res_js 21.09.12, 07:59 Oni sa nawet w wieku The Rolling Stones :) Będzie zabawa jak za dawnych czasów podczas plenum KC PZPR Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: takitampniak Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim repertu... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 21.09.12, 08:09 A na załączonej focie mamy ten zespół, niczym dinozaury rocka ale dla odróżnienia grają już tylko z plejbeku. Zresztą nigdy inaczej nie było. Ja bym ten ansambl nazwał po prostu KOMITET. Oni zostali w blokach w roku 89, gdy świat jest 23 lata do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mata_kari Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper 21.09.12, 09:11 "ansambl" - hahahahahahaha, dobre określenie:-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper IP: *.rzeszow.hypnet.pl 21.09.12, 09:27 Ten się śmieje,kto się śmieje ostatni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 09:46 > Ten się śmieje,kto się śmieje ostatni! Panie Prezydencie! Śmieją się z nas! Co robić??? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitampniak Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper IP: *.rzeszow.vectranet.pl 21.09.12, 20:46 Dzięki pani Mato Kari za uznanie, ale to nie moje, ja tylko "księżycuję" kogoś z radia moskiewskiego. Kiedyś miałem okazję tam być i słyszałem zapowiedź spikera jakiejś muzycznej audycji: piesnia dełoll ansambla Pinka Fłojda :-))).... pozdrawiam Panią i wszystkie ansambla z wyjątkiem ratuszowych wyjców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rico dyrygować będzie sekretarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 09:45 > formacji Ferenc Band towarzyszyć będzie chór miejskich dyrektorów i ważniejszych > urzędników, którym dyrygować będzie sekretarz miasta Marcin Stopa To jest właśnie INNOWACJA na miarę wszechmiar!; Prawą REKĄ prezydenta miasta jest STOPA! Fenomen anatomiczny przez WIELKIE EF!!! ;-) Na marginesie; "pełnomocnik Wolicki" to jest przykład kumoterstwa wysokiej klasy; facet dostał wykombinowane stanowisko tylko dlatego, że musiał zrobić miejsce na stanowisku vice. Mierny, Bierny ale Wierny. Po to są partyjne układy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werw Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim repertu... IP: *.res.pl 21.09.12, 10:04 im więcej gadacie tym więcej robicie mu PIARU - ignorować tą bandę nieudaczników z klakierami ...jak nie będą mieli publicznosci to sami zrozumieją ze ich swietne nastroje wynikają tylko z głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Miejski Cyrk Objazdowy - zaprasza na spektakl IP: *.rzeszow.mm.pl 21.09.12, 10:39 Teatrzyk Zielona Gęś na zaszczyt zaprosić państwa na spektakl pod tytułem ,,Miejski Cyrk Objazdowy,,.Skład teatrzyku znany od lat, repertuar sprawdzony od lat, widzów nie potrzeba teatr wozi że sobą, klaskać nie trzeba teatr, teatr ma własnych ratuszowych klakierów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr house Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim repertu... IP: 62.93.54.* 21.09.12, 11:00 Tak trzymać redaktorze Gernand, brawo! Tylko ironia może rozbić te ratuszowe pokłady asfaltobetonowej głupoty i samouwielbienia wykonawców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddr Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim repertu... IP: *.res.pl 21.09.12, 11:08 Człowiek mądry wie kiedy powtarzany dowcip przestaje być smieszny a staje się zenujący - to swiadczy o jego inteligencji i kindersztubie ... kolejny cyrk tych panów to dowód na ich poziom intelektualny - nie wiedząc nawet jak bardzo się osmieszają tą propagandową objazdówką brną dalej i łykają kpiny jak okonie biorąc to za dobrą monetę - żenada i upodlenie w " parciu na szkło " jest tylko dowodem na jakim poziomie mamy nasze miejski "elyty" - a to wszystko za nasze publiczne pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
bulkomorowski Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim repertu... 21.09.12, 12:07 Temu zespołowi zaśpiewałbym "Niepokonanych" Perfectu z mocnym akcentem na fragment "poraz zejść ze sceny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim repertu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 12:52 trzeba pójść na ten "koncert" !!! zaproponuję zdjęcie z cokołu Kościuszkę i ustawienie na nim rzeźby Jasnie panującego Ferenca (nie trzeba imion zmieniać na pomniku 1) aby mógł Pan preydent patrzeć na siebie przez cały dzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felicjan Dulski Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper IP: *.150.169.30.fenomenalny.net 21.09.12, 13:08 Pierwsza jest prezentacja i pan Walicki lub inny wice czyta to co wszyscy widzą. Trwa to i trwa bo wolno czyta. Nuuda. Ale zamęcza i wytrąca z równowagi. Ci, którzy dotrwają do końca - SZA CUN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trax smieszne - ale załosne ze to Gazecie :D IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.09.12, 14:54 Takiego artykułu to ja sie spodziewałem ale w Super Nowościach... Inna sprawa to sens takich spotkań. Wiadomo kampania nadchodzi wielkimi krokami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim repertu... IP: *.rzeszow.hypnet.pl 21.09.12, 15:48 niewazne w jakiej gazecie-wazne ze media to widza i pokazuja ze dziad jest nagi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: III Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim repertu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.12, 15:58 repertuar będzie budziwojski.Hop siup noga w nogę i jajami o podłogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Srodmiescie Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim repertu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 20:31 byłam dziś na tym spotkaniu i bylo dokładnie tak jak pisze redaktor. Było 2-3 mieszkańców, reszta to urzędnicy. Płakać się chce. Prezydent się wyraznie wygłupia ze swoim chórem. To żałosne spotkanie. Prezydent kpi sobie z mieszkańców. Chyba będzie na innych to samo. To tylko pozory. Ten PiS ma w całości racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kayka Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper IP: *.rzeszow.mm.pl 21.09.12, 21:52 No super , a ja jestem ciekawa kiedy w końcu zajmie się dbaniem o swoich pracowników (NIE URZĘDNICY , bo o nich dba) , pracujących w przedszkolach (tzw. pomoce nauczyciela - hahaha koń by się uśmiał) , ile jeszcze mają pracować ( oj przepraszam harować ) na 4 stanowiskach za 1200 , jak długo jeszcze mają znosić poniżanie przez dyrektorki i nauczycielki , może jednak przeprowadzić anonimową ankietę wśród tych pracowników lub zacząć działać , bo jak zaczną się oskarżenia o mobbing (a zaczną ) to wtedy nie będzie nikomu tak wesoło jak teraz . Panie prezydencie tak często spotyka się pan z dyrektorkami dlaczego pan nie zadziała , jesteśmy poniżane i zastraszane , zarabiamy tyle , że nasze rodziny głodują . WSTYD !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bulkomorowski Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper 22.09.12, 00:13 Gość portalu: Srodmiescie napisał(a): > byłam dziś na tym spotkaniu i bylo dokładnie tak jak pisze redaktor. Cóż za niespodzianka :) > Było 2-3 mieszkańców, reszta to urzędnicy. Na pochodach pierwszomajowych obecność też była obowiązkowa. > Prezydent kpi sobie z mieszkańców. A mieszkańcy z prezydenta :) jedyne co im zostało. > Chyba będzie na innych to samo. To tylko pozory. Ten PiS ma w całości racje. Jedni drugich warci. Kłopot w tym, że nie ma sensownej alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zic Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.12, 15:43 > Jedni drugich warci. Kłopot w tym, że nie ma sensownej alternatywy. tradycyjny problem: wybór między pis a po czy inną zarazą - to jak wybór między czarną ospą a cholerą. idźcie do diabła! Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.lazarz Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper 22.09.12, 10:54 Szanowna Pani/Szanowny Panie, Osobiście mam z goła inne odczucia niż Pani/Pan, owszem sprawy poruszane na tym spotkaniu były różne, często nie zależne od Urzędu Miasta, ale odpowiedzi i rozwiązania proponowane na spotkaniu powinny w pełni być pomocne mieszkańcom. Fakt byli urzędnicy UM (kierownicy/dyrektorzy) ale to było pozytywne ponieważ na wybrane sprawy mieszkańców, Prezydent mógł posiłkować się osobą konkretnie odpowiedzialną za daną kwestie. Na tym spotkaniu, konkretnie zwracałem uwagę odnośnie dworca głównego PKP i okolic, zwłaszcza w kontekście nowej perspektywy finansowej UE 2014-2020, gdzie można by było zrealizować przebudowę z nowych środków, w sposób profesjonalny i na miarę miasta wojewódzkiego. Moim zdaniem ten temat powinien być w centrum zainteresowania nie tylko Władz Rzeszowa ale również Podkarpacia. Pozdrawiam; Dominik Łazarz Gość portalu: Srodmiescie napisał(a): > byłam dziś na tym spotkaniu i bylo dokładnie tak jak pisze redaktor. Było 2-3 m > ieszkańców, reszta to urzędnicy. Płakać się chce. Prezydent się wyraznie wygłup > ia ze swoim chórem. To żałosne spotkanie. Prezydent kpi sobie z mieszkańców. Ch > yba będzie na innych to samo. To tylko pozory. Ten PiS ma w całości racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 22.09.12, 15:24 o to racja, dworzec pkp i pks oraz wszystko wokoło to jest tragedia... również zgadzam się ze dla miasta i województwa to powinien być priorytet, a czy jest to każdy widzi NIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper IP: *.core.lanet.net.pl 23.09.12, 09:34 tematem dworca to powinno sie juz miasto dawno zajac, lotnisko za kilkaset milionow udalo sie wybudowac a centrum komunikacyjne miasta dalej wyglada jak na prowincji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zic Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.12, 15:46 tobie Łazarz to czym płącą za tę agitkę? przywilejami? spirtem? fuchą na wsizie? zauważyłem, że nie pierwszy raz wyskakujesz z taką klaką, lizusie. Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.lazarz Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper 23.09.12, 17:41 Szanowna Pani/Szanowny Panie, odnosząc się krótko wypowiedzi Pani/Pana, to wiele razy na tym forum wypowiadałem się na temat tego, iż oceniam bardzo pozytywnie zwiany jakie zaszły w Rzeszowie, w przeciągu kadencji Prezydenta Tadeusza Ferenca, zwłaszcza w zakresie inwestycji współfinansowanych z UE czy działań zmierzających do poszerzenia Rzeszowa. Jednocześnie zawsze podkreślałem, że moim zdaniem Miasto Rzeszów powinno jeszcze skuteczniej działać na rzecz dużych inwestycji związanych z dworcem głównym PKP (jak i PKS!), tutaj również powinno to być w gestii zainteresowań Władz wojewódzkich ! Takie też stanowisko wyraziłem na spotkaniu w Ratuszu, które osobiście oceniam pozytywnie, ponieważ poruszono na nim wiele spraw mieszkańców Miasta Rzeszowa! Ponadto w przeciwieństwie do Pani/Pana pisząc na forum GW nie ukrywam się pod pseudonimami. Pozdrawiam; Dominik Łazarz Gość portalu: zic napisał(a): > tobie Łazarz to czym płącą za tę agitkę? przywilejami? spirtem? fuchą na wsizie > ? zauważyłem, że nie pierwszy raz wyskakujesz z taką klaką, lizusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper IP: *.204.69.20.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.09.12, 19:55 Chłopie tu nie jest wsiz. Oszczędź sobie tego wyśrubowanego tonu, bo mdłości można dostać. Wypowiedzi Pana/Pani ociekają wazeliną jak kurczak z rożna oliwą, nie ma się co dziwić, że budzą takie reakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
astrogator_horpach Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper 23.09.12, 20:45 dominik.lazarz napisał(a): > .......... Ponadto w przeciwieństwie do Pani/Pana pisząc na forum GW nie ukrywam się pod p > seudonimami. Ty się może zacznij chłopie ukrywać bo te Twoje posty są takie durno-pompatyczne, że wstyd przynosisz nawet swojej almamater wsizowatej. Poluzuj se ten krawacik i nie gadaj z nadęta mina bo tu jest forum i rozmawia się normalnie a nie pseudokulturalna nowomową. Tu nie wysokobudżetowa konferencja pseudonaukowa z referacikami o byle czym. Tu jest prawdziwe życie a nie przefiutywanie kasy z grantów i projektów. Tam se wstawiaj kit tutaj to nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
shepard102 Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper 24.09.12, 08:12 Panie Dominiku: podobno gdy rada (nawet) głupca jest dobra, to mądry człek jej posłucha. Proszę wyciągnąć wnioski, bo istotnie - komunikaty, które Pan generujesz emanują taką ilością oficjalnej maści poślizgowej, jak Wszechświat - reliktowym promieniowaniem tła :-) Nie wiem naprawdę jaką wam terapię na tym WSIiZ'ie aplikują, ale sugerowałbym... zmienić proporcje składników. Dziś nikt średnio i samodzielnie myślący nie kupi tego bełkotu. Niestety. Uwierzyliście w wysoki poziom tego co łykacie, sprzedajecie to innym (za nie małe pieniądze zresztą) a i tak co raz widać i słychać (choćby po pańskich dyrdymałach :-) że to tylko...nadęta wydmuszka. Jak pęknie - zostaną nic nie warte skorupy: to jest entropia! I nie da się poskładać do kupy na powrót... Dla mnie - całkiem prywatnie - samobója strzelił sobie Pan pisząc o poparciu dla poszerzania miasta: nikt myślący (wiedząc zwłaszcza o prawdziwych pobudkach ratusza dotyczących tej kwestii) nie popełniłby tego błędu, stając w jednym szeregu z innymi wasalami, tańczącymi wokół ratuszowego tronu... :-) S. Odpowiedz Link Zgłoś
o666o Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper 24.09.12, 15:59 na tym forum mówienie co się myśli pod prawdziwym nazwiskiem to nie ma szans, takze chłopie sobie odpuść... tutaj wiekszość ma odwagę anonimowo krytykować i narzekać, czesto w sposób ponizej wszelkiej kultury i przyjetych norm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper IP: *.205.14.36.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.09.12, 18:34 buahaha niestety, tutaj poziom wypowiedzi niektorych to "rynsztokowy" !!! zreszta to pokazuja powyzsze wpisy, jak sie odnosi z kultura do ludzi to nie pasi, bo w koncu jak ktos powyzej napisal "tu jest prawdziwe życie..." - jak tak wyglada życie prawdziwe wg niektorych - czyli brak szacunku i hamskie wypowiedzi - to ja polecam w takim wypadku "Świat wg Kiepskich" już za niecałą godzinę, 19.30 Polsat Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper 24.09.12, 18:41 A Jasnie Pan Hrabia tu przez pomyłkę trafił oczywiście. I skąd Jaśnie Pan Hrabia wogóle wie, że coś takiego jak wymieniny serial istnieje? Przyłapał Jaśnie Pan Hrabia służbę na oglądaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper IP: *.205.14.36.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.09.12, 18:51 tak razem ze służbą oglądamy, jeszcze tylko 40 min. :P Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper 24.09.12, 18:55 No to miłego odbioru! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper IP: *.205.14.36.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.09.12, 18:57 dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim repertu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 22:46 Towarzysze ja Was pozdrawlaju wasze potrzeby ja o.............ju bo ja znaju czego pragniecie bujania i baśni jak dziecię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim repertu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.12, 08:09 Od dziewięciu lat opowiada prezydent to samo, jeśli tak to po co uczestniczyć w takim spotkaniu. Dlatego frekwencja jest słaba, a praktycznie żadna. Dobrze, że Rynasiewicz zwrócił mu uwagę, żeby nie chwalił się tym co robi Marszałek - dotyczy lotniska. Ferenc niech powie co sam zrobił. Faktycznym gospodarzem miasta i przyległych terenów jest Marszalek - to jest gość. Nam chodzi o inwestycje, które dają miejsca pracy. Przy lotnisku to się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysz. Lachowski Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim repertu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.12, 10:12 Lichwokracja W historii daje się zauważyć pewna prawidłowość, polegająca na tym, że wędrówki bankierów oraz lokalizacja centrów finansowych jest ściśle związana z polityką międzynarodową. W połowie XVI wieku wielki kapitał międzynarodowy skupia się głównie w Antwerpii, należącej wówczas do Hiszpanii. Nieco później, jego centrum przenosi się do Amsterdamu, gdzie w 1609 roku powstaje Amsterdamsche Wisselbank . Rok 1690 jest świadkiem zakończenia jednej z wojen domowych w Anglii, w wyniku czego prawowity król Jakub został wygnany, zaś władzę w tym kraju objął Wilhelm III Oranżysta. Wraz z jego wstąpieniem na tron angielski stabilizuje się opcja kapitalistyczna , która przybyła z Holandii. Jednak prawdziwa przyczyna sprowadzenia Wilhelma ujawniła się cztery lata później w 1694 r . W tymże roku grupa międzynarodowych bankierów pod przewodnictwem Williama Pattersona, reprezentująca tą kapitalistyczną opcję "otrzymała od króla Wilhelma pozwolenie działania jako bank w zamian za udzielenie pożyczki dla skarbu (administracji królewskiej) w wysokości 1 200 000 funtów - na lichwę 8 procent ." Jak podaje D.Manifold, pożyczka ta była jednak obwarowana jeszcze jednym warunkiem, bowiem Patterson i jego kompani zastrzegli się, w ten sposób - "Pożyczymy ci królu , 1 200 000 funtów w złocie na 8 % pod warunkiem , że dasz nam pozwolenie na wydanie tejże sumy w banknotach i pożyczanie jej na 8 % ." W praktyce oznaczało to wyrażenie zgody na robienie pieniędzy z niczego i pożyczanie ich na wysoki procent. Dotychczas bowiem to władca brał odpowiedzialność za emitowanie pieniądza jako odpowiednika pewnych dóbr i kładł na nim swoją pieczęć jako dowód, że pieniądz ten jest legalnym środkiem płatniczym. Jednak uzurpator tronu brytyjskiego Wilhelm, przybyły z Niderlandów, taką zgodę wyraził, co dało początek inflacji i spowodowało iż ów prywatny syndykat zyskał stały monopol na dostarczanie i puszczanie w obieg pieniędzy. Nie wiadomo dokładnie co na taką decyzję króla wpłynęło - przekupstwo czy też działanie tajnych towarzystw, faktem jest jednak to ,że w tymże 1694 roku Wilhelm stanął na czele londyńskiej gałęzi wolnomularstwa. Wkrótce wspomniany syndykat nazwał się "Bankiem Angielskim" - "Bank of England" i "nadal pożyczał pieniądze królowi i przy każdej pożyczce, na mocy zezwolenia królewskiego, drukował tyle papierowych pieniędzy, ile wynosiła pożyczka i pożyczał je dalej na procent, a wynosiło go to tyle ile kosztował papier, farba i prowadzenie ksiąg. Wkrótce ludzie ci przekonali króla, aby wziął od nich 16 milionów funtów w złocie, co pozwoliło im wydrukować 16 milionów funtów i pożyczać je na procent. Skoro państwo potrzebowało więcej pieniędzy na swoje sprawy, rząd mógł postąpić rozsądnie i, zamiast pożyczać, puszczać własne papierowe pieniądze. Również odbyłoby się to kosztem papieru i druku. Nie trzeba by było płacić odsetek, którymi obciążony był podatnik. Znów po jakimś czasie grupa, która nazwała siebie Bankiem Angielskim, wpadła na pomysł jeszcze sprytniejszy. Wydrukowano pieniądze na sumę dziesięciokrotnie wyższą niż pożyczono złota i pieniądze te pożyczono na procent. Niedługo potem ów prywatny monopolista, Bank Angielski, zyskał całkowitą władzę nad kasą państwową, a jego pozycja mocniejsza była od pozycji króla lub Gmin ." Tak więc powstanie Banku Anglii stało się punktem zwrotnym w dziejach gdyż za wyjątkiem nielicznych uprzywilejowanych "każdy mężczyzna, każda kobieta i każde dziecko na całym świecie dokłada się do odsetek z długów rządowych wówczas powstałych ." Jak pisze ks. Bp Edward Frankowski: "Bank of England był pierwszą prywatną instytucją, której zadaniem było emitowanie pieniędzy dla całego narodu. Rząd usankcjonował bank będący własnością prywatną, który mógł kreować pieniądze z niczego. To był początek pierwszego, światowego, nowoczesnego, prywatnie posiadanego banku centralnego, banku Anglii. Chociaż oszukańczo nazwano go bankiem Anglii, żeby zwyczajna ludność myślała, że jest on częścią rządu. Ale w rzeczywistości on nią nie był. Tak więc legalizacja banku Anglii była niczym innym jak tylko zalegalizowaniem fałszerstwa narodowej waluty dla prywatnej korzyści. Niestety, dzisiaj prawie każde państwo posiada prywatnie kontrolowany bank centralny wzorowany na Banku Anglii jako podstawowym modelu. Krytycy naszego obecnego systemu monetarnego uważają rok 1694 za koniec okresu władzy sprawowanej przez rządy, a początkiem epoki władzy bankierów, którzy nie są wybierani przez ogół społeczeństwa i bardzo często nie są mu zupełnie znani." Rób ta, co chce ta. Zadłużymy totalnie Rzeszów, a co tam , nas już tu nie będzie. Niech płacą następne pokolenia .My będziemy wielcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr house 350 000 000 IP: 62.93.54.* 22.09.12, 13:03 350 000 000 - tyle Tadziu wyemitował pustego pieniądza, za który w zasadzie niczego w mieście nie wybudował (fabryka wody i kilometr nowej drogi to trochę za mało jak na 10 lat pierdz...nia w stołek). O stworzeniu miejsc pracy szkoda pisać, bo to jedna wielka kompromitacja. Towarzysz Prezydent żyje w innym świecie, gdzieś w okolicach wczesnego Gierka. A Polska jest 40 lat dalej, a świat - chyba z 80. PS. Może ten cyrk Ferenca wystąpi w wirtualnej strefie Dworzysko? Postawić namiot, zwołać małpy i klownów, i "róbmy szoł", niech gawiedź klaska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: 350 000 000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 11:42 Dodał bym, że sytuacja już teraz jest niezwykle dramatyczna. Może się już niedługo okazać, że trzeba będzie sprzedawać miejskie spółki by spłacić lichwiarskie obligację i za to winni są obecni włodarze miasta, a nie nowe pokolenie, myślę, że już zdecydowanie młodsze, władz miejskich .Lekkomyślność , by nie napisać bezmyślność obecnych Ratuszowych jest przerażająca...Pajdokracja i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoś Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim repertu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 11:25 Towarzystwo Wzajemnej Adoracji na zdjęciu w artykule nie jest w komplecie, a szkoda. Za nim w tle już poza ratuszem jest również Gabinet Cieni., który rządzi miejską kasą jak tylko jest to zgodne z ich prywatnymi celami. Już nic dobrego nie zrobią. Mogą jeszcze przez chwilę poudawać, że coś mogą. Za kilka miesięcy przyjdzie przebudzenie, to jest zrozumienie sytuacji do jakiej doprowadzili miasto. Będą duże cięcia w budżecie gminy i wyjdą na powierzchnię prawdziwe uwarunkowania działalności prowadzonej przez to Towarzystwo do obecnych czasów. Będzie jak przy. grze w pokera, Zycie krzyknie... SPRAWDZAMY. BY TAK DRAMATYCZNIE NIE BYŁO, TO BUDŻET JUŻ TERAZ NA 2013 rok MUSI BYĆ REALNY A NIE PRZEPEŁNIONY POBOŻNYMI ŻYCZENIAMI, NIEZGODNYMI Z FAKTYCZNYMI POTRZEBAMI MIASTA. Pozostaje pytanie, co robią radni?. Już najwyższy czas by wykonywali swoje obowiązki i nie robili za ... cyrkowych błaznów w tym miejskim cyrku, chyba że są już tak uwikłani w ratuszowe powiązania, że już też nic nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
dareckipodkarpacie Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper 24.09.12, 18:43 ludziom to nigdy nie dogodzi, robi Ferenc spotkania z mieszkancami to zle, gdyby nie robil to co by mowili. Nie ma w najblizszym czasie wyborow wiec nie sadze ze robi to pod publike. Dodatkowo dzieki niemu Rzeszow na ponad 180 tys. mieszkancow gdyby nie to mial by nieduzo ponad 150 tys. i nawet by sie nie znalazl w 20 najwiekszych miastach Polski - jedno co w nim doceniam to upor w poszerzaniu miasta - i trzymam kciuki ze sie mu uda to jeszcze bardziej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: III Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.12, 21:37 wazeliny dupowłazie nie potrzebujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
dareckipodkarpacie Re: Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim reper 25.09.12, 06:10 dobre, nie każdy podziela twoje poglady odnosnie Ferenca, zreszta ostatnie wybory pokazaly, ze jestes w tym temacie w mniejszosci, w pierwszej turze Ferenc wygral ! Takze swoja frustracje realizuj gdzie indziej... Gość portalu: III napisał(a): > wazeliny dupowłazie nie potrzebujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Ferenc Band rozpoczyna tournée. Z jakim repertu... IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.12, 21:09 Właśnie leci kabarecik. Pod tytułem " Nowa iluminacja ratusza" . Odpowiedz Link Zgłoś