Gość: gaudeamus igitur IP: *.torun.mm.pl 06.05.04, 09:32 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Osjan Re: milosz i szymborska zboczeńców reklamują IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 11:33 Do homoseksualistów mam stosunek obojętny z tendencją ku negatywizmowi. Ale tym razem trzymam za nich kciuki - może przewietrzą ten ciemnogród. Za to Wy z Torunia zawsze reklamujecie na antenie Miłosza i Szymborską: Miłosz to wstrętny litewski mason a Szymborska to pijaczka i do tego bezdzietna. Słuchają Was takie zapiekłe w nienawiści stare rypy jak ta, którą pokazano wczoraj w Faktach TVN (swoją drogą nie powinni emitować takiej wypowiedzi, to wbrew przyzwoitości). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globus Re: milosz i szymborska zboczeńców reklamują IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 16:09 Radio i Gaudeamus w Wyższej Szkole Czegoś Tam Jeszcze to i tak dużo zajęć. Lepiej przypilnować, żeby ktoś w Radiu albo na Uczelni nie zboczył, niż się paradami z Miłoszem z Szymborską przejmować. Jedni połażą i pokrzyczą, inni napiszą jeszcze parę wierszy które następni przeczytają, jeszcze inni poplotą kilka zwalających z nóg bzdur w tzw. "eterze", a jeszcze inni będą jeszcze bardziej bardzo się starać, w przekonaniu, że bronią Świętej Racji Stanu. Ale, widzisz Tato, to właśnie podobno na tym polega demokracja. Nawet gdy pies ją lizał (czy co tam z nią robił). Odpowiedz Link Zgłoś
ares19 Miłosz i Szymborska nie reklamują zboczeńców 06.05.04, 16:26 Nie jestem entuzjastą "geizmu" w żeńskim jak i męskim wydaniu ale ... Cieszę się że tak wiekowi Mistrzowie SŁOWA są za swobodą prezentowania swoich orientacji seksualnych. W radiomaryjnym smrodku będzie to z pewnością element przewietrzenia :)) A ten gaude.. coś tam z torunia śmierdzi z daleka oszołomem z rm - pier...dolony gniojek ma czelność wypowiadać krytyczne słowa wobec Mistrzów. Cóż- pewno polsko-żydowsko-litewski Mickiewicz budził sprzeczne uczucia róznych miernot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osjan Re: Miłosz i Szymborska nie reklamują zboczeńców IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 18:16 Hej, nie masz się co obruszać, Ares. Tylko w ten sposób endeckie oszołomstwo próbuje się odgryzać Miłoszowi, który w doskonały sposób w większości swoich dzieł daje wyraz swojej dla nich pogardzie. Wystarczy zajrzeć np. do Rodzinnej Europy, Abecadła albo Pieska. Daleko im do Niego. Nie mogę tylko darować TVN, że wyemitowało w porze największej oglądalności bolesną wypowiedź starej jadowitej dewotki. Od dawna uważam zresztą, że tę telewizję opanowała PiSia. Czy TVP by coś takiego pokazała? Na takie rzeczy KRRiT nie reaguje. Czy tak samo by postąpiła z wyemitowaniem zbliżonej w tonie wypowiedzi o papieżu albo prezydencie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaudeamus igitur mickiewicz nigdy nie wysługiwał się zaborcom IP: *.torun.mm.pl 06.05.04, 19:39 ares język cokolwiek plugawy jakby urbano-owsiakowy.każdy piszący i wydający a i nobliśći sa poddawani krytyce bo to rzecz naturalna.Mickiewicz w odróznieniu od tych noblistów nigdy nie służył zaborcom, co prawda chwilowo dał posłuch towiańskiemu ale nie pisał peanów na cześć cara! Rozumie ares?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osjan Re: mickiewicz nigdy nie wysługiwał się zaborcom IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 21:45 Nie pisały ich tylko miernoty, którym nawet takich wierszy by nie opublikowano. Przypominam:KAŻDY, kto chciał utrzymywać się z pióra za stalinizmu musiał dołączać wiersze na cześć władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osjan P.S. IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 21:52 A poza tym porównywanie zaboru carskiego do zaboru komunistycznego świadczy o braku elementarnej wiedzy historycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaudeamus igitur nieprawdą jest jakoby każdy wysługiwał się komunie IP: *.torun.mm.pl 06.05.04, 22:41 Osjanie, nie mogę odgadnąć do jakiej szkoły chodziłeś? zabór to zabór, zawsze to obca władza. Jesteś niby z porządnej Galicji a pleciesz jak najgorsza...niedouczona pleciuga. odnosze wrażenie ,że wiedza o przeszłości nie jest twoja mocną stroną. czyzbyś konczył przyspieszone kursy na letnich warsztatach u owsiaka. przepraszam, ale muszę zakonczyc tę edukację, bo umówiłem sie z moimi studentami z ostatniego roku na piwie na bulwarach/juwenalia-czy wiesz co oznacza to słowo? młodość,zabawa, beztroska. tobie tez tego zycze, ale pierwej troche sie poducz./pisownia celowa/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GEJ Re: nieprawdą jest jakoby każdy wysługiwał się ko IP: *.rzeszow.mm.pl 06.05.04, 23:58 Leć się baw! Tylko sprawdź, czy towarzystwo w 100% jest hetero, bo będzie obciach, ciulu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elekon Re: mickiewicz nigdy nie wysługiwał się zaborcom IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 23:09 No, ten i ów podaje czasem rewelacje na miarę obecnego posła Antoniego M. (a byłego głównego teczkowego MSW), że wieszcz napisał parę raporcików carskiej Ochranie. Ale to zapewne odezwał się w nim gen żydowstwa, prawda? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaudeamus igitur ELEKON DO SZKOŁY,OCHRANĘ POWOŁANO w 1866 IP: *.torun.mm.pl 07.05.04, 10:18 Skąd w Galicji tylu niedouków?Wieszcz nie mógł pisać raporcików dla ochrany, gdyż nie dożył jej powołania.A generalnie on nie był z tych co donoszą!!! Do jakiej szkoły chodziłeś elekonie?czyzby przyspieszone kursy dla aktywistów ormo, opzz czy też czytujesz trybunę i nie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osjan Re: ELEKON DO SZKOŁY,OCHRANĘ POWOŁANO w 1866 IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 11:02 Jak komuś brakuje rzeczowych argumentów to się czepia za słówka. Naprawdę, szkoda na rydzyki klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
bambo2406 Osjanie jesteś pospolitym trutniem i niedoukiem 07.05.04, 15:58 Musisz być pociotkiem jakiegoś bardzo zaangażowanego aparatczyka, albo owocem odbytego chyłkiem stosunku byłego księdza i starej panny. Masz wiedzy i rozumu znacznie mniej niż kompleksów. Bądź zdrów i niech Ci spać nie daje widmo ojca dyrektora Tadeusza R. Odpowiedz Link Zgłoś
ares19 Re: Osjanie co ty na to moje :) 07.05.04, 18:52 Rózne gaude coś tam i bambo-sze nie mogą zrozumieć co to tolerancja dla odmienności i WOLNOŚĆ także w prezentowaniu swoich orientacji seksualnych. Trudno - we wspólnej europce czeka ich przyspieszony kurs reedukacji - albo rezerwat rydzykowo-radryjny - ostatnich ostańców skalno-betonowo-klerykalnych. Amen słoneczka Odpowiedz Link Zgłoś
ares19 Tolerancja po krakowsku 07.05.04, 19:39 Krakowscy skinheadzi - wierni sluchacze "gaude-coś tam": w akcji - bandyci napadli na uczestników marszu- "Podczas przemarszu gejów, lesbijek i ich przyjaciół, doszło do utarczek słownych i przepychanek z przeciwnikami homoseksualistów. Policja nikogo nie zatrzymała. "Polska demokracja okazała się niepełną demokracją. Ciągle nie nauczyliśmy się akceptować i tolerować inności oraz różnorodności światopoglądowej. Potrafimy tylko rzucać kamieniami. Takie marsze muszą się pokazywać na polskich ulicach częściej. Dzisiejsze wydarzenie jest przykładem, jak bardzo brakuje nam dyskusji wobec różnorodności, wolności i tolerancji" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaudeamus igitur czy powiesiłeś w salonie"instalację:"nieznalskiej IP: *.torun.mm.pl 07.05.04, 20:28 masz rację aresie demokracja to bezczelne zachowanie sie i prowokowanie ze strony osobników płci różnej stanowiących grupę wysokiego ryzyka/hiv,aids/ większość nic nie ma do sprzeciwu, gdyż byłoby to odebrane jako :mołoeuropejskie, niepostepowe". skoro jestęś taki nowoczesny i bezpruderyjny to zabierz swoich dziadków,rodziców i dzieci i pojedż do krakowa celem poparcia zboczeńców. z rzeszowa masz niedaleko.jaruga, szyszkowska,biedroń ucvieszą się, może złapiesz jaką "egzotyczną" chorobę, będziesz nowoczesny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: czy powiesiłeś w ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 20:45 Panowie - o co wy się sprzeczacie? Chyba nie o fakty ? Bo one są takie ; Przez kraków przeszła grupa gejów i lesbijek, oberwali kamieniami od łobuzow,którym ktoś podpowiedzial aby to zrobili. Nieznalska - przypominam to "artystka" ktora namalowala fiuta na tle krzyża=rzeczywiscie dzieło nie nadające sie do powieszenia w salonie :) Homoseksualiści - to nie zboczeńcy - to poprostu inna orientacja seksualna która zasługuje na tolerancję i akceptację bez względu na inność. Pamietaj G-Igiturze, ze wśrod nich są również ludzie wierzący w Boga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osjan Re: Osjanie co ty na to moje :) IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 20:37 Wolność ma każdy. Państwo powinno robić co może - np. nie udaremniać takich manifestacji. I skutecznie kontrolować i karać szowinistyczne rozgłośnie - takie jak ta toruńska - m.in. w sprawach finansowych i legalności nadawania na nie udostępnionych jej częstotliowściach, tak, aby nie czuły się ponad prawem. Z drugiej jednak strony reszta leży w rękach samych zainteresowanych. Nalezy postawić sobie pytanie, czy wszelaki przymus lub narzucanie pewnych przekonań czy sposobu postrzegania poprzez kampanie medialne poskutkuje. Zwłaszcza w takim społeczeństwie, jak polskie. Zresztą i w innych krajach zakończyło się to na umiejętnej grze pozorów i poprawności politycznej - tzw. dyskryminacja ze względu na orientację seksualną zagrożona jest sankcjami prawnymi. Czyli jest to zwyczajna obłuda - bo wielu przeciwników homoseksualistów istnieje nadal. Chociaż i pożytki są z tego - młodzieżówki endeckie jak i nikt inny nie może już sobie tam bezkarnie drwić z "homików(?!)". Rzecz w tym, że tak naprawdę nie dyskryminuje się zazwyczaj homoseksualistów, jeżeli są np. dobrymi pracownikami, dobrymi znajomymi, etc. Wszystko zależy od człowieka. Obawiam się tylko jednej rzeczy: czy regulacje prawne, które miałyby rzekomo zapobiec dyskryminowaniu nie staną się wygodnym narzędziem w rekach np. nieuczciwych lub niesumiennych pracowników, którzy będą zarzucać pracodawcy, że zwolnił ich nie ze względu na przewinienia, ale na orientację seksualną. Mam jeszcze jeden dylemat: czy widok dwóch mężczyzn całujących się publicznie lub przytulających się, powszechny na zachodzie, u nas dopiero w powijakach, nie wywoła u mnie niesmaku (ares- ciebie się tyczy widok kobiet). Ale podobno do wszystkiego można się przyzwyczaić. Co do innych uwag do mnie: Z oszołomami się nie dyskutuje, oszołomy się izoluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elekon Re: ELEKON DO SZKOŁY,OCHRANĘ POWOŁANO w 1866 IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 21:28 A w jakiej to szkole wykładają datę powołania i historię Ochrany? W twojej? Przykro mi, ale nie studiowałem w żadnej szkole historii powstania i działania carskiej służby bezpieczeństwa, więc prosze mnie zwolnić z obowiązku znajomości dat jej powstania, oraz dyskusji zupełnie na miarę tej, czy PRL powstał w 1944 czy dopiero w 1952 roku, bo wczesniej była Rzeczypospolita Polska. Chodzi przecież nie o nazwę, a czyn czy posądzenie o niego, i o sytuację polityczną zaborów, a nie o głupawe przegaduszki nie na temat. Co czytuję to moja sprawa, zdradzę tylko ze to nie Nasz Dziennik, gdyż cenię sobię wysoko swoją równowagę ducha i prawdziwość przekazu. Co do szkół to też nie mam kompleksów, choć nie trafiłeś zupełnie, podobnie jak i z prasowymi tytułami. A co do twojej jadowitej złośliwości, świadczącej raczej o poważnych problemach emocjonalnych z samym sobą, to musisz się z nimi uporać już we własnym zakresie. Stąd ładunek bełkotliwego jadu w nich zawarty zwracam ku uporaniu się z nim samemu adresatowi. Jak zaczniesz Boga i bliźniego traktować naprawdę poważnie, zgodnie z największym przykazaniem, to może wtedy On zechce Ci w tym pomóc. I pozdrów ode mnie toruńską Starówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaudeamus igitur w każdej encyklopedii ogólniedostępnej, IP: *.torun.mm.pl 07.05.04, 21:58 starówka bawi sie, juvenalia,pewna wiedza jest elementarną, więc nie usprawiedliwiaj się, terminów uzywaj we właściwym kontekście. ciesze sie, że troche skorzystałeś z tej wymiany toruń -rzeszów. moim stanem emocjonalnym raczej sie nie trudż, bo wkraczasz na kolejny mało znany ci obszar iznowu będę musiał cię doedukować.dobrze ze nie masz kompleksów zdrowo sie odżywiaj i prócz gazet i kolorowanek przeczytaj coś bardziej pożytecznego; wolałbym konkretnego autora nie wskazywać, bo pomyślisz,że jestem apodyktyczny; wolny kraj, wolny wybór. Zrezygnuj z bar'u , i innych podobnych cywilizownych,nowoczesnych programów na żywo. Z Panem Bogiem staram się w spory nie wchodzić... Odpowiedz Link Zgłoś