Dodaj do ulubionych

Bravooooooo Straż Miejska !!!!!!

IP: *.podkarpacki.net 30.04.12, 20:08
Przyjemny popołudniowy wieczorek, piątek czasu zulu tj. 25.04.2012 r. piątek godz. 17.00.
Akcja - Rzeszów- Rynek - Parasole.
Będąc dumnym z mojego miasta, czując się jak przewodnik, poprowadziłem przyjaciół z Słowacji, na miejsce gdzie mogłem udowodnić - europejskość i nowoczesność z nawiązaniem do historii Rzeszowa.
Atmosfera super – Straż Miejska pilna i czujna, aby byle chłystek nie wjechał na rynek.
Rozumiemy porządek to porządek. Pewne zasady i prawo obowiązują wszystkich.
Dlatego nie zdziwiło nas upomnienie, że na rynek wjazdu nie ma a tym bardziej parkowanie należy zaliczyć do wykroczenia.
Zaparkowaliśmy na Podpromiu bo wszędzie zator.
Spacerek i zwiedzanie miasta w drodze na rynek Słowaków nie zdziwiło.
Zasiedliśmy opodal Rynku pod parasolką i mając na względzie kapitalną pogodę, zamówiliśmy alkohol w postaci piwa.
Sącząc browarek marki „Żywiec”, znacznie smaczniejszy niż na Słowacji, zauważyliśmy ciekawą sytuację.
Pojawia się samochodzik marki Mercedes – błyszczący, wypastowany – istne cacko. Wolniutko prędkością patrolową wjechał na rynek , zrobił rundę i zaparkował przed wejściem do Ratusza.
Ratusz zamknięty – czyżby spóźniona Rada Miasta? Nie!!!
Z auteczka wysiada w białej koszuleczce i w krawaciku, bez marynareczki ON. Tak to były „Radny” zaznaczam były, obecnie Prezes Podkarpackiego ZPN K. Greń.
Człowiek szanowany i znany w Polsce jak i za granicą Polski. Bożyszcze piłkarstwa PAN PREZES.
Stoi przed Ratuszem i czeka na reakcję Straży Miejskiej – to trwa kila chwil.
Następnie dziarsko wyskakuje z merola i z nonszalancją ku ucieszsze Strażniczków Miejskich, łaskawie podaje prawicę. Po wstępnej prezentacji z fasonem zasiada pod parasolką. W tym czasie strażniczkowie przeganiają wszystkich bo tu przecież jest ZAKAZ.
Usłyszałem wówczas od Słowaków takie hasło „Jak we Lwowie”
Po 20 minutach zjawiła się Policja i co cud – PREZES ruszył cztery literki i odjechał.
Panie Prezydencie – jeżeli f-sze utrzymywani z naszych podatków dzielą obywateli to wstyd.
Jestem w stanie zrozumieć - czas obrad, czas spotkań pewnych ”oficjeli” a tutaj totalne olewanie, wszystkiego i wszystkich na oczach setki ludzi.
Zawsze byłem zwolennikiem Straży miejskiej, lecz gdy widzę olewanie obowiązków to szlak mnie tra..ia.
Będę teraz wulgarny w d..pie mam – Radny czy Bezradny albo były Radny – prawo jest dla wszystkich i nie mam zamiaru się wstydzić, gdy sąsiedzi za miedzy dosłownie punktują nasze buractwo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Smerf_Płaczuś Re: Bravooooooo Straż Miejska !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.12, 20:52
      Sam próbowałeś wjechać na Rynek . . .
      czy nie wiedziałeś że nie można ?
      Zabolało, gdy innemu się udało ?
      no cóż, taki to przywilej . . . mercedessssa
      • zbujowachata Re: Bravooooooo Straż Miejska - Pytanie na f!!!!!! 02.05.12, 11:32
        Dlaczego tacy ,,goście jak Boniek , Dejna i wielu innych od kopanej ,,
        naumiało się ogłady i takiej światowej kultury - a takie ,,niespelnione buraki,,
        typu Greń , Lato i wielu innych regionalnych watażków od kopanej, nadal ma
        swoją ,,mózgownice ,, na tyle cofnietą w czasie że dla niego koszola z krótkim
        rękawem w krawacie , białe skarpety , carny but i oczywista merc z dojazem
        na sale obrad Ratusza to dla takiego buraka ,,szyk z górnej półki ,, a k,,,,,,mać
        może by się takie ,,buraczysko ,,, naumiało że to szyk ,,słomy wystający z butów ,,
        I bez komentarza bo ta społeczność wie kogo wybiera za swojego przedstawiciela !!!!
    • Gość: cv Re: Bravooooooo Straż Miejska !!!!!! IP: *.rzeszow.mm.pl 30.04.12, 20:59
      Polska to wschód więc mamy wschodnie obyczaje. Jest tzw. pospólstwo i tzw. "szlachta". Pan Greń nie tylko tam parkuje na "krzywy ryj".
      • rzewuski1 Re: Bravooooooo Straż Miejska !!!!!! 30.04.12, 21:08
        pan Gren pod tym parasolnikiem pił piwo?
        • Gość: PEPE chyba nie... IP: *.krak.tke.pl 30.04.12, 21:11
          "Po wstępnej prezentacji z fasonem zasiada pod parasolką."
          o konsumpcji ani słowa...:P
          • Gość: kuba Re: chyba nie... IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.12, 17:59
            Czy to ten pan Greń co 20 lat temu handlował pomidorami a potem przesiadł się na sex shop???
            • Gość: c Re: chyba nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 19:26
              Ten sam, który nigdy nie zdał matury... ma tylko przysposobienie do zawodu po kursach OHP.
              • Gość: Misiek Re: chyba nie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.12, 19:41
                z tego co wiem to ostatnio jezdził czarnym audi
    • Gość: Ola Re: Bravooooooo Straż Miejska !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 22:23
      Europejskość i nowoczesność??!!, chyba się o głowę z głupim zamieniłeś!
      To miasto w weekendy pustoszeje, od razu widać że "mieszkańcy" wyjeżdzają na swoje ugory....
      Co do równych i równiejszych to typowe dla prymitywnych nacji, gdzie ktoś kto z przypadku znalazł się gdzieś tam troche wyżej od razu wykorzystuje te pięć minut maksymalnie!
      Nie chce mi się słuchać małomiasteczkowych wywodów jaki ten Rzeszów "pikny i nowoczesny" bo to najzwyklejsze w świecie bzdury, lecz wszystkie przytoczone przypadki powinny być natychmiast piętnowane!
      • Gość: Observator do Ola IP: *.podkarpacki.net 02.05.12, 09:13
        Jeżeli z trudnością odczytujesz, sarkazm, ironię, aluzje, to trudno.
        jeżeli cyt. "Nie chce mi się słuchać małomiasteczkowych wywodów jaki ten Rzeszów "pikny i no
        woczesny" bo to najzwyklejsze w świecie bzdury"....
        A kto Ciebie tutaj trzyma. Pakuj walize i swiat stoi otworem. Wówczas nie będziesz musiał nic słuchać a tym barzdziej czytać.
        Post był o zachowaniu się określonych służb miejskich i co niektórych ob. żyjących w naszym otoczeniu.
        • Gość: Ola Re: do Ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 12:05
          Spózniona rada, od dawna już tu nie mieszkam. Pojawiam się na chwilę bo muszę pozbyć się nieruchomości. Często spotykam się z potencjalnymi klientami i od nich wiem że życie tu zatrzymało się w XX wieku....., co ci ludzie opowiadają!
          Prężny, rozsądny, dobrze wykształcony człowiek albo już opuścił to miejsce albo jest w trakcie pakowania.
          • Gość: Observator Re: do Ola IP: *.podkarpacki.net 02.05.12, 12:50
            To już zakrawa na hipokryzje.
            Zabierasz głos w sprawie, która nie dotyczy Twojej osoby.
          • Gość: her ober Re: do Ola IP: *.play-internet.pl 02.05.12, 16:46
            OLA TYLKO MAN SIĘ CAŁKIEM NIE ROZ"PRĘŻ" W TYCH DALEKICH CIEPŁYCH KRAJACH!!!!!!
            • Gość: nie myślący,,, Re: do Ola IP: *.play-internet.pl 02.05.12, 16:48
              z Olą i Rzeszowem to jest tak:czepiło się g,,no okrętu i krzyczy płyniemy!!!
              • Gość: Observator Bravooooooo Straż Miejska !!!!!! IP: *.podkarpacki.net 03.05.12, 13:31
                Może z tym g..nem to lekka przesada.
                Ale niestety małomiasteczkowość ma tendencje - "oświetlania" byle buraka po OHP w merolu do rangi ponad wszystko.
                Tak w opisanym przypadku służby odpowiedzialne za pożądek, postępują.
                Mieszkaniec oburzony zachowaniem, prymitywa umysłowego nie może praktycznie nic zrobić. Przecież na oczach Strażniczków łamane jest prawo - a oni nic bo przecież ON to ON i lepiej na wszelki wypadek się nie wychylać - a nuż z nasienia buraka wyrośnie kwiatuszek i kiedyś się zemści.
                Przykro pisać ale - Kto się h..jem urodził, kanarkiem nie zdechnie.
                Pozostaje najlepszy system obronny - ośmieszć, kpić, bo nic tak nie zaboli wieśniaka /oczywiście mam na myśli wieśniaka mentalnego / jak być wykpionym.
                Dlatego szkoda nerwów, więcej uzyskamy śmiechem.
                • Gość: kanarek Re: Bravooooooo Straż Miejska !!!!!! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 03.05.12, 15:15
                  Piszesz :"ośmieszć, kpić, bo nic tak nie zaboli wieś
                  > niaka /oczywiście mam na myśli wieśniaka mentalnego / jak być wykpionym."

Zgoda, to pisz poprawnie wieśniaku, h... pisze się ch...., pożądek pisze się porządek.
                  Kanarkiem ty nie umrzesz.
                  • Gość: Observator Re: Bravooooooo Straż Miejska !!!!!! IP: *.podkarpacki.net 03.05.12, 18:41
                    Kolejny rozgarnięty, ktury nie kuma i za tródne jest czytanie między wiersami.
                    Luzuj.
                    Natomiast w kwestii samo h czy ch to żartobliwie- tylko z małymi piszą ch aby wyrazik był chociaż dłuższy.
                    Luzuj smiech to zdrowie.
                    A jak mało to zmarszcz sobie freda.
                    • Gość: kanarek Re: Bravooooooo Straż Miejska !!!!!! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 03.05.12, 19:36
                      A co to mistrz chciał powiedzieć między wierszami?
                      Mimo starannej analizy nie pojmuję.
                      Mistrzu zdradź swą tajemnicę, prosimy.
                      • Gość: Observator Re: Bravooooooo Straż Miejska !!!!!! IP: *.podkarpacki.net 03.05.12, 21:30
                        Nie będę z tobą polemizował bo to nie ma sensu.
                        Jest takie mądre powiedzenie - Nie dyskutuj z głupcem, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
                        Kierują mną jednak pewne obawy.
                        Dlatego pozwolę sobie zacytować Murphy'ego
                        Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
                        • Gość: kanarek Re: Bravooooooo Straż Miejska !!!!!! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.05.12, 09:04
                          Mój Boże, jaki ty nieporadny jesteś a takie masz parcie na publiczne wypowiadanie się.
                • Gość: z rz Re: Bravooooooo Straż Miejska !!!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 03.05.12, 16:41
                  to wynika też z kompleksów, że styrażnicy pewnie czuja sie gorsi od takiego grenia, dlatego wstyd im zwrócic uwage
    • Gość: luzak Re: Bravooooooo Straż Miejska !!!!!! IP: *.podkarpacki.net 04.05.12, 15:09
      Strażnicy nie czują się gorsi, Oni po prostu się boją.
      Wychodzą z założenia, lepiej nie ruszać gówna to nie będzie śmierdziało.
      Przecież wszyscy wiemy jakim Greń jest krzykaczem. Zaraz jak małe skrzywdzone dziecko poleci na skargę do Ferenca a On dla świętego spokoju każe mu odpuścić. Więc Straż na wszelki wypadek udaje, że nic nie widzi. Ale niech no kto inny wpadnie im w oko to nie ma zmiłuj.

• Gość: z rz Re: Bravooooooo Straż Miejska !!!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 04.05.12, 18:48
        słuzby porzadkowe boją sie grenia bo ten nakrzyczy,parodia
        • Gość: gtw jak we Lwowie? IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 05.05.12, 19:13
          identyczną sytuację zaliczyłem rok temu na rynku w...Żylinie, zamiast merola zaparkował lokalny "byznesmen" Range Roverem

a w Preszowie chłopaki biorą "pokutę" w łapę z parkowanie w nieoznaczonym miejscu niedozwolonym chociaż jak tłumaczą z szerokim uśmiechem, znak zakazu....zabrali do odmalowania

• Gość: luzak Re: jak we Lwowie? IP: *.podkarpacki.net 05.05.12, 23:19
            Tak to bywa - wyrwany burak oczywiście pastewny, wyczyszczony,ubrany w koszulkę i krawat, posadzony za kierownice bryczki, będzie nadal burakiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka