ela_ka
07.02.12, 02:57
Witam, mam pytanie - czy ktoś się spotkał z firmą ochroniarską IMPEL w Rzeszowie. Jeśli chodzi o tą firmę to spotkaliśmy się z nią z moim chłopakiem jeden i jedyny raz - dzisiaj w okolicach 02:00 gdy wracaliśmy do siebie na mieszkanie. Ochroniarza tej firmy w zasłoniętą całą twarzą (jak w burce - poza oczami) spotkaliśmy przed swoją klatką mieszkalną (żeby otworzyć drzwi trzeba mieć swój klucz lub kod elektroniczny lub standardowo musi ją ktoś otworzyć) jak do niej wchodziliśmy - początkowo myślałam, że może jest na interwencji. Szłam za nim (ja zaświeciłam światło, bo on nie wiedział gdzie), ale w pewnym momencie go minęliśmy po czym zwróciliśmy uwagę na to, że stoi na półpiętrze i ewidentnie kontroluje to na jakie piętro idziemy patrząc się dokładnie w to gdzie idziemy i co robimy. Pan "ochroniarz" zawrócił dopiero w tym momencie gdy stanęliśmy na swoim piętrze i zaczęliśmy go obserwować - w tym momencie on zawrócił i cofał się z powrotem w dół. Zadzwoniłam na infolinię do tej firmy, ale jedyną informacją jaką zdołałam uzyskać to taka, że ta firma w mojej okolicy nie świadczy żadnych usług.
Jestem ciekawa czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z podobną sytuacją. Pora naszego powrotu do mieszkania była jaka była, ale do takiej sytuacji nie powinno dojść. Jestem zaniepokojona tym co mogłoby się stać gdybym wracała sama i chciałabym ostrzec inne osoby (kobiety) aby uważały, nawet w miejscach pozornie dla nich bezpiecznych.