Dodaj do ulubionych

Przeterminowany towar leżał na półce pół roku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 20:06
W tym sklepie pracują panie które z pewnoscią nie myslą głowami - mają zawsze trudne dni ...bajzel organizacyjni - panie zawsze są w magazynie na zapleczu a przy kasie tylko jedna kasjerka ...ceny bardzo czesto zawyzone ,towary nie opisane - mrozonki rozmrozone ,ceny trudno ustalić bo sa na brzegu zamrazarki przypadkowo porozkładane ...nie polecam tego sklepu - mieszkam niedaleka ale chodzę do innego - Jedynka zdziadziała ...
Obserwuj wątek
    • Gość: klientka Re: Przeterminowany towar leżał na półce pół roku IP: 79.139.89.* 13.06.11, 21:08
      A ja Ci życzę,za ten wpis-by Cię przeczyściło kaszą wigilijną.
      Jak najszybciej!
      • Gość: gość portalu Re: Przeterminowany towar leżał na półce pół roku IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.11, 21:45
        Żadna nowość... w TESCO sok multiwitamina w jedynce płatki...
        • Gość: gościu Re: Przeterminowany towar leżał na półce pół roku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.11, 22:50
          A Auchanie kiedyś kupiłem kawę santi przeterminowaną, napewno jest więcej przeterminowanych i i innych kaw
          • Gość: znawca Re: Przeterminowany towar leżał na półce pół roku IP: *.root.com.pl 14.06.11, 08:37
            zaplacil 100zloty mandatu !i co to na niego?ten wlasciciel to kolega naszego prezydenta.to nic mu n ie zrobia.
            • Gość: es Mogli sprzedać to do jakiejś restauracji, kawiarni IP: *.ip.jarsat.pl 14.06.11, 10:42
              ...tam "utylizuje się" wszystkie takie produkty.
      • taka_prawda500 Re: Przeterminowany towar leżał na półce pół roku 14.06.11, 13:20
        Gość portalu: klientka napisał(a):

> A ja Ci życzę,za ten wpis-by Cię przeczyściło kaszą wigilijną.
        > Jak najszybciej!

A co, klient opisał ciebie nierobie z tego sklepu? ;)
        Nie życz drugiemu co tobie niemiłe.
        • Gość: 07 zglos sie Re: Przeterminowany towar leżał na półce pół roku IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.11, 21:53
          Podaj swoj zaklad pracy, stawke i kto cie w plecaku przyniosl, chyba ze nie masz odwagi?
    • Gość: Iwona Kilka razy zdarzyło mi się w tym sklepie kupić ... IP: *.229.147.2.sk-projekt.pl 14.06.11, 09:06
      .. coś po terminie. Raz była to pizza mrożona, termin ważności minął miesiąc wcześniej, drugim razem kupiłam sos do spaghetti w słoiku - 2 tygodnie po terminie. Było jeszcze kilka przypadków gdzie brałam towar do ręki a jego termin był do dzisiaj, do wczoraj itd. Przestałam tam chodzić, chociaż jest to sklep najbliżej mojego domu.
    • Gość: clonx Re: Przeterminowany towar leżał na półce pół roku IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.06.11, 09:21
      sam pracuje w handlu od lat. niewyobrazalne dla mnie by na polce mogly zalegac przeterminowane towary. niezgodnosc cen, czy calkowity ich brak to niestety normalne w wielu sklepach. paniom nie chce sie raz na jakis czas tego zwyczajnie skontrolowac.
      • Gość: sklepikarz Re: Przeterminowany towar leżał na półce pół roku IP: *.104.udn.pl 14.06.11, 10:51
        to chyba handlujesz śrubkami a nie spożywką
        zgadza się 6 miesięcy to przesada ale nie sposób przy kilkunastu tysiącach pozycji by nie trafiło się coś po terminie bo czasami przeterminowany czy z kilkudniowym terminem przydatności towar przychodzi od dostawców
        • taka_prawda500 Re: Przeterminowany towar leżał na półce pół roku 14.06.11, 13:22
          To nie przyjmujesz takiego towaru od dostawców, proste? A nie trujesz klientów. Spojrzyj na datę ważności jak przyjmujesz towar, to za trudne za twój kurzy móżdżek?
    • mamam-onia Przeterminowany towar leżał na półce pół roku 14.06.11, 11:01
      w miejscowości, w której się wychowałam są tylko małe sklepiki, prowadzone przez właścicieli tychże sklepów i takie incydenty są na porządku dziennym, bez sprawdzania dat ważności nie da się w nich kupować
    • Gość: fege sprzedawca generalnie odpowiada 2 lata za towar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 11:07
      Warto znać swoje prawa:
      abckonsumenta.pl/artykuly/2-jak-skutecznie-reklamowac-towary-konsumpcyjne.html
    • Gość: jojo Przeterminowany towar leżał na półce pół roku IP: *.jjs-isp.pl 14.06.11, 12:23
      a ja właśnie wyrzucilam kupiony dopiero co w Carefourze majonez babuni przeterminowany o rok...
    • Gość: ona_25 Bomi Gdynia IP: *.ds8.univ.gda.pl 14.06.11, 12:43
      Wczoraj w Bomi w Gdyni pudding, promocja- 5,99zł. 1 i 2 dni przeterminowane. Żałuję, że nie miałam aparatu. Niestety w wielu sklepach jest to nagminne i trzeba naprawdę bardzo kontrolować co się kupuje.
    • jogibaboo Oj tam, oj tam... 14.06.11, 12:51
      A gdzie się podziało to dwudziestoletnie mięso w puszkach ze Szwecji? Zapewne zjedliśmy w zapiekankach i "daniach dnia"...
      • imw jakie mięso? 14.06.11, 15:51
        to była liofilizowana maczka mięsna z ważnym terminem przydatności do spożycia
    • Gość: sklepowy Przeterminowany towar leżał na półce pół roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 14:44
      Tak się zdarza, choć nie powinno. Kiedyś miałem podobną sytuacje. I dotyczyło towaru, który sprzedał się na "0" i klientka kupiła z nowej dostawy. Już wiem, bo przyznała to w końcu, gdy spróbowała któryś raz takiego manewru, że znalazła w domu starocia - szkoda było wyrzucić, więc kupiła taki sam tylko nowy i po godzinie przyniosła stary do sklepu z paragonem z nowego. Po miłej rozmowie zaprzestała tego w moim sklepie - kłopot ma sąsiedni... Nie zawsze (choć pewnie przeważnie) winny jest sklep...
    • Gość: Neith Przeterminowany towar leżał na półce pół roku IP: 194.11.254.* 14.06.11, 15:54
      W hipermarketach rozumiem, może się zdarzyć, w Kauflandzie mają fajny system, którego niestety nie zawsze się trzymają - za przyniesiony do informacji przeterminowany produkt teoretycznie otrzymuje się 5zł (czytałam kiedyś o studentach, którzy urządzili "nalot" na jeden ze sklepów i szukali przeterminowanych produktów, po czym podjechali do informacji z pełnym wózkiem :D).

Ale pamiętam, jak kilka lat temu w mojej rodzinnej miejscowości był większy sklep osiedlowy, w którym urządzano "promocje" polegające na sprzedawaniu produktów przeterminowanych (głównie jogurtów, serków i innego nabiału) za 1/3 ceny... Zazwyczaj terminy ważności były sprytnie zaklejone, ale Sanepid kilka razy o tym usłyszał i się skończyło.
      • Gość: asd Re: Przeterminowany towar leżał na półce pół roku IP: *.dhcp-docsis.net.tomkow.pl 14.06.11, 17:52
        ja znam sklep, które wystawia w "tanim kąciku" przecenione towary kilka dni przed końcem terminu przydatności
        • Gość: jaaa Re: Przeterminowany towar leżał na półce pół roku IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 14.06.11, 17:55
          W eleclerku jakieś 2 miesiące temu też była promocja na frytki i uwaga: większość z nich była rok po terminie!!
        • Gość: III Re: Przeterminowany towar leżał na półce pół roku IP: *.skynet.net.pl 15.06.11, 15:11
          > ja znam sklep, które wystawia w "tanim kąciku" przecenione towary kilka dni przed końcem terminu przydatności

Takie postępowanie jest jak najbardziej właściwe. Gdyby każdy sklep tak postępował, to nie byłoby problemu z przeterminowaniem...
          • Gość: asd Re: Przeterminowany towar leżał na półce pół roku IP: *.dhcp-docsis.net.tomkow.pl 15.06.11, 18:00
            taki system jest w sklepach, które często odwiedzam: Tesco i Społem
            • Gość: konrad Re: Przeterminowany towar leżał na półce pół roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 22:51
              Tania jadka- mówi Wam to coś?
              Dożyliśmy takich czasów że aż się prosi o ich reaktywacje.
    • Gość: SWOJAK Przeterminowany towar leżał na półce pół roku IP: *.ostnet.pl 16.06.11, 19:31
      życie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka