Dodaj do ulubionych

Knajpy w Katowicach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 00:43
Które lokale w centrum Katowic uważacie za najbardziej godne polecenia? Chodzi
mi tu o miejsca gdzie można po prostu wyskoczyć ze znajomymi na piwo i nie
musieć po wszystkim brać kredytu ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: joanna Re: Knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 02:04
      yomen - zaraz cię tu zlinczują, bo ten tamt juz był z dwa tyg temu.
      Ja polecę ci:
      1. Camelot - ulica między Placem Miarki a Placem Andrzeja (Batorego)
      www.camelot-katowice.pl/
      super knajpka, tylko teraz po remoncie.. :-( kiedyś było bardziej przytulnie!
      2. Śruba - ulica Mariacka (piwo w bardzo przystępnych cenach)
      3. Hipnoza - praktycznie na PLacu Sejmu Śląskiego - budynek GCK
      4. Irish Pub - w tym samym budynku co Hipnoza (tylko się wchodzi inaczej)
      5. Złoty Osioł - koło Starego Dworca - jest i piwo, i dobre wegetariańskie
      jedzenie.
      • Gość: tak Re: Knajpy w Katowicach IP: *.danpol.net / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 08:24
        www.redpub.katowice.pl - na ul. słowackiego
      • Gość: matt Re: Knajpy w Katowicach IP: 213.227.87.* 28.03.06, 10:22
        Irish (Morgan's) Pub? O ile wiem, poległ już rok temu. Szkoda.
        • Gość: joanna Re: Knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:57
          no nie żartuje, że już nie ma Morgana? qrcze, tak dawno tam nie byłam, że nawet
          nie wiem.... niemożliwe (!)
          • Gość: DonJose Re: Knajpy w Katowicach IP: 66.133.95.* 03.04.06, 19:42
            Szkoda. Ale dlaczego irlandzli pub nazywal sie Morgan? Morgan, to imie
            walijskie.
            • Gość: matt Re: Knajpy w Katowicach IP: 213.227.87.* 06.04.06, 09:15
              Właściciel nazywał się Ollie Morgan, z Newry, Irlandia (Płn.)
      • cocolinko Re: Knajpy w Katowicach 30.03.06, 17:18
        A ja polecam Dolinę Trzech Stawów, która jest niedaleko od centrum a w
        tamtejszej Panderosie jest klimacik i kulturka pierwsza klasa!! Jak mam
        lepszych gości to zawsze ich tam biorę, zwłaszcza z zagranicy!
        Ceny nie są astronomiczne, a poza tym mają tam dobrego kucharza i jedzonko
        pynia! Martwi mnie tylko bo już od dłuższego czasu nie widzę tam kelnera
        Bułgara ani mistrza od super drinków?! Ale może mi się tylko wydaje...
        Polecam!
        • yasmin_ch Re: Knajpy w Katowicach 13.04.06, 22:03
          - nie "Panderosa", a Pan de Rossa
          - klimat i kultura? od dawna juz nie takie jak kiedys, kultury to nawet czasem
          brak..
          - jedzenie za to zawsze bylo dobre, ceny przyzwoite, porcje solidne;-)
      • batman50 Re: Knajpy w Katowicach 03.04.06, 10:23
        Czy "Śruba" na Mariackiej nie jest czasem ulubionym miejscem schadzek środowisk
        gejowskich? Tak mi się obiło o ucho :D
        • yasmin_ch Re: Knajpy w Katowicach 13.04.06, 22:00
          sadzilam ze Tropicana jest miejscem schadzek gejow
    • korkix78 Re: Knajpy w Katowicach 28.03.06, 10:46
      Moze to bedzie jakims miernikiem dla Ciebie, jako ze przyjezdzam do Katowic (i
      w gooel do Polski) 2-4 razy do roku , ale zawsze jak jestem to zagladam do:

1. Camelotu (niedaleko Pl.Andrzeja i PlMiarki) -spory czynnik sentymanetalny
      2. Hipnoza (Plac Sejmu Sl) - wlasciwie brak powazniejszych minusow, zawsze bylo
      ciezko o stolik dla kilku osob w piatkowe i sobotnie wieczory

Ale moze w ciagu ostatncih 3 lat pojawilo sie cos innego ciekawego..
    • Gość: Genesis Re: Knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 08:06
      ja czuję się bezpiecznie tylko w Genesis
      • madzialenka82 Re: Knajpy w Katowicach 30.03.06, 09:27
        Gość portalu: Genesis napisał(a):

> ja czuję się bezpiecznie tylko w Genesis

Tak rzeczywiście do genesis nie trzeba brać kredytu;) dla mnie to typowa imprezownia dla snobów. Po za tym tam chyba nie jest czynne co dzien, tylko w weekend
        • Gość: niesnobek Re: Knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:01
          no cóż mozna zamówićdrink za 5 zł i za 50 ale przynajmniej maja wybór. bawie
          się tam za cały wieczór za 40 zł więc nie jest to dużo
        • Gość: wrrrr Re: Knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:01
          czynne jest codziennie
      • batman50 Re: Knajpy w Katowicach 03.04.06, 10:19
        Gość portalu: Genesis napisał(a):

> ja czuję się bezpiecznie tylko w Genesis

O tak, najlepsze tam są te idiotki, przybarowe dupodajki, które pierwsze o co
        pytają to "czym przyjechałeś" <rotfl>.
        Kiedyś takiej mówię "siódemką", się ucieszyła że łał, BMW, to ja dodałem:
        tramwajem kretynko!

• jacek.jankowski Re: Knajpy w Katowicach 30.03.06, 10:46
      A ja polecam Gościniec Murckowski
      www.gosciniecmurckowski.pl/
      z tego co widze strona w budowie, ale knajpa niczego sobie :)
      • Gość: janjanjan Re: Knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 17:02
        czytaj uwaznie.pytanie bylo o knajpy w centrum,gosciniec murckowski
        zdecydowanie tam nie jest.choc zdarzaja sie tam mile imprezy.dodam jeszcze
        Absolut na Rymera,kameralnie bardzo i przystepne cenyy,oraz Emocje na rogu
        Kilinskiego i Zwirki - przepiekny ogrodek w podworku.
        • yasmin_ch Re: Knajpy w Katowicach 13.04.06, 22:06
          Absolut kameralny?;-)))))no zalezy co komu sie podoba..
    • Gość: włodziu Re: Knajpy w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 11:08
      Dekadencja na Mariackiej. Niedrogo a bardzo fajny klimat:)
      • Gość: mew Re: Knajpy w Katowicach IP: 62.233.152.* 31.03.06, 11:15
        www.nawidelcu.pl/Catalogue/exeConcrete/?id=43&from=cities
        • Gość: ooo Re: Knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 11:42
          www.redpub.katowice.pl
      • Gość: gooska Re: Knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:48
        polecam Dekadencje, mialam okazje tam byc w sobote. bardzo sympatycznie i cos
        innego wreszcie!
        • Gość: edgar Re: Knajpy w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 14:29
          Ilość nazw pojawiających się w tym wątku ( razem z Morganem który już nie
          istnieje) świadczy o tym, że w naszym kochanym mieście niestety bardzo mało
          jest miejsc w których czulibyśmy się fajnie. Niestety. Ale ostatnio i tak jest
          lepiej, bo kiedyś po 23ciej to można było się napić piwa tylko w "Bobie"
          ex "Marchello" zwanym przez nas "syfem"
          • Gość: bridgewater a co to za knajpa w miejcu Morgana? IP: *.faf.net.pl / 62.233.153.* 13.04.06, 17:33
            chyba cos tam powstało.....
            • Gość: Kika Re: a co to za knajpa w miejcu Morgana? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 18:05
              jeszcze nie bylam ale nazywa sie teraz 2b3
              2b3.com.pl/index2.php
    • Gość: annamowik Re: Knajpy w Katowicach IP: *.c29.msk.pl 17.04.06, 11:32
      Hipnoza+Elektro+Gugalander
      • Gość: ona Re: Knajpy w Katowicach- gugalander IP: *.multicon.pl / *.net.pl 17.04.06, 23:01
        a co mozecie ciekawego powiedziec o gugalandrze?bo ja przejezdna jestem...
        • Gość: Es Re: Knajpy w Katowicach- gugalander IP: *.faf.net.pl / 62.233.153.* 18.04.06, 21:59
          Gość portalu: ona napisał(a):

> a co mozecie ciekawego powiedziec o gugalandrze?bo ja przejezdna jestem...

Remiza z najbardziej zapadłej wiochy w samym centrum czteromilionowej metropolii
          - to trzeba zobaczyć! :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka