Dodaj do ulubionych

Ludzie, nie dajcie się prowokować!!!!!

IP: *.novartis.com 06.04.05, 14:46
Kochani, nie dajmy się prowokować. Nie ma sensu.Syn_Babilonu i jemu podobni
poprostu perfidnie Was/ Nas "podchodzą", a My dajemy się złapać ma wędkę. Jak
Was denerwują to zignorujcie ich. Tak poprostu. Dla tego typu ludzi jest to
najgorsze co może być. OBOJĘTNOŚĆ! Albo napiszcie im poprostu KOCHAM CIE! i
DZIĘKUJĘ CI ŻE JESTEŚ. Dajcie im to świadectwo skoro tak was proszą.
Syn_Babilonu skacze po wszystkich wątkach i wyraźnie szuka takiego
świadectwa. Otrzymał je ode mnie w
wątku :forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=22429462
i jak reką odjął.
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę wszystkiego najlepszego w pezzwyciężaniu
zła DOBREM!!!!! Pamietajcie PROSZĘ!!!!!!!!!!
konik
Obserwuj wątek
    • syn_babilonu2 Re: Ludzie, nie dajcie się prowokować!!!!! 06.04.05, 15:03
      cześć :D
      w zupełnie inny sposób podchodzimy dotego co ostatnio się wydarzyło. tak samo
      jak ty uważam że jpII był wielkim człowiekiem, nieprzeciętną osobowoscią. lecz
      mam zupełnie inne spojrzenie na to w jaki sposób należy mu okazać szacunek.
      naprawdę bez sensu wydają mi się te wszystkie wspaniałe uroczystości, pochody ze
      świecami, wspólne msze zwaśnionych szalikowców skoro za miesiąc nikt juz nie
      będzie o tym pamietał. jestem w stanie postawić orzechy przeciwko dolarom że już
      niedługo przeczytamy w prasie o kolejnych rozróbach na meczu, o jakimś pobiciu w
      centrum miasta, o tym że w sklepie czy urzędzie nie szanuje się klienta. Bo
      przeciez jpII mówił o miłości bliźniego... a wydaje mi się że okazać to można
      nie pustymi słowami ale czynami... niestety jestem realistąi wiem że nasze małe,
      rzeszowskie społeczeństwo niewiele się zmieni...

p.s.
      dla sympatyków PiSu - jak wy możecie ich popierać?? przecież jpII był przeciwko
      karze śmierci... to jak wy słuchaliście jego słów?? czego was nauczył?? to taki
      mały przykład.. taki prosty...

pozdrawiam....

p.s.p.s.

konik, byc moze oskarżą mnie o zoofilię, ale ja ciebie też :D
      • Gość: konik Re: Ludzie, nie dajcie się prowokować!!!!! IP: *.novartis.com 06.04.05, 15:57
        cześć,
        mozna do tego wszystkiego podejść właśnie w taki sposób jak Ty go
        przedstawiasz. Wiesz mnie to jednak ani nie smieszy ani nie bawi. Raczej czuje
        wiele obaw, że Twoje wlaśnie przemyślenia staną się rzeczywistością za jakiś
        czas. Ale z drugiej strony nie możesz krytykować tej spontaniczności. W
        wiekszości przypadków nie są to odruchy wyrachowane. Wynikają raczej z ludzkiej
        konstrukcji. Tak jesteśmy stworzeni aby emocjami reagować na zaistniałe
        sytuacje. I nie ma się co czarować, ani wstydzić, że tak jak jest teraz bedzie
        później, zawsze...ale czy nie uważasz, że to jest na swój sposób piękne? jeżeli
        ma trwać nawet 5-7 dni niech trwa... niech się ludzie jednoczą...bedą
        razem...niech zpobaczą, że nawet przez kilka dni mozna żyć inaczej, lepiej,
        uprzejmiej, razem... może jak to poczują to później coś z tego w nich
        zostanie... daj Boże nawet 10-5 czy 1 %.Już nawet wtedy będzie widać, że można
        żyć inaczej niż przed 2 kwietnia. Jak nic nie bedziemy robić tylko
        krytykować, "przepuszczać" takie "okazje" (oby jej nie było) to w jaki sposób
        chcesz wychować tych ludzi, pokazać im, że można być nawet trochę lepszym, a
        przez to dać sobie i innym możliwość łatwiejszego współistnienia... jest takie
        powiedzenie: "ziarnko do ziarnka i uzbiera się miarka"
        zgoda, pewnie masz racje i usłyszymy o nie jednej bijatyce na stadionie, o
        pijanych, złodziejach, oszustach, ale...! może będzie ich mniej niż przed 2
        kwietnia?? sądzę, że ani Ty ani ja na to nie mamy gwarancji! ale trzeba
        wierzyć, że tak się stanie i trzeba pomagać ludziom wytrwać w tych
        postanowieniach, mimo naszych ludzkich słabości... bo jestesmy tlko ludzmi, a
        może część z nas po tych wszystkich emocjach stanie się w części AŻ
        CZŁOWIEKIEM??? może kilku z nas odrodzi sie na nowo i to już będzie sukces!!
        Pozwól się ludziom ponieść emocjom, tym bardziej, że zamiast brać się za łby,
        wzięli sie za ręce. Czy to nie fajne??
        A te problemy które wspominasz i których się obawiasz, dotyczą nie tylko
        naszego Rzeszowa... tak jest wszędzie, tak samo albo jeszcze bradziej
        pogłębione...choć muszę przyznać, że jesteśmy specyficzną społecznością na tle
        Polski, ale trzeba pracy, cierpliwości i zrozumienia!!! Nie gniewu i
        złośliwości. Tym nic się nie zrobi. Dlatego Ci napisałem, że dobrze, że jesteś,
        bo trzeba Kogoś kto bedzie wskazywał zagrożenia:-) Tylko proszę rób to tak, aby
        z twoich wypowiedzi nie wiało tak pogarda, złośliwością i złością.
        ja też Cię kocham:-)
        Trzymaj się:-) Konik

PS. Nie czaje do konca, czy ten PiS był do mnie, ale ja nie utorzsamiam się z
        zadną opcją polityczna, raczej stronię od polityki. Dotąd nie chodziłem na
        wybory, ale myślę, że teraz zaczne, tylko zacznę też przyglądać się i
        kandydatom. Może to coś da...?
        • syn_babilonu2 Re: Ludzie, nie dajcie się prowokować!!!!! 06.04.05, 16:44
          :D

zaskoczyła mnie ta wypowiedź... i muszę dodać ze zaskoczyła pozytywnie :D
          spodziewałem się raczej czegoś w stylu: KOCHAM CIE! lub DZIĘKUJĘ CI ŻE JESTEŚ.

być może mój cynizm nie jest do przyjecia przez innych, ale za dużo razy różni
          ludzie dawali się ponieść emocjom i wychodziło z tego wielkie nic...

też mi się nie uśmiecha wizja tego ze to moje prognozy się spełnią ale w chwili
          obecnej nie widzę ani promyka nadziei że coś się zmieni dookoła mnie... może
          jakiś chłopak po tym całym wydarzeniu poczuje powołanie i pójdzie do seinarium a
          jakaś dziewczyna postanowi do ślubu pozostać dziewicą ale szczerze mówiąc dla
          mnie to nie przyniesie żadnych korzyści...

emocje... i co z nich wyniknie?? poniesieni emocjami ku czci jpII radni nazwią
          jakąś ulicę jego imieniem a później mieszkańcy tej ulicy będą narzekać że
          zamiast kupić chleb będą musieli wyrobić nowe dokumenty... emocje emocjami ale
          prawdziwe korzyści przynosi racjonalne podejscie do sprawy...

że ktoś stanie się człowiekiem?? to dobrze... jestem za...

i nie robiłem niczego z pogardą, raczej z cynizmem pomieszanym z
          montypythonowskim spojrzeniem na świat :D

a z tym pisem to nie do ciebie tylko do sympatyków tej braterskiej organizacji
          który przez przypadek zajrzą do tego wątku :D

pozdrawiam.. i życzę miłego dnia
          • Gość: xxx Re: Ludzie, nie dajcie się prowokować!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 17:18
            Gratuluję. Bardzo ciekawa dyskusja.Jak widac można o rzeczach wielkich
            rozmawiać normalnie. Cieszy mnie to bo ostatnio przy tym temacie sporo bylo tej
            tzw. emocjonalności. Jeżeli ta emocjonalność byłaby jeszcze szczera to być może
            uznałbym to za zjawisko typowe dla chwil wielkich, ale obawiam się , że jest w
            tej emocjonalności tyle falszu co i prawdy
            • syn_babilonu2 Re: Ludzie, nie dajcie się prowokować!!!!! 06.04.05, 19:34
              ja bym nawet powiedział ze więcej fałszu... taka ogólnonarodowa hipokryzja...
          • Gość: Konik Re: Ludzie, nie dajcie się prowokować!!!!! IP: *.novartis.com 06.04.05, 17:47
            cześć:-)
            Ponieważ brakło mi słowa cynizm, dlatego użyłem kilku może zbyt mocnych
            określen Twojej postawy. Wybacz.
            A teraz popatrz. Napisałeś:
            "może
            > jakiś chłopak po tym całym wydarzeniu poczuje powołanie i pójdzie do
            seinarium
            > a
            > jakaś dziewczyna postanowi do ślubu pozostać dziewicą ale szczerze mówiąc dla
            > mnie to nie przyniesie żadnych korzyści..."
            wcale nie jesteś tak cynicznie i bez wiary nastawiony do tego co się dzieje.Bo
            piszesz dalej:
            > że ktoś stanie się człowiekiem?? to dobrze... jestem za... "
            Choćby te przytoczone przez Ciebie przykłady świadczą o tym, że śmierć Ojca
            Świetego i właśnie te emocje które to wydarzenie wywołało może przynieść
            wymierne owoce. To właśnie emocje są tym czynnikiem, który w człowieku budzi
            chęć do czynu, zmian, działania. Jeżeli człowiek bedzie mówiąc
            kolokwialnie "bezpłciowy" to jakby był martwy. Nic z niego nie wydobedziesz.
            Musi być jakaś iskra która zapali lont w sercu człowieka. Tyle tylko, że po
            pierwsze nic nie dzieje się odrazu, aby doczekac się owoców potrzeba trochę
            czasu, a po drugie oczywiście nie wszyscy się zmienia. Ale jeśli nawet na
            początku będzie to jedna, dwie, kilka osób to już jest sukces. Nie musi to być
            od początku seminarium, czy dziewictwo do ślubu. Są to wbrew pozorom bardzo
            wymagające akty człowieczeństwa. Ale może część stanie się poprostu bardziej
            uprzejma, kulturalna, poprostu miłosierniejsza dla reszty... wierzę, że tak się
            stanie, tylko powoli.. niech zacznie się od kilku, a z czasem powinno to
            pociągnąc za soba "efekt domina". Ale jednego trzeba byc świadomym: Nie wszyscy
            tych zmian na lepsze doświadczą!!! Ale jak mówi ewangelia: W niebie jest
            większa radość z jednego nawróconego niż ze 100 wiernych.
            A jeszcze z innej beczki: może właśnie rafisz w niedługim czasie kto doznał i
            urzymał tą przemiane w sercu i zamiast kamienia, poda Ci jednak chleb s
            sklepie....???
            A może zamiast całej ulicy narzekającej na zmiane nazwy, po tym zrywie bedzie
            narzekać tylko pół...???
            Trzymaj się ciepło:-)
            • syn_babilonu2 Re: Ludzie, nie dajcie się prowokować!!!!! 06.04.05, 19:33
              tylko zauważ, ze te przykłady to tylko kropla w prawie dwustutysięcznym
              rzeszowie.. czy to będzie miało jakikolwiek wpływ na innych?? wątpię...
              większość ludzi, tak jak to już mówiłem, zapomni o tym wszystkim... nie
              oszukujmy się że jedna osoba może zmienić świat - nawet papież... polska wiara
              nadal jest tylko na pokaz, bo 'co inni, sąsiedzi powiedzą' albo 'bo tak trzeba'...
              • Gość: xyz Re: Ludzie, nie dajcie się prowokować!!!!! IP: *.b4net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 19:49
                ale kropla robi nawet ze skaly naprawde piekne rzeczy...
              • Gość: konik Re: Ludzie, nie dajcie się prowokować!!!!! IP: *.novartis.com 06.04.05, 23:45
                dzięki xyz :-). trochę mam teraz kaca za tytuł tego posta, ale może i dobrze,
                bo zrobiło sie tu ciekawie i chyba jakoś inaczej. Fajnie. Wiesz S_B2. a co
                powiesz na to, że coraz wiecej ludzi mówi o tym, że te emocje opadna, że wróci
                szara rzeczywistość. Ludzie zdają sobie z tego sprawę, ale chyba jednak coś im
                z tego zostanie... wierzę, że jak napisaleś, nie uśmiecha Ci się to, że być
                może sporawdzą się Twoje słowa i wizje o szarej rzeczywistości... ale może
                jednak spróbuj uwiezryć troche w ludzi.. ja pracuje w dużej międzynarodowej
                firmie, jak to bywa często ocierającej sie o hipokryzje, ale ludzie, ci zwykli
                ją tworzący są naprawde dobrzy. na słuzbowej poczcie bardzo popularny jest mail
                takiej treści:
                "To dziwne, jak proste jest dla ludzi wyrzucić Boga, a potem dziwić się,
                dlaczego świat zmierza do piekła.
                To śmieszne, jak bardzo wierzymy w to, co napisane jest w gazetach, a podajemy
                w wątpliwość to, co mówi Pismo Święte.
                To dziwne, jak bardzo każdy chce iść do nieba pod warunkiem, że nie będzie
                musiał wierzyć, myśleć, mówić ani też robić czegokolwiek, co mówi Słowo Boże.
                To dziwne, jak ktoś może powiedzieć: "Wierzę w Boga" i nadal iść za szatanem,
                który tak a propos również wierzy w Boga.
                To dziwne, jak łatwo osądzamy, ale nie chcemy byc osądzeni.
                To dziwne, jak możesz wysyłać tysiące "dowcipów" przez e- mail, które
                rozprzestrzeniają się jak nieokiełznany ogień, ale kiedy wysyłasz przesłania
                dotyczące Pana Boga, ludzie dwa razy zastanawiają się, czy podzielić się nimi
                z innymi.
                To dziwne, jak ktoś może być zapalony dla Chrystusa w niedzielę, a przez
                resztę tygodnia jest niewidzialnym chrześcijaninem.
                To śmieszne, że kiedy przeczytasz tę wiadomość, nie wyślesz jej do zbyt wielu
                osób z Twojej listy adresowej, ponieważ nie jesteś pewny, co pomyślą o Tobie,
                kiedy im to wyślesz.
                To śmieszne, jak bardzo mogę być przejęty tym, co inni ludzie pomyślą o mnie,
                zamiast tym, do czego wzywa mnie Bóg !!!

Człowiek wyszeptał:
                - Boże, przemów do mnie !
                I oto słowik zaśpiewał.
                Ale człowiek tego nie usłyszał, więc krzyknął:
                - Boże, przemów do mnie !
                I oto błyskawica przeszyła niebo... Ale człowiek tego nie dostrzegł,
                rzekł:
                - Boże, pozwól mi się zobaczyć.
                I oto gwiazda zamigotała jaśniej. Ale człowiek jej nie zauważył, więc
                zawołał:
                - Boże, uczyń cud !
                I oto urodziło się dziecko. Ale człowiek tego nie spostrzegł.
                Płacząc w rozpaczy, powiedział:
                - Dotknij mnie, Boże, niech wiem, że jesteś tu.
                Bóg schylił się więc i dotknął człowieka. Ale człowiek strzepnął motyla ze
                swego ramienia i poszedł dalej.
                Bóg jest wśród nas. Także w małych i prostych rzeczach, nawet w dobie
                komputerów, więc człowiek płakał:
                - Boże, potrzebuję Twojej pomocy !
                I oto dostał maila z dobrym słowem i słowami zachęty. Ale człowiek usunął go
                i kontynuował płacz....

Moim zadaniem było wysłać tego maila do osób, którym chciałam, by Bóg im
                pobłogosławił.
                Wybrałam Ciebie.

Prześlij tego maila osobom, którym życzysz tego samego."
                I ja też dedykuję wszystkim odwiedzającym to forum:-)
                Pozdrawiam :D
    • mjot1 Są tacy... 06.04.05, 20:19
      Są tacy, którzy jeśli w dniu wiadomym słońce na niebie błękitnym radosne
      świecić będzie powiedzą: oto niebo cieszy się, bo On zasiadł po prawicy Pana...
      Jeśli dzień ów słotą nas powita powiedzą, że oto nawet niebiosa płaczą...
      Już powiadają, że nikt (a niektórzy w głupocie czy pysze potrafią posunąć się
      za daleko), że nikt dotychczas nie potrafił tak świata zjednoczyć...
      Jeśliby zaś jakieś niesnaski powstały powiedzą, że oto chaos wokół i zamęt, bo
      Jego zabrakło...
      To tylko słowa...

A ponoć człowiek jest niepowtarzalny...
      Ponoć ludzie to nie baranów stado „pędem owczym” powodowane...
      A ponoć człowieka obowiązkiem jest poszukiwać i wyboru dokonać wg wolnej woli i
      rozumu; darów, które raczyła dać nam Opatrzność.

Tyle słów pada wokół... Tyle słów popłynie jeszcze... Słowa, słowa, słowa...
      Rzeka słów...
      Tyle słów wielkich a tak tanich...
      A ponoć był czas, gdy słowo wartość miało...
      A zaduma, milczenie, cisza...? W zapomnieniu...
      A wokół wiosna. A wokół rozkwita życie...

Nie zapomnijcie o Najważniejszym!

Najniższe ukłony!
      sobie a muzom spoglądając z boku M.J.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka