Dodaj do ulubionych

temat buraczany:)

04.05.14, 17:23
Zainspirowała mnie 21a-w-e. Gdzie w Rzeszowie można zjeść sałatkę z buraków, ale nie jako dodatek do dania tylko danie samodzielne, np z serem kozim. Teraz zbliża się pora botwinki, zatem czy można będzie się natknąć na sałatkę z botwinką?
Obserwuj wątek
    • 21_a_w_e Re: temat buraczany:) 04.05.14, 17:31
      Buraki są wszędzie tylko czasami nie zdają sobie z tego sprawy.
      • coralin Re: temat buraczany:) 04.05.14, 17:46
        Zadałam konkretne pytanie, związane poniekąd z Rzeszowem (bo chodzi mi o to czy w jakiejś knajpce podają buraki na przystawkę lub sałatkę solo), zatem jeśli nie masz nic do powiedzenia w temacie i chcesz zaśmiecać mój wątek to dziękuję.
        • 21_a_w_e Re: temat buraczany:) 04.05.14, 18:02
          Masz rację - temat jest związany poniekąd z Rzeszowem. Ja buraków nie jem bo się boję, że są trujące.
          • coralin Re: temat buraczany:) 04.05.14, 18:12
            Ale ja nie pytałam: czy jecie, lubicie buraki. Dziękuje za wypowiedz, wolałabym wpis na temat:)
            • 21_a_w_e Re: temat buraczany:) 04.05.14, 18:31
              Buraki są w Biedronce lub w innych Delikatesach. Dla ułatwienia powiem, że są w sloikach i stoją na półkach. Myślę, że mój wpis obecny jest na temat i na dodatek ułatwi tobie życie.
              • coralin Re: temat buraczany:) 04.05.14, 18:44
                Nie jest na temat, bo te buraki w słoikach są z octem, a mnie chodzi o ugotowane i przyrządzone na świeżo. W jakiejś rzeszowskiej knajpce. Buraki gotują się trochę i takiej sałatki nie zrobi się w 5 minut. I właśnie takie potrawy wybieram w knajpach- czasochłonne lub pracochłonne. Dziękuję za zainteresowanie moim wątkiem. Może przeniesiesz się na bardziej "intelektualne"?
                • 21_a_w_e Re: temat buraczany:) 04.05.14, 18:57
                  No wiesz - skoro ty intelektualnie na początku przemilczasz sprawę octu - to nie oczekuj że ktoś się ma domyślać o jakie buraki tobie chodzi.Podobno u Brata Alberta mają dobre.
                  • coralin Re: temat buraczany:) 04.05.14, 19:06
                    Przecież od początku pisałam o knajpach, a nie o gotowcach czy półproduktach ze sklepu. Przykre jest to, że na tym forum niegrzeczność (to eufemizm) ma się tak dobrze. Naprawdę u Brata Alberta podają sałatkę z buraków z kozim serem, o której pisałam w 1 wpisie?
                    • 21_a_w_e Re: temat buraczany:) 04.05.14, 19:24
                      Widać żeś nie z miasta i pojęcia nie masz co jest podawane w knajpach.
                      • coralin Re: temat buraczany:) 04.05.14, 19:36
                        Pojęcie jako takie mam, ale jako, że knajp w Rzeszowie jest coraz więcej jestem ciekawa czy są takie, które odeszły już od kompleksów i np. serwowania caprese w styczniu. Jakby te buraki były z serem kozim z okolicy to już w ogóle super.
                        Jeśli ktoś oprócz mojej "dyskutantki" przeczyta ten wątek to na serio mam pytanie o jakąś knajpę w duchu slow food w Rzeszowie.
                        • 21_a_w_e Re: temat buraczany:) 04.05.14, 20:09
                          Nikt nie przeczyta - ja mam dzisiaj dyżur. Rzuć może hasło - burak czy kartofel to może ktoś się odezwie. Temat zrabowanych dzieł sztuki jest dobry - tu możes liczyć na Rzeszowskiego15 lub łosoś z Biedronki - Robert jest dobry w te klocki.
                          • 21_a_w_e Re: temat buraczany:) 04.05.14, 20:11
                            Jak dołączysz do nas i przestaniesz gwiazdorzyć to możesz być od buraków.
                            • mr.paprykarz Re: temat buraczany:) 04.05.14, 21:21
                              -Jak najprościej zrobić sałatkę z buraków?
                              -Wrzucić granat do BMW.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka