Gość: Paweł Bała IP: *.osk.enformatic.pl 24.07.05, 21:37 Nie są młodym potrzebne "prezenty" za publiczne pieniądze, tylko niskie podatki, proste prawo, łatwość samozatrudniania, minimalna administracja. Amerykański model jednym słowem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kolega z boiska Pawełku LPR w tym pomoże? IP: *.kom.pl / *.kom.pl 24.07.05, 22:26 Amerykański styl proponujesz a do LPRu sie zapisałes? zawsze duzo mówiłes a maleńko oj maleńko robiłeś....pozdrawienia od BYŁYCH kolegów Pawełku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Pawełku LPR w tym pomoże? IP: *.osk.enformatic.pl 25.07.05, 12:45 Nie zapisywałem się nigdy do LPR. Nie wiem skąd te nowinki. 15% liniowy to za duży. Będzie prostszy ale realnie nieco wyższy. Dziś najniższy próg to 19% ale przez ulgi czasem zbija się do 13-14 Liniowy 10%. To jest najlepsze. Albo zryczałtowany osobisty coś ala pogłówne. Każdy płaci taką samą kwotę pieniężną. I nie trzeba się przed urzędasem tłumaczyć skąd się ma pieniądze. Państwo nie powinno rozróżniać na obywateli bogatych i biednych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: Program dla bezrobotnych: szansa dla młodych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 10:16 Racja te "programy" to tylko sposób na "obgryzienie" publicznych pieniędzy przez urzędasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafel Re: Program dla bezrobotnych: szansa dla młodych IP: 195.117.241.* 25.07.05, 10:54 Tylko podatek liniowy może pomóc. Może być 15% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Program dla bezrobotnych: szansa dla młodych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 15:20 jest tez jeszcze jedna możliwość. Bardzo duży podatek liniowy (85%) i tylko jedna ulga - inwestycyjna. Szwajcaria kiedyś tak zrobiła. Jest to sposób niezwykle efektywny ale wymagający. I nie dla naszych kombinatorów. Ale zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Program dla bezrobotnych: szansa dla młodych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 15:18 pierwszy raz zgadzam się z kol. Pawłem. Do listy dodałbym jeszcze ograniczenia w przyznawaniu zasiłków dla bezrobotnych oraz zdecydowane ograniczenie w tzw: wakacjach podatkowych dla tzw. zagranicznych inwestorów budujących kolejne blaszane baraki. Sprawiedliwe traktowanie podatników przez organa państwowe + reforma prawa gospodarczego (obecne jest niejasne i pozostawia zbyt dużą swobodę interpretacji urzędnikom) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Program dla bezrobotnych: szansa dla młodych IP: *.osk.enformatic.pl 25.07.05, 23:49 słusznie!nam trzebA WOLNEGO RYNKU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sędzia Kozak Re: Program dla bezrobotnych: szansa dla młodych IP: *.gal.pl / 80.48.103.* 27.07.05, 22:02 Zapisać się trzeba do SLD !!! Praca się znajdzie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noname Re: Program dla bezrobotnych: szansa dla młodych IP: 82.160.119.* 08.11.05, 01:16 Jak czytam te wasze posty, to sie zastanawiam gdzie byliście wszyscy jak były wybory...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Program dla bezrobotnych: szansa dla młodych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 12:27 głosowałem Odpowiedz Link Zgłoś