Dodaj do ulubionych

Program dla bezrobotnych: szansa dla młodych

IP: *.osk.enformatic.pl 24.07.05, 21:37
Nie są młodym potrzebne "prezenty" za publiczne pieniądze, tylko niskie
podatki, proste prawo, łatwość samozatrudniania, minimalna administracja.
Amerykański model jednym słowem
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolega z boiska Pawełku LPR w tym pomoże? IP: *.kom.pl / *.kom.pl 24.07.05, 22:26
      Amerykański styl proponujesz a do LPRu sie zapisałes? zawsze duzo mówiłes a
      maleńko oj maleńko robiłeś....pozdrawienia od BYŁYCH kolegów Pawełku
      • Gość: pb Re: Pawełku LPR w tym pomoże? IP: *.osk.enformatic.pl 25.07.05, 12:45
        Nie zapisywałem się nigdy do LPR. Nie wiem skąd te nowinki.

15% liniowy to za duży. Będzie prostszy ale realnie nieco wyższy. Dziś najniższy
        próg to 19% ale przez ulgi czasem zbija się do 13-14
        Liniowy 10%. To jest najlepsze. Albo zryczałtowany osobisty coś ala pogłówne.
        Każdy płaci taką samą kwotę pieniężną. I nie trzeba się przed urzędasem
        tłumaczyć skąd się ma pieniądze. Państwo nie powinno rozróżniać na obywateli
        bogatych i biednych
    • Gość: Ziutek Re: Program dla bezrobotnych: szansa dla młodych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 10:16
      Racja te "programy" to tylko sposób na "obgryzienie" publicznych pieniędzy
      przez urzędasów.
    • Gość: wafel Re: Program dla bezrobotnych: szansa dla młodych IP: 195.117.241.* 25.07.05, 10:54
      Tylko podatek liniowy może pomóc. Może być 15%
      • Gość: autor Re: Program dla bezrobotnych: szansa dla młodych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 15:20
        jest tez jeszcze jedna możliwość. Bardzo duży podatek liniowy (85%) i tylko
        jedna ulga - inwestycyjna. Szwajcaria kiedyś tak zrobiła. Jest to sposób
        niezwykle efektywny ale wymagający. I nie dla naszych kombinatorów. Ale zawsze
    • Gość: autor Re: Program dla bezrobotnych: szansa dla młodych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 15:18
      pierwszy raz zgadzam się z kol. Pawłem. Do listy dodałbym jeszcze ograniczenia
      w przyznawaniu zasiłków dla bezrobotnych oraz zdecydowane ograniczenie w tzw:
      wakacjach podatkowych dla tzw. zagranicznych inwestorów budujących kolejne
      blaszane baraki. Sprawiedliwe traktowanie podatników przez organa państwowe +
      reforma prawa gospodarczego (obecne jest niejasne i pozostawia zbyt dużą
      swobodę interpretacji urzędnikom)
      • Gość: pb Re: Program dla bezrobotnych: szansa dla młodych IP: *.osk.enformatic.pl 25.07.05, 23:49
        słusznie!nam trzebA WOLNEGO RYNKU!
    • Gość: Sędzia Kozak Re: Program dla bezrobotnych: szansa dla młodych IP: *.gal.pl / 80.48.103.* 27.07.05, 22:02
      Zapisać się trzeba do SLD !!! Praca się znajdzie !!!
    • Gość: Noname Re: Program dla bezrobotnych: szansa dla młodych IP: 82.160.119.* 08.11.05, 01:16
      Jak czytam te wasze posty, to sie zastanawiam gdzie byliście wszyscy jak były
      wybory...:(
      • Gość: autor Re: Program dla bezrobotnych: szansa dla młodych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 12:27
        głosowałem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka