Dodaj do ulubionych

Szczyt u biskupa

IP: *.autocom.pl 05.12.05, 20:36
Kuria nie popiera budowy trampolin i niecek basenowych? Panie Szlachta
ubierać włosienice i lać się rózgą (jutro otrzymaną) po plecach!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: no i co Szczyt u biskupa IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 05.12.05, 20:40
      JAK TRWOGA TO DO BOGA ALE ON RZESZÓWKA NIE POWIĘKSZY TAK MI SIE PRZYNAJMNIEJ
      WYDAJE I W SUMIE BARDZO DOBRZE LOTNISKO WYSTARCZY NAWET Z TEGO SIĘCIESZYĆ
      NIE POTRAFICIE.
      • diar86 Re: Szczyt u biskupa 05.12.05, 20:42
        Jednak trzeba podjac dzialania wobec gowniarza z Mielca który obraża nasze
        miasto na naszym forum.
        • Gość: Jasiu Re: Szczyt u biskupa IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 05.12.05, 21:02
          O którego kolesia Ci chodzi?
    • diar86 Re: Szczyt u biskupa 05.12.05, 20:40
      14 maja wybory, mam nadzieję że Ferenc wystartuje.
      • Gość: zxc Re: Szczyt u biskupa IP: *.osk.enformatic.pl 06.12.05, 01:27
        a ja mam nadzieje ze towarzysz F. nie wygra wyborow, moze wreszcie prawo nie
        bedzie nagminnie lamane.
        • Gość: zibi gdzie jest sunflower_rz IP: *.osk.enformatic.pl 06.12.05, 16:33
          zxc prosze nie kradnij mi IP :):):):) bo według sunflowera_rz ty i ja to jedna
          i ta sama osoba pod różnymi nickami, a i jeszcz chyba shark to tez i ty i
          ja:):):):) tyle że zauważyłem jedną różnicę (ty krytykujesz lewą strone a ja
          prawą) cholera a może mam rozdwojoną jaźń?????? i ty to to moja druga
          osobowość:):):):):) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
          f=69&w=32919397&a=32969773
          • Gość: zxc Re: gdzie jest sunflower_rz IP: *.osk.enformatic.pl 07.12.05, 00:12
            biedny ten sunflower, nie przeczyta tresci i juz wysnuwa wnioski ;)))
    • yuka7 Re: Szczyt u biskupa 05.12.05, 21:28
      "To miejsce neutralne, które nie kojarzy się z żadną opcją polityczną. Ksiądz
      biskup odniósł się do tego pomysłu bardzo życzliwie, a wszyscy uczestnicy
      podkreślali wagę tego spotkania."
      Szczyt cynizmu panie Bentkowski. Pan dobrze wie, z jaka opcją kojarzy się
      siedziba biskupa rzeszowskiego i 3/4 biskupów w Polsce. Od 11 IX modły w
      diecezji w intencji dobrych wyborów Polaków (ilu proboszczów agitowało
      codziennie - wybierzcie "prawych i sprawiedliwych"?)
      Na wszystkich Świętych na głównych uroczystościach na Wilkowyji podziękowania
      Ekscelencji za dobry wybór na Podkarpaciu tego (!) prezydenta. Pomieszanie
      porządków. A miało być: co cesarskie cezarowi, a co Bożego Bogu.
      • Gość: Franek Re: Szczyt u biskupa IP: *.rzeszow.mm.pl 05.12.05, 22:49
        Tak jest.Bentkowski to cyniczny karierowicz.On sam nie wierzy ani w jedno
        słowo,które głosi.Jezeli kuria jest miejscem apolitycznym,to ja jestem papuasem
        ze szczepu aullalala.Takie poglądy reprezentuje każdy przeciętny i zdrowo
        myślący Polak.
        • Gość: autor Re: Szczyt u biskupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 00:06
          znam jeden wyjątek - pisze na forum jako RZESZOWIAK
      • Gość: zxc Re: Szczyt u biskupa IP: *.osk.enformatic.pl 06.12.05, 01:29
        a co mial kosciol poprzec klamce Donalda?
        • adam_west Re: Szczyt u biskupa 06.12.05, 08:30
          i poparł człowieka z wyrokiem sądowym :-)
    • Gość: Maybach Rydzyka Biskup nie kojarzy sie z opcja polityczną-ciekawe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 23:43
      A ciekawe za kim agitowali podkarpaccy proboszczowie przed wyborami, bo chyba
      nie za Tuskiem :-))))
    • Gość: wierzący Szczyt hipokryzji u ojca chrzestnego bis.kupa IP: 81.15.189.* 06.12.05, 00:33
      paranoja!
      dostali konkordat , a co za tym idzie - gigantyczne pieniądze i przywileje , a jeszcze im mało ! strażnicy moralności , którzy sami jej nie posiadają ! mieszania w politycznym gó..e sie zachciewa ! wstyd i hańba !

prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne , niźli bogacz przestąpi wrota królestwa niebieskiego ....
      • Gość: rzeszowiak Re: Szczyt hipokryzji u ojca chrzestnego bis.kupa IP: *.rzeszow.mm.pl 06.12.05, 00:42
        Gość portalu: wierzący napisał(a):

> paranoja!
        > dostali konkordat , a co za tym idzie - gigantyczne pieniądze i przywileje ,
        a
        > jeszcze im mało ! strażnicy moralności , którzy sami jej nie posiadają !
        miesza
        > nia w politycznym gó..e sie zachciewa ! wstyd i hańba !

Co do tego zgoda.

> prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne , niźli bogacz przestąpi wrota
        kr
        > ólestwa niebieskiego ....

Chyba nie do końca rozumiesz tę przypowieść. Więc trochę szczegółów: uchem
        igielnym nazywano w czasach Chrystusa jedną z bram prowadzących do Jerozolimy.
        Była najwęższa ze wszystkich i zamykano ją najpóźniej. Jeśli ktoś wrócił do
        miasta późnym wieczorem, mógł wjechać tylko przez tą bramę, ale musiał zdjąć z
        wielbłąda ładunek, przenieść go na własnych plecach, a potem samego wielbłąda
        przecisnąć przez "ucho igielne" czyli bramę do miasta. Prawda, że przy
        znajomości tych realiów tę przypowieść rozumie się inaczej?

• Gość: zxc Re: Szczyt u biskupa IP: *.osk.enformatic.pl 06.12.05, 01:24
      jakby to ferenc chcial zalatwic basen z pieniedzy budzetu panstwa, to byscie mu
      juz chcieli pomnik postawic lizusy.
    • Gość: ivan Re: Szczyt u biskupa IP: *.rzeszow.mm.pl 06.12.05, 08:01
      Ferenc nigdy bynie wpadł na taki głupi pomysł, żeby budować trampolinę gdy
      tyle, o wiele ważniejszych inwestycji jest w Rzeszowie do załatwienia. A twój
      idol zxc wpadł i jeszcze dyplomatycznie nie chce się z tego wycofać tylko
      brnie ale to cały taki jest ten śmieszny pis.
      • Gość: zxc Re: Szczyt u biskupa IP: *.osk.enformatic.pl 06.12.05, 12:45
        w przypadku gdy inne wazniejsze do zalatwienia inwestycje w Rzeszowie sa
        nierealne do zrealizowania z budzetu panstwa, to dobry i basen, tymbardziej ze
        olimpijski i jedyny taki w regionie. A te inne inwestycje pewnie zrealizuje
        wasz bozyszcze towarzysz F. - kosztem kolejnego beznadziejnego zadluzenia
        miasta, a co niech dlugami martwia sie nastepni.
    • Gość: Goździkowa Re: Szczyt u biskupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 08:06
      Czy biskup szczytował, czy tylko (P)oddani mu politycy? Niezależny ośrodek
      -doobrreee, jak zawsze księża i Kościół Katolicki jest mocno niezależny od lat.
      Szczęść Boże Towarzysze!
    • Gość: kard. Rydzik Zafunduj biskupowi, a dostaniesz kontrakt od miast IP: *.ipt.aol.com 06.12.05, 08:42
      Różaniec, a nie politykowanie.
      • Gość: autor Re: Zafunduj biskupowi, a dostaniesz kontrakt od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 08:58
        naturalna kolei rzeczy
        wybory - rządy wybranych

tylko nie mówcie, że jesteście zaskoczeni

a dla wątpiących polecam udział w jakimkolwiek spotkaniu z radą, udział w
        sesji, konferencji prasowej - zobaczcie jak ciasne umysły posiadają
    • Gość: oświecony Re: Szczyt u biskupa IP: *.dab.tke.pl 06.12.05, 09:49
      WIEM PIS DA NAM BIDE z przyzwoleniem Ekselencji KG. Szlachte widzem z karabelom.
      • Gość: rzeszowianin Re: Szczyt u biskupa IP: *.man.rsk.pl 06.12.05, 10:53
        jeszcze raz pokazano nam, kto rządzi w mieście i w regionie.Jaśnie nam panujący
        bp Kazimierz maj...acy przy swoim boku specjalistę od czrnej propagandy bpa
        Edwarda, a nasi parlamentarzyści jak muchy do śmierdzącego lepu garną się pod
        skrzydła "władców".Nie mają własnego zdania i własnego honoru,Prezydent
        Ferencchoć jest dobrym gospodarzem, to jednak hipokryzji mu nie
        brakuje.Sumujac: po co PiS powołuije nowych wojewodów, narażając budżet na
        koszty.Powołać wszyskich bp-ów na te stanowiska, bo przecież oni sprawują
        realną władzę, a może koszty będą mniejsze, bo oni pracować powinni społecznie
        bo przecież spełniają misję /sami to mówią na każdym kroku/ a utrzymują się
        ze "strzyżenia" owiec.
    • yuka7 Re: Szczyt u biskupa 06.12.05, 10:42
      Podkarpaccy posłowie PiS zaczynają opowiadać się za utrzymaniem w mocy decyzji
      o poszerzeniu Rzeszowa. Z inicjatywy senatora Aleksandra Bentkowskiego (PSL)
      wczoraj w Kurii Rzeszowskiej spotkali się parlamentarzyści i samorządowy.
      Biskup rzeszowski Kazimierz Górny oraz inni przedstawiciele kurii opowiedzieli
      się za powiększeniem miasta. To z Nowin wyczytalam. Jednak popaprańcy;
      jeszcze dwa tygodnie temu głosili co innego, na spotkaniu u Ekscelecji co
      innego. Czy faryzeizm ma byc cnotą. No i ciekawa jestem którzy to inni
      przedstawiciele kurii op[owiedzieli się powiększeniem miasta? Kto tam jest taki
      opiniodawczy?
      Podoba mi sie ta opowieść o bramie-uchu igielnym. Dzięki za wykład. Można coś i
      na forum mądrego przekazać.
      • Gość: rzeszowianin Re: Szczyt u biskupa IP: *.man.rsk.pl 06.12.05, 11:00
        święte słowa.wybraliśmy oportunistów i interesiarzy na parlamentarzystów, to
        mamy co mamy.A w ekonomii i w polityce najlepszą metodą /wg.aktualnie rządzacej
        opcji/ jest zdanie się na opatrzność bożą,amen.
        • Gość: Observ Szczytowanie u biskupa. IP: *.osk.enformatic.pl 06.12.05, 11:15
          Plemiona ludzkie miały i mają swoich czarowników. Dawniej przed każdą decyzją
          wspólnoty w namiocie /szałasie/ plemiennego szamana wpierw trwały narady. Potem
          czarownik wraz z pomocnikami odprawiał tańce,szeptał zaklęcia. Jak widać nawyk
          pozostał.
    • Gość: cv Re: Szczyt u biskupa IP: 81.15.189.* 06.12.05, 11:36
      Kuria miejscem neutralnym, które nie kojarzy się z żadną opcją polityczną...
      heheh dobre sobie
    • Gość: maj-a rzeczywiście, szczyt! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 11:59
      i to wkrótce po apelu papieża, aby KK nie mieszał się do polityki...
      • Gość: xyz narada w sztabie generalnym podkarpacia ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 16:42
        po raz pierwszy ujawniło sie rzeczywiste "centrum zarządzania podkarpacia" -
        czy coś uradzili ?? może tak może nie :) Kościół trwający w tysiącletniej
        tradycji - musi najpierw wyczuć co mu sie bardziej opłaci - rozszerzać rzeszow
        powiekszając parafie stare czy tworzyć nowe :)
        Proboszczowie w parafiach wiejskich rozdzieranych przez włączanie - umieją
        dobrze liczyć straty na tacy :)
    • Gość: * Re: Szczyt u biskupa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 17:04
      Ciekawe są te zainteresowania biskupów. Jeden interesuje się klerykami, drugi
      moralizatorstwem europu i biznesu (oczywiście wcale ne tego swojego), trzeci
      zbiera na zboęa dla głodujących murzynów, którzy nie mogą doczekać się ani
      zboża ani zebranych pieniędzy. A ten chce na siłę ewaluować społeczeństwo w
      kategoriach gospodarki przestrzennej :))

To właściwiedo czego oni mieli takie powołanie???
    • Gość: chichot Re: Szczyt u biskupa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 18:58
      czy na spotkaniu ustalono kto i jakie stolek ma objąć a kto je
      stracić , "akceptuję"
      • Gość: alibaba Re: Szczyt u biskupa IP: *.rzeszow.mm.pl 06.12.05, 19:55
        Biskup to tez człowiek i musi mieć swój szczyt ;-)
        • Gość: ble ble ble Szczyt u biskupa - co on może ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 20:21
          Przecież wiadomo,że po śmierci JPII funkcję polskiego arcypasterza przejął
          Ojciec Dyrektor. Taki biskup może być u niego najwyżej kapciowym, oczywiście
          jeśli najpierw prymas sie nie załapie
          • Gość: autor Re: Szczyt u biskupa - co on może ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 23:22
            cyt. Przecież wiadomo,że po śmierci JPII funkcję polskiego arcypasterza przejął
            Ojciec Dyrektor.

mimo znaczących różnic programowych
    • Gość: olek Re: Szczyt u biskupa IP: 82.177.97.* 20.12.05, 17:27
      Coś nadaktywny jest ten nasz biskup. tu szczyt, tam premier na audiencji.
      Jakieś odprawy dygnitarskie (jakby to był opłatek z posłami) na uniwersytecie
      wiadomego rektora. Ho ho i jeszcze więcej. No chyba że przy okazji wyspowiada i
      ochrzci. Albo wybierzmuje.
      • Gość: jah Re: Szczyt u biskupa IP: *.man.rsk.pl 30.12.05, 00:23
        ale nie za darmo, biskupi są jak profesorowie i jedni i drudzy za swoje
        rewelacyjne wykłady żądają ponad 150 pln za godzinę, to ja już wolę sluchać
        Wałęsę, przynajmniej mówi co myśli.
    • Gość: Proboszcz Re: Szczyt u biskupa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 18:21
      a tam ruzga tylko !! to za mało na pokute!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka