Dodaj do ulubionych

Kuźma kaput?

IP: *.rzeszow.mm.pl 28.08.05, 10:30
List ten adresuję do Jarka i jemu podobnych fanatyków Zakładowego podobno
Klubu Sportowego Stal Rzeszów. Sadzę, że przebieg meczu waszej zardzewiałej
Stali z Pogonią Leżajsk powinien was zmusić do myślenia, tylko, czym wy macie
myśleć, jak poza stalowskim fanatyzmem rozumu u was, ani za grosz!...Kuźma,
który sam przed rozpoczęciem seszonu decydował o tym, kto ma zostać w
drużynie, a kogo należy sprowadzić, w wypowiedzi do Radia i TV3 narzekał, ze
nie rozumie postawy swoich zawodników. Niczym tchórz, nie zjawił się na
piątkowym treningu. Oświadczył, cytuję: "całą jego drużynę należy związać do
wora i rzucić do rzeki..." O takim kabotyniżmie nie słyszałem i nie
obserwowałem przez długie lata. Kto do cholery kazał Kużmie wracać z powrotem
do Stali? Ale nie o to mi chodzi, bo to wasz zakichany stalowski problem i
paprzcie się w tej gnojówce sami, bo sami ją sobie stwarzacie! Wysmiewacie
się, ze Resovia nie ma stadionu, chociaż to oczywista bzdura, że przegrywa z
wieśniakamiu i jeden ratunek w podreperowaniu wizerunku waszego słynnego
pilkarstwa widzicie tylko w tym, aby Resovia zagrała z Górnikiem Zabrze na
waszym, wybudowanym w czynie komunistycznym, stadionie. Cokolwiek byście nie
uczynili, nie zdołacie ukryć, że piłka nożna nie jest waszym naturalnym
tworem! Wam odpowiada jazda w lewo i nic poza tym, więc dajcie sobie spokój z
marzeniami o II lidze!!! Na nic zda się drogi Jarku, twoja demagogia, że to
dopiero początek rozgrywek. Zapewne dodasz, że nie było Pawła Kloca i co
jeszcze?...A nie zuważysz, że gdyby sędzia nie podarował wam karnego z
sufitu, ten mecz powinniście przegrać i kropka! Nie można w dzisiejszych
czasach, nawet mając pieniądze, budować sztucznego tworu w waszym klubie,
czyli piłki nożnej!!! Dajcie sobie spokój. W czynie społecznym wzorem waszych
dziadów i ojców, zbudujcie na płycie piłkarskiego boiska pamiątkę komunizmu w
Rzeszowie. Na rocznicę 100 lat Resovii przyjeżdża wasz komunistyczny
prezydent Kwaśniewski. Poproście go, aby w ramach tak deklarowanej przez was
współpracy i chęci połączenia z Resovią, przeciął wstęgę na tym stalowskim
obiekcie wspólnie z brydzistą Resovii Krzysztofem Martensem oraz z
Ciesielskim Wiesławem i waszym agentem SB, prezesem ZKS Stal, Władysławem
Prygoniem! To byłby prawdziwy powrót do historycznych wspomnień, gdy za
pieniądze pracującego ludu WSK budowaliście potęgę stalowskiego sportu!
Jarku, spocznij i wraz z tobą niech spocznie młoda gwardia czerwonych
huwejbinów ZKS Stal Rzeszów! Cześć Waszej Pamięci! Sztandar Stali Rzeszów
wynieść za Wisłok...
Obserwuj wątek
    • Gość: edward Re: Kuźma kaput? IP: 82.160.22.* 28.08.05, 10:55
      piast tuczempy - resovia 1:0 :)
      • Gość: NM Re: Kuźma kaput? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 12:11
        Rysiek Kuzma to fajny chłop ,ale trener co najwyzej przeciętny ,Stal to
        śmieszny klub bez kibiców z drużyną nijakich skórokopów ,których karierę kreuję
        paru fantastów z regionalnych pisemek o prowincjonalnym zasięgu i goście typu
        Jarek23 i Andrew ,którzy całe to pseudopiłkarstwo biorą na poważnie pomimo
        dostarczanych przezeń notorycznie dowodów na absurdalność takiego traktowania
        sprawy ...

a Resovii no cóż ...wypada jedynie współczuć niekończącej się degrengolady i
        kilku pokoleń arcydebili w zarządzie ,kto wie czy nie większych od tych
        komunistycznych odprysków zza miedzy .
    • Gość: Leonid Teliga Re: Kuźma kaput? IP: *.osk.enformatic.pl 28.08.05, 20:28
      hehe święte słowa panowie. szacuneczek dla was i pozdrawiam.
      • Gość: Rzeszowiak Re: Kuźma kaput? IP: *.rzeszow.mm.pl 29.08.05, 08:20
        Do Edwarda
        Piast Tuczempy - Resovia 1:0
        Marniutka to odpowiedź, zestawiąjac ten wynik z rezultatem meczu Kolejarz
        Stróże - Stal Rzeszów 3:0!....Albo z wynikiem Stal Rzeszów - Pogoń Leżajsk 1:1
        przy świadomości, że bramka dla Stali z rzutu karnego to podarunek pana
        sędziego! No więc jak to jest z trenerem Kuźmą?, bo to interesowało by
        sympatyków piłki nożnej najwięcej...
        Pozdrawiam wszystkich zdrowych na umyśle, polecając głębokiej trosce Jarka i
        Andrewa. To nieuleczalne przypadki, więc szkoda naciągać budżet Narodowego
        Funduszu Zdrowia!
        • Gość: Maly Re: Kuźma kaput? IP: *.comprze.com.pl / *.comprze.com.pl 29.08.05, 13:34
          Panowie CZAS na opamiętanie. Mamy 2005 rok. Od ponad 20 lat wolny rynek.
          Kłócicie się i wyzywacie jak dwóch meneli którzy stoją pijani pod sklepem
          każdemu opowiadaja jacy to oni wielcy nie byli, a na siebie pokazują który
          bardziej śmierdzi szczynami.
          Przecież wy się kłócicie o podwórkową piłkę nożną. Ja już od 5 lat nie chodzę
          na piłkę (Stal), co nie znaczy że nie jestem kibicem, ale mam dość przegrywania
          z ostatnim w tabeli, głupich wpadek, rzekomo odpuszczanych meczy. A później
          patrzenia na rynku na naszych pupili zadowolonych od ucha do ucha i uwalonych
          po pachy.
          Jedynym rozwiązaniem (chociaż wiem że niezbyt realnym) jest redukcja działaczy
          w obu klubach, wypier... piłkarzy, którzy się nie sprawdzili. Tzn. odchodzą i
          wracają - odchodzą i wracają patrz. Resovia. Ściśnięcie pasa wypłatom dla
          zawodników (w nie jednym przypadku grajkom b-klasowym). Przejęcie klubów przez
          ludzi nie "skażonych" środowiskiem. Jak stało się z żużlem stali i siatkówką
          resovii.
          P.S.
          Co do Kuźmy to powiem wam, że jest to najlepszy fachowiec w tej chwili na
          podkarpaciu (niestety takie mamy realia).
          Przestańmy się wyzywać od komuchów i żydów bo to powoli trąca nutką
          dekadencji ;)
          • Gość: Rzeszowiak Re: Kuźma kaput? IP: *.rzeszow.mm.pl 29.08.05, 16:52
            Masz rację Mały i to nie ulega żadnych wątpliwości! Dzisiaj są takie czasy, że
            amatorów, udających zawodowców i chcących zarabiać jak zawodowcy, należy
            przegnać precz!!! Nie użyłem też nic obrażliwego pod adresem Żydów, bo
            nienawiść narodowa i rasowa jest dla mnie wstrętna. Jest to czymś innym, jak
            udawanie dzisiaj politycznie kogoś, kim się przez lata nie było! Natomiast nie
            zgodzę się, że Kuźma jest najlepszym fachowcem trenerskim na Podkarpaciu.
            Fachowiec, to nie gnojek, który denerwuje się na tych, których sam sobie wybrał
            do zespołu i nie wie teraz dlaczego, nie grają tego, co sobie założył. Gdyby
            było tak jak Ty piszesz Mały, to Kuźma, jakby był gość z jajami, kazał by
            działaczom przegonić precz swoich kopaczy i budować nowy solidny zespół na
            bazie np. utalentowanych juniorów, których w Stali nie brakuje! Albo powinien
            wyciągnąć lekcję z porażki, bo to dopiero początek sezonu! Mnie chodziło o jego
            sposób zachowania, a Ty Mały, niestety, utrwalasz tylko spojrzenie na Kuźmę
            jako na dobrego trenera. Może jest dobrym fachowcem, ale na szkoleniowca się
            nie daje! Ale masz racje, nie tylko on jest cienki jako trener. Bo co to za
            trener, jak ma na liście życzeń samych dobrych piłkarzy i na nich opiera
            ambicję awansu? Zastanów sdię nad tym Mały... Pozdrawiam Cię, chociaż nie w
            pełni się z Tobą zgadzam!...
            • Gość: NM Re: Kuźma kaput? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 18:01
              Nareszcie ktoś próbuje się pokusić o trzezwą ocenę tej patologii jakiej na
              imię "piłka nożna w Rzeszowie" ...

Pseudozawodowstwo ma się u nas świetnie ,przecież te pokraki z
              Hetmańskiej ,dostają tyle kasy ( za co !?!?) ,że mogą obejść się bez
              podejmowania pracy zawodowej (większość i tak w sprytny sposób łapie ciepłe
              posadki nicnierobiących WuFistów ...)

Ja się pytam w czym taki jeden z drugim jest lepszy od osób pracujących w Tesco
              czy Jedynce !?

Amatorski poziom = amatorskie wynagrodzenie ,prosta sprawa ...a jednak nie dla
              wszystkich ...
              • Gość: Maly Re: Kuźma kaput? IP: *.rzeszow-krakowska.sdi.tpnet.pl 29.08.05, 22:38
                Rzeszowiak'u mój błąd sorki jezeli chodzi o zydow poprostu chciałem nawiązać do
                stereotypu wyzywania się kibiców Stali i Resovii, też obce mi są hasła
                antysemickie itd. Natomiast jestem załamany obserwowaniem non stop obciachu w
                regionalnej piłce. Wracając do trenera KUŹmy będę go nadal bronił - popełnia
                błędy może za dużo powiedział ale tak naprawdę z rodzimego podwórka to ciężko
                by było cokolwiek chociaż porównywalnego znaleźć. Stąd moje określenie
                najlepszy z tego co mamy. Może słowo najlepszy jest mało trafne... Z całym
                szacunkiem ale kto: Skiba? - bue Daniło? - nie polecam No to może Kasperczak ? -
                tylko kto sprzeda dom na jego półroczne zarobki?
                Do NM - troszkę nie masz racji bo zasada jest taka: Piłkarz nawet tak mierny
                jak to prezentują ostatnio nasi kopacze zawsze może pracować w TESCO np. jako
                roznoszący ulotki ;) A roznoszący ulotki raczej w piłkę grać nie potrafi i tego
                tak łatwo nie zmienisz -> Nawet nie ma co podejmować dyskusji. Natomiast twoje
                porównanie było SUPER podoba mi się. Zaproponowałbym taką zamianę: Gość
                (szacunek) , który cały dzień przy chłodni z rybami w Hipermarkecie stoi na
                treningi i na łąwe na mecz a jakiś kopacz na miesiąć do RYB ;) Pozdrawiam
                wszystkich prawdziwych KIBICÓW

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka