Dodaj do ulubionych

Jak będą działały bus-pasy?

26.04.11, 11:21
Dzisiaj, dzięki prawidłowemu zrozumieniu przez zasiadających w ratuszu, iż to nos dla tabakiery, a nie ona dla nosa, na ul. Wyzwolenia w środku dnia malowano pasy. No bo, jak już kiedyś zauważyłem, w nocy złe wychodzi i zjada klasę robotniczą bez soli. Ale przypadek ten, pozwolił mi przekonać się naocznie, cóż się stanie, gdy jakowyś idyjota na stolcu wysokim, każe słynne buc-pasy namalować np. na tej ulicy. OTO co się STANIE. Przy okazji, gdyby jakimś zbiegiem okoliczności, niejaki pan Ustrobiński zagladnął tutaj - co proszę pana stanie się z tymi wszystkimi ciężarówkami widocznymi na zdjęciu? Ich kierowcy też przesiądą się do autobusów komunikacji miejskiej. A może by tak, myśl bezczelna mnie naszła, zbudować jakąś obwodnicę, ktora wyprowadziłaby z miasta te ciężarówki? Nie, no żartowałem. Wtedy trzeba by naprawdę coś zrobić, poza nakazaniem wylania kilku wiaderek farby na krzywy asfalt.
Obserwuj wątek
    • mata_kari Re: Jak będą działały bus-pasy? 26.04.11, 20:49
      Rohan, wstaw ta fotkę łaty asfaltowej, no wiesz, tą w kształcie strożytnego malowidła jaskiniowego. Nie moge znaleźć wątku z tym zdjęciem:-)
      • Gość: madzia Re: ..zabiorom IP: *.server4rent.eu 27.04.11, 01:53
        widzę że bieszczadzka filozofia... nie da się.

Co to bedzie jak nam jezdnie zabioromm
        • kmdr_rohan Jawolhl, Frau Obersturmführer! 27.04.11, 07:41
          ...
      • kmdr_rohan Re: Jak będą działały bus-pasy? 27.04.11, 07:46
        Takie miałem, któreś z nich?
        img862.imageshack.us/img862/5646/20110315284.jpg
        img815.imageshack.us/img815/5220/20110315283.jpg
        A to na dobry dzień :)
        img204.imageshack.us/img204/9195/img0393z.jpg
        • mata_kari Re: Jak będą działały bus-pasy? 27.04.11, 13:45
          Merci. To pierwsze lubię, w kształcie krowy:-) Mogę na bloga pożyczyć fotkę?
          • kmdr_rohan Re: Jak będą działały bus-pasy? 27.04.11, 14:02
            mata_kari napisała:

> Merci. To pierwsze lubię, w kształcie krowy:-) Mogę na bloga pożyczyć fotkę?

Cała przyjemność po mojej stronie! Jak najbardziej, możesz!
            • kmdr_rohan Re: Jak będą działały bus-pasy? 27.04.11, 14:03
              P.S. Chcesz nowe? Bo byłem tam dzisiaj.
              • mata_kari Re: Jak będą działały bus-pasy? 27.04.11, 14:13
                A są nowe "źwierżęta"?
                • kmdr_rohan Re: Jak będą działały bus-pasy? 27.04.11, 14:19
                  Hmmm. Sama ocenisz. Ja widziałem polskich lotników. Czyli Żwirki i WiGóry. Choć ulica nazywa się inaczej.
                  img684.imageshack.us/img684/7820/20110427363.jpg
                  img857.imageshack.us/img857/8093/20110427361.jpg
                  img860.imageshack.us/img860/8262/20110427362.jpg
                  W kazdym razie InoWaci-jne dziury w latach na błocie już sie pojawiły. Miodzio.
                  • mata_kari Re: Jak będą działały bus-pasy? 27.04.11, 14:25
                    Jedynka to przecież zawstydzony miś koala! Uaktywnij sobie pocztę forumową, to będziesz mógł mi przesyłać fotki na skrzynkę.
                    • kmdr_rohan Re: Jak będą działały bus-pasy? 27.04.11, 14:39
                      No to go wsadź do galerii :) Tylko czy mu oczko nie odpadło, temu misiu? pocztę uaktywnię w wolnym czasie. Pozdrawiam i dziękuję za dedykacje piosenki na Twoim blogu! Ech, ten pociągły pan z wysoką twarzą, jak ktoś o Janie powiedział. :D
                      • mata_kari Re: Jak będą działały bus-pasy? 28.04.11, 08:48
                        Hehehe, szukałam słynnego "Cyganka" ale jest mało kawałków z okresu Tureckiego, pana Janka i pana Piotrusia a wtedy kabaret Lipińskiej był najlepszy:-)No i odcinki z panem Mareczkiem. A pamiętasz postać Myszowatego, który handlował kawą? I teksty Gałczyńskiego.......łza sie kręci:-)
                        • kmdr_rohan Re: Jak będą działały bus-pasy? 28.04.11, 09:42
                          Cyganek chyba tylko jako mp3 sie ostał. Np. tu dano2005.wrzuta.pl/audio/8qBdZjXAzza/jan_kobuszewski_-_cyganek
                          I am Turecki ;)
                          • mata_kari Cyganek 28.04.11, 10:24
                            O rany!!! Cyganek! Dzięki, wzruszyłam się. Pamiętam układ choreograficzny pana Janka:-)
                            • mata_kari Re: Cyganek 28.04.11, 10:26
                              A jest "Spowiedź kretyna"??? Pan Piotruś śpiewał.
                              • kmdr_rohan Spowiedź kretyna 28.04.11, 10:45
                                Poszukam. :)
                                • mata_kari Re: Spowiedź kretyna 28.04.11, 10:47
                                  I`m waiting:-)
                                  • kmdr_rohan Re: Spowiedź kretyna 28.04.11, 10:54
                                    Musisz sama wpisać w google "Spowiedź kretyna chomikuj". Pierwszy wynik z "comika dezu". Forum nie chce przyjąć tego linka i twierdzi, że to spam. Przykre. Jak ci się uda - daj znać.
                                    • mata_kari Re: Spowiedź kretyna 28.04.11, 11:08
                                      Jest!!! "A księżyc był jak cholera, ojciec po siedmiu likierach..." Cudo.Pamiętam jak Piotruś skakał w rudej peruce po zielonej kanapie z kurą na sznurku:-)Mam na DVD:-)
                                      Dzięki. Dobra ta Wrzuta.
                                      • kmdr_rohan Re: Spowiedź kretyna 28.04.11, 11:11
                                        Ale jest i video! Szukaj na "Chomiku".
                                        • mata_kari Re: Spowiedź kretyna 28.04.11, 11:21
                                          Jest, facet ma inne clipy, nawet z Galluxów:-))))))))
                                          • kmdr_rohan Re: Spowiedź kretyna 28.04.11, 11:22
                                            No i rozminęliśmy się. Ale miło, że znalazłaś!
                                            • mata_kari Re: Spowiedź kretyna 28.04.11, 11:30
                                              Słodki:-) Jak sobie bryka z rączkami pod boki:-)
                                              A co do storzykarni jestem za ( aż się dziwie, ze to mówię),ale lubię stroczyki wery macz.
                                        • kmdr_rohan Re: Spowiedź kretyna - link! 28.04.11, 11:22
                                          tnij.org/dla_maty_kari
                                          Spróbuj kliknąć na to.
                  • jagienka.prima Re: Jak będą działały bus-pasy? 28.04.11, 08:59
                    No na trzecim zdjątku pięknie płynący zółwik... Ach! Jaka jestem wzruszona artystyczną duszą lejących ten asfalt w dziurę... Nie czepiajcie się... Toż mamy jak znalazł uliczną sztukę! I to za friko... :)
                    • kmdr_rohan Re: Jak będą działały bus-pasy? 28.04.11, 09:43
                      Żółwik, mówisz...
                      Piękna metafora predkości działania ratuszowych.
                    • mata_kari Re: Jak będą działały bus-pasy? 28.04.11, 10:27
                      Eeee, chyba siedzący pancernik malutki...:-)
        • shepard102 A to na dobry dzień :) 28.04.11, 11:26
          OCIPIAŁEŚ Komandor????
          Chcesz wywołać wilka z lasu? I żeby se ratuszowi o STORCZYKARNI przypomnieli???
          Zgroza...
          • kmdr_rohan Re: A to na dobry dzień :) 28.04.11, 11:29
            :D
            • jagienka.prima Re: A to na dobry dzień :) 28.04.11, 11:42
              A Ty Shepard swoje chcesz dołożyć...? WILKA? Nie dość, że o storczykarni się przypomni to na tapetę wróci także mit o rzeszowskim zoo.... :)))))

• mata_kari Re: A to na dobry dzień :) 28.04.11, 11:50
                Przeceiż zoo juz jest:
                rzeszowzezem.blog.onet.pl/1,7,6,album.html
                :-)
                • jagienka.prima Re: A to na dobry dzień :) 28.04.11, 11:58
                  Hahaha... No powaliłaś mnie Kochana... Jak jeszcze tego żółwika czy pancernika [czort z tym jak go zwał..] tak pięknie wpasujesz w nasz rodzimy krajobraz to odczepię się od tego, iż idea zoo nie została zrealizowana... :))))))
                  • mata_kari Re: A to na dobry dzień :) 28.04.11, 11:59
                    Już obrabiam:-)
                  • mata_kari Pancernik 28.04.11, 12:26
                    Proszę:-), oto Pancernik:
                    rzeszowzezem.blog.onet.pl/1,8,6,album.html
    • adamx22 Re: Jak będą działały bus-pasy? 27.04.11, 15:31
      To malowanie pasów to jakaś totalna paranoja, 3 tydzień w godzinach szczytu miasto jest sparaliżowane bo muszą malować pasy które były doskonale widoczne i w dobrym stanie!
    • jasioplo B.P. nigdy same z siebie nie uzdrowią komunikacji 28.04.11, 09:10
      Po pierwsze B.P. nigdy a nigdy - same z siebie nie uzdrowią komunikacji !
      "Oderwany" od całego układu komunikacyjnego ten testowy B.P. tylko powoduje utrudnienia w ruchu. Po utworzeniu B.P. powinno od razu !!! iść konkretne dostosownie komunikacji zbiorowej na tym odcinku !!!

!!! Ale najważniejsza sprawa to bardzo złe "odziaływanie" społeczne tego pomysłu !
      Przeciwnicy B.P. mają z tej sytuacji tylko argumenty przeciw B.P.
      Niezorientowani w temacie widzą tylko zamieszanie i totalny bezsens tego rozwiązania.

Ratusz znów ponióśł totalną porażke na tym polu - nie da się teraz łatwo i szybko odrobić strat poniesionych w sferze "odziaływania społecznego" testowego B.P.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka