Gość: m@j@k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 20:46 czy ktos sie orientuje kiedy otwarcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: JAZZ KLUB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 21:23 a kieedy w listopadzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jesus Re: JAZZ KLUB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 16:57 Klub jest otwarty od kilku dni. Co więcej, we wtorek miało tam miejsce przesłuchanie amatorskich zespołów muzycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda_podkarpacia a propos muzy 24.11.05, 10:23 chciałabym uzyskać oficjalną informację na temat zapodawanej muzy. kto już był niech opowie - info z pierwszej ręki pilnie poszukiwane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Re: JAZZ KLUB IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 19:26 No zapowiada sie fajnie tyle tylko , że........ ma być selekcja ? ( poszukują selekcjonera ze znajomością języka angielskiego:) Czyli klub dla snobów :)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frenchman Re: No to warszawska schizofrenia do nas dotarła! IP: *.pata.pl 12.11.05, 13:37 No szkoda, bo jeśli tak to mnie tam nie zobaczą. Selekcja jest głównie po to żeby podreperować kompleksy tych którzy w portfelu mają więcej niż w mózgu. Nie bawią mnie takie bufońsko-stolyczne klimaty...a tak się dobrze Gramofon zapowiadał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyludniacz Re: No to warszawska schizofrenia do nas dotarła! IP: *.dnet.pl / 80.50.19.* 23.11.05, 16:22 Nie będzie tak źle!!! Selekcjoner będzie miał 4 podstawowe zadania 1: nie wpuszczać osób poniżej 21 roku 2: nie wpuszczać ludzi nazbyt wesołych (czyli nawalonych jak kuszetka do Kołobrzegu) 3: nie wpuszczać potencjalnych rozrabiaków i ludzi, którzy nieodpowiednim odzieniem (dresik i adidaski) gwarantuja, iż nie zależy im na kulturze i posłuchaniu najlepszego w Rzeszówku jazzu (oczywiście osoba w dżinsach i polarku czy sportowej bluzie nie będzie się miała zabardzo czego obawiać) 4: i najważniejsze zadanie wskazywanie gościom miejsca. Jak widać nie będą miały miejsca sytuacje typu: "Ty wchodzisz, a Ty wynocha bo jesteś niefajny", eee nie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: No to warszawska schizofrenia do nas dotarła! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 09:10 Popieram selekcję... nie chcę, aby dobrą zabawę psuł mi widok dresiarza, albo nawalonego małolata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frenchman SZCZEGÓŁY NA TEMAT OTWARCIA IP: *.pata.pl 24.11.05, 12:21 No to nie jest źle - baj de łej według informacji z Radia Rzeszów próbne otwarcie w tą sobotę o 20.00 - będzie muza na żywo, a oficjalne otwarcie w grudniu. Zapowiadają 3-4 wieczory tygodniowo z muzą na żywo, oprócz jazzu również poezja śpiewana, piosenka aktorska, poezja i kabarety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomerskn Re: JAZZ KLUB IP: *.krak.tke.pl 24.11.05, 09:53 czy jest juz strona www? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazol OCENA JAZZ KLUBU !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 20:37 Całkowicie zgadzam się z przedmówcą Frenchman. Jeśli chodzi o selekcje to znowu pojawia się ten problem który został wymyślony dla snobów. Kolesie zupełnie wogóle nie wiedzą na czym selekcja ma polegać. Byłem w klubie i mam bardzo mieszane uczucia. Bardzo dużo podróżowałem po świecie i byłem w niejednym klubie bynajmniej, nie uważam się za jakiegoś znawce ale klub niestety nie jest zrobiony z gustem a przedewszystkim nie jest zrobiony jak styl klubów jazzowych w których bywałem. Widać ze własciciel nie do konca wiedział o co mu chodzi. Widać ze poszła gruba kasa w wykonczenie ale to nie znaczy ze jest ok. Bar fajny, posadzki ok . Ale w klubie jest za kolorowo! Na scianach jakieś jasno świecące gitary w jaskrawych kolorach. Za dużo emblematów,zdjęć wisi na scianach. Rozumie ze to nie miał być klub rodem z wysp UK. Wtopa na maksa projektanta/i : wentylacja nad barem , jakaś rura jak w chali przemysłowej to tak jakby wybudować nowy dom i zrobić instalacje CO na wierzchu. Ogólnie ewidentnie pomieszane style. Potwierdzają to rozmaite pipy od piw. Czy to ma być nastepny irish pub ? Ogólnie styl NOWOBOGADZKI , wszystko byle świeciło i błyszczało. OCENA : 3 w skali 0-10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memphis Re: OCENA JAZZ KLUBU !!!!! IP: *.wsiz.rzeszow.pl 04.12.05, 09:45 Byłem we wtorek na koncercie i mi osobiście się podobało. Wystrój mi pasuje, muzyka na żywo, ceny da sie jeszcze znieść. O selekcji też nie mogę nic złego powiedzieć bo wszedłem bez problemu. Była też śmieszna historia jak wchodziłem bo nie chcieli wpuścić gościa w białych trampkach ;)), mimo że ten bardzo się wylewnie tłumaczył że w takich butach kazał chodzić mu ortopeda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Dobra Rada Re: OCENA JAZZ KLUBU !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 10:31 Obyś w zimie w trampkach chodził - sprawdziło się słynne chińskie przekleństwo :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: JAZZ KLUB IP: *.244.158.12.rzeszow158.tnp.pl 04.12.05, 13:47 Byłem w Gramofonie. Na wejście 2 zł (szatnia), na wyjście (czyli ubikacja) też 2 zł. Żywiec 5,5 zł, Heineken 7 zł, Marlboro chyba 10 zł. Ale są droższe knajpy. Klub w pełni oświetlony, Miejsc jest dużo, siedzenia wygodne, wystrój bez ekstrawagancji, ale raczej bez spójnej koncepcji. Towarzystwo raczej snobistyczne (znałem niektórych) - ludzie z pieniędzmi, z dobrą pracą, lub zamożnymi rodzicami. Na muzykę nie zwróciłem uwagi, więc raczej nie przeszkadzała. Odpowiedz Link Zgłoś