Dodaj do ulubionych

Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ?

• Gość: gość Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.19.165.15.osk.enformatic.pl 08.04.12, 21:58
      Jeśli chodzi o szpital ProFamilia to do wczoraj mieliśmy z żoną dobre zdanie ponieważ rodziliśmy tam naszego synka, ale wczoraj wieczorem wszystko się zmieniło gdy w skutek zadławienia się pokarmem nasz syn zaczą się dusić. Pierwszy szpital jaki nam przyszedł do głowy to Profamila po pierwsze to rodziliśmy tam a po drugie był najbliżej.
      Po przyjździe na miejsce w izbie przyjęć krzycząc że dziecko nam się dusi ratownik nawet nie raczył oderwać się od krzesła i powiedział że możemy udać się na pierwsze piętro tam znajdziemy jakiegoś lekarza. W pośpiechu wybiegliśmy na piętro tam pielęgiarka poszła wezwać lekarza po chwili powolnym krokiem wyłonił się lekarz, my w stresie krzyczymy mu że syn nam się dławił, dusił i teraz nie może złapać oddechu a on na to że tu nie przyjmują i nawet nie raczył sojrzeć na zachodzącego się w płaczu syna. Pytam go "co mamy robić czy mamy sobie iść i nawet pan nie popatrzy czy wszystko wporządku ...?" on odparł " .. a co jeśli nie jest w porządku proszę jechać do szpitala miejskiego ".
      Pytam się na łamach forum : co z przysięgą jaką skłądają lekarze o ratowaniu życia jak można nie sprawdzić czy miesięcznemu dziecku nic nie grozi, czy tylko kasa się liczy i życie potrafią przeliczyć na złotówki, bo za to nikt by mu nie zapłacił. Powiedział nam w twarz idźcie sobie !!
      • Gość: Pro-Familia Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.rzeszow.mm.pl 11.04.12, 10:58
        Bardzo proszę, by skontaktowali się Państwo z sekretariatem PRO-FAMILII pod numerem tel. 17 773 57 40.
      • Gość: b Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.37.139.32.inquad.biz 12.07.12, 23:02
        Hm... To płakał, czy się dusił? Mnie się pierwzze dziecko (parę miesiecy wtedy miało) też raz poważnie zakrztusiło. Teściowa - głupia pimpa krzyczała w histerii. Dotarłam do nich (na krzyk teściowej, bo duszące się dziecko siłą rzeczy krzyczeć nie mogło) jak już dziecko zaczynało sinieć. Wystarczyło zastosować (na dziecku, teściowa atak histerii miała jeszcze przez dobry kwadrans, ale nią się nie przejmowałam - hehe) wiedzę przekazaną na PO i było po bólu. W żaden żywy sposób nie wystarczyłoby mi czasu na jazdę po szpitalach. - Do najbliższego dowiozłabym dziecko już martwe.
        Inną rzeczą są duszności. A! Wtedy jedziemy na pogotowie, wzywamy pogotowie, albo do najbliższego szpitala. Jeśli u Państwa zachodził ten przypadek, to dziwi postawa PF. Jednakowoż przy dusznościach też płacz nie bardzo wychodzi a co tu mówić o zachodzeniu się.
    • aguniczek Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 20.04.12, 21:59
      witam !
      Ja równiez nalezałam do osób które pozytywnie wypowiadały sie na temat tego szpitala ale jak sie okazało zycie zweryfikowało bardzo drastycznie moje poglady! szczerze poleciałam mojej znajomej szpital i niestety bardzo tego załuje. Przyjaciółka nie jest z rzeszowa ale ze wzgledu na trojaczki stwierdziłam ze bedzie to miejsce idealne dla niej ! Znajoma leczyła sie u dr Klina miła atmosfera, pełen profesjonalizm uspokajał przed cieciem cesarskim. Dostała numer telefonu w razie niepokojacych objawów, doktor uspokajał iz zawsze moze zadzwonic gdy cos bedzie sie działo. Ostatnia wizyta w srode, lekarz stwierdził iż za 5 dni ma sie zgłosic na planowany zabieg ciecia cesarskiego. Niestety nastepnej nocy po wizycie znajomą obudził w nocy ból brzucha i doszło do odejscia wód płodowych (był to poczatek 9 miesiaca). Do Rzeszowa maja ok 50 km wiec nie zastanawiajac sie długo spakowali sie i wybrali numer do dr.Klina, poinformowano go o zaistniałes sytuacji ,doktor odpowiedział iz maja szybko przyjezdzac do Pro-Familii. Niestety to co pozniej sie wydarzyło był to jeden wielki koszmar który trwał do samego rana. Po przyjezdzie do szpitala lekarz dyzurny zaczał rozkładac rece cytujac,, nie wiem co z pania zrobic,, najlepiej skontaktowac sie z lekarzem prowadzacym lub ordynatorem. Przerazona zadzwoniła ponownie do doktora Klina ten odbierajac telefon belkotał cos zaspanym glosem twierdzac ze nic nie słyszy po czym wyłaczył komórke!!!!Lekarz dyzurny po konsultacji z innym lekarzem stwierdził iz nie maja miejsc dla wczesniaków( mimo tego iz lekarz prowadzacy dr Klin kazał udac sie do nich do szpitala) wiec najlepiej aby wybrała sie do Szpitala Woj. Nr 2 tam przeczekała do rana a pozniej sie wypisala na własne żadanie ( poniewaz dzieci musza byc pod stałym monitoringiem niestety szpital nie mógł tego zapewnic ze wzgledu na trojke dzieci, szkoda ze wczesniej o tym nie poinformowali na prywatnych płatnych wizytach!!!!!!!!!)ewentualnie rano wróciła do szpitala porozmawiac z ordynatorem lub lek prowadzacym moze wtedy znajdzie sie miejsce ! Jeszcze na koniec ponformował jezeli lekarze na górce zdecyduja sie na ciecie niech poddadza sie zabiegowi.Lekarz po ok 30min(godzina 01:30 w nocy wypisał sucha karte informacyjna po czym kazał udac sie do Szpitala na lwowskiej.) Po przyjezdzie lekarka dyzurujaca w szpitalu na górce mocno wzburzona postepowaniem lekarza z Pro-Familii cytuje,, jak mozna wysłac pacjentke rodzaca ( jak sie okazało poród w toku rozwarcie na jeden palec, wyczuwalna przodujaca głowka w trakcie badania)bez wykonania jednego telefonu do szpitala z zapytaniem czy przyjmiemy kobietę rodzacą!,, Okazało sie, ze równiez nie ma miejsca w tym szpitalu dla wczesniaków. Lekarka zleciała innemu lekarzowi wykonanie telefonu do innych szpitali (gdzie w Pro-Familii nic nie zrobiono w tym kierunku) z pytaniem o mozliwosc przyjecia. Po kilkunastu minutach lekarz zszedł i wypisał skierowanie do szpitala na Szopena. PO wyjsciu ze szpitala nr 2 znajoma wróciła do Pro-Familii liczac iz lekarz dyzurny wykonał telefon do ordynatora i miejsce w szpitalu sie znalazło. Niestety trafiła na drugiego lekarza dyzurujacego który dopitnie i dosadnie dał do zrozumienia ze nie ma czego tutaj szukac i stwierdzil iz musi jechac do Przemysla jak sie okazało własnym transportem poniewaz kierowca karetki stwierdził iz bez lekarza nie pojedzie. (przypominam poród w trakcie)Po tym incydencie( po długotrwałych poszukiwaniach szpitala na Szopena) około 4ej dotarła do wyzej wymienionego szpitala. Tam jak sie okazało równiez nie było miejsca ale dzieki przemiłej dyzurujacej Pani doktor nie została odesłana gdyz ta stwierdziła iz cytuje ,,stane na głowie aby w tym szpitalu urodziła aby zaoszczedzic jej kolejnych stresów,,O godzinie 8ej po konsultacji z Profesorem zostało przeprowadzone ciecie cesarskie gdzie znajoma mimo trwajacych cała noc stresów zafundowanych przez niekompetentnych pracowników Pro-Familii na szczescie urodziła zdrowe trojaczki. Zdecydowanie nie polecam tego szpitala!!!! jezeli poród przechodzi bez powikłan w dogodnych godzinach to moze i nie ma problemu a jezeli pojawiaja sie minimalne odstepstwa od normy (np trojaczki) odsyłaja do innych szpitali na zasadzie odepchniecia sprawy od siebie i nie jest to moja opinia ale lekarzy z tych dwoch szpitali w których była! Moge tylko załowac iz poleciałam ten szpital, gdzie wydała spora kwote na badania i prywatne wizyty a tak niestety została potraktowana. Dr klin o 7ej rano był juz w zasiegu (sms numer dostepny)ale niestety nawet nie zainteresował sie swoja pacjetnka !
      Z pewnoscia tej sprawy tak nie zostawimy wierze w to ze media nagłosnia ten temat. Ciesze sie tylko z tego iz znajoma nie urodziła w prywatnym swoim samochodzie zwiedzajac rzeszowskie szpitale i slepo ufajac tak reklamowanej klinice!
      Dziewczyny 100% nikomu nie polece tego szpitala!
      • deepi_30 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 23.04.12, 16:19
        Dla mnie temat w sam raz do gazety!! Przecież dzieci nie były wcześniakami skoro dziewczyna miała umówiony termin porodu za 5 dni. Niestety coraz częściej słyszy się niepochlebne opinie nie tyle o samym szpitalu co nieuczciwości lekarzy w nim pracujących. Pazerność ich zaczyna porażać, ciągle mało?? Słyszałam już o wystawianiu zwolnień lekarskich tylko na 2 tyg( jedna wizyta 120-150zł) żeby więcej kaski wpływało do kiesy danego Pana Doktora.
        Moim zdaniem temat dla gazety może szpital straciłby troszkę renomy i właściciele zastanowiliby się nad zmianami jak widać koniecznymi.
      • Gość: Tomasz łoziński Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.12, 22:58
        Szanowna Pani!
        Niezmiernie mi przykro, że nie została Pani przyjęta do naszego szpitala, lecz było to podyktowane względami bezpieczeństwa Pani dzieci. Dzieci z porodu przedwczesnego w zależności od wieku ciąźowego oraz masy urodzeniowej mogą wymagać bardzo intensywnego nadzoru neonatologicznego, który wymaga odpwiedniego sprzętu, jeżeli w danym okresie sprzętu nie ma, to rodząca nie może być przyjęta i to jest żelazna reguła. Co Pani by powiedziała, jeśli ciąża byłaby rozwiązana a jedno z dzieci nie mogłoby otrzymać odpwiedniej pomocy bo brakuje urządzeń specjalistycznych, których liczba w rzeszowie jest ograniczona. Każdy z nas lekarzy pracował wcześniej czy w szpitalu na Choipina, Lwowskiej czy w Miejskim i procedura odsyłania kobiety z porodem przedwczesnym jest wszędzie taka sama, jeżeli urządzenia są zajęte to kobieta ma urodzić tam gdzie jest bezpiecznie ( jest komplet urządzeń). Oczywiście zawsze to wzbudza dezaprobate pacjentki, która przyjeżdza i oczekuje pełnej opikei w danym szpitalu, niestety nie zawsze jest to możliwe.
        I nie ma tu nic do rzeczy ordynator, lekarz prowadzący przecież nikt nie zdecyduje żeby jedno dziecko które leżało wcześniej odłaczyć a zaopatrzyć inne dziecko które własnie sie urodziło. Aby uniknąć takich problemów i wyborów preferowany jest transport tzw in utero czyli w macicy co znaczy że kobieta ma urodzić w ośrodku gdzie są urządzenia dla ratowania dzieci w komplecie. Przecież z takich samych wględów została Pani odesłana ze szpitala nr 2, bo tam nie było również stanowisk, których w całym rzeszowie jest ok 20 to 3 to jest 15%, więc to jest bardzo dużo biorąc pod uwagę że rzeszów zabezpiecza genaralnie całe województwo. Co pewnien czas jeśli zbyt dużo porodów przedwczesnych w danym czasie tych miejsc po prostu brakuje. Wolne miejsca intesywnej opieki noworodkowej znalazły sie na Chopina , więc tam była Pani odesłana. Za zaistniała sytuacje bardzo przepraszam w imieniu całej Profamilli i gratulujemy całej trójki dzieci, ktore njaważniejsze urodziły się zdrowe. Z poważaniem Tomasz łoziński dyr. ds/medycznych Szpitala Specjalistycznego Pro-Familia.
    • Gość: mama Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: 212.244.35.* 23.04.12, 18:45
      WITAM

MAM KILKA PYTAN. JESTEM W 26 TYGODNIU CIAZU I ZA KILKA DNI JESTEM UMOWIONA NA WIZYTE U JEDNEGO Z LEKARZY Z PRO FAMILII . MAM WSKAZANIA DO CCI PRAGNE SIE DOWIEDZIEC JAKIE SA PROCEDURY. DO SZPITALA MAM 120 KM I PO PRZEZYCIACH Z PIERWSZGO PORODU NIE WYOBRAZAM SOBIE, ABY CC ODBYLO SIE W INNYM MIEJSCU NIZ PRO FAMILIA. CZY JEST MOZLIWE, ABY UMOWIC MNIE NA DANY DZIEN NA CC I JAKIE KOSZTY Z TEGO TYTULU BEDE PONOSIC. CZY JEST JAKAS ROZNICA JEZELI MAM WSKAZANIA DO CC, ALE UMOWIE SIE NA CIECIE NA DANY DZIEN....CZY BEDE PONOSIC JAKIES DODARKOWE KOSZTY JEZELI CHCE BYC UMOWIONA NA KONKRETY DZIE N CIECIE..
      MAM 120 KM I NIE MOGE POZWOLIC SOBIE NA TO, ABYM JECHALA SZMAT DROGI I OKAZE SIE, ZE NIE MA MIEJSCA. CO MAM ZROBIC I CZY JEST MOZLIWE, ABY UMOWIC SIE NA CC ZE WSKAZANIA NA DANY DZIEN I JAKIE KOSZTY BEDE PONOSIC. CZYTALAM NA FORUM, ZE LEKARZ NA IZBIE PRZYJEC USTALA CZY JEST WSKAZANIE CZY NIE, I JEST DO DLA MNIE NIE JASNE, GDYZ JEZELI UMOWIE SIE NA KONKRETNY DZIEN, TO BEDZIE TO RAKTOWANE JAKO CESARKA NA ZYCZENIE MAM NADZIEJE, ZE BEDE RODZIC W PRO FAMILII I TO BUDZI WE MNIE SPOKOJ, JUZ NIE ZAUFAM NIGDY PUBLICZNEMU SZPITALOWI NADZIEJA W PRO FAMILII POZDRAWIAM.

• zuza.2006 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 24.04.12, 12:31
        Witam
        Ja jestem w 16 tyg i też nosze sie z zamiarem cc w Pro Familii Ale ja mam około 150 km. Z niecierpliwościa czekam na odp na Twoje pytanie. To moje 2 dziecko Pierwsze przyszło na świat przez cc. Chcę mieć w Pro Famili cc na życzenie , zapłacić i nie mieć kłopotów z przyjęciem. Pozdrawiam. a tak poza tym to skad masz zamiar dojechać?
        • Gość: mama Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.lesko.tke.pl 25.04.12, 07:09
          ZUZA, TAKŻE Z NIECIERPLIWOŚCIĄ CZEKAM NA ODPOWIEDŹ NA MOJE PYTANIA, LECZ COŚ NIE MOGĘ SIĘ TEGO DOCZEKAĆ..... NA CC BĘDĘ SIĘ WYBIERAĆ Z BIESZCZAD. MAM NADZIEJĘ, ŻE W SOBOTĘ NA WIZYCIE WSZYSTKIEGO SIĘ DOWIEM. NA MYŚL O PORODZIE W PRO FAMILII SKOŃCZYŁY SIĘ MOJE KOSZMARY SENNE:) POZDRAWIAM
          • Gość: Pro-Familia Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.rzeszow.mm.pl 27.04.12, 14:21
            W przypadku zaplanowanego cięcia cesarskiego najlepiej zgłosić się ok 35. tygodnia ciąży do naszego lekarza w przychodni. Lekarz wyznaczy odpowiedni termin i wtedy pacjentka będzie przyjęta na oddział celem wykonaiania cięcia cesarskiego.
    • malgorzatak29 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 01.05.12, 16:56
      Mam pytanie odnośnie spotkania z anestezjologiem przed planowym cc: czy jest ono płatne, a jeśli tak to ile? I czy trzeba iść do anestezjologa z wynikami badań potrzebnymi do znieczulenia czy dopiero on zleca badania?

• Gość: ewelllinka Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.play-internet.pl 03.05.12, 17:55
        Witam,
        Chciałam zapytać czy przyjmujecie Państwo u siebie poród zaraz po 36 tyg, w przypadku gdy waga dziecka/ orientacyjna oczywiście/ sięga ok. 3000gr czy raczej takie porody kwalifikowane są jako przedwczesne i odsyłane z uwagi na bezpieczeństwo do innego szpitala?
        Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź jak i za numer kontaktowy pod który można dzwonić do Państwa " gdy poród się rozpocznie" w celu sprawdzenia wolnych miejsc.

• Gość: Pro-Familia Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.rzeszow.mm.pl 17.05.12, 12:31
          Jako że Pro-Familia jest szpitalem o trzecim (najwyższym) poziomie referencyjności, przyjmujemy pacjentki do porodu w każdym okresie ciąży, nawet te, które rodzą dzieci ze skrajnie niską masą urodzeniową (500 gramów).
          W celu sprawdzenia wolnych miejsc w szpitalu, należy dzwonić pod numer izby przyjęć (17 773 57 03).
      • Gość: Pro-Familia Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.rzeszow.mm.pl 07.05.12, 18:30
        Nie ma konieczności konsultacji z anestezjologiem przed planowym cięciem. Należy mieć przy sobie następujące badania: grupa krwi, morfologia, gbs, hbs, wr, aptt, pt.
        • Gość: gość Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.ostnet.pl 12.05.12, 22:09
          Ze strony pacjentek może i w większości przypadków wszystko wygląda ładnie i wzorowo, ale gorzej już ze strony personelu.
          Z naszej strony nie jest już tak kolorowo. Opóźnienia z wypłatami i to często całkiem spore, ciągły strach przed "osobą donoszącą", która często nie słusznie oskarża koleżanki i co się z tym wiążę przed zwolnieniem z tego powodu.
          Ale to placówka prywatna. Najważniejsze, żeby góra zarobiła bo po to chyba ten szpital został stworzony, żeby się nachapać. Z państwowej placówki nikt Cię nie wyrzuci za to, że jesteś wg pracodawcy "za wolna" będąc położną i pracując w sekretariacie gdzie raczej pośpiech jest niewskazany. Jak ktoś chce być sekretarką, to się kształci w tym kierunku, a nie studia położnicze robi po ty by go z oddziału do sekretariatu przenieśli.
          Tak jak Ci ratownicy co ich ściągnęli do pracy w Karetce N i do pomocy na oddziale Neonatologicznym, a wylądowali na Izbie Przyjęć i zrobili z nich "chłopców na posyłki" dla całego szpitala. Teraz o ile dobrze się orientuję zrobili z nich nawet "cieci - ochroniarzy".
          Trzymajcie się chłopaki!
          • Gość: Pro-Familia Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.rzeszow.mm.pl 17.05.12, 12:08
            Personel szpitala Pro-Familia jest traktowany uczciwie, z pełnym poszanowaniem kodeksu pracy. Ponadto nikt nie jest zmuszany do pracy w Pro-Familii.
            • Gość: gosc Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.180.57.68.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.06.12, 15:25
              Jezeli personel jest traktowany tak uczciwie i z poszanowaniem kodeksu pracy, do dlaczego do czerwca nie ma wypłat za umowe zlecenie, ktora byla wykonana w marcu i pozniej dlaczego zatrudniany jest juz ewnetrzny personel,dlaczego personel jest zwalniany z powodu ze jest za wolny, jaki był pwód zwolniemia pierwszej poloznej? jak na zebraniu byl poruszony temat dyskryminowania, wypłat, zgłaszało się jakieś uwagi itp to pozniej bylo sie na "dywaniku" i dostało się ostrzeżenie, że jak jeszcze raz to będziemy się misieli rozstać, czy to poszanowanie kodeksu pracy? w tej chwili lepiej miec taka prace niz zadna ale to z czasem sie skonczy niech wszyscy wiedza jak to wyglada. Dlaczego sami lekarze odradzaja znajomym poloznym pracy w Pro-familii prosze o wyjasnienie
              • Gość: Pro-Familia Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.rzeszow.mm.pl 16.06.12, 15:09
                Ten wpis jest oszczerstwem i nieprawdą. W związku z tym zglosiliśmy sprawę na policję o ustalenie ip.
    • Gość: ja Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 18:39
      Podobno jeśli rodzi się bez komplikacji to jest cud miód ale jeśli coś z dzieciątkiem okaże się nie tak konieczny jest przewóz do szpitala gdzie mają odpowiedni odział i lekarzy bo tam takiego oddziału nie ma. Dlatego i ja jestem rozdarta. Ale bardziej skłaniam się ku temu że to życie i zdrowie dzieci jest ważniejsze niż wygoda matki.
    • Gość: iza Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.05.12, 09:52
      Mam pytanie za 2 tygodnie mam rodzic mam wypisane skierowanie do szpitala Pro familia czy istnieje mimo to niebezpieczenstwo ze mnie moga nie przyjac ze wzgledu na brak miejsc czy cos takiego?
    • aisza417 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 14.05.12, 13:39
      Rodziłam 3 tyg temu, przez cc. Opieka super, jestem bardzo zadowolona. Tak powinny rodzic wszystkie kobiety w XXI wieku. Lekarze, pielęgniarki, położne niezwykle mile, wszyscy służą radami i pomocą. I nie zgodzę się z opinią wcześniejszej Pani, że pracują tam lekarze zwolnieni z innych szpitali. Chyba nie zna lekarzy, ponieważ jak ja byłam, w ciągu trzech dni praktycznie wszyscy, którzy mieli wizyty byli lekarzami z Lwowskiej i innych Rzeszowskich Szpitali, w których nadal pracują, w Pro Familli dyżurują. Uważam,że te wszystkie negatywne opinie dają osoby, które nie miały możliwości tam rodzić, nie oszukujmy się,że zawsze znajdą się osoby, którym tak wysoko standard usług nie odpowiada. No cóż.
      • Gość: gość Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 21:49
        Ja też tam rodziłam. Warunki super, sale 2, 3 osobowe, w kazdym pokoju łazienka możliwość pobytu męża dla matki super...., ale moja mała miała problem i już nie było tak fantastycznie :( należy się zastanowić co jest ważniejsze... wygoda matki, czy dobro dziecka. Ja tam już pewnie nie będę rodzić...
        • Gość: * Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.cdma.centertel.pl 15.05.12, 09:35
          Ja wybrałam ten szpital ze względu na to, że opisują oni, jakich to mają specjalistów i najlepszy stopień referencyjności. Ale jak widzę praktyka pokazuje co innego...........
      • Gość: iza Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 15.05.12, 10:04
        Czy placilas za cc ?
        • aisza417 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 15.05.12, 14:58
          ja nie płaciłam, ponieważ miałam rodzić naturalnie, ale nie dałam rady, i w trakcie porodu stwierdzili, że cesarka. Każdy ma swoje zdanie na temat każdego szpitala, ale uważam,że w Rzeszowie to najlepszy szpital,aby w nim urodzić. I na pewno będę tam rodzić kolejne dzieciaki.
          • Gość: gość Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.12, 21:44
            Zgadzam się z Tobą, ja też byłam zadowolona z opieki podczas porodu, czy później - naprawdę, ale jak zaczynaja sie problemy to... :( Jest dobrze gdy jest dobrze i nie ma komplkacji. Nie wiem dlaczego tak się dzieje..., przecież to ci sami lekarze co w innych szpitalach, maja ta samą wiedzę..., naprawdę nie wiem.... może nie mają zaplecza..., może to inna przyczyna... nie wiem..., ale po co się tyle chwalić...
            • Gość: iza Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.05.12, 12:28
              Bede rodzic za niedlugo to zobacze , ale z opiniami tymi dobrymi i z tymi zlymi jest roznie .Trzeba podejsc do wszystkiego z umiarem ,wiadomo przeciez ze nikt nie bedzie skakal kolo pacjentki 24 na dobe.Moim zdanie wystarczy podstawowa opieka i rozmowa miedzy lekarzem a pacjentka.Uwierzcie mi rodzilam w mojej miejscowosci i doswiadczylam tak okropnego traktowania ze strony poloznych i lekarza ze nikomu bym tego nie zyczyla. Lezalam 2 dni z bolami nie mialam nawet zrobionega ktg,nie zainteresowal sie mna nikt ,a w momecie porodu gdy mialam trudnosci uslyszalam od lekarza zebym skrzyzowala nogi i dala mu spokoj.Gdy w bolach zaczelam krzyczec to potraktowal mnie tepymi nozyczkami szczycac sie i pokazujac mnie kolegom ,smiejac sie przy tym .Kaczka na obiad jest lepiej zszyta niz ja bylam.Gdybym zaplacila pewno bylo by lepiej ale ja nie jestem zwolenniczka placenia za cos co mi sie nalezy ,czyli za noramlna opieke.Rok temu mialam zabieg w Pro famili i powiem w prost ze opieke mialam naprawde profesjonaln.Przedewszystkim informowano mnie o wszystkim co beda robic a po operacji tez mialam zapewniona opieke.I wystarczy ,tu nie chodzi o piekny szpital i ladne lazienki ale o normalne podejscie personel -pacjent .Mam nadzieje ze zdaze tym razem dojechac do rzeszowa i nie bede musiela rodzic u siebie .A jak bedzie to napisze po wszystkim mam nadzieje ze nie bede rozczarowana bardziej niz u gdybym rodzila u siebie.
    • Gość: minie Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.dynamic.mm.pl 23.05.12, 23:30
      ja rodzilam w profamilii 8 miesiecy temu moje pierwsze dziecko z znieczuleniem ( porod naturalny) bylam w szoku !!!!! wspaniala opieka!!!! nigdy nie moglabym sobie wymarzyc lepszej. Porod trwal bardzo dlugo, nie chodzilam do lekarza z pro familii i balam sie ze bede musiala rodzic w innym szpitalu bez znieczulenia (nawiasem mowiac, chwala bogu za znieczulenie =) ale przyjeli mnie normalnie opiekowali sie mna przed porodem (mialam skurcze, ale nie mialam rozwarcia). a juz n ie mowie o opiece po porodzie Pani agata nauczyla mnie karmic piersia (za co do konca zycia bede jej wdzieczna bo wtedy poczulam prawdziwe maciezenstwo) ogolnie nie moglabym sobie wymarzyc lepszej opieki i troski o mnie i o dzidziusia z niecierpliwoscia czekam na 2 ciaze i na porod w tym szpitalu.
    • klar-a76 Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 31.05.12, 11:45
      Przeczytałam uważnie opinie te negatywne i pozytywne..... Pierwsze dziecko rodziłam w szpitalu na Chopena, poród naturalny i położne przy porodzie ok ale potem....po prostu bałam się o cokolwiek zapytać lub poprosić o jakąkolwiek pomoc. Położne na noworodkach z grobowymi minami wyliczały ilość zabieranego mleka dla dziecka, ubranek. Do mnie padłao hasło...jak pani będzie tak dużo zużywać ubranek to nam zabraknie, nie przebierała pani nigdy lalek barbie??? Miałam po prostu dość i jak najszybciej chciałam opuścić ten szpital, poprosiłam o pomóc przy karmieniu piersią, przyszła położna ale z taką miną o podejściem, że miałam dość!!!!!!!!!!! Wiedziałam, że nie wrócę już do tego szpitala!!!! Na szczęście drugie dziecko rodziłam w Pro Familii, musiałam mieć cc , od momentu przyjęcia na Izbę do momentu wypisu- rewelacja pod każdym względem!!!! Więc niech mi ktoś nie pisze głupot i nie oczernia personelu szpitala Pro Familia!!! Co więcej, mnóstwo moich koleżanek rodziło w Pro Familii- nie spotkałam się ze słowem krytyki, więc większość komentarzy, tych negatywnych pisane jest pewnie przez położne z innych szpitali, które po prostu zazdroszczą sukcesu:-) Ja chciałabym podziękować pomysłodawca i zarazem pogratulować, że w Rzeszowie jest szpital, w którym kobiety w czasie i po porodzie są traktowane tak jak należy. Narodzin dziecka nie da się z niczym porównać i ta radość nie powinna być zakłócona, kobieta powinna czuć wsparcie i pomoc z każdej strony!!!! Mam nadzieje, że pracownicy Pro Familii nie ulegną rutynie i dalej będą pracować na poziomie bo może jeszcze raz odwiedzę ten szpital:-)
      • Gość: ala Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.13, 18:39
        ale teras wszystko się zmieniło jest do niczego wiecej w życiu nie bede tam rodzić
    • klar-a76 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 31.05.12, 22:37
      Ja musiałam mieć cc. Opieka rewelacyjna, o każdej porze mogłam liczyć na natychmiastowa pomoc. Polecam ten szpital, tym bardziej iż mam porównanie. Pierwsze dziecko rodziłam naturalnie w szpitalu na Chopina, położne przy porodzie ok ale na oddziale noworodków...porażka. Czułam się jak intruz. Jako pracodawca zwolniłabym 3/4 personelu. najbardziej pomocne były panie salowe (rodziłam tam 2,5 roku temu0. Pro Familia to poziom na najwyższym poziomie pod każdym względem!!!
      • Gość: Gosc Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.146.221.203.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.06.12, 15:33
        Jezeli personel jest traktowany tak uczciwie i z poszanowaniem kodeksu pracy, do dlaczego do czerwca nie ma wypłat za umowe zlecenie, ktora byla wykonana w marcu i pozniej dlaczego zatrudniany jest juz ewnetrzny personel,dlaczego personel jest zwalniany z powodu ze jest za wolny, jaki był pwód zwolniemia pierwszej poloznej? jak na zebraniu byl poruszony temat dyskryminowania, wypłat, zgłaszało się jakieś uwagi itp to pozniej bylo sie na "dywaniku" i dostało się ostrzeżenie, że jak jeszcze raz to będziemy się misieli rozstać, czy to poszanowanie kodeksu pracy? w tej chwili lepiej miec taka prace niz zadna ale to z czasem sie skonczy niech wszyscy wiedza jak to wyglada. Dlaczego sami lekarze odradzaja znajomym poloznym pracy w Pro-familii prosze o wyjasnienie
        • Gość: ewe-llina Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.play-internet.pl 08.06.12, 18:20
          Witam,
          Jakie "problemy" z dzidziusiem po narodzinach sa powodem odsyłania do innych szpitali? Przecież Profamilia ma najwyższy stopień referencyjności więc nie rozumiem takich sytuacji;/
          • Gość: nataasha Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: 87.246.217.* 14.06.12, 17:24
            Czy w szpitalu respektowany jest plan porodu w przypadku kiedy poród jest fizjologiczny? Chodzi mi o konktakt skóra do skóry, brak rutynowego nacięcia, wkłucia dozylnego bez wskazań itp.
            Drugie pytanie - czy znieczulenie jest podawane w ten sposób że rodząca zachowuje możliwosć poruszania się?
            • Gość: Pro-Familia Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.rzeszow.mm.pl 29.06.12, 12:52
              Oczywiście plan porodu jest respektowany. Stoimy na stanowisku, że wkłucie dożylne powinna mieć każda pacjentka dla JEJ bezpieczeństwa, aby można było - w razie powikłań - podać odpowiednie leki.
              • Gość: Niedługorodzę Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.189.220.2.skyware.pl 10.09.12, 14:09
                A co z goleniem krocza? Czy jest ono obowiązkowe? Boje się, że moja skóra po tym goleniu zniesie wszystko jeszcze gorzej niż bez. Jak ,,podgalam" sobie bikini to jest tragedia. Strasznie mam skórę podrażnioną i pełną krostek. Co robić? Golić w domu przed wyjazdem czy nie???
          • Gość: Pro-Familia Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.rzeszow.mm.pl 16.06.12, 15:07
            Szpital Pro-Familia posiada III poziom referencji i w związku z tym dzieci, nawet w bardzo złym stanie, są u nas hospitalizowane albo do nas przesyłane. Natomiast jeśli dziecko wymaga interwencji chirurga dziecięcego, to jest konsultowane w naszym szpitalu, a w przypadku konieczności operacji, przewożone jest do szpitala wojewódzkiego nr 2, ponieważ tam znajduje się jedyny taki oddzial w Rzeszowie.
            • Gość: catch me if u can Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.connected.pl 27.06.12, 07:52
              caly problem w tym szpitalu, polega na tym, ze 90% osob ma tam zalatwiona prace, wiec jak pozniej wynika jakikolwiek konflikt, to dyrektor siedzi z zalozonymi rekami bo nie moze nic zrobic. strasza ludzi ze beda robic dochodzenie kto pisze te posty, kto sie upomina o nadgodziny z marca czy kwietnia... przeciez to jest zwykly mobbing. czy nie tak ? co PRO na to?
              • Gość: amegda Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.12, 18:32
                witam,ja pisze z pytaniem do osoby odpisujace w imieniu PF
                mianowicie,chcialam sie dowiedziec,czy przy zzo refundowanym przez NFZ są wyszukiwane jakieś "niby""przeciwwskazania" (ktore naprawde w tym wypadku nie sa istotne
                do tego znieczulenia) aby zaoszczędzić ?? czy sa tak czesto przydzielane jak w wypadku wczesniejszej oplaty 800 zł.

i prosze mi jeszcze powiedzieć jakie sa ISTOTNE PRZECIWSKAZANIA do ZZO
                prócz:
                wysokiego ćiśnienia...

i jeszcze jedno pytanko: wiem,ze moze byc juz za pozo na ZZO- czyli kiedy jest juz za późno?? jak na ile jest rozwarcie ? i skurcze sa co ile minut??

czekam na odpowiedz i z góry dziękuje
                • anowi15 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 02.08.12, 09:48
                  Dziewczyny, a ja mam do was pytanie którą panią położną polecacie do indywidualnej opieki przy porodzie (chodzi mi o panią która naprawdę pomoże :-))
                  dzięki za wszelkie informacje:-)
      • Gość: dora Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 14:09
        moj drugi porod naturalny odbyl sie wlasnie w Pro Famili. i jestem mega zadowolona. opieka super.warunki.
    • anowi15 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 02.08.12, 09:50
      Dziewczyny, a ja mam do was pytanie którą panią położną polecacie do indywidualnej opieki przy porodzie (chodzi mi o panią która naprawdę pomoże :-))
      dzięki za wszelkie informacje:-)
    • hipi113 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 04.08.12, 12:13
      witam ja rodziłam w 2011r w czerwcu,mogę powiedzieć że byłam zadowolona nic nie płaciłam,rodziłam naturalnie,tylko wizyty lekarza płaciłam wówczas 120zł,teraz są po 150zl.Jednym słowem było jak dla mnie ok pozdrawiam:)
      • Gość: arleta Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: 31.130.101.* 06.09.12, 22:53
        Mam pytanie odnośnie cc na życzenie, czy bez problemu można sobie zażyczyć i ile to kosztuje?
        • Gość: gość Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: 79.162.198.* 08.09.12, 10:36
          CC na życzenie to żaden problem. Mówi się lekarzowi, ze chce się rodzic w ten sposób, płaci 1500 zł oficjalnie w kasie i po sprawie. Nikt nikogo nie krytykuje za taki wybór. Ja tak rodziłam.
    • revelka-is-me Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 10.09.12, 10:19
      Witam serdecznie,

Pytanie do PF, czy u Państwa można zarezerwować pokój przed porodem, żeby mieć pewność że zostanie się przyjętym??

Pozdrawiam
      • Gość: samsung Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.dynamic.mm.pl 26.09.12, 16:45
        Witam! Jestem pacjentką PF, zarejstrowaną w UP jako bezrobotna. Jakie zaświadczenie o ubezpieczeniu będzie mi potrzebne do porodu? Pozdrawiam
        • Gość: Niedługorodzę Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.189.220.2.skyware.pl 28.09.12, 16:57
          Z tego co wiem to wystarczy mieć wbitą pieczątkę UP w książeczkę zdrowia. Jak poprosisz to Ci wbiją w UP, albo wystawią zaświadczenie jeśli nie masz książeczki. Może to zrobić osoba upoważniona jeśli takową wpisałaś w dokumenty podczas rejestracji w UP. Takie ,,podbicie" jest ważne przez miesiąc więc warto się ubezpieczyć na wypadek wcześniejszego porodu. Na pieczątce jest NIP Twojego ubezpieczyciela, w tym wypadku UP. Porody w PF są refundowane przez NFZ jeśli jesteś ubezpieczona.
        • Gość: mama aniolka Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.play-internet.pl 31.10.12, 11:16
          W tym szpitalu zmarlo moje dziecko , bylam w 7 miesiacu ciazy, lekarze nic nie zrobili by je ratowac, cala ciaza przebiegala prawidlowo. Nie sugerujcue sie lazienkami w pokojach i nowoscia szpitala, daleko im do profesjonalizmu i nie interesuje ich ratowanie dzieci. Maz wybierajac w urzedzie st.cyw. akt zgonu dziecka zostal poinformowany o umieralnosci w tym szpitalu, 70 kartek od poczatku roku profamilii, kilka szpitalu na Chopina i kilka szpitalu woj. Nr2, radze wszystkim, powaznie sie zastanowcie, zanim wybierzecie ten szpital.
          • Gość: wiki Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.smevpn.tpnet.pl 31.10.12, 12:41
            Moja niunia zmarła w 34 tyg.ciąży. Lekarze mieli całe 4 dni na uratowanie jej życia - nie zrobili nic. Z finansowego punktu widzenia nie opłacało im się zatrzymać mnie w szpitalu - szkoda im było łóżka. Życie mojego dziecka było nic nie warte - wolne łóżko było cenniejsze (przecież poród jest bardziej opłacalny)..... A wszystko było w porządku.... Tyle lat czekania, tyle lat łez i modlitw a oni nie zrobili nic.... ZABILI MI DZIECKO I ZA TO ODPOWIEDZĄ !!!! Już niedługo......
        • Gość: o-la Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.ostnet.pl 06.11.12, 15:45
          Czy to prawda ze lekarze w Pro Familii wystawiają zwolnienie tylko na 2 tygodnie?
          • Gość: Aga Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.centertel.pl 14.11.12, 20:05
            Ja dostałam na 5 tygodni ostatnie a wczesniejsze wszystkie na miesiąc
    • Gość: ada Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.adsl2.static.versatel.nl 26.09.12, 19:34
      dzwinilam 3 godziny zeby umowic sie na wizyte i nikt nie odbierał porazka!!!
      • Gość: a Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.centertel.pl 28.09.12, 19:47
        Ja zaczynam zmieniać zdanie na temat tego szpitala. Na poczatku wydawało mi sie że to miejsce nie ma żadnych wad, ale po kilku kolejnych wizytach zaczynam sie przekonywać ze tak nie jest. Zacznę od poczatku: najgorzej oceniam laboratorium, pracuja tam same niemile osoby są zawsze bardzo długie kolejki, w innych laboratoriach pobieranie krwi idzie jakoś sprawniej. Gdy byłam na pierwszej wizycie pani z recepcji zapewniala mnie ,że na wyniki (krew i mocz-bad oólne) czeka się tylko pół godz, jednak gdy przyjechałam na pobranie, pani z laboratorium stwierdziła że ktoś mi głupot naopowiadał i z wieka łaską powiedziała że może za godz będą. Były za1,5 godz, przez co spóźniłam się do lek,i takjest za każdym razem. Nie wiem jakie są połozne na sali porodowej, proszę więc o opinie Panie które ostanio rodziły w profamilii. Mam wrażenie,że standard tego szpitala od jakiegoś czasu znacznie się pogorszył i nie wiem czy nie rodzić w innym szpitalu. Pozdrawiam
        • Gość: ecco Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.12, 22:21
          a co ma laboratorium do szpitala? przecież to jest zupełnie inna firma?
          • Gość: Monika Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.play-internet.pl 29.09.12, 22:22
            Witam :) W poniedziałek mam termin porodu ,niestety na razie cichutko i czuje że przenoszę .Chcialabym rodzic w Profamili chodzę do dr Dorskiego który wspólpracuje ze szpitalem . Pierwszą ciąze też przenosilam jednak trafiłam na cc z zielonymi wodami i dziecko było obwiązane pepowiną boje się powtórki. Kiedy moge zgłosic się do szpitala w takiej sytuacji kiedy mija termin a objawów porou brak.
            • Gość: Gość Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.189.220.2.skyware.pl 08.10.12, 15:33
              No właśnie ile dni po terminie zgłosić się na IP. Czy można np 3 dni po terminie przyjechać na KTG? Gdzie się trzeba wtedy udać, na IP?
              • Gość: pacjentka Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.189.220.2.skyware.pl 15.10.12, 12:13
                Byłam dzisiaj w Pro Familii. Jestem po terminie i mój lekarz powiedział mi (rozmawiałam z nim przez tel.) że jak chcę to mogę sobie przyjechać na KTG w każdej chwili, bez problemu zrobią. Tak. Ok. zrobią tylko potem musiałabym się na siłę wpychać do jakiegoś lekarza i jeszcze płacić za to 150 zł. to jak to jest z tym KTG płaci się za nie czy nie? Bo ja już nic z tego nie rozumiem. Dlaczego kobieta, która jest po planowanym terminie porodu nie może przyjechać do szpitala (czyli do PF) do którego ma skierowanie i zrobić za darmo KTG, żeby sprawdzić co dzieje się z dzieckiem???? Proszę o odpowiedź najlepiej kogoś dobrze poinformowanego.
      • Gość: mama Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.rzeszow.mm.pl 20.01.14, 11:55
        trudno to uwierzyć
        • Gość: gość Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.14, 16:05
          a jednak warto i trzeba w to uwierzyć !
    • harima4 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 13.10.12, 21:33
      Aja bede bronic szpitala. sama miesiac temu w nim rodzilam a poprzednie 2 lata bylam pod opieka ich lekarzy. chcialam rodzic naturalnie bez znieczulenia ale po 11 godz stwierdzo ze jednak lepiej bedzie urodzic przez CC. i po 10 min mialam juz synka przed oczami. fakt ze wiele kobiet tam rodzi ale nieczarujmy sie ze ich standart i opieka jest znacznie lepsza niz w innych szpitalach bo chociazby pod wzgledem ilosci personelu i sprzetu jakim dysponuja.
      • Gość: Monika Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.play-internet.pl 16.10.12, 16:57
        Zgadzam się w 100 % .Tydzień temu urodziłam córeczkę w PF .Poród przez cc ponieważ miałam pierwszą cc i teraz bali sie że mi się szwy rozejdą. Ja osobiście jesrtem zachwycona szpitalem i jego personelem mimo ze nie chodziłam do zadnego z lekarzy z Pf to miałam cudowna opiekę .Przede wszystkim połozne i pielegniarki które były do dyspozycji na kazdym kroku i zawsze z usmiechem pomagały mi i reagowały na kazda prosbe. Porównując moje dwa porody jeden na Szopena drugi w PF to tym razem nareszcie wiem co znaczy "rodzic po ludzku ' i byc w ten sposób traktowna. !!!
        • Gość: mo1der Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.centertel.pl 23.10.12, 18:05
          Sama opieka przy porodzie super. Później nie jest już tak różowo, szczególnie ilość podawanego jedzenia odpowiada zapotrzebowaniu kalorycznemu dziecka :-)

Standardem są usługi najwyżej płatne przez NFZ a wiec znieczulenie i cesarskie cięcie. Z tego względu bardzo rzadko przeprowadzane są porody siłami natury bez znieczulenia. Jest to jednak możliwe.

Suma sumarum i tak jest lepiej niż w innych rzeszowskich szpitalach, choć i one nadrabiają dystans.
    • Gość: Ewa Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 15:33
      Jak dla mnie jest tam calkiem ok
      • Gość: pacjentka Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.189.220.2.skyware.pl 30.10.12, 18:39
        warunki do rodzenia i po operacji cc są super. Sale 2,3 osobowe z łazienkami. Niestety wiele do życzenia pozostawia pomoc po urodzeniu dziecka jesli chodzi o karmienie piersią. pokazanie techniki karmienia nie jest wystarczające by zapobiec problemom jeśli się karmi noworodki na oddziale z butelek dla dzieci w przedziale 0-6. Noworodek a 6 miesieczny maluch to chyba jest różnica. Mleko leje się strumieniem, dziecko przyzwyczaja się do tego a potem tak jak u mnie jest problem z przystawieniem do piersi, bo tutaj się już trzeba napracować i inaczej niż przy butelce ssać pierś ( o czym panie położne na oddziale powinny wiedzieć bo nawet sklep PF sprzedaje poradnik pt. ,,Warto karmić piersią" a Panie chyba go nie czytały) No i niestety doradziły by karmić z nakładkami. Tak że jeśli chodzi o porady laktacyjne to średnio, a to jest naprawdę ważne, bo problem zaczyna się po powrocie do domu, kiedy piersi twardnieją, robią się obrzęki i wtedy do Ciebie Boziu rączki podnoszę... i szukam dobrej poradni laktacyjnej polecam na Lwowskiej. To tyle: warunki super, lekarze też, a nad resztą warto się zastanowić.
      • Gość: AMEGDA Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 19:21
        ja rowniez bede z wszystkich sil broniic szpitala pro fm.
        rodzilam tam moje drugie dziecko na pod koniec sierpnia 2012,poczawszy od izby przyjec w sobote w nocy (przed polnoca) zainteresowanie pacjentem stu procentowe -badanie lekarz, ktg pielegniarka- dokladne usg jeszce na izbie i przekierowanie na oddzial-odrazu poszlam na porodowke,opierka Pani poloznej (Opalińskiej) rewelacyjne-osoba konkretna! nie typu"wazelinka" ale w ramach rozsądku przyjemna i pomocna- syneczek urodzi sie po 5 godzinkach- i tak szybciutko wszystko poszlo,ze az milo-

pierwsze dziecko rodzilam w dwojce-PORAZKA!!! czulam sie jak "krowa" ktora ma za swoje i niech cierpi bo zdecydowala sie za dziecko-take odczucia dawal personel szpitala-
        bezinteresownosc!!!! podlaczyli mnie do ktg i przez wszystkie bole lezalam jak kloda nie moglam chodzic ani skakac na pilce-by przyspieszyc akcje- nic i caly porod trwal18 h.

ale decyzja naley do ciecie

p.s a wracajac do "mamyaniolka" rozumie zal do szpitala- nigdy nie chciala bym byc na twoim miejscu-ale kartoteki zgonow wydawane w urzedzie sa wyzsze w profamili bo juz ludzie sie przekonali ze w miejskich szpitalach w rz. jest rzeznia,dlatego duza wiekszosc w pf rodzi i rzecz jasana ze wiecej takich sytuacji bedzie tam!!!
        w weekend a ktory urodzilam prawdopodobnie z tego co mowily polozne ze byl rekord nardzoin 18 dzieciakow sie urodzili- a i dla kazdego byl czas i mila "obsluga"
        • Gość: patii86 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.akademikium.futuroexito.pl 20.01.13, 17:52
          Amegda, gratuluje dzieciaczka, mogłabys cos wiecej napisac o samym porodzie? Brałas znieczulenie, czy był problem żeby je dostać? Mogłaś chodzić, brac prysznic itp czy mialaś podłączoną oksytocyne?
          • Gość: Amega Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 20:26
            do pati 86
            bralam znieczulenie,nie bylo zadnego problemu,tylko podpisywalam deklaracje,ze wiem o wszystkich zagrozeniach z nim zawiazne-znieczulenie zadzialao dobrze, bólu nie bylo jak dla mnie wogole(tylko uczucie nacisku) znieczulenie bardziej przelalo mi sie na lewa strone i ja mi bardziej znieczulio ,ale w niczym to nie zaszkodzilo,komfort i tak by- mam porownanie bo to drugie me dzieciatko,lecz niestety pierwsze rodzone bez ORGOMNEGO BOLU!!!
            oscytocyny nie mialam,bo niepotrzebowalam,porod szedl ładnie szybko- znieczulenie wzielam dopiero przy 5 cm rozwarcia-musisz zwytrzymac jak chcesz je brac,bo wtedy im pozniej wezmiesz to bardzo prawdopodobne,ze ci przyspieszy poród,a jak nie zytrzymasz i poprosisza za szybko to moze spowolnic porod,albo nawet zatrzymac- a wtedy juz nie bedzie tak kolorowo-
            ja znieczulenie dostalam o 5.15 i z 5 cm do 10 cm przeszlo w 30 minujt:) nawet polozna sie dziwila :) i bylam w czasie porodu aktywna delikatenie hopkanie na pilce,chodzenie,ale jak sie zmeczysz to siadac ,nic na sile - - - jak dla mnie byl to cudowy dzien i cudowny poród!!

prysznic bralam na samym poczatku pozniej juz nie chcialam,ale nie wiem....wydaje mi sie ze nie ma problemu skorzystac jeszcze raz.tylko wiem ze porod w wannie jest dodatkowo płatny.

pozdrawiam mam nadzieje ze zdazylam z odpowiedzia przed porodem ;) pozdrawiam Cie i zycze szczesliwego rozwiazania

p.s jescze do znieczulenia!!! powiedz na samym poczatku poloznej ktora bedzie cie prowadzic jak bedziesz chciec bo jest potrzebne badanie fibrynogen i oni ci tam zrobia.
            • Gość: patii86 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.akademikium.futuroexito.pl 05.02.13, 00:56
              Świetne wieści, coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu ze pojedziemy właśnie do Pro Profamilii. A czasu na zastanawianie się coraz mniej, mam termin na 14 lutego :-)
              Dzięki za wieści o znieczuleniu, to mój pierwszy poród i nastawiam się że skorzystam, mama i siostry rodziły długo i mało "lajtowo" więc podejrzewam że znieczulenie się przyda.
              A jak jest z nacięciem? Jeśli byłaś nacinana to rutynowo czy z konieczności?
              Pozdrawiam
              • Gość: Amegda Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.13, 14:18
                bylam nacinana,poniewaz mialam zielone wody,i sama nie chcialam tracic czasu,
                przy pierwszym porodzie tez bylam nacina, ale przy zzo nie czujesz tego.
                nie wiem jak wyglada pierwszy poród ze znieczuleniem,napewno lepiej,niz bez,
                -ale kochana nie chce cie bron boze straszyc,ale napewno,tez nie tak kolorowo wyglada jak porród drugi ze zzo-
                rzecz jasna kosci i sciany pochwy nie rozchodza sie juz wtedy po raz pierwszy i jest prosciej i szybciej.
                ale jak tylko mozesz to bierz zzo,i czakam na finał i relacje - trzymam kciuki
                pozdrawiam amegda -magda
    • Gość: kalinka Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.akademikium.futuroexito.pl 27.10.12, 22:11
      Witam, mam pytanie czy szpital Pro Familia zamierza w najblizszym czasie byc wciągniety w rejestr na stronie www.gdzierodzic.info/? Co prawda na stronie szpitala są niektóre informacje, ale odpowiadając wg. pytan ankiety łatwiej się zorientowac co i jak :)
      • Gość: sara Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 13:09
        Witam. Czy ktoś mógłby mi odpowiedziec na moje pytanie? Niedługo mam planowaną cesarkę, wiem co trzeba zabrac ze sobą, wszytsko wyczytałam. NIestety nie mogę znaleźć informacji czy do cięcia cesarskiego obowiązuje całkowita depilacja okolic intymnych czy wystarczy do miejsca cięcia? Wbrew pozorom jest to ważne dla mnie. Wiadomo, że w ciązy najbezpieczniej jest depilowac się maszynką a niestety ta metoda u mnie powoduje później wrastanie włosów i niesamowity ból także gdyby się dało wolałabym sobie tego zaoszczędzić zważywszy na to , że będzie miało mnie co po porodzie boleć. Proszę uprzejmie o odpowiedź. Pozdrawiam wszytskie obecne i przyszłe mamy:)
        • Gość: Mamastyczeń Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.243.r-ce.pl 22.03.13, 13:35
          Witaj, j a miałam cc w styczniu i nie potrzeba pełnej depilacji tylko w miejscu cięcia. Położna sama ogoliła sobie co trzeba było. Także nie martw się. Życzę powodzenia:)
    • Gość: koko5 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: 89.230.64.* 05.11.12, 08:21
      Rodziłam w pro-familii całkiem niedawno przez cc. Mąż nie był obecny przy porodzie. Przy wyjmowaniu dziecka naderwano małej mięsień na szyi do czego oczywiście się szpital nie przyznał. Dodatkowo mała ma guzek na głowie z ułożenia w brzuchu. Pro-familia kazała guzek obserwować !!! Nikt z lekarzy nie powiedział co dalej robić
      • Gość: koko5 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: 89.230.64.* 05.11.12, 08:30
        Podsumowując: opieka nad rodzącą jest w porządku, nad dzieckiem też - lekarze badają tego nie mogę zarzucić, ale to wszystko. Jeśli się pojawią rzeczy nieprzewidziane - guzek na głowie szpital się tym nie zajmie, mało tego nie pokieruje dalej !!!
        Tym samym zaznaczę, że na dalsze leczenie: kręczu szyjnego (uraz okołoporodowy) i guzka na głowie dostałam skierowania do przychodni państwowych.

Paradoks: jeśli będę jeszcze raz rodzić to też w pro-familii !!! Ponieważ po porodzie mąz może być cały czas przy żonie co dla mnie było niezwykle ważne poród przez cc.

Drobne błędy popełnia każdy szpital !!!
        Pozdrawiam cały personel :)
        • Gość: o-la Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.ostnet.pl 06.11.12, 16:05
          Czy to prawda ze lekarze w Pro Familii wystawiają zwolnienie tylko na 2 tygodnie?
          • Gość: * Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.cdma.centertel.pl 06.11.12, 17:19
            Nie, ja dostawałąm zwolnienie do nastepnej wizyty, czyli na 4-5 tygodni
            • Gość: Monika Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.play-internet.pl 10.11.12, 16:18
              Dziewczyny różne rzeczy zdarzają sie w kazdym szpitalu ,nikt nie przewidzi jak przebiegnie poród,jak będzie czuło się dziecko i matka. Pro -familia jest takim samym szpitalem jak inne i tez lekarze tu cudów nie zdziałają. Jak dziecko urodzi się chore to go nie uzdrowią!! Czasem nie rozumiem tych pretensji ,myslicie że w innych szpitalach jest lepiej to idźcie rodzić do innego!
              Ja pierwsze dziecko urodziałam w Szopenie ,drugie w PF( w odstępie 2,5 roku) więc mam porównanie . Tez drżzłąm o zdrowie dzieciaczka i modlilam się żeby urodziło się zdrowe i chwała Bogu że tak się stało .Jednak opieka i warunki to niebo a ziemia .W Szopenie szczególnie po porodzie zero intymności lazałam na 8 osobowej sali bez możliwości odwiedzin ,a lewatywę robiono nam wszystkim na jednej sali ,nawet drzwi pielęgniarka nie zamknęla!!!! Tego nie zapomnę! Natomiast o Pf nie moge złego słowa powiedzieć jestem zadowolona w 100 % i przyszłam rodzic z "ulicy" nawet lekarz mój tam nie pracuje ! Ja polecam ten szpital i będę go bronić!
              • Gość: kalinka Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.akademikium.futuroexito.pl 13.11.12, 23:26
                Monika, dobrze słyszec pozytywne wieści, też zamierzam tam rodzić. Wspomnialas o lewatywie, więc się zapytam - jak to jest w Pro Famili? Robią wszystkim, robią na życzenie?
                • Gość: hipi113 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.ostnet.pl 14.11.12, 09:29
                  lewatwę robią chyba każdemu jeśli rodzisz naturalnie to jest konieczne,ja miałam robioną i na prawdę gdyby nie lewatwa przy moich skurczach to nie wiem co by było...możesz sie domyśleć -zresztą łazienka jest przy każdej sali porodowej tylko dla ciebie
                • Gość: Monika Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.play-internet.pl 15.11.12, 21:02
                  Tak lewatywę robią przed porodem zarówno sn jak i cc ale powiem Ci że to nic strasznego wbrew pozorom:)
                  • kamisia006 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 16.11.12, 11:05
                    Witam,
                    1.Chciałam zapytac ile kosztuje opłata za pokoj jednoosobowy po porodzie ?
                    2.Ile kosztuje osobista położna w szpitalu?
                    3. Przy jakim rozwarciu podaje sie znieczulenie zewnatrzoponowe?

Pozdrawiam.
                    • krysiulla Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 16.11.12, 15:15
                      ja dostałam znieczulenie przy rozwarciu na 3 cm
                      • krysiulla Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 16.11.12, 15:35
                        Rodziłam w pro-familii ponad 2 miesiące temu i ogólnie jestem bardzo zadowolona z opieki. Jeśli chodzi o lewatywę to się pytają czy ktoś sobie tego życzy czy nie:) miałam zrobioną i szczerze mówiąc nie żałuje, że się zgodziłam.
                        • krysiulla Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 16.11.12, 15:46
                          Ja dostawałam zwolnienie na 4-5 tygodni a moja siostra na 2-3 tyg., także to chyba zależy od lekarza na ile wystawi zwolnienie.
                        • Gość: gość Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.12, 22:15
                          Jeżeli chodzi o lewatywę przy porodzie sn to jak najbardziej powinna byś przeprowadzona, ze względu na komfort rodzącej (bez wpadki, bo wiadomo że się zdarzy) i ochronę dzieciątka przed kontaktem z fekaliami, może to nie jest najprzyjemniejsze, ale w porównaniu do porodu to pestka. Wkłucie iv również powinno być założone ze względu na bezpieczeństwo matki jak również i dziecka.
                          • Gość: Kalinka Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.akademikium.futuroexito.pl 18.11.12, 14:47
                            Zgodnie z obecnymi standardami ministerstwa zdrowia decyzja o lewatywie powinna byc pozostawiona do decyzji kobiety, właśnie tak jak jest to zrobione w Pro Famili. Nie twierdzę że to jakis straszny zabieg, tylko ze nie każdej kobiecie jest potrzebny (większosć kobiet oczyszcza się przed porodem samoistnie). Poza tym wykonanie lewatywy nie daje 100% pewności że nic się nie zdarzy - potwierdziły to dwie położne które o to pytałam.
                          • Gość: szymkomama Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.19.165.33.osk.enformatic.pl 03.12.12, 15:52
                            ja rodzilam przez cc (nagle) na początku lutego w ProFamilli, z tym że parę dni przed porodem przyjęto mnie do szpitala gdyż byłam grubo po terminie, w sumie byłam w tym szpitalu tydzień. nie mogę nich zarzucić personelowi, polozne miłe uczynne, lekarz grzeczni, taktowni, jednak jest w tym szpitalu pewna dezorganizacja i balagan... wiem że rodzilam w goracym okresie, nie wiem kogo ma za to winić ale po operacji cc zawieziono mnie NIE na sale matek ale na inne piętro na oddzial ginekologiczny... dlaczego? bo wszystkie łóżka były zajęte na Matkach... więc czekalam.... nie widziałam swojego dziecka przez koszmarne 10h których nie zapomne do końca życia! nie było kontaktu skóra do skóry, pierwsze karmienie z butelki myslalam że oszaleje ;((( i p oniekąd tak się stało - do dziś mam depresje poporodową, chodze na terapie... ale mimo tego wszystkiego nastepne dziecko też chcę rodzić w ProFamilii.
                            • Gość: mama Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.cdma.centertel.pl 03.12.12, 16:17
                              Będąc w ciąży czytałam dużo opinii, więc i ja podziele się swoją: miałam w Pf cc na życzenie, i nie wyglądało to tak kolorowo. Zacznę od początku: lekarz umówił sie ze mną na konkretny termin i kazał przyjechac na 7 rano. Zostałam przyjeta do szpitala i przygotowywana do zabiegu. Przed 12 załozono mi cewnik, o 13.30 byłam już na sali operacyjnej, aż tu nagle, chwilę przed podaniem znieczulenia został pilnie wezwany anesezjolog i lekarz do innej pacjentki, a mnie wyprowadzono na korytarz i kazano czekać. I tak w koszuli operacyjnej i z cewnikiem siedziałam na korytarzu do 16.30 i nikt mnie nie informował ile to moje czekanie potrwa. Wiem, że to może zwykły pech i wyjątkowa sytuacja, ale wydaje mi się, ze powinien ktos do mnie przyjść i udzielić informacji co dalej. W rezultacie lekarz do którego chodziłam całą ciążę, i nieukrywajmy wytraciłam się na wizyty, zostawił mnie bez słowa, a cc robił ktoś zupełnie obcy. Jeżeli chodzi o opieke po cc - wszystko ok, nie mam zastrzeżeń co do pielęgniarek, poza tym wspaniałe łóżka, dzięki którym wstawanie aż tak nie boli. Podsumowując, szpital ładny, nowy, ale co do ludzi tam pracujących - nie wszyscy są tacy jak na amerykańskim filmie :)
          • Gość: xxx Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.static.sl-net.pl 25.01.13, 13:15
            ja dostawalam zwolnienia na miesiac
    • Gość: kicia Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.net.krosoft.pl 26.11.12, 22:43
      Witam,
      rodziłam kilka dni temu w profalimi, przed porodem szukałam opinii dlatego chcę się podzielić wrażeniami. Od początku ciąży chodziłam na wizyty do dr. Obrzuta (super lekarz, polecam ! - szkoda że już nie przyjmuje w Profamilii, niestety nie był przy porodzie ponieważ odszedł wcześniej). Poród przenosiłam w 41 tyg zgłosiłam sie do szpitala przyją mnie dr. Janeczko stwierdził ze nic sie nie dzieje, kazał jechać do domu i zgłosić sie za 3 dni - i słusznie :). w wyznaczonym terminie zgłosiłam sie do izby przyjęć, tym razem na dyżuże był dr. Cebulak - sprawdzili czy mam skurcze (powoli się zaczynało) dr. Cebulak zrobił usg stwierdzając wagę dziecka 3600, zbadał wody płodowe i kazał jechać do domu, na co ja ze dziwieniem, że jestem po terminie a on że kobiety z reguły kłamią żeby nie wyjść z wprawy i na pewno z teminiem miesiączki skłamałam ( niezbyt smaczny żart ). Ale suma sumaru stwierdził że jesli tak chce to mogę zostać na oddziale ale porodu wywoływać nie będą żebym nie oczekiwała tego. Następnego dnia na dyżuże był dr. Klin zbadał mnie i wysłał na wywołanie porodu bo juz długo po terminie i nie ma na co czekać, od 9 miałam wywoływany poród urodziłam o 17, dziękuję Bogu że urodziłam i z maleństwem wszytsko ok bo jak się okazało mały mniał 4600 a nie jak stwierdził dr. Cebulak 3600 (pomylić się o 500 jeszcze rozumie ale pomyłka o 1kg na tak nowoczesnym sprzęcie to naprawdę mało profesjonalne i kompetentne dlatego uważajcie jesli będzie wam robił usg Cebulak ! ),całą mnie porozrywało nawet nie wiem ile miałam szwów w środku o macicy nie wspomnę, bóle parte miałam 1,5 h i na całe szczęcie miałam znieczulenie co sprawiło że nie bolało tak bardzo i miałam siły przeć bo inaczej nie wiem jak by się to skończyło ! Położna która przyjmowała poród - Danuta Opalińska (polecam ! super kobieta bardzo mi pomogła i dzięki niej urodziłam siłami natury i nie poddałam się ), lekarz asystujący dr. Mruczek (nie jestem pewna czy dobrze pamiętam nazwisko) - również super, anestozjolog i pielęgniarka -super. szpital naprawdę realizuje zasadę rodzić bez bólu !. Opieka nad noworodkiem na 6 + cały czas położne chodzą pytają , pomagają, doradzają i opiekują się noworodkiem i mamą, po porodzie byłam tak wyczerpana, że nie dałam rady chodzić (ból z popękania) a nie myśleć o opiece nad dzieckiem, w tym czasie malutkim zajmowały sie położne - następnego dnia już nie odstępowałam go na krok, u poradnia laktacyjna i spotkania nie są fikcją. Naprawdę polecam z całego serca mają super sprzęt i badają dzieci (m.in. sprawdzanie czynności życiowych)jeszcze raz wszystkim dziękuję a najbardziej położnym z oddziału noworodkowego opiekują się naprawdę cudownie dziećmi i mamami ! ( ubranka dla dziecka, pampersy, podkłady i ew. mleko dostępne na ddziale za darmo). a co do czystości i estetyki sprzątają pokoje 2 razy dziennie - jednym słowem super !
      • Gość: Mamastyczeń Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.162.208.243.r-ce.pl 03.12.12, 14:10
        Witam,
        Mam termin na 8 stycznia 2013 roku i chciała bym rodzić w Pro-Familii w Rzeszowie, ale nie wiem czy refundacja porodów na przyszły 2013 rok będzie czy nie? Czy znieczulenie będzie również bezpłatne? Nie mogę znaleźć żadnych informacji na ten temat więc bardzo proszę o odpowiedź!!! Jeśli nie Pro-Familia to który szpital w Rzeszowie polecacie?
        • ewelina_s22 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 03.12.12, 19:56
          dzwonilam do profamilii bo ja mam termin na 9 stycznia :) (moze sie spotkamy:)) i w dalszym ciagu bedzie refundowane znieczulenie. Jesli nie profamilia to szpital na rycerskiej tez ma refundowane znieczulenia :) - SZPITALE WALCZA O RODZĄCE :)
          • Gość: Mamastyczeń Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.162.208.243.r-ce.pl 03.12.12, 23:11
            ewelina s 22
            a co jeśli chodzi o sam poród ? i pobyt w szpitalu? To też będzie refundowane z nfz ?
            Co do rycerskiej też się zastanawiam w razie gdyby nie było miejsc w Pro-Familii co zawsze może się zdarzyć.
            Może rzeczywiście się spotkamy, jeśli tylko nasze maluchy będą chciały urodzić się o czasie:):)
            • Gość: profamilia Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.12, 23:59
              witam! szpital posiada umowę z NFZ wobec powyższego, prody, zabiegi, znieczulenia są w pełni refundowane.
              Cięcie ze wskazan psychologicznych jest zabiegiem planowym, dlatego w przypadku pilniejszych zabiegów i w sytuacji gdy któs potrzebuje nagłej pomocy, tak pacjentka oczekuje na swoją kolej.
              • Gość: Mamastyczen Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.162.208.243.r-ce.pl 04.12.12, 13:11
                A co jeśli chodzi o planowane cesarskie cięcie? Czy za ten zabieg trzeba płacić? Mam cukrzycę ciążową i dziecko może być dość duże jeśli mój lekarz prowadzący da mi skierowanie na cc to konieczne będą jakieś dodatkowe badania? Czy trzeba wcześniej zgłosić się na poradę anestezjologiczną? Czy to będzie płatne?
            • ewelina_s22 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 04.12.12, 10:14
              z tego co wiem wszystko bedzie tak jak teraz czyli refundowane przez NFZ oczywiscie jesli chcesz miec mołożna za wyłacznosc to kosztuje chyba 800 zł :)....... podobnie jest z konsultacja anastezjologa...... i tu własnie nie wiem co trzeba zaliczyc do tej konsultacji- czy zrobienie badań przed koniecznych do znieczulenia to konsultacja..... ;/ mam nadzieje ze zdaze zrobic je wczesniej na fundusz ale one sa wazne tylko 2 tyg. a nie wiadomo kiedy dzidzius sie bedzie prosil na swiat :):):):):):)
              • kamisia006 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 04.12.12, 11:42
                Z tego co mi wiadomo nie jest potrzebna wcześniejsza konsultacja anastezjologiczna do znieczulenia zewnatrzoponowego przy porodzie sn.
                Ja mam termin na 25 grudnia ;) Jest ktos jeszcze w podobnym terminie?
                Pozdrowka :))
                • jm198 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 28.12.12, 20:49
                  Witam,
                  mam pytanie do osób wypowiadających się w imieniu profamili.
                  Jestem w 31 tygodniu ciąży i chcę mieć cesarskie cięcie w tym szpitalu. Chodzę niestety (wkurzał mnie ten lekarz od początku no ale jakoś go nie zmieniłam) do lekarza który nie przyjmuje w PF.
                  Chodzi mi oczywiście o cesarkę na życzenie. z tego co tu wyczytałam, a chcę się jeszcze upewnić, rozumiem że muszę na jedną wizytę zapisać się u Państwa w przychodni i wtedy mi lekarz wyznaczy termin?Koszt=1500zł czy coś się zmieniło?koło którego tygodnia najlepiej się zgłosić?
                  Bardzo proszę o odpowiedź i z góry za nią dziękuję i pozdrawiam:)
                  • doro.taaa do profamilia 03.01.13, 10:41
                    witam serdecznie! mam pytanie do szpitala Profamilia. Jestem w 38 tygodniu ciazy,mieszkam prawie drzwi w drzwi ze szpitalem Profamilia,jestem ubezpieczona,wyczytałam na waszej stronie,ze moge rodzic u was bezpłatnie.. jednak obawiam sie,ze jesli poród sie zacznie a ja zglosze sie na izbe,moge zostac odesłana gdzie indziej.. gdyz lekarz prowadzący moja ciaze nie pracuje u was w szpitalu,i nie jestem pacjentką szpitala. czy często zdarzają sie takie przypadki,ze nie ma na oddziale wystarczająco duzo miejsc?? narazie wogole nie biore pod uwage innego szpitala,prosze o odpowiedż. pozdrawiam.
    • ewelina_s22 Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 21.01.13, 15:39
      Właśnie wróciłam do domku z maluszkiem po pordzie w pro-famili.
      Jak myslalam tak rzeczywiście jest- jest to wspaniały szpital a własciwie "hotel medyczny " :)
      Zgłosiłam sie do szpitala bez skierowania bo bylam po terminie porodu lekarz zbadał mnie , nie zanosilo sie na porod w dalszym ciagu wiec przyjeli mnie na patologie. Na nastepny dzien ordynator zdecydował o wywolywaniu porodu wiec zostałam przewieziona na porodówke i podłaczona pod oksydocyne... w miedzy czasie przemila polozna uzupelnia dokumenty pyta czy sie chce znieczulenie i wszystko tłumaczy i wspaniale sie Toba opiekuje. Niestety w moim przypadku wywolywanie nie pomoglo wiec zostały przebite wody plodowe- jedyna nieprzyjemna rzecz w szpitalu :) i 10 minut pozniej bylo juz po cesarce i odpoczywałam.
      Oczywiscie na znieczulenie zostałam przewieziona na sale a dzieciatko do sali noworodkow. do sali doslownie co 5 minut wchodza panie polozne i pielegniarki zmieniaja wkladki sprawdzaja kroplowki i dbaja o wszystko. Po 6 godzinach wstaje sie z łozka i idzie sie pod prysznic pod okiem pielegniarek. Moze sie to wydawac wczesnie ale tylko przez moment boli a pozniej jak sie rozchodzi to jest uz tylko lepiej. Na nastepny dzien dziecko jest juz z mam dzien i noc .
      Obsługa wspaniala wszystkie pytania sa wyjasniane ,,, panie pomagaja w karmieniu, tłumacza wszystko z laktacja, z niemowlakiem i pomagaja jak tylko moga, nie ma problemu dosłownie z niczym. Nawet sprzataczki sa mile a warunki naprawde na najwyzszym pozniomie. nie odczuwa sie tego ze jest sie w szpitalu.
      • Gość: netka Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.02.13, 13:25
        Witam.

Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z wystawianiem zwolnienia dla ojca dziecka po porodzie? Czy zwolnienie jest wypisywane przy wyjściu ze szpitala ProFamilia? Czy tylko lekarz prowadzący je wydaje? Ewentualnie czy o takie zwolnienie można starać się u lekarza pierwszego kontaktu?
        Czeka mnie cc i jestem z innego miasta.

Proszę o informację.
        • Gość: Donia Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.saite.com.pl 21.02.13, 15:55
          Zwolnienie dostaje każdy na 14 dni, oni sami pytają, nie ważne jaki poród czy sn czy cc, dostaje się zaświadczenie przy wypisie.
          • Gość: Donia Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.saite.com.pl 21.02.13, 16:22
            Rodziłam w tym szpitalu 3 tygodnie temu. Miałam skierowanie od lekarza który tam pracuje więc z przyjęciem nie było problemu, ale było wówczas "przepełnienie" i ordynator powiedział że do poniedziałku (a rodziłam w czwartek) wstrzymane przyjęcia, no chyba ze ze skierowaniem lub z wysoko zaawansowaną akcją porodową (sama słyszałam bo mówił to do położnej przy mnie). Na porodówce super, świetna położna - p. Danusia Opalińska, super sala, cudowna moc zzo :) za darmo. A sam pobyt w szpitalu bardzo fajny, mąż traktowany na oddziale jak pacjent, musi opuścić szpital tylko na noc. Położne zawsze służą pomocą a do tego bardzo miłe i sympatyczne. Jedyny minus to położne laktacyjne... bo miałam duży problem a jakoś nikt nie potrafił mi pomóc. Nie wyobrażam sobie rodzić w innym szpitalu i przy drugim dziecku - jeśli się zdecyduje - zrobię wszytsko żeby znów tam rodzić.
            • Gość: aka_jo Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.rz.izeto.pl 23.02.13, 15:32
              > Jedyny minus to położne laktacyjne... bo miałam duży problem a ja
              > koś nikt nie potrafił mi pomóc.

Hym, ja mam wrażenia dokładnie przeciwne :) Większość personelu od noworodków tylko by napychała dzieci mieszankami, mimo sprzeciwu rodziców! Jedyne osoby, które mnie wspierały w Profamilii w karmieniu piersią to położne laktacyjne.

A może położnych laktacyjnych nie było jak miałaś problemy? O ile wiem, na weekendzie ich chyba nie ma. Są tylko w tygodniu. Więc jeśli rodziłaś w czwartek, to w sobotę i niedzielę prawdopodobnie ich nie było, a niestety reszta chyba nie ma najmniejszego pojęcia o karmieniu piersią!

Pozdrawiam,
              J.
            • Gość: Kasia Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.13, 19:58
              Ja tez jestem zdziwiona. Uzyskałam ogromna pomoc od położnych laktacyjnych podczas pobytu w szpitalu po urodzeniu synka i co ważniejsze po wyjściu ze szpitala. Pierwszy raz w 5 dobie, Przy naplywie pokarmu otrzymałam pomoc po zgłoszeniu sie na izbę, mimo, ze było po 18.00. Drugi raz jedna z Pan poloznych laktacyjnych "uratowała" mi pokarm - miałam zapalenie piersi, gorączkę, ogromny ból i zniechecenie. Od lekarza rodzinnego dostalam antybiotyk i bylo juz postanowione ze przestaje karmic. Ale dzieki jej pomocy, szczeremu zaangazowaniu stało sie inaczej. Zajęła sie mną bardzo życzliwie i ze zrozumieniem , udzieliła pomocy i nauczyła co mam robić. Myśle jednak, ze najważniejsze było w tym przypadku wsparcie psychiczne. Miałam już złe doświadczenia z karmiem piersią przy pierwszym dziecku. Tym razem było inaczej. Ale 13 lat temu, kiedy rodziłam, córkę można było tylko pomarzyć o wsparciu położnych . Myśle, ze bardzo ważne jest poczucie bezpieczeństwa, jakie miałam po wyjściu ze szpitala. Wiedziałam, ze mogę w każdej chwili zgłosić sie na izbę przyjęć i uzyskam pomoc. Z pozostałymi opiniami sie zgadzam. Rodzilam naturalnie, bez znieczulenia i pomagala mi Pani Opalinska. Jestem bardzo zadowolona. Gdyby pierwszy poród i opieka wyglądałaby tak jak ostatnio pewnie dużo wcześniej miałabym drugie dziecko. Plecam Profamilie:-))
            • Gość: aina Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.rzeszow.hypnet.pl 25.02.13, 20:26
              Ja też rodziłam w PF ostatnio - ogólnie opieka była w porządku, co w tych pierwszych dniach po porodzie jest ważne. Nie bardzo mi się jednak podobało, że położne noworodkowe przy każdej okazji dokarmiały dziecko sztucznym mlekiem - nie dziwne, że potem tyle kobiet ma problemy z karmieniem piersią. Poza tym, od jednej z położnych noworodkowych podczas kontaktu skóra do skóry usłyszałam, że przecież ja nie mam pokarmu, co było nieprawdą, bo położne laktacyjne potwierdziły że mam pokarm (zresztą w ciąży pojawia się już siara!). Potem okazało się, że dziecko nie bardzo chciało jeść bo już wcześniej dostało butelkę (miałam cc). Gdyby nie pomoc laktacyjnych to nie wiem jak by się to u mnie skończyło, tym bardziej że też miałam zapalenie piersi i uzyskałam fachową i życzliwą pomoc położnej laktacyjnej kiedy już po wypisie zgłosiłam się na izbę przyjęć.
              • Gość: Donia Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.saite.com.pl 26.02.13, 11:42
                Już wyjaśniam o co chodziło z tymi położnymi laktacyjnymi... w obu sutkach mam torbiele i pokarm napływał a nie miał ujścia i mimo iż piersi były twarde jak skała to z sutków lał się jak to mąż określił "pot". Położnej powiedziałam przy pierwszym kontakcie że mam torbiele w sutkach a ona na to że to niedobrze bo to może mieć wpływ na ujście pokarmu. I to właśnie na tym się skończyło, nikt nic nie sprawdził, nie porozmawiał ze mną. A efekt była taki że 6 dni po porodzie położna środowiskowa wysłała mnie do lekarza po tabletki na wypalenie pokarmu bo stwierdziła że nic z tego nie będzie a nabawię się tylko zapalenia piersi. Jakbym wiedziała wcześniej, że nic z tego nie będzie to nie męczyła bym się kilka dni masując piersi i przystawiając rozhisteryzowane i głodne dziecko łudząc się że coś wyleci. Zamiast zajmować się dzieckiem to zajmowałam się piersiami.
                • Gość: gość Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.13, 19:09
                  Moja Droga!
                  zawaliła położna środowiskowa-pokarm trzeba było odciągać laktatorem a nie masować-to ciemnogród.No pewnie-najprościej ale nie najmądrzej zablkować.Ja z podobnym problemem trafiłam do połoznej laktacyjnej i karmię.Torbiele mają /mogą mieć wpływ na laktację ,Trzeba pilnować regularnego opróżniania piersi,naprzemiennych kompresów .Problem zaczął się u Ciebie 6 dni po porodzie ,w domu-mogłaś przecież zgłosić sie do szpitala,do poradni laktacyjnej .Mogłas dopytać podczas pobytu w Pro-Familii co robić ,jak postępować.czy napewno byłaś zainteresowana karmieniem piersią?Nie jest jeszcze wszystko stracone.Do karmienia możesz wrócić jak moja Przyjaciółka.
                  powodzenia
                  • Gość: gość Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.13, 20:09
                    Prawdopodobnie miałaś nawał.Położna środowiskowa powinna wiedzieć jak wówczas postępować.Położne laktacyjne z Profamilii dają wszystkim pacjentkom do domu ,na piśmie wskazówki jak radzić sobie w problemach laktacyjnych,.Napewno masz je w dokumentach ze szpitala -sprawdź.
                    powodzenia
                    • Gość: Donia Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.saite.com.pl 27.02.13, 18:29
                      Nic nie dało się zrobić, w ciągu trzech dni nawału do laktatora udało się wydusić 10 ml pokarmu z obu piersi. Więc na pewno zablokowane przez torbiele, co potwierdził lekarz (miałam zdjęcia z usg piersi). Ale nie ważne. To opinie o szpitalu a nie poradnik laktacyjny.
              • Gość: truskawka Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.krak.tke.pl 05.03.13, 07:44
                Ja rodziłam w Pro-Familii swoje drugie dziecko i jestem bardzo zadowolona. Mój lekarz prowadzący pracuje w innym szpitalu, nie umawiałam się z położną. Po prostu gdy się zaczęlo zadzwoniłam na izbę przyjęć czy są miejsca i czy można przyjechać. Dla mnie najważniejsza była intymna, spokojna atmosfera, prywatność tego bardzo ważnego wydarzenia. Byłam traktowana jak człowiek, pytana czy się zgadzam na to co maja robić (w innych szpitalach nie jest to normą). Nieoceniona pomoc i wielkie serce położnych laktacyjnych. Choć przy takim obłożeniu szpitala uważam , że powinno ich być więcej, by miały więcej czasu dla każdej Mamy. Jeśli chodzi o dokarmianie ja poprosiłam o naklejenie karteczki na "mydelniczce" w której leży dziecko "nie karmić przez smoczek". I sprawa załatwiona. I choć minusem na koniec było to, że pielęgniarki w nawale pracy nie zbadały dziecku słuchu (twierdziły ,ze zbadały- dobrze, że zauważyłam, że nie ma w książeczce zdrowia certyfikatu) to ogólnie bardzo polecam ten szpital.
                • Gość: Kasia Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.13, 23:40
                  Zgadzam sie z pozytywna opinia na temat szpitala. Moim zastrzeżeniem jest brak badań podstawowych przy wypisie. Chodzi mi o mofologie. Wiele mam ma anemie podczas ciąży. Po urodzeniu pierwszego dziecka (dawno temu), w innym szpitalu miałam takie badania. Może teraz już nie robi sie takich badań młodym mamom. A moze to oszczędności. No i trochę rozczarowała mńie ankieta. Mam wrażenie, ze pytania w tej ankiecie niewiele wnoszą dla szpitala, są zbyt ogólne. Wlasciwie takie troche udawanie ze nasza opinia jest wazna, bo Na te pytania nie da sie odpowiedzieć nic innego jak "dobrze, pozytywnie, fantastyczie" i "nic nie zmieniać". Jeżeli już pytają nas o opinie to myśle, ze ankieta powinna być lepiej opracowana, wiecej szczegółowych pytań. Szpital jest profesjonalny a ankieta niestety kiepska i nie pasuje do całości. No i otrzymałam ja tuż przed wyjściem do domu, a tyle było czasu wcześniej. Ale to wszystko i tak nie wplywa na moja ocene szpitala.Szpital jest na dzień dzisiejszy najlepszy w regionie i zachęcam każda przyszła mamusie do rodzenia tam swojego dziecka. Pomoc położnych laktacyjnych to super rozwiazanie i przyda sie każdej mamusi a nie wszędzie można na nią liczyć niestety.
          • Gość: Iw Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.internetia.net.pl 20.06.13, 09:26
            Którego lekarza wybrać do cesarskiego cięcia w Pro Familii?
    • Gość: demon Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.dynamic.mm.pl 31.03.13, 16:22
      Witam powiem tak.dzis rano okolo godziny 6.00 przywiozłem zone na izbe do szpitala gdyż odczowala niesamowity ból w boku. nadmieniam iz jest w 26 tygodniu ciazy. pielegniarka super. i tych super tyle. lekarz który zszedl z łaska powiedzial ze zrobi usg doprowadzilem zone do gabinetu i chcialem zostac przy badaniu on kazal mi wyjsc!!!!!!!!!!!!!!!! z glópoty zrobilem to mialem obiekcje lekarz nie mial prawa mnie wyprosic to nie komuna karta PRAW PACJETA TEZ SIE ZMIENILA!!!!!!!!!!!!!!! moge miec pretensje tylko do siebie ale lekarz wykorzystal to ze nie chcialem sie kłocic bo chcialem zeby szybko zrobil badanie. ale ja tego tak nie zostawie !!!!!!!!!!! to nie komuna zeby lekarz mnie wypraszl!!!!!!!!!!!. zaden inny nigdy nawet nie probował
      • Gość: xxx Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.13, 21:18
        zgadzam się z tymi uwagami.Ten szpital schodzi już na niższy pułap
        • Gość: Barwnikowa Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.165.enf.pl 10.04.13, 11:37
          Bo może gdyby w szpitalu byli ludzie na odpowiednich stanowiskach,,, to byłoby okey. Kadra się zamotała i ze szpitala nic dobrego nie wychodzi. Nie polecam. Panie w rejestracji nie miłe- pracują za karę??, czuć atmosferę złości i kłótni. Ogólnie widać, że nikt nie trzyma nad tym ręki.
          • Gość: Marcelina Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.13, 14:44
            Witam
            Wczoraj wróciłam po laparoskopii z Pro-Familii. Jestem bardzo mile zaskoczona. Wszystko na wysokim poziomie. Zaczynając od sal łazienek i kończąc na personelu. Naprawdę świetny szpital. Miałam cudowna opiekę. Panie pielęgniarki bardzo miłe i niezwykle pomocne. Serdecznie polecam ten Szpital jestem mega zadowolona.
    • Gość: asdfgh Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 15:52
      No co ty?
      • Gość: kaska Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.05.13, 16:49
        Ile dni leży się po cesarce w Profamilii?
        • Gość: Agnes Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.05.13, 21:30
          3 doby
          • Gość: dora Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 23:28
            witam, mam pytanie, czy przed cc w pro familii nadal trzeba zaplacic za porade anestezjologiczna 800zl?? czy dzieje sie tak nawet w naglym wypadku gdy cesarke trzeba zrobic bo np sa powiklania przy porodzie naturalnym??
            • Gość: kasia Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.06.13, 11:54
              opłaty anestezjologiczne zostały zniesione, profamilia juz pisała na ten temat
              • Gość: lulu Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.ostnet.pl 19.06.13, 21:40
                Odwiedziłam dzisiaj laboratorium w Pro Familii i byłam niemile zaskoczona, że nie mogę oddać materiału do badania..Wcześniej laboratorium było czynne całą dobę, a teraz coś pozmieniali i bodajże przyjmują tylko do 11.00..Szkoda...Pozostaje korzystać z usług konkurencji.
                • 21mary Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? 01.10.14, 21:08
                  rodzilam w szpitalu profamilia 2 lata temu. byl to porod silami natury. ze szpitala jestem zadowolona, bardzo dobre wrazenie wywarli na mnie lekarze - mialam odniesienie do lekarzy ze szpitala w Nowej Debie, no wiec ci z PF a ci z ND, to rzeczywiscie niebo, a ziemia. i nie mam tu na mysli wylacznie kompetencji, niesamowicie roznia sie w podejsciu do pacjentki. tu duzy plus dla profamilii. natomiast bardzo niezadowolona jestem z poloznej, ktora byla przy moim porodzie. nie byla ciagle przy mnie, bylam z mezem, moze dlatego tak rzadko zagladala, uznala ze nie musi, bo nie jestem sama?nie wiem, moze to standard w sumie, ale inaczej to sobie wybrazalam. byla bardzo oschla i zwyczajnie niemila. moze zmeczona. ale ja pierwszy raz rodzilam, balam sie, bol mimo ze cos tam wczesniej czytałam;) byl duzym zaskoczeniem, wiem, że piszę o oczywistościach, ale wydaje mi się, ze chociażby z tych względów, trochę więcej wsparcia i mniej złośliwych komentarzy byłoby na miejscu. miałam rodzić z zzo, w okolicy 6. cm prosiłam o znieczulenie, pani położna skwitowała moją prośbę tak, że skoro mam siłę się uśmiechać, to znaczy, że zzo jeszcze nie jest mi potrzebne. gdyby nie mąż nie wiem, czy w ogóle bym się o nie doprosiła. tzn. obawiam się, że mogłoby być po prostu za późno już. w ostatniej fazie porodu pani położna dawała mi do zrozumienia, że sobie nie radzę, że się nie staram, i że "nic z tego nie będzie". może jest to jakiś sposob na motywację? nie wiem, ja przez te komentarze czułam się kiepsko. (mimo ze bilans chyba niezly - zdrowe niespełna 4kg dziecko, a łączny czas mojego pobytu na porodowce to jakies 7 godzin). wykonała nacięcia krocza (nie wiem, czy konieczne, ale tego się nigdy nie dowiem), które było BARDZO bolesne. słyszałam, że nacięcia są niewyczuwalne, więc chyba coś poszło nie tak, skoro ja tak wyraźnie je poczułam. o czym też od razu poinformowałam lekarza i położna. należę do osób bardzo spokojnych i nie lubię się wykłócać, na czym pewnie też w wielu sytuacjach kiepsko wychodzę... prawdopodobnie też źle oceniono łożysko, bo po niespełna dwóch tygodniach trafiłam do szpitala z silnym krwawieniem, konieczny był zabieg oczyszczania macicy i noc w szpitalu.
                  podsumowując - pobyt w szpitalu i opiekę poporodową wspominam dbrze (bardzo fajna pani od laktacji, mili lekarze) i pewnie zdecydowałabym się jeszcze raz tam urodzić nawet, po prostu modliłabym się o inną położną;) i tu apel do położnych, które jakimś trafem to przeczytają, dziewczyny, miejcie litość:) Wasze wsparcie jest bardzo istotne. poród często decyduje o nie/wystąpieniu depresji poporodowej, powodzeniu w karmieniu piersią, no i może wpływać na samoocenę, zwłaszcza, jeśli jest to poród pierwszego dziecka.
                  pozdrawiam i życzę szpitalowi, aby jak najdłużej rozumiał i wypełniał swoją misję.
    • Gość: Kobieta 28 lat Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.ip.netia.com.pl 31.08.13, 09:34
      Przez całą ciąże chodziłam do jednego z lekarzy w Pro familii. Moja ciąża od początku do końca przebiegała prawidłowo, bez żadnych komplikacji! Więc wizyty ograniczały się do 5 min i stwierdzenia, ze wszystko jest dobrze. Jeżeli chodzi o poród to nie mogę na ten temat nic napisać, gdyż w czasie kiedy przyjechałam do szpitala z jeszcze " słabymi " bólami, nie przyjęto mnie na oddział a to z uwagi na fakt, iż mieli w tym czasie dezynfekcje i jak to stwierdził lekarz będący w tym czasie na dyżurze cyt. " im na porodach tak bardzo nie zależy, bo na nich nie zarabiają ". Po czym kazał mi sobie poszukać innego szpitala bo u nich nie ma miejsc i nie przyjmą mnie, chyba że osobiście pójdę do dyrektora i on wyrazi na to zgodę! Nie miało znaczenia to czy było się ich pacjentka!
      • Gość: jola Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.14, 13:19

To po cholerę chodziłaś do tego lekarza? Trzeba być wyjątkowo naiwna żeby mieć przekonania ze na 100% mnie przyjmą. Przecież zwyczajnie może nie być miejsca.
      • Gość: ciekawy Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.14, 16:09
        a to ten szpital który zatrudnia katów od mordowania nienarodzonych dzieci?
    • Gość: evlyn Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.13, 20:08
      Mam pytanie.
      w październiku wybieram się na cc do PF. Co mam zabrać dla dziecka. Albo co jest dostępne. Co zabierałyście dla siebie i co okazało się rzeczą najbardziej potrzebną. Kiedy się wstaje po cc, kiedy wychodzi z PF. i kiedy przynoszą dziecko. kiedy mogę już je karmić piersią.
      • Gość: Gosia Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.ghost.net.pl 21.09.13, 16:45
        Witam!
        Chciałabym się upewnić (bo już mam mętlik w głowie) jak to jest z cc ze wskazaniem (mam skierowanie od okulisty) czy w takim wypadku jest ono płatne? czy umawiam się na konkretny termin czy po prostu czekam aż rozpocznie się akcja?
    • Gość: happy mum Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.ostnet.pl 02.10.13, 21:14
      Rodziłam tam 10 m-cy temu i byłam zadowolona.... była jedna pani położna tak średnio miła ale reszta suuuuper! Poród był naturalny i sam fakt że rodziłam w godziwych warunkach powoduje że PF polecam każdemu :) Ze względów prywatnych następny chciałabym przez cc więc mam pytanie do kogoś ze szpitala- jak wygląda cesarka "na życzenie" i czy w ogóle jest możliwa??? jeśli chodzi o przychodnię także polecam- miły lekarze to nasz lekarz :) Pozdrawiam
      • Gość: eva Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.189.219.104.skyware.pl 10.10.13, 11:33
        No właśnie jak to w końcu z tą cesarką?
      • Gość: Kali Re: Szpital Pro Familia - jakie macie opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.13, 17:31
        "miły lekarze to nasz lekarz" Kali zgadzać sie z tobą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka