Dodaj do ulubionych

Fikcyjnie się zatrudniają, by nie płacić ZUS-u ...

IP: 82.103.107.* 26.08.12, 20:52
Gdyby zus nie brał tyle kasy nikt nie kombinowałby z mniejszymi składkami;
lepiej płacić mniej i mieć gó...aną emeryturę niż więcej mieć taką samą;
zresztą nie jest powiedziane że emerytura wypłacana z zagranicznego zusu będzie mniejsza;
nasz zus podobnie jak i szanowny rząd nie rozumie że lepiej jeść mniejszymi porcjami, ale jak jest za dużo świń przy korycie to tak jest
Obserwuj wątek
    • Gość: pod sklepem Fikcyjnie się zatrudniają, by nie płacić ZUS-u ... IP: *.bb.online.no 26.08.12, 21:24
      A moze lepiej byloby pomyslec o tym dlaczego w Polsce jest chyba najwiecej "firm" w Europie. Pare milionow pracownikow zmuszanych jest do "samozatrudniania" - podczas gdy ich praca w niczym nie rozni sie od warunkow jak w umowie o prace. Jest to wykorzystywanie ludzi i oszukiwanie panstwa. Co ciekawe - firmy zatrudniajace tych ludzi same icg rozliczaja, dbajac o to zeby tez rachunki - bron Boze - nie byly za wysokie. To jest pole do popisu dla inspekcji pracy i innych. Prawdziwie groteskowe jest gdy np. w restauracji obiad przygotowuje mi i podaje kilka "podmiotow gospodarczych" ktore pracuja tam nie majac formalnie zadnych srodkow produkcji podlegaja calkowicie wlascicielowi - jak kazdy zatrudniony, ale bez praw socjalnych. Wstyd...
      • Gość: ds16 Re: Fikcyjnie się zatrudniają, by nie płacić ZUS- IP: 91.225.135.* 26.08.12, 22:07
        Taki brak szacunku wobec tak szacownej instytucji, która przecież gromadzi i pomnaża twoje i moje bogctwo... no w głowie się nie mieści...
    • Gość: kkkk Fikcyjnie się zatrudniają, by nie płacić ZUS-u ... IP: *.rzeszow.mm.pl 27.08.12, 06:56
      nie rozsmieszajcie Polakow ! non stop artykuly jak i gdzie cie zusowcy bawia za nasza kase , a ty bplac i placz , zlodziejstwo i na to przzwala Panstwo ! gdzie tak jest zeby oddac polowe kasy zusowi polowe Us a nam zostaje co ?????? juz dawno powinni zniesc legalnie kradnacą instytucje !!!!!
    • Gość: Zbigniew Ja bym wolał emeryturę z Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 13:18
      Ja bym wolał emeryturę z Anglii zamiast śmiesznej w stosunku do wpłaconych składek - zapomogi emerytalnej z Polskiego ZUS'u.
    • Gość: kreZUS Fikcyjnie się zatrudniają, by nie płacić ZUS-u ... IP: *.star.net.pl 27.08.12, 21:55
      Państwo bogate bogactwem swoich obywateli - hehehehehehehehehe.........
    • Gość: baca Fikcyjnie się zatrudniają, by nie płacić ZUS-u ... IP: *.star.net.pl 03.09.12, 09:52
      Owce się strzyże, a nie goli.
    • Gość: Janosik Fikcyjnie się zatrudniają, by nie płacić ZUS-u ... IP: *.star.net.pl 03.09.12, 09:56
      Czy Polacy mają prawo się bronić przed bandycką pazernością Władzy?
      • Gość: Pyzdra Re: Fikcyjnie się zatrudniają, by nie płacić ZUS- IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.07.13, 19:50
        To patriotyczny wręcz obowiązek w tej chwili nie płacić.
        Tylko frajerzy i niespełna rozumu dają się okradać w majestacie niby prawa.
        To ja mam płacić na tych z KRUS,uprzywilejowanych górników,mundurowych,klechów czy tam w stanie spoczynku po 15 latach pracy!?
        I to składkę bajońską w stosunku do zarobków takiego samozatrudnionego lub z mikrodziałalności!?
        A cała świta nierobów i próżniaków będzie z tego obłupionego podatkami i składkami co jeszcze się rusza i dycha bezceremonialnie korzystać!?
        Nie ma głupich!!!
        Od lat nie płacę żadnego ZUS(chyba,że urealnią składki i wszyscy będą traktowani jednakowo)i nie zamierzam płacić.
        W głębokim poważaniu mam ten patologiczny system łupiestwa.
        Dbam o własną przyszłość.Ale u obcych.I tam szukam bezpieczeństwa na starość jak dożyję.Niech nasi okupanci od rabunku nie martwią się moim losem.Nigdy do nich po nic nie pójdę.Ale okradać też się nie pozwolę,aby utrzymywać solidarnie nierobów i próżniaków.To nie moje państwo.To gorsze od okupanta.
    • artweb-design Optymalizacja ZUS 05.12.12, 18:55
      hey :)

a ja moge polecic firme z uk - Euro Lex and Partners, optymalizacja-zus.org , sam korzystam z ich uslug i chyba jako jedyna firma na rynku (a sprawdzilem chyba ze 20) oferuja faktyczne (a nie pozorne) zatrudnienie.

z jednej strony ja jako ich pracownik wykonuje dla nich konkretne zlecenie, z drugiej zas jako przedsiebiorca korzystam z programu optymalizacji zus, otrzymuje za swoja prace wynagrodzenie (jako pracownik, do tego 4 tygodnie urlopu w roku) a ja im place za wykonane uslugi.

podatek dochodowy za prace jest odprowadzany, skladki na ubezp. spol. rowniez, na kwote abonamentu 400 zl m-nie otrzymuje fakture i calosc ksieguje jako koszt uzyskania przychodu.

nie ma tutaj nic niezgodnego z prawem, zus lub jakiekolwiek organy kontrolne nie moga zakwestionowac umowy o prace poniewaz praca JEST WYKONYWANA :)

pozdrawiam wszystkich
      • anna.h72 Re: Optymalizacja ZUS 06.02.15, 14:59
        To chyba jakiś żart . Ciekawe czy nadal masz takie zdanie o Euro Lex ,chyba,że to sam szanowny właściciel się tak rekomenduje ,,,, NIE POLECAM to kosztowna ściema .
    • naiwni2012 optymalizacja zus 19.07.13, 17:29
      Witam
      Widzę, że forumowicze mają pozytywne doświadczenia związane z optymalizacją zus, my niestety zostaliśmy oszukani przez prawnika z Krakowa /kancelariakrakow.com/ więc wszystkie rady są dla nas cenne.
      Którą firmę polecacie i dlaczego?
      • taxpay Re: optymalizacja zus 12.08.13, 15:32
        Witam

Mogę zaproponować kilka rozwiązań, obecnie najpopularniejsze jest założenie spółki LTD w Wielkiej Brytanii.
        Miesięczny koszt to max. 600zł brutto. Jeśli mają Państwo znajomych którzy również potrzebują optymalizacji - za polecenie klienta płacimy co miesiąc określoną sumę.

Jeśli są Państwo zainteresowani, proszę o kontakt mailowy : bok@taxpay.eu

Pozdrawiam
        • Gość: zusiak Re: optymalizacja zus IP: *.range86-169.btcentralplus.com 12.08.13, 15:55
          ja tez moge polecic, tyle ze inna firma - euro-lex and partners z londynu. koszt ich obslugi to tylko 450 zlotych brutto, firma posiada wszystkie wymagane certyfikaty i jak do tej pory nie bylo zadnych problemow podczas kontroli zus - wiecej info na ich stronie optymalizacja-zus.org/ a tutaj decyzja z zus potwierdzajaca poprawnosc stosowanych rozwiazan: optymalizacja-zus.org/decyzja-zus-w-przedmiocie-rozstrzygniecia-sposobu-odprowadzania-skladek-na-ubezpieczenie-spoleczne-i-zdrowotne-z-tytulu-prowadzenia-pozarolniczej-dzialalnosci-gospodarczej-w-sytuacji-gdy-dla-wnioskodawcy-wlasciwe-jest-ustawodawstwo-brytyjskie
        • kununguak Re: optymalizacja zus 01.05.14, 11:27
          Obsługa spółki w Anglii nie musi być tak droga. Pełne koszty mogą się zamknąć nawet kwotą kilkuset zł rocznie. Abonamenty zwykle są opłatą albo za księgowość, której nie ma, albo wysoką opłatą za usługę. Dla każdego inne rozwiązanie jest właściwe.
      • Gość: radcaprawny2011 Re: optymalizacja zus IP: *.play-internet.pl 29.11.13, 15:50
        Mogę pomóc w tej sprawie. Proszę o kontakt radcaprawny2011@onet.pl
        • naiwni2012 Re: optymalizacja zus 04.01.14, 19:24
          Witam
          Bardzo przepraszam, że tak późno ale zagubił się nam mail - pańska odpowiedź. Bardzo proszę o informację, w jaki sposób może nam Pan/Pani pomóc?
          Pozdrawiam
          • radcapra-wny2011 Re: optymalizacja zus 31.01.14, 11:03
            Proszę o kontakt mailowy-patrycja71_71@o2.pl Wszystko wyjaśnię bezpłatnie. Wiem gdzie szukać tego Pana. Pozdrawiam
          • kununguak Re: optymalizacja zus 01.05.14, 11:22
            Jeśli ciągle potrzebujecie Państwo pomocy, to polecam firmę Solid Advisors, która oferuje usługi optymalizacji zus . Adres strony w linku. Poza oczywistym wymogiem skuteczności rozwiązań, nie trzeba odprowadzać miesięcznych opłat abonamentowych (ani w wysokości 450, ani 600 zł).
    • doktor_mazur Re: Fikcyjnie się zatrudniają, by nie płacić ZUS- 04.01.14, 21:14
      Ja np. nie płacę ZUS-u - ................. bo nie zatrudniam ani nie pracuje w tym patologicznym państwie hahahhaha
      • sklepsam_tul Re: Fikcyjnie się zatrudniają, by nie płacić ZUS- 19.04.14, 07:27
        Ja przeniosłem się ze składkami do UK. Oni to sprawnie robią:
        taxpay.partnerzy.pro

• ebigold Re: Fikcyjnie się zatrudniają, by nie płacić ZUS- 07.02.15, 22:08
          a jak jest z ubezpieczeniem zdrowotnym, nie ma problemu z wizytą u lekarza ?
          • oszukany52 Re: Fikcyjnie się zatrudniają, by nie płacić ZUS- 11.02.15, 21:56
            Mój drogi ,jeśli masz zamiar oszczędzić na zusie w ten sposób,to nie radzę.Jestem poszkodowanym ,raczej jednym z nich.Napisz jeśli chcesz dowiedzieć się więcej .To kłamstwo .Wszyscy muszą spłacać długi do zusu wraz odsetkami . Szukamy innych pokrzywdzonych aby ukrócić ten przestępczy proceder firmy E...-L..and P...... napisz do mnie i nie narażaj się na większa stratę pieniędzy niż zus oszukany52@gazeta.pl
    • zadowolonyklient1 Re: Fikcyjnie się zatrudniają, by nie płacić ZUS- 02.10.16, 17:02
      Dlatego ciekawym rozwiązaniem jest założenie spółki w UK z pełną opieką doradczą nad spółką klienta. To że założysz spółkę LTD już się różni od samej umowy o pracę. Będąc dyrektorem etatowym możesz zarządzać spółką z dowolnego miejsca na ziemi. Uzyskujesz numer NIN póżniej druk A1 dla Zusu i masz spokój. Przykład A1 znajdziesz tutaj drozd.biz/galeria-dokumentow/#a1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka