Dodaj do ulubionych

Orkiestra gra mimo wszystko

09.01.05, 21:14
Nie wiem jaki katolicyzm wyznaje Radio Maryja i TV trwam. Wiem tylko tyle ze
jest on maksymalnie manipulowany. jest to szkodliwe dla Kosciola i dla wiary
katolickiej. Mam wrazenie, ze teoretycy i praktycy hitlerowskiej propagandy
nie powstydziliby sie takich maniulacji jakie maja miejsce w TV Trwam. To co
wygaduja kupieni ksieza na antenie zarowno tv jak i radia przechodzi ludzkie
pojecie. straszyli unia, strasza kazda odmiennoscia i wzbudzaja nieufnosc -
co wiecej w imieniu Boga sieja nienawisc swoimi audycjami. A Ojciec Rydzyk
leci na kase jak najgorszy lichwiarz a co gorsza wmawia ludziom ze to dla ich
dobra duchowego i spolecznego. To totalna manipulacja i bzdura. Zreszta kazdy
widzi co wyczynial teraz odnosnie WOSP... niech to posłuzy za komentarz...
Obserwuj wątek
    • Gość: WXL Wstyd mi za Rzeszów IP: *.krak.tke.pl 09.01.05, 22:21
      Wstyd mi było, że mieszkam w tym mieście jak się dowiedziałem, że zebrano u nas mniej niż w Krośnie. Poza tym przeczytałem w newsach o nawoływaniu z ambon żeby nie dawać na WOŚP. Gdzie tu są Wartości Chrześcijańskie? Jak można walczyć z taką akcją społeczną? Ja rozumiem, że oficjalnie księża dzieci nie mają ale my tak! Nie potrafię zrozumieć i nie mogę zaakceptować takiego stanowiska niektórych przedstawicieli kleru. Po prostu wstyd i chyba głupota (bo nie chcę tego tłumaczyć hipokryzją).
      Mojemu dziecku został przebadany słuch po urodzeniu właśnie dzięki aparaturze zakupionej przez WOŚP. Dlatego ja dałem i będę dawał na Orkiestrę!
      • Gość: asior Re: Wstyd mi za Rzeszów IP: *.pata.pl 10.01.05, 07:29
        o ile sie nie myle to mamy demokracje i kazdy moze glosic co mu sie podoba, ja nie dam Owsiakowi ani 1 zl i zadna ofiarnosc w swietle kamer mnie nie rusza!
        • Gość: KronX Re: Wstyd mi za Rzeszów IP: *.forward.pl / 213.77.14.* 10.01.05, 12:14
          Skoro mamy wolność słowa to ja też chciłabym wyjść na ambone i zniechęcić ludzi
          do "ślepego" dawania "czarnym" kasy. Jedną z parafi w której znięchęcano ludzi
          do WOŚP była parafia Św. Michała Archanioła. Tam to ksiądz powiedział żeby nie
          dawać pieniędzy na WOŚp bo kasa idzie na "przystanek Woodstok", a przecież to
          druga sodoma bo tak pokazała to NIEZALEŻNA ! (tak powiedział) TV Trwam. Więcej
          tam nie pójde.
          • Gość: asior Re: Wstyd mi za Rzeszów IP: *.pata.pl 10.01.05, 13:10
            to wychodz! broni ci ktos?
        • Gość: wędrowycz Re: Wstyd mi za Rzeszów IP: *.osk.enformatic.pl 10.01.05, 18:12
          Zwracam się do Asiora. Nikomu nie są potrzebne światła kamer i nikt nie chce
          uchodzić za gwiazdę . Dajemy na Orkiestrę bo warto bo mam świadomość,że mój
          drobny wkład uratuje czyjeś życie to maleńkie poczęte i to dorosłe bez podziału
          które jest lepsze. Moje dzieci zbierały na Orkiestre już od jakiegoś miesiąca
          to naprawde miłe.Wczoraj te młodsze pytały dlaczego kościół żle mówi o
          Orkiestrze i wiecie co najchętniej bym im powiedziała to co starsza ćorka prosto
          ---bo głupi.Wiem ,że nie pedagogicznie,ale one rosną myślą i to co mówi ksiądz
          musi być poparte czynem.Szukają wzorców a księża autorytet stracili.
          Jeszcz do Asiora --ja wychodzę z kościoła jeżeli słyszę brednie i nikt nie
          będzie mi mówił co mam robić.
          Wszyscy czepili się Przystanku Woodstok ,ale ile osób tam było,
          nie oszukujmy się koncerty będą istnieć zawsze ,Owsiakowi chodzi o to by
          zapewnić jak najlepsze bezpieczeństwo .Narkomani są wszędzie, to nie problem
          koncertu,takie jest życie.Wierze w młodzież naprawdę potrafią wybierać między
          dobrem i złem.A koncerty z muzyką( której nie do końca rozumie)też są im
          potrzebne,szanuje to, i to jest demokracja.
          Słyszałam kiedyś debatę katolików telewizyjną ,którzy protestowali przeciwko
          prostytutkom stojącym przy trasie przemarszu do Częstochowy to obrażało ich
          godność katolicką . A przecież problem jest w tym nie gdzie stoją , ale że ich
          życie zmusiło ich do sprzedawania swojej godności.
    • Gość: katolik Re: Orkiestra gra mimo wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 12:42
      Kosciół katolicki w Polsce stacza sie po równi pochyłej z pomocą księży niestety
      i wiem co mówię!!!
      moje dzieci już potrafią odpowiedzieć sobie dlaczego
      a one będą następnym pokoleniem
    • Gość: * Re: Orkiestra gra mimo wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 14:31
      Był taki wątek "Kościółkowy Rzeszów". Może nie było toszarmanckie, ale coś w
      tym chyba jest.
      • Gość: Vania Re: Orkiestra gra mimo wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:48
        Nie zebraliśmy mniej niż Krosno, już dzisiaj o 6 rano Polskie Radio Rzeszów
        podało, że mamy 70 tyś. zł... może być więcej
        • Gość: xyz Czy Orkiestra popiera sodome i gomore?? :)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 16:54
          Ksiądz na kazaniach w ksc na kwietniowej stwierdzal wczoraj że "Pieniądze z
          WośP idą na wspolczesną sodomę i gomorę tzw polski woodstock. Podobno z tych
          pieniędzy kupuje się jakieś urządzenia miedyczne ale też finansuje rozwiazłość
          i narkomeństwo. Dobrze zastanowcie sie Ukochani bracia i siostry czy warto
          dawać pieniądze na tą Akcje. Każdy mógł się o tym przekonać oglądając film w
          niezależnej telewizji TRwam"
          Stwierdzil ponadto że tsunami w Azji to kara za grzechy rozwiązłości prosytucji
          dorosłych i dzieci, "grzechy sodomickie", zachęcal przy tym do składek Caritasu
          zbieranych wczoraj pod kościołami na pomoc azjatycką.
          Ja na WOSP trochę kasy dałem a na "Azje" nie. Pomyslałem - jesli ich
          rzczywiście Bozia karze -to już do spodu :(
          Oczywiście żartuje - tak na poważnie KOCHANI NIE ŻAŁUJCIE KILKU GROCZY I NA
          WOSP I NA AZJĘ - tylko niekoniecznie za pośrednicywem "czarnych"
          • Gość: KronX Re: Czy Orkiestra popiera sodome i gomore?? :)))) IP: *.forward.pl / 213.77.14.* 10.01.05, 17:08
            Nie na kwietniowej tylko na Michała Archanioła :P Tak się teraz ta ulica
            nazywa :P
        • Gość: WXL Re: Orkiestra gra mimo wszystko IP: *.krak.tke.pl 10.01.05, 22:19
          W telewizorni tak około 19.00 podano, że w Rzeszowie zebrano 17000 zł a w Krośnie zdaje się 34000zł. Byłem po 21.00 na rynku i się działo. Może wtedy ludziska się obudziły i zaczęły dawać, a może dopiero rano się doliczyli. Jest mi wstyd mniej ale jednak, bo to i tak mniej niż zeta na łba. Ja przelałem internetem na konto, więc może i inni tak zrobili. Może dlatego średnia na mieszkańca jest tak niska. Mam taką nadzieję.
    • Gość: boznik Re: Orkiestra gra mimo wszystko IP: *.bos.east.verizon.net 10.01.05, 22:54
      Ja Ci powiem jaki,ciemny, zawistny i zachlanny nie potrafiacy zniesc
      konkurencji do kasy, chetnie by sie przylaczyli tylko do policzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka