Dodaj do ulubionych

W sobotę derby Rzeszowa

IP: 217.153.212.* 08.06.04, 09:50
w naszym mieście kochanym potrzebna jest dobra drużyna piłkarska...
a najlepiej 2! gdzie te czasy, gdy obydwie drużyny były w czołówce II ligi.
A mi się marzą 2 silne zespoły grające na jednym, ładnym stadionie miejskim,
który zapełniają kibice, całe rodziny, dzieciaki i nikt się niczego nie boi,
niczego nie lęka - liczy sie tylko piłka, widowisko. marzą mi się sponsorzy z
prawdziwego zdarzenia, piłkarze profesjonalnie podchodzący do zawodu i
prawdziwi menagerowie, a nie pożal się boże działacze...
a poza tym - najwyższa pora trochę ucywilizować stosunki pomiędzy kibicami
obydwu drużyn rzeszowskich - skupić się na tym co łączy a nie co dzieli -
przecież łączy nas miłość do piłki nożnej, do widowiska sportowego, zdrowej
rywalizacji...
proponuję zakopać wojenny topór raz na zawsze! w trosce o obraz rzeszowskiej
piłki! bo chyba lepiej jak napiszą w gazetach - na derbach było miło i
spokojnie, kibice obydwu drużyn mogą być wzorem dla wszystkich innych!
może wówczas zaczną sie do naszej lokalnej piłki garnąć sponsorzy, więcej
kibiców, a to napędza przecież koniunkturę - i lepsi piłkarze będą chcieli tu
grać...

Pozdrawiam!

Kibic Resovii
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek_23 Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: 82.177.97.* 08.06.04, 10:39
      Derby będą trudnym pojedynkiem dla obu drużyn. Dzisiaj ma zapaść decyzja, czy
      obiekt Resovii nadaje się do przyjęcia kibiców Stali, czy jest bezpieczny.
      Policja po ostatnich zajściach w mieście napewno będzie bardzo skrupulatnie
      wszystko sprawdzać. Zgodze się z przedmówcą, że dobrze byłoby mieć dwie silne
      drużyny w Rzeszowie. Niekoniecznie musiałyby one grać na jakimś wspólnym
      stadionie miejskim, ale żeby były. Narazie jednak stać nas tylko na jedną
      drużynę przy czym należy zauważyć, że miasto tutaj za dużo nie pomogło. Pozycja
      Stali w tabeli, to głównie zasługa grupy oddanych działaczy, kibiców i garstki
      sponsorów. Kolega z Resovii pisze o zakopaniu toporu wojennego. Jako kibic
      Stali i przedstawiciel młodego pokolenia wiem, że to nie jest możliwe
      przynajmniej w najbliższych latach. W każdym mieście praktycznie, gdzie są dwa
      kluby występują mniejsze lub większe antagonizmy między kibicami. Z jednej
      strony przykro, że jeden klub się wybija, a drugi podupada, ale może to lepiej
      jednak, że nie będzie przez najbliższe lata derbów...
      • Gość: Saladyn Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: 212.160.107.* 08.06.04, 10:49
        Piłka nożna -sport narodowy Polaków
        .....Szwecja-Polska.....3:1
        .....Polska Liga....żenada,szkoda pisać
        .....Piłka nożna w Rzeszowie....cóż niedługo wielkie rzeszowskie drużyny będa
        grały w ligach (V moze VI ;) ) z Kozią Wólką
        Lepiej pieniądze przeznaczyć na promocję sportu wsród dzieci, gdzie kibicami
        bedą rodzice a nie jakieś dresy.

• Gość: Andrew Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.06.04, 13:47
      Zgadzam się z dwoma pierwszymi przedmówcami. Ze względu na bogate tradycje
      piłkarskie Rzeszowa i mój sentyment do tego miasta i jego mieszkańców, czas na
      ucywilizowanie stosunków między sympatykami obu drużyn.
      Takie "współzawodnictwo" niczemu nie służy, wręcz zniechęca wielu ludzi do
      przychodzenia na mecze.
      Dużą rolę do odegrania mają tu władze obu klubów. Przecież to one wyznaczają
      cele do osiągnięcia przez swoje zespoły.
      Tak naprawdę, Stal i Resovia są klubami o odmiennych profilach działania. I
      bardzo dobrze, przez to w mieście i regionie jest więcej dyscyplin sportowych
      na dobrym poziomie. Resovia zawsze słynęła z siatkówki i koszykówki, Stal z
      żużla i piłki nożnej (już widzę, jak Resoviacy oburzają się, że też mieli silną
      piłkę nożną!!!). Oczywiście są też inne sekcje, ale chyba cieszą się one
      mniejszą oglądalnością.
      Myślę, że nie warto w dłuższej perspektywie utrzymywać dwóch przeciętnych
      drużyn piłkarskich. W ten sposób nie przyciągnie się do Rzeszowa poważnego
      inwertora, który wyłoży większe pieniądze na piłkę nożną. W dzisiejszych
      czasach inwestorzy traktują kluby piłkarskie jak przedsiębiorstwa i ten biznes
      musi się im w jakiś sposób opłacać.
      Namawiam władze sportowe obu klubów do wspólnego zastanowienia się nad przyszłą
      działalnością sportową. To od nich powinien wypłynąć sygnał do kibiców
      o „zakopaniu topora wojennego”. Dobrym mediatorem w tych rozmowach mogą być
      władze miasta Rzeszowa.
    • Gość: www Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.enformatic.pl / *.enformatic.pl 08.06.04, 13:51
      Po pierwsze to jakos tak dziwnie sie stało ze w czasie kiedy sa derby jest
      jeszcze 5 meczy w podkarpaciu a oprucz meczy dni osiedla. Zdecydowanie za duzo
      jak na jeden raz a zdecydowanie za mało Policji. A co do klubów to powiem
      jedno. Powinno sie połączyć obydwa kluby . Stadion Resovi przerobić na stadion
      do Lekkoatletyki a Stadion Stali do żużla i piłki . Drużyny powinny rozgrywac
      spotkania na jednym stadionie. Powinno wybudować sie nowe trubuny na Stali po
      przeciwnej stronie. I jedni kibice po jednej stronie , drudzy po drugiej . I
      kto chce przyjść na ,mecz Resovi idzie na mecz sovi a kto chgce na stali idzie
      na stal . Po drugie Stadion Stali jest lepiej zabezpieczony i posiada
      oświetlenie. Pomyślcie jakby tak zainwestować i zrobić stadion na 25 000
      widzów oświetlenie , wymienić ławki na krzesełka . Rozwalić kraty na stali tak
      żeby kibice siedzieli przy samej bandzie. I do tego nie stawiać zadnych
      Policjantów ani Ochroniarze co byłoby wtedy ?? . Czy nie lepiej by było
      zamontować 10 kamer i monitorować wsyzstko i nie płacić za ochrone. No i klub
      powinienen wprowadzić sankcje finansowe. Za przekroczenie bandy 10 000 zł . Za
      wyrwanie krzesełka lub jakies zniszczenia 5 000 zł wtedy i klub miałby kase i
      bandyci by nie przyłazili . Jesli by nie zapłacił jeden czy drugi to dać mu
      zółta kamizelke i kazac pozbierac co do papierka cały stadion przez 12
      miesiećy i zagonić do różnych prac remonowych . A po drugie to powinny być
      identyfikatory dla stałych kibiców a dla tymaczasowych powinna byc kamerka i
      krecic kazdego kto wchodzi a ten powinien mówic dane osobowe i spokój byłby !!
    • Gość: Nearly Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.man.rsk.pl 08.06.04, 17:40
      Wszystjko ładnie Niestety nie do zrealizowania w naszych rzeszowskich warunkach
      • Gość: heczko Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 18:05
        "Pozycja
        Stali w tabeli, to głównie zasługa grupy oddanych działaczy, kibiców i garstki
        sponsorów."

No tak teraz już wiem, ze piłkarze Stali nie grali roli w tym wydarzeniu -a
        tyle było rozlanych łez, że taka dobra drużyna jest pokrzywdzona przez sędziów,
        koronę, heko, górnika wieliczka, stal sw, ..itd :))))

Trzymam kciuki za Resovię!!!! pozdro
      • Gość: RESOVIAK Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 18:09
        Co do połączenia obu rzeszowskich klubów to chyba komuś się w głowie
        pomieszało. Wywody w stylu; jeden klub więcej pieniędzy..., sponsorów, itd. to
        czysta bzdura. Co do obiektu w Rzeszowie... stadion Stali ma oświetlenie...ale
        jakiej jakości. Ten kto mówi o tym chyba nigdy nie oglądał spotkania na
        sztucznie oświetlonym stadionie. A co do obiektu z prawdziwego zdarzenia to
        przypominam, że Resovia w tym roku będzie remontowana i to ona będzie miała
        stadion z prawdziwego zdarzenia, gdyby Miasto dołożyło odrobinę pieniędzy,
        a i Prezes Greń lobbowałby na rzecz Resovi u /notabene swego kolegi/ Michała
        Listkiewicza o kolejne środki, to Rzeszów zyskałby obiekt marzenie... P.S.
        Prezes Greń jest Prezesem Podkarpackiego ZPN, otrzymując mandat delegata
        właśnie z Resovii. Szanowny Panie Prezesie... Przepraszam bardzo. W przyszłym
        roku Resovia obchodzi 100 lecie; nowy obiekt na nowy wiek, cała Polska patrzy
        na Resovie?! Stulecie Polskiego Świata Sportu - Wielcy Promineńci zdraćcie co
        przygotowujecie na ten jubileusz? Bo mi osobiście wydaje się, że nic. Niestety.
        CZY WYGRYWASZ CZY NIE
        JA I TAK KOCHAM CIĘ
        W SERCU MYM SOVIA
        I NA DOBRE I NA ZŁE!
        RESOVIA to nie moda, TO DUMA I HONOR
        DZIĘKUJE CI TATO, ŻE JESTEM RESOVIAKIEM
        RESOVIA PONAD WSZYSTKO NA ZAWSZE...
        • Gość: klej Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.man.rsk.pl 08.06.04, 18:33
          mnie tradycyjnie nurtuje fragment wpisu Jarka23 ...w związku którym mam
          pytanie ...

KTÓRY KLUB SIĘ WYBIJA !??!?!?!??!!?

O słodki Jezuuu...
          • Gość: Jarek_23 Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: 82.177.97.* 09.06.04, 10:03
            Ty Jezus, wybija nie znaczy, że już się wybił, a chyba wyraźnie na tle Resovii
            Stal się wybija, bo ma szansę na awans do II ligi, a Resovia już leci do IV, bo
            teoretyczne szanse to macie na zajęcie 3 miejsca od końca, nie ukrywajmy, że na
            90% jest to także miejsce spadkowe. Ja Resovii nigdy źle nie życzyłem, ale od
            lat u was nikt nie potrafi klubem porządnie zarządzać (nieodpowiednia polityka
            kadrowa i finansowa) i jestem przekonany, że wasze plany modernizacji stadionu
            legną w gruzach. Dlaczego? Dlatego, bo znowu jakiś zdolny działacz przywłaszczy
            pieniądze.
            • Gość: klej Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.man.rsk.pl 09.06.04, 12:01
              mój klub już dawno całkiem upadł ...i bynajmniej nie był to żaden klub
              rzeszowski ,a co do Resovii to faktycznie masz rację ,degrengolada
              organizacyjna i dramatyczna wręcz nieporadność działaczy trwająca w tym klubie
              od lat wprawia w osłupienie ...

a z tym wybijaniem po prostu przesadziłeś ,to nie było dobre słowo ,Stal może i
              momentami miała zadatki na "coś" ,ale spójrz jak oni obecnie grają ...zresztą
              człowieku to jest 3 liga polska (!!!) i ty chcesz niby tutaj znalezć
              wybijających się piłkarzy w dobrze zarządzanych klubach ...spójrz na buraczaną
              ekstraklasę ...niby krajowy top ,a w rzeczywistości totalny kabaret ,jedyna
              liga świata ,w której ostatnie kolejki nie wiadomo po co się rozgrywa ,bo i tak
              wczesniej kazdy na te wałki lagę położył ,sportu w tym wszystkim jakby brak .
              • Gość: Jarek_23 Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: 82.177.97.* 10.06.04, 09:55
                Polscy kibice zdecydowanie za duże stawiają wymagania, jak na nasze rodzime
                możliwości. Stąd tyle narzekań. Ja potrafię się cieszyć nawet z takiej
                buraczanej gry, bo liczy się dla mnie to, że ci chłopcy walczą i grają dla
                swoich barw, dla klubu. Obojętne, jaki jest to poziom, to trzeba im kibicować.
                Wierzę, że za 10 lat w Polsce będzie lepszy poziom, stadiony z wymogami i
                kibice z głowami.
        • Gość: JERZY TOBIASZ NIE PLACZ ZYDOWSKI PSIE BO W 4 LIDZE NIE JEST IP: *.pecuser.com 09.06.04, 19:07
          ZLE NA 100 LECIE KLUBU SOVIA SPADA DO IV LIGII LEPSZEGO SCENARIUSZA JUZ NIE
          MOGLO BYC TERAZ PROPNUJE ROZWIAZAC SOVIE W 100 ROCZNICE BO PRZECIEZ SIE SPIEWA
          100 LAT NIECH ZYJE NAM I TYLE NIC TA SZMACIANKA Z WYSPAINSKIEGO NIE OSIAGNELA W
          CZASIE 100 LAT (NIGDY NIE AWANSOWALA DO I LIGII I NIGDY NIE ZDOBYLA PUCHARU
          POLSI) BUAAAACH TO PO CO TO TRZYMAC ZBURZYC STADION I WYBUDOWAC BLOKI DLA
          MLODYCH LUDZI

• Gość: . Re: NIE PLACZ ZYDOWSKI PSIE BO W 4 LIDZE NIE JEST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 21:49
            witaj smigiel garbaty pendzlu, twoj czarny sponsor znow postawil ci godzinke
            neta za blowjob z polykiem?
            • Gość: JERZY TOBIASZ Re: NIE PLACZ ZYDOWSKI PSIE BO W 4 LIDZE NIE JEST IP: *.pecuser.com 10.06.04, 16:05
              MR SMIGIEL IS BUSY VACATIONING IN PEURTO RICO
              ALE KAZAL MI TOBIE PRZEKAZAC ZE TWOJA ZONA (MAMA LUB CORKA NIE PAMIETAM
              DOKLADNIE) PUSZCZA SIE W AGENCJII KOLO SYNAGOGI ZYDOWSKIEJ(BO Z TAKIM WYGLADEM
              BY JEJ NIE PRZYJEELI DO PRINCE) I ZARABIA NA CIEBIE NIEROBIE
              • Gość: . Re: NIE PLACZ ZYDOWSKI PSIE BO W 4 LIDZE NIE JEST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 16:18
                a co sie stalo ze smigiel musial wyjechac za chlebem az do puerto rico?
                jego tylek sie znudzil bo przerzneli go juz wszyscy murzyni od nowego jorku po
                los angeles?
                • Gość: SMIGIEL IV LIGA NA 100 LECIE ZYDOWSTA IP: *.pecuser.com 10.06.04, 16:30
                  LEPSZEGO SCENARIUSZA BY NAWET SZARON NIE NAPISAL. CZYTAM WASZE KOMENTARZE
                  ZYDOWSIE PSY W KTORYCH CZESTO PORUSZACIE MOJE SZLACHETNE IMIE. DLA WASZEJ
                  WIADOMOSCI TAK ABYSCIE MIELI POTROJNY SCISK DUPY JEDEN ZE WASZA SOVIA LECI DO
                  IV LIGII DRUGI ZE MOJA UKOCHANA STAL WCHODZI DO II LIGII JA MIEWAM SIE BARDZO
                  DOBRZE I OBECNIE PRZEBYWAM NA PLAZACH PEURTO RICO Z MOJA DZIEWCZYNA NICOLE ONA
                  JEST Z IRLANDII WIECIE GDZIE TO JEST DEBILE CHYBA NIE WY WIECIE GDZIE JEST
                  TYLKO PASTWISKO NA WYSPIANSKIEGO. POZDRAWIAM WSZYSTKICH STALOWCOW
                  SMIGIEL
                  • Gość: . Re: IV LIGA NA 100 LECIE ZYDOWSTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 16:41
                    nie pisz glupot tylko wracaj do azbestu bo twoj szef goldbaum znow ci nie
                    zaplaci
                    • Gość: SMIGIEL Re: IV LIGA NA 100 LECIE ZYDOWSTA IP: *.pecuser.com 10.06.04, 18:10
                      OKI A JAK TAM TWOJA SOBIE RADZI Z UKRAINSKA KONKURENCJA ZA ILE ROBI LODA?
    • Gość: SToALarz Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.rzeszow.mm.pl 08.06.04, 18:43
      Już i tak spadacie z ligii, ale My tzn STAL dobijemy wam taki mały gwóźdź,
      szkoda ,że ten mecz nie decyduje o Waszym pozostaniu w lidze, za pamiętny mecz
      z Jagiellonią, jestem z tego pokolenia , że to pamiętam i nie zapomnę. 3 punkty
      dla Stali!!!
      • Gość: Wiktor Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.rzeszow.mm.pl 09.06.04, 13:30
        Wy przez 50 lat dobijaliście gwoździe do trumny Resovii, gdy przy władzy byli
        wasi czerwoni pasożyci! To oni wam zafundowali stadion na Obrońców Stalingradu
        razem z oświetleniem i oni wam fundowali kosztem roboli z WSK poszczególne
        sekcje waszej komunistycznej i przeżartej rdzą Stali! Nigdy wam się nie uda
        pokonać Resovii, bo ona żyje w sercach swoich kibiców. Możecie wygrać mecz, ale
        nie wojnę o to, kto w Rzeszowie jest jedynym klubem. Ja też Koleś jestem z
        pokolenia pamiętającego mecz Resovii z Jagiellonią. Ale ty zbyt mało pamiętasz,
        bo przyszło Ci zapomnieć o tym, że w tym czasie, gdy Resovia oddawała
        mecz "Jadze", wy w bezczelny sposób za grube miliony, kupowaliście mecz w
        Tarnobrzegu! Więc nie bełkocz o uczciwości jednych kosztem drugich! "Ekspert"
        Jarek, jak zwykle pierdoli od rzeczy, bo to potomek komuchów rozkochanych w
        swoim partyjnym tworze towarzysza Kruczka, któremu za jedno cześć i chwała, za
        to, że dbał o Rzeszów!!! Pamiętajcie obsrańce z Obrońców Stalingradu: z Resovią
        możecie wygrać, ale nigdy nie uda wam się jej pokonać i zniszczyć! Wasze plany
        likwidacji piłki nożnej w Resovii od której zaczynał się sport w mieście,
        realizowane pod różnymi hasłami, mają jedną słabość. Jesteście burakami i dla
        was tylko "haś" oraz zapasy... I precz wam od piłki nożnej!...
        • Gość: Tomek Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: 212.160.107.* 09.06.04, 13:41
          Siedzą kibole nad dwoma truposzami i się przekrzykują ..mój ładniejszy,...a
          twój byl czerwony....a mój był taki wielki....
          Lepiej pochować te zwłoki i zapomnieć, że kiedyś w Rzeszowie grało się w piłkę.
          • Gość: Rzeszowianin Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.enformatic.pl 09.06.04, 21:45
            Dery to powinno być święto dla wszystkich prawdziwych kibiców. Nie ma sensu
            opowiadać fantazji który klób jest lepszy. Na takie pytanie odpowieć znajdziemy
            po 90 minucie meczu. Władze klubów i kibice powinny się zastanowić jak to
            piłkrskie święto zorganizowć aby było bezpiecznie, kolorowo, głośno i
            kulturalnie. Aby taki człowiek jak ja mógł z czystym sumieniem przyjść na
            stadion ze swoim 9-cio letnim synem z szalikiem na szyi swojego Klubu.
            Prawdziwy kibic Nigdy nie zdradzi barw ukochanej drurzyny. Nie da się połączyć
            dwóch klubów o tak bogatej tradycji ale należy się szanować.SZACUNEK TO
            PODSTAWOWA RÓŻNICA KTÓRĄ LUDZIE RÓŻNIĄ SIĘ OD ZWIERZĄT.
            Pozdrawiam NA ZAWSZE WIERNY STALI RZESZÓW.
            • Gość: kris Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.dnet.pl / 217.153.102.* 09.06.04, 22:59
              zapraszamy z szalami do klatki, poza nią nikt w barwach nie moze się czuć
              bezpieczny - czy emeryt czy małolat - takie są dzisiaj niestety niebezpieczne
              czasy...
              • Gość: Resoviak z Chicago Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.client.comcast.net 10.06.04, 02:47
                Zastanawiam sie ile szalikow RESOVII zakupili "HOOLS FROM NEW CITY",aby je
                potem powiesic w klatce?Pytanie do KRISA-Czy na terenie Rzeszowa i okolic mozna
                jeszcze zakupic "KNIAZOWSKIE"?Smigiel ty chujku!
                • Gość: SMIGIEL DO PEDALA RESOVIAKA Z JACKOWA IP: *.pecuser.com 10.06.04, 16:24
                  SLUCHAJ PEDALE JUZ PARE RAZY CHCIALEM ABYS MI PODAL ADRES PIWNICY W KTOREJ
                  GNIJESZ ZYDOWSI PSIE ABYM MOGL ZBIC TWOJA OPUCHNIETA Z TANIEJ WODY MORDE A TAK
                  NA MARGINESIE CIESZE SIE BARDZO ZE LECICIE DO IV LIGII A MY WCHODZIMY DO II JAK
                  UMIESZ LICZYC TO JUZ JEST ROZNICA 2 KLAS
                  • Gość: SMIGIEL Re: DO PEDALA RESOVIAKA Z JACKOWA IP: *.pecuser.com 10.06.04, 18:10
                    GDZIE JESTES TERAZ BUMIE/WIESNIAKU ZAPIEPRZASZ NA KONTRAKTORCE? PEWNIE NIE MASZ
                    KOMPA W BASEMENCIE I MUSISZ ZAPIERDALAC DO TEJ SZKOLKI DLA POLSIEJ BIEDOTY- NLU
                    ABY BYC NA NECIE BUACHACHACH
                    • Gość: Resoviak z Chicago Re: DO PEDALA RESOVIAKA Z JACKOWA IP: *.client.comcast.net 12.06.04, 03:18
                      smigiel ty chujku!
        • Gość: Jarek_23 Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: 82.177.97.* 10.06.04, 10:05
          Wiktorku urodzony patrioto, czy ja w którejś swojej wypowiedzi napisałem coś o
          zniszczeniu Resovii??!! Uważaj, co piszesz. To, że jestem kibicem Stali nie
          musi oznaczać, że żywię jakąś straszną nienawiść do twojego klubu. Jak jesteś
          taki inteligentny i wykształcony, to dlaczego używasz słowa komuna, skoro w
          Polsce jej nigdy nie było. Nie uczyłeś się matołku, czym to się różni od
          socjalizmu?? Mój klub założyli socjaliści, ale teraz żyjemy już trochę lat w
          kapitaliźmie. Klub sam musi zarabiać na siebie i udowadniamy tylko, że lepiej
          potrafimy sobie poradzić w nowych warunkach. Tak pierdolisz, a sam chciałbyś
          powrotu socjalizmu i Resovii w II lidze. Żal dupę ściska, że wiecznie nie
          możecie nam dorównać. Więc skończcie tę głupią gadkę i weźcie się do roboty
          razem z waszymi działaczami, bo oni tylko potrafia płakać, jakie to nie są u
          was problemy. Trzeba coś robić, a nie siedzieć na dupie przed komputerem. Niby
          większość ludzi w Rzeszowie za Resovią, a pomóc wam mało który chce. Nie liczy
          się ilość, lecz jakość !
          • Gość: Wiktor Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.rzeszow.mm.pl 10.06.04, 11:50
            Ty nie douczony, kaczy łbie! Jeżeli uważasz, że twoi SBecy, ktorzy założyli
            Stal byli socjalistami, a nie komuchami, to jesteś całkowicie lewy! Jaki żal
            może dupe ściskać, jak wszystko to co osiągnęliście jest znaczone kantami,
            złodziejstwem. To dzięki pieniądzom od moskiewskich pachołków mogliście znowu
            przejąć prywatny biznes i rządzić z powrotem Polską oraz Rzeszowem. Ilu was
            było na stadionie w meczu z Proszowianką? Jesteście tylko wówczas kibicami, gdy
            wygrywacie, bo to wy nie umiecie przegrywać. O czym ty niedouczony matole
            bełkoczesz? Zdrady, złodziejstwa i zaprzaństwa nigdy nie wybielisz. Możecie być
            nawet w I lidze, chuj z wami! Ale nigdy nie będzie mieć po swojej stronie
            ucziwych ludzi ty ideologu rzekomego socjalizmu. Czy ty wiesz, co to jest w
            ogóle socjalizm? Matole stalowski przestań pierdolić od rzeczy!!!
            • Gość: Jarek_23 Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: 82.177.97.* 11.06.04, 09:56
              No po chuju uczciwi ludzie są w Resovii. Ciekawe, kto nakradł pieniędzy ile
              wlezie i spuścił wam drużynę do IV ligi. A poprzedniemu ustrojowi bliżej do
              socjalizmu niż do komunizmu. Komunizm, to miałeś w Rosji cycku. I nie udawaj
              mądrzejszego niż jesteś. Nigdy nie będziecie mieć lepszej drużyny. Nie
              będziecie mieć lepszych wychowanków. Większość młodych chłopców, którzy chcą
              trenować piłkę nożną, wybierają Stal, bo tutaj jest lepsze zaplecze i
              odpowiednie warunki do treningów, a na Resovii co by miał?? Chyba same kontuzje
              od biegania po tym kartoflisku. U was, żeby były sukcesy musicie przebudować
              całe zaplecze i zmienić mentalność niektórych działaczy, bo inaczej to na to
              swoje stulecie zgnijecie gdzieś w buraczanych ligach. Taka jest prawda i temu
              Wiktorku nie zaprzeczysz zakompleksiony wierny kibicu.
              • Gość: klej Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.man.rsk.pl 11.06.04, 11:16
                nie no Jarku wez nie terroryzuj tak wszystkich tym zapleczem ,chyba dawno pod
                klubem nie byłeś i nie wiesz jak wyglądają stalowskie boiska
                treningowe ...niczym kliepisko dla speedrowera :>

twoją ślepą dumę z bycia kibicem biało-niebieskich ostatecznie będę mógł
                zaakceptować kiedy tylko w koncu Stal coś osiągnie ,jak na razie nic takiego
                nie miało miejsca i wcale nie zanosi się na to ,by jakiś sukces w tym klubie
                urodził się w najbliższej przyszłości .
          • Gość: GeronimO Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.man.rsk.pl 10.06.04, 11:53
            Prawde mowiac, rzeszowksa, a nawet polska pilka nzna jest mi obojetna. Nie mam
            Nie mam nic do Stali ani do Resovii. Regularnie chodze na zuzel i na siatkowke.
            O ile ten pierwszy podupada, to ta druga przezywa renesans. No i git, cos w tym
            zapyzialym miescie bedzie sie dzialo.

Zastanawiam sie nad zagladnieciem z moim 8-letnim bracholem na Wyspianskiego,
            ale boje sie, ze mozemy przypadkiem oberwac. Dlatego pewnie sobie to odpuszcze.
            Pomijam juz poziom sortowy, ale czy u nas DERBYnie moga wygladac tak jak w
            Mediolanie, Londynie, Manchesterze, Monachium?? Trzeba koniecznie komus morde
            zlac i leb rozwalic? A dodatkwo zniszczc pare lawek i czesc ogrodzenia?

Co do kwestii organizacyjnych. Kilku panow z AKS Resovii jakos potrafilo
            postawic siatkowke na nogi. Alezby to zrobic musieli sie odciac od pruchna z
            CWKS Resvii. Ta druga jakos dziwnie od lat organizacja lezy tam na kolanach. Co
            z tego, ze masa zapalencow, vide "Hakan", daje z siebie wszystko, wyklada
            prywatna kase, skoro i tak nie ma to wymiernych skutkow.
            • Gość: Wiktor Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.rzeszow.mm.pl 11.06.04, 12:37
              Masz komunistyczny pociotku i kmiotku bardzo słabą pamięć. Stal miała Puchar
              Polski w piłce nożnej i forsy kradzionej pracownikom WSK w formie
              obowiązkowych! składek, od jasnej cholery! I co się z tym stało? Trudno
              dyskutować z niedouczonym ćwiokiem, który twierdzi, że w Polsce był
              socjalizm???!!! Tym twierdzeniem kompromitujesz się doszczętnie i nie trzeba
              niczego dodawać. Nie było ani socjalizmu, ani komunizmu stalowski cymbale. Było
              jedno czyste złodziejstwo pod sztandarami Lenina, Stalina i ZKS-u Stali
              Rzeszów! Jasne? No to spływaj! A o derby się nie martw. Każdy wynik będzie dla
              was nie korzystny, ale o tym dowiesz się po meczu...
              • Gość: Jarek_23 Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: 82.177.97.* 11.06.04, 14:23
                Spłyniesz to ty razem z gównami do Wisłoka pasiasta gnido. Wtedy kradli, a
                teraz pewnie jest cacy. Więcej korupcji, sprzedawania i zepsucia niż wtedy. Za
                tamtych czasów sekcja piłki nożnej twojego klubu nie upadła, a teraz jest już
                tego bardzo blisko. Zastanów się co piszesz. Ja napisałem, że bliżej było do
                socjalizmu niż do komunizmu. Zresztą głupia jest ta cała dyskusja. Popłaczesz
                sobie na forum po derbach, bo jak narazie to nie mamy o czym tutaj dyskutować !
                • Gość: Wiktor Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.rzeszow.mm.pl 11.06.04, 20:47
                  Czerwona mendo stalowska. Widziałem taki napis: Nie śmiej się z kibica Stali,
                  bo i ty możesz być błaznem! Z twojego zasranego klubu uciekają wszyscy
                  trenerzy, jak Kozerski, Gnida, Huzarski czy Skiba i przychodzą pracować do
                  Resovii. Przypominasz sobie, aby poza Tomusiem Orłowskim ktoś z Resovii
                  przyszedł do tak wspaniałego i dobrze poukładanego klubu, jak Stal Rzeszów? Ale
                  twoja mózgownica jest nazbyt pusta, abyś mógł wyciągnąć z tego jakiekolwiek
                  wnioski. Czerwono wszo młodszego zastępu, przypomnij sobie ulubioną lekturę
                  swojego SBowca i innych skurwieli ze Stali. Wiesz jaki nosi tytuł: Jak
                  hartowałą się stal. Zahartowany jesteś jak beton zmieszany ze stalą. Po derbach
                  wrócisz do domu i będziesz się zastanawiał kogo okraść, aby mieć pieniądze na
                  II ligę! Martw się oto już teraz. Pociąg za sznurek w klozecie i spływaj
                  śmierdzący socjalistyczny komuchu!
                  • Gość: Jarek_23 Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: 82.177.97.* 12.06.04, 07:50
                    Skończ te inteligentne wywody Wiktorku i zmiataj na swój kurnik dopingować
                    Twoich patriotów w koszylkach w pasy, bo będzie im to dzisiaj bardzo, bardzo
                    potrzebne, żeby się nie upokorzyli
                    • Gość: Wiktor Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.rzeszow.mm.pl 12.06.04, 08:33
                      Spierdalaj socjalistyczno-komunistyczny pomiocie! Twój klub jest nie z tej
                      epoki. Wokół waszego stadionu jedzie oborą i cebulą z Drabinianki. Z chama nie
                      zrobisz stalowskiego pana!
                      • Gość: klej Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.man.rsk.pl 12.06.04, 11:13
                        chamski rodowód to znamię każdego dresa i jego rodziny obecnie zamieszkującej
                        to miasto ,bez względu na sympatie klubowe ...tak że apeluje o nie szafowanie
                        tym pojęciem za mocno ...

czy uważacie ,że przy ewentualnym prowadzeniu Stali w tym meczu np. 1-0 mecz
                        zostanie dokończony ? ;-)))
                        • Gość: . Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 13:57
                          wtedy rozpocznie sie polowanie na kuropatwy
                          • Gość: Jarek_23 Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: 82.177.97.* 12.06.04, 14:56
                            A ty wtedy zdezerterujesz osrołku !
                            • Gość: Wiktor Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.rzeszow.mm.pl 12.06.04, 15:16
                              Tak, ideologiczno kurwo od socjalistycznych komuchów, będziesz spierdalał na
                              swoja nową wiochę, że będzi ci się kurzyło ze stalowskiej dupy!
                              • Gość: klej Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: *.man.rsk.pl 12.06.04, 20:56
                                0-1 bez wjazdu na boisko ,może być .
                                • Gość: Jarek_23 Re: W sobotę derby Rzeszowa IP: 82.177.97.* 14.06.04, 10:01
                                  Nie płacz Wiktorku psie, bo w IV lidze nie jest źle !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka