienie ale całkowite pomówienie nt. jakości wykonania, chyba że pan to piszący ma niezbite dowody na tego typu wypowiedzi, które mogą zaszkodzić samemu wykonawcy - bo są wygłaszane na forum publicznym.
      • Gość: Bogdan Re: Cuchnący Wisłok i Przyrwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 16:19
        patrzac na twoje wypowiedzi to ci wszystko smierdzi.... - a ja nigdy nie czulem wisloka, a juz wokol oczyszczalni to tym bardziej, a mieszkam na nowym osiedlu w jej poblizu
        • o666o Re: Cuchnący Wisłok i Przyrwa 01.02.11, 08:34
          też uważam, że to bzdura, Wisłok jest dość czystą rzeką i ostatnio pobudowano niedaleko właśnie tej rzeki, osiedla mieszkaniowe i ceny tam są dość wysokie bo takich miejsc jest niewiele

Gość portalu: Bogdan napisał(a):

> patrzac na twoje wypowiedzi to ci wszystko smierdzi.... - a ja nigdy nie czulem
          > wisloka, a juz wokol oczyszczalni to tym bardziej, a mieszkam na nowym osiedlu
          > w jej poblizu
    • Gość: Z Re: osiedle Wisłok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 07:19
      Dzielnica przemysłowa, czyli hałas i to już od 5 rano (w soboty też!!!).
      Smród i komary z Wisłoka.
      Rzeszów jest tak mały, że nie ma różnicy czy masz 10 czy 20 minut do centrum.
      Jednak jest róznica w komforcie spokojnej okolicy.

• Gość: Arek Re: osiedle Wisłok IP: 91.220.225.* 26.01.11, 07:29
        teraz wynajmuje mieszkanie na ul. Siemińskiego w wieżowcu to jest trzy minut piechotą od tego osiedla i właśnie dlatego, że jest tam względny spokój, a co najważniejsze blisko wszędzie i pełna infrastruktura społeczna (głownie zależy mi na żłobku i przedszkolu bo dziecko w drodze :), to się zastanawiam nad tą lokalizacją. Poza tym pozostałe możliwości jakie zobaczyłem z żoną to też są obok ruchliwych ulic, np. nowe osiedle przy ul. Lubelskiej (na granicy Rzeszowa), przecież tędy będzie szedł zjazd z autostrady, albo osiedle przy ul. Królowej Marysieńki niedaleko ruchliwej ul. Lwowskiej. Dodatkowo teraz rada miasta zdecydowała o przedłużeniu ul. Rzecha do ul. Lubelskie wraz z budową mostu na Wisłoku, więc cały ruch dojazdowy tam pójdzie.
        • Gość: gosc Re: osiedle Wisłok IP: *.150.169.34.fenomenalny.net 26.01.11, 09:12
          Już chyba gorszej lokalizacji na NOWE mieszkanie nie mogłeś wybrac... Do samego osiedla 1000 - lecia nic nie mam i jeśli chcesz koniecznie na nim zamieszkac to proponuję zakup mieszkania na rynków wtórnym bliżej środka osiedla chociażby rzeczona ul. P.Skargi - pozdrawiam bez napinki :)
        • mal49 Re: osiedle Wisłok 26.01.11, 11:11
          Wybierz Królowej Marysieńki. Teraz zabudowa schodzi w dól, w kierunku Olbrachta. Zupełne zacisze, jeszcze sarny biegają.
          Teren tego osiedla zajmuje obszar pradawnego osadnictwa. Nie jestem archeologiem, więc nie napiszę o jaką kulturę chodzi. W każdym razie, sądząc po miąższości osadów, szacuję je na kilkanaście tysięcy lat.
          Jeśli jesteś myślący i rozsądnym człowiekiem - powinieneś wiedzieć, że nasi protoplaści lokowali osady w najlepszych możliwych miejscach i to nie tylko ze względu na możliwość obrony przed wrogami. Także z powodu specyficznego mikroklimatu, nasłonecznienia, a przede wszystkim ochrony przed (tu Cię zaskoczę!) promieniowaniem geopatycznym.

Samo osiedle, jego zagospodarowanie, podoba mi się średnio. Nie znam rozkładu mieszkań, wiem tylko, że w budynkach nie ma windy. Jednak gdybym miała w Rzeszowie wybierać - to tylko tam.

--------------
          ;-)
    • Gość: Tomek Re: osiedle Wisłok IP: *.146.127.238.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.01.11, 10:02
      moim zdaniem ze względu na bliskość centrum i infrastrukture która jest na pobliskim osiedlu 1000-lecia to przyszłościowa lokalizacja, teraz co prawda otoczenie nie wygląda korzystnie, gdyż bloki powstają na terenie byłych zakładów mięsnych ale to się już zmienia
    • Gość: yeti Re: osiedle Wisłok IP: *.res.pl 26.01.11, 21:41
      Osiedle może i ładnie wygląda na wizualizacji, ale tu kończą się jego atuty. Otoczenie przemysłowe (zwłaszcza głośne i niosące jakieś ryzyko chłodnie), brzydkie rury ciepłownicze, zupełnie niezagospodarowane i niedostępne w tym rejonie nadbrzeże Wisłoka mówią same za siebie. Nawet nie będziesz miał gdzie z dzieckiem wyjść na spacer. Nie mogę pojąć jak ktoś "kompetentny" mógł wydać pozwolenie na budowę tych bloków. Powinno się to pokazywać studentom urbanistyki jako antyprzykład właściwej lokalizacji nowoczesnego i przyjaznego ludziom osiedla mieszkaniowego.
    • Gość: Baska Re: osiedle Wisłok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 16:02
      Zastanów się ,dlaczego osiedle mieszkaniowe osoba prywatna buduje w dzielnicy przemysłowej?
      • Gość: Marek Re: osiedle Wisłok IP: *.147.14.18.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.01.11, 16:13
        dzielnicy przemysłowej, która przez ostatnie lata traci ten charakter, pod to osiedle jest wykupiony cały teren po byłych zakładach mięsnych, pare lat temu utworzono tutaj dokładnie naprzeciwko bloku II Urząd Skarbowy oraz powstała duża siedziba oddziału BGŻ.
        • Gość: wrrr Re: osiedle Wisłok IP: *.krak.tke.pl 27.01.11, 18:23
          Przemysła w najbliższych latach się będzie wynosił pod miasto, albo do strefy Dworzysko, ta część jak i inne będzie sie urbanizowała, przykładem może być Zelmer, jeszcze 2 lata temu nikt by nie uwierzył, że Zelmer będzie chciał się przenosić.
          • Gość: romek Re: osiedle Wisłok - brak chętnych na mieszkania IP: 62.233.161.* 28.01.11, 00:21
            Zastanawiające jest to, ze nikt się nie spieszy z zakupem mieszkania w tej części miasta. Powstaje osiedle w najgorszym chyba w Rzeszowie miejscu,blisko do oczyszczalni ścieków, blisko do śmierdzącego szczególnie latem Wisłoka oraz równie blisko do elektrociepłowni nie wspomnę o zagrożeniu odpadami przemysłowymi. Nikt nie chce mieszkać w blokowiskach a takie buduje deweloper osiedla Wisłok.W Rzeszowie jest dużo mieszkań budowanych w małych 2-3 piętrowych domach z ceramiki oraz dużo mieszkań na rynku wtórnym już wykończonych o lepszej lokalizacji.Ale każdy ma rozum i niech sam wybiera bo to jego pieniądze.
            • Gość: wrrr Re: osiedle Wisłok - brak chętnych na mieszkania IP: *.krak.tke.pl 28.01.11, 01:03
              To ciekawe bo do oczyszczalni i elektorciepłowni to bliżej z osiedla STaromieście Ogrody i jakoś to nie przeszkadza mieszkańcom.
            • Gość: Mirek Re: osiedle Wisłok - brak chętnych na mieszkania IP: *.147.148.175.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.01.11, 08:48
              ciagle opowiadasz o śmierdzacym Wisłoku, a w jego okolicy ostatnio pobudowano wiele inwetsycji mieszkaniowych (np. przy zalewie) i rozeszły się dość szybko, a po drugie pierwszy raz slysze ze Wisłok śmierdzi i czuje bo czesto chodze w lecie na spacer bulwarami??? co do osiedla Wisłok to przemysł wynosi się poza miasto, przykład firmy Zelmer, a teran na którym jest budowane osiedle to dawne zakłady miesne i jest wykupiony w calosci przez inwestora, patrzac na pobliska infrastrukture spoleczna oraz bliskosc scislego centrum, jest to najlepsze przyszlosciowe miejsce zamieszkania.
              Nie mam watpliwosci ze spora część tych wpisów tutaj, to konkurencyjni developerzy, ktorzy probuja udowdnic ze ich lokalizacje, gdzies na granicy miasta obok ruchliwej drogi to najlepsze i najwspanialsze miejsce zamieszkania. Kiedys Strazacka to byly fajne tereny, teraz robi sie tam zwykle blokowisko tylko ze kazdy blok na inna nutę, i ta droga "niezmiernie szeroka" i bez chodnikow, bez sklepow, infrastruktury spolecznej itp., a do centrum godzine piechota, i nielepiej samochodem podczas korkow.
              • Gość: Jarek K. Re: osiedle Wisłok - brak chętnych na mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 11:55
                Podobno do każdego mieszkania mają być dodawane gratis maski przeciwgazowe, żeby przeżyć pierwsze minuty po awarii w instalacji amoniaku w Koralu. Tak więc - spoko !
                • Gość: gosc Re: osiedle Wisłok - brak chętnych na mieszkania IP: *.150.169.34.fenomenalny.net 29.01.11, 12:29
                  Widze, że kolega Marek vel Mirek usilnie próbuje zareklamowac i obronic tą lokalizację ale sztuka jest to niezmiernir trudna...;)
                • dareckipodkarpacie Re: osiedle Wisłok - brak chętnych na mieszkania 29.01.11, 14:43
                  tak, tak a mieszkańcom nowego bloku na ul. Zabłocie, który jest równie blisko jak to osiedle, rozdawali maski przeciwgazowe ?? Powinni raczej je rozdać na tych osiedlach które powstają przy wylotówkach Rzeszowa przy Lubelskiej (dodatkowo niedługo będzie to droga prowadząca do zjazdu z autostrady) i Lwowskiej, tam dopiero świeże powietrze od tirów i aut jeżdżących całą dobę. A z tym amoniakiem to już po prostu powtarzanie jak mantra, że wyleci, że się ulotni - gdyby to nastąpiło to cały Rzeszów skazi a nie tylko najbliższe osiedla !! Idą tokiem twojej wypowiedzi to pracownicy II Urzędu Skarbowego, który tam się znajduje oraz BGŻ wg ciebie dostali maski na wyposazeniu stanowiska pracy – oj bzdurzysz, aż miło.

Gość portalu: Jarek K. napisał(a):

> Podobno do każdego mieszkania mają być dodawane gratis maski przeciwgazowe, żeb
                  > y przeżyć pierwsze minuty po awarii w instalacji amoniaku w Koralu. Tak więc -
                  > spoko !
    • Gość: Marek Re: osiedle Wisłok IP: *.play-internet.pl 30.01.11, 11:31
      Mnie się to zupełnie nie podoba ale lokalizacja jest bardzo dobra.
    • Gość: Bogdan Re: osiedle Wisłok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 16:15
      moim zdaniem patrzac na perspektywy rozwoju tej czesci miasta oraz bliskosc scislego centrum to warto kupic mieszkanie na tym osiedlu
    • o666o Re: osiedle Wisłok 31.01.11, 17:51
      osiedle takie jak inne, ma plusy i minusy, kwestia co dla ciebie jest najwazniejsze, patrzac przez pryzmat rozwoju rzeszowa to napewno ciekawa lokalizacja i pewnie przyszlosciowa
    • Gość: Arek Re: osiedle Wisłok IP: 91.220.225.* 14.02.11, 18:36
      dzięki wszystkim za porady, w końcu zdecydowałem się kupić mieszkania na wtórnym rynku, na osiedlu Tysiąclecia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka