Dodaj do ulubionych

Rzeszowianie widzą śmietnik na ulicach i nie ch...

IP: *.res.pl 14.08.12, 15:37
Reklama jest dzwignią handlu - obok prawa popytu i podaży to podstawowe prawo działanosci gospodarczej w dązeniu do zysku - skoro nauczycielowi który swoje wynagrodzenie osiąga głównie dzięki podatnikom przeszkadzają reklamy niech spróbuje popracować na swoim bez reklamy - co za tępota w tych budżetowych łbach które nie rozumieją jednego ze chcąc wiecewj nalezy ułatwiać innym zdobywanie pieniędzy bo płacą wiecej podatków i poza odliczeniem tego co roztrwonią politycy zostaje więcej dla innych - szanowni esteci przestrzeni miejskiej - mozna wogóle zlikwidować reklamy tylko wiekszość z was zatrudnionych i opłacanych przez budżet będziecie rozdzierali swoje gustowne oblicza drąc się wniebogłosy jak mało zarabiacie - moze na MH powiesić krzyz ? wystawa z płodami w słocinie wam nie przeszkadza ? ona tez była w centrum miasta - to moze wisieć ? nie zasmieca przestrzeni miejskiej ? co za durnota - karp cieszy sie ze idą swięta bożego narodzenia ...ludzie zacznijcie mysleć mózgami bo zindoktrynowani jestescie juz całkowicie i pozbawieni umiejętnosci samodzielnego myslenia
Obserwuj wątek
    • Gość: igloopol Re: Rzeszowianie widzą śmietnik na ulicach i nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 19:15
      Rejtana jest tak uebana bilbordami że aż warto by to wykorzystać w promowaniu miasta jak wielką czipę, i teraz to kółko z żelaza. I wszystko w tym mieście wygląda jak samowola budowlana - takie podoklejane szklano metalowe przybudówki w stylu okresu przejścia ze szczęk rozłożonych na chodniku do murowanych bud z tanimi majtkami i biustonoszami z Wietnamu pomiędzy którymi wystają klomby z herbem miasta czy też innym patriotycznym motywem lub flagi obcych państw używanych jako ozdoba. Jednym słowem taki skansenik architektury początku lat 90 XX wieku. Wawa ma tylko Hotel Sobieski a tu cale miasto utrzymane w stylu.
      • Gość: moja-mówi Re: Rzeszowianie widzą śmietnik na ulicach i nie IP: 62.244.154.* 14.08.12, 21:02
        Racja!!!!
    • Gość: ateop Rzeszowianie widzą śmietnik na ulicach i nie ch... IP: *.krak.tke.pl 14.08.12, 21:23
      reklama reklamą ale powinien być jakiś regulamin, jakie reklamy (chodzi o estetykę), w jakich miejscach. zakaz obok ulic (aby nie rozpraszać kierowców). są sprawdzone wzorce, na zachodzie w wielu krajach nie ma możliwości na taką samowolkę jak w Rzeszowie...
      • Gość: abukohop Re: Rzeszowianie widzą śmietnik na ulicach i nie IP: *.rzeszow.hypnet.pl 14.08.12, 21:36
        W d.....e byłeś i g.....o widziałeś!
        • Gość: ateop Re: Rzeszowianie widzą śmietnik na ulicach i nie IP: *.krak.tke.pl 16.08.12, 13:40
          jasne - byłem w d...ie i żadnych kolorowych nibyreklam nie widziałem - jeno g....o brondzowe!
          a serio: niedawno byłem w Ystad, Szwecja, wylotówka na Malmoe - żadnych reklam (wiadomo - szyldy na siedzibach firm, mcdonaldzie czy stacji benzynowej) ale poza tym nic! wylotówka na Sjobo, to samo! Na Kristianstad - także! Tylko znaki drogowe i szyld witajcie w Ystad! W mieście tylko szyldy firm i słupy przy centrach handlowych z info jakie są tam sklepy.
          w tamtym roku: Utrecht, wylotówka na Nieuwegein, tak samo jak w Szwecji! Wylotówka na Arnhem, jak wyżej. Nic!
          W tamtym roku także: Bordeaux, wylotówka na Libourne, tak samo, wylotówka A10 na północ identycznie.
          Przykłady można mnożyć! a w Polsce syf masakra, co 10 - 20 m na wylotówce każdego miasta pstrokato od reklam! W samych miastach tak samo!
          Polecam googlemaps i usługę streetview dla niedowiarków...

• Gość: ada Re: Millenium Hall IP: *.2-1.cable.virginmedia.com 14.08.12, 22:15
      Takiego chaosu reklamowego nie widziałem na żadnej galerii w Europie nawet tych Podkulskiego... masakra, wydawało by się że takiego budynku zepsuć się nie da. Ale jednak, Gratulacje Pani Marto!
    • Gość: Niania mam to drugi Michał Tusk IP: *.ostnet.pl 14.08.12, 23:04
      -sam sobie pisze pytania i maile i daje na nie odpowiedź. Sam sobie wymyśla temat wmawiając ludziom, że odzew był duży i trzeba ten temat drążyć... Sam sobie gratuluje za podjęcie tematu, który wcześniej zaczłął- ...istny Michał Tusk. Żenada
      • Gość: buzzz Re: mam to drugi Michał Tusk IP: 62.244.154.* 14.08.12, 23:09
        O, Niania, typowa podkarpacka gnida.
    • Gość: pisul Rzeszowianie widzą śmietnik na ulicach i nie ch... IP: *.res.pl 15.08.12, 00:30
      Trzeba czekac na przeskok technologiczny w naszym miescie i zmiane mentalnosci reklamodawcow. Musza zrozumiec ze gdy za wiele nikt nie zwraca uwagi i ignoruje. Tylko ogromne telebimy led ze zmieniajacymi sie reklamami upozadkuja chaos. Te tak nie bija po oczach jak diodowe i zuzywaja ulamek pradu. Blizej im do telewizorow (jakosc obrazu,kat widzenia,jasnosc) niz do tego co np. jest przy stadionie stali i razi. Polece artykul - mediapark24.pl/produkty/ekrany_led/ekrany_led-5.html

Ktos moze na tym zarobic, na sprzedazy czasu"antenowego" a jeszcze gdyby Rzeszow rozpisal przetarg i rownoczesnie zabronil pstrokacizny na slupach i ogrodzeniach gdzie popadnie.
    • Gość: JA Rzeszowianie widzą śmietnik na ulicach i nie ch... IP: *.cooptel.qc.ca 15.08.12, 00:38
      Kurcze... Ale jesteście hipokrytami!!! Po pierwsze artykuł i zamieszczone komentaże bardzo stronnicze. Dlaczego nie zamieściliście jakiegoś głosu krytyki ale dla waszej akcji. A po drugie powtóże to jeszcze raz co pod poprzednim artykułem.
      NAJPIERW ZLIKWIDUJCIE REKLAMY U SIEBIE I WTEDY WEŹCIE SIĘ ZA RZESZÓW!!!!
      • Gość: pisul Re: Rzeszowianie widzą śmietnik na ulicach i nie IP: *.res.pl 15.08.12, 00:54
        Reklama w kapitalizmie to podstawa. Ale lepiej jak stoja setki czy tylko jedna taka np w rumuni! - www.youtube.com/watch?v=WMqI_D1xTT0

LED to przyszlosc do reklamy nadaja sie idealnie - www.youtube.com/watch?v=PzDHMMiB86Q&feature=related
    • Gość: Katie Rzeszowianie widzą śmietnik na ulicach i nie ch... IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.12, 00:58
      Ludzie, nie macie większych problemów? Przejedźcie się gdzieś kiedyś poza swoje czyste zielone i ładne miasteczko, a też zobaczycie to samo, tylko że na innym tle. Z tą jeszcze różnicą, że część tych reklam pochodzi sprzed 10 lat i jest zardzewiała. Jest biznes, to jest i reklama, widać, że coś się dzieje, jak dobrze piszecie, przypomina to miasteczka w Azji. Wiadomo, że mogłoby być subtelniej, ale chyba jest sezon ogórasowy
    • Gość: resman_is_dead Najbardziej szpeci betonowa ci... IP: *.171.13.114.static.cdpnetia.pl 15.08.12, 11:17
      Trzeba jak najszybciej pozbyć się tego paskudztwa, symbolu władzy radzieckiej w Polsce.
    • Gość: zombi Rzeszowianie widzą śmietnik na ulicach i nie ch... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 15.08.12, 12:10
      Jmć Tadeusz wprowadzając sie do Ratusza odgrażał się ,że zrobi porządek z tandetnymi reklamami.stworzył jakąś komisje ds.estetyki miasta,tworząc nawet nowe etaty.Mozna o tym przeczytać w archiwalnej prasie.I coooo? Nic.Wyszlo Tadkowi z tego jak zwykle gó....
    • dr_psychol Rzeszowianie widzą śmietnik na ulicach i nie ch... 15.08.12, 12:36

Autor każe głosować, pytając: czy Rzeszów jest piękny? Rzeszów jest PRZEPIĘKNY. Czy nie widzicie że mieszkacie w jednym z najładniejszych miast Europy?
      W jednym z najdynamiczniej rozwijających się ośrodków ŚWIATA? Na co są stosowne papiery z Oxfordu :)
      Gdzie ludzie zarabiają całe 200-300 ełro na miesiąc, bez złodziejskiego ZUS-u... a zobaczyć u kogoś w domu na półce książkę graniczy niemalże z cudem...
      I to so nasze atuty: tania robocizna i chłopska mondrość :)))

Reklama jest dźwigniom chandlu. Nie macie o czym pisać?
    • Gość: Z Rzeszowianie widzą śmietnik na ulicach i nie ch... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 13:13
      Przepisy są, ale niewielu ich przestrzega.
      Prowadzę firmę w zabytkowej kamienicy.
      Wystąpiłem oficjalnie o zgodę na reklamę zewnętrzną do Konserwatora Zabytków.
      Zgody nie otrzymałem (reklama nie może odstawać od fasady i ma nawiązywać stylem do kamienicy, więc nie może to być nowoczesny plafon).
      Natomiast podobne reklamy mają firmy obok.
      Po przeprowadzeniu prywatnego wywiadu okazało się, że po prostu nikogo o zgody nie pytali i reklamy wiszą.
      Nikt się ich nie czepia.
    • tkr1953 Rzeszowianie widzą śmietnik na ulicach i nie ch... 16.08.12, 09:20
      Jest to jednak temat, rzeczywiście takiego natłoku badziewia reklamowego jak u nas to w Polsce niema , mimo że inni na forum widzą to inaczej. Nieraz jadąc autem zastanawiam się komu to służy, bo ja w zasadzie nigdy z tych reklam nie skorzystałem. Może ze mną coś nie tak. Najgorzej jest z wielkością i formą tych reklam przykładem jeszcze do niedawna Podkarpacka, bo przy przebudowie drogi cześć z nich została usunięta. Niektórzy sobie z tego żartują ale jest to wielki problem estetyczny miasta. Nieraz z naszymi znajomymi mówiliśmy na ten temat bo trudno go nie dostrzegać. Ciekaw jestem jacy to biznesmeni i obrońcy wolności gospodarczej bronią tego badziewia, czy ktoś policzył jakie są efekty tej działalności oprócz zysków firm reklamowych. Z malowaniem po murach żeśmy sobie poradzili, czego nie można powiedzieć o Wrocławiu, gdzie wydaje się wielkie pieniądze na konserwacje i remonty budynków i za chwilę jacyś nienormalni zamalowują bazgrołami cały parter obiektu i nie ważne co to jest, wygląda to fatalnie, jaki obraz miasta mają turyści.
      Uważam że ten temat reklam w tym ich wielkości powinien być kompleksowo załatwiony, jak nie wiem, od tego są nasze władze.
      • Gość: WRAŻLIWY Re: Rzeszowianie widzą śmietnik na ulicach i nie IP: 188.191.204.* 17.08.12, 21:16
        Do PSEUDOBIZNESMENOW ,ktorzy tak płaczą że bez reklamy zewnętrznej nie da rady ,na zachodzie Europy tego gówna nie ma przy drogach i płotach i firmy jakoś funkcjonują ,ale w Polsce musi być syf bo polak się w nim najlepiej czuje
    • Gość: Meloman Rzeszowianie widzą śmietnik na ulicach i nie ch... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.12, 22:55
      A czy ktoś odważny zajmie się cud reklamą na budynku filharmonii???
      • Gość: brasil Re: Rzeszowianie widzą śmietnik na ulicach i nie IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.12, 21:39
        Melomanie - odpowiadam od razu żebyś nie miał złudzeń: nikt! I nie jest to kwestia odwagi. Czytałem w ub. r. artykuł na ten temat w Gazecie, w którym pani dyrektor filharmonii powiedziała wprost, że reklamy nie zdejmie a w sezonie powiesi na tej mozaice repertuar na szarej szmacie, co okazało się jeszcze brzydsze niż ta reklama samochodu i kompletnie nieczytelne.
        Miasto powie, że to instytucja marszałka a ten - że go nie obchodzi albo nie ma czasu, albo że w filharmonii rządzi dyrektorka. A dyrektorka powie.... i tak dalej, i tak dalej...
        W tym mieście takie rzeczy po prostu mało kogo rażą. Zdanie garstki forumowiczów się w ogóle nie liczy. Niestety...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka