Dodaj do ulubionych

Kto głosował za Tuskiem?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 10:15
Za Tuskiem głosowali np: więzniowie ,kórzy boją się surowszego prawa w Polsce
Głosowali tez zapewne Ci którzy dorobili się majątków nieuczciwie bo boją
się rozliczeń , głosowała ta część młodzieży która mało interesuje się
historią Polski i wierzy w hasło że "najważniejszy jest marketing i
zarządzanie"
Powoli sparawdza się to co pisałem w jednym z poprzednich wątków na forum
Platforma po wyborach parlamentarnych stała się Płaszczyzną a teraz jest już
Pochylnią Obywatelską.
Obserwuj wątek
    • fotografick Re: Kto głosował za Tuskiem? 25.10.05, 10:17
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30943437
    • Gość: DaDz Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 10:21
      Za pomniałem dodać ,że za Tuskiem była na pewno większość urzedników w Polsce
      • Gość: Jasio Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 16:56
        Buhehe, urzedasy byli za Kaczorem, to Tusk chce likwidowac urzedy, a Kaczor je
        rozbudowywac co juz pokazali, chca z MSWiA zrobic MSW i MA
    • Gość: klient Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 10:23
      Za Tuskiem głosowali mądrzy ludzie nie bojący się swiata i przyszłości, którzy
      chcą nowoczesnej i bogatej Polski.Na kurdupla z kolei głosowali, ci którzy
      zamiast używać własnego rozumu kierują się poleceniami Rydzyka i własnymi
      kompleksami ! Pogadamy za 4 lata !
      • Gość: ds16 Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: *.ds16.agh.edu.pl / *.ds16.agh.edu.pl 25.10.05, 11:37
        JEDNO PYTANIE DO AUTORA WĄTKU :

DLACZEGO NIBY JAK TO POWTARZASZ NICZYM KATARYNA WIĘZIEŃ OSADZONY W ZAKŁADZIE
        KARNYM MIAŁBY BAĆ SIĘ ZAOSTRZENIA PRZEPISÓW PRAWA KARNEGO W POLSCE ? ,będąc już
        skazanym prawomocnym wyrokiem sądu ...CZEKAM NA ODPOWIEDZ
      • Gość: aga Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: 62.233.250.* 25.10.05, 13:48
        Popieram.
      • Gość: koka Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: *.244.155.89.wifi155.tnp.pl 28.10.05, 21:43
        Za 5 lat jeśli chodzi o prezydenta.
    • Gość: Tom Re: Kto głosował za Tuskiem? Niemcy i ich sługusy IP: 213.77.14.* 25.10.05, 14:06
      ...ludzie którzy za parę złotych sprzedaliby ojca, matkę, ojczyznę.
      • Gość: wyborca Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 14:27
        ludzie którym nie przeszkadza,że Polska jest na 1-miejscu w UE pod względem
        bezrobocia ,afer gospodarczych ,stanu służby zdrowia ,szkolnictwa ,
        że dzieci są niedożywione ,ze większość absolwentów wyzszych uczelni musi
        szukać pracy za granią bo w Polsce nie znajdą itd .Ludzie którym się wydaje ,że
        maja monopol na mądrość ,spadkobiercy UW i SLD.
        • Gość: hahaha Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.05, 01:45
          afery, bezrobocie, niedożywienie itd. wynikają z głupoty narodu a nie z winy
          Tuska, i dlatego naród ten wybiera kaczora, a na podkarpaciu wybiera
          najbardziej, bo to zaścianek,
    • Gość: DaDz Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 14:49
      Odpowiadam forumowiczom ds16 i aga
      Rekord poparcia dla Tuska na Podkarpaciu padł w gminie Komańcza(60%),A
      więżniowie z zakładu karnego w Komańczy głosowali za Tuskiem w 90%
      To chyba normalne dlaczego więżniowie boją się zaostrzenia prawa karnego.
      W wiezieniach nie przebywają tylkoludzie skazani za jazdę na rowerze po
      pijanemu,którzy teraz raczej będą sie pilnowac,ale też mordercy
      złodzieje.gwałciciele,recydywiści.A to dla nich szykuje się zaostrzenie wyroków

P.S O tym ,że więzniowie licznie głosowali na Tuska wypowiadał się wczoraj w
      regionalnej Telewizji Rzeszów jeden z więżniów
    • mjot1 Brawo 25.10.05, 18:45
      Jak szybciutko można podzielić społeczeństwo na prawych i sprawiedliwych
      (jedynie słusznych oczywiście) i resztę przestępców.
      Jakież to proste. Brawo!
      Ta... „Ja oczywiście jestem za tolerancją tylko, że oni nie chcą mnie słuchać!”
      Czyżby to było swoiste pojęcie ogólnonarodowej zgody jeno?
      Czy też może oto zaczyna urealniać się legenda o „tiurmie” w każdej gminie?

Najniższe ukłony!
      Zadziwiony i z lekka już zaniepokojony M.J.
      • Gość: B. Re: Brawo - Panie mjot1 IP: 195.136.92.* 25.10.05, 21:27
        Jak zwykle trafił Pan w dziesiątkę. I jak zwykle ci "jedynie słuszni" Pana nie
        zrozumieją. Jak wiadomo, nie można być prorokiem we własnym kraju. Pozdrawiam
        :-)
        • mjot1 Re: Hm... 26.10.05, 19:41
          Sądzę, że Ci co tu na tym forum pisują to i rozumieją doskonale :-)
          Natomiast cała reszta, owa wspaniała większość elektoratu cóż...
          Oni podchodząc z niezwykłym szacunkiem do "daru" danego im przez Opatrzność
          starają się nie uszkodzić go przez używanie.
          Wszak od zarania wpajano, iż to wiara cnotą jest właśnie a dociekanie
          (delikatnie mówiąc) wątpieniem.

Na bufonadę (przewidywalną przecie) zwycięskich „wielkich” wodzów obu spoglądam
          z lekkim zażenowaniem...
          I tylko tak żal nieuchronnie umykającego czasu...

Najniższe ukłony!
          Zasępiony M.J.
    • Gość: tagi Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: *.rzeszow.mm.pl 26.10.05, 11:17
      Widać twój poziom jest taki sam jak ludzi ,którzy głosowali na kaczyńskiego tj.
      ludzi z wykształceniem podstawowym i zawodowym (ponieważ to oni stanowili główny
      elektorat pana kurdupla). Radziłbym najpierw obejrzeć statystyki wyborcze ,tylko
      ludzie z wyższym wykształceniem ,czyli ci którzy mają największe pojęcie o
      polityce mieli przewage w głosowaniu (60% na korzyść kandydata PO) ,natomiast
      cały plebs i tumaństwo głosowało na kaczora ,bo wierzą w jego marne obietnice.
      To jest oczywiście tylko uogólnienie ,ale uogólniam nie mniej niż ty :). Jeżeli
      sądzisz ,że poważnym elektoratem są ludzie z wykształceniem podstawowym i
      zawodowym ,to gratuluje rozwagi. Widać twój poziom nie rózni się od niego za
      wiele. Warto również dodać to ,ze dla kogoś kto ma do posiedzenia 25 lat za
      morderstwo nie ma znaczenia czy zmniejszą lub zwiększa jego karę ,ponieważ prawo
      nie działa wstecz. Gdy zapadnie wyrok i zostaną oddalone ewentualne apelacje
      ,nie mozna już zmienić kary. To tyle ,czekam na odpowiedź :).
    • Gość: proste słowa Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 14:01
      za Donaldem głosowaly kukły z manią wielkości nie potrafiący
      powiedzieć "przepraszam"i nie rozumiejacy słowa "przegrałem",tak jak ich idol .
      • knz.art Re: Kto głosował za Tuskiem? 27.10.05, 10:45
        hmmm, a czy kaczynski przeprosil walese? sad mu nakazal zdaje sie... prawo i
        sprawiedliwosc (musi byc po naszej stronie)
    • julio_gonzales Re: Kto głosował za Tuskiem? 26.10.05, 14:31
      A ja chciałem zapytać zwolenników Kaczyńskiego dlaczego gardzą mieszkańcami
      Pomorza i Śląska, którzy sami albo ich wnukowie czy synowie byli zmuszeni do
      słuzby w wehrmachcie. Czy jako wnuk żołnierza wehrmachtu mam sie czyć w tej IV
      RP jako Polak gorszej kategorii? A może w ogole nie powinienem czuć sie
      Polakiem? Może pan Kaczyński, któregoś dnia powie mieszkańcom Sląska, Pomorza
      spieprzajcie dziady. Czarno widzę tą IV RP.
      • Gość: proste słowa Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 16:37
        Jestem z Pomorza i nie widzę żadnej nienawiści ze strony p.
        Kaczyńskiego.Głosowałem na niego i PIS.
        Do dziadka Donalda nikt nie ma pretensji,tylko do niego ze kłamał na temat
        dziadka.Zresztą to kłamstwo jedno z wielu.
    • Gość: DaDz Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 15:07
      A słyszałeś szanowny Tagi o solidaryżmie,który zawsze istnieje wśród
      poszczególnych grup społecznych,że wymienię chocby np" lekarzy i ich
      odpowiedzialnośc za błędy lekarskie
      Oczywiście ,że to jest uogólnienie,ale najprościej mówiąć więzniowie głosowali
      solidarnie bo jak wyjdzie dajmy na to taki morderca i znowu coś narozrabia to
      już może dostać czapę jak będzie nowe surowsze prawo.
      • Gość: tagi Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: *.rzeszow.mm.pl 26.10.05, 20:47
        Przede wszystkim cała Polska nie kręci się wokoło więźniów ,jest wiele
        ważniejszych spraw np gospodarka. Program gospodarczy platformy jest po prostu
        lepszy wg mnie. Ja sie zgadzam z tym co chce wprowadzić do kodeksu karnego Prawo
        i Sprawiedliwość ,jednakże przedkładam ponad tą kwestie ,aspekt
        ekonomiczno-gospodarczy. Powracając do wątku dziadka Tuska. To nie jest istotne
        dla mnie kompletnie ,Tusk mógł o tym najzwyczajniej nie wiedzieć. Przecież nasz
        papież Benedykt XVI również był wcielony do tych wojsk ,a nie jest faszystą z
        tego co się orientuje. Po prostu pan kurski chciał zrobić koło tyłka Donaldowi
        Tuskowi ,a Kaczor ,aby nie oczerniać siebie ,odciął się od tego. Ale fakt jest
        taki ,że to co chcieli zrobili -poparcie dla Tuska spadło ,pomijając po prostu
        chamskie i podłe reklamy ,które nie miały nic wspólnego z czystą walką o głosy.
        A po wyborach ,gdy się narobi tyle świństw najłatwiej nawoływać do rozejmu... A
        Marcinkiewicz?? Komedia... Marionetka ,którą będzie kierować prezes PiSu... ale
        widać wolimy mieć oligarchie w państwie :).
    • Gość: Mario Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 22:27
      głosowałem na PO i jestem nauczyciele akdaemickiem oraz pracownikiem nauki i
      nie wstydze się bo widze jak PiS doagduje się z populistami Polski LPR i
      Samoobroną!! Jeszcze zaplaczecie nad wyborem Kaczyńskiego i PiSu!!!
    • knz.art Re: Kto głosował za Tuskiem? 27.10.05, 10:41
      ja nie jestem wiezniem, jeszcze sie noe dorobilem, mam wyzsze wyksztalcenie i
      wolny zawod...polityka interesuje sie od dobrych 15 lat... i podobnie jak
      wszyscy moi znajomi glosowalismy na Tuska...
      a kto glosowal na Kaczynskiego? nie wiem, nie znam ani jednej osoby.. no chyba,
      ze boja sie przyznac:) ale wg statystyk ludzie przewaznie ze slabszym
      wyksztalceniem, starsi, ze wsi. Oni nie wierza w marketing, bo nie wiedza co
      znaczy to slowo... za to wierza w ksiedza proboszcza (z wplywem samego rydzyka
      to chyba przesada...kto slucha tego radia? nawet z tych niewyksztalconcych..)i
      gruszki na wierzbie... Kaczor gra na ludzkim strachu - grzmi niczym z ambony -
      kara smierci itd... pozniej mowi: 3 miliony mieszkan wam wybuduje (przypominaja
      sie mieszkania dla mlodych malzenstw ustepujacego prezia)...a lud juz wierzy, ze
      slowo stalo sie cialem....
    • Gość: lechu Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 21:39
      Ja i żałuję, że nie został preziem. szczególnie jak widzę co sie teraz dzieje.
    • Gość: pr Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: *.osk.enformatic.pl 28.10.05, 21:49
      bbrrrrednie jakies - glosowali ci co chca rozwoju ojczyzny a nie ciaglego
      rozliczania. czemu PiS chce koniecznie miec te resorty silowe? bo chce nam tu
      urzadzic polowanie na czarownice - bedzie wyciagac brudy z PRL, a moze nawet
      jeszcze w czasow dawnieszych (patrz sprawa dziadka Tuska)
      Otoz glosowali na Tuska ci ktorzy chca aby Polska patrzyla w przszlosc a nie
      ciage ogladala sie za siebie i zastanawiala komu by tu jeszcze przylozyc bo
      ktos musi byc odpowiedzilany za to wszytsko. kolesie z PiSu juz pewnie
      penetruja archiwa szukajac hakow na swych niedawych "przyjaciol" z PO. Ot -
      cala IV Rozliczalna Pospolita. Jeszcze wspomnicie stare dobre czasy kiedy byla
      jeszcze szansa na normalnosc
    • temid Re: Kto głosował za Tuskiem? 28.10.05, 22:13
      A któz cię tak wyedukował twardogłowy ludziku?
    • Gość: free Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: 80.51.180.* 28.10.05, 23:44
      Na pochylni to jest twój PIS
      Głosowałem na TUSKA i zrobiłbym dzisiaj tak samo.
      • Gość: NM Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.05, 00:08
        Jestem przekonany ,że dobrze zrobiłem oddając głos na Donalda ,gorycz wyborczej
        porażki przy tym co dzieje się obecnie to słodkie wspomnienie ...

• slon251 Re: Kto głosował za Tuskiem? 29.10.05, 20:33
          Tusk to gość z klasą a nie jak ten Kaczor, który siedział jak paw i tylko
          zapomniał, że nie ma odpowiednich piórek.
    • Gość: Muzio Re: Kto głosował za Tuskiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.05, 22:13
      Ja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka