Gość: aga IP: *.wios.rzeszow.pl 06.01.06, 11:40 Gdzie w Rzeszowie jest dobre przedszkole takie dla 2,5 latka? Pomóżcie mi!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zaba Re: Przedszkole IP: *.res.pl 06.01.06, 12:25 W tej chwili w przedszkolach panuje OSPA i uwaga WSZAWICA. Zobaczyłam u swojego dziecka i pędem do apteki a tu niespodzianka.Pani mgr mówi że obecnie zabrakło preparatów bo w ostatnim tygodniu sprzedało się ponad 100 różnej maści leków na to dziadostwo. A swoją drogą jak w XXI w. w mieście wojewódzkim można w przedszkolu złapać wszy? Okazało się że bywają brudasy.Nie wiem jeszcze czy domagać się od przedszkola zwrotu kosztów leczenia lub choćby opłaty stałej bo w takim przypadku dziecko musi zostać w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia785 Re: Przedszkole 06.01.06, 12:47 Bez przesady, od zawsze w przedszkolach i szkolach były dzieci z wszami i nie koniecznie z tzw. rodzin patologicznych, poprostu trzeba to przejść. A przedszkole nie jest temu nic winne. To dzieci przynoszą a nie panie przedszkolanki. Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Przedszkole 06.01.06, 13:05 Mój syn chodził do przedszkola przy Pułaskiego. Bardzo byłam zadowolona, a i on wspomina te czasy jako najpiękniejsze :-) Sympatyczne i zaangażowane panie, dużo zajęć dodatkowych, częste zajęcia otwarte, imprezy dla rodziców typu "Dzień Mamy i Taty", "Dzień Babci i Dziadzia" - z inscenizacjami i występami maluchów. Syn miał tam też zerówkę - i moim zdaniem bardzo dobrze został przygotowany do I klasy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zmiana4 Re: Przedszkole 06.01.06, 22:41 moje dziecko w tym samym wieku i polecam żłobek (inaczej finansowany - bo przez ministerstwo zdrowia więc nie jedna a trzy Panie /ciocie w grupie)to jedna z zalet mogę podzielić się informacjami - agnieszkakontra@wp.pl pozdrawiam Agnieszka Przyszlak Odpowiedz Link Zgłoś
aladyn7 Re: Przedszkole 07.01.06, 08:53 Fakt że przez te WSZY trzeba przejść. Mnie natomiast zaskoczył fakt że po zauważeniu ich u dziecka kiedy zgłosiliśmy Pani aby dokonała przeglądu DZIECI (POTENCJALNYCH NOSICIELI)pani powiedziała że miała już nieprzyjemności z tego powodu ze strony rodziców którym dzieci poskarżyły się w domu że pani grzebie w główce i rodzice z pretensjami że kategorycznie sprzeciwiaja się zaglądaniu we włosy.PYTAM więc czy nie powinno być higienistki dyżurnej takiej która by miała np:10 placówek pod sobą i od czasu do czasu kontrolowała by legalnie czystość dzieciaków? Na szczęście Panie bezbłędnie typują te niewinne dzieciaczki i dyskretnie wzywają rodziców do zabrania swoich milusińskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reges Re: Przedszkole IP: *.users.s-n.pl 07.01.06, 13:50 Niedawno oglądałam program, w którym m.in. na temat wszawicy wypowiadała się higienistka szkolna. Okazuje się, że IM TEŻ NIE WOLNO sprawdzać czystości uczniów, bo to narusza ich godnośc czy dobra osobiste (nie pamietam uzasadnienia). Odpowiedz Link Zgłoś