Dodaj do ulubionych

Droga przeszkoda

IP: 80.48.0.* 20.03.05, 20:16
Problem dotyczy publicznych pieniędzy - dlaczego więc nie podaje się
personaliów "biznesmena" oraz rzeczoznawcy (prawdopodobnie będącego "na
garnuszku" właściciela nieruchomości) ? Druga kwestia - kto dał uprawnienia
wiceprezydentowi do szastania publicznymi finansami i
zawierania "nieczystych" porozumień ??? A może udałoby się inaczej rozwiązać
problemy komunikacyjne i wykup wspomnianej nieruchomości byłby zbędny
a "pazerny" biznesmen musiałby jeszcze ponieść opłaty z tytułu wzrostu
wartości nieruchomości ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Stefan To imć Rysiek Podkulski. IP: 82.177.97.* 20.03.05, 20:38
      A ceną jest legalizacja nielegalnie wybudowanych marketów przy ulicy Rejtana.
      Kto jest bogaty to może wszystko w Rzeszowie.
    • dorka1001 Re: Droga przeszkoda 20.03.05, 22:15
      Ciekawy jestem jaka to spoldzielnia chce budowac to osiedle? czyzby nie
      przypadkiem Lokatorsko- Wlasnosciowa pod kierownictwem prezesa Slupka? bo jesli
      ten czlowiek bedzie budowal to osiedle to zedrze za infrastrukture do swojej
      kieszeni niezle pieniadze! Uwazajcie najpierw wylozy je miasto za nasze podatki
      a potem w/w prezesik je sobie odbierze do wlasnej glebokiej kieszeni!Jedni i
      drudzy zeruja na nas czyli potencjalnych klientach,kupuja droga ziemie robia
      wokol tego szum podpuszczaja ludzi by sie buntowali, zapraszaja prase by tez
      wziela udzial w konflikcie naglasniajac sprawe a na koniec my dostajemy po
      kieszeni kupujac mieszkania ktorych ceny juz w tej chwili sa kolosalne! Sledzmy
      co dalej bedzie dzialo sie w sprawie tego osiedla, pilnujmy kto i ile za co
      zaplacil i nie dajmy sie oszukiwac!
    • Gość: ja Re: Droga przeszkoda IP: *.man.rsk.pl 20.03.05, 22:57
      ludziska zacznijcie składać wnioski o zwrt tych działek
    • Gość: gosc Re: Droga przeszkoda IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 21.03.05, 07:37
      Pieniądze są publiczne, ale działka prywatna...ciekawi mnie czy gdyby Pan(i)
      XXXL był(a) w posiadaniu działki wartej kilka milionów pln to czy tak chętnie
      udzielił(a)by swoich danych do publicznej wiadomości, co by zbirki miały
      jasność? Poza tym każdy mając działkę budowlaną i to w granicach miasta chce na
      niej zarobić, czy to nie jest normalne? Inna kwestia, kto znając plany
      zagospodarowania przestrzennego pozwolił na zakup tej działki przez osobę
      prywatną albo kto do tej pory zwlekał z jej odkupieniem, bo wydaję mnie się że
      gdyby miasto odkupiło tą działkę kilka lat temu, pierwotna kwota zostałaby bez
      mrugnięcia zaakceptowana przez właściciela...
      • Gość: rzuku Re: Droga przeszkoda IP: *.polkomtel.com.pl 21.03.05, 09:36
        Że działka prywatna to zgoda, ale 140 USD za 1 m2 ziemi wg operatu
        przedstawionego przez byzmesmena, to już chyba przesada. W Warszawie na
        Ursynowie ziemia tyle nie kosztuje. A nawet w Konstancinie gdzie mieszkają
        Kulczyki i inne też jest taniej.
        • Gość: sss Re: Droga przeszkoda IP: 62.93.46.* 21.03.05, 09:57
          rzuku!!! jakie 140 usd! okolo 190 zl za metr. tereny inwestycyjne tyle kosztuja
          (jak nie wiecej) a ze misto tam wyznaczylo droge to sprawa miasta (pewnoie
          znowu ktos sie pomylil w miescie). a gosc dba o swoje i nie chce zeby panstwo
          go okradlo to normalne!
    • Gość: max Re: Droga przeszkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 08:56
      biznesmen to chyba za wielkie słowo, moim zdaniem chodzi raczej o zwykłego czereśniaka.
    • Gość: mieszkaniec Re: Droga przeszkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:29
      A może by przerobić plany tak aby teren "biznesmena" obejść i niech nadal żąda
      dużych pieniędzy, których nikt mu nie da, bo z obu stron będą drogi:)!!! Według
      mnie to będzie najtańsza opcja, a koleś będzie walił głową w swoją ziemie!!!
      • Gość: resowiak Re: Droga przeszkoda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 17:13
        Mam bardzo podobne zdanie co poprzednik - "mieszkaniec". Najlepiej wykupić
        wszystko wokoło a te kilka arów zostawić na trawnik, przecież i tak trzeba być
        idiotą żeby kupić ziemię np pod wymarzony domek w środku osiedla. A ne tej
        trawce to niech w spokoju srają psy, rzygają żule i sikają okoliczni
        przechodnie. Mam jeszcze jedną opcję DLACZEGO W NASZYM KRAJU NIE MACZEGOŚ
        TAKIEGO JAK CENA URZĘDOWA?? Nikt by się wtedy tego pseudo biznesmena nie pytał
        tylko zapłacił tyle ile jest warta, a to przecięż nie pierwsza taka sprawa !!!
        POZDRO
        • Gość: kupie1@tlen.pl Re: Droga przeszkoda IP: *.gw.ipl.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 18:34
          Dla Resowiaka i innych gosci...
          Wartosc działki to moze wycenic rzeczoznawca (i tez zalezy jaka metoda to
          zrobi), a kwestia ceny rynkowej, to juz inna parafia. Nieruchomosc jest tyle
          warta, ile za nia zaplaci klient. Owego biznesmena znam i trzymam jego strone,
          poniewaz jest tam troche działek do wykupu, w tym moja. Dlaczego normalny,
          przciętny człowiek nie może raz (a dobrze) w życiu zarobić na swojej jedynej
          nieruchomości?? Czy gdyby ktos z Was miał te jedną jedyna działkę nie
          walczyłby?? Natomniast cena wykupu gruntu przez developera z WZ i tak
          specjalnie sie przelicza i każdy developer na tym zarabia kokosy:)
          Praca w pośrednictwie nieruchomości sporo uczy, polecam!
    • Gość: KUPIE1@TLEN.PL Re: Droga przeszkoda IP: *.gw.ipl.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 18:37
      Dla Resowiaka i innych gosci...
      Wartosc działki to moze wycenic rzeczoznawca (i tez zalezy jaka metoda to
      zrobi), a kwestia ceny rynkowej, to juz inna parafia. Nieruchomosc jest tyle
      warta, ile za nia zaplaci klient. Owego biznesmena znam i trzymam jego strone,
      poniewaz jest tam troche działek do wykupu, w tym moja. Dlaczego normalny,
      przciętny człowiek nie może raz (a dobrze) w życiu zarobić na swojej jedynej
      nieruchomości?? Czy gdyby ktos z Was miał te jedną jedyna działkę nie
      walczyłby?? Natomniast cena wykupu gruntu przez developera z WZ i tak
      specjalnie sie przelicza i każdy developer na tym zarabia kokosy:)
      Praca w pośrednictwie nieruchomości sporo uczy, polecam!

• Gość: RUMcajs Re: Droga przeszkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 07:38
      A może by odpowiednie służby sprawdziły jaką drogą i jakimi układami Pan
      przedsiębiorca wszedł w posiadanie tak dużego obszaru zimi w Rzeszowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka