Gość: kris IP: *.autocom.pl 05.12.05, 20:36 Kuria nie popiera budowy trampolin i niecek basenowych? Panie Szlachta ubierać włosienice i lać się rózgą (jutro otrzymaną) po plecach!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: no i co Szczyt u biskupa IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 05.12.05, 20:40 JAK TRWOGA TO DO BOGA ALE ON RZESZÓWKA NIE POWIĘKSZY TAK MI SIE PRZYNAJMNIEJ WYDAJE I W SUMIE BARDZO DOBRZE LOTNISKO WYSTARCZY NAWET Z TEGO SIĘCIESZYĆ NIE POTRAFICIE. Odpowiedz Link Zgłoś
diar86 Re: Szczyt u biskupa 05.12.05, 20:42 Jednak trzeba podjac dzialania wobec gowniarza z Mielca który obraża nasze miasto na naszym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: Szczyt u biskupa IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 05.12.05, 21:02 O którego kolesia Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
diar86 Re: Szczyt u biskupa 05.12.05, 20:40 14 maja wybory, mam nadzieję że Ferenc wystartuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: Szczyt u biskupa IP: *.osk.enformatic.pl 06.12.05, 01:27 a ja mam nadzieje ze towarzysz F. nie wygra wyborow, moze wreszcie prawo nie bedzie nagminnie lamane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi gdzie jest sunflower_rz IP: *.osk.enformatic.pl 06.12.05, 16:33 zxc prosze nie kradnij mi IP :):):):) bo według sunflowera_rz ty i ja to jedna i ta sama osoba pod różnymi nickami, a i jeszcz chyba shark to tez i ty i ja:):):):) tyle że zauważyłem jedną różnicę (ty krytykujesz lewą strone a ja prawą) cholera a może mam rozdwojoną jaźń?????? i ty to to moja druga osobowość:):):):):) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=69&w=32919397&a=32969773 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: gdzie jest sunflower_rz IP: *.osk.enformatic.pl 07.12.05, 00:12 biedny ten sunflower, nie przeczyta tresci i juz wysnuwa wnioski ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
yuka7 Re: Szczyt u biskupa 05.12.05, 21:28 "To miejsce neutralne, które nie kojarzy się z żadną opcją polityczną. Ksiądz biskup odniósł się do tego pomysłu bardzo życzliwie, a wszyscy uczestnicy podkreślali wagę tego spotkania." Szczyt cynizmu panie Bentkowski. Pan dobrze wie, z jaka opcją kojarzy się siedziba biskupa rzeszowskiego i 3/4 biskupów w Polsce. Od 11 IX modły w diecezji w intencji dobrych wyborów Polaków (ilu proboszczów agitowało codziennie - wybierzcie "prawych i sprawiedliwych"?) Na wszystkich Świętych na głównych uroczystościach na Wilkowyji podziękowania Ekscelencji za dobry wybór na Podkarpaciu tego (!) prezydenta. Pomieszanie porządków. A miało być: co cesarskie cezarowi, a co Bożego Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Szczyt u biskupa IP: *.rzeszow.mm.pl 05.12.05, 22:49 Tak jest.Bentkowski to cyniczny karierowicz.On sam nie wierzy ani w jedno słowo,które głosi.Jezeli kuria jest miejscem apolitycznym,to ja jestem papuasem ze szczepu aullalala.Takie poglądy reprezentuje każdy przeciętny i zdrowo myślący Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Szczyt u biskupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 00:06 znam jeden wyjątek - pisze na forum jako RZESZOWIAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: Szczyt u biskupa IP: *.osk.enformatic.pl 06.12.05, 01:29 a co mial kosciol poprzec klamce Donalda? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: Szczyt u biskupa 06.12.05, 08:30 i poparł człowieka z wyrokiem sądowym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maybach Rydzyka Biskup nie kojarzy sie z opcja polityczną-ciekawe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 23:43 A ciekawe za kim agitowali podkarpaccy proboszczowie przed wyborami, bo chyba nie za Tuskiem :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzący Szczyt hipokryzji u ojca chrzestnego bis.kupa IP: 81.15.189.* 06.12.05, 00:33 paranoja! dostali konkordat , a co za tym idzie - gigantyczne pieniądze i przywileje , a jeszcze im mało ! strażnicy moralności , którzy sami jej nie posiadają ! mieszania w politycznym gó..e sie zachciewa ! wstyd i hańba ! prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne , niźli bogacz przestąpi wrota królestwa niebieskiego .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowiak Re: Szczyt hipokryzji u ojca chrzestnego bis.kupa IP: *.rzeszow.mm.pl 06.12.05, 00:42 Gość portalu: wierzący napisał(a): > paranoja! > dostali konkordat , a co za tym idzie - gigantyczne pieniądze i przywileje , a > jeszcze im mało ! strażnicy moralności , którzy sami jej nie posiadają ! miesza > nia w politycznym gó..e sie zachciewa ! wstyd i hańba ! Co do tego zgoda. > prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne , niźli bogacz przestąpi wrota kr > ólestwa niebieskiego .... Chyba nie do końca rozumiesz tę przypowieść. Więc trochę szczegółów: uchem igielnym nazywano w czasach Chrystusa jedną z bram prowadzących do Jerozolimy. Była najwęższa ze wszystkich i zamykano ją najpóźniej. Jeśli ktoś wrócił do miasta późnym wieczorem, mógł wjechać tylko przez tą bramę, ale musiał zdjąć z wielbłąda ładunek, przenieść go na własnych plecach, a potem samego wielbłąda przecisnąć przez "ucho igielne" czyli bramę do miasta. Prawda, że przy znajomości tych realiów tę przypowieść rozumie się inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: Szczyt u biskupa IP: *.osk.enformatic.pl 06.12.05, 01:24 jakby to ferenc chcial zalatwic basen z pieniedzy budzetu panstwa, to byscie mu juz chcieli pomnik postawic lizusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivan Re: Szczyt u biskupa IP: *.rzeszow.mm.pl 06.12.05, 08:01 Ferenc nigdy bynie wpadł na taki głupi pomysł, żeby budować trampolinę gdy tyle, o wiele ważniejszych inwestycji jest w Rzeszowie do załatwienia. A twój idol zxc wpadł i jeszcze dyplomatycznie nie chce się z tego wycofać tylko brnie ale to cały taki jest ten śmieszny pis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: Szczyt u biskupa IP: *.osk.enformatic.pl 06.12.05, 12:45 w przypadku gdy inne wazniejsze do zalatwienia inwestycje w Rzeszowie sa nierealne do zrealizowania z budzetu panstwa, to dobry i basen, tymbardziej ze olimpijski i jedyny taki w regionie. A te inne inwestycje pewnie zrealizuje wasz bozyszcze towarzysz F. - kosztem kolejnego beznadziejnego zadluzenia miasta, a co niech dlugami martwia sie nastepni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goździkowa Re: Szczyt u biskupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 08:06 Czy biskup szczytował, czy tylko (P)oddani mu politycy? Niezależny ośrodek -doobrreee, jak zawsze księża i Kościół Katolicki jest mocno niezależny od lat. Szczęść Boże Towarzysze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kard. Rydzik Zafunduj biskupowi, a dostaniesz kontrakt od miast IP: *.ipt.aol.com 06.12.05, 08:42 Różaniec, a nie politykowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Zafunduj biskupowi, a dostaniesz kontrakt od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 08:58 naturalna kolei rzeczy wybory - rządy wybranych tylko nie mówcie, że jesteście zaskoczeni a dla wątpiących polecam udział w jakimkolwiek spotkaniu z radą, udział w sesji, konferencji prasowej - zobaczcie jak ciasne umysły posiadają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oświecony Re: Szczyt u biskupa IP: *.dab.tke.pl 06.12.05, 09:49 WIEM PIS DA NAM BIDE z przyzwoleniem Ekselencji KG. Szlachte widzem z karabelom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowianin Re: Szczyt u biskupa IP: *.man.rsk.pl 06.12.05, 10:53 jeszcze raz pokazano nam, kto rządzi w mieście i w regionie.Jaśnie nam panujący bp Kazimierz maj...acy przy swoim boku specjalistę od czrnej propagandy bpa Edwarda, a nasi parlamentarzyści jak muchy do śmierdzącego lepu garną się pod skrzydła "władców".Nie mają własnego zdania i własnego honoru,Prezydent Ferencchoć jest dobrym gospodarzem, to jednak hipokryzji mu nie brakuje.Sumujac: po co PiS powołuije nowych wojewodów, narażając budżet na koszty.Powołać wszyskich bp-ów na te stanowiska, bo przecież oni sprawują realną władzę, a może koszty będą mniejsze, bo oni pracować powinni społecznie bo przecież spełniają misję /sami to mówią na każdym kroku/ a utrzymują się ze "strzyżenia" owiec. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka7 Re: Szczyt u biskupa 06.12.05, 10:42 Podkarpaccy posłowie PiS zaczynają opowiadać się za utrzymaniem w mocy decyzji o poszerzeniu Rzeszowa. Z inicjatywy senatora Aleksandra Bentkowskiego (PSL) wczoraj w Kurii Rzeszowskiej spotkali się parlamentarzyści i samorządowy. Biskup rzeszowski Kazimierz Górny oraz inni przedstawiciele kurii opowiedzieli się za powiększeniem miasta. To z Nowin wyczytalam. Jednak popaprańcy; jeszcze dwa tygodnie temu głosili co innego, na spotkaniu u Ekscelecji co innego. Czy faryzeizm ma byc cnotą. No i ciekawa jestem którzy to inni przedstawiciele kurii op[owiedzieli się powiększeniem miasta? Kto tam jest taki opiniodawczy? Podoba mi sie ta opowieść o bramie-uchu igielnym. Dzięki za wykład. Można coś i na forum mądrego przekazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowianin Re: Szczyt u biskupa IP: *.man.rsk.pl 06.12.05, 11:00 święte słowa.wybraliśmy oportunistów i interesiarzy na parlamentarzystów, to mamy co mamy.A w ekonomii i w polityce najlepszą metodą /wg.aktualnie rządzacej opcji/ jest zdanie się na opatrzność bożą,amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observ Szczytowanie u biskupa. IP: *.osk.enformatic.pl 06.12.05, 11:15 Plemiona ludzkie miały i mają swoich czarowników. Dawniej przed każdą decyzją wspólnoty w namiocie /szałasie/ plemiennego szamana wpierw trwały narady. Potem czarownik wraz z pomocnikami odprawiał tańce,szeptał zaklęcia. Jak widać nawyk pozostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv Re: Szczyt u biskupa IP: 81.15.189.* 06.12.05, 11:36 Kuria miejscem neutralnym, które nie kojarzy się z żadną opcją polityczną... heheh dobre sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maj-a rzeczywiście, szczyt! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 11:59 i to wkrótce po apelu papieża, aby KK nie mieszał się do polityki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz narada w sztabie generalnym podkarpacia ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 16:42 po raz pierwszy ujawniło sie rzeczywiste "centrum zarządzania podkarpacia" - czy coś uradzili ?? może tak może nie :) Kościół trwający w tysiącletniej tradycji - musi najpierw wyczuć co mu sie bardziej opłaci - rozszerzać rzeszow powiekszając parafie stare czy tworzyć nowe :) Proboszczowie w parafiach wiejskich rozdzieranych przez włączanie - umieją dobrze liczyć straty na tacy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Szczyt u biskupa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 17:04 Ciekawe są te zainteresowania biskupów. Jeden interesuje się klerykami, drugi moralizatorstwem europu i biznesu (oczywiście wcale ne tego swojego), trzeci zbiera na zboęa dla głodujących murzynów, którzy nie mogą doczekać się ani zboża ani zebranych pieniędzy. A ten chce na siłę ewaluować społeczeństwo w kategoriach gospodarki przestrzennej :)) To właściwiedo czego oni mieli takie powołanie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chichot Re: Szczyt u biskupa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 18:58 czy na spotkaniu ustalono kto i jakie stolek ma objąć a kto je stracić , "akceptuję" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba Re: Szczyt u biskupa IP: *.rzeszow.mm.pl 06.12.05, 19:55 Biskup to tez człowiek i musi mieć swój szczyt ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble ble ble Szczyt u biskupa - co on może ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 20:21 Przecież wiadomo,że po śmierci JPII funkcję polskiego arcypasterza przejął Ojciec Dyrektor. Taki biskup może być u niego najwyżej kapciowym, oczywiście jeśli najpierw prymas sie nie załapie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Szczyt u biskupa - co on może ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 23:22 cyt. Przecież wiadomo,że po śmierci JPII funkcję polskiego arcypasterza przejął Ojciec Dyrektor. mimo znaczących różnic programowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Szczyt u biskupa IP: 82.177.97.* 20.12.05, 17:27 Coś nadaktywny jest ten nasz biskup. tu szczyt, tam premier na audiencji. Jakieś odprawy dygnitarskie (jakby to był opłatek z posłami) na uniwersytecie wiadomego rektora. Ho ho i jeszcze więcej. No chyba że przy okazji wyspowiada i ochrzci. Albo wybierzmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jah Re: Szczyt u biskupa IP: *.man.rsk.pl 30.12.05, 00:23 ale nie za darmo, biskupi są jak profesorowie i jedni i drudzy za swoje rewelacyjne wykłady żądają ponad 150 pln za godzinę, to ja już wolę sluchać Wałęsę, przynajmniej mówi co myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Proboszcz Re: Szczyt u biskupa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 18:21 a tam ruzga tylko !! to za mało na pokute!! Odpowiedz Link Zgłoś