Dodaj do ulubionych

Oni wiedzą lepiej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 20:12
Marszałek DEPTUŁA i wicemarszałek BUREK.....to brzmi dumnie
Obserwuj wątek
    • Gość: Saladyn Oni wiedzą lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 20:14
      Panowie stwierdzili, ze "trezba dmuchać na zimne" i odrzucili wszystkie
      wnioski.....
      • Gość: lot Re: Oni wiedzą lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 20:46
        Odrzucic w calosci Urzad Marszalkowski!
    • Gość: Zdzisław Deptuła to brzmi . marnie.. a wyglada jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 21:04
      prosciej... Ale normalni ludzie nie idą w politykę.
      • bambo2406 Re: Deptuła.............. 16.02.05, 21:49
        ...

I co tu więcej można napisać? Po prostu DEPTUŁA i wszystko jasne!
        • regionalista Re: Czy oni wiedzą lepiej? 16.02.05, 22:35
          Nie wiedzą! Politykują ze szkodą dla nauki.Weterynarz wypowiadający się
          o "konferencyjkach" to bufon, który nie widzi więcej niż własny nos.
          Zarząd jest władzą publiczną, więc ma obowiązek wyjaśnić oficjalnie tę decyzję.
    • Gość: Asprokol Re: Oni wiedzą lepiej IP: *.rzeszow.mm.pl 16.02.05, 22:38
      U nas a Ameryce to nie do pomyślenia
      • Gość: Urzędnik Re: Oni wiedzą lepiej IP: *.man.rsk.pl 16.02.05, 22:41
        Kiedy Burka sejmik wybrał na wicemarszałka? Bo do wczoraj był tylko członkiem
        zarządu. Deptuła już nie wie, kto jakie funkcje pełni u niego w zarządzie.
    • Gość: fan Re: Oni wiedzą lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 22:48
      czy to ten Deptuła z serialu "KLAN" ?
    • Gość: Boss Korupcja... IP: *.man.rsk.pl 17.02.05, 08:08
      Robie się bardzo ładna korupcjogenna sytuacja. Teraz to UM będzie akceptował
      wnioski a co za tym idzie: znajomości, pociotki itp. Naprawdę nie ma co ukrywać
      ale wszystko da się załatiwć... ale po znajomości a Rzeszów jest wybitnym
      specjalistą od tego typu spraw...
    • Gość: pm zarząd ma rację IP: *.siedliska.sdi.tpnet.pl 17.02.05, 08:44
      decyzja ta pozytywnie wpłynie na poprawę zgłoszonych projektów i lepszą ich
      jakość w przyszłych terminach naborów. decyzja w moim przekonaniu jest sluszna.
    • Gość: jarek Re: Oni wiedzą lepiej IP: 195.136.36.* 17.02.05, 09:39
      Ale i fachowcy ocenili dobrze te wnioski.

"- Ale my mamy inne zdanie, wolno nam je mieć", Powiedzial deptuła
      Superfachowiec, uhahahahahahahhah.
      Na zachodzie jest takie powiedzenie, jak ci daja kase to bierz i korzystaj i
      nie odwracaj sie patrzac na darczynce bo sie rozmysli.
      Oj Deptuła, Deptuła..buahahahahaahahahahaah
    • Gość: Witek Re: Na kłopoty - Deptuła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 10:25
      Deptuła niczym opatrunek i lek na wszelkie rany.
      Obolałe Podkarpackie uleczy wyteryniarz - podróżnik.
    • Gość: Pol.S.King UWAGA!!! IP: *.rzeszow.um.gov.pl / 195.117.156.* 17.02.05, 11:23
      Akurat pracuje przy wnioskach unijnych. Nie oceniam ich tylko tworze. Czesto
      jest tak, ze wniosek mozna na kazdym etapie (a jest ich wiele) odrzucic z byle
      powodu, lecz po ocenie specjalistow i zatwierdzeniu go mozna byc niemal w 100%
      pewnym, ze dofinansowanie sie otrzyma. Tutaj zaczyna sie kosmos, poniewaz teraz
      wszystko zalezy (w podkarpackm) od deptuly. Czlowiek ten faktycznie nie musi
      znac sie na wszystkim lecz jesli specjalisci ocenili wnioski jako dobre to nic
      do gadania miec nie powinien. Niestety nie ma precedensow w skladaniu skarg na
      tego typu dzialania, szkoda. Kolejna sprawa to przydzielanie kasy na projekty i
      działania - PROSZE PANSTWA HAHAHAHAHAHAHAHAHA tzn. znacie kogos od funduszy to
      macie dotacje, calujecie deptule w odwlok to macie dotacje a jak nie to traccie
      kase i czas na dopieszczanie wnioskow a potem jakis cymbal powie, ze wg jego
      widzimisie te wnioski sa zle. NAJGORSZE JEDNAK JEST TO, ZE ZAMIAST GRAC W
      JEDNEJ DRUZYNIE TAKIE PALANTY STRZELAJA SAMOBUJE!!! LUDZIE UWAZAJCIE KOGO
      WYBIERAMY!!! NIECH (nie)ZYJE PZPR, bo to wlasnie ich musimu znosic.
      • Gość: Socjologmz Czy pan Deptuła jest autorytetem? IP: *.stw.pl 17.02.05, 11:54
        Gdybym zapytał pana Deptułę, czy w Polsce mamy kryzys autorytetów, z pewnością,
        jak i inni ludzie odpowiedział by, że tak - mamy KRYZYS AUTORYTETÓW. I zaczęłaby
        się wyliczanka, dlaczego, z czego to wynika itd.

Jednak nie wiem, czy pan Deptuła ma świadomość, iż sam do tego kryzysu przykłada
        rękę! Sam pozwala na to, aby jego osoba nie była postrzegana jako autorytet,
        jako osoba godna zaufania.

Teraz cytat z tekstu:

"- Nie chcę się na ten temat wypowiadać, marszałek nie musi się na wszystkim
        znać. Najlepiej o tym opowie wicemarszałek Burek, który zajmuje się tą kwestią."

Skoro marszałek nie musi się znać na wszystkim (brawo!!!) to dlaczego podejmuje
        decyzję, która przeczy opiniom fachowców? Przecież to nic innego, jak podważenie
        autorytetu tych opiniujących projekt.

Proszę państwa, czas już sobie uświadomić, iż w Polsce dlatego mamy kryzys
        autorytetów nie dlatego, iż ich nie ma, tylko dlatego iż wiele osób chce być
        autorytetem we wszystkich możliwych dziedzinach, chce się znać na wszystkim! I
        to jest poważny problem. Pan Deptuła jeśli chce mieć naprawdę autorytet wśród
        mieszkańców podkarpacia, nie może pokazywać (udawać) iż zna się na wszystkim -
        to najprostsza droga do bycia anty-autorytetem.

Ja jestem socjologiem. Gdybym miał opiniować projekt badawczy pod tytułem "Czy
        krasnoludki dalej sikają do mleka?" - nigdy bym nie opiniował, bo po prostu się
        na tym nie znam i nie mam zamiaru udawać, iż się znam. Nawet za dobre pieniądze.

Poprosiłbym o opinię kierownika pobliskiej mleczarni.
        • Gość: Siwy Re: Czy pan Deptuła jest autorytetem? IP: *.man.rsk.pl 17.02.05, 15:04
          Deptuła nie bierze pod uwagę oceny ekspertów,odrzuca opinie Komitetu
          Sterującego, w którym jest wojewoda Kurp i przedstawiciele środowisk
          opiniotwórczyych. Deptuła lekceważy wszystkich. Czy taki człowiek może mieć
          autorytet?
        • Gość: JW Re: Czy pan Deptuła jest autorytetem? IP: *.przeworsk.sdi.tpnet.pl 17.02.05, 18:15
          Piszesz mądrze, ale Deptuła i całe to jego PSL-owskie towarzystwo nie mieści
          się w przedziale ludzi rozsądnych. Ich Twoja analiza niestety nie dotyczy.
          A pytanie "Czy pan Deptuła jest autorytetem?" jest nie na miejscu!
    • Gość: student Re: Oni wiedzą lepiej IP: *.man.rsk.pl 17.02.05, 17:21
      nie każdy ma tyle kasy co feld-marszałek
    • mjot1 Poczytałem i ... 17.02.05, 19:21
      Nie ma ni jednej wypowiedzi (choćby i nieśmiałej) biorącej w obronę decyzję,
      którą to decyzję z rozwagą (jak mniemam) i z myślą o regionie i tegoż regionu
      społeczności podjęli Panowie Marszałkowie. Wszystkie głosy przeciw!
      Spojrzałem z uwagą na zamieszczone podobizny owych wybrańców, dopasowałem doń
      nazwiska (hi hi hi) i...
      Nie dziwię się.
      Czoła niskie za to stanowiska wysokie.
      Jakież to swojskie...
      Płytkie, niskie, niesmaczne... Wiem. Ale taka właśnie myśl mi się zakołatała.
      Do licha ja też mam prawo do niesmacznych kpin tak jak i owi "wielcy" notable!
      Wiem też, że tych gości i tak nic nie ruszy. Ot jeszcze jeden deszczyk...

Najniższe ukłony!
      Coraz to głębiej zapadający się w drętwym stanie rezygnacji M.J.
      • Gość: Siwy Re: Poczytałem i ... IP: *.man.rsk.pl 17.02.05, 22:02
        Nie zniechęcaj się. Marszałek musi wiedzieć, że nie jest bezkarny.Przynajmniej
        opinia publiczna daje wyraz dezaprobaty wobec jego działań.
    • Gość: robi Ile na tym straciły panie Śliwa i Jabłczyńska ? IP: *.prz.rzeszow.pl 18.02.05, 10:05
      Bo przecież jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka