Dodaj do ulubionych

Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkańcó...

14.03.13, 08:07
Park Sybiraków jako ekosystem i miejsce letniego wypoczynku to jakiś ponury żart.Chyba że mówimy o wielkiej osiedlowej toalecie dla psów,bo faktycznie w lecie na trawę strach wejść.Argument o zimowej atrakcji dzieci dużo bardziej trafiony,bo faktycznie ludzie z drugiego końca miasta przyjeżdżają.Ale budowa tam aquaparku to jeszcze bardziej poroniony pomysł.Jeśli nie wzorujemy się na zachodzie,to chociaż na Węgrach i Słowakach.Na taka atrakcje trzeba znaleźć teren poza miastem,przekraczający powierzchnią chociaż dwukrotnie obecne potrzeby-tak żeby możliwe było zbudowanie ogromego parkingu,w przyszłości dobudowa dodatkowych zjeżdżalni i basenów,może zaplecza hotelowego i spa.Tak żeby powstało coś na wzór Tatralandi,Tropikalnej Wyspy czy parków na Węgrzech.Są ogromne i przyzwoite widokowo tereny na Przybyszowce.Zróbmy atrakcję taką,żeby ludzie z promienia co najmniej 100 km mieli po co przyjechać...A nie jak zwykle-miasto innowacji upcha mała protezę basenu z dwoma rurami po 30 m.każda w środek osiedla mieszkaniowego.Aquapopierdółka znudzi się po pierwszym pobycie-ani parkingu,ani zabawy,ani atrakcji.Do tego zakupy w Nowym Świecie w kąpielówkach jako atrakcją wieczoru.
Obserwuj wątek
    • stop_n_rz Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkańcó... 14.03.13, 08:08
      Trudno się nie zgodzić... cyt. "(...)takie inwestycje powinny być lokalizowane na obrzeżach miasta w niedawno przyłączonych do Rzeszowa miejscowościach. - Tam jest mnóstwo bezkolizyjnych terenów inwestycyjnych"

Jeden z nielicznych parków z prawdziwego zdarzenia i plany jego okrojenia/niszczenia pod inwestycję która spowoduje wzrost ruchu samochodowego i konieczność budowy dużego parkingu przy Aqaparku.
      • Gość: gostek Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.play-internet.pl 14.03.13, 08:29
        A JA SOBIE JAKO JAŚNIE (NIE)OŚWIECONY DOMAGAM SIĘ! ZAKĄTKA DLA KOCHAJĄCYCH INACZEJ,TJ OD TYŁU(ŻEBY NIE BYŁO DUŻO PYŁU),ALBO ŻEBY SIĘ DZIECIĘTA GRZMOTU NIE BAŁY!!
        • endenemo Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań 14.03.13, 10:09
          Gość portalu: gostek napisał(a):
          > A JA SOBIE JAKO JAŚNIE (NIE)OŚWIECONY DOMAGAM SIĘ! ZAKĄTKA DLA KOCHAJĄCYCH INAC
          > ZEJ,TJ OD TYŁU(ŻEBY NIE BYŁO DUŻO PYŁU),ALBO ŻEBY SIĘ DZIECIĘTA GRZMOTU NIE BAŁ
          > Y!!
          rozumiem że masz ze soba problem?, nie jesteś pewien swojej seksualności, więc tego typu wypowiedziami utwierdzasz siebie że jesteś jesteś zdrowym hetero-samcem, i odsuwasz lęk że otoczenie mogłoby Cię stereotypowo potraktować jako pedała?

Klasyczy objaw homofobi i kierowania się nienawiścią - ale nadaje się do leczenia.

EOT - bo wątek o lokalikzacji aquaparku
      • Gość: Andrzej Czop Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.podkarpacki.net 15.03.13, 15:20
        A Ty donosicielu komu pod oknem chcesz wybudować ten aquapark?
      • Gość: mieszkanka Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.05.13, 19:02
        fauna i flora... cudowne okazy psich kupek, wszelkich odmian psow bo tylko takie zwierzatka tam bywaja oraz zadowoleni starcy ktorych wnuki wieczorami pija tanie wino na lawce..... ale wybudujmy aqua park pod warszawa :) wszyscy beda zadowoleni, rosir nie straci na klientach ktorzy zaciagaja sobie nowe stroje kapielowe na betonowych murkach basenowych
        :( szkoda ze osiedlowi mieszkancy mysla tylko o sobie a nie o swoich dzieciach i o ich przyszlosci
      • Gość: ... Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.static.sl-net.pl 26.05.13, 15:39
        www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rDkmmjVIugU
    • eska2012 Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkańcó... 14.03.13, 08:37
      ja jestem przeciwna temu, żeby na moim osiedlu była hala Podpromie. Protestuję niniejszym. Przeszkadza mi zwiększony ruch samochodowy i hordy kibiców. Stadion też mi przeszkadza.
      • kmdr_rohan Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań 14.03.13, 08:41
        Więc skoro Ty masz źle, to czemu inni maja mieć lepiej, tak? Zaiste, bardzo chrześcijańskie podejście.
        • eska2012 Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań 14.03.13, 09:00
          ależ ja nie twierdzę, że mam chrześcijańskie podejście, ani nawet że jestem chrześcijanką. tylko albo pytamy o zdanie wszystkich mieszkańców, albo nie
          • Gość: Misiek Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: 195.206.127.* 14.03.13, 09:09
            Rada osiedla czyli kto?
            Proszę sprawdzić ile ludzi z osiedla głosowało za tym wnioskiem.
            Na te zabrania chodzi garstka ludzi "żywo zainteresowanych" podobnymi inwestycjami, to nie są przedstawiciele mieszkańców.
            • Gość: marek Re: Chcemy aquaparku a nie parku.!!!! IP: *.230.91.105.rzeszow.mm.pl 14.03.13, 09:38
              Kilka osób nie może byc przeszkodą w budowie aquaparku na tym terenie gdzie park jest od lat w złym stanie.Można wszystkich pogodzic teren jest tak duży że wszyscy mogą to miejsce wykorzystac.Koncerty mogą przecież odbywac sie na placu przed Galerią Nowy Swiat a aquapark to dodatkowe miejsca pracy których brakuje w miescie.Równiue dobrze może powstac grupa która zbierac bedzie podpisy pod tym aby powstał aquapark.
              • Gość: Misiek Re: Chcemy aquaparku a nie parku.!!!! IP: 195.206.127.* 14.03.13, 10:07
                Jest demokracja wiec niech taka grupa powstanie.
                Ale naprawdę uważam, że tereny przy ul. Bł. Karoliny sa idealne pod budowe tego typu obiektów. Tam aqua park nikomu nie będzie przeszkadzał i niczego nie będzie zabierał.
                Park był przez tyle lat wiec niech będzie nadal. Przydało by się go troszkę zrewitalizować i unowocześnić, a przed wszystkim ograniczyć wjazd samochodów w okolice kortów tenisowych. Parking dla aut w okolicach kortów to taka sama bzdura jak schody ruchome na siłownię :)
              • kmdr_rohan Chcemy parku nie namiastki aquaparku!!! 14.03.13, 10:09
                Teren nie jest duży. Jest wręcz mały, jak na normalny aquapark. Spójrz na inne aquaparki. Taki np. w Łodzi zajmuje teren 10 ha. Cały park na Baranówce łącznie z alejkami granicznymi ma tych hektarów osiem. O czym my w ogóle mówimy? Poza tym - obecnie park dzieci z osiedla mają za darmo. Co im zostanie po wybudowaniu aquaparku? Sądzisz, że maisto zafunduje im bezpłatne wejściówki?
                • Gość: Misiek Re: Chcemy parku nie namiastki aquaparku!!! IP: 195.206.127.* 14.03.13, 10:14
                  Lokalizacja aqua parku na Baranówce pokazuje po raz kolejny ze Ferenc chce to zrobić tanim kosztem i byle jak. Po to żeby się nazywało ze wreszcie Tadeusz Budowniczy dał to co obiecał.
                  Trzeba było zamiast grającej sadzawki nikomu niepotrzebnej i krytykowanej wszem i wobec dać te środki na budowę aqua parku.
                  Mówimy NIE budowie aqua parku na Baranówce !!!
            • Gość: Mieszkaniec Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.resman.pl 14.03.13, 14:15
              Misiek - skoro tak Ci bardzo przeszkadza obecna rada to czemu nie ruszysz dupy i nie zagłosujesz na swoich kandydatów? Malkontencić i fuczeć potrafi każdy szczególnie na forum, ale aby coś zmienić trzeba ruszyć dupsko sprzed komputera...
              Aquapark w tym miejscu? Jak najbardziej tak!
              Odpowiednia infrastruktura, sensowna lokalizacja parkingów. Rzeszów rozwija się nierównomiernie, a nasze osiedle jest tego przykładem.
              Poza tym z tego co się orientuje aquapark miałby powstać na terenie pseudoboiska piłkarskiego obok kortów - terenu, który nie zmienił się pod żadnym kątem od momentu, kiedy zacząłem szkołę podstawową, czyli 25 lat!!! Najwyższy czas coś zrobić z tym badziewiem.
              POPIERAM INWESTYCJĘ W TYM MIEJSCU
              Mieszkaniec osiedla
              • Gość: Misiek Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: 195.206.127.* 14.03.13, 14:36
                Nie mieszkam już na tym osiedlu, ale tam się wychowałem i tam mieszkają moi rodzice i tam w tym parku wypoczywają moje dzieci, wiec mam prawo się w tej materii wypowiadać. To nie jest własność tylko mieszkańców tego osiedla. Wiele pokoleń pracowało na to żeby ten park zaistniał w tym miejscu i służył mieszkańcom.
                A jak pracują rady osiedla i jak wielu ludzi uczestniczy w ich pracach to druga strona medalu a wiem to z autopsji.
              • kmdr_rohan Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań 14.03.13, 14:52
                Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a):

> Misiek - skoro tak Ci bardzo przeszkadza obecna rada to czemu nie ruszysz dupy
                > i nie zagłosujesz na swoich kandydatów?

Już dziś czy dopiero jutro? Mówił ktoś o aquaparku w tym miejscu przy okazji wyborów?

> Malkontencić i fuczeć potrafi każdy szc
                > zególnie na forum, ale aby coś zmienić trzeba ruszyć dupsko sprzed komputera...

Dobrze, że Ty ruszyłeś.

> Aquapark w tym miejscu? Jak najbardziej tak!

Jak najbardziej nie.

> Odpowiednia infrastruktura, sensowna lokalizacja parkingów.

Gdzie chcesz umiescić te parkingi? Mało Ci, że nasze osiedle zamienia się w jeden wielki parking dla państwa studentów z WSIZ-u, chcesz jeszcze dołożyć większy ruch?

> Rzeszów rozwija się
                > nierównomiernie, a nasze osiedle jest tego przykładem.

Czego przykładem? Co chciałeś przez to powiedzieć, najlepiej z jakimś przykładem tych nierówności?

> Poza tym z tego co się orientuje aquapark miałby powstać na terenie pseudoboisk
                > a piłkarskiego obok kortów - terenu, który nie zmienił się pod żadnym kątem od
                > momentu, kiedy zacząłem szkołę podstawową, czyli 25 lat!!!

To straszne. Boisko w tym samym miejscu od 25 lat!!! Natychmiast zaorać Resovię i Stal!!! Tamte boiska są jeszcze starsze!!!

Pytam i nie znajduję odpowiedzi. Skoro duży aquapark w Łodzi zajmuje teren 10 ha, powiatowy aquapark w Koszalinie - 5 ha, to co Ty chcesz zmiescić na dwóch i pół hektara? Dwa brodziki i pół zjeżdżalni?
              • Gość: Grzesiek Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 11:45
                Mieszkam na Baranówce od 47 lat i obserwuję zmiany jakie następują na tym osiedlu - wolno bo wolno ale jednak. Jednak na aquapark teren parku się nie nadaje a tym bardziej samo boisko więc myślmy trochę perspektywistycznie i wybierzmy tereny stwarzające możliwości rozbudowy. Lepiej wyznaczyć w parku na baranówce teren na wybieg dla czworonogów i nie będzie problemu z zanieczyszczoną trawą na całym terenie bo dla normalnego rozwoju psa jest potrzebna możliwość wybiegania się przez niego.
            • Gość: abba Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.rz.izeto.pl 14.03.13, 16:44
              A kto ci zabrania iść na zebranie ? skoro Ciebie nie interesuje co się dzieje na Twoim osiedlu czy
              otoczeniu to teraz zamknij p........k i nie pajacuj .
          • kmdr_rohan Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań 14.03.13, 10:11
            Dlaczego mamy pytać niezainteresowanych tą konkretną lokalizacją? Czy ja Ci stawiam spalarnię śmieci pod oknem? Czy wprowadzając się - nie widziałaś hali za oknem? Ktoś Cię oszukał? Ni mscij sie na niewinnych ludziach.
            • Gość: mo1der Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.wsiz.rzeszow.pl 14.03.13, 10:39
              Lokalizacja jest dobra tyle, że budowę należy wykonać na należących do miasta terenach szkoły, gdzie obecnie znajdują się boiska. Z uwagi na fakt, że są one w bardzo złym stanie i nikt z nich nie korzysta nie będzie problemu z ograniczaniem powierzchni parku. Lokalizacja ta znajduje się po drugiej stronie ulicy, obok parkingu dolnego centrum handlowego, więc jeden problem z głowy.
              • kmdr_rohan Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań 14.03.13, 10:43
                Więc policz sobie ile te boiska zajmują powierzchni i spróbuj tam zmieścić aquapark i basen. Powodzenia. O stawianiu aquaparku ludziom pod oknami - wogóle nie warto dyskutować.
              • Gość: Misiek Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: 195.206.127.* 14.03.13, 10:48
                i jak wielki będzie ten aqua park wybudowany w miejscu tych boisk???
                poroniony pomysł
                • kmdr_rohan Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań 14.03.13, 11:05
                  Heh, sprawdziłem ile sobie liczy powierzchni ten teren boisk. Licząc po ścianach szkoły i łącznie z parkingiem strzeżonym, ledwo 1,8 ha. Akurat na osiedlowy basen, ale nie aquapark.
                  • Gość: mo1der Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.wsiz.rzeszow.pl 14.03.13, 11:39
                    Jest tam całkiem spory teren za budynkami szkoły. Parkingu nie trzeba będzie budować więc miejsca powinno wystarczyć. Odnośnie mieszkańców to sam mieszkam obok i chętnie widziałbym tam basen. Obecnie ten teren jest niewykorzystany. Ewentualnie boiska do remontu .. Orlik? a basen w innej lokalizacji.
                    • Gość: Pipi Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.13, 12:59
                      Jedyne zielone miejsce gdzie mozna pojsc na spacer, gdzie dzieciaki moga pobiegac, zima pozjezdzac na sankach. Zrobic tam porzadny plac zabaw a nie betonowego molocha, ktory i tak bedzie swiecil pustkami, bo ludzie nie beda mieli kasy na wejsciowki. Najlepiej cale miasto wybetonowac, a co !
                      • Gość: pisul Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.res.pl 14.03.13, 13:35
                        Aqapark tak ale nie w tej dzielnicy. Tam psy dupami szczekaja i raczej inwestycja nie bedzie czesto odwiedzana. Juz lepiej cos obok parku papieskiego. Wiecej miejsca do parkowania i sam budynek weksponowany bedzie lepiej niz ukryty miedzy blokami.
                        • ex_lowca Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań 14.03.13, 14:42
                          Gość portalu: pisul napisał(a):

> Juz lepiej cos obok parku papieskiego. Wiecej miejsca do parkowania i sam budynek (...)

Zdecydowanie tak. Tylko problem polega na tym, że Ferenc chce wybudować aquapark rękami i choć częściowo za pieniądze zewnętrznego inwestora. Jak na razie tylko Womak Alfa sp. z o.o. wyraziła zainteresowanie taką inwestycją.
                          Jako właściciel cieszącej się średnim i ciągle spadającym zainteresowaniem galerii handlowej Nowy Świat Womak chce ratować biznes poprzez budowę w pobliżu aquaparku. Najlepiej ze wspólnym parkingiem.
                          • Gość: pisul Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.res.pl 14.03.13, 15:41
                            Troszke bezsens z protestami. Dzialka miasta, prezydent za, jest inwestor z kasa, duze bezrobocie. Jednak to miasto a nie wies. Tu sie ma budowac na potenge. jak komus nie podoba sie widok moze przeciez sprzedac i osiedlic sie w gnojnicy. Taki aqapark da zatrudnienie z 200 budowlancom przez 2 lata naj mniej a potem z 50 osob do obslugi. Jestem na TAK. A chrzakania tubelcow ze nie bedzie gdzie sie pies mial zalatwiac jakos na mnie nie dzialaja.
                            • kmdr_rohan Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań 14.03.13, 15:50
                              Pisulku, skoro tak bardzo odpowiada Ci aquapark, to moze poproś Twojego Ukochanego Pana Prezydenta, żeby postawił Ci taki pod oknem? Za Twoje zasługi na tym forum należy ci się!
                              • Gość: pisul Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.res.pl 14.03.13, 18:18
                                Swietnie plywam, natura mnie chojnie obdazyla i mam czym wypchac kompielowki ku uciesze dziesiatek dziewczyn. Pokazna muskulatura wspolgra z basenem i dziewczynami w bikini. I ja mysle ze aqapark blisko mojego domu to strzal w dziesiatke. Galerianki w centrach handlowych sa ubrane a tu ile szybciej. A jak ktos jest chuderlawy i z dziewczyn woli biedronia bedzie protestowal przeciwko aqaparkowi. I chodzil na spacery po parkach z psem?
                            • Gość: ... Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.podkarpacki.net 14.03.13, 18:30
                              > jak komus nie podoba sie widok moze przeciez sprzedac i osiedlic sie w gnojnicy

Ale mieszkańcy Baranówek w większości są z gnojnicy.
                              • Gość: aaa Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.03.13, 14:09
                                cieciu mieszkam na baranówce 20 lat i nie jestem z gnojnicy
                            • ex_lowca Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań 14.03.13, 19:10
                              Gość portalu: pisul napisał(a):

> Troszke bezsens z protestami. Dzialka miasta, prezydent za, jest inwestor z kas
                              > a, duze bezrobocie.

Lokalizacji moim zdaniem niezbyt trafiona fakt, ale jak nie ma chętnych na budowanie gdzie indziej, to może lepszy wróbel....

> A chrzakania tubelcow ze nie bedzie gdzie
                              > sie pies mial zalatwiac jakos na mnie nie dzialaja.

Tam przeca komandore owieczki tresuje za Marysiami, tudzież Dorotkami smętnie okiem rzucając. Nie dziw się więc, że nikczemnej postury starowinka rozbierać się ochoty nie ma ;-)
                              • Gość: ev_terier Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.03.13, 19:59
                                ex_owca zakochany w komandorze. Ciekawie się zapowiada.
                                • ex_lowca Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań 14.03.13, 20:08
                                  Gość portalu: ev_terier napisał(a):

> ex_owca zakochany w komandorze. Ciekawie się zapowiada.

Żartujesz prawda?

;-)))))
                            • Gość: Grzesiek Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 11:59
                              Po prost jesteś ograniczonym umysłowo dupkiem bo jeśli zacząć budować gdzieś na Przybyszówce to i tak stanowiska pracy się i w tamtym miejscu znajdę więc miasto nic nie straci, a nabijać kabzę komuś kto nie przewidział takiej sytuacji nie mam zamiaru. Jeśli masz taką ochotę to proszę bardzo ale nie kosztem "tubylców"
    • esque Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkańcó... 14.03.13, 13:00
      jestem zdania żeby nie budować aqua parku w tym miejscu. park jest ladnym miejscem a taki obiekt zredukuje go nawet o polowe. jestem na NIE:D
      • Gość: konrad Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 20:24
        a mnie interesuje tylko czy inwestycja będzie rentowna.
        W całym kraju zdecydowana większość tego typu inwestycji obciąża budzet gminy na terenie której zostały zlokalizowane..
        Jakie mamy aktywa.
        Jesteśmy poważnie zadłużeni ----to może dopóki się nie oddłużymy zadowólmy się wanną w której każdy będzie się pławił za swoje.
    • rafik-1234 Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkańcó... 14.03.13, 20:18
      Zbudować aquapark na Zalesiu lub Budziwoju i będzie git.Chyba ze to pokerowa zagrywka Ferenca (Chciał wybudowac park wodny ludzie nie chcieli),wiadomo ze nastawiony do aquaparku jak pies do jeża.
    • Gość: monika Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.03.13, 21:00
      Ja się dołączam do prostestu!!!!! niech zaczna myslec racjolanie ludzie którzy zarządzają tym wszystkim!!! po co nam glupi aqua park po co sie pytam????????????? zeby jeszcze wiecej samochodów i zanieczyszczen doszlo?????? głupota ludzka głupota tymbardziej ze mamy tak malo zieleni w rzeszowie tylko DEBILE maja takie pomysły tacy którzy rządni są kasy!!! za ile Was debile przekupili co????????????????????????????????????
      • Gość: pisul Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.res.pl 14.03.13, 21:34
        Monika. Duze misto moze potrzebuje takiego obiektu? Co do aut. Budynek moze byc piekny i podniesc prestiz osiedla jak i miasta a auta mozna schowac chocby w parkingu podziemnym. Pomysl w Rzeszowie pol roku zimno i plucha a toz za moze powstac plaza z czystym piaskiem i ciepla woda i sztuczna fala. Po co wyjezdzac do egiptu jak mozna wsiasc w kolo albo trzynastke? Popieram prezydenta. Znowu ten starzec ma pomysl jak mlodzik. I znowu potrafi przewidziec to co innych przerasta.

Bylem w niemczech w czasie zimy w takiej szklanej kopule z tropikalna roslinnoscia i sztuczna plaza. Genialna sprawa.
    • Gość: nowy Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.ghnet.pl 15.03.13, 08:46
      No właśnie o to się rzecz rozbiega, że przydałby się Park przez duże P, a nie taka popierdułka jak jest teraz. Nie jestem przeciwko budowie Aquaparku, jednak budowanie jakiejś imitacji, uważam, że nie ma sensu. Jak budować, to porządnie. A park, jak tak się jacyś działacze wzruszyli, to niech ruszą dupę i niech zrobią w nim porządek, niech wystąpią o projekt przebudowy i niech to wygląda. Park swego czasu powstawał na szybko, sadzono w nim stare drzewa, bo musiał być na szybko. Ale jego obecny kształt, to same niedoróbki, jest niewygodny i dla spacerujących i dla reszty. Boiska w nim do niczego się nie nadają, nie ma gdzie wygodnie się rozłożyć z kocem, plac zabaw słaby, ogólnie dużo terenu, ale nadaje się chyba tylko do wyprowadzania psów. Więcej alejek, więcej ławeczek, więcej pomyślunku.
      • pseudo-dionizy_areopagita Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań 18.03.13, 18:23
        Być może, z obecnego protestu przeciwko likwidacji parku zrodzi się jeszcze - o ile uda się park ocalić - jakaś pozytywna działalność. W obronę parku zaangażowało się sporo osób. Mam nadzieję, że natura ich (naszego) zapału nie okaże się czysto negatywna i w przyszłości zaowocuje np. właśnie jakimś projektem przebudowy. Choć ostatnimi laty park trochę wyładniał (np. nowe, estetyczne, ławki) to do ideału jeszcze mu trochę - rzeczywiście - brakuje.
    • Gość: mi Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.dsl.intertele.pl 15.03.13, 10:17
      Dobrze gadasz gościu. Boguchwała była by lepsza ze względów komunikacyjnych. Zreszta właśnie tam gdzieś miał powstać Aqua Park. Tutaj postawia byle pierdółkę, pewnie zwykły basen gorszy niż ten w Strzyżowie (swojadrogą jedyny w okolicy przystosowany dla doroslego z dzieckiem bo cała rezta to porażka).
      A co do parku Sibiraków może by łaskawa straż miejska zaczęła wystawiac mndaty za to co powinna i co wszyscy popieraja a nie za głupoty. Mówie oczywiście o sprzataniu po prach bo ludzie sie brzydzą posprzątac kupke po psie ja potem musze ja wygrzebywać z podeszwy buta dziecka. Błeeeeee.
      • Gość: Kabum Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.devs.futuro.pl 15.03.13, 21:25
        Atak zimy - Rzeszów nie zdał egzaminu!

Zapraszam na mojego bloga Rzeszów - stolica imitacji. Przygotowałem przed chwilą raport z sytuacji w Rzeszowie. Dużo zdjęć i opisów! Zapraszam i czekam na komentarze.

stolicaimitacji.blogspot.com/2013/03/atak-zimy-rzeszow-nie-zda-egzaminu.html
        Polub mnie na Facebooku i bądź na bieżąco www.facebook.com/pages/Rzesz%C3%B3w-stolica-imitacji/366118923457000?ref=ts&fref=ts
        • Gość: pisul Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.165.enf.pl 16.03.13, 20:01
          Sobotni wieczór, śniegu nawiało na drogi, znowu biało, znowu nie ma pługów. A oni będą budować aquapark :)))
          • Gość: ... Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.podkarpacki.net 16.03.13, 21:26
            Nie to ip matole
    • res-men Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkańcó... 16.03.13, 10:10
      Aquaparki budowało sie 10 lat temu - w dzisiejszych czasach zaden aguapark nie przynosi zysku - swiecą pustkami - komu to potrzebne ? - kolejna inwestycja typu stadion miejski na którym rozegrano 2 mecze i zrobiono jeden wystep ? ...bez sensu
    • Gość: pisul Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.165.enf.pl 16.03.13, 19:56
      Spoko, dajcie na luz. Oni nie umieją kasowników kupić a wy myślicie że wybudują aquapark hahahahah :D Tak samo były protesty żeby nie budować kloca urzędu miasta i okazuje się że nie było po co bo wydano kasę na projekcik i koniec :)
    • yanan2 Chyba znam przyczynę protestów. 16.03.13, 21:31
      Przeciwko aquaparkowi.Pomysł godny rozważenia,po przedstawieniu projektu jak to ma wyglądać.No i rozwiązania uciążliwości parkujących przyszłościowo samochodów.Ci "piewcy" natury,zostali umiejętnie zmanipulowani.Nawet nie wiedzą przeciw czemu protestują.W krajach takich jak Węgry czy Słowacja,to norma.Także centrum życia mieszkańców,wypoczynku i wodolecznictwa.W centrach miast nieco większych od Rzeszowa.Teren lekko mały,ale jakby tak wykluczył ten kort tenisowy i boisko służące pieskom,plus bezpłatne miejsca parkingowe nie będące w kolizji z mieszkańcami,no to pomysł dobry.

Niestety zebrała się grupa podjudzonych "protestantów",co nigdzie nie byli,niczego nie widzieli i jak to wygląda w sąsiednich krajach.Nie wiadomo o co chodzi,a jak nie wiadomo,no to chodzi o czyjś interes.Wszystkie drogi tej nadzwyczajnej aktywności protestujących prowadzą do niedalekiej parafii.To im ten projekt zagraża.Nie będzie procesji,niemożliwe też staną się coroczne parafiady,koncerty religijne czy tam festiwale religijne.Więc tam została nakręcona sprężyna protestów.Umiejętne podpuszczenie nieoświeconych ludzi którzy nawet nie zdają sobie sprawy z takiej manipulacji,daje prawie pewność,komu zależy najbardziej,kto na tym skorzysta,no i dlaczego ta nagła zmiana stanowiska z pełnej akceptacji na negację.

Niech żyją PARAFIADY!!!O to biega teraz.A organizatorzy takich protestów,nawet nie pojmują kto nimi zakulisowo kręci.W każdym razie nie chodzi o dobro mieszkańców czy tam zwierzątek.To czysta kolizja interesów parafialnych z w miarę dobrym pomysłem godnym rozważenia.Póki co to teren żle zagospodarowany.
      • kmdr_rohan Chyba nie. 16.03.13, 21:56
        Nie o parafiadę chodzi, tylko o zabieranie ludziom przestrzeni rekreacyjnej w imię dziwnych interesów właściciela podupadającego centrum handlowego. Non plus ultra.
        • Gość: wodnik szuwarek Re: Chyba nie. IP: *.rzeszow.mm.pl 17.03.13, 23:19
          Zgadza się. Ostatni trend w zagospodarowaniu przestrzennym Rzeszowa polega na niszczeniu i zabudowywaniu wszystkiego co zielone.
          To jakaś obsesja?
          Po co Ferenc zabiega o przyłączanie nowych terenów do miasta skoro
          - nie dojeżdżają tam autobusy miejskie
          - nie ma dużych inwestycji (np omawiany aquapark)
          Może mi to ktoś wyjaśnić?
          Ta mania poszerzania granic to chyba taki konkurs na poziomie zabawy "który ma większego i dalej nasika?"
          Już raz o prezydenckich jajach słyszeliśmy rok temu...

• Gość: tytus Re: Chyba nie. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.03.13, 13:28
          Coś jednak jest na rzeczy!!!
          Gdzie niby mają odbywać się przedwyborcze partaytagi,czy tam parafiady jak by tak zbudowano coś użytecznego,a nie wybieg dla psów!?To jedna strona medalu.Ta sama to zwierzątka,ekolodzy i różni nawiedzeni tego typu.Jak nie będzie w psich goownach robala(oczywiście nigdzie nie spotykanego) no to doniosą,sfotografują,i ogłoszą,że takiego nigdzie nie ma tylko powiedzmy gdzieś na Syberii,albo innych Karaibach.To bardzo dobry biznes od wyłudzeń.Jakoś teraz tych protestujących sparło jak na sraczkę.Musi być kręcona sprężyna na dzwonienie.Pytanie komu koncepcja przeszkadza.Odpowiedz w zasadzie prosta i logiczna.

Ciekaw jestem dlaczego nikt nie protestował przeciw budowie pomniczków czy tam innych cmentarzyków z okazji klęsk narodowych.Tu będzie bombardowanie zieleni.No ale w tym wypadku cisza.A może przykrywka dla tego poronionego projektu i wpuszczenie w kanał protestujących!?Niesłychana cisza.Parafiadom też to przeszkadzać nie będzie.Aż trudno określić stan umysłów zmanipulowanych.Chyba dno,to właściwe słowo.

Inna sprawa to zagospodarowanie terenu,projekt,rozwiązania komunikacyjne,parking, czy wieczyste użytkowanie miejskiej własności przez obcych nam inwestorów.Ale tu nie ma mowy o merytorycznej dyskusji.Po prostu nie,bo nie!!!.Już sam pomysł to negacja.Chyba ktoś obłędu dostał,albo inna przypadłość z nierównościami pod sufitem.
          • kmdr_rohan Re: Chyba nie. 18.03.13, 14:03
            Gość portalu: tytus napisał(a):

> Coś jednak jest na rzeczy!!!

Drogi Tytusie. Nie drap się tam, gdzie Cie nie swędzi i nie szukaj wrogów tam, gdzie ich nie ma.

> Gdzie niby mają odbywać się przedwyborcze partaytagi,czy tam parafiady jak by t
            > ak zbudowano coś użytecznego,a nie wybieg dla psów!?

Drogi Tytusie, czy sadzisz, że po zabudowaniu tej przestrzeni - te psy automagcznie znikną z Baranówki? Czy też może zamiast sr... w karzakch w parku, zaczną to robić pod Twoją klatką?
            Pomijając kwestię innej użyteczności parku.

>To jedna strona medalu.Ta s
            > ama to zwierzątka,ekolodzy i różni nawiedzeni tego typu.Jak nie będzie w psich
            > goownach robala(oczywiście nigdzie nie spotykanego) no to doniosą,sfotografują,
            > i ogłoszą,że takiego nigdzie nie ma tylko powiedzmy gdzieś na Syberii,albo inny
            > ch Karaibach.To bardzo dobry biznes od wyłudzeń.

Drogi Tytusie. O czym ty bredzisz?

>Jakoś teraz tych protestujących
            > sparło jak na sraczkę.Musi być kręcona sprężyna na dzwonienie.

Jakoś wczesniej nikt nie proponował zniszczenia parku w imię interesów inwestora WOMAK-u.

> Pytanie komu koncepcja przeszkadza.

Mnie i mojej rodzinie. I kilkudziesięciu znajomym, ktorzy podpisali się pod protestem.

> Odpowiedz w zasadzie prosta i logiczna.
            >
            > Ciekaw jestem dlaczego nikt nie protestował przeciw budowie pomniczków czy tam
            > innych cmentarzyków z okazji klęsk narodowych.

Cóż ma piernik do wiatraka, Drogi Tytusie?

>Tu będzie bombardowanie zieleni.No ale w tym wypadku cisza.A może przykrywka dla tego poronionego projektu i wpuszczenie w kanał protestujących!?Niesłychana cisza.

Tytusie, czy ty napewno wiesz, co piszesz? Bo trudno ogarnąć swobodny strumień Twych myśli.

>Parafiadom też to przeszkadzać nie będzie.Aż trudno określić stan umysłów >zmanipulowanych.Chyba dno,to właściwe słowo.

Drogi Tytusie, co właściwie chciałeś przez tą wypowiedź dać do zrozumienia?

> Inna sprawa to zagospodarowanie terenu,projekt,rozwiązania komunikacyjne,parkin
            > g, czy wieczyste użytkowanie miejskiej własności przez obcych nam inwestorów.Al
            > e tu nie ma mowy o merytorycznej dyskusji.Po prostu nie,bo nie!!!.Już sam pomys
            > ł to negacja.Chyba ktoś obłędu dostał,albo inna przypadłość z nierównościami po
            > d sufitem.

Ponieważ Ty, Tytusie zaprezentowałeś niezwykle merytoryczną wyoowiedź, zapraszam do dalszej dyskusji.
            • Gość: tytus Re: Chyba nie. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.03.13, 14:55
              Odniosę się tylko do "walorów" przyrodniczych,czyli kawek gołębi i gawronów.Reszta nie istnieje,o tym "bredzę".Więc nie nadużywać ekologii w protestach.A protestujący akurat to oprotestowali.Druga sprawa "pomniczki" to też niszczenie.Dlaczego akurat w tym wypadku cisza!?Czyżby przykrywka i puszczanie dymów przed tym "bombardowaniem",a może sponsor by sie na to znalazł i kasa przy okazji!?Jednym wolno ,innym nie!?.Nie podoba mi się niszczenie zieleni i możliwe inne uciążliwości z tego tytułu.Koszty i udręka po stronie mieszkanców,a zyski będa i tak za granicą.Może i dobrze(choć nie jestem przekonany),że projekt upadnie,choćby ze względu na różne manfy przedwyborcze,festiwale czy parafiady,ale nie protesty.To tylko umiejętna manipulacja.Więc szkoda się naprężać,akademicka dyskusja.Nic z tego nie będzie.Ale taki obiekt jest konieczny,pożądany ale czy tutaj!?Teren praktycznie dziki, trzeba zagospodarować,wyprowadzić obrzydliwe "balony" i przywrócić mieszkańcom park i zieleń.To moło by powstać przy okazji basenów jak jest to gdzie indziej.A jeśli już inwestować w tym kierunku,no to nie teren miejski w obce ręce.Co to,to odpada.A tak swoja drogą.To jak by tak powstał basen to jego eminencja nie nawiedzi festiwalu jak w roku ubiegłym,więc to jest denne i zakręcone,no i z tego chyba protesty.
              • kmdr_rohan Re: Chyba nie. 18.03.13, 15:06

> Odniosę się tylko do "walorów" przyrodniczych,czyli kawek gołębi i gawronów.Res
                > zta nie istnieje,o tym "bredzę".

Masz rację, bredzisz. Na terenie parku obserwowałem sikorki modre, bogatki, kwiczoły, dzwońce, szpaki, kosy, pliszki siwe. To tak w skrócie, bo nie jestem ornitologiem. Poza tym w dyskusji nikt nie podnosił watku ekologicznego. Ty pierwszy to zrobiłeś.

> Więc nie nadużywać ekologii w protestach.A prot
                > estujący akurat to oprotestowali.

Nieprawda. Proszę o cytat.

Druga sprawa "pomniczki" to też niszczenie.

Ale co o ma wspólnego z protestem przeciw budowie aquapaeku?

> Teren praktycznie dziki, trzeba zagospodarować,wyprowadzić obrzydliwe "balony" i
                > przywrócić mieszkańcom park i zieleń.

Czy ty napewno wiesz o czym piszesz? Chcesz przywrócić zieleń wycinając drzewa? Jakoś tego nie ogarniam.
                Co do reszty twoich wpisów, to stwierdzam jedynie wielkie materyji poplątanie.
                Miłego wieczoru.
                • ex_lowca Re: Chyba nie. 18.03.13, 22:42
                  Nareszcie nasz naczelny "treser owieczek" znalazł równorzędnego rozmówcę, z czego cieszą się niezmiernie. Zawsze to raźniej będzie we dwóch, a i może mniej nihilizmu będzie się rozlewać?
              • Gość: wodnik szuwarek Re: Chyba nie. IP: *.rzeszow.mm.pl 18.03.13, 22:12
                Nie żebym Cię obrażał, ale twoja wypowiedź nosi znamiona pieniactwa. Brak logicznych argumentów, impulsywność i słowotok wskazują, że powinieneś troszkę odetchnąć i dla uspokojenia skołatanej duszy poobserwować przyrodę.
                To życzliwa porada. Spacer wśród zieleni i psiaków oraz ptaków, które jako żywe organizmy muszą gdzieś wydalać szkodliwe produkty przemiany materii, byłby dla Ciebie dobrym ćwiczeniem. Może ty masz jakąś fobię związana z psimi kupkami?
                Wyżywasz się na roślinkach i małych zwierzaczkach:)
                Nie interpretuj świata jako podległego sobie lenna, którym możesz zarządzać do woli. Są ludzie, którzy lubią chodzić na spacery z dziećmi, zwierzakami lub po prostu "ładują akumulatory" obcując z naturą. Harmonijne egzystowanie obok siebie - ludzi i zwierząt przynosi przy umiejętnym zarządzaniu przestrzenią miejską obopólne korzyści.
                A ty tylko ziejesz jadem i przytaczasz irracjonalne argumenty.
                Przemyśl to co Ci napisałem.
                • Gość: tytus Re: Chyba nie. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.03.13, 23:33
                  No to niewiele zrozumiałeś z wielowątkowego wpisu gdzie jest i za i przeciw.Pozostanę przy swoim.Nie jestem przeciwnikiem przyrody, zieleni,czy nawet tych basenów.Pod warunkiem, że nie będzie to z udręką dla mieszkańców.Jestem przeciw,aby poszło to w "obce ręce"Są argumenty za i przeciw.Przeważają póki co te za.Jest szansa na poprawę infrastruktury "parku" tylko z nazwy.Póki co to prawie pustynia.Każdy ma swój punkt widzenia niby tego samego,ale nie tak samo.Bez obaw.Nie "pieniaczę i się nie pienię".Argumenty za nie istnieniem tego co jest są przeważające,więc bez obaw.To wynika z logiki,manipulacji tematem,obserwacji szarpaniny przy obecnym stanie rzeczy.Moce niebieskie pomogą w utrzymaniu status qwo,no bo festiwale gdzieś być muszą,a park papieski to jednak zdecydowanie za mało.Podziw bierze nad szuwarkiem i to wodnikiem ,że jest przeciw basenom he he.Umiłowanie natury powinno do tej pory objawiać się wykopami po cegielni,może jeszcze kominem co tam stał nie tak dawno i pasącą się krową z kozami w szuwarach gdzie teraz Nowy Swiat.Wtedy kryteria umiłowania przyrody były by zachowane.Zadnych poprawek i cywilizacji terenu.O to idzie!?To tak ma być jak jest,bez nasadzen zagospodarowania czy nawet tych basenów!?To miasto bądz co bądz wojewódzkie, teren zasługuje na coś lepszego niż wybieg dla psów w tym miejscu.Aha!Sam psa posiadam.Po przemyśleniu optuję jednak za powrotem do stanu pierwotnego z cegielnią i kominem w tle,a co mi tam,jest wolność wypowiedzi póki co.Aha.Ale o kapliczkach na każdej górce aby nie zapomnieć jak to dawniej było.Będzie swojsko.Nie urażam się jednak "wytykiem",bo to problem do dyskusji i może coś się z tego wykluje dobrego.Oby nie to co jest.
                  • kmdr_rohan Re: Chyba nie. 19.03.13, 07:51
                    Naprawdę w tym słowotoku, przy braku oddzielania zdań (jakas mania, czy co?), trudno jest z Tobą dyskutować, bo po priostu trudnio się czyta te Twoje wywody. Sam nie wiesz, czego własciwie chcesz. Pisałeś coś o braku drzew? na boisku ich nie ma - a w innych miejscach - czyżbyś miał kłopoty ze wzrokiem? Piszesz o cegielni? Ona bylaw miejscu obecnego Nowego Świata, więc pretensje do WOMAKU.
                    • Gość: tytus Re: Chyba nie. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.03.13, 09:08
                      Fakt.Na boisku ich nie ma(drzew).Więc inaczej.A potrzebne boisko!?A może basen,dosadzenia i zagospodarowanie!?Obok są jeszcze dwa szkolne.A to co jest to wybieg dla psów i partaytagi z okazji wyborów lub festiwali.Zadnych funkcji sportowych nie pełni.Zresztą mam uczulenie na piłkarzy,boiska,orliki, stadiony i tym podobna pierdoły"płemieła" od balona kopanego.Wtopiono ogromne kwoty w "narodowe",które trzeba utrzymać,więc powetują sobie fotoradarami na kierowcach powiedzmy.Można rzygnąć od takiego "sportu"bez wyników.

A co do drzew!?No cóż.Zaczną budować pomniczki,to znacząco ich ubędzie.Przybędzie za to betonu ,asfaltu czy schodów.Obie "inwestycje" są równorzędne.Wiążą się z wycinką i niszczeniem,wtórnymi nasadzeniami,może bardziej szlachetnych odmian.Obie zresztą kolidują ze sobą i się "gryzą" wizerunkowo.Z tym,że jedna nie sluży nikomu i niczemu,a druga może ma sens,przy odpowiednio spełnionych warunkach.Dlaczego jedna inwestycja teraz budzi gwałtowny sprzeciw,a druga podobna już nie!?.Obie to działalność potencjalnie niszcząca,a tylko jedna doczekała protestu.Odpowiedz w zasadzie jest prosta i jakby w tytule.

Wiem gdzie była cegielnia i jak to wyglądało 30 lat temu.Ale znudziła mnie już dyskusja o niczym.Jakoś zagospodarować by to wypadało,aby pełniło funkcje rekreacyjne z basenem czy też bez.Właściciel terenu zrobi co zechce,choć kto wie,może się ulęknie jak przy tej kapliczce na N.Mieście,aby jak tam,kosztem terenów miejskich, wzbogacać obce biznesy.
                      • kmdr_rohan Re: Chyba nie. 19.03.13, 09:33
                        Tytusie Drogi!
                        Umówmy się tak. Ty zaczniesz pisać po polsku, z zachowaniem zasad interpunkcji, a ja zacznę próbować Ci odpowiadać. Jak na razie bredzisz o jakichś "pomniczkach", twierdzisz, że nie lubisz piłki kopanej i w ogole uważasz, że świat jest podły, a skarpetki śmierdzą.
                        Tak, masz rację.
                        Szybkiego powrotu do zdrowia życzę!
                      • reishof Re: Chyba nie. 05.05.13, 11:19

.Zresztą mam uczulenie na piłkarzy,boiska,orliki, stadiony i tym p
                        > odobna pierdoły"płemieła" od balona kopanego.

Jak ci chłopcy za parę lat wycharatają w gałę mistrzostwo świata i Polska będzie na ustach całego świata to być może zmienisz wtedy zdanie
    • Gość: rr Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.dynamic.mm.pl 18.03.13, 22:15
      Protest jak najbardziej słuszny.
      Pomysł aby niszczyć park (zamiast go rewitalizować), żeby zbudować akwapark albo raczej jego protezę, podczas gdy są lepsze tereny pod względem: komunikacyjnym, ewentualnej rozbudowy w przyszłości, możliwości zrobienia wystarczającej ilości miejsc parkingowych oraz pod takim względem że są one po prostu niezagospodarowane jest zwyczajnym idiotyzmem.
      Jak Ferenc ma zamiar zbudować taki akwapark jak w Nowej Wsi (lub cóś podobnego) to niech lepiej zrezygnuje od razu bo to sensu nie ma!
    • pseudo-dionizy_areopagita Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkańcó... 19.03.13, 20:25
      Strona protestu - park-sybirakow.rzeszow.pl
    • Gość: eska Re: Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkań IP: *.army.mil.pl 22.03.13, 10:07
      ten plan to chyba tylko dla tych studencików z WSIZ-u, żeby mieli gdzie parkować bo koniecznie chcą zabrać kawałek parku na parking. Pewnie znowu prezydent się "skumał" tym razem nie z biznesmenem P., tylko rektorem P.
    • zezem66 Chcemy parku, nie aquaparku. Protest mieszkańcó... 27.03.13, 06:07
      Nie jestem zwolennikiem radnego Cyprysia który potrafi tylko ładnie i okrągło mówic i na szczęście nic z tego nie wynika ale w tym przypadku muszę przyznać mu racje. Nie jestem przeciwnikiem aquaparku wręcz przeciwnie marze o nim ale budowa w tym miejscu i to na przekór, jak zwykle mieszkańcom nie ma sensu. Wystarczy juz imitacja stadionu miejskiego ,którego jedna trybuna kosztowała tyle ile wybudowanie na terenach wyzyskanych nowego kompleksu sportowego z dojazdem ,parkingiem i infrastruktura hotelową. W miejscu tym powinno zostać długo oczekiwane przez mieszkańców boisko sportowe ze sztuczną albo naturalna nawierzchnia ,które słuzyłoby mieszkańcom osiedla i nie tylko. Chyba wystarczajaco duzo terenów p. Ferenc pozyskał i na pewno jest jakaś lokalizacja ,która pozwoli wybudowac obiekt na miarę Stolicy Innowacji a nie Imitacji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka