Dodaj do ulubionych

Projekt unijny - pomoc bezrobotnym

24.11.12, 20:26
Od dwóch miesięcy jestem na bezrobociu, bo szef nagle przyszedł i podziękował mi za współpracę, tłumacząc się, że niby ciężki okres, kryzys i na czymś trzeba zaoszczędzić. Od tej pory borykam się z problemem znalezienia pracy. Niby są jakieś ogłoszenia, ale najchętniej to oni by chcieli, żebym pracowała za półdarmo, ewentualnie za miskę ryżu, po 12 godzin dziennie. Szanować też się trzeba. Pomyślałam o założeniu własnej firmy, otworzeniu jakiegoś biznesu, żeby samemu sobie być Panią. Niestety nie znam się na tych wszystkich sprawach, a jakakolwiek porada dużo kosztuje – a mnie z oczywistych względów teraz na to nie stać. Znajomy powiedział mi, że niedługo startuje projekt unijny, który pomaga rozwinąć nowy biznes i zapewnia szkolenia, a także stara się o bezzwrotną pożyczkę na początek działalności. Poszłam do biura (obok PKP) na Kilińskiego i zapytałam się, co i jak. Na miejscu pomogli mi wypełnić wniosek, miła atmosfera i w ogóle. Zupełnie inny świat. Czekam teraz na wyniki rekrutacji. A że miejsc jest całkiem sporo, to polecam spróbować i wam, jeżeli straciliście pracę. Tutaj są wszystkie informacje - www.zadbajoswojaprzyszlosc.b4ngo.pl
Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: szut Re: Projekt unijny - pomoc bezrobotnym IP: *.230.88.12.rzeszow.mm.pl 24.11.12, 23:57
      Sądzę, że spamować też trzeba umieć. A poza tym, sam projekt jest seksistowski.
      • Gość: ziuk Re: Projekt unijny - pomoc bezrobotnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.12, 09:27
        Ponieważ mnie mój pracodawca już 22 lata temu wystawił na zieloną trawke to w pracy na swoim mam pewne doświadczenie.
        Pracuje w usługach i jestem sam sobie, sterem , żeglarzem , okrętem.
        To jest największy atut samozatrudnienia i duża satysfakcja że sam kreujesz swój los.
        Ale wymaga to też dużej determinacji i samozaparcia bo dyspozycyjnym trzeba być na okrągło.
        Zwolnienie lekarskie z którego tak szczodrze korzystają etatowcy to dla mnie zło konieczne z którego jeszcze nie skorzystałem.
        Drugi problem to malejąca siła nabywcza pieniądza znaczy się społeczeństwo od pewnego czasu odnosze wrażenie ubożeje a konkurecja na rynku usług rośnie .
        Zycze Tobie powodzenia ale łatwo nie będzie chociaż zastrzyk 40 tysięcy jest zastrzykiem nie do pogardzenia
    • Gość: ola Re: Projekt unijny - pomoc bezrobotnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.12, 09:59
      hahaha dobre - fajna reklama...
      • Gość: Yupi Re: Projekt unijny - pomoc bezrobotnym IP: *.rzeszow.vectranet.pl 25.11.12, 11:54
        Taka sobie promocja.Cóż to ludziska nie zrobią aby tylko się zmieścić w tym wyścigu szczurów gdzieś w środku stawki.Sam też na swoim od ponad 20 lat jestem.Problem roszczeń,czy tam wielkich apanaży na zasadzie że się należy bo istnieję,lub tych zwolnień dla chorowitych etatowców mam dawno za sobą.Wspomniał już o tym poprzednik.Wypisz wymaluj to samo.Nie wspomniał tylko o tym co najistotniejsze.Z daleka od wszelkiej maści doradców,aktywizacji,pomocy bezrobotnym a w szczególności od Urzędów pracy.To trzeba przerobić samemu metodą prób i błędów.Jak ci wszyscy cię wyszkolą to pół roku i jest po zawodach.Pewne bankructwo twoje,a im oczywiście będzie lepiej ,bo kasa za szkolenia niczemu nieprzydatne znajdzie się w ich kieszeni.No i wieczny etacik "doradców" co nigdy nie zarobili nawet złotówki swoim pomysłem i przemysłem.Więc śmieszne to to doradztwo i zawsze pod kątem jak wpuścić delikwenta w maliny oszczędnie instruując o zmieniających się co rusz przepisach,a o takich niuansach bardzo wartościowych z punktu widzenia własnego portfela nigdy nie wspomną.Są to w szczególności celowo mętne relacje płatników ZUS,US czy opłat lokalnych.Nie bez znaczenia są relacje z grupami uprzywilejowanych na starcie typu KRUS,renciści czy emeryci mundurowi po 15 latach i z tym związana konkurencja(na starcie już jej brak) i jak w tym wszystkim lawirować,aby wyjść na swoje.Więc żadne promocje i doradcy w niczym tu nie pomogą z UE na czele,bo wszystko w rękach biurew co wszystko czego nie dotkną potrafią spieprzyć.To powinno być szkolenie tego typu z idiotycznych przepisów,nierówności startu powiedzmy pełnego płatnika ZUS z takim z KRUS.Tego trzeba uczyć się latami.Ale takie państwo,to takie prawa.Nic tu nie pomogą żadne szkolenia,bo o tych sprawach się nie mówi.Więc po co ta promocja i wpis!?
        • agunia367 Re: Projekt unijny - pomoc bezrobotnym 26.11.12, 13:52
          No ale spróbować chyba nie zaszkodzi? Jestem w tym zielona szczerze mówiąc i nie mam punktu zaczepienia. Jak będzie coś nie tak, to się zorientuję raczej, ale od czegoś muszę zacząć. Chwalicie sobie bycie na swoim, jednak macie ogromne doświadczenie. Dam Wam znać, jak się ten projekt zacznie, czy było warto i czy coś mi pomógł :)
          • Gość: szut Re: Projekt unijny - pomoc bezrobotnym IP: *.230.88.12.rzeszow.mm.pl 26.11.12, 18:02
            Precz, spamerko!
          • Gość: Yupi Re: Projekt unijny - pomoc bezrobotnym IP: *.rzeszow.vectranet.pl 26.11.12, 19:16
            No to próbuj.Za pół roku zorientujesz się ,że te wszelkie szkolenia funta kłaków nie są warte.Ale powodzenia.W szczególności dokładnie przelicz składki ZUS + podatki szczególnie te zaskakujące opłaty lokalne tudzież lokalizacja biznesu.Zawsze może komuś bardziej ustawionemu się spodobać.Poza tym malutki problem z konkurencją typu nic prawie nie płacący krusowiec,ewentualnie zdrowy jak rydz rencista.O kosztach działalności nie wspominam,bo to zrozumiałe i z pewnością z tygodnia na tydzień rośnie.Po przeliczeniu nawet tej dotacji nie starczy na wszystko.Ale od czegoś trzeba zacząć i nastawić się na utratę wszystkich przywilejów najemników i etatowców.Jedyne prawo które będzie obowiązywać to płakać i wszędzie płacić.Taki kraj.Tego na szkoleniach z pewnością nie uczą.Więc do dzieła i nauczyć się liczyć od podstaw każdą złotówkę.A przede wszystkim nie dać się obłupić urzędasom.
          • Gość: Doświadczony Zaszkodzi!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.12, 20:10
            to oszuści! przestrzegam! Trzymać się z daleka!
            I spamerzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka