Dodaj do ulubionych

Banderowcy

08.08.14, 09:03
z powodu chwilowego braku wroga,wzieli się sami za łby.

Służby komunalne oraz wojsko weszły na Majdan w czwartek rano. Udało im się tylko częściowo rozebrać barykady. W stronę żołnierzy batalionu MSW "Kijów-2" (rekrutujących się z dawnej samoobrony Majdanu) poleciały kamienie, a nawet butelki z benzyną. Protestujący podpalili opony, a plac przez wiele godzin spowijał gęsty dym. Mimo wszystko służbom udało się usunąć barykady od strony placu Europejskiego. Częściowo oczyszczone zostały także drogi dojazdowe od strony północnej i południowej.

Wielotysięczne demonstracje na kijowskim placu Niepodległości rozpoczęły się w listopadzie w proteście przeciwko odłożeniu podpisania umowy stowarzyszeniowej z UE przez byłego prezydenta Wiktora Janukowycza. Szybko jednak przeistoczyły się w wielki antyrządowy protest, po którym Janukowycz został obalony. I choć cel protestujących został osiągnięty, to do dzisiaj na placu mieszka ponad sto osób. Twierdzą, że muszą zostać po to, by patrzeć obecnej władzy na ręce.

Spora część opinii publicznej, także tej sympatyzującej z ideami Majdanu, od dawna domaga się likwidacji miasteczka namiotowego, głównie ze względu na przestępczość. Od początku roku zamordowano tam cztery osoby, doszło do kilkunastu gwałtów. Widok pijanych mężczyzn ubranych w mundury wojskowe i wyciągających od przechodniów papierosy i pieniądze stał się codziennością.

Do rozwiązania Majdanu wzywał też Witalij Kliczko, wybrany ponad dwa miesiące temu na mera Kijowa. - Ten, kto się tam pojawia, jest narażony na niebezpieczeństwo. Od czasu do czasu słychać strzały, wybuchają bójki. Próbujemy wyjaśnić tym ludziom, że Majdan powinien wrócić do normalnego życia - mówił Kliczko o dzisiejszych "majdanowcach" w Radiu Wolna Europa.

Również w czwartek zatrzymano na Majdanie kilka osób, które miały broń palną, granaty, noże i koktajle Mołotowa. Reporter "Kyiv Post" widział, jak jeden z zamaskowanych demonstrantów z karabinem pod ręką obserwował zajścia na placu z drugiego piętra budynku. Takich budynków okupowanych przez "majdanowców" jest w stolicy dziewiętnaście.

Szef MSW Arsen Awakow stwierdził w lipcu, że ludzie na Majdanie działają na rzecz Rosji. - Zamiast marnować czas w centrum stolicy, powinni wziąć w ręce broń i iść na front, by tam walczyć o Ukrainę - powiedział. Zagroził, że milicja będzie zwalczać tych, którzy łamią prawo.

Powołany dwa tygodnie temu na szefa milicji Aleksander Tereszczuk stwierdził, że w całym mieście pojawiło się przede wszystkim mnóstwo broni. - Nie pamiętam, żeby kiedykolwiek w mieście zostało popełnionych tak wiele przestępstw z użyciem broni - mówi Tereszczuk, dodając, że służby wytoczyły od początku roku 337 spraw za nielegalne posiadanie broni.

Bujak broni Majdanu

W obronie Majdanu staje Zbigniew Bujak, jeden z legendarnych przywódców podziemnej "Solidarności" w latach 80. W eseju na temat Majdanu i jego roli w ukraińskiej polityce pisze:

"Kijowska inteligencja, która wspierała Majdan i nawet biła się na barykadach, jest teraz nastawiona do Majdanu krytycznie, a nawet wrogo. O ludziach z Majdanu wielu mówi, że to już nie ci sami i nie tacy sami, wielu wyraża się o obecnym Majdanie wręcz z pogardą.

Znam ten syndrom z doświadczenia »Solidarności «. Po wyborczym zwycięstwie 4 czerwca 1989 r. obserwowałem szybkie marginalizowanie »Solidarności «. Tymczasem Majdan to wciąż najlepsze i w istocie jedyne miejsce na obywatelską debatę o problemach Ukrainy, o niezbędnych reformach, to wciąż jedyne miejsce społecznego nadzoru nad aparatem władzy. Może ta właśnie funkcja tak bardzo kłuje w oczy.

Obejmując urzędy, dotychczasowi rewolucjoniści stają się establishmentem. Okazuje się, że nikt, nawet najbardziej światli rewolucjoniści i zwolennicy społeczeństwa obywatelskiego, nie lubi być kontrolowany. Będą więc osłabiać nie tylko ruch, który wyniósł ich do władzy. Będą osłabiać każdą instytucję, organizację, gazetę czy stację TV, która próbuje ich kontrolować.

Trudniej zrozumieć środowisko intelektualne, które pozostaje krytyczne wobec władzy, ale Majdanowi odmawia wsparcia i uznania. Może to efekt konkurencji? To wszak świat intelektu - i słusznie - przypisuje sobie rolę krytyka tego, co dzieje się w sferze publicznej. Jednak istnienie »Solidarności « czy Majdanu powoduje, że to tam, póki istnieje, bije źródło społecznej krytyki. To tam, póki istnieje, rodzące się idee, myśli i krytyczne uwagi mają siłę oddziaływania”.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75477,16445966,Majdan_walczy_z_Majdanem.html#ixzz39mWO3ogX
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Re: Banderowcy 08.08.14, 20:04
      No tak! Lechowski cytuje Wyborczą. i to w całości! Pewnie nie wiedział, co wybrać. Cóż, ten typ tak ma! Koniec świata! ;-))
      • lechowski51 Re: Banderowcy 08.08.14, 20:44
        Cytuję w całości Koszerną,bo nie każdy ma dostęp do tego co publikują.Po za tym dla takich jak Ty,to powinno być wiarygodne.Chyba,że uważasz,że Koszerna jest na usługach Putina i za ruskie pieniądze ośmiesza banderowców?!
        • wislocki12 Re: Banderowcy 08.08.14, 21:09
          No tak, jak rozumiem, owa "koszerna" jest Ci dostępna. Chyba wzniosłeś się zatem na swoje wyżyny intelektualne, skoro przemówiła do Ciebie aż w takim stopniu! ;-))
          • lechowski51 Re: Banderowcy 09.08.14, 00:00
            Wiem,że bicie piany to Twoja specjalność.Mógłbys się odnieść do tekstu z koszernej?.Czy choćby opini Bujak,że solidarność została zmarginalizowana!
            Ma odwage ten łobuz,który zlicytował swoją legitymację na rzecz Kiszczakowej.
            • wislocki12 Re: Banderowcy 09.08.14, 00:16
              Myślę, że trzeba mieć sporo odwagi, aby w czasach Lechowskiego zlicytować swoją solidarnościową legitymację na rzecz, jak powiadasz, Kiszczakowej!
              Zgadzam się całkowicie z Bujakiemw sprawie samomarginalizacji "Solidarności". Wyobraź sobie, w Rzeszowie od 15 lat do władz "S" wybierane są te same osoby. Jak w CRZZ, nie przymierzając. Jeden z owych panów pełnił do niedawna nawet funkcję przewodniczącego Sejmiku Wojewódzkiego, czego nawet w PRL nie oglądano.
              Jeżeli zaś chodzi o problem Majdanu, to uważam, że problem kibolstwa odnosi się nie tylko Wrocławia, że o Rzeszowie nie wspomnę! ;-))
              • lechowski51 Re: Banderowcy 09.08.14, 08:58
                Trzeba było mieć dużo odwagi a raczej łajdactwa w sobie,aby zmarginalizować takich dzielnych ludzi jak Gwiazda,Walentynowicz,Morawiecki,Pałka,Rulewski czy Kopaczewski z Rzeszowa a wysunąć na pierwszy front,komunistycznych kapusi Wałęsę,Boniego i innych.
                Dzięki temu nie mieliśmy nudnych wyborów bo razwiedka dała nam takich wspaniałych przywódców jak Kwaśniewski,Miller,Oleksy czy Cimoszewicz.
                • wislocki12 Re: Banderowcy 09.08.14, 21:24
                  Czy mam rozumieć, że w 2014 r. mamy do czynienia z rozkwitem "Solidarności"? Niech jeszcze tylko Śniadek wróci! ;-))
                  • lechowski51 Re: Banderowcy 09.08.14, 23:06
                    Zle rozumiesz
                    • wislocki12 Re: Banderowcy 09.08.14, 23:38
                      I to już wszystko? No tak, przekonałeś mnie! ;-))
                      • lechowski51 Re: Banderowcy 10.08.14, 08:35
                        Mamy rozkwit Sitwy a nie Solidarności.Koniec Republiki Okrogłstołowej powoli jednak się zbliża.....W.g sondaży nawet taka gwiazda lewaków i złodziei jak Majchrowski przegrywa w Krakowie z Gowinem.
                        • lech.junosza Re: Banderowcy 13.08.14, 12:55
                          lechowski51 napisał:

> Mamy rozkwit Sitwy a nie Solidarności.Koniec Republiki Okrogłstołowej powoli je
                          > dnak się zbliża.....W.g sondaży nawet taka gwiazda lewaków i złodziei jak Majch
                          > rowski przegrywa w Krakowie z Gowinem.
                          Zarzuciłeś złodziejstwo prezydentowi Krakowa. Będziesz musiał udowodnić to w sądzie.
    • rz2014 Re: Banderowcy 09.08.14, 16:43
      Banderowcy mordercy polskich rodzin na południu i wschodzie Podkarpacia.
      Nie zapomnimy szakale
      • lech.junosza Re: Banderowcy 09.08.14, 18:23
        rz2014 napisał:

> Banderowcy mordercy polskich rodzin na południu i wschodzie Podkarpacia.
        > Nie zapomnimy szakale
        Banderowcy nie dają sobie rady z burdelem jaki wywołali na amerykańskie zamówienie.
        • lechowski51 Re: Banderowcy 13.08.14, 15:48
          Przestań cytować Trybunę Ludu z czasów Bieruta.Jak ci ruscy płacą,to są to pieniadze wyrzucone w błoto.z taka argumentacją,niue jesteś w stanie przekonać nawet byłych sbeków i PZPR-wskich aparatczyków.
          Pogadaj z centralą,niech ci dadzą lepsza ściagę!
          • lech.junosza Re: Banderowcy 13.08.14, 21:33
            Kuriozalny stosunek polskich władz tuszujących i przemilczających zbrodnię ludobójstwa dokonaną przez ukraińskich nacjonalistów wynika z mierności moralnej tych ludzi, głupoty i rusofobii. Przemilczanie, zacieranie śladów po bestialskich mordach na przeszło 100 tysiącach polskich obywateli jest wyjątkową NIKCZEMNOŚCIĄ
            Ale czy taki banderowski pomiot jak lechowski (?!) może przyjąć to do swej hajadamckiej świadomości?!
            • lechowski51 Re: Banderowcy 13.08.14, 22:21
              Poczytaj oszalały palancie, moje wypowiedzi na temat upowskich zbrodni a potem etykietuj głupcze.
              • wislocki12 Re: Banderowcy 13.08.14, 23:12
                No tak, "oszalały palant", że o "głupcze" nie wspomnę! ;-((
                O ile pamiętam, to właśnie Ty usiłowałeś wymóc na mnie potępienie moralne dla niejakiego Resmenova! To chyba jakiś rodzaj hipokryzji... ;-((
                • lechowski51 Re: Banderowcy 14.08.14, 08:32
                  A co mam napisać lewackiemu palantowi,który nazywa mnie banderowskim pomiotem?!.Oczywiście ten prymitywny gostek nie wie,że upowską propagande zwalczam na tym forum od wielu lat.Jak również tego,że dziadek uratował moją mamę,dlatego,że spakował dzieci i co sie dało na furmankę i w ten sposób ocalił swoją rodzinę,przed siekierami i nożami banderowskich morderców,którzy w nocy zakatowali w okrutny sposób kilkanaście polskich rodzin z sąsiedztwa.
                  • lech.junosza Re: Banderowcy 14.08.14, 08:38
                    1.) Przeczytaj swoje poprzednie maile kierowane do mnie.
                    2.) UPA bardzo blisko "współpracowała" z NSZ.
                    3.) Turlaj dropsa i rób loda swoim kolesiom z Prawego Sektora; oni są jak najbardziej prawicowi.
                    Nie dziękuj i nie przepraszaj. Bujaj się.
                    • lechowski51 Re: Banderowcy 14.08.14, 16:16
                      Kłamiesz jak każdy nawiedzony lewak.Nigdy,powtarzam Nigdy nie brudziłem sobie rąk na pisanie maili do Ciebie.Proszę opublikuj je,skoro pisałem!
                  • wislocki12 Re: Banderowcy 14.08.14, 11:10
                    I tak trzeba było zrobić, a nie czekać na obronę AK, która właśnie stała z bronią u nogi... ;-))
                    • lechowski51 Re: Banderowcy 14.08.14, 16:18
                      No tak!.AK stała z bronia u nogi a dzielnie walczyła Gwardia Ludowa.Zmień podręcznik lektora PZPR na cos bardziej aktualnego,bo to nie jest już nawet śmieszne.
                      • resmenov Re: Banderowcy 14.08.14, 16:20
                        ...ty tez juz nie jestes smieszny tylko załosny wiejski pacykarzu
                      • wislocki12 Re: Banderowcy 14.08.14, 19:37
                        Czy mam rozumieć, że na Wołyniu w ogóle nie było AK, a Gwardia Ludowa trwała z bronią u nogi? Twoje biblie propagandysty nie wyglądają wystarczająco poważnie... :-((
                        PS. Trwanie z bronią u nogi to nie mój pomysł: Słowa „Stać z bronią u nogi” były tytułem artykułu opublikowanego w 1942 roku na łamach "Biuletynu Informacyjnego", największego ogólnopolskiego pisma konspiracyjnego wydawanego przez Biuro Informacji i Propagandy Komendy Głównej AK. Autor nieznany. Stanowiły metaforę zalecanej wówczas przez Państwo Podziemne strategii oczekiwania na wzajemne wykrwawienie się Niemców i Sowietów. Ale przede wszystkim stanowiły ostrzeżenie przed propagandą komunistów, nawołujących wówczas do natychmiastowego narodowego zrywu zbrojnego przeciwko Niemcom."
                        • lechowski51 Re: Banderowcy 14.08.14, 19:49
                          Na Wołyniu,jak i na terenie całej Polski była i walczyła AK.Teraz po latach można dyskutować czy zamiast walczyc z niemieckimi barbarzyńcami,powinna swoja broń skierować przeciwko banderowskim rzeźnikom.
                          A "stanie z bronią u nogi" przez AK to chory wymysł komunistycznej propagandy,która Ty dalej tutaj kontynuujesz.
                          • wislocki12 Re: Banderowcy 14.08.14, 20:36
                            Nie zwykłem powtarzać cytatów, ale tym razem zrobię to wyjątkowo:
                            "Słowa „Stać z bronią u nogi” były tytułem artykułu opublikowanego w 1942 roku na łamach "Biuletynu Informacyjnego", największego ogólnopolskiego pisma konspiracyjnego wydawanego przez Biuro Informacji i Propagandy Komendy Głównej AK. Autor nieznany. Stanowiły metaforę zalecanej wówczas przez Państwo Podziemne strategii oczekiwania na wzajemne wykrwawienie się Niemców i Sowietów. Ale przede wszystkim stanowiły ostrzeżenie przed propagandą komunistów, nawołujących wówczas do natychmiastowego narodowego zrywu zbrojnego przeciwko Niemcom."
                            Rzeczywiście, wykorzystała je komunistyczna propaganda, ale przecież na pochyłe drzewo... ;-))
                            • lechowski51 Re: Banderowcy 14.08.14, 22:43
                              Wykorzystywała to komunistyczna propaganda a Ty, to kłamstwo o AK,stojącej z bronią u nogi kontynuujesz.
                              • wislocki12 Zaklinając rzeczywistość... 15.08.14, 01:24
                                To nie było kłamstwo: "Słowa „Stać z bronią u nogi” były tytułem artykułu opublikowanego w 1942 roku na łamach "Biuletynu Informacyjnego", największego ogólnopolskiego pisma konspiracyjnego wydawanego przez Biuro Informacji i Propagandy Komendy Głównej AK."
                                Mam wrażenie, że usiłujesz zaklinać rzeczywistość... ;-((
                                • lechowski51 Re: Zaklinając rzeczywistość... 15.08.14, 08:08
                                  No tak!.Lewak dalej swoje.Piszesz nie o artykule a o faktach,czyli o tym,że AK stała z bronią u nogi a inni walczyli.Możesz podać miejsca i daty,gdzie AK "stałą z bronią u nogi' a np dzielni partyzanci z GL walczyli?
                                  • wislocki12 Gwardia Ludowa na Wołyniu? 15.08.14, 19:48
                                    Gwardia Ludowa na Wołyniu? Czy Ty na pewno piszesz ze zrozumieniem? ;-))
                                    • lechowski51 Re: Gwardia Ludowa na Wołyniu? 15.08.14, 22:38
                                      Ty wymyślasz walki GL na Wołyniu a inni komuistyczni historycy wymyślali ich heroiczne boje w innych częściach kraju.
                                      Pytam ponownie.Kiedy AK stało z "bronią u nogi"?.Tatus ci takie bajki opowiadał w stanie wojennym?!
                                      • wislocki12 Re: Gwardia Ludowa na Wołyniu ;-)) 15.08.14, 23:08
                                        Jezu, czy Ty naprawdę nie rozumiesz, że nie oskarżam AK o bezczynność, a jedynie cytuję tytuł artykułu opublikowanego w 1942 roku na łamach "Biuletynu Informacyjnego", największego ogólnopolskiego pisma konspiracyjnego, wydawanego przez Biuro Informacji i Propagandy Komendy Głównej AK, którego główne myśli "stanowiły metaforę zalecanej wówczas przez Państwo Podziemne strategii oczekiwania na wzajemne wykrwawienie się Niemców i Sowietów. Ale przede wszystkim stanowiły ostrzeżenie przed propagandą komunistów, nawołujących wówczas do natychmiastowego narodowego zrywu zbrojnego przeciwko Niemcom." Ile razy jeszcze mam Ci to tłumaczyć? :-((
                                        PS. Mój Tatuś nie doczekał. Zmarł w 1979 r. :-)
                                        • lechowski51 Re: Gwardia Ludowa na Wołyniu ;-)) 16.08.14, 09:12
                                          Państwo Podziemne nigdy nie zalecało strategii "stania z bronią u nogi".Zrobił to jeden z publicystów tego biuletynu.
                                          To komuniści musieli wzywać do zrywu przeciwko Niemcom?.Kogo wzywali?.Tych co znakomicie z niemieckimi okupantami pomiedzy 1939 a 1941 znakomicie wspołpracowali.Czyli samych siebie!.Bo normalni Polacy od pierwszych chwil wojny z niemieckimi zbrodniarzami podjęli nierówną walkę.
                                          • lech.junosza Biedny "lechowski" nie wie, że 16.08.14, 11:02
                                            wislocki12 napisała:

> To nie było kłamstwo: "Słowa „Stać z bronią u nogi” były tytułem ar
                                            > tykułu opublikowanego w 1942 roku na łamach "Biuletynu Informacyjnego", najwięk
                                            > szego ogólnopolskiego pisma konspiracyjnego wydawanego przez Biuro Informacji i
                                            > Propagandy Komendy Głównej AK."
                                            > Mam wrażenie, że usiłujesz zaklinać rzeczywistość... ;-((
                                            Fakt. Wynikało to założonej teorii wykrwawienia się dwóch wrogów.
                                            • lechowski51 Re: Biedny "lechowski" nie wie, że 16.08.14, 11:08
                                              Skończ wpierw gimnazjum a późzniej wypowiadaj się o historii,która znasz z komiksów i opowiadań taty ORMO-wca.
                                              • wislocki12 Zwyczajna kompromitacja 16.08.14, 21:31
                                                Momentami odnoszę nieodparte wrażenie, że Ty swoją aktywnością zwyczajnie kompromitujesz opozycję lat 80. :-((
                                                • lech.junosza Re: Zwyczajna kompromitacja 17.08.14, 07:58
                                                  wislocki12 napisała:

> Momentami odnoszę nieodparte wrażenie, że Ty swoją aktywnością zwyczajnie kompr
                                                  > omitujesz opozycję lat 80. :-((
                                                  lechowski tak staranie się ukrywał w kiblu u sąsiada, że tam stracił resztki nienachalnie pogłębionej wiedzy, jaką wyniósł z nauki w zasadniczej szkole przyzakładowej.
                                                  • lechowski51 Re: Zwyczajna kompromitacja 18.08.14, 19:46
                                                    Twoja twórczość na tym forum,polegająca na wklejaniu bez ładu i składu,paru zdań z różnych gazet i portali,inspiruje do dyskusji.Widac to szczególnie po rubryce z Twoimi "jedynkami".Przestań recenzować i skup się na tym aby chociaż raz dziennie,sklecic poprawnie parę zdań.
                                                  • wislocki12 Nam recenzować nie kazano 18.08.14, 21:52
                                                    Dziękuję za rady! ;-))
                                                    Nadal nie rozumiem, dlaczego zwracasz się do mnie (owe "jedynki"), a swoje posty konsekwentnie adresujesz do Junoszy? ;-))
                                                    PS. "Zazdroszczę" Ci owej umiejętności "klecenia poprawnie (?) paru zdań"! Naprawdę uważasz, że to forum nie jest miejscem dla recenzowania? Chyba nie do końca rozumiesz znaczenie czasownika "recenzować"... ;-))
    • wislocki12 Re: Banderowcy 18.08.14, 21:56
      Do lewego!
      Dziękuję za rady! ;-))
      Nadal nie rozumiem, dlaczego zwracasz się do mnie (owe "jedynki"), a swoje posty konsekwentnie adresujesz do Junoszy? ;-))
      PS. "Zazdroszczę" Ci owej umiejętności "klecenia poprawnie (?) paru zdań"! Naprawdę uważasz, że to forum nie jest miejscem dla recenzowania? Chyba nie do końca rozumiesz znaczenie czasownika "recenzować"... ;-))
      • lechowski51 Re: Banderowcy 19.08.14, 08:09
        Jak zwykle nic nie rozumiesz a we wklejkach osiągnąłeś mistrzostwo świata,bo już kopuijesz samego siebie.
        • wislocki12 Profilaktyka 19.08.14, 23:59
          Ależ skąd! To nie był autocytat! Po prostu, powtórzyłem post, żebyś się nie zagubił albo, nie daj Boże, znowu czegoś nie zrozumiał. ;-))
          • lechowski51 Re: Profilaktyka 20.08.14, 09:22
            No tak!.Kopiujesz i wklejasz w trosce o to by forumowicze lepiej poznali Twoje "intelektualne fascynacje".A nie lepiej pogadać po prostu o tym ze swoim kumplem lub sąsiadem?
            • lechowski51 Re: Profilaktyka 20.08.14, 09:23
              Tak na marginesie...Ten wątek miał być poświęcony banderowcom z kijowskiego Majdanu.
              • wislocki12 Łobuz 20.08.14, 11:34
                Rzeczywiście, miał być o banderowcach. Niestety, już czwartym poście zwekslowałeś w stronę Bujaka i mnie, pisząc: "Wiem,że bicie piany to Twoja specjalność.Mógłbys się odnieść do tekstu z koszernej?.Czy choćby opini Bujak,że solidarność została zmarginalizowana! Ma odwage ten łobuz,który zlicytował swoją legitymację na rzecz Kiszczakowej" (ortografia i interpunkcja oryginalne)! ;-))
                • lechowski51 Re: Łobuz 20.08.14, 12:11
                  No właśnie!.Na cytowany z Koszernej tekst o wyczynach banderowców na Majdanie piszesz merytorycznie;
                  wislocki12 08.08.14, 20:04
                  No tak! Lechowski cytuje Wyborczą. i to w całości! Pewnie nie wiedział, co wybrać. Cóż, ten typ tak ma! Koniec świata! ;-))
                  by w następnym poście,znowu merytorycznie odnieść się do rozrób banderowców na Majdanie
                  wislocki12 08.08.14, 21:09
                  No tak, jak rozumiem, owa "koszerna" jest Ci dostępna. Chyba wzniosłeś się zatem na swoje wyżyny intelektualne, skoro przemówiła do Ciebie aż w takim stopniu! ;-))
                  Ortografia,interpunkcja i logiczne myślenie,jak w oryginale
                  • wislocki12 Re: Łobuz 20.08.14, 18:08
                    No tak.
                    Po pierwsze, nie bardzo nie rozumiem, dlaczego zgodnie twoim życzeniem, zresztą, mam odpowiadać merytorycznie, a nie według własnego uznania. Jeszcze od czasów szkolnych nie mam szczególnej estymy do wypowiedzi na temat, że o przesłuchaniach nie wspomnę. ;-))
                    Po drugie, zadziwiło mnie, że wklejasz in extenso cały sążnisty tekst, jakbyś liczył na to, że ktoś go przeczyta w całości, a następnie go zrecenzuje (uwaga, trudne słowo!) i wyśle na twój adres. ;-))
                    Po trzecie, zaskoczyło mnie, że powołujesz się na autorytet "Wyborczej", którą, jakby mało szanujesz.
                    Po czwarte, nie rozumiem dlaczego "Wyborcza" jest niedostępna komukolwiek - skoro Ty ją rozumiesz?
                    Po piąte, czyżbyś miał mieć jakieś zastrzeżenia do ortografii, interpunkcji, że o logicznym myśleniu w moich postach nie wspomnę? A swoje czytasz, czy tylko piszesz? ;-))
                    PS. Dobrze byłoby opanować umiejętność stosowania cudzysłowu, bo nijak nie można połapać się co cytujesz, a co piszesz "z głowy". ;-))
                    • lech.junosza Wracając do Banderoruiny: 20.08.14, 19:00
                      O katastrofalnej sytuacji budżetu państwa poinformował deputowanych minister finansów Ołeksandr Szłapak. – Od 1 sierpnia nie mamy pieniędzy na wypłaty dla żołnierzy – obwieścił. Uściślił, że dla kontynuowania tzw. operacji antyterrorystycznej na wschodzie kraju konieczna jest nowelizacja budżetu na kwotę 9,1 miliarda hrywien (prawie 2,5 mld zł).
                      Pies ich ... . (Tylko psa szkoda.)
                    • lechowski51 Re: Łobuz 20.08.14, 22:37
                      A po szóste nikt cię nie zmusza do pisania a tym bardziej wklejania każdej choćby idiotycznej informacji którą prze czytałeś!
                      • wislocki12 Misja 20.08.14, 22:44
                        Wiem!
                        Po siódme, swoją informacyjna misję realizuję z własnej i nieprzymuszonej woli! ;-))
                        PS. Proponuję nie pomijać żadnego, choćby najmniejszego komentarza! :-)
                        • lechowski51 Re: Misja 21.08.14, 08:59
                          No tak!.Lewactwo zawsze ma jakąś misję do spełnienia.A nie prościej pogadać o swoich fobiach z lekarzem?
                          • lech.junosza NSZ blisko współpracowało z UPA. 21.08.14, 14:11
                            Ale to nie jest największa z plam na wizerunku polskich nazistów.
                            • wislocki12 AK czy hitlerowcy? 22.08.14, 01:03
                              No tak, o ile pamiętam, Brygada Świętokrzyska NSZ nie "skalała się" połączeniem z AK - wolała dogadać się z hitlerowcami! :-((
                          • wislocki12 Bogaty arsenał 22.08.14, 00:58
                            Piszesz:
                            "A nie prościej pogadać o swoich fobiach z lekarzem?" Masz rację, zachęcam!
                            PS. Jestem zaskoczony twoim, jakże bogatym, arsenałem merytorycznych argumentów! ;-))
                            • lechowski51 Re: Bogaty arsenał 22.08.14, 08:36
                              Jesteś przekonany,że na Twój bełkot i wklejki,normalny człowiek ,może reagować poważnymi wypowiedziami?.Jak widzę Twoje bez sensu kretynizmy,doskonale uzupełnia podobny Ci geniusz junosza.Dziwne,że nie przeszkadza Ci jego zwierzęca niechęć do Ukraińców?!
                              • wislocki12 Arsenał rośnie 22.08.14, 12:46
                                No tak, jak widać nadal wzbogacasz swój arsenał merytorycznych argumentów: "Twój bełkot i wklejki", "Twoje bez sensu kretynizmy", "podobny Ci geniusz". I to wszystko w 2 (słownie: dwóch) zdaniach. Całkowicie przekonałeś mnie! ;-))
                                • lechowski51 Re: Arsenał rośnie 23.08.14, 09:14
                                  Ukrainofobia geniusza intelektu junoszy Ci nie przeszkadza?....że nie wspomnę jego wypowiedzi o Rosji w stylu polskich jurgieltników!.
                                  • wislocki12 Gdzie Rzym, gdzie Krym? 23.08.14, 20:19
                                    Mam wrażenie, że odchodzisz od meritum, jakby... ;-))
                                    • lechowski51 Re: Gdzie Rzym, gdzie Krym? 23.08.14, 20:39
                                      Ja nie mam takiego wrażenia.Natomiast widzę,że niewątpliwy agent Moskwy jest przez Ciebie dziwnie tolerowany.
                                      • lech.junosza Re: NSZ blisko współpracowało z UPA. 23.08.14, 21:42
                                        Narodowcy to naziole i tyle w temacie.
                                      • wislocki12 Argumenty merytorycznego rażenia? 23.08.14, 22:15
                                        A co z owym arsenałem argumentów merytorycznego rażenia? Mam wrażeniem, że podobnie do arsenału separatystów, wciąż rozwija się! ;-))
                                        PS. Zawsze byłem tolerancyjny! Czyżbyś chciał insynuować, że jestem agentem Moskwy, że o Międzynarodówce Komunistycznej i Kominformbiuro nie wspomnę! :-)
                                        • lechowski51 Re: Argumenty merytorycznego rażenia? 24.08.14, 10:09
                                          Naucz się czytać ze zrozumieniem!.To nie Ty a Twój forumowy kumpel junosza,jest dla mnie albo skończonym głupkiem albo agentem Moskwy/niepotrzebne skreślić/
                                          • lech.junosza Re: Argumenty merytorycznego rażenia? 24.08.14, 10:21
                                            lechowski51 napisał:

> Naucz się czytać ze zrozumieniem!.To nie Ty a Twój forumowy kumpel junosza,jest
                                            > dla mnie albo skończonym głupkiem albo agentem Moskwy/niepotrzebne skreślić/
                                            Drogi Debilu, wszelka dyskusja z Tobą to czas stracony. Wprawdzie nie czytałem Twoich teczek w IPN, ale lecisz taką konfidencką manierą, że nie chciałbym być w Twojej skórze gdy bliscy dorwą się do nich.
                                            Z psychologicznego punktu Toje zachowanie pełne panicznego strachu i tzw. "ucieczki do przodu" jest zrozumiałe. Ale to tylko Twój problem.
                                            Tak tylko przypuszczam i wnoszę, bo gdybym był przekonany to nakładłbym Ci po Twoim konfidenckim ryju publicznie.
                                            A teraz coś miłego dla Ciebie banderowska gnido: Pocałuj mnie dupę, ale przed tym dokładnie umyj swój ohydny ryj.
                                            Nie dziękuj. Turlaj dropsa.
                                          • wislocki12 "Dziwna... tolerancja" 24.08.14, 20:31
                                            Ale jakieś podejrzenia masz, piszesz bowiem: (...) widzę, że niewątpliwy agent Moskwy jest przez Ciebie dziwnie tolerowany". ;-))
                                            • lech.junosza Re: "Dziwna... tolerancja" 24.08.14, 21:47
                                              wislocki12 napisała:

> Ale jakieś podejrzenia masz, piszesz bowiem: (...) widzę, że niewątpliwy agent
                                              > Moskwy jest przez Ciebie dziwnie tolerowany". ;-))
                                              Mnie też zżera ciekawość. Coś musi być na rzeczy, bo jak z wycieczką szkolną byliśmy w Warszawie to nasza pani zabrała na do kina Moskwa. A przecież wiadomo jest kim byli bileterzy a toaletowa z WC (50 gr młodzież szkolna) na pewno obsługiwała radiostację. Tak czy owak byłem w Moskwie. Zgroza !!!! No i taka zdziczała oraz zboczona gnida jak TW (?!!!) "lechowski" mnie rozpracowała!
                                              • wislocki12 Lechowski jak... Chuck 24.08.14, 22:11
                                                No tak, Lechowski jak... Sherlock, że o Mentaliście nie wspomnę! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka