Dodaj do ulubionych

Coś o Westerplatte i bohaterszczyżnie

20.04.18, 20:09
Z jednej strony Pancernik z działami 280 mm , kilka tysięcy hitlerowców a załoga Westerplatte to paru oficerów walczacych wczesniej glównie na bankietach i troche analfabetów , którzy kolej widzieli jak jechali do wojska. Zamiast poddać się wobec nierównowagi sił modlitwy i honor Czyli głupota.
ja bym poddał garnizon w pierwszej sekundzie wojny. Z mapy wynikało , ze gdyby Westerplatte walczylo choćby sekundę to i tak kaput. Rodzinom zbędnie pozabijanych i samym pozabijanym jest patriotycznie. To taki gó...any epizod bohaterszczyzny bez znaczenie dla przebiegu kampanii wrześniowej. Radio podawało Westerplatte walczy. Nikt nie wiedział w całej Polsce co to jest Westerplatte. Rzecz bez znaczenia
Obserwuj wątek
    • alistair-p Re: Coś o Westerplatte i bohaterszczyżnie 20.04.18, 20:25
      Nie wiem co ci napisać.Ręce mi opadły.
      • zdybex Re: Coś o Westerplatte i bohaterszczyżnie 20.04.18, 20:30
        To wpadnij na Westerplatte i walcz o wolność, Czasami widać Hel.
        • zdybex Re: Coś o Westerplatte i bohaterszczyżnie 20.04.18, 20:39
          Ladne miejsce. Słuzyłem 2,5 roku w Kaszubskim Dywizjonie Okrętów Pogranicza, który miał bazę na Westerplatte Jako marynarz z poboru. W wolnych chwilach zwiedzilem okolicę.. Całe Westerplatte z obu filmów to glupota dowódców
    • rabbi.rozencwajg Re: Coś o Westerplatte i bohaterszczyżnie 20.04.18, 20:30
      a teraz pośmiej się trochę z "Powstania w gettcie żydowskim"
      to będom dopiero jaja...
      • zdybex Re: Coś o Westerplatte i bohaterszczyżnie 20.04.18, 20:42
        3 000 000 było a chętnych jojne do karabin 900.
        • rabbi.rozencwajg Re: Coś o Westerplatte i bohaterszczyżnie 20.04.18, 20:58
          No to Mosiek idź wytrzep teraz Wacka bez napletka a może ci ulży...
    • alistair-p Twoi rodzice urodzili się po wojnie? 20.04.18, 21:03
      Dziadków pewnie nie znałeś.Biednyś ty.
      • zdybex Re: Twoi rodzice urodzili się po wojnie? 20.04.18, 21:20
        Teraz bohatersko potrafia zastrzelić Araba z .procą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka