Gość: Pbond IP: *.phys.uni.torun.pl 14.05.04, 11:42 Czy moze ktos probowal z pozytywnym rezultatem? Prosze o jakies praktyczne wskazowki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iza Re: Stopem do Aten IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 18.05.04, 22:43 Dojechałam wraz z moją koleżanką stopem do Aten bez większego problemu. Kłopot zaczął się na miejscu, bo Ateny to bardzo rozległe miasto, a my dojechałyśmy jakims TIR-em na obrzeża. Dobrze jest więc chyba wcześniej zaopatrzyć w jakąś porządną mapę. My miałyśmy problem nawet ze znalezieniem informacji turystcznej. W Atenach napewno są 2 pola namiotowe ( może więcej nie wiem), jedno z nich czynne tylko w okresie wakacji, drugie przy jednej z głównych dróg wiazdowych do miasta (to chyba nawet autostrada, w związku z czym hałas samochodów towarzyszy Ci nawet w nocy. My byłyśmy w Atenach we wrześniu i było jeszcze zdecydowanie za ciepło na zwiedzanie. Zadymione i zatłoczone miasto plus wysoka temperatura nie sa komfortowymi warunkami na oglądanie naprawde zachwycających zabytów. Życzę miłej i bezpiecznej podróży. Odpowiedz Link Zgłoś