lupus1020 29.05.12, 21:50 Gratuluję studentom politechniki przedstawiciela samorządu, który powiedział że ochrona spisała się na medal. Nie dziwię się że z takimi ludźmi studenci innych uczelni nie chcą robić wspólnych juwenaliów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lupus1020 Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliach ... 29.05.12, 21:54 W końcu wychodzi prawda o Politechnice i przedstawicielach jej studentów w samorządzie. To co się dzieje na tej uczelni przechodzi ludzkie pojęcie. To powinna być afera na cały kraj, a każdy kto tam studiował może opowiedzieć o stosunku wykładowców do studentów, o tym jak wyglądają zajęcia, egzaminy itd. To wstyd dla Rzeszowa. A taki gościu z samorządu, organizator osobnych juwenaliów uważa że ochroniarze świetnie się spisują. Tak jak tłuczono ludzi rok temu i w tym roku, tak będą ich tłuc w następnym roku. Dobrze że studenci normalnych uczelni mają swoje juwenalia, na których nie ma katowania ludzi bez powodu! Odpowiedz Link Zgłoś
refleksyjny Zarzygane klatki schodowe na Kwiatkowskiego 2a 01.06.12, 07:58 zdewastowane windy, setki potłuczonych butelek - to też ochroniarze? To Panie studentki i Panowie studenci. Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptrk Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliach ... IP: *.rzeszow.hypnet.pl 29.05.12, 21:56 Panie Marcinie - dzięki za to co Pan robi. Byłem na tych juwenaliach - co prawda nie byłem świadkiem żadnego z tego typu zajść, ale jednocześnie wiem, że nie chciałbym być zaczepiany czy nawet pobity tylko za to, że znalazłem się w pobliżu takich gości, którzy kierują się jedynie prawem pięści. Rzeszów w końcu reklamuje się jako bezpieczne miasto i rzeczywiście niech tak będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryhu Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliach ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.05.12, 21:57 Rok temu miały miejsce takie same akcje z udziałem tych bandytów z firmy System, widziałem jak ochrona najpierw wyprowadza gościa za to , że miał przy sobie butelkę , z tym że nie piwa które było oficjalnie sprzedawane. Tylko wyprowadzenie to wyglądało tak, że prawie wyłamali mu ręce w barkach , później jeden z ochroniarzy uderzył kilkakrotnie w twarz tego człowieka , i zakończył uderzeniem z dyńki, po czym podszedł do swoich kolesi dumny i mówi " nieźle mu przyjebałem ze łba" Pisałem o tym na forum nowin albo gazety rok temu , można sprawdzić w archiwum , to nie pierwszy rok jak takie numery ochrona odstawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andersson Re: Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliac IP: *.intertele.pl 29.05.12, 22:13 Jak mam być szczery to ja nie wiem czym wy się podniecacie? Na tym filmie poza tym, że ktoś sobie coś kręci telefonem i kozaczy przeklinając nic nie ma. Jak na moje oko to raczej to wygląda jakby nie mogli sobie poradzić w tyle osób z jednym gościem, który nie wiadomo co robił i dlaczego szarpał się z tymi ochroniarzami. Tak wygląda interwencja jeśli ktoś się rzuca itd. Gdzie tam katowanie, bicie itp.? Podobnie zresztą było z wczorajszym filmem z juwenaliów, na którym niby ochrona także coś nie tak robiła. Facet z ochrony z kulturą podchodzi do jakieś panny, któa się awanturuje i rzuca jak wesz na grzebieniu, to jej powiedział o źrenicach, ale z kulturą bez jakiegoś wyzywania itp. Znowu gazeta nakręca sztuczną sytuację. A z drugiej strony widząc to co się działo na juwenaliach URZ przy Kwiatkowskiego, to jestem jak najbardziej za stanowczym działaniem ochrony. Tam nie bawią się studenci, tylko pijane hordy, o czym doskonale wiedzą mieszkańcy okolicznych bloków. A i dla moich przyszłych wielbicieli nie jestem ochroniarzem i nie pracuje w tej firmie, któa ochraniałą juwenalia na politechnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znam cie januszu Re: Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliac IP: *.play-internet.pl 29.05.12, 22:40 oj panie januszu, bo z powrotem ddo krosniejskiego wrocisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliac IP: *.rz.izeto.pl 30.05.12, 00:06 Wiśnia się nie boi, układy, układziki... Studiowałem tam pare lat temu i do dziś pamiętam historie Wiśniowego prostaka i kierowniczki osiedla. Pewnie gdyby nie jej "dobra wola" nie bylo by dziś tej bandyckiej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliac IP: *.30.1.97.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.05.12, 09:28 ja też go pamiętam - już wtedy było widać, że facet ma problemy z psychiką. Wilczyńska pozwoliła mu mieszkać z bachorem i dziunią w akademiku za "porządkowego". Zbierzcie się ludzie i pociągnijcie tę "firmę" na większą kasę - niech mu trochę ubędzie z byznesu - choć na to, że to da mu coś do myślenia - szczerze wątpię. Mam nadzieję, że władze uczelni odetną się wreszcie swojego "starego dobrego sudenta" co pewnie po rabacie jeszcze swoje usługi ochroniarskie oferował. Panie Prezydencie Ferenc - czy w Stolicy Innowacji taka firma powinna istnieć i posiadać koncesję??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabo Re: Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliac IP: *.odrioo.com 30.05.12, 11:52 No proszę gość zapada w pamięć, prawda? Ja też go dobrze pamiętam i zgadzam się z poprzednikiem. Wiśniewski jako cieć w Nestorze był lepszy niż SB. Już wtedy jako studencina miał ciągotki do bicia ludzi. Zdarzały się sytuacje że jako cieć/porządkowy wjeżdżał komuś do pokoju i dochodziło do rękoczynów z jego inicjatywy. Dzięki układom z "kierownicą" akademika koleś był nietykalny, a teraz proszę ... właściciel firmy ochroniarskiej i dalej układy - skoro jego chłopaczki zabezpieczają juwenalia. Życzę powodzenia w wytaczaniu mu procesu, należy mu się. Co do licencji wydaję ją MSWiA i pewnie tylko ono może ją cofnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toro87 Re: Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliac IP: *.noc.fibertech.net.pl 30.05.12, 18:02 może i bym przemyślał to co mówisz w normalnych okolicznościach, nawet zastanowiłbym sie czy np nie jest to kierowane przez konkurencyjna firmę ochroniarska ale... ale sam na własne oczy widziałem (jak podejrzewam większość z was) film ok rok temu jak pracownicy tej firmy wyprowadzali człowieka z salonu fryzjerskiego na ulicy grunwaldzkiej czy 3-gop maja już nie pamiętam... film był nagrany przez mieszkańca kamienicy... do tego jeżeli to już nie pierwszy raz padają takie zarzuty to coś w tym jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były student PRz Re: Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliac IP: 217.153.103.* 30.05.12, 18:07 @do Andersson: nagrania, które są w internecie pokazują to co się działo po zajściu. Widziałem z bliska jak brutalnie spałowali tego chłopaka i mogę to zeznać w sądzie, moja żona również. Brutalnych i bezsensownych zachowań ochrony było dużo więcej tej nocy, widziałem co najmniej 3 zajścia które nie mieściły się w ramach ochraniania. Odpowiedz Link Zgłoś
refleksyjny zdewastowane windy, setki potłuczonych butelek 01.06.12, 08:01 To studentki i studenci - pijana horda. Zdewastowane windy, zarzygane klatki schodowe na Kwiatkowskiego. Ale był ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salami Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliach ... IP: *.ostnet.pl 29.05.12, 22:54 ja też miałem sytuacje z ochroną bo widziałem jakieś reklamówki za grillami, wydawało mi się, że z puszkami jakiegoś zbieracza, i kopnąłem je bo chciałem usiąść na betonach od bramek. od razu podbiegł do mnie karczycho i mnie złapał dość mocno za głowe i uderzył z plaskacza. 'bo to jego reklamówki i czemu je kopie ' takie to miłe stworzenia są. pewnie coś odkurzyli przed imprezą i chcieli nabuzowani się bawić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pa Re: Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliac IP: *.prz.edu.pl 30.05.12, 09:13 Ty zachowałeś się jak burak, on zachował się jak burak jest remis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo z dzielni Re: Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliac IP: *.aster.pl 30.05.12, 20:18 Re: Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliac Autor: Gość: Pa IP: *.prz.edu.pl 30.05.12, 09:13 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz > Ty zachowałeś się jak burak, on zachował się jak burak jest remis. Czyżby odezwał się przedstawiciel samorządu studenckiego PRz (patrz: IP), który uważa, że ochrona zachowywała się bez zarzutu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK2012 Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliach ... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 29.05.12, 23:19 Czy ktoś wie, czy może system nie ochrania też klubu Pod Palmą? Pasowałoby do tej mordowni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliac IP: *.rz.izeto.pl 30.05.12, 00:00 Ochraniali, ale zostali wyrzuceni na zbity pysk za prostackie zachowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo z dzielni Piszcie do prezydenta, co myślicie o firmie System IP: *.aster.pl 29.05.12, 23:20 Tadeusz Ferenc Prezydent Rzeszowa Rynek 1 35-064 Rzeszów tel. 17 87 54 100 tel. 17 87 54 125 fax 17 87 54 105 umrz@erzeszow.pl Marek Ustrobiński Zastępca Prezydenta Rzeszowa 35-064 Rzeszów Rynek 1 tel. 17 87 54 100 tel. 17 87 54 125 fax 17 87 54 105 umrz@erzeszow.pl Roman Holzer Zastępca Prezydenta Rzeszowa 35-064 Rzeszów Rynek 1 tel. 17 87 54 104 tel. 17 87 54 110 fax 17 87 54 105 umrz@erzeszow.pl Stanisław Sienko Zastępca Prezydenta Rzeszowa 35-064 Rzeszów Rynek 1 tel. 17 87 54 104 tel. 17 87 54 110 fax 17 87 54 105 umrz@erzeszow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliach ... IP: *.prz.edu.pl 29.05.12, 23:27 A niech Was leją, jeśli nie potraficie się zachować od 23 obowiązuję każdego studenta cisza nocna, a nie nocne chlanie, śpiewanie itp - zgodnie z rozporządzeniem Rektora Politechniki student na miasteczku akademickim nie ma prawa spożywać alkoholu, więc sami jesteście sobie winni. Często przechodzę przez miasteczko i widzę zgraje pijanych studenciaków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtórny Re: Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliac IP: *.ostnet.pl 29.05.12, 23:32 napisał mieszkaniec z ip prz.edu.pl :) brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wes sie ogarnij Re: Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliac IP: *.prz.edu.pl 29.05.12, 23:47 napisał trol z samorządu haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo z dzielni Re: Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliac IP: *.aster.pl 30.05.12, 00:05 Tak, przechodzisz często, zaś IP Politechniki Rzeszowskiej masz przez przypadek. Właściwie, to powinni cię wywalić ze studiów, skoro będąc na uczelni technicznej nie potrafisz nawet maskować swojego IP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakis Re: Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliac IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.12, 08:34 szanowny mądralo piszesz tak a kto organizuje juwenalia i wydaje na nie zgode Rektor który nie wie jak i TY ze na terenie uczelni nie mozna wogole spozywac alkoholu a nie tylko po 23 jak to Twierdzisz genialnie a Cisza nocna jest od 22 !!!!!!!!!!poczytaj ustawe o szkolnictwie wyzszym o imprezach masowych i bedziesz wiedzial co i jak. I co taki jeden podpity studencik moze zrobisz takim 2 czy 3 bykom jak byli w ochronie wg mnie nic wiec nie powod zeby ludzi bic i niszczyc im rzeczy!!!!!!!!!!!To bydło okreslenie na ochrnone bylo by obrazliwe dla bydla!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi W sekretariacie - po znajomości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 08:10 W sekretariacie ląduje się po znajomości - nie zaś dzięki wykształceniu, nic dziwnego, że taka błahostka jak IP pozostała niezauważona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliach ... IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.12, 08:29 a moze szanowny Pan rektor sie wypowie bo w koncu on za to wszytako bierze odpowiedzialnosc moze jego w powodztwie cywilnym pozwijcie??? skoro nie umie organizowac imprez oraz nie zna przepisow!!!!!! Wg mnie to chore ze osoby które płaca podatki w wolnej polsce musza kupowac tylko Lech na juwenliach gorzej jak z PRL nie jestem studentem prz tylko Wspia. Nic nie wnosilem z kolezanka do tego zagrodzonego centrum ale tez mielismy przeprawe z jednym takim szukal dziury w całym jak by chcial nie wiem kase czy cos !!! to zbieranina ludzi z Interwencyjnego wiec z kultura oni nie maja nic wspolnego raczej gleba kajdanki i na tym sie ich rola ogranicza. Ale moze czas zbojkotowac takie juwenalia gdzie sie na świecie studentów ich bije???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliac IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.12, 08:42 nie wiem nie czytalem ze tak powiedziali ale to Prz nie zna przepisow i prawa dla nich 2+2 =4 . nie wazne jak ale ma sie rownac dla nas studentow prawa do 5 ale zeby to udowodnic tzreba znac pzrepisy a samorzad prz nie zna ich wiec robi takie glupoty!!!!!!Maja cudownego Rektora dobrze ze nikogo ochrona nie zatukła bo by teraz sobie siedzial w celi na Załezu oraz pozew cywilny na gruba kase leżał w sadzie o odszkodowanie od niego i firmy ochroniarskiej. Pocecam ustawy o szkolnoctwie wyzszym imprezach masowych oraz o usłuchach dedtektywistycznych i ochrony mienia i bedziecie wiedziec co mzona a czego nie szanowny Panie rektorze i szamorzadzie PRZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Systemie Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliach ... IP: *.rzeszow.hypnet.pl 30.05.12, 08:51 i nie tylko, pracują niedouczone,bezmyślowe osiłki. Kilkakrotnie miałem okazję widzieć i słyszeć wypowiedzi tych osobników w kilkuosobowej grupie. Toż to chołota bezmózgowców!!! Dawne ZOMO,to pikuś. Chciałbym, by Ich solidnie ukarano! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliach ... IP: *.230.88.212.rzeszow.mm.pl 30.05.12, 11:00 Byłam na Juwenaliach widziałam zachowanie "ochrony" (nie piłam alkoholu) popieram projekt dobrania się do tyłków tym prostakom Odpowiedz Link Zgłoś
refleksyjny nie piłam alkoholu - wąchałaś prochy? 01.06.12, 08:05 to nie byli studenci - to była pijana horda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliach ... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 30.05.12, 11:25 Po pierwszym dniu juwenalii wracaliśmy razem z kolegą na mieszkanie. Była godzina 4 może 5 nad ranem. Na parkingu obok Donner Kebab leżał chłopak którego zagazowała ochrona. Nie mógł o ogóle otworzyć oczu, wyglądało to tragicznie. Powiedział nam, że to zasługa ochrony. Już 3 rok tutaj studiuję ale czegoś takiego to nigdy nie widziałem. Trzeba coś z tym zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
john2010 Re: Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliac 30.05.12, 11:30 Tak masz rację ..... czas coś z tym zrobić. Zacznij najpierw może od poprawy gramatyki jeśli już się publicznie wypowiadasz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo z dzielni Re: Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliac IP: *.aster.pl 30.05.12, 20:08 john2010 napisała: > Tak masz rację ..... czas coś z tym zrobić. Zacznij najpierw może od poprawy > gramatyki jeśli już się publicznie wypowiadasz.... Jeśli już mowa o języku polskim i umiejętności jego użycia, to w swojej krótkiej wypowiedzi popełniłaś 5 błędów pisowni. W 1. zdaniu po słowie "Tak" brak przecinka, przed wielokropkiem niepotrzebna spacja, wielokropek wg zasad pisowni składa się z 3 kropek, u Ciebie zaś naliczyłem 5 kropek w tym znaku interpunkcyjnym. W drugim zdaniu brak przecinka po słowie "gramatyki", w wielokropku znajduje się za dużo kropek (4). Owocnej pracy nad językiem ojczystym oraz więcej pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliach ... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 30.05.12, 11:27 Po pierwszym dniu juwenalii wracaliśmy razem z kolegą na mieszkanie. Była godzina 4 może 5 nad ranem. Na parkingu obok Donner Kebab leżał chłopak którego zagazowała ochrona. Nie mógł o ogóle otworzyć oczu, wyglądało to tragicznie. Już 3 rok tutaj studiuję ale czegoś takiego to nigdy nie widziałem. Trzeba coś z tym zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliach ... IP: *.19.165.36.osk.enformatic.pl 30.05.12, 11:36 Pogratulować w wyborze firmy ochroniarskiej. Incydent na koncercie KSU na meczu Marmy. Gdy wychodziłem z kolegami koło 4 rano pod budynkiem P, czterech ochroniarzy pałowało leżącego chłopaka - podbiegliśmy z kumplami żeby go zostawili zleciało się więcej typów z SYSTEM OF A DOWN i nam tłumaczą, że bity koleś go opluł - mówie, że już dostał za swoje no i nam się dostało. Kolega coś próbował filmować ale dostał po łapach. I największe zaniedbanie ze strony organizatora i firmy ochroniarskiej. Nawet jak chcesz złożyć jakąś skargę nie wiesz na kogo bo nie mieli żadnych identyfikatorów. A JEST TO OBOWIĄZEK! Art. 21. 1. Kierownik do spraw bezpieczeństwa, członkowie służby porządkowej i służby informacyjnej obowiązani są do noszenia w widocznym miejscu identyfikatora wydanego przez organizatora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koksownicy z syste Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliach ... IP: 217.153.102.* 30.05.12, 12:00 koksownicy z systemu. tak trzymajcie pozew i do sadu z takimi pseudo ochroniarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stjudent Brutalne zachowanie ochroniarzy na juwenaliach ... IP: 62.22.53.* 30.05.12, 19:20 Ja też widziałem i słyszałem dużo. Masa z tych "ochroniaży" to poprostu źli ludzie, którzy czerpią przyjemność z krzywdzenia innych. To, co mówią studenci to wszystko prawda. Banda zarozumiałych osiłków, którzy mają świadomość tego, że są totalnie bezkarni. Chciałbym, żeby spotkała ich kara. Jak można tak bardzo nienawidzić innych ludzi, żeby aż tak krzywdzić bezbronnych? Banda śmieci ci pseudoochroniarze :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo z dzielni Ciekawe, jakie układy PRz z firmą System... IP: *.aster.pl 30.05.12, 20:15 ...ujrzą światło dzienne podczas śledztwa. To nie jest normalne, że samorząd studencki nie dostrzega problemu. Nie jest też normalne, że po tylu wpadkach, jakie zaliczyła ta agencja, po nagłośnieniu brutalności i braku profesjonalizmu, którymi popisali się pracownicy tej firmy przy okazji wcześniejszych imprez, firma System zostaje wybrana do "ochraniania" Juwenaliów Politechniki Rzeszowskiej. Już wiadomo, że właściciel tej firmy to były student PRz. Prokuratura powinna się temu wszystkiemu bliżej przyjrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Wolny i rynek i kapitalizm, gdzie każda łajza 13.09.12, 09:37 może założyć jakąś faszystowską paramilitarną bandę i nazwać to to firmą ochroniarską! Powinno się radykalnie zaostrzyć regulacja dotyczące firm ochroniarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elektonet Re: Wolny i rynek i kapitalizm, gdzie każda łajza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.12, 13:01 W Polsce obowiązuje jedna z najostrzejszych praw związanych z tworzeniem agencji ochrony i wykonywaniem zawodu ochroniarza (ustawa o ochronie osób i mienia, kursy, państwowy egzamin na licencję, kontrola MSWiA w agencjach etc.etc.). Pytanie czy pracownicy wykonujący zlecenie mieli licencję pracownika ochrony ? Czy osoba zarządzająca miała licencję pracownika ochrony II stopnia ? Jakich środków przymusu używali w opisanych interwencjach. Czy ich działania były prowadzone na terenie, który podlega ochronie w ramach umowy z uczelnią. Pracownicy ochrony podlegają karze do dwóch lat pozbawienia wolności w przypadku złamania przepisów ustawy i przekroczenia swoich uprawnień. Po trzecie czy pracownicy ochrony byli adeptami kursu karate ? Przypominam wszystkich licencjonowanym, że stosowanie ciosów wszelkiego typu jest karalne w naszej pracy i tylko chwyty obezwładniające są dopuszczalne. Podobnie stosowanie pałek przez pracowników ochrony ma służyć obezwładnieniu napastnika a nie biciu. Znając jednak powszechny negatywny stosunek do służb ochrony w naszym kraju przypuszczam, że studenci też dawali czadu w stosunku do pracowników ochrony. Odpowiedz Link Zgłoś