Dodaj do ulubionych

TVP1 i Morcheeba - obraz nędzy i rozpaczy.

IP: *.rzeszow.mm.pl 12.08.11, 22:23
Nie mogłem być, ale chciałem zobaczyć. Nie nadali, bo mają mnie w dupie. To ja ich też.
Obserwuj wątek
    • mata_kari Re: TVP1 i Morcheeba - obraz nędzy i rozpaczy. 13.08.11, 20:01
      Widzu!!! Mam to samo zdanie!Wku... się na maxa. TV Publiczna dno!!!
      rzeszowzezem.blog.onet.pl/Pocztowka-z-wakacji-nr-2-Europ,2,ID433403707,n
      • Gość: Widz Re: TVP1 i Morcheeba - obraz nędzy i rozpaczy. IP: *.rzeszow.mm.pl 14.08.11, 00:36
        Niezły tekst. Trochę zrzędliwy, ale idzie zwytrzymać ;-) Babiarza się nie dało, bo tremą siał.
    • dr_psychol Dźwięk nędzy i rozpaczy 16.08.11, 16:57
      Ponoć najgorszy na koncercie był dźwięk. Jakiś mały zestaw podwieszany. Fatalne nagłosnienie polskich i ukraińskich kapel, a na Morcheebie niewiele lepiej.
      Nie było mnie akurat na koncercie, ale tak mi znajomi muzycy przekazali. A ucho mają wyćwiczone :)

• Gość: andrzej Re: Dźwięk nędzy i rozpaczy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.08.11, 18:06
        Dzwięk był fatalny prowadzący nie byli słyszalni jak i vocal
        • mata_kari Re: Dźwięk nędzy i rozpaczy 16.08.11, 23:15
          Bo cała impreza była z założenia dla telewizorowni a nie dla zebranych na Rynku.
          • dr_psychol Re: Dźwięk nędzy i rozpaczy 17.08.11, 00:25
            Podobno świetnej jakości dźwięk odbierali na rynku tylko ci którzy uiścili abonament radiowo telewizyjny. Reszta mogła skomentować sukienkę wokalistki, ewentualnie zjeść se kebaba :)
            W sumie dobrze że zrobiono taki koncert, szkoda tylko ze w ramach festynowej mieszanki - "Dla Każdego Coś Miłego". Szkoda kapeli.

Podrzucam po raz kolejny pomysł na promocję miasta: Festiwal Jazzowy i Fusion - np w Filharmonii, na dziedzincu zamku i innych ciekawych miejscach. Biletowany, dobrze nagłośniony tak pod względem realizacji dźwięku jak i medialnie.
            Zaprosić polskie i światowe gwiazdy Jazzu - frekwencja zapewniona na 100%, tak samo jak reklama miasta w środowisku ludzi wykształconych i zamożnych oraz co bardzo ważne ZWROT KOSZTÓW - przynajmniej w dużej częsci.
            Przy okazji można zorganizować warsztaty muzyczne, a w przyszłosci pokusić się np o wydanie DVD Live itd.
            Niech Rzeszów i region, zacznie się kojarzyć z Jazzem, muzyką klasyczną, bluesem, folkiem i ogólnie pojętą muzyką świata - mamy Nalepę, Stańkę, Kilara, festiwal w Łańcucie, festiwal zespołów folklorystycznych. Nie mamy tylko wyobraźni :)

Mamy Szajnę, Grotowskiego - festiwal teatralny.

Dobrym pomysłem byłoby organizowanie konkursu literackiego na wysokim poziomie. Zaoszczędzić na swiatełkach i zainwestować w kulturę oraz promocję pośród ludzi wykształconych lub nawet kwiatków polskiego biznesu, snobujących się na intelektualistów hehe - to oni mają wpływy, pieniądze i kształtują opinie :)

• Gość: scpt Re: Dźwięk refleksji IP: *.play-internet.pl 17.08.11, 09:07
              moim zdaniem ostatnie wydarzenia z kategorii "kultura" były dość fajnym "rozrusznikiem" dla zastygłego, pod rządami ex slusarza, miasta.
              Poszło trochę dźwięków w miasto, odkurzyły się estrady.
              Najgorszy był chyba festiwal polonijny - potomkowie pomywaczy i śmieciarzy z Jackowa znowu przyjechali, ubrali kolorowe stroje i kazali podziwiać jak oni folklor kochają.
              To ostatnie, "stadionowe" wydarzenie miało rozmach i wejście na ogólnopolską telewizję. przynaję - na rynku nie byłem, podobnie jak w parowozowni i w kilku innych miejscach ale z relacji wiem, że działo się dużo.
              Nawet ten namiot 'ewentowy" między synagogami nie raził tak jak wcześniejsze karuzele wesołego miesteczka.
              Co do propozycji - fatalnym jest brak w Rzeszowie festiwalu 'breakautowskiego" z Nalepą jako głównym bohaterem (z dodatkiem Guzka-S.Borysa). Skończyło się na pomniku i rocznicowym koncercie (nota bene bardzo dobrym i czasem wspomnianym w tv - na wspominkach jedynym zgrzytem jest pokazywanie "nalepowskiej wokalistki", która tak średnio śpiewać umiała).
              Ostatnie koncerty pokazały, że na rzeszowskim rynku byłoby miejsce nawet dla koncertów filharmonicznych czy występów teatralnych.
              Cóż, rzeszowski teatr konserwatywnie zamyka się w czterech ścianach - podobnie jak muzycy filharmoniczni.
              Co do muzyki typu pop czy rock - działa w Rzeszowie kilka zespołów garażowych (w przenośni i dosłownie) - szkoda że nie mają wejścia na estrady plenerowo :(
              Czasami na spacerku słucham całkiem zgrabnych rytmów basowo-perkusyjnych dobiegających z garażu koło 'krzyżyków" - aż się prosi aby owi garażowcy mieli możliwość wejścia na którąś z estrad.
              Na razie, w Rzeszowie, szansę tę mają raczej młodzi fanatycy religijni z grupek oazowych.
              • mata_kari Promocja muzyki w mieście 17.08.11, 10:40
                "Czasami na spacerku słucham całkiem zgrabnych rytmów basowo-perkusyjnych dobieg
                > ających z garażu koło 'krzyżyków" - aż się prosi aby owi garażowcy mieli możliw
                > ość wejścia na którąś z estrad" - Ja też tamtędy chodzę i słyszałam, jak młodziaki grają:-) W mieście powinny być organizowane otwarte przeglądy i konkursy dla muzykujących ludków! Dawniej we Rzeszowie było dużo takich imprez, łaziłam często, bo kumple grali w kapelach. Wstęp był zawsze za darmo, przychodziła masa ludzi a atmosfera była extra. Takie imprezy to bardzo ważny etap dla muzyków, tworzy się ferment i tzw. środowisko, dzięki któremu ludzie mający tą samą pasję poznają się nawzajem a to ważne przy wykonywaniu zajęcia twórczego! Pomyślcie, ile pieniędzy wydawanych przez miasto,np., na przywołane przez Psycholka, światełka, możnaby wydać na nagrody pieniężne dla muzykujących… To przecież świetna promocja muzyki i miasta, na takie przeglądy przyjeżdżałaby młódź z całego regionu. A co festiwalu jazzowego – też jestem za, bo lubuję :-)Tylko bez dixielandu:-)
              • Gość: aaa Re: Dźwięk refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 11:22
                "Najgorszy był chyba festiwal polonijny - potomkowie pomywaczy i śmieciarzy z Jackowa znowu przyjechali, ubrali kolorowe stroje i kazali podziwiać jak oni folklor kochają. "

A tym kim bucu jesteś ??? Uwielbiasz rytmy ludzi, w których żyłach płynie krew "praojców którzy zostali przywiezieni do USA statkami handlarzy niewolników, bo dali się złapać na swojej plaży w siatkę albo byli wyjątkowymi głąbami i wódz plemienia sprzedał ich za paczkę fajek"

Podziwiasz wielki "szoł" za 3 miliony pln??? I co z tego pozostało??? milion pln z miejskiej kasy na promocję stolicy imitacji??? teraz już wiedzą, że są frajerzy którzy wydadzą publiczne pieniądze na dziwnych muzyków ("musiałem się napić żeby wymówić tą trudną nazwę miasta" :)) - zaje...sta promocja... stolicy imitacji
                • Gość: scpt Re: Dźwięk refleksji IP: *.play-internet.pl 17.08.11, 11:33
                  Gość portalu: aaa napisał(a):

Uwielbiasz rytmy ludzi, w których żyłach płynie krew
                  > "praojców którzy zostali przywiezieni do USA statkami handlarzy niewolników, bo
                  > dali się złapać na swojej plaży w siatkę albo byli wyjątkowymi głąbami i wódz
                  > plemienia sprzedał ich za paczkę fajek"
                  Smierdzisz gnojku rasistą !! :) Co do muzyki potomków niewolników - lubię :) Zgadłeś gnojku.
                  Oczywiście, że tak - bo kolor skóry owych ludzi i geny - dają rytm !!
                  A te podrabiane tańce polonusów - są jak bułki z "makdonalda" - plastikowe i sztuczne.
                  W Rzeszowie - żyje i breakdance - gdzieś tam schowany, żyje i undergroundowy rock. I powinień być wydobyty na miasto !

Ot choćby to

www.scena.resinet.pl/"
                  • Gość: aaa Re: Dźwięk refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 11:53
                    > Smierdzisz gnojku rasistą !! :) Co do muzyki potomków niewolników - lubię :) Zg
                    > adłeś gnojku.
                    > Oczywiście, że tak - bo kolor skóry owych ludzi i geny - dają rytm !!

to ty śmierdzisz rasistą, nie różnicowałem matołku ludzi po kolorze skóry, ale ty już tak... pisałem o nieudacznikach, którzy dali się złapać w siatkę natomiast ty doszedłeś do wniosku rasistowski matołku jaki musieli mieć kolor skóry ... Piszesz, że kolor skóry i geny - dają rytm.. TY jesteś rasistą ... lewaku
                    • dr_psychol Re: Dźwięk refleksji 17.08.11, 13:22
                      W większosci przypadków to jedni czarni łapali innych czarnych i sprzedawali białym, tylko co to ma do rzeczy. Blues to podstawa Jazzu, rocka, hip hopu i innych gatunków. Oczywiście w Afryce nigdy by pewnie nie powstały. To fuzja róznych kultur muzycznych i wpływów dała nam tę muzykę.
                      Bardzo lubię folk ale prawdziwy, rasowy autentyczny, tak polski jak i ludową muzykę reszty świata. Niestety to co odstawiają polonusi w Rzeszowie prawie nikogo nie interesuje. Cepelia za ogromne pieniądze i okazja do wycieczki i zabawy dla uczestników. Taka jest smutna prawda.

Co zaś koncertów symfonicznych w rynku - jak najbardziej jest to do tego miejsce, tylko na Lucyfera nie zapraszajmy takich "kompozytorów" jak Pan Dębski, bo to jest obecnie poziom Rubika. O ile cenię Krzesimira Dębskiego jako muzyka jazz-rockowego, to jego muzyka filmowa i symfoniczna jest zazwyczaj słaba. Przykładem takiej krancowo beznadziejnego badziewia muzycznego jest film Ogniem i mieczem. Jaki film taka muzyka, a tak wychwalany, podkład do szarży husarii jest wręcz żenująco infantylny :) Tylko tutaj rządzi telewizja publiczna, kto ma chody ten wchodzi na wizję :)
                      • mata_kari Re: Dźwięk refleksji 18.08.11, 16:58
                        Ej tem, z tego co czytałam to Arabowie mieli w kwestii niewolnictwa i dostarczania białym ludzi najwięcej do powiedzenia.
                        • dr_psychol Re: Dźwięk refleksji 19.08.11, 01:16
                          No może przesadziłem. Arabowie są najbardziej winni :)
                          • Gość: Felicjan Dulski Re: Dźwięk refleksji IP: *.150.169.3.fenomenalny.net 19.08.11, 11:42
                            Najbardziej winni są Arabscy cykliści związani z masonerią. A Ścianą są już Żydowscy Arabowie cykliści masoni i... pe.dały
                            • dr_psychol Re: Dźwięk refleksji 19.08.11, 12:29
                              Właśnie to miałem na myśli. Arabscy i portugalscy geje z XV wieku, liberalna anglosaska chołota, pluz murzyni i sredniowieczne pederasty na rowerach. Homo nie wiadomo jednym słowem. Swoje zrobili Chińczycy i ich podróby, dlatego dźwięk mało selektywny
      • jasioplo Re: Dźwięk nędzy i rozpaczy 17.08.11, 09:57
        ten mały zestaw podwieszany to jeden z najlepszych na świecie w swojej klasie ;-)
        dźwięk robiła też nie byle jaka firma - GMB z Wa-wy ;-)

PS
        żałuję ale nie było mnie na koncertach - widziałem tylko trochę próby ...
        • e_madziq Re: Dźwięk nędzy i rozpaczy 17.08.11, 10:28
          ja znawcą moze nie jestem, ale uważam , ze nagłośnienie było super, koncert odbierało sie rewelacyjnie!
        • dr_psychol Re: Dźwięk nędzy i rozpaczy 17.08.11, 13:26
          Najlepszy pewnie tak, ale mały. Realizacja słaba - może czasu nie było. Z tyłu albo buczenie, albo zero basu i syczenie z wysokotonowych. Pod samą sceną ponoć było dobrze, ale to chyba za mało jak na taką imprezę :)

Ostatnio na Maleńczuku wszystko fajnie brzmiało.
          • jasioplo nie zawsze rozmiar ma znaczenie ;-) 17.08.11, 13:43
            oj, czasu to mieli - przecież próby były
            a i mikser cyfrowy z pamięcią ustawień oczywiście ...

PS
            im więcej wykonawców na scenie (tzw. spędy czy też wszelkiej "maści" festiwale)
            tym trudniej zrealizować "sztukę" - chociaż teraz na "cyfrze" trochę łatwiej
            a na scenie chyba był pełny skład symfoniczny + chór
          • Gość: bombel Re: Dźwięk nędzy i rozpaczy IP: 79.139.93.* 19.08.11, 00:09
            dr-psychol jak zwykle leje żółć na wszystko, co w Rzeszowie. Nagłosnienie było słabe ale tak do końca nie wiem bo nie byłem na koncercie ale koledzy mi mówili...- pleciesz androny chopczyku z wiecznymi pretensjami. BYło słychać jak trzeba. Nie za głośno, nie za cicho, był feeling, rytm i wszystko pięknie płynęło. Nie wiem jak firma robiła dźwięk ale dobrze wykonali swoją robotę.
            To samo było na obrabiarkach w parowozowni. Super impreza. Tylko pogratulować organizacji.
            Jak widzę na forum posty podpisane: dr_psychol, to już nawet ich nie czytam, pomijam.
            Litość bierze na te wieczne pretencje, żółć i "ja wiem wszystko lepiej". Żenada.
            • dr_psychol Re: Dźwięk nędzy i rozpaczy 19.08.11, 01:13
              Taa żółć mnie zalewa.
              Nagłosnienie było słabe, mogę wierzyć znajomym bo się na tym znają. Z tego co mi mówiono z tyłu było po prostu fatalnie "chopczyku", specjalnie się pytałem kilku osób.
              Przed sceną ok, ale to za mało.

Ze był feeling i rytm się domyślam, bo słyszałem już Morcheebę na żywo, nie musisz się wychylac z takimi obserwacjami.
              Do pretensji mi daleko. Bazuję tylko na tym co mi przekazano, a specjalnie mnie interesowała jakość dzwięku, skoro taką kosmicznę scenę postawiono.
              Dla odmiany na ostatnim koncercie Maleńczuka, nagłosnienie i realizacja była jak na Rzeszów wręcz fenomenalna. Więc nie pleć andronów mule :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka