Dodaj do ulubionych

Lisia Góra

IP: *.rz.izeto.pl 21.05.12, 17:49
Byłam z dzieckiem (Tomusiem) na placu zabaw, paliliśmy ognisko ale nie było drewna więc mąż wziął piłkę i siekiere i uciął trochę. Trzy małe drzewka i jedno większe prosto z serca lasu. Nie było wyboru bo miasto nie przywozi drewna, więc tak robią wszyscy jak My.
Myślę że trzeba wycinać i wygolić ten las cały, skoro miasto nie dba. Piękne widoki byłyby z góry na Wisłok a tak to krzak na krzaku, a nic nie widać. Szkoda.
Obserwuj wątek
    • kmdr_rohan Re: Lisia Góra 21.05.12, 17:54
      Marny troll.
      • lodowy_pl Re: Lisia Góra 21.05.12, 18:04
        Gorzej niż marny.

"Okazja czyni złodzieja", "Znalezione - niekradzione" to też prastare, rodzime prawdy, do których powinniśmy się stosować. Nieprawdaż ?

• Gość: PEPE Re: Lisia Góra IP: *.krak.tke.pl 21.05.12, 18:19
      Skoro "z serca lasu" to można jak najbardziej... Nie wolno "z brzegu'' bo będzie widać, a to nieładnie wygląda...
    • Gość: krytyk.pl Lisia Góra IP: *.xdsl.centertel.pl 21.05.12, 18:22
      Natalio w 100% się z Tobą zgadzam!!!!!!...cieszę się, że ktoś w końcu poruszył ten temat...i niech nikt się nie waży negować tak wysuniętych wniosków!!!!!!!!
    • Gość: Natalia Re: Lisia Góra IP: *.rz.izeto.pl 21.05.12, 18:32
      Nie rozumiem dlaczego to miałoby być złodziejstwo jakieś. Z resztą nie tylko ja sama tak myślę widzę, ktoś jednak popiera, jeśli nie dbają o las, to może zrobić polane widokową z góry na w końcu co by nie było Nature2000. Ptaki i Piękna Cudowna Śliczna Przyroda Wisłoka. Dla mnie wspaniała inicjatywa.
      Co o tym myślicie ?
      • kmdr_rohan Dla lisa - kura. 21.05.12, 18:36
        Nędza z bidą z Polski idą.
    • Gość: strażakSAM Re: Lisia Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 18:44
      aż się boję . . . co z Tomusia wyrośnie.
      • lodowy_pl Re: Lisia Góra 21.05.12, 18:47
        No... tutaj to i odmulanie niewiele pomoże...
        • Gość: Natalia Re: Lisia Góra IP: *.rz.izeto.pl 21.05.12, 19:08
          Odmulanie rzeki też by się przydało, jest nieporządek w lesie a to jest idealne rozwiązanie.
          i jeszcze więcej powinno być chłopców co skaczą na rowerach idealne miejsce na rozgrywanie zawodów. ;] Zauważyłam tam takie górki ile to musiało pracy ich kosztować, super to skakanie.
          • Gość: romek Re: Lisia Góra IP: *.1and1.pl 21.05.12, 19:27
            Myślę, że drzewa można powycinać, tylko gołębie z góry atakują biała farbą. Pomysł z trialem rowerowym ciekawy oraz z tarasem widokowym na okoliczne miejscowości.
          • Gość: PEPE zalew IP: *.krak.tke.pl 21.05.12, 20:45
            Jak by Twój Tomcio lubił zabawy z wiaderkiem i łopatką, to wysłałabyś męża do wody i zalew by odmulił raz dwa... :)))

Gość portalu: Natalia napisał(a):
            > Odmulanie rzeki też by się przydało

• Gość: Krystyna Re: Lisia Góra IP: *.tktelekom.pl 21.05.12, 19:26
      Popieram Natalie
      To miejsce można w odpowiedni sposób zagospodarować. Władze miasta powinny usunąć drzewa i zastanowić sie jak racjonalnie wykorzystać teren.
      • Gość: romek Re: Lisia Góra IP: *.1and1.pl 21.05.12, 19:33
        Myślę, że jeszcze można poszerzyć ulicę Leśną, która biegnie wzdłuż lasu, w sam razu droga odciążyłaby ul. Podkarpacką, która jest w remoncie.
        • Gość: Natalia Re: Lisia Góra IP: *.rz.izeto.pl 21.05.12, 19:40
          Oj nie wiem czy ten pomysł jest dobry bo widziałam tam Sarenkę taką malutką była bardzo zlęknięta że auto jadą. Mój Mały Tomcio chciałby widzieć zwierzątka w lesie.
          Ale wszystko inne z romkiem się zgadzam! Dobrze że ludzie widzą problem i Pan Ferenc zacznie już niebawem wycinkę.
          • Gość: Robin Schudł Re: Lisia Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 20:10
            Też ją widziałem.
            Siedzimy sobie przy ognisku, palimy drzewko z lasku, sączymy browarka
            i nie ma co wrzucić na ząb.
            Patrzymy, a tu sarenka stoi sobie w krzaczkach.
            Tadek chciał zajść ją od tyłu, pozdrowić baseballem
            bo dziczyzna upieczona, do browara - cud malina
            a tu jakieś auto jedzie
            sarenka hyc i już jej nie ma.
            • Gość: gołota Re: Lisia Góra IP: *.rz.izeto.pl 21.05.12, 20:39
              jakiś problem macie widzę...nikt nic tu nie wytnie bo to rezerwat przyrody!

a drogę powinno się wyłączyć z ruchu i pilnować żeby rowerzyści nie zniszczyli tego małego fragmentu zieleni w asfaltowym mieście
              • Gość: PEPE mylisz się... IP: *.krak.tke.pl 21.05.12, 20:52
                bo...
                Natalia napisała, że mąż wziął piłkę i siekiere i uciął trochę. Trzy małe drzewka i jedno większe...
                :)))

Gość portalu: gołota napisał(a):
                > jakiś problem macie widzę...nikt nic tu nie wytnie bo to rezerwat przyrody !
          • Gość: PEPE sarenka IP: *.krak.tke.pl 21.05.12, 20:42
            jak wytniecie te krzaki, to auta będą jej najmniejszym problemem...:)))

Gość portalu: Natalia napisał(a):
            > Oj nie wiem czy ten pomysł jest dobry bo widziałam tam Sarenkę taką malutką była
            > bardzo zlęknięta że auto jadą.
    • rzewuski1 Re: Lisia Góra 21.05.12, 20:51
      oczywiście ze należy wyciąć
      jak co to ja to mogę zrobić za darmo
      tylko drzewo sobie wezmę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka