Dodaj do ulubionych

protest pod ratuszem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 23:12
ludzie!!! komu choć troche zalezy na przyszłości Rzeszowa przyjdzcie pod
ratusz we wtorek o 12!!! 10mln dla carrefoura, 60mln$ w plecy od Cushmana.
Nie stać nas na to!!! mówcie każdemu kogo znacie, może sie zbierze grupa.
prosze!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jimik Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 23:18
      Jestem ZA- ale z pałami odrazu przyjdzie
      • Gość: dg Re: protest pod ratuszem IP: *.rzeszow.mm.pl 17.03.05, 23:40
        przyjdę
        • Gość: krzyś Re: protest pod ratuszem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 09:46
          coraz więcej tych protesów niprzyjde bo mam w tedy szkole a ale bende duchem z
          wami
        • Gość: tusiek Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 00:30
    • Gość: konikq Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 00:00
      też przyjdę. I kogo się da to ściągnę!!!
      • Gość: pod ratusz Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 00:34
        świetnie!!! trzeba to w takim razie zrobić legalnie, bo jak przyjdzie więcej
        niż 15 osób to nas policja rozgoni. Wiecie jak to zgłosić? do zobaczenia.
        • Gość: jani Re: protest pod ratuszem IP: *.akademiki.uni.torun.pl 18.03.05, 01:09

To sie pospieszcie ze zgloszeniem tego zgromadzenia:

Art. 7. 1. Organizator zgromadzenia publicznego zawiadamia organ gminy w taki
          sposób, aby wiadomość o zgromadzeniu dotarła nie później niż na 3 dni, a
          najwcześniej 30 dni przed datą zgromadzenia.

2. Zawiadomienie powinno zawierać następujące dane:

1) imię, nazwisko, datę urodzenia i adres organizatora oraz nazwę i adres osoby
          prawnej lub innej organizacji, jeżeli w jej imieniu organizuje on zgromadzenie,

2) cel i program oraz język, w którym będą porozumiewać się uczestnicy zgromadzenia,

3) miejsce i datę, godzinę rozpoczęcia, planowany czas trwania, przewidywaną
          liczbę uczestników oraz projektowaną trasę przejścia, jeżeli przewiduje się
          zmianę miejsca w czasie trwania zgromadzenia,

4) określenie planowanych przez organizatora środków służących zapewnieniu
          pokojowego przebiegu zgromadzenia oraz środków, o których dostarczenie zwraca
          się do organu gminy.

Cala ustawa o zgromadzeniach jest na
          www.kgp.gov.pl/prawo/zgromadz.htm
    • Gość: jani Re: protest pod ratuszem IP: *.akademiki.uni.torun.pl 18.03.05, 00:45
      Tez bym chetnie przyszedl, gdybym teraz byl w Rzeszowie...
    • Gość: Arti Re: protest pod ratuszem IP: *.rzeszow.mm.pl 18.03.05, 01:22
      Hmm , skoro tyle zabiegu jest z tym rejestrowaniem itd , to moze lepiej byłoby
      zebrać podpisy ludzi :)
      • Gość: jani Re: protest pod ratuszem IP: *.akademiki.uni.torun.pl 18.03.05, 01:43
        Mozna by zorganizowac jednoczesnie demonstracje i akcje zbierania podpisow przez
        net poprzez www.petycje.pl/petycjeNowaWybor.php
    • Gość: Mikael Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 06:59
      Można było odwołać radę miasta gdy zbierano podpisy, ale oczywiście w tym
      mieście wszystko musi pie..ąć... Jesteśmy pośmiewiskiem całej Polski, mówią
      o nas ciemnogród, zacofana prowincja... Ja już nawet przed Tarnowe się
      wstydzę... 13 osób pie.. wam miasto a wy siedzicie i patrzycie...
      • Gość: bbb Re: protest pod ratuszem IP: *.osk.enformatic.pl 18.03.05, 09:42
        ja nie moge przyjsc bede w pracy a zwolic sie nie moge...ale bede mowic
        wszystkim o tym aby sie tam pojawili!
      • Gość: pod ratusz Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 09:43
        czytajcie ten post, zeby był na górze zawsze.
        • Gość: Jimik Re: protest pod ratuszem IP: 80.51.255.* 18.03.05, 13:35
          Gdzie i kiedy?? Jestem na pewno !!!!!!!
    • maildomarka Re: protest pod ratuszem 18.03.05, 15:01
      możecie na mnie liczyć. Indolencja i przeraźliwie niskie IQ naszych radnych jest
      wystarczającą mobilizacją. Czytajcie ten post i informujcie znajomych!!!
      • Gość: pod ratusz Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 15:29
        weźcie ze sobą białe kartony na symbol braku słów opisujących głupotę radnych. dozo
    • Gość: y5 Re: protest pod ratuszem IP: *.rzeszow.mm.pl 18.03.05, 17:10
      jestem na 10 x tak i radni są od tego żeby odzwierciedlać opinię ludzi a nie
      być prawem dla samych siebie, to ludzie ich wybrali i ludziom mają
      służyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: konikq Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:13
      słuchjacie pomysł z białymi kartonami jest dobry. Ponieważ nie zdążymy
      zalegalizować demonstracji i mogą a raczej na pewno nas rozgonią, przyjdzcie na
      rynek i jak się da zajmijcie miejsca na ławkach. Byle nie zrobić zwartej
      grupy.Poprostu tak jakbyśmy przyszli sobie posiedzić, a że z np białym kartonem
      na głowie to to chyba wolno???!!!
      Dozoba!!!!!
    • Gość: Mikael Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:16
      Nie ma sensu tego robić w taki sposób, już nie zdążymy. Potrzebna jest akcja
      informacyjna dla Rzeszowian i poinformowanie policji na 3 dni przed
      demonstracją. Rozgłośmy to jak największej liczbie osób i zorganizujmy ją za
      jakiś tydzień-dwa. Tak będzie najlepiej. Tylko musi nas być dużo.
      • Gość: konikq Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:19
        chyba masz rację! Trochę mnie ponisosło! ale jak się nie wku..ć no?!!!
        Może ustalmy jakąś konkretną datę i zastanówmy się jak dotrzeć do jak
        największej liczby Rzeszowian?
      • Gość: Mikael Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:29
        Proponuję datę 29 albo 30 marzec (wtorek/środa). Mamy teraz tydzień na
        przygotowania a w piątek zgłosimy demonstrację policji. Gdyby udało się zrobić
        wokół niej dużo szumu, może w końcu ludzie przejrzeliby na oczy kogo wybrali do
        rady miasta i jakie decyzje tam są podejmowane. To jest dobra metoda i może
        mieć pozytywne skutki dla nas. Trzeba to zrobić możliwie najszybciej po
        blokadzie centrum Cushmana która nastąpi we wtorek. Mam nadzieję że naprawdę
        znalazłoby się sporo osób.
        • Gość: jani Re: protest pod ratuszem IP: *.akademiki.uni.torun.pl 18.03.05, 21:38
          Jasne ze mozna zorganizowac prawdziwa demonstracje pod koniec marca. Ale sadze
          ze nawet kilkunastoosobowa grupka z transparentami pod ratuszem we wtorek tez
          zostanie zauwazona przez lokalne media, o co w koncu chodzi demonstrantom.
        • Gość: Mikael Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:39
          Słuchajcie, chyba żeby zawiadomić policję jutro, to byśmy zdążyli... Ale to za
          mało czasu na organizację. Idea jest naprawdę dobra, tylko potrzebujemy ludzi
          którym zależy na tym mieście i którzy chcą coś zrobić. 22 marca jest kolejne
          posiedzenie rady, zapadną kolejne tragiczne decyzje, jeśli chcemy to zrobić to
          do końca marca, dopóki emocje nie opadną... Gdyby zwróciła na nas uwagę np TV
          Rzeszów, sprawa nabrałaby rozgłosu...
          • Gość: konikq Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:42
            Obawiam się, że nie zdążymy zebrać nawet kilkuosobowej grupy? Ludzie są w
            pracy. Ja mogę sobie pozwolić aby się stawić (mam takie możliwości) ale reszta?
    • Gość: konikq Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:27
      może chociaż przed wtorkiem powysyłajmy im maile w geście sprzeciwu na skrzynki?
      Ich adresy email są tu:
      www.erzeszow.pl/2778/2778/?PHPSESSID=5a10c0755bb8d36055c65e3dd30bb321
      • Gość: pod ratusz Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 22:13
        wysłałem dzisiaj maila do rady miasta z oficjalnym zawiadomieniem, podpisałem
        się imieniem nazwiskiem ale chyba i tak jest za późno bo maili nikt nie czyta.
        Nie mogłem być w ratuszu osobiście bo do soboty jestem w krakowie ale
        przyjdzcie mimo tego, zorganizujemy się lepiej. głosowanie będzie we wtorek,
        damy się zauważyć i to jest już coś. przyjdzcie, nie dajmy się!!!
        • Gość: pod ratusz Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 22:22
          wydrukuję ulotki. macie czas w poniedziałek? podzielę sie z Wami to rozdacie
          znajomym
    • Gość: jani Re: protest pod ratuszem IP: *.akademiki.uni.torun.pl 18.03.05, 22:40
      A moze jeszcze redakcja rzeszowskiej gazety wydrukuje w poniedzialek pare postow
      z tej dyskusji, zeby wiecej osob sie o tym dowiedzialo?
      • Gość: pod ratusz Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:54
        hej, kto chętny niech się wpisuje:)
    • Gość: barthek Re: protest pod ratuszem IP: *.rzeszow.mm.pl 19.03.05, 15:42
      Jestem jak najbardziej zainteresowany, ale nie w najblizszy wtorek tylko w kolejny, to chętnie bym przyszedł, ze znajomych powiadomię kogo się da jeśli eszcze jakoś mozna pomoc to powiedzcie zrobie co się da.
    • Gość: Mikael Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 16:52
      Stwórz nowy wątek z dokładną datą w temacie i poproś chętnych o wpis.
      • Gość: zadzwoniłem Re: protest pod ratuszem IP: *.rzeszow.mm.pl 19.03.05, 17:21
        w piątek zadzwoniłem do redakcji dznia rzeszowa tam też jest artykół i forum w
        tej sprawie.
        • Gość: barthek Re: protest pod ratuszem IP: *.rzeszow.mm.pl 19.03.05, 20:04
          To może byś napisał co się dowiedziałeś ?
    • Gość: ewfe Re: protest pod ratuszem IP: *.rzeszow.mm.pl 19.03.05, 20:56
      trzeba przyjść choćby po to żeby zrobić sztuczny tłum i pokazać że ludziom
      zależy
    • xibi Re: protest pod ratuszem 19.03.05, 22:26
      Wlasnie wyslalem maile pod kilka adresow z rzeszowskiej TVP z informacja o tym
      planowanym zgromadzeniu i z prosba o przyslanie ich ludzi pod ratusz. Zobaczymy
      co z tego wyjdzie.

• Gość: re Re: protest pod ratuszem IP: *.rzeszow.mm.pl 20.03.05, 01:17
      We wtorek radni prawicy zablokują budowę centrum handlowego firmy Cushman &
      Wakefield. Pod koniec marca miasto niemal na pewno zostanie zobligowane do
      zapłacenia 10 mln zł hipermarketowi Carrefour. Centrum handlowe Nowy Świat
      powstaje dlatego, że z różnych przyczyn niemożliwa była jego blokada (odsyłam
      do odpowiedniego wątku), w przeciwnym wypadku z pewnością także byłoby
      zablokowane. Nie mamy obiecanego od jakichś 8 lat Parku Papieskiego, nie mamy
      także Aquaparku, centra handlowe jak Galeria Nowe Miasto miały być gotowe już
      dawno temu. W dalszym ciągu nasz rynek jest koszmarny i niezagospodarowany w
      dużej części. Nie mamy od dłuższego czasu żadnego poważnego inwestora -
      prawdopodobnie opinia miasta jaką zrobiły mu jego władze miała dla nich duże
      znaczenie. Miasto staje się coraz bliższe utraty statusu wojewódzkiego.
      Rzeszów zamiast się rozwijać pogłębia swój dystans do innych miast w kraju.
      Inne miasta robią wszystko co mogą by tylko przyciągać inwestorów, a Rzeszów
      marnuje jakieś 80% szans. Niewiele brakło a stracilibyśmy nawet port
      lotniczy. Czy będzie wam miło przejeżdżać przez Tarnów i widzieć tam centrum
      Cushmana, które będzie najfajniejszym obiektem w mieście i wiele w nim
      odmieni? Wstydzę się... Ostatnio broniłem swojego miasta przed osobami które
      go wyśmiewały od zaścianków, mówiłem o nowych inwestycjach... Ale oni tu
      przyjadą np za rok i spytają: i gdzie te wszystkie rewelacje? Po prostu wstyd
      mi. Cushman nas olał, to nie jest Carrefour który będzie błagać miasto kilka
      lat o pozwolenie na budowę - wczoraj czytałem w artykule że albo we wtorek
      rada miasta podejmie decyzje albo firma pakuje manatki i przenosi się do
      Tarnowa, gdzie wszystko zostanie załatwione w miesiąc (!). A co będzie we
      wtorek to wiecie - sprawa Cushmana zostanie przeniesiona na następne
      posiedzenie, tym samym stracimy kolejną wielką szansę. Gdyby tu chcieli coś
      załatwić, to pewnie budowa zaczęłaby się najwcześniej za rok (przykład Nowego
      Świata i Galerii NM - już chyba ponad rok temu słyszałem te rewelacje o tym
      że budowa rusza). Gdzie my żyjemy? Miasto umiera, ginie a my tak na to
      patrzymy? Ile jeszcze zamierzamy to znosić? Olano nas jako przyszłą
      metropolię, coraz częściej mówi się o 8-10 województwach, prawdopodobnie to
      też stracimy. I po jaką cholerę powiększamy miasto, skoro nic tam nie
      powstanie bo ci sami ludzie znowu wszystko zablokują? Po co? Dajmy tym
      ludziom spokój, chcecie mieć 70 km wsi w mieście? Zastanówmy się czy to nie
      poniżej godności, że my patrzymy na świadome niszczenie naszego miasta i nie
      mamy odwagi zaprotestować.
    • Gość: we wtorek bunt Re: protest pod ratuszem IP: *.rzeszow.mm.pl 20.03.05, 01:28
      dość tej bierności i pobłażliwości ,pod ratusz
    • Gość: paradius Re: protest pod ratuszem IP: *.skyware.pl 20.03.05, 13:19
      POPIERAM!!!!
      • Gość: hfhf Re: protest pod ratuszem IP: *.rzeszow.mm.pl 20.03.05, 16:45
        100xtak
      • Gość: przyjdę Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 10:38
        Będę na 100%
      • Gość: Maniak Handlowy Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 20:10
        Przyszedł bym ale mam szkołe wtedy;/;/ Ale będe mocno trzymał kciuki za wass
        wszystkich.
    • Gość: Gienek Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 13:18
      A ja nie przyjdę. Co będę za cuhsmana - obcy kapitał i nie nasze interesy -
      naszych radnych gromić. Kto ma interes w tym proteście. Może ci co ten budynek
      projektują, a wy dajecie się podpuścić.
      • pod_ratusz Re: protest pod ratuszem 21.03.05, 18:54
        Gienku, chodzi o interes nasz, czyli mieszkańców. Cushman chce wybudować centrum
        handlowo-konferencyjne, ulice, przedzszkole, infrastrukturę za kilka milionów
        złotych. Takie centrum= większy prestiż miasta= więcęj inwestycji powiązanych z
        produkcją a nie handlem= więcęj kasy, bogatsi ludzie= mniej problemów= fajniej.
        no i pracę znajdzie kilkaset osób a to chyba jest poważny argument- możesz
        twierdzić że lubisz osiedlowe sklepiki etc. ale na szczękach konferencji
        międzynarodowej nie zorganizujesz. pozdro
    • pprzemekk Re: protest pod ratuszem 21.03.05, 17:35
      a ja w miare swoich mozliwosci przyjde (jesli skoncze szkole wczesniej), bo nie
      uwazam ze to jakis obcy interes czy interes tylko architektow ale to moze byc
      cos przelomowego dla Rzeszowa. Nie mowie o samej inwestycji, ktora da duzo
      miejsc pracy, ale o tym ze moze ktos w koncu zauwazy ze ludzie/mieszkancy
      interesuja sie sprawami miasta. A z tego co mi sie wydaje bedzie tez duzo
      mlodych, ktorym najbardziej na tym zalezy bo to wlasnie my bedziemy najdluzej
      tu mieszkac.

Pozdrawiam i mozliwe ze do zobaczenia we wtorek 22.III.2005 pod Ratuszem.
      • pod_ratusz mamy poparcie prezydenta! 21.03.05, 18:35
        mail z zawiadomieniem o proteście dotarł do Urzędu Miasta, wyjdzie do nas
        zastępca prezydenta d/s inwestycji. Mamy więc poparcie T. Ferenca i nie będziemy
        zwykłą grupką zapaleńców, mamy szanse głośno wyrazić swoje zdanie.
        wymyśliłem kilka haseł, może ktoś ma taki pielgrzymkowy megafon? będzie głośniej:
        stop głupocie, dosyć, basta!
        uciekamy z tego miasta! (tak żeby postraszyć, hehe)

inwestycji i miejc pracy- krzyczą młodzi Rzeszowiacy! (trochę czerstwe ale się
        rymuje)

jutro o 11, pod studnią i okolicach rynku, będę rozdawał ulotki. Zapraszam.
        Nie chodzi o obcy interes ale o naszą przyszłość w tym mieście!!!

• Gość: janusz PROTEST POD RATUSZEM W RZESZOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 19:30
          Protest jest słuszny, ale powinien być skierowany do polityków w Warszawie.
          Grupa która jutro przyjdzie pod Ratusz powinna wybrać lidera, który poprowadzi
          marsz protestacyjny na Warszawę w celu zmian Narodowego Planu Gospodarczego na
          lata 2007-2013. Dosc obietnic, co nam zabrano szablą odbierzemy....
    • Gość: doc Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 01:05
      Trzymam kciuki chlopaki :D Podobno mlodziez Weszpolska szykuje juz paly na
      nas ; ) Btw porozsylajcie info o protescie do znajomych na gg !
    • Gość: :) Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 15:51
      No i co z tym protestem, tyle hałasu było... A osoby od jego organizowania
      miały IP z Zielonej Góry albo Torunia. Czyżby nie wyszło?
      • pod_ratusz Re: protest pod ratuszem 22.03.05, 18:33
        JAK TO NIE WYSZŁO??? TRZEBA BYŁO OGLĄDAĆ AKTUALNOŚCI. POZATYMJUTRO W GAZETACH
        MAJĄ POKAZAĆ SIĘ ARTYKUŁY NA TEN TEMAT. Z FREKWENCJĄ MOGŁOBY BYĆ TROCHĘ LEPIEJ,
        ZRESZTĄ NIEISTOTNE, WAŻNE ŻE PRZEGŁOSOWALI!!!
        • Gość: jacek Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 21:16
          Pierwsze kroki zostały zrobione, następna manifestacja młodych będzią o
          inwestycje centralne na Podkarpaciu, i zmiany w Narodowym Planie Gospodarczym
          na lata 2006-2013. Tylko masowe protesty podkarpackiej młodzieży moga zmienić
          bieg wydarzeń w przyszłosci. W Rzeszowie studiuje ponad 50 tyś młodzieży, a
          wiec masowe protesty w słusznej sprawie mogą być liczne.
          • Gość: MS Re: protest pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 21:20
            Proponuję zamienić "słuszną sprawę" na tylko "naszą sprawę", bo czy jest ona
            słuszna w skali kraju to ja nie wiem, "metropolitanie" :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka