Gość: yomen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 00:43 Które lokale w centrum Katowic uważacie za najbardziej godne polecenia? Chodzi mi tu o miejsca gdzie można po prostu wyskoczyć ze znajomymi na piwo i nie musieć po wszystkim brać kredytu ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joanna Re: Knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 02:04 yomen - zaraz cię tu zlinczują, bo ten tamt juz był z dwa tyg temu. Ja polecę ci: 1. Camelot - ulica między Placem Miarki a Placem Andrzeja (Batorego) www.camelot-katowice.pl/ super knajpka, tylko teraz po remoncie.. :-( kiedyś było bardziej przytulnie! 2. Śruba - ulica Mariacka (piwo w bardzo przystępnych cenach) 3. Hipnoza - praktycznie na PLacu Sejmu Śląskiego - budynek GCK 4. Irish Pub - w tym samym budynku co Hipnoza (tylko się wchodzi inaczej) 5. Złoty Osioł - koło Starego Dworca - jest i piwo, i dobre wegetariańskie jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Knajpy w Katowicach IP: *.danpol.net / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 08:24 www.redpub.katowice.pl - na ul. słowackiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Knajpy w Katowicach IP: 213.227.87.* 28.03.06, 10:22 Irish (Morgan's) Pub? O ile wiem, poległ już rok temu. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:57 no nie żartuje, że już nie ma Morgana? qrcze, tak dawno tam nie byłam, że nawet nie wiem.... niemożliwe (!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonJose Re: Knajpy w Katowicach IP: 66.133.95.* 03.04.06, 19:42 Szkoda. Ale dlaczego irlandzli pub nazywal sie Morgan? Morgan, to imie walijskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Knajpy w Katowicach IP: 213.227.87.* 06.04.06, 09:15 Właściciel nazywał się Ollie Morgan, z Newry, Irlandia (Płn.) Odpowiedz Link Zgłoś
cocolinko Re: Knajpy w Katowicach 30.03.06, 17:18 A ja polecam Dolinę Trzech Stawów, która jest niedaleko od centrum a w tamtejszej Panderosie jest klimacik i kulturka pierwsza klasa!! Jak mam lepszych gości to zawsze ich tam biorę, zwłaszcza z zagranicy! Ceny nie są astronomiczne, a poza tym mają tam dobrego kucharza i jedzonko pynia! Martwi mnie tylko bo już od dłuższego czasu nie widzę tam kelnera Bułgara ani mistrza od super drinków?! Ale może mi się tylko wydaje... Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: Knajpy w Katowicach 13.04.06, 22:03 - nie "Panderosa", a Pan de Rossa - klimat i kultura? od dawna juz nie takie jak kiedys, kultury to nawet czasem brak.. - jedzenie za to zawsze bylo dobre, ceny przyzwoite, porcje solidne;-) Odpowiedz Link Zgłoś
batman50 Re: Knajpy w Katowicach 03.04.06, 10:23 Czy "Śruba" na Mariackiej nie jest czasem ulubionym miejscem schadzek środowisk gejowskich? Tak mi się obiło o ucho :D Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: Knajpy w Katowicach 13.04.06, 22:00 sadzilam ze Tropicana jest miejscem schadzek gejow Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Re: Knajpy w Katowicach 28.03.06, 10:46 Moze to bedzie jakims miernikiem dla Ciebie, jako ze przyjezdzam do Katowic (i w gooel do Polski) 2-4 razy do roku , ale zawsze jak jestem to zagladam do: 1. Camelotu (niedaleko Pl.Andrzeja i PlMiarki) -spory czynnik sentymanetalny 2. Hipnoza (Plac Sejmu Sl) - wlasciwie brak powazniejszych minusow, zawsze bylo ciezko o stolik dla kilku osob w piatkowe i sobotnie wieczory Ale moze w ciagu ostatncih 3 lat pojawilo sie cos innego ciekawego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genesis Re: Knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 08:06 ja czuję się bezpiecznie tylko w Genesis Odpowiedz Link Zgłoś
madzialenka82 Re: Knajpy w Katowicach 30.03.06, 09:27 Gość portalu: Genesis napisał(a): > ja czuję się bezpiecznie tylko w Genesis Tak rzeczywiście do genesis nie trzeba brać kredytu;) dla mnie to typowa imprezownia dla snobów. Po za tym tam chyba nie jest czynne co dzien, tylko w weekend Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niesnobek Re: Knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:01 no cóż mozna zamówićdrink za 5 zł i za 50 ale przynajmniej maja wybór. bawie się tam za cały wieczór za 40 zł więc nie jest to dużo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrrr Re: Knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:01 czynne jest codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
batman50 Re: Knajpy w Katowicach 03.04.06, 10:19 Gość portalu: Genesis napisał(a): > ja czuję się bezpiecznie tylko w Genesis O tak, najlepsze tam są te idiotki, przybarowe dupodajki, które pierwsze o co pytają to "czym przyjechałeś" <rotfl>. Kiedyś takiej mówię "siódemką", się ucieszyła że łał, BMW, to ja dodałem: tramwajem kretynko! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jankowski Re: Knajpy w Katowicach 30.03.06, 10:46 A ja polecam Gościniec Murckowski www.gosciniecmurckowski.pl/ z tego co widze strona w budowie, ale knajpa niczego sobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janjanjan Re: Knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 17:02 czytaj uwaznie.pytanie bylo o knajpy w centrum,gosciniec murckowski zdecydowanie tam nie jest.choc zdarzaja sie tam mile imprezy.dodam jeszcze Absolut na Rymera,kameralnie bardzo i przystepne cenyy,oraz Emocje na rogu Kilinskiego i Zwirki - przepiekny ogrodek w podworku. Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: Knajpy w Katowicach 13.04.06, 22:06 Absolut kameralny?;-)))))no zalezy co komu sie podoba.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włodziu Re: Knajpy w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 11:08 Dekadencja na Mariackiej. Niedrogo a bardzo fajny klimat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mew Re: Knajpy w Katowicach IP: 62.233.152.* 31.03.06, 11:15 www.nawidelcu.pl/Catalogue/exeConcrete/?id=43&from=cities Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: Knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 11:42 www.redpub.katowice.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooska Re: Knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:48 polecam Dekadencje, mialam okazje tam byc w sobote. bardzo sympatycznie i cos innego wreszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edgar Re: Knajpy w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 14:29 Ilość nazw pojawiających się w tym wątku ( razem z Morganem który już nie istnieje) świadczy o tym, że w naszym kochanym mieście niestety bardzo mało jest miejsc w których czulibyśmy się fajnie. Niestety. Ale ostatnio i tak jest lepiej, bo kiedyś po 23ciej to można było się napić piwa tylko w "Bobie" ex "Marchello" zwanym przez nas "syfem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bridgewater a co to za knajpa w miejcu Morgana? IP: *.faf.net.pl / 62.233.153.* 13.04.06, 17:33 chyba cos tam powstało..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: a co to za knajpa w miejcu Morgana? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 18:05 jeszcze nie bylam ale nazywa sie teraz 2b3 2b3.com.pl/index2.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annamowik Re: Knajpy w Katowicach IP: *.c29.msk.pl 17.04.06, 11:32 Hipnoza+Elektro+Gugalander Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Knajpy w Katowicach- gugalander IP: *.multicon.pl / *.net.pl 17.04.06, 23:01 a co mozecie ciekawego powiedziec o gugalandrze?bo ja przejezdna jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Es Re: Knajpy w Katowicach- gugalander IP: *.faf.net.pl / 62.233.153.* 18.04.06, 21:59 Gość portalu: ona napisał(a): > a co mozecie ciekawego powiedziec o gugalandrze?bo ja przejezdna jestem... Remiza z najbardziej zapadłej wiochy w samym centrum czteromilionowej metropolii - to trzeba zobaczyć! :( Odpowiedz Link Zgłoś