Dodaj do ulubionych

Dobra pizza - gdzie?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.11, 13:52
Gdzie jest dobra pizza w Rzeszowie? Najlepiej z transportem do domu.

Co sądzicie o Da Grasso, Euro, City, Big Pizza, Papa's Pizza itd?
Obserwuj wątek
    • Gość: anna Re: Dobra pizza - gdzie? IP: *.rzeszow.mm.pl 26.03.11, 15:13
      Ale dobra to rzecz gustu. Jeden lubi grubą, drugi cienką jak pergamin. Jeden z dużą ilością sera, inny z masą dodatków. Każdy ma prawo do swojego gustu, ale długi wątek na tym forum o pizzeriach w Rzeszowie jednak nie pozwala poszukać pizzerii pod swój gust, bo mało kto opisuje jaka to pizza (w sensie konkretów). W domu nie robię chyba z tego powodu, że ochota na pizzę przychodzi spontanicznie i mój gust różni się od gustu domowników w kwestii pizzy. Mnie po prostu smakuje taka włoska, jak najcieńsza, skromna, z dobrym sosem pomidorowym i mozzarellą. W pizzeriach królują amerykańskie (grubsze ciasto, masa dodatków) i polskie (z dodawanymi sosami na zimno). Większość tych pizz ma tylko włoską nazwę. Przypomniał mi się fragment książki Dario Castagno Za dużo słońca Toskanii:

"Dario - zapytała po chwili - jak to jest możliwe, że we Włoszech jest tak dużo amerykańskich restauracji?
      Zacząłem wyjaśniać, że w ciągu kilku ostatnich lat otworzono sporo sieciowych barów szybkiej obsługi w centrach większych miast, choć jest ich mniej niż w innych krajach, ale wtedy przerwał mi jej mąż.
      - Nie, Dario, moja żona nie miała na myśli McDonalds’, ale te wszystkie pizzerie, które widzieliśmy po drodze. Coś mi się wydaje, że wy, Włosi, bardzo polubiliście naszą pizzę".
      • Gość: Papa's Pizza Re: Dobra pizza - gdzie? IP: *.rzeszow.mm.pl 27.03.11, 18:31
        Papa's Pizza
    • Gość: KOKO Re: Dobra pizza - gdzie? IP: *.rzeszow.mm.pl 27.03.11, 19:46
      WSZYSTKIE PIZZERIE TO SYF NASTAWIONY NA SZYBKI ZAROBEK LEPIEJ KUPIC MROZONKE JAK DAWAC 20 ZL ZA KAWAŁEK CIASTA!!!!!!!
    • Gość: aja Re: Dobra pizza - gdzie? IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.11, 19:59
      Za Komendą Policji, na Zygmuntowskiej. Pyszna pizza i nie tylko...Mówisz co chcesz i masz, właściciel bardzo kontaktowy...
    • Gość: Krzychu Re: Dobra pizza - gdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 11:46
      Najlepsza jak dla mnie teraz jest pizzeria Toscana na ul. Dukielskiej
    • Gość: Wujek Dobra Rada Re: Dobra pizza - gdzie? IP: *.19.165.33.osk.enformatic.pl 28.03.11, 11:50
      Skorpion na Baranówce. Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka