Dodaj do ulubionych

Kto posadził tego kloca?

15.04.11, 12:06
Obok wejścia do galerii Nowy Świat, wiosną wzeszedł piękny KLOC.
Zadziwił mnie. Jakiż on innowacyjny! Cóż za nowatorska forma! A jakaż to doskonała alternatywa komunikacji miejskiej - wedle słów Katarzyny Pawlak z biura prasowego urzędu miasta. Może by tak zaprosić Panią Katarzynę, aby pokorzystała sobie z tego kloca, chętnie zobaczyłbym to na własne oczy, a może i utrwalił kamerą dla potomności?
Mnie jednak przychodzi do głowy coś innego. Ten kloc (na miarę naszych możliwości, itd.) można by potraktować jako alegorię rzeszowskiej innowacyjności i rzetelności rzeszowskich władz miejskich. Oczyma wyobraźni widzę umieszczoną na klocu mosiężną tabliczkę z wygrawerowanym napisem: Wielkiemu Klocodawcy - wdzięczni rzeszowianie.

Obserwuj wątek
    • mata_kari Re: Kto posadził tego kloca? 15.04.11, 13:49
      Ale o czym mowa, bo nijak zdjęcia nie można otworzyć. Więcej info poproszę.CZy to jakieś cudo architektoniczne?
      • kmdr_rohan Re: Kto posadził tego kloca? 15.04.11, 13:53
        Hmm.. U mnie się otwiera link bezpośredni na Imageshack: img98.imageshack.us/img98/6439/20110415332.jpg
        • mata_kari Re: Kto posadził tego kloca? 15.04.11, 14:00
          Co to jest? Grobowiec faraona czy kolejny pomnik miłości Rzeszowa do betonu?
          • kmdr_rohan Re: Kto posadził tego kloca? 15.04.11, 14:03
            W tym miejscu ma (miała?) powstać jedna z wypożyczalni słynnego rowerka miejsko-wiejskiego. Gabaryty kloca przypominają jednak bardziej miejsce cumowania sterowca. Może jednak nastąpiła kolejna zmiana koncepcji i szykuje nam się innowacyjna kolejka balonowa?
            • mata_kari Re: Kto posadził tego kloca? 15.04.11, 14:09
              Ale po co aż taki sarkofag??Nie można zrobić czegoś prostego a zarazem estetycznego?
              • kmdr_rohan Re: Kto posadził tego kloca? 15.04.11, 14:18
                Gdyby to było nad morzem, pomyślałbym, że jakiś transatlantyk do nas zawita i potrzebny jest solidny kawał betonu do zacumowania. Ale wtej sytuacji mogę jedynie stwierdzić, że to po prostu adekwatna forma uzewnętrzniająca treść i sposób wykonania pomysłu z rowerkami miejskimi.
                • mata_kari Re: Kto posadził tego kloca? 15.04.11, 14:28
                  To może tam będą dostępne betonowe rowerki? Nie gniotsa, nie łamiotsa - w sam raz na czas kryzysu. Tylko będa robią troszkę łootu na betonowej kostce.
                • shepard102 Od razu widać, że nie kumacie... 15.04.11, 14:30
                  ... to jest główny element wyrzutni wahadłowca. Wersja beta, po odchudzeniu projektu zasadniczego. Zaczęli dobrze, ale specjaliści z wydziału Pij-AR wprowadzili niezbędne poprawki i innowacje: teraz czekamy tylko na zamocowanie zespołu napędowego (innowacyjna GUMA wielożyłowa z Bezmiechowej) i projekt PR O-2011 CA 01 wejdzie w fazę prób lotów balistycznych... (jeśli tylko zespół badawczy złapie pilota-ochotnika Burka S., któren oddalił się niespodziewanie z placu badań...).
                  W ten oto sposób Rzeszów, w rocznicę lotu J. Gagarina rozpoczyna indywidualny program kosmiczny.
                  Brawo!

S.
                  • kmdr_rohan Re: Od razu widać, że nie kumacie... 15.04.11, 15:28
                    Przychodzi żaba do lekarza - Panie doktorze, nic nie kumam.
                    Jak się okazuje, nie na jedna. Ja z kolei przez chwilę myślałem, że to elemnty gigantycznej procy, z której kibice z Baranówki będą ostrzeliwać osiedla zamieszkiwane przez kibiców "Stali", ale azymut jakby się nie zgadzał.
    • rzewuski1 Re: Kto posadził tego kloca? 15.04.11, 14:42
      to jest po to by robiło wrażenie
      i pobudzało ciekawość
    • mal49 Re: Kto posadził tego kloca? 15.04.11, 14:48
      kmdr_rohan napisał:

> Zadziwił mnie.

A mnie nie dziwi już nic, zwłaszcza w Rzeszowie.

Poczekaj cierpliwie, a urośnie na nim pomnik. Kaczyści zacierają ręce!
      --------------
      ;-)
      • rzewuski1 Re: Kto posadził tego kloca? 15.04.11, 15:19
        oczekaj cierpliwie, a urośnie na nim pomnik. Kaczyści zacierają ręce!

na pomniku powinien stać jakiś biskup
        powiedzmy rzeszowski
        prawdziwa władza w tym mieście
        lubie placki
        • kmdr_rohan Re: Kto posadził tego kloca? 15.04.11, 15:30
          A pod biskupem - wierszyk:
          Stoisz biskupie przy podwójnym słupie,
          A parafianie mają cię w sercu.
          • wadwzr Re: Kto posadził tego kloca? 15.04.11, 16:06
            To nie są zwykłe kloce. To są kloce przygotowawcze pod pomniki najwienkszego z prezydętów. Ktoś kto postawił te kloce prezydenckie, musi być, przewiduje wygraną z kolei najwienkszego z prezesa, a co za tym idzie wysyp inicjatyw pomnikowych.

To będzie jak za komuny akcja 1000 szkół na tysięclecie. W tym przypadku będzie 1000 pomników..., a co do reszty to coś się wymyśli. Ważne że mu się pomniki należą jak psu buda, przynajmniej wg. najwienkszego prezesa.
          • Gość: Jarząbek Trener Re: Kto posadził tego kloca? IP: *.19.165.33.osk.enformatic.pl 16.04.11, 08:51
            A Jakby Biskup czem Aniołek ze szopki kiwał główką po wrzuceniu monety a ramiona roztwierał po papierowym, to by była innowacja!

Za dwa złote jeden skłon,
            Po piątce szczerzy się On,
            A po dysze albo dwóch,
            Z ust mu leci Uh Uh Uh!

To śpiewałem Ja Jarząbek!
    • dr_psychol Re: Kto posadził tego kloca? 15.04.11, 17:14
      Rzeczywiście tylko na tym kloca postawić.

A może to jest jedynie wierzchołek góry lodowej i pod ziemią znajduje się schron atomowy dla 1000 urzędników, zamaskowany od góry wypożyczalnią rowerów? Nowy Świat na 100% jest częścią Rzeszowskiego Rejonu Umocnionego. Widziałem raz w nocy jak na dachu układano w czasie cwiczen worki z piaskiem i rozkładano systemy rakiet ziemia-powietrze.

Na BETON nie ma mocnego. Odpowiednio zabetonowany urzędnik przetrwa nawet najgorszy kataklizm.
      • Gość: NM Re: Kto posadził tego kloca? IP: 62.233.160.* 15.04.11, 21:41
        to jet po to by idioci pytali , a ja żebym się z nich śmiał
        • kmdr_rohan Re: Kto posadził tego kloca? 15.04.11, 22:08
          Jak mawiają Ślązacy - "pedzioł, co wiedzioł."
          • Gość: Prześmiewca Re: Kto posadził tego kloca? IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.11, 22:40
            A ja mam taki pomysł aby każda stacja rowerowa była odlana z betonu na wzór pomnika.
    • Gość: Egida Re: Kto posadził tego kloca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 08:01
      Jak ja lubię Pańskie komentarze, Komandorze :-))
      • kmdr_rohan Re: Kto posadził tego kloca? 16.04.11, 08:22
        Hmmm... zaraz nasiąknę dumą jak parasol Edisona. ;)
        • 4cameroon Re: Kto posadził tego kloca? 17.04.11, 11:56
          Być może kolejny ekran ledowy. Miejsce wg mnie bardzo ułomne, ale cymbałów płacących za ten typ reklamy jak widać nie brakuje.
          • mata_kari Monolit z kosmosu 17.04.11, 19:59
            Kolejny Betonowy Lolo ( nie wiem, jak to ładniej nazwać) jest obok Lidla na Hetmańskiej. Może to jest kolejne wcielenie tajemniczego monolitu z "Odysei kosmicznej"? Pamiętacie?Tam też cała ludzkość głowiła się co to jest:-)A to była po prostu wina małpy:-)
            PS Pozdrawiam miłośników Kubricka.
            • Gość: Anka Re: Monolit z kosmosu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.04.11, 22:18
              To tylko kolejny ledzik....dziwię sie znawcom Rzeszowa, Forumowiczom, iż tego nie zakumali a piszą o centrach handlowych, tunelach podziemnych itp....... szanuje Was ale jak to czytam to ....................
              • Gość: Żeśbiasz Re: Monolit z kosmosu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.11, 07:56
                Najpiękniejsze kloce sadzi mój pies. Muszę je kiedyś odrzeźbić.
                • ares19 to ferenc kloce sadzi 18.04.11, 08:33
                  to on, to on przysrywa miasto takimi 'ozdóbkami", jak przystało na "betonowego prezydenta" - kupy sadzi betonowe :0

Jestem pełen podziwu dla odbytu pana prezydenta - urodzić (czy raczej wysr...) tyle dorodnych kup w całym mieście ?

Wielgi szacun - sraj pan dalej !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka