Dodaj do ulubionych

POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE??

IP: *.tvp.pl 20.09.04, 11:59
CO SADZICIE O POLITECHNICE RZESZOWSKIEJ?JAKIE SĄ WASZE OPINIE?CIEZKO JEST NA
INZYNIERII SRODOWISKA?
Obserwuj wątek
    • Gość: Student Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: 81.15.189.* 20.09.04, 12:48
      To najbardziej skorumpowana,popier... ale jednocześnie o najlepszej opini
      uczelnia w naszym województwie. Cięzki jest 1 i 2 rok potem nie jest juz tak
      zle.
      • Gość: absolwent Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 10:38
        Ja jestem absolwentem PRz. co prawda nie inżynierii środowiska lecz budownictwa
        ale to ten sam wydział. Po tych pięciu latach studiowania powiem ci chłopie że
        czeka cię ostra jazda. ale nie martw się i nie słuchaj tych co tak szczekają o
        łapówkach i przekupstwach. pewnie ich wywalili z Prz bo nic nie umieli i tak
        gadają. Słuchaj siebie i bierz się do roboty od początku a na pewno będzie ok.
    • Gość: lol Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 15:50
      polidupa jest hujowa
      • Gość: Pani od polskiego Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.rzeszow.mm.pl 21.09.04, 00:16
        Jeśli już, to "chujowa".
        Nieuku. :)
        • Gość: pan od Biologii Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 00:24
          No wlasnie... dla wszystkich tych co nie moga zapamietac:
          Dlaczego ten wyraz sie pisze przez "ch" a nie "h" ??
          ABY BYŁ DŁUŻSZY!!

pozdrawiam ;-)
    • Gość: wsiz rulez Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 14:09
      to jest slaba uczelnia, ze slabymi studentami, taka komunistyczna dziura, na
      wsizie jest o niebo lepiej, mamy duzo nowych komputerow z windowsami xp,
      politechnika dziala na windowsach 98, wykladowcy tez na polibudzie to stare
      dziady, zadnej kreatywnej mysli, na wsizie sa najlepsi, pozdro dla wsiziakow
      • Gość: klakson Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.intertele.pl 21.09.04, 14:18
        Najważniejsze, ze macie dużo komputerów. A rektor wam spadł z nieba z tym xp.
        Jak się to niebo nazywało, pamiętasz?
      • Gość: taaaa Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 14:37
        Nie od dzis wiadomo ze jak kogos z Polibudy wypiernicza to pozostaje mu tylko
        WSIZ... czyzby Ci zal d upe sciskal? ;-)
        • Gość: brzuch Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: 198.7.249.* 21.09.04, 16:18
          smiesza mnie nie tylko opinie krytyczne ale i pozytywne - podajcie przyklady,
          statystyki, osiagniecia, dostepnosc profesrow dla studentow, czas zajec, ilosc
          godzin cwiczeniowych na semestr itd - to bedzie podstawa do porownywania

jestem pewien ze znalezc mozna naprawde inteligentnych studentow na obu
          uczelniach prz i wsiz... nie ma jednoznacznego sposobu na ocene uczelni -
          trzeba rozwazyc rowniez swoje podejscie: czy chce sie uczyc itd
          • fifakk Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? 21.09.04, 19:16
            Porównywać by można było, gdyby obie uczelnie były państwowe albo obie nie.
            A tak - to co ma piernik do wiatraka...?
            • Gość: Paula Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.rzeszow.mm.pl 21.09.04, 20:09
              WSIZ to uczelnia dla osób które nie potrafia sie dostac na uczelnie panstwowa i
              takie jest moje zdanie, a porownywac ja z politechnika jest poprostu zalosne a
              ten ktory pisze ze jest o niebo lepiej to niech dalej placi te swoje 300/400zl
              miesiecznie:]moze wam zbuduja wesole miasteczko do rozrywki a nie beda to tylko
              sale komputerowe!!!z windowsem XP rzecz jasna!!
              • Gość: ahaah Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 00:23
                wiedzialem ze dacie sie sprowokowac, ahhaha
                • Gość: new Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.ostnet.pl 03.10.04, 15:46
                  Skonczylem wsiz, no i nie ma co nie jest to najlepsza Uczelnia :] i dlatego
                  teraz przyszla pora na PRz. Co do wsizu, to fakt tam sa momenty, ze mozna
                  nagiac kazdy przepis. Mysle, ze na polibudzie bedzie lepiej, wiecej sie
                  naucze :)))
      • Gość: sandrew Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: 213.25.171.* 29.09.04, 00:21
        i co z tego ze na 98 pracuja na PRz ale a to potrafia sobie radzic nawet na
        zlomach a nie jak wsiz musza miec najmowszys przet bo jak nie nic nie potrafia
        zrobic, a co by sie stalo gdyby byla awaria xp wam pomoze??? studiowalem na tej
        uczelni fakt nie skonczylem jej ale doceniam ich nauke, a wsiz? co to jest
        hujnia jakas, ucza jak obslugiwac cos a jak sie cos popsuje dzwonia i tak po
        tych co PRz konczyli Pozrawiam Wsiz i zycze bezawaryjnej pracy
        • Gość: Dariusz Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 18:47
          Właśnie skończyłem II rok informatyki na WSIZ-e i policzyłem ile osób odpadło
          przez te 2 lata. Na początku było 350 osób. Teraz jest 170. To ponad 50 %.
          Sporo osób samo zrezygnowało, ale wcale nie było tak łatwo. Koleżanka skończyła
          licencjat na WSIZ-ie i poszła robić tytuł mgr na Polibudę. Okazało się, że na
          Polibudzie ma dużo lepsze oceny niż na WSIZ-ie. Na WSIZ-ie nikt się nie pieprzy
          ze studentem. Jedna poprawka i warunek. Jak nie pójdzie to awans lub wypad ze
          szkoły. Wykładowcy maja dodatkową kasę za poprawki, dlatego im nie zależy
          na "pchnięciu" studenta. Natomiast WSIZ będzie miał kasę ze ewntualne
          powtarzanie semestru. Jeśli student wyleci to i tak nie ma sprawy bo zrobi
          miejsce na nowych studentów. Kogos trzeba wylać bo jest tak dużo studentów, że
          WSIZ nie nadąża z rozbudową szkoły i często są problemy ze znalezieniem wolnej
          sali. Mając wybór pójścia na studia na Polibudę lub na WSIZ, polecam WSIZ. na
          obydwu uczelniach na zaocznych trzeba płacić, ale na WSIZ-ie jest taki sprzęt o
          jakim Politechnika może tylko pomarzyć. Studiuję sieci komputerowe i wiem, że
          na Polibudzie nie ma tak nowoczesnego sprzętu. Jak ktoś się chce uczyć o
          zabytkowych technologiach to jego sprawa, ale ja wolę się uczyć tego co obecnie
          trzeba wiedzieć aby pracować. Jeśli ktoś chce umieć obsługiwać sprzęty, których
          już nie ma w użyciu to niech idzie na Polibudę.
      • Gość: absolwent Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 10:41
        najpierw ukończ tą słabą uczelnię chłopcze a później mów takie bzdety. ale już
        na pewno próbowałeś i nie udało się co?
      • ppilch321 Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? 01.10.04, 12:05
        a jak skomentujesz fakt że grono dr i mgr z polibudy uczy Cie informy leszczyku !!!!
    • Gość: student IV roku Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 12:02
      najgorsze są pierwsze 3 lata studiowania i ostatnie dwa :)))a tak powaznie jak
      sie przejdzie pierwszy rok i ewentualnie drugi to potem jest juz z górki. A i
      strasznie sie stali pazerni na kasiore, to co dawniej bylo nie do zalatwienia
      dzis jest na porzadku dziennym, oczywiscie przy uiszczeniu odpowiedniej opłaty
      • Gość: podsumowujac Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: 198.7.249.* 22.09.04, 15:05
        czyli podsumowujac - mimo ze polibuda jest bezplatna, przekupstwo i korupcja
        jest na porzadku dziennym,
        co do smiesznej dziewczynki mowiacej ze na wsiz ida ci ktorzy nie dostali sie
        na panstwowa uczelnie (w tym przypadku mowi zapewne o polibudzie) - jestes
        zalosna i twoje argumenty sa denne jak na studenta polibudy - porownaj proces
        rekrutacji obu uczelni - politechnika - konkurs swiadectw, pozniej pomysl jak
        akuratne jest odzwierciedlenie wiedzy i umiejetnosci w ocenach wsiockich i
        miejskich szkol srednich, pomysl i podaj lepsze argumenty wyzszosci polibudy
        nad wsizem

ps nie jestem studentem wsiz i nie promuje tej uczelni
        promuje natomiast zdrowy rozsadek, i inteligentne podejscie do sprawy
        • Gość: eh do podsumowującego IP: *.rzeszow.mm.pl 22.09.04, 17:05
          Napisałeś:
          "w ocenach wsiockich i miejskich szkol srednich"
          oraz
          "promuje zdrowy rozsadek, i inteligentne podejscie do sprawy"

Prawdziwy z ciebie inteligigant :(
        • Gość: co2 Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 20:30
          chyba bardziej jej chodzilo o przetrwanie do 3 roku a nie dostanie sie (tak
          mysle). bo na prz jest tak ze jesli sie opierdalasz to cie nikt nie bedzie tam
          trzymal, jednym sie wydaje ze trzeba im wszystko na tacy podac, a studiowanie na
          tym nie polega, to nie jest szkola srednia. a tak na marginesie to na polibudzie
          przewazaja ludzie ze wsi, jedni musza dojezdzac codziennie z kilkadziesiat
          kilometrow, wiec maja naprawde ciezko. a z tym inteligentnym podejciem to mnie
          rozsmieszyles
        • Gość: roznica Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 00:10
          Roznica polega na tym, ze na Polibudzie placisz jak nie zdasz, no wiec w pewnym
          sensie Polibudzie zalezy zeby Cie udupic, tu nikt sie z Toba nie cacka...
          zapewniam Cie ze jest to dobra motywacja do nauki. Jest sporo osob ktore ciagnie
          kilka przedmiotow awansem (to mial pewnie na mysli "student IV roku" mowiac: "to
          co dawniej bylo nie do zalatwienia dzis jest na porzadku dziennym" ).A na wsizie
          placisz co miesiac, jak cie udupia to przestaniesz placic, a to dla tej uczelni
          nie jest dobre! Czy slyszal ktos o studencie ktory wylecial z wsizu za brak
          postepow w nauce??
          IMHO normalnemu studentowi bardziej na zdrowie wyjdzie wiec nauka na Polibudzie
          (w koncu powtarzajac n-ty raz przedmiot sie go nauczy)... Jak ktos jest ambitny
          i chce mu sie uczyc to zdobedzie wiedze i na wsizie i na Polibudzie, albo na
          kazdej innej uczelni.

pozdrawiam
          • Gość: inteligent Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.prov.east.verizon.net 23.09.04, 02:23
            >WSIZ to uczelnia dla osób które nie potrafia sie dostac na uczelnie panstwowa

Paula: stosujesz falszywe i niepoprawne rozumowanie; musze ze smutkiem
            stwierdzic ze nie masz wsrod twoich znajomych studentow WSIZ, ani tez nie
            mialas okazji z taka osoba rozmawiac. Chce cie zapewnic ze zdecydowana
            wiekszosc studentow WSIZ i innych prywatych uczelni nie probowala dostac sie na
            uczelnie panstwowa (jak np URZ czy PRZ w rzeszowie)
            Jesli dalej masz problem ze zrozumieniem tego - zapytaj ktoregos z profesorow
            PRZ zeby pomogl ci znalezc blad we wnioskowaniu i rozumowaniu.

>i takie jest moje zdanie, a porownywac ja z politechnika jest poprostu zalosne
            >a ten ktory pisze ze jest o niebo lepiej to niech dalej placi te swoje
            >300/400zl miesiecznie:]moze wam zbuduja wesole miasteczko do rozrywki a nie
            >beda to tylko sale komputerowe!!!z windowsem XP rzecz jasna!!

Paula: Fakt, porownywanie obu tych uczelni bez wczesniej wyznaczonych kryteriow
            oceny nie ma wiekszego sensu. Skas wzielo sie twoje wesole miasteczko - nie mam
            pojecia. Poki co ze strony studentow WSIZU nie bylo stwierdzenia: to za co sie
            placi jest lepsze niz to ktore otrzymuje sie za darmo. I na szczescie.

Na wieczorna lekture polecam ksiazki typu logika oraz krytyczne myslenie.
            • fifakk Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? 23.09.04, 13:46
              Gość portalu: inteligent napisał(a):

Chce cie zapewnic ze zdecydowana
              > wiekszosc studentow WSIZ i innych prywatych uczelni nie probowala dostac sie
              na
              >
              > uczelnie panstwowa (jak np URZ czy PRZ w rzeszowie)

Powiem więcej duża część się dostała np. na Politechnikę. I dopiero przy sesji
              zrozumiała, że jej powołaniem jednak był wsiiz.
              hmmm... Ciekawe czemu?
              • Gość: Paula Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.rzeszow.mm.pl 23.09.04, 14:53
                ej spoko,nie bulwersujcie się takie jest moje zdanie i koniec ,i po pierwsze
                nie chce reklamowac tu PRZ bo ktos niby napisal ze jestem studentka tejze
                uczelni,a to nie prawda bo studiuje w Krakowie dla wyjasnienia,i mam wiele osob
                ktore poszlo na Wsiz i uwierzcie mi ze dlatego ze nie dostali sie na uczelnie
                panstwowa i to napewno jest glowny powod ludzi ktorzy tam ida ,drugim napewno
                sa kierunki ktorych nie ma zarowno na URZ i na PRz np
                turystyka,europeistyka,dziennikarstwo itp i to napewno jest plus uczelni,ale to
                jest mniejszosc,kazdy ma swoje zdanie a moje jest takie i tak naprawde nigdy
                bym nie poszla na Wsiz!!!!a Prz jak kazda uczelnia czyli pelno korupcji tak
                samo jak na Urz czy Uj, a co do tych testow na WSizie a rekrutacji na
                polibudzie to nawet nie porownuje bo wydaje mi sie smieszne, bo wiem jak
                wygladaly te "trudne"testy na Wsiz ,a skad wiem ??z opowiesci znajomych :]
                zreszta zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie bronil swojej uczelni ,ale kazdy
                wie jaka jest prawda tylko nie chce sie do tego przyznac!
                • Gość: Paula Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.rzeszow.mm.pl 23.09.04, 14:55
                  acha zapomnial dodac ,drogi kolego wiem ze duza czesc osob nie probowala sie
                  dostac na uczelnie panstwowa ,w sumie po co jakby i tak sie nie dostali :]
                  • Gość: jasiu Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: 198.7.249.* 23.09.04, 16:10
                    zalosna :]
                    • Gość: nauczyciel Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 22:18
                      Opierając się na własnych informacjach, a jestem nauczycielem liceum, muszę
                      powiedzieć, że studenci WSiZ to ci,którzy się nie dostali na państwową
                      uczelnię, lub ci którzy mysląc rozsądnie nawet nie próbowali, bo nie mieli
                      szans. Nie znam nikogo kto mając wybór poszedł na WSiZ! Jak jest dalej, czyli
                      na uczelni nie wiem.
                      • Gość: Irc Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.univ.rzeszow.pl / *.univ.rzeszow.pl 28.09.04, 17:04
                        to coś cienkie są te informacje. Od kilku lat pracuje na UR, odrazu kwestię tej
                        uczelni pomijam (bo nie ma o czym). Osobiscie jak zaczynałem studia, bez
                        problemu dostałem się na tą dumnie wychwalaną Polibudę (kier. elektrotechnika).
                        Po pierwszym semestrze zaczeła mi cora zbardziej grać na nerwy. Program
                        nauczania przedawniony o jakies 4-5 lat, co na dzisiejsze czasy to stanowczo za
                        dużo. Załatwić coś w dziekanacie czy u prof. graniczyło z cudem (2 h otwaria),
                        już nei mówiąc o zrzutkach przed egzaminem dla pfrof. z fizyki, jednym słowem
                        beznadzieja:( sam zrezygnowałem (dla zainteresowanych średnia na semestrze I -
                        4.2) i przeniosłem sięna WSiZ. Już po kilku miesiącach studiowania żałowałem że
                        nie zrobiłem tego odrazu. Dałem się zwieść Polibudzie. Skończyłem WsiZ, czyli
                        studiowałem to co lubiałem i na wysokim poziomie, bez zrzutek i proszenie, jak
                        było wcześniej. Nie mówiąc już o wiedzy, bo cały czas zarabiam na projektach
                        dla studentów z Prz;)) pozdrawiam
            • Gość: rewi Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 19:11
              Ja mieszkałem przez rok z studentem WSIZ-u i tylko raz widziałem go z książką
              kiedy robił z niej ściągi. Nieucząc się zdawał prawie wszystko. Jeśli ktoś chce
              tylko studiować zapraszam na WSIZ, a jeżeli ktoś przy okazji studiowania chce
              się coś nauczyć zapraszam na PRZ
              Pozdro:)
              • Gość: apo Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.155.212.176.conversent.net 01.10.04, 20:23
                nie oceniaj po trzymaniu ksiazki w rekach - sa ludzie ktorzy nie potrzebuja
                spedzan gosdzin w ksiazkach bo wynosza wiele z zajec. ucza sie rzeczy
                praktycznych, logicznych ktorych nie trzeba kuc. NIE mowie tu dokladnie o
                wsizie ale probuje cie nastawic na proces logicznego myslenia
        • Gość: sandrew Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: 213.25.171.* 29.09.04, 00:30
          PRZEKUPSTWO?? a i owszem moze i jest, ja na szczescie na swojej skurze tego
          nie doswiadczylem, PRz uczy zycia wytrwalosci, pytanie gdzyby na wsizie nie
          bylo oplat czy bylo by przekupstwa??? na pewno by cos sie takiego stalo. A
          wszystkie oplaty na wsizie to co innego jak nie przekupstwo zebyscie te studia
          zdali bez problemow??? i czego wy sie tam uczycie?? ja na 1 roku Prz mialem
          wiecej materialu niz studenci po 3 roku wsizu i niestety musialem go wyryc na
          pamiec co mis iedzisiaj przydaje bardzo czesto. A wsiz poprawki do bylu nawet
          po 15 razy i co???
          ktos musi wreszcie zdac a na PRz jedna poprawka i do domu dlatego koncza ta
          uczelnie ludzie ktorzy sa zdolni, chyba ze maja bogatych rodzicow ale wtedy to
          ida na wsiz
          • Gość: hhihi Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 17:40
            ale pierdolenie ze tylko jedna poprawka, zalezy u kogo, wlasnie nie tak dawno 4
            raz poprawialem egzamnin i w koncu sie udalo ;)
          • Gość: mumin Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.client.comcast.net 02.10.04, 01:21
            ...chyba skorze..
          • Gość: jarus Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.cable.mindspring.com 18.02.05, 08:40
            tylko PRz. Pelno pojebow, ale jakie wspaniale wpomnienia...

Nauka? Nie jest tak strasznie. Jesli jestes przyglupem to i na WSiZ-e niedasz
            rady. TAKA PRAWDA.

Przekupstwo? Sa przeciez inne metody. Pamietam jak na zaparkowany przy "L"
            samachod Pardaly poleciala szyba. Pozniej juz w sesji przyjezdzal maluchem
            swojej zony.

a propos rankingu (newsweek.redakcja.pl/artykuly/dodatek.asp?Artykul=17) nie
            wiedzialem ze ukaonczylem tak dobra uczelnie:)
    • mojkotek Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? 28.09.04, 18:28
      zgadzam sie w pełni z osobą "roznica"
      jeśli ktoś jest średnio ambitny to więcej mu w gowie zostanie po PRz jak ją
      skończy bo wiadomo, że większe luzy maja na wsizie, pozatym podaje im sie na
      tacy wiadomości, które przechodzą przez nich jakby brali cos na
      przeczyszczenie. pozdro ave rektor .
    • fifakk Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? 28.09.04, 18:34
      Gościu się tylko zapytał jak na inżynierii środowiska jest.
      A zamiast tego dostał wykład dlaczego lepiej jest na wsiizie...
    • Gość: Grzesiek absolwent Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 12:48
      ... a ja tam kocham moja polibude i wszystkich "oryginalnie" zachwujacych sie
      wydladowcow inzynierii srodowiska i bardzo zaluje ze czasy studiowania juz
      minely....
      • Gość: puffer Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.pl 29.09.04, 17:41
        CO do wsizu nie moge sie wypowiadac , moge tylko cos powiedziec o polibudzie,
        co do przekupstwa to lipa , czasami zdaza sie ze kogos puszcza ale to jest
        naprawde rzadko, a co do nauki to przez pierwsze dwa lata naprawde nie mialem
        na nic czasu.
        Odpowiem jeszcze na pytanie kolegi co do inzynierii srodowiska, jest to
        najprostrzy kierunek na polibudzie ( poza oczywiscie marketingiem ale to nie
        jest politechnika) i naprawde nie wymaga az tak duzo pracy.

Pozdrawiam absolwent budownictwa
    • Gość: lena Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.baligrod.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 20:22
      Ja nie studiowałam na tym wydziale lecz po sąsiedzku na chemicznym, ale powiem
      Ci, że na polibudzie liczy sie nie tylko wiedza, ale przede wszystkim
      inteligencja i umiejetności logicznego rozumowania oraz szczeście .
      Politechnika jest profesjonalną uczelnią w porównaniu do innych płatnych
      szkółek w Rzeszowie, tutaj poprostu studiują najlepsi. Moja rada bierz sie
      ostro do nauki aby nie odpaść, bo powiem Ci czeka Cię tutaj ostra odsiewka.
      Mimo wszystko jest spoko, studia to jeden z najlepszych okresów naszego
      życia.
    • Gość: absolwent Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 12:19
      Nie wiem jak jest na INŻYNIERII SRODOWISKA bo skończyłem wydział budowy maszyn i lotnictwa. Patrząc na to jakie leszcze ją ukończyły włos na głowie siwieje.
      Nie kończą jej najzdolniejsi ale najwytrwalsi i kombinatorzy a absurdy z jaki będziesz musiał się ścierać nie nastrajają optymizmem. Są też plusu 90% ludzi z roku u mnie pracuje, sam miałem prace jeszcze przed obroną. ŻYCZE POWODZENIA będzie Ci potrzebne.
    • Gość: derdaś Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 21:13
      Skończyłem informatykę i moge Ci powiedzieć tylko tyle, że o PRZ jako
      skorumpowanej uczelni mogą mówić tylko Ci co mieli bardzi niski poziom wiedzy
      poprzez co wylecieli z tej uczelni. Dla mnie nie wątpliwie jest to najlepsza
      uczelnie\a na Podkarpaciu i jedna z lepszych w POlsce
      • Gość: PRz Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 01:31
        Reportaz TVP z inauguracji roku wydaje sie to potwierdzac ;-)
        tvp.pl/400,20041001122729.strona
        • Gość: kumaty Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.autocom.pl 02.10.04, 09:47
          Miało być o Polibudzie a zrobiło się o relacji dwóch alma mater.
          Nie wiem jak na innych kierunkach ale ekonomisci po licencjacie na wsizie
          uciekaja nogami i drzwiami na polibude na uzupełniajace magisterskie.
          Raz ze taniej, dwa lepiej wyglada paier z polibudy.
          Ale za kilkanascie moze kilkadziesiat lat z pewnoscia to sie zmieni tak
          podejrzewam.
          • Gość: PRz Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 00:30
            Ja wam powiem jestem studentem 5 roku politechniki wydziału budowy maszyn i
            lotnictwa na polibudzie jest przejebane i to prawda ale jak ktos przetrwa 3
            lata (na moim wydziale)to ma już spokój, oczywiście to nie oznacza że koniec
            nauki uczyć trzeba się dalej ale już nie czychają tak na studenckie
            podtkniecie :). Więc jesli interesuje cie coś co uczą na PRz to warto bo to
            przyszłość (praca), ale jak potrzebujesz papieru to inne uczelnie, bo szkoda
            się mordować. POWODZENIA :)
    • Gość: Arturros Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.prz.rzeszow.pl 16.02.05, 12:54
      Politechnika to uczelnia po ukończeniu której pozostaje znieczulica na krzywdę
      ludzką, a w niektórych przypadkach załamanie nerwowe. Na WBiIŚ obowiązuje
      zasada, że: "na wojnie i na studiach nie ma przyjaciół". Studenci broniąc się
      przed obłędem pochłaniają ogrome ilości alkoholu. Ogólnie jest tu jak w cyrku.
    • Gość: jazon Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA-OPINIE?? IP: *.131.8.54.Dial1.Chicago1.Level3.net 16.02.05, 13:11
      Ranking wyzszych uczelni z Newsweek'a
      newsweek.redakcja.pl/artykuly/dodatek.asp?Artykul=17
    • Gość: technolog chemik Re: POLITECHNIKA RZESZOWSKA - OPINIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 18:55
      Moja opinia jest następująca: jeśli chce Ci się uczyć, brać się od razu do
      pracy (a nie tylko studiowania) to poradzisz sobie!!! Dla mnie były to ciężkie
      lata, obfitujące w ogrom pracy, ale średnia była do niej proporcjonalna, więc
      się opłaciło!!!!! Przynajmniej na chemii trzeba się dużo uczyć, żeby się
      utrzymać, a co dopiero mieć zadowalające wyniki, ale warto!!!! Uczelnia może
      nie jest wzorem (niskie stypendia, niezbyt nowoczesny sprzęt, niektórzy
      wykładowcy bez rewelacji...), ale poziom wcale nie jest taki niski jak to
      niektórzy pisali, a i z przekupstwem, łapówkami, itp. się nie spotkałam!!!! Nas
      zaczynało 400 osób, a skończyło ok. 60 !!! Jest to uczelnia dla wytrwałych!!!
    • rz2014 Re: PRz na plus 25.03.14, 11:56
      Fajna uczelnia, wszystko masz w jednym miejscu, akademiki i wydziały również. Polecam, sam ją ukończyłem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka