Dodaj do ulubionych

APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 13:08
Wiem, że nasze forum jest intensywnie śledzone i czytane przez sztaby
wyborcze, a nawet moje niektóre zamieszczone tu wypowiedzi były słowo w słowo
cytowane przez jednego kandydata w debacie telewizyjnej, co mnie niezmiernie
cieszy.
I teraz apeluję do sztabu wyborczego Lecha Kaczyńskiego. Ponieważ Tusk kreuje
się na męczennika po wypowiedzi Kurskiego i udaje świętego, spróbujcie
medialnie pokazać jego obłudę. Zestawić w reklamówce wyborczej,że teraz na
potrzeby kampanii wyborczej wziął ślub kościelny, a jakie miał wcześniej
poglądy na te tematy (człowiek z zasadami). Potem sprawa tego Wehrmachtu.
Pytanie jest proste. Skąd sztab Tuska momentalnie po wypowiedzi miał
zaświadczenia o dziadku Tuska i pokazywał je dziennikarzom? Czyżby wiedzieli,
co się święci? Czy to nie było podstępne sprowokowanie Kurskiego przez
podstawionych ,anonimowych ludzi? I druga strona medalu. Dlaczego Tusk nie
skierował sprawy do Sądu? Tam badane byłyby wszystkie okoliczności sprawy,
więc może jednak w tym niby kłamstwie było ziarnko prawdy? W tym miejscu
pokażcie obłudę sztabu Tuska, który tu kreuje się na męczennika, a co zrobił
w momencie manipulacji z Jarucką i Cimoszewiczem?
Nagłośnijcie medialnie wyniki wyborów w więzieniach (prezydent przecież ma
prawo łaski). W ich odpowiedzi, że to normalne, bo Kaczyński chce zaostrzyć
prawo karne, mówcie im, że przecież poza Kaczyńskim byli też inni kandydaci.
Dlaczego akurat Tusk dostał tak ogromną ilosć głosów? Oni odpowiedzą, że na
Tuska głosowało dużo studentów, ludzi z wyższym wykształceniem itd.
Odpowiedzcie, że nie można porównywać badań sondażowych, których wiarygodność
można kwestionować do oficjalnych danych PKW. Przecież wybory są tajne, więc
skąd wiadomo, jaka grupa społeczna na kogo głosowała? Apelujcie do ludzi o
frekwencję i "olewanie" sondaży. Dajcie przykład manipulacji z wynikami 40%
dla PO, a rzeczywistym wynikiem 24%.
Lech Kaczyński musi intensywnie w debatach podkreślić, ze będzie bronił praw
pracowniczych, emerytów, rencistów przed zakusami liberałów na odebranie im
ostatniego wdowiego grosza. Dać przykład, że dla pracodawców dobre i pożądane
jest wysokie bezrobocie, bo mogą przebierać w pracownikach jak
w "ulęgałkach" . Dać przykład, że rząd SLD obniżył CIT dla przedsiębiorców,
co nie przełożyło się na wzrost miejsc pracy, tylko na konsumpcję zysków oraz
wzrost podatków dla zwykłych ludzi, bo budżet trzeba przecież domknąć. Niech
Lech Kaczyński wyraźnie powie w TV, że jeśli chcecie mieć takie "Biedronki"
i "Kauflandy" na porządku dziennym głosujcie na Tuska, który wyraźnie
zapowiada liberalizację przepisów dla pracodawców. Dziś przestępstwo- jutro
norma (sprawy prokuratorskie o fałszowaniu godzin pracy, wyzysku i
niewolnictwie w w/w sklepach). Tusk mówi, ze Kaczyński chce ograniczyć
wolność kosztem solidarności. Odpowiedzcie- wolność do wyzysku? Wolnośc do
bezczelności? W końcu wolność do wolnej amerykanki? No i powiedzcie wyraźnie,
że wolność proponowana przez pana Tuska, to nic innego jak XIX wieczny
kapitalizm, świetnie pokazany w "Ziemi obiecanej" Reymonta.
Mówcie w reklamie- Kochani Wyborcy, nie pozwólcie mediom decydować, na kogo
macie głosować, nie po to w 1989 roku odzyskaliśmy prawo o decydowaniu o
sobie, by teraz to sondaże i media wpływały na nasze suwerenne decyzje. Dać
przykład wylansowania Mandaryny przez muzyczny show business w Polsce.
Wiem, że jest to trudne, ponieważ media już dawno opowiedziały się po jednej
ze stron, ale w ramach reklam wyborczych można przygotować takie zestawienie
w pigułce i emitować w TV. Ludzie na to pójdą. Jak sobie przypomnę kolejne
fakty, na bieżąco bedę wpisywał.
Obserwuj wątek
    • Gość: anonim z GW. Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: 80.48.248.* 13.10.05, 14:58
      Zastanawia mnie dlaczego sztab L.Kaczyńskiego publicznie nie zapyta Pana Tuska
      żeby podał wyliczenia ile to ludzie biedni i gminy stracą po wprowadzeniu tego
      podatku 3x 15. Na co tam się czeka w tym sztabie ---chyba na wiadra pomyj jakie
      juz GW przygotowała zeby wylac na posłów PiSu i samego Kaczyńskiego -
      • Gość: normalny Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:15
        jak na razie to Kaczyńscy zamiast prorodzinnych ulg zapowiedzieli od przyszłego
        roku podwyżkę podatków
        • Gość: NM Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 19:18
          Kaczor coraz bardziej osaczony niczym sam STALIN ...

analogie do Rydzyka pomijam ,bo jest zbyt oczywista ...

spisek spisek spisek ...
    • Gość: paweł bała Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.osk.enformatic.pl 13.10.05, 15:03
      Pitolicie kolego. Z Kurskim to było tak, że bardzo chciał zawazelinować i
      zdystansowac duet Bielan-Kamiński. Sadze ze cała ta akcja z Wehrmachtem to
      podpucha. Odpowiednio zagrali, podesłali figurantów, potem dziennikarzy(PO to
      potrafi!)i Kurski się wyłożył jak dziecko a Tusk wyszedł na męczennika.
      Sprawy Wehmachtu niech juz Kaczyńscy nie ruszają, bo będzie jeszcze większy smród.

A jeśli chodzi XIX wieczny kapitalizm to jakby mi to Tusk zapewnił to bym na
      niego rękami i nogami głosował. Ale nie zapewni. Dlatego głosuje na Kaczyńskiego
      z innych powodów
      • Gość: zgred Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.mt.pl / *.mt.pl 13.10.05, 19:53
        Jeżeli ktoś sądzi, że Kurski nie miał świadomości, że ten jego numer spowoduje to co spowodował, to świadczy o naiwności.
        Jest wyrzucony z PiS, o co mu chodziło, jest męczennikiem za sprawę, a co teraz kombinuje?
        Jest posłem, ma immunitet, diabelsko sprawny mózg, niedługo przekonamy się o co mu chodziło.
        Może go przeceniam, ale w końcu wielka popularność L. Kaczyńskiego zaczęła się gdy Buzek wypieprzył go z Rządu, o co Kaczyńskiemu chodziło.
    • kmd_rohan Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO 13.10.05, 18:04
      > Wiem, że nasze forum jest intensywnie śledzone i czytane przez sztaby
      > wyborcze, a nawet moje niektóre zamieszczone tu wypowiedzi były słowo w słowo
      > cytowane przez jednego kandydata w debacie telewizyjnej, co mnie niezmiernie
      > cieszy.

Gratuluję skromności i jak zwykle prawdomówności!

> I teraz apeluję do sztabu wyborczego Lecha Kaczyńskiego.

Taaaa, ozywiście. Bo najszybciej taka wypowiedź trafi do sztabu Kaczora, jak
      ktoś ją przeczyta akurat na TYM forum. Napisać maila, czy listu, albo
      zadzwonić - nie potrafisz, oczywiście.
      Przekraczasz GSM granice śmieszności. Zaczynam poważnie niepokoić się o stan
      Twego zdrowia. Może czas na konsultację z lekarzem - specjalistą...?
      • Gość: autor Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 20:06
        @kmd-rohan
        nie jestes odosobniony w podejrzeniach
        • Gość: rektor jarosz Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 20:29
          Extranews z ostatniej chwili !!!!!!!!

KURSKI PIĄTA KOLUMNĄ TUSKA !!!!!!!!!!!!!!

Kaczkowaci łowcy duchów znowu górą !!!!!!!!!!!

• Gość: gigant Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 20:30
          wynik finału wydaje się być pomału przesądzonym ...Kaczory w matni
          • Gość: King Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.viknet.pl 13.10.05, 20:37
            Na dwa dni przed wyborami skompromitowany dziś OBOP przewidywał 45% dla Tuska i
            29% dla Kaczyńskiego. Okazało się że przewaga wynosi 36-33. Resztę pozostawiam
            bez komentarza. Widzimy że Kaczyński potrafił przeprosić za małą pomyłkę
            Kurskiego (bo dziadek i brat dziadka to niewielka różnica w tym kontekście) ale
            gdy Tusk ma przeprosić za wykorzystywanie umierających do kampanii, tylko się
            wyśmiewa. Ale co to dla człowieka który na encyklikę Rarum Novarum mówił Lelum
            Polelum - jeszcze 10 lat temu gdy nie był tak gorliwym katolikiem i nie
            powoływał się w co drugim zdaniu na opatrzność.
            • Gość: King Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.viknet.pl 13.10.05, 20:38
              Poza tym nie zapominajcie że to PIS wygrał wybory i to on ma największą władzę.
    • Gość: GSM Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 21:27
      Pisałem, że będę uzupełniał i już to robię.
      Lech Kaczyński ma doświadczenie w kierowaniu i zarządzaniu różnymi
      instytucjami. Sprawdził się jako prezes NIK, odnosił sukcesy w walce z
      przestępczością, jako Minister Sprawiedliwości; no i teraz jest Prezydentem
      Warszawy. Cały czas w praktyce sprawdza siebie, swoje umiejętności, umie
      kierować zespołem ludzkim.
      Czy pan Tusk może pochwalić się jakimiś osiągnięciami? Jakie jest jego CV?

• yuka7 Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO 13.10.05, 21:35
        O umiejętności pracy w zespole i umiejetnosci w dobieraniu współpracowników
        pana Kaczyńskiego świadczy casus Kurskiego. To był genialny wybór. Pogratulować.
        Jak takie sukcesy odnosi na innych polach, to ja boje sie o Polskę.
        • Gość: GSM Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 21:37
          A czym się może pochwalić Tusk?
          • Gość: King Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.viknet.pl 13.10.05, 21:43
            To dobre pytanie. To właśnie specyfika Polaków. Czy ktos może powiedzieć co
            dobrego dla nas Polaków zrobił Tusk? Tylko nie mówcie mi że to nowa postać w
            polityce (bo takie głosy słyszałem), jest u władzy od 15 lat.
          • kmd_rohan Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO 13.10.05, 21:50
            Nie ma przyzwyczajeń hieny cmentarnej, w odróżnieniu od...
            • Gość: nocna zmiana Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 21:56
              ja się zupełnie nie boję o Polskę za rządów Kaczki czy Tuska ,bo żaden z nich
              jej nie jest w stanie zmienić wte lub we wte ,co nie zmienia faktu ,iż na
              fotelu prezydenckim chętniej widzę Tuska ,co również nie oznacza ,iż Kaczuszek
              jest dla mnie jakąś apoteozą zła ,wręcz przeciwnie słodki bobasek z niego ! ;P

p.s.
              Tak GSM ,wiem ,że to trudno pojąć ...prosty słuchacz RM lubi proste sytuacje i
              jeszcze prostsze rozwiązania :-)
              • Gość: GSM Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 22:11
                I to jest właśnie powód, dla którego przestałem odpisywać na posty prymitywnych
                ludzi, którzy każdą swą wypowiedzią pokazują głupotę i brak elementarnych zasad
                kultury.
                • Gość: nocna zmiana Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 22:28
                  Cała przyjemność po mojej stronie :-)
                • kmd_rohan Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO 14.10.05, 08:58
                  Odezwał się wysoce kształcony intelektualista, który w innych wątkach
                  twierdził, że historia Polski nie jest nikomu potrzebna, ekonomia to bzdura,
                  itd.
    • zawszes Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO 13.10.05, 22:31
      Caly salonik sie spreza zeby tuska zrobic pierwszym. Ale cos im to chyba nie wyjdzie. Juz niedlugo i kwasniewski pomoze. W koncu tusk tez kiedys pomogl. A co do dziadkow jeden w obozie drugi w obozie, a brat dziadka z niemcami trzymal. cos mi to przypomina, czyz nie podobne biografie mieli Polacy zydowskiego pochodzenia tylko oni sami sie wcielali do armi czerwonej, a wczesniej pomagali wyzynac Polakow.
      • Gość: nocna zmiana Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 22:42
        hehe gdzieś to już słyszałem nie pamiętam częstotliwości ...

a propos trwającej debaty Kaczka jakiś nieświeży ...
        • zawszes Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO 13.10.05, 22:49
          zapytaj ojca zapytaj matki niech ci powiedza niech ci powiedza prawdziwe nazwisko i imie babki. (bo chyba narodowosc dziedziczycie po matce?)
        • Gość: gość Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.ostnet.pl 13.10.05, 22:52
          Dobrze powiedział Cimoszewicz, że żaden z pozostałych kandydatów nie nadaje się
          na prezydenta. Tusk i Kaczyński nie są dyplomatami i Polsce przyniosą raczej
          wstyd.
          • Gość: nocna zmiana Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 22:53
            Moim skromnym zdaniem dzisiaj Tusk wypada rewelacyjnie (nie kopcie mnie ! ;-) )
            • zawszes Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO 13.10.05, 22:58
              Coz znow wybor mniejszego zla.
    • Gość: Wyborca. Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:30
      Oglądnąłem debatę w polsacie
      • Gość: GSM Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:32
        Na pytanie pana Kaczyńskiego- czym pan w życiu kierował czy dowodził, zaraz
        głupio się uśmiechał i zmienił temat :)
        • Gość: GSM Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:34
          Z tego, co wiem, to nawet na prezesa lub dyrektora spółki skarbu państwa trzeba
          mieć jakiś staż w kierowaniu zespołem ludzkim, a na kierowanie Polską nie?
          • Gość: kepper Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 13.10.05, 23:37
            Jak masz geny zydowsko-niemiecki to chyba nie trzeba, ale moge sie mylic.
            • Gość: GSM Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:38
              :)))))
              • Gość: lisek Re: APEL DO SZTABU KACZYŃSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 00:46
                przecież to Kaczyński cały czas ironizował ...sorry ten gość nie jest w stanie
                się normalnie uśmiechnąć ...

hehh opowiedzciie może jak Kaczor zareagował na ten mały niuansik jakim był
                jego wynik wyborczy w stolicy ,jego ukochanym mieście hahaha totalny zbłaz

co do polityki zagranicznej to w ogóle nie ma o czym gadać ,z Kaczyńskim mamy
                przesrane na wszystkich frontach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka